1. november, 2010 | Jani Sever

Slovenija na sodišču

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V prvih devetih mesecih tega leta se je gospodarska kriminaliteta povečala za 70 odstotkov.” Tako pravi generalni direktor policije. Kam gre Slovenija? Nikamor? V propad? Lepši prihodnosti naproti? Mogoče je najti zagovornike vseh treh razlag. Samo, da je tistih, ki verjamejo v zadnjo gotovo daleč najmanj. Kriza je razgalila vse probleme slovenske družbe in v takšnih okoliščinah je optimizma običajno pač bolj malo na razpolago.

Predsednik republike je na tretjem programu TVS govoril o tem, da smo vendarle na poti, ki obeta očiščenje, da se stvari vendarle premikajo. Izjava generalnega direktorja policije je lahko temelj takšnemu razmišljanju. Povečanje kriminalitete seveda ne govori o tem, da je je več, temveč o tem, da je preiskovalni organi več odkrijejo in da se z njo tudi ukvarjajo. In jasno je, da je to vedno lahko samo prvi korak. Do obsodb ali oprostitev je pot skozi pravosodni sistem dolga. Vprašanje je le, ali ne bo predolga. Kot je bila v preteklosti že mnogokrat. O tem, ali res živimo v prelomnih časih, skozi katere bi lahko prišli do nekakšne katarze in izboljšanja stanja v družbi, bomo torej lahko govorili šele čez čas. Kar seveda ne pomeni, da je mogoče na rezultate čakati v nedogled.

Vsekakor so se v Sloveniji v zadnjem času v preiskovalnih ali sodnih postopkih znašli zelo vplivni ljudje. Takšni, za katere še pred nekaj leti najbrž nihče ne bi verjel, da se lahko znajdejo pred policijo ali celo pred sodiščem. Zidar, Bavčar, Šrot, Janša, Zagožen, Prijatelj, Dimic, Kordež, Tovšak … Velika imena, ki seveda vsako zase trdijo, da so nedolžna. Mnogi celo, da gre za politično zaroto, da jim je vse skupaj zakuhala policija, da je država zaradi tega, ker so se znašli v preiskavi, še manj pravna kot pred tem, ko so bili zaščiteni kot svete krave. Pričakovano, le kaj drugega naj bi rekli. Kar preseneča, je nekaj drugega. Da enako govori tudi večina tistih, ki so najglasnejši pri jadikovanju nad stanjem v slovenski družbi in zahtevajo glave. Videti je, da te nikoli niso prave, kajti, če so “naše” so nedolžne.

In vendar se zdi, da se stvari spreminjajo. Kriza je neizprosna. Vegrad je samo eden izmed najbolj neprijetnih primerov. Kriza je globoka in je zarezala v družbena razmerja tako rekoč povsod. Ljudje so postali za razlike in za to, kar nekateri lahko dobijo z nepoštenjem, izjemno občutljivi. Ta občutljivost se stopnjuje in gotovo ne bo kar tako minila. Z njo bo morala politika v prihodnosti precej bolj računati kot doslej. Brez občutka pravičnosti, za katero je delovanje pravne države samo nujni predpogoj, bo nezadovoljstvo samo naraščalo. Kaj bo sledilo, je težko napovedati. Izkušnje govorijo, da krize najbolj pogosto privedejo do režimov trde roke. Hkrati pa te nove režime lažje vzpostavijo novi ljudje. Krizne situacije slabo prenašajo stare, že videne, vzorce.

Pred nekaj leti, v času prosperitete, mi je finska diplomatka razlagala, kako vidi Slovenijo. Rekla je, da je Slovenija samozadovoljna in nepripravljena na kakršne koli spremembe. Razlog za to se ji je zdel na dlani. V Sloveniji se je enostavno preveč dobro živelo, da bi bili ljudje pripravljeni tvegati in se kakšne stvari lotiti drugače. Dejala je, da je nekaj podobnega doživljala v svoji domovini, dokler se na začetku devetdesetih Finska ni znašla v globoki krizi. Šele ta je pripeljala do globokih družbenih sprememb in omogočila, da je Finska postala uspešna država, ki je danes mnogim zgled. Odločitve, ki so jih Finci sprejemali, so bile očitno prave. Med njimi ta, da med vsemi državami namenjajo največ za šolstvo. In seveda, da neusmiljeno preganjajo korupcijo.

Slovenija seveda ni Finska in začetek dvajsetih ni začetek devetdesetih prejšnjega stoletja. A priložnost, o kateri se tako veliko govori, kljub temu obstaja. Veliko je odvisno od sodišč. Ta bodo v prihodnjem obdobju odigrala pomembnio vlogo. Njihove sodbe bi morale biti dovolj hitre, pravične in neprizanesljive.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
61 x komentirano
  • toreador je rekel/-la:

    Jani,

    še bolj je odvisno od tožilstva.

    Če ni tožnika, ni sodnika!

    V Sloveniji pa Barbara Brezigar pošilja svoje podrepnice v blagajno z zaupnimi dokazi Branke Zobec Hrastar v zadevi Patria.

    Stavim, da so že v rokah Janševih odvetnikov in odvetnic.

    To je največja afera tega desetletja! Odgovoren pa je Pahor, ker ni zamenjal Brezigarjeve, za katero vsi vedo, kakšna je njena naloga - skrivati dokaze in blokirati procese zoper vse “velike živine”, ki si jih naštel v besedilu. Z Janšo na samem vrhu!

    • Aljo je rekel/-la:

      Človek, tebi ni jasno, da tukaj ni problem samo Brezigarjeva, temveč množica “svetih krav” v sodstvu. Kadar jih kaže med fascikli me popade bes, jebali jih fascikli in slabo pisani zakoni. Naj že skopirajo - priredijo koorporacijsko zakonodajo - zgled naj jim bo Švedska in Avstrija in se bodo kmalu pokazali rezultati. Ponavljam še enkrat, VSE RAČUNALNIŠKO NEPISMENE BEDAKE ZBRCATI IZ JAVNE UPRAVE. Heh, dober zgled e Čista lopata - 12! odvetnikov - he he, pa jo imamo mafijsko državo namreč.

    • konec je rekel/-la:

      kučanova udbomafijska svinjska tožilka pa ni sporna, mar ne toreador?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Toreador, ti si obremenjen z Janšo, kot prostitutka z AIDSOM. Kot tak, si nesosoben voditi kakršnokoli diskusijo o odgovornostih v tej državi. In na žalost takih kot si ti je še mnogo. In to je tudi razlog, da so stvari prišle v fazo, kot so.

    • Pris je rekel/-la:

      Hm, o kakšnih ‘zaupnih dokazih’ teče beseda? Kolikor vem se je kazenski postopek zoper Janšo z vložitvijo obtožnega predloga že začel, priloženo pa je tudi celotno dokazno gradivo. Do vsega tega ima obramba (Janša oziroma njegov odvetnik) že sedaj dostop.

  • konec je rekel/-la:

    manjkajo pa prav največji KRIMINALCI ………kučana ni na seznamu, prav tako ne golobića in kresalove, da ne govorimo o jankoviću……..pravi zločinski hudodelci in zares mafijači izrabljajo “državne” organe, da počistijo po ostalih….nič novega za te kroga, kot ni nič novega, da rdeča zvezda SEVERnica pisari za njih in jim liže ritko…..

    • angie je rekel/-la:

      No, konec, tvoje obtožbe so hude, iztožljive, bi človek dejal.

      Z dokazi na plan, da se ne boš opekel zaradi obrekovanja, ki je btw, kaznivo dejanje. Kje so tvoji dokazi za njihova hudodelstva?
      Če jih je kaj, takoj z njimi na policijo ali na tožilswtvo.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, a je tvoj pristop do zadeve tokrat enak onemu, ki ga zagovarjaš pri obtožbi Janše o korupciji pri Patrii?
      Čeprav sem prvi za to, da se razčisti tudi Patria, vendar ne na balkansko slovenski pristranski način. Ravno tako je pa nujno, da se razčistijo zadeve, ki bremenijo vse “svetnike” vaše opcije in o katerih čivkajo že vrabci. In ker to v tej ne(po)pravni državi ne bo realizirano, bodo kmalu uravnavale zadevo ulica in raja.

  • konec je rekel/-la:

    ko bodo preiskovani pravi ZVERINSKI kriminalci kot so kučan, janković, golobić , kresalova pa bom verjel, da je slovenija naPRAV(n)I poti…..prej ne.

  • toreador je rekel/-la:

    zlasti pa manjka na sodišču sodni proces zoper bedaka z nadimkom “konec”!

    toliko sovraštva do vseh drugače mislečih še njegovi domobranski in fašistični vzorniki niso premogli…

    • konec je rekel/-la:

      jaz ne ločujem vas rdečih svinj od fašističnih svinj, vse ste enake….fašizem=komunizem=nacizem=belogardizem……..

    • konec je rekel/-la:

      ta prava rdeča nestrpna svinja se je oglasila…..ne moreš verjeti, kako znajo biti hinavski in zlobni prav samooklicani (salonski -levičarski) POŠTENJAKI ….ha, ha, ha, ha, ha,

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Iz kakšnega razloga pa si gospod Konec vendar, po tvojem nepomembnem mnenju, zasluži sodni postopek?

      V Sloveniji imamo, kljub uzakonjenemu verbalnemu deliktu (določena škandalozna k.d.), do neke mere še vedno svobodo govora.

      Vem pa, da vas to dejstvo levičarje silno žuli:-).

    • dddd je rekel/-la:

      Jaz lahko tebi tule mirno napišem, da si kreten, ker si anonimen in enako ti meni, če pa za neko javno osebo napišeš, da je kriminalec ali svinja, pa je stvar seveda drugačna. Ampak g. Konec je itak neškodljiv bebček, tako, da je lahko povsem miren, nihče se ne bo zmenil zanj, naj kar kruli. Predvidevam pa tudi, da ima itak potrdilo, da je nor.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Rogerg je rekel/-la:
      1. november, 2010 ob 21:02
      @Toreador, ti si obremenjen z Janšo, kot prostitutka z AIDSOM. Kot tak, si nesosoben voditi kakršnokoli diskusijo o odgovornostih v tej državi. In na žalost takih kot si ti je še mnogo. In to je tudi razlog, da so stvari prišle v fazo, kot so.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      @dddd;

      ti lahko napišeš kar koli, toda ljudje jasno vidijo, da jaz nisem kreten. Sem resda nesposoben čutiti empatijo, toda to ni stvar inteligence, niti posebna ovira v življenju.

      Ravno tako res ne vem, kako bi izraz “rdeča svinja” lahko užalil katerega koli deklariranega levičarskega ateista.

      Svinje so vendar biološko v marsičem podobne ljudem (uporabljajo jih nenazadnje tudi za testiranje humanih zdravil), v skladu z marksističnim naukom pa je človek samo produkt okolja in zgodovinskega determinizma - kot navadna žival.

    • dddd je rekel/-la:

      Sicer si spremenil temo pogovora, ampak naj ti odgovorim: Ti seveda lahko misliš, da nisi, ampak vsak lahko sam presodi, kolikšen kreten si. Za tvoje kamerade seveda nisi, ampak kaj si lahko misliš o desnjakarju, ki primerjajo Janšo z AIDSOM zgolj zaradi svoje vsesplošne bebavosti? Slovenščina ima redke psovke, “svinja” se vsekakor umešča mednje. Verjamem, da te nezmožnost empatije ne ovira v vsakdanjem življenju, dandanes je biti sociopat prej prednost kot hiba.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, s teboj voditi kakršnokoli debato je početje v prazno.
      Si tipičen primerek študiranega budala, ki je ponosno na svojo izobrazbo in se z njo postavlja, obenem pa ni sposobno izven svojeg ozkega področja ločiti niti travo od listja, zato tudi ne znaš videti gozda ko si zapleten v grmovje. Kar se pa nanaša na prostitutko in aids, pa bi alegorijo razširil še na te, v tej smeri, da me ti spominjaš na bolnika z aidsom, ki ve , da je vsak naslednji seks za nekoga smrtna obsodba, vendar se zaradi lastnega užitka temu ne odreče.
      Ne pričakuj več mojih replik, ker mi je izpod časti.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Hecna debata, pa vendar, ali mi lahko kdo razloži s kakšnimi dokazi razpolaga nekdo, ki zase trdi, da ni kreten.
      Kar se pa Severja tiče, če se tožilstvo deli na naše in vaše in če se še sodstvo deli na vaše in naše, ni šans.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      A ste pa slišali za Dunning- Krugerjev sindrom.

    • kibrad je rekel/-la:

      tile komentarji so žalitve svinj!

  • prostostrel je rekel/-la:

    …….sovražni govor se je pojavil kot nadaljevanje naročenih medijskih zapisov, montiranih sodnih procesov, orokavičenih javnih diskreditacij iz druge polovice prješnjega stoletja. Zdaj se strelja vsepoprek in nestrpnosti je veliko na vseh straneh, čle da ima tki. levica v javnosti še zmeraj nadete rokavičke, medtem ko tki. desnica- vsa užaljena in maščevalna- stresa gnojnico bolj neposredno.
    Sodmni procesi so res pomembni, toda pomembno je tudi vedeti, da živimo v državi, kjer je veliko ljdi obsojenih brez sodnih procesov, žrtev zarot političnih lobijev, tistih, ki delujejo po znani maniri nesramnih lopovo, ki tako na ves glas vpijejo ulovite tatu, da odvrnejo vsak sum v njih. Toda kadar imajo glasni preganjalci tatov, za sabo še policijo ter ali vojsko, se kriminalci vedno nakjdejo. Pa so tudi pravi ali pa so le kamuflaža pravih lopovov?

  • dado je rekel/-la:

    “Njihove sodbe bi morale biti dovolj hitre, pravične in neprizanesljive.”!!!
    Jani, Jani,…bi morale biti???
    Sodbe MORAJO BITI bla, bla, bla…
    Tudi sodni trust MORA BITI,
    a ker ni,
    smo na nagi riti vsi!
    Razen kurjih tatov,
    kjer današnjega sodstva je vsa sol…

  • Forestina je rekel/-la:

    A kaj, ko so tudi sodniki dobivali kredite in gradbene usluge :)

    Kamorkoli se obrnem naletim na elitni zid, ki je tam zato, da ne smem mimo.

    In tam bo in se ne bo odprl ali podrl, enostavno ga bo treba zrušit in si razširiti polje svobode :)

    Elita je slepa in bo taka tudi ostala.

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    Right-Wing Indian Protesters Storm Home of Arundhati Roy

    In India, as many 100 right-wing protesters from the BJP party stormed the home of the writer Arundhati Roy on Sunday to condemn her calls for Kashmir independence. The protesters broke onto the grounds of her home and vandalized property. Roy, who was not home at the time, condemned the protesters as well as the local media, which filmed the attack on her home. She accused some Indian TV channels and newspapers of inciting mob anger against her because of her stance on Kashmir. Indian politicians from the BJP party have been calling on authorities to arrest Arundhati Roy on sedition charges for stating that Kashmir is not an integral part of India.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Jani, brez da bi prebral karkoli drugega kot tvoj uvodni pasus,bom dal izjemoma svoj komentar.
    Gremo v PM in to na hitro in po uspešni usmeritvi ljudi in klik, ki so propagirale liberalnost v ekonomiji, vzgoji in vseh ostalih udejanjanjih. Škoda je zapravljati čas z navajanjem dejstev, le to bi dodal, ker si kot avtor članka najbolj upravičen priponke.Vse to zaradi silno uspešnega zagovarjanja svinjarij na vseh nivojih, ki ste jih skozi leta zagovarjali tudi vi na Vest.si.

  • Sever kmalu boš tudi ti na vrsti je rekel/-la:

    Najbolj zanimivo je, da takšni veleumi kot so Sever modrujejo o poštenju. Kam so izginile subvencije ministrstva za kulturo temu portalu? Za “kr neki” je ta portal prejel nekaj deset tisoč eurov. Če ne bi bilo Širce, ne bi prišel niti čez vložišče ministrstva. Skratka BEDA. Prepričan sem, da bo ob menjavi oblasti prišlo do revizije. In potem bo to napaf na “scobodno novinarstvo”, ha, ha, ha. Evo, čez 5 minut bo komentar odstranjen, hvala. G

    • angie je rekel/-la:

      no,
      komentar človeka, ki si ji za nick name izbral odkrito grožnjo uredniku, je še kar obešen… upam, da so ga prebrali tudi na policiji, kjer morajo po službeni dolžnosti preverjati tiste, ki grozijo po spletih. Ip pa ja ne bo problem.

    • Forestina je rekel/-la:

      Zame-tek je bil v resnici Za-metek, pa se nihče ni brigal za to subvencionirano in sponzorirano janševiško propagando.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, tvoja bedna grožnja, ki naj bi utišala ” demokratično ” diskusijo na forumih, je vseprej kot grožnja, ampak pezdetasti poizkus raznih zgoraj navedenih individuumov.
      Ker sem dal skozi že kar nekaj ustrahovanj bednikov tvoje opcije, pa me navdaja ta tvoj poizkus z gnusom, da si res delegiran “od zgoraj”, da bi ustvarjal mnenje na forumu in po potrebi ustrahoval množice.
      Lahko do nadaljnega poizkušaš ti in tvoji mentorji z ustrahovanjem, vendar, ko bo raji vaših “pizdarij” dovolj, noben poizkus ustrahovanja ne bo preprečil razvoja dogodkov, ki so že na vidiku.
      Torej pojdi raje pravočasno v svoj brlog in tam pripravi “kurivo za zimo”, ki bo hladna.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, čaka jih božja in ljudska sodba.

    • konec je rekel/-la:

      angie, ti navadna rdeča svinja, če bi imela policija evropske standarde , bi te morala že zdavnaj zapreti, glede na tvoje sejanje sovraštva, nestrpnosti in predvsem (glede na tvoje ideološko pojmovanje policije) zato, ker še vedno ščuvaš in obsojaš vse, kar ne diši po tvojih RDEČIH SVINJAH…ha, ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      ali mi lahko kakšna rdeča svinja pove, zakaj razni miheljački, repovžki, severčki, praprotniki, in ostala 571 lizoritniška banda lahko vsakodnevno laže, ščuva, obsoja, pljuva po drugače mislečih , če pa kdo zapiše kaj čez njih - rdeče svinje- pa je že za odstrel?
      ajde, če te rdeči nestrpni in sovražni rdeči pisuni lahko brez težav počno to kar počno, bomo lahko delali isto vsi ostali, mar ne?….ali je so standardi drugačni odvisno kam politično spadaš?

    • konec je rekel/-la:

      ali mi lahko kakšna rdeča svinja pove, zakaj razni miheljački, repovžki, severčki, praprotniki, in ostala 571 lizoritniška banda lahko vsakodnevno laže, ščuva, obsoja, pljuva po drugače mislečih , če pa kdo zapiše kaj čez njih - rdeče svinje- pa je že za odstrel?
      ajde, če ti nestrpni in sovražni rdeči pisuni lahko brez težav počno to kar počno, bomo lahko delali isto vsi ostali, mar ne?….ali so standardi drugačni odvisno kam politično spadaš?

  • BOTA je rekel/-la:

    Sliši se lepo, vendar je glede na trenutno stanje duha v vrhu slovenske politke to zelo malo verjetno. Kako lahko pričakujemo ravni red od vlade, ki sama zavesno krši pravne norme. V mislih imam ministrico za javno upravo, ki skupaj z predsednikom vlade gluha za pravna mnenja ugledanih pravnih strokovnjakov in inštitucij. Seveda, gre ji za višje cilje??? Pa saj gre vedno za vipje cilje!!!
    To so strahovito napačni signali iz samega vrha vlade. Signali, ki kažejo samo to, da v vladi premnogi razmišljajo popolnoma enako kot “poslovneži” ki so trenutno na prangarju. In ravno to je največji problem!!!!!!!

  • Forestina je rekel/-la:

    Ljubica pa na feministični mirovni operaciji :) Fak of :)

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.delo.si/clanek/127235

    Ko gnilo jabolko pokvari dobro

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    Sever,spolzki nagnusni polž in slinavec brez trohice lastnega ponosa.Preplačan ritolizniški pisun in drekomešalec.Totalno izprijeno bitje ,ki ni ni ne tič ne miš.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Dokler ne bodo začele padat obsodbe, nismo naredili ničesar. Če pa ne bodo padle obsodbe vsaj v primeru najbolj zloglasnih ala Vegrad, potem se bojim, da se nam ne piše lepo. Ker folku se že zdj jebe za vseskupi. Sem že enkrat pisal o nacionalnem športu št.1, da je kraja. Zdaj se je temu pridružilo še nategovanje. Vsi samo gledajo kako bi te nategnili, pa naj gre za stranke, ki ne plačujejo izdanih računov in si zmišljujejo vsemogoče razloge ali za majstre, ki ti pridejo obnavljat kopalnico. Resno, dolgoletna stagnacija pravne države je že naredila ogromno škodo v mentaliteti. Te pa ni tako enostavno popravit.

    btw., kakšno ime je to?
    “Sever kmalu boš tudi ti na vrsti”

    Kaj je to, grožnja? Vest.si, razkrijte nam vsaj podatek, za koliko različnih IPjev gre pri teh lunatikih tu gor? Da si znamo predstavljat al je to osamljen primer al gre za kakšno virozo?:)

    • WHMH je rekel/-la:

      Mogoče pa Janiju nihče ne grozi z smrtjo, dovolj bo že to, da ga bo nekdo odstranil od korita in nikoli več prosil, za kakšen debilen intervju.

    • angie je rekel/-la:

      btw., kakšno ime je to?
      “Sever kmalu boš tudi ti na vrsti”

      Kaj je to, grožnja? Vest.si, razkrijte nam vsaj podatek, za koliko različnih IPjev gre pri teh lunatikih tu gor? Da si znamo predstavljat al je to osamljen primer al gre za kakšno virozo?:)

      Tudi mene in še marsikoga bi zanimalo, kar sprašuje krucefiks!

    • konec je rekel/-la:

      angie, ti navadna rdeča svinja, če bi imela policija evropske standarde , bi te morala že zdavnaj zapreti, glede na tvoje sejanje sovraštva, nestrpnosti in predvsem (glede na tvoje ideološko pojmovanje policije) zato, ker še vedno ščuvaš in obsojaš vse, kar ne diši po tvojih RDEČIH SVINJAH…ha, ha, ha, ha, ha,

      ali mi lahko kakšna rdeča svinja pove, zakaj razni miheljački, repovžki, severčki, praprotniki, in ostala 571 lizoritniška banda lahko vsakodnevno laže, ščuva, obsoja, pljuva po drugače mislečih , če pa kdo zapiše kaj čez njih - rdeče svinje- pa je že za odstrel?
      ajde, če ti nestrpni in sovražni rdeči pisuni lahko brez težav počno to kar počno, bomo lahko delali isto vsi ostali, mar ne?….ali so standardi drugačni odvisno kam politično spadaš?

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Zadnjič sem do nekega SDS-ovca izvedel, da za svinjanje po forumih najemajo izključno takšne s psihiatričnim potrdilom o zmanjšani prištevnosti. To pa zaradi morebitnih tožb.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Vanti Valati, Leppoisan allista menoa! Mahtavan upea.
      Bi se strinjal s tem, kar parviš za SDS in forume. Medtem ko tvoja opcija takiste primerke delegira v parlament za vodenje drdžave.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Oppia suomea, Haag.

    • konec je rekel/-la:

      Vanti Vaatti, glede na same laži , ki jih seješ okoli mislim, da si ti zares psihično bolan, poleg tega k takim nestrpnim in sovražnim pacientom kakor si ti, noben normalen človek se ne približa, kaj pa pogovarja.

  • dado je rekel/-la:

    Onko sinulla tämän lisenssin?

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042400118

    Kriza je strla srce tudi humanitarcem

  • dedič je rekel/-la:

    Slovenija nujno potrebuje avtoritarno vladavino, da se reši čast te države.

  • kibrad je rekel/-la:

    dokler bomo imeli za burek, ne bo bistvenih sprememb

  • kibrad je rekel/-la:

    v tretjem razredu osnovne šole je razprava na višjem nivoju!