22. november, 2010 | Blaž Zgaga

Zgodovinski proces Patria za zaprtimi vrati

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Danes je zgodovinski dan. Pričelo se je prvo sojenje v zadevi Patria. V njem sta se prvič od osamosvojitve Slovenije pred sodiščem znašla bivši obrambni minister in nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske. V kazenskem postopku sta obdolžena, da sta storila kaznivo dejanje nevestnega dela v službi. Za to dejanje jima grozi denarna kazen ali zapor do enega leta dni. Oba sta seveda nedolžna, dokler jima krivda ni dokazana pred sodiščem.

Predsednik vladne stranke Demokratične stranke upokojencev (DeSUS) Karl Erjavec in upokojeni general Albin Gutman sta sedla na zatožne klopi zaradi kaznivih dejanj, ki sta jih domnevno storila pri opravljanju svojega dela na obrambnem ministrstvu. Prav zaradi tega je to sojenje tako pomembno. Znano je namreč, da je bilo to ministrstvo v preteklosti vpleteno v kopico afer, nezakonito trgovino z orožjem velikih dimenzij in kršenje embarga Organizacije združenih narodov. Zoper mnoge uradnike na obrambnem ministrstvu, častnike Slovenske vojske in najvišje politike je bilo vloženih veliko ovadb, nekateri so bili tudi obtoženi. Toda do sojenja je prišlo zelo redko. Zoper tiste na vrhu piramide nikoli.

Današnja glavna obravnava zoper Erjavca in Gutmana, ki jo je suvereno vodil sodnik Marko Češnovar, pa se je že v uvodu zapletla. Tožilka Branka Zobec Hrastar je zahtevala izključitev javnosti s sojenja. K temu jo zavezuje zakon o tajnih podatkih, saj je v obtožnem predlogu precej dokumentov, ki jih je kot tajne označilo ministrstvo za obrambo. Karl Erjavec, ki se je zagovarjal sam, in Gutmanov odvetnik Emil Zakonjšek sta predlagala delno izključitev javnosti. Takrat, ko ne gre za tajni podatek, naj bo javnost navzoča, ko bo prišla na vrsto kakšna skrivnost, pa naj se javnost izključi, sta predlagala.

Predloga sodnik ni sprejel. Interes javnosti za spremljanje ene najbolj resnih mednarodnih korupcijskih afer Patria, v kateri je obtožen tudi prvak opozicije Janez Janša, je tako ostal neuslišan. Razlog je na strani ministrstva za obrambo, ki je nekaterim dokumentom nadelo oznako „interno“ in „zaupno“.

Tožilstvo in sodišče si namreč kršenja veljavne zakonodaje zagotovo ne moreta privoščiti. Toda na prvem delu obravnave, ki je bila še dostopna javnosti, se je izkazalo, da morata Erjavec in Gutman od obrambnega ministrstva dobiti še odvezo molčečnosti, da se bosta sploh lahko zagovarjala. Znova ista zgodba – skrivanje podatkov obrambnega ministrstva pod oznako tajnosti.

Pred letom 1991 je za Jugoslovansko ljudsko armado v Sloveniji veljalo, da pretirava s tajnostjo, saj naj bi bilo zaupno skoraj vse, celo serijske številke posamezne puške. Danes je videti, da Slovenska vojska in obrambno ministrstvo z enako vnemo označujeta mnoge dokumente kot tajne. Lepšega načina za prikrivanje nepravilnosti, korupcije in kaznivih dejanj ni.

V trgovini z orožjem, ilegalni ali zakoniti, so dobički vpletenih izredno visoki. Višji so le še pri ilegalnih aktivnostih, kot so trgovina z drogami, belim blagom in klasični organizirani kriminal. Tisti, ki jo izvajajo, domnevno v interesu države, se zato pogosto skrivajo za argumentom varnosti države. Toda ta je lahko le prazna floskula, ki prekriva dejanja, ki sodijo na drugo stran zakona.

Tožilka Branka Zobec Hrastar je danes na navedbe Erjavca, da sodišče s tajnostjo procesa zmanjšuje stopnjo varovanja človekovih pravic, odgovorila modro: „Obramba obdolženih naj predlaga ministrstvu za obrambo, da umakne stopnjo tajnosti z dokumentov, ki so v obtožnem predlogu.“

V kolikor bi obrambna ministrica Ljubica Jelušič umaknila oznake tajnosti s teh dokumentov, ki dokazujejo korupcijske zgodbe, zaradi katerih je v Sloveniji obtoženih najmanj devet oseb, z Janezom Janšo vred, bi bile lahko vse sodne obravnave javne.

Šele takrat bi lahko javnost izvedela, kako izvoljeni predstavniki ravnajo z njenim denarjem, vendar se to skoraj gotovo ne bo zgodilo. Politiki in najvišji uradniki, ki so in še vedno trgujejo z orožjem, si tega, torej večje preglednosti, najmanj želijo.

Javnost sojenja v prvem procesu v zadevi Patria je tako v rokah Ljubice Jelušič. Od njene odločitve in morebitnega umika oznak tajnosti je odvisna tudi navzočnost javnosti na drugem procesu, kjer so obdolženi Janez Janša, Jože Zagožen, Anton Krkovič, Ivan Črnkovič in Walter Wolf.

Čeprav se na videz zdi, da si tisti, ki so in bodo sedeli na zatožni klopi, želijo navzočnosti javnosti, je temu težko verjeti. Če bodo na sodišču spoznani za nedolžne, bodo vse skupaj pozabili in si želeli, da podrobnosti iz obtožnice nikoli ne bodo pricurljale v medije. V kolikor bodo spoznani za krive, pa se bodo razglašali za žrtve političnih in montiranih procesov za zaprtimi vrati.

Ta vrata, ki zapirajo vpogled javnosti v skrivne in dobičkonosne posle orožarske trgovine, so dolga leta sistematično gradili, zidali in debelili sami. Ključe ima zdaj v rokah Ljubica Jelušič.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
75 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Ljubica je izdajalka, od takih ljudi ne moreš pričakovati ničesar dobrega.

    • Forestina je rekel/-la:

      In na vsaki proslavi spusti svoj sovražni proameriški govor.

    • Forestina je rekel/-la:

      Bo Slovenija podpisala protiustavni sporazum z ZDA?

      http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/11/lubej_bo_slovenija_podpisala_protiustavni_sporazum_z_zda.aspx

      MNZ: Objava sporazuma bi lahko povzročila motnjo
      Ker nam na notranjem ministrstvu niso omogočili dostopa do besedila sporazuma, se bo SiOL pritožil na informacijsko pooblaščenko. Ministrstvo se sklicuje na izjemo zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ki določa, da je mogoče zavrniti dostop do zahtevane informacije, če gre za podatek iz dokumenta, ki je bil sestavljen v zvezi z notranjim delovanjem oziroma dejavnostjo organov in bi njegovo razkritje povzročilo motnje pri delovanju oziroma dejavnosti organa. Kakšne motnje bi lahko povzročila objava sporazuma, katerega besedilo je po navedbah ministrstva dokončno usklajeno, pa lahko le ugibamo.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    FORESTINA, TOREJ , IZ TVOJEGA LJUBLJENEGA TROPA !

    ZGAGA, VEM KAM BOŠ PORINIL GLAVO, KO SE BO TVOJE ZAVAJANJE, PISANJE

    IN TRUD , RAZBLINIL ! NIKAMOR, KER NIMAŠ SRAMOTE, KOT PES !

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Nekoliko se spoznam na pse, te plemenite živali.

      Iz lastnih izkušenj lahko trdim, da imajo vest, tudi slabo vest.

      KAKTUS, zamerim ti tako primerjavo!

  • ricky martin je rekel/-la:

    “bodo vse skupaj pozabili in si želeli, da podrobnosti iz obtožnice nikoli ne bodo pricurljale v medije. “…HEHE. Sevada JJ je objavil obtožnico na facebooku, zato da ostane anonimna

    • dicky jansha je rekel/-la:

      Objavil je obtožni predlog in ne obtožnico.

    • nemesis je rekel/-la:

      Saj tudi so obtožni predlogi(tudi zoper Erjavca je v celoti objavljen),obtožnice(kot je rekla sama Hrastarjeva) ni bilo vložene,sicer bi se zadeva obravnavala na Okrožnem,ne Okrajnem sodišču,gre torej za obtožne predloge,ki jih sodišče ni zavrglo.

  • von Flick je rekel/-la:

    Pogledi slovenije od Slaka razkrivajo bedo znanja naših ministrov na področju energetike. Enako je tudi na vseh ostalih področjih od zdravstva, okolja, pravosodje, gospodarstva in vseh ostalih resorjev razen mogoče ministrice za javno upravo.
    Lahko nas je upravičeno strah prihodnosti !

  • von Flick je rekel/-la:

    izgleda da je interes te vlade je, da so vsa ta sojenja v zvezi s Patrijo tajna, če bi bila javna in bi bili lahko direktni prenosi le teh bi to bila to ponovitev M. Pyton nadaljevanke.

  • obama je rekel/-la:

    o,protistutek je živ…po kuloarjih se je namreč govorilo,da ga je ugrabila Eva Irgl..

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Interes vseh - države, obtožencev in javnosti - je, da je sojenje javno.

    • obama je rekel/-la:

      točno,edino udbomafija nima tega interesa,zato bo sojenje tajno. Vsekakor je o tem dahavskem procesu potrebno obvestiti Evropski parlament

    • mujo je rekel/-la:

      točno tako!

      čim prej obvestite, da Janšo preganjajo slovenski, avstrijski in finski “komunisti”.

      Zanimivo bo slišati odgovor evropskih poslancev.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Če sodni postopek ne bo javen, ne bo samo zato, da javnost ne bi izvedela, da obtožba nima dokazov in da gre v resnici za politični konstrukt.

    O, z montiranimi procesi ima naša oblast že 65 letne izkušnje.

    • angie je rekel/-la:

      Spet si površno bral, Mefisto, zato, ker ti in tvoji dobite rdeče pikice ob imenu Blaž Zgaga: Pa ti je lepo napovedal: “Čeprav se na videz zdi, da si tisti, ki so in bodo sedeli na zatožni klopi, želijo navzočnosti javnosti, je temu težko verjeti. Če bodo na sodišču spoznani za nedolžne, bodo vse skupaj pozabili in si želeli, da podrobnosti iz obtožnice nikoli ne bodo pricurljale v medije. V kolikor bodo spoznani za krive, pa se bodo razglašali za žrtve političnih in montiranih procesov za zaprtimi vrati.”

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Žrtve plitičnega montiranega procesa so že, za zazprtimi ali odprtimi vrati.

      Obeta se še nekaj neugodnih sodnih procesov za postkomunistično levico.

      Zato mora mora ob pravem času na vrhu sodne piramide pravi človek.

    • Neja je rekel/-la:

      Mefisto, spet tvoja projekcija. Sklepaš po svoji BB in sodniku Šorliju. A se več ne zavedaš, da obstajamo tudi resnicoljubni, asertivni, delavni in pravični ljudje.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Z Maslešo se bomo vrnili nekaj destletij nazaj v pravosodno zgodovino!

    • mujo je rekel/-la:

      Ali je to, kar očitajo Janševi sodniki kot do Zobec, Štrovs in zlasti Šorli sploh res?

      Vse bolj se kaže, da so te obtožbe ISTE kot tisti famozni dildo v Baričevičevi garaži, o katerem ste fantazirali Janševiki s sveto Barbaro vred.

      Na koncu se je izkazalo, da dilda v resnici ni bilo. Bil je in je še vedno le v vaši bulani glavi!

  • angie je rekel/-la:

    Če je bil kdajkoli interes javnosti večji in bolj izražen, je to pri aferi Patria.
    Zato je nerazumljivo, da javnost (preko poročevlcev s sodišča) procesa ne bo mogla spremljati, in bo odvisna samo od izjav udeležencev, ki bodo govorili seveda vsak v svoj prid.

    Zakonjškov predlog, naj se javnost izloči zgolj ob obravnavi dokumentov, ki imajo oznako ZAUPNO, je zato na mestu!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, ti delaš za nas!

    • Neja je rekel/-la:

      Angie, živjo! Saj soglašam s tabo in z Zakonjškom. Tako bi bil volk sit in koza cela. A kaj, če so tisti zaupni deli tako prepleteni med druge, da bi javnost morala kar naprej tekati ven in not, ven in not. Vse skupaj, z vsemi vojskami sveta, je farsa in tragedija. Če jih ne bi bilo, Karl ne bi bil obtožen /ali pa bi bil zaradi drugih malomarnosti?/.

    • nemesis je rekel/-la:

      Obtožni predlogi,tudi Erjavčev,so v celoti že javno objavljeni na spletu.

    • angie je rekel/-la:

      Mefisto, in kdo ste vi?

    • mujo je rekel/-la:

      angie, ne trudi se.

      mefisto lepo pokaže, da argumenti nikoli niso pomembni.

      vse, kar šteje, je zgolj to, ali ustreza Janši ali ne. Torej ONI in vsi ostali.

      Pri čemer imajo brezkompromisno pravilo: Kdor ni z nami, je proti nam.

      Kako domobransko…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kot sem že dejal, še boste bežali pred domobranci!

    • partizan je rekel/-la:

      Menda domobranci še vedno jokajo po svojem begu.

      Tokrat v Londonu, skupaj s četico ostarelih paranoikov in teoretikov zarot, ki jim ne verjame skoraj nihče več.

      Tisti, ki so prisegli Hitlerju, nimajo in ne bodo imeli pomoči zaveznikov. Morda vas bo podprl kak fašist, kot je Berlusconi.

      Ampak podpore demokratičnega sveta niste imeli in je tudi ne boste imeli.

      Če so domobranci bežali pred 65 leti, bodo tudi kasneje… Še rimsko-katoliška cerkev jih je zapustila na koroških poljih. Škof Rožman pa jo je z ustaškim zlatom pobrisal v Ameriko. O tem, da je bil res gnoj, priča to, da ga ni nikoli več hotel sprejeti papež Pij XII.

    • konec je rekel/-la:

      partizan, poglej na koledar……ideološki nestrpni in zaostali balkanci pa jejte to kar serjete…..

  • konec je rekel/-la:

    glej glej, rdeči svinjski prostitut , ki se ima za novinarja, se je spet oglasil…ha, ha, ha, ha, udbomafijači so ga nazaj plačali ha, ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    prepričan sem, da za rdeče svinje je bilo vodenje postopka s strani sodnika suvereno in da je udbašica hrastača bila zelo dobra in celo modra………..ha, ha, ha, …..

    ni kaj rdeči prostitut je bil tudi tokrat plačan ….ha, ha, ha , ha, ha, ha,

    • mujo je rekel/-la:

      tvoj mentalni profil je izredno zanimiv. še posebej besedni zaklad.

      a so na psihiatriji spet dovolili kliničnim primerkom dostop do interneta?

    • konec je rekel/-la:

      raje mentalni invalid kot prenašati vsakodnevno fukanje v glavo s strani starih rdečih svinj……ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • Ivan je rekel/-la:

    Ali res verjamete, da bi BB dovolila obtožnico, če bi obstojala najmanjša možnost, da bosta ta dva obsojena. res je, dar sta v celi stvari kriva zgolj za to ker nimata hrbtenice. Najbolj smešno ju je obtoževati za nevestno delo v službi, ko sta pa vestno izpolnjevala sklepe vlade.
    Ko bosta oproščena, verjetno zaradi pomanjkanja dokazov, bo takratni predsednik vlade rekel.
    To je dokaz za to kar vam ves čas vam dopovedujem. Sploh nisem vedel, da bomo Patrije kupili, ker se kot predsednik vlade nisem ukvarjal z nabavo železnine za tričavih 270 miljonov.

    • konec je rekel/-la:

      ivan, saj vem, da rad bereš udbodnevik in totalitarno mladino , tam ste že zdavnaj napisali in objavili obsodbo .

    • konec je rekel/-la:

      razne zverinske in morilske kučane pa ni nikoli nihče obsodil, tudi če so poklali na tisočine ljudi, kvečjemu ste jih nagradili…….balkan pač.

    • marakana je rekel/-la:

      Ivan,

      obtožnic je veliko.

      Ena zoper Erjavca in Gutmana, druga zoper Janšo, Zagožna, Krkoviča, Crnkoviča in Wolfa. Zoper Zupana in Cekuto teče sodna preiskava.

      V kriminalistični preiskavi pa so po navedbah Mladine še nekateri visoki (ne)častniki Slovenske vojske.

      Za petami jim je Eurojust, ki je nad Interpolom.

      BB je res zelo močna. Vsemogočna pa ni.

      Če pogledaš spremembo v njenem izgledu, boš opazil, da se je v zadnjih nekaj letih postarala za več kot 20 let.

      Zdaj je videti že kot prava čarovnica.

      Če bi obvladovala obtožbe, teh skrbi ne bi imela, mar ne?

    • angie je rekel/-la:

      konec je rekel/-la:
      22. november, 2010 ob 18:25
      ivan, saj vem, da rad bereš udbodnevik in totalitarno mladino , tam ste že zdavnaj napisali in objavili obsodbo
      Spet se debelo9 LAŽEŠ! Objavili so obtožni predlog, v neiztožljivi obliki, ki ga je potem Janšek obesil kar na internet, z imeni vseh vpeltenih vred. JJ je poskrbel za propagando, za katero obtožuješ Mladino.

    • konec je rekel/-la:

      ja, ja, angie saj vem, da imaš v glavi veliko luknjo , ker te debele rdeče svinje morajo vsakodnevno pofukati v glavo

    • konec je rekel/-la:

      ampak glede na vaše mentalen patologije, vam je najbrž celo všeč, da se gonijo po vaših praznih možgančkih…..ha, ha, ha, ha, ha,

  • Ivan je rekel/-la:

    Moje vodilo, kar se tiče informiranja je, spremljaj kaj pišejo “prijatelji” in pazljivo analiziraj kaj pišejo “sovražniki”. Tako obrnem stvar na glavo. Tistega, ki dobro poznam imam za prijatelja, ker ne more škoditi. Zato, ker se mnogi tega principa ne držijo se velikokrat zgodi, da ljudem največ škode napravijo prijatelji. Konec koncev se veliko prijateljstev zato konča z grdim koncem.
    MLADINA je za razvoj civilne družbe in upora proti totalitarizmu zaslužna dosti bolj kot večina “kruhoborcev” iz Nove revije, ki so se oglasili, ko je zmaj že težko dihal.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam.

      “Pametni dobi več koristi od sovražnika, kot neumni od prijatelja.”
      (Franklin)

    • konec je rekel/-la:

      še dva snobovska komunajzerja , ki morata biti vsakodnevno pofukana v glavo s stani udbodnevnika ali režimske mladine …….

  • konec je rekel/-la:

    ivan, zelo možno ampak ne mladina zadnjih 10 let…odkar je kurčanova udbomafija zahtevala normalizacijo in ponovno totalitarno pokorščino je mladina le kup svinjskeka dreka in KONEC
    vse ostalo je sprenevedanje , ampak od navadne rdeče nestrpne svinje lahko pričakuješ le to.

  • jup je rekel/-la:

    A ta zgubaški manipulator se še kar oglaša s patrijo. Ne pozabimo, da je zaradi njegovih manipulacij danes na oblasti katastrofalna vlada.

  • zorge je rekel/-la:

    Kakor koli, ne vemo, kako se bo končalo,Sedla sta pale na zatožno klop, tega jima nihče ne more vzeti.Tudi Prijatelj se je čudil, močno čudil, kako so ga zaprli.Začenja se pomlad pravododja.

  • Triglav je rekel/-la:

    Kakšen zgodovinski proces neki? Dej ga no srat! Sploh še niste dojeli igre! Ta šlamastika koristi predvsem Kahlu in Desusu, pa seveda stranki materi, SDju.Le na ta prefinjen način se lahko odkrižajo zmenetov iz LDS in Zares in spet ustvarijo eno in edino ZKS +tozd(SZDL) Desus .Malo seštejte zadnje odstotke in vam bo jasna nova prevara, ki se pripravlja v udbomafijskih logih.

  • von Flick je rekel/-la:

    rdeča pozicija bo vse spravila na sodišče in v zapore vse nasprotnike tako kot v času komunizma.

    • mujo je rekel/-la:

      napaka!

      če bi v času komunizma res vse pospravila v zapore, potem vi - prekleti domobranci - ne bi mogli v nekaj letih, ko ste bili na oblasti, vsega pokrasti!

    • konec je rekel/-la:

      za nestrpne rdeče svinje nisi nikoli dovolj skrajen, zverinski, morilski, ….vedno se najde še blaznejšega mujaota……balkanca pač.

    • toreador je rekel/-la:

      konec,

      Balkan se menda začne na Dunaju.

      Tam, kjer si ti vozil kočije in jedel konjske fige…

  • toreador je rekel/-la:

    “Čeprav se na videz zdi, da si tisti, ki so in bodo sedeli na zatožni klopi, želijo navzočnosti javnosti, je temu težko verjeti. Če bodo na sodišču spoznani za nedolžne, bodo vse skupaj pozabili in si želeli, da podrobnosti iz obtožnice nikoli ne bodo pricurljale v medije. V kolikor bodo spoznani za krive, pa se bodo razglašali za žrtve političnih in montiranih procesov za zaprtimi vrati.”

    Točno tako! Drži kot pribito!

    • obama je rekel/-la:

      seveda..komunisti te zadeve obvladajo v nulo…win win situacija…v sedanjosti pa lahko nevede downlowdaš še kakšno na pol nago pupiko

    • mujo je rekel/-la:

      si krščanar, a ne?

      taki radi downloadajo čim mlajše pupike.

      Ko jih dobijo, pa se zgovarjajo isto kot razni Krkoviči in Wolfi, ki so se na kosilih in kavicah vedno dobili - slučajno…

    • obama je rekel/-la:

      ja,podobno kot Penkoti in Zidarji—puki slućaj,Mujo.Majkemi

    • toreador je rekel/-la:

      Vse stvari na svetu so zgolj slučajne? Mar je tem izjavam iz ust obame, ki občuduje teorije zarot, moč sploh verjeti?

  • marko je rekel/-la:

    Neverjetno,

    kako nekateri branite trgovce z orožjem?

    Celo bando - od Erjavca in vse do Janše. In od afere Patria dalje so po vašem mnenjju vsa sodišča le še totalitarna.

    Komunisti so potemtakem na oblasti tudi v Avstriji in na Finskem?

    • obama je rekel/-la:

      a tam že komu sodijo? Nisem zasledil…

      PS.: glavni trgovec z orožjem je odšel kot posebni odposlanec na lice mesta

    • marko je rekel/-la:

      Ja sodijo! Patrii za podkupovanje v Egiptu. Preiskujejo pa Janševe prijatelje s Hrvaške, ki so prav tako s podkupninami kupovali Patrie.

      To da ničesar ne zaslediš, se dogaja, če preveč bereš Reporter, gledaš RTV Slovenija in spremljaš podobno sranje…

    • obama je rekel/-la:

      ma boli mene kurac za Egipat in prijatelje Hrvate (ki nočejo note izmenjat).Edin grozno me čudi,kako da se ne sodi edinemu človeku,ki je v sloveniji dokazano kasiral dnar,Drnovškovemu slikarju Cekuti..
      Mogoče tale Jurćek ve kaj o KurčanKacinovi izraelski navezi za neuporaben havbice,Pilatuse,nekompatibilno komunikacijsko opremo? Dej tole mal obelodani,da se ne bomo ukvarjali z “neznanokdaj neznanokje neznanokoliko neznanokomu” nabijanji

    • marko je rekel/-la:

      Slikar Jure Cekuta je z brigadirjem Petrom Zupanom v SODNI PREISKAVI.

      Postopek zoper njega poteka in to na okrožnem sodišču. Zagrožena kazen pa je temu primerno višja!

    • obama je rekel/-la:

      aha.zato stoji…ker bo kazen višja…hehe

      dej kekec no,Kurčanovega adjutanta Zupana bojo obsodli njegovi? In Cekutarja,ki mu je Drnovšek prodajal malarije? Smeško…V Sloveniji smo,veš…

      PS:upam samo,da bojo tale dahavski proces 2.0 predstavili evropskemu parlamentu..

    • konec je rekel/-la:

      marko in podobni , ki se v glavne selijo od centra lj do predmestja ljubljankovine so prepričani, da poznajo svet ker berejo udbodnevnik ali režimsko mladino….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • toreador je rekel/-la:

      po tvoje pa so vrhunec profesionalnega medija Družina, Demokracija, Reporter in RTV?

  • angie je rekel/-la:

    Veriga s podkupninami ( v skladu z lokalnimi običaji, kot je dejal nekdanji šef Patrie) je šla takole: najprej v Egipt, potem v Slovenijoa, Hrvaško, Slovaškoa… Toliko je za zdaj znanega.

    Slika bo kmalu jasna. Upam, da še pred volitvami 2012.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Do volitev slika še ne bo jasna.

      To vam ne bi ustrezalo, ker bi potem še bolj zanesljivo izgubili volitve.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Do volitev slika še ne bo jasna.

      To vam ne bi ustrezalo, ker bi potem še bolj zanesljivo izgubili volitve.

    • angie je rekel/-la:

      Saj,
      vleklo se bo kot kurja črevca, ker je tvoj šef, ki se rad tožari (naj vam stroške zaračuna v članarini), v tej zapleteni aferi najel še pomočnika Murkotamedodvetniki, ki se predvsem rad sam slika in čveka v kamere.

    • konec je rekel/-la:

      marko, angie in podobni , ki se v glavnem selijo od centra lj do predmestja ljubljankovine so prepričani, da poznajo svet ker berejo udbodnevnik ali režimsko mladino….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • toreador je rekel/-la:

      koncu se je dokončno zmešalo :-)

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Vsega je kriv Milan Kucan!

    • konec je rekel/-la:

      če bi bi srbi, hrvati in slovenci leta 1990 zaprli partijce miloševiča, tuđmana in kučana bi bilo veliko bolje, ampak od demokratično nezrele populacije ne moreš zahtevati tako zrele odločitve…..

    • toreador je rekel/-la:

      Največjo škodo so naredili, ker so iz zapora spustili Janšo.

  • milivoj je rekel/-la:

    Je pa presenetljiva tale borba na netu! Recimo, en model mirno trdi, da ni bilo v garaži dilda! Sicer je stvar že stokrat prežvečena in ni aktualna, je pa simptomatično, kako mirno so nekateri pripravljeni lagati za obrambo svojega prav. Na drugi strani so pa zagovornika Erjavca in drugih obtoženih modelov že kar malo smešni. Zakaj ne počakajo na konec procesa, ena izmed možnosti je tudi oprostitev obtoženih ali tožilka odstopi od pregona. So tako prepričani, da bodo obsojeni?