17. januar, 2011 | Jani Sever

Realistična Slovenija

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Slovenske državljanke in državljani so pesimistično razpoloženi. Pričakujejo poglabljanje krize. Kdor pozna razmere v državi, takšno razpoloženje zlahka razume. Na eni strani ekonomska realnost, ki ne obeta nič dobrega, na drugi politični razred, ki je diskreditiran. Povsem resno iskanje mesije, ki je obsedlo javni diskurz, samo po sebi pove dovolj. No zaenkrat je na vidiku samo en resen kandidat. Janez Janša.

Tudi to, samo po sebi, zelo jasno priča o Sloveniji in njeni kolektivni mentaliteti. Kaj ponujata Janša in njegova stranka? Najprej boj proti krizi. Kar je seveda hvalevredno. Obenem pa se vendarle velja spomniti, da so isti ljudje, pred dvema letoma govorili, da v Sloveniji ne bo nobene krize in da so protikrizni ukrepi nepotrebni. Obljubljajo tudi reforme. Kljub temu, da je Janša, ko je vodil vlado, povsem jasno in nedvoumno zatrjeval, da Slovenija pokojninske reforme ne potrebuje do leta 2020. Obljubljajo kajpak tudi poštenje. Predvsem reformo sodstva. Kljub temu, da so se nekateri v vrhu stranke znašli na sodišču zaradi utemeljenih sumov, da so bili udeleženi pri korupciji.

Vse to je kot kaže pozabljeno ali niti ni nikoli bilo razumljeno kot nekaj resnega v analizi slovenskega političnega prostora. Posebej ob neverjetni količini afer, ki jih je bila deležna sedanja oblast v zadnjem letu in pol. Golobičeva laž, Bulmastifi in Vegradovo razkošje Simone Dimic so zaznamovali vse stranke vladne koalicije razen Desusa, ki mu je uspelo dajati videz, da v to vlado pravzaprav ne sodi. Velike afere so bile vsekakor dovolj, da nepovratno stigmatizirajo tiste, ki so se znašli v preveliki bližini človeško neposrednih in šokantnih razkritij. Cena je bila presenetljivo visoka. A v času krize ter ob dejstvu, da vlada daje vtis, da je med sabo sprta in zelo neučinkovita, pravzaprav pričakovana.

Če krizo in afere za trenutek odmislimo, kljub vsemu dobimo sliko, ki je precej drugačna. Poskusimo primerjati dosežke Janševe in Pahorjeve vlade. Janševa je vladala v obdobju prosperitete. No, ni samo vladala. Tudi če pozabimo na sume korupcije, je poskrbela za svoje omrežje, kar se danes vidi tudi po tem, da podjetja, ki so pred nekaj leti kar naenkrat začela služiti milijone evrov, danes po tekočem traku propadajo. Takrat se je temu reklo ustvarjanje novih elit. Danes so to sumi gospodarskega kriminala. Bilo je tudi veliko zadolževanja, razen tega se je kakšnih velikih dosežkov Janševe vlade težko spomniti. Morda bi sem lahko uvrstili zgledno vodenje Sveta Evropske unije.

Pahorjeva vlada se ima s čim pohvaliti. Arbitražni sporazum s Hrvaško je velik mednarodni uspeh, ureditev statusa izbrisanih je poravnava izjemnega dolga države do tistih, ki so jim bile kršene človekove pravice in vztrajanje na pokojninski reformi je pomemben dokaz nujne ekonomske reformske drže. Pokojninska reforma seveda še zdaleč ni dobljena. Nasprotno, zdi se, da bo na referendumu padla, kljub temu, da predstavlja minimum, ki se mu še lahko reče reforma. Zavezništvo med sindikati, Desusom in SDS je pač premočno, da bi proti takšni vojski kdorkoli lahko upal na zmago. In prav ta točka, vsaj tako je videti, najbolj natančno definira slovensko realnost.

Desus reformi nasprotuje, kjub temu, da je upokojencem naklonjena. Težave bodo z njo imele generacije, ki prihajajo. A te bodo imele še precej večje težave, če reforme ne bo. Sindikati ji nasprotujejo enoglasno, brez kakšnih tehtnejših argumentov. Razen, da je denarja dovolj, če se lahko nekateri vozijo v dragih avtomobih ali da naj država raje kaznuje tajkune. In SDS? Janša je pred časom govoril, da bi reformo podprl, če bi vlada upoštevala nekaj njihovih popravkov. Ker se to ni zgodilo in ker padec referenduma o reformi lahko morda pomeni tudi padec vlade, bi bila že zadržanost SDS ob referendumski kampanji presenečenje.  Nasprotovanje je preveč oportuno.

V tej situaciji je Zares predlagal nekaj sklepov vladi. V običajni maniri so bili v javnosti in s strani ostalih strank vladne koalicije reinterpretirani v pobudo ustavnih sprememb. Gre za nekaj povsem drugega. Za oceno ravnanja Desusa, za razširitev koalicije z nepovezanimi poslanci, za nekaj povsem konkretnih ukrepov (prekinitev pogodbe s Patrio, umik iz Afganistana, zamrznitev TEŠ6, zakonodaja o zaplembi nezakonito pridobljenega premoženja, zmanjševanje zaposlenih v javni upravi) in dva predloga, ki se res nanašata na ustavne sprembe (ureditev referendumske zakonodaje ter možnost razpustitve parlamenta in razpisa predčasnih volitev).

Predloge bi benevolentno lahko razumeli kot še en poskus, kako vlado narediti fokusirano in operativno pred spopadom za pokojninsko reformo. A tega očitno ne želi razumeti nihče. Luč na koncu tunela je lahko samo vlak, ki prihaja. Slovenske državljanke in državljani so vsekakor upravičeno pesimistično razpoloženi.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
166 x komentirano
  • binebone je rekel/-la:

    Svetovna financ elita nam ne da dihati. Dne 23. marca 2009 je kitajska centralna banka “predlagala, da se ameriški dolar kot mednarodne valute in, da se vzpostavi novi mednarodni finančni sistem s katerim bi upravljal Mednarodni monetarni sistem”. Ta banka HSBC je zaslutila nevarnost, da Kitajska kot največji imetnik dolarjev doživi krah zaradi nameravenega sesutja dolarja. Počasi ali pa hitro se bo to zgodilo! In kako je tukaj Slovenija pripravljena?

    • Rogerg je rekel/-la:

      Kaj si pameten.Torej tema, ki je bila aktualna 2009 je prišla do tebe ta trenutek. Do pezdetov iz LDS,Zares, SD in mnogih drugih, ki so v tej družbi zlizani, pa še sedaj ne.In zato bodo dogodki “in media srez” zelo pestri.

  • Aljo je rekel/-la:

    Slovenijo reši samo kolaps. Kolaps bi bil reseno opozorilo vsem političnim opcijam, da ni več kaj ropati. Elitistična omrežja vseh političnih elit se še danes ne zavedajo kaj nas čaka ali pa se zavedajo in ropajo kar je še ostalo. Kar se pa tiče ZARES-a so pa lahko samo tiho, ker imajo v svojih vrstah same cvetke tranzicije, z Golobičem in Biščakom na čelu. Jebi ga fantje in dekleta, nič več šopingov v Milanu, terencev za 50+k EUR-ov, kokainskih partijev, rovarjenja po državnih podjetjih, prodajanja “zlatih” ceglov revežem, špekuliranja na domači borzi, sesanja javnih razpisov, prijateljskega poslovanja z enormnimi minusi… Eeeh Sever, korupcije je na vsakem koraku toliko da boli glava, menedžerska mesta pa še kar naprej zasedajo nesposobni polapismeni debili, ki nimajo pojma o ničemer razen o lopovščinah. Kje je govora o nižjih davkih, odpuščanju v javni upravi, umiku države iz podjetij, prodaji bank, privatizaciji zdravstva in še in še. Slovenijo vodijo ekonomski debili, ki skrbijo samo za tovarišijo in za obstoječo kartelno ureditev. Pihh in to je samo lokalna zadeva, kaj pa globala? Mainstrem novinarji ste res samo plačane lutke, nezmožne razmišljanja izven paradigme opranih elitističnih mainstream medijev. Jebo te novinarstvo, pojdi rajši v piar službo-uradno za ZARES in nam nehaj prodajati puhlice.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Jani, pa, da nisi ti odkril Ameriko. A res, kar pesimistični so ljudje? In ti z njimi? Ma nemoj. A nisi še pred nedavnim tako navijal za barabe, ki so sproducirale stanje, v katerem se Slovenistan sedaj nahaja .
    Posle jebanja nema kajnja. To sporočilo velja tako tebi, kot Slovenistancem.

  • Triglav je rekel/-la:

    To je tko mal za-hec, a ne?

  • butalec je rekel/-la:

    ,NISO vsi Slovenci pesimisti, čeprav trdiš da slabše kot je ne more biti. Jaz naprimer sem optimist in trdim da je lahko. ČE PRIDE VELIKI J!!!!!!!!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Butalec, v prvi rundi njegove vladavine, si preživel. Na žalost. Upam, da se je tekom dogodkov naučil, kaj mu je storiti ob naslednjem prevzemu oblasti.

  • angie je rekel/-la:

    Jani, dolgo te ni bilo v redakciji!

    Menda te je res ministrica Širca delegirala na RTV Slovenija za urednika kulturnoumetniškega programa, pa k sreči pri Šefu TV nisi šel skozi…

    Pišeš politične komentarje .koliko res razumeš kulturo in umetnosti?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, Jani se spozna na politiko, kulturo in umetnost približno toliko kot ti na igralsko umetnost. To, da si debilom v trenutkih blagostanja prezentiral Tita, še ne pomeni, da si igralec. Isto za Janija, če komentira na Vesti politiko, ne pomeni, da jo razume.

    • PRAVICA je rekel/-la:

      Urednik in solastnik vedno manj branega spletnega portala Vest.si ter nekdanji odgovorni urednik tednika Mladina Jani Sever je včeraj malo pred osmo uro zvečer, ko bi moral nastopiti kot eden od štirih gostov pogovorne oddaje Vroči stol na Info TV, jezno zapustil studio. To naj bi storil zato ker je videl, da bo v oddaji sodeloval tudi Bojan Požar, urednik spletnega portala Požareport.
      Kaj točno naj bi ga razjezilo pri Požarju, znervirani Sever ni povedal, je pa z momljanjem in užaljenimi grimasami dal vedeti, da ga “moti” Požarjevo pisanje o njegovi (sicer neuspešni) kandidaturi za novega odgovornega urednika kulturnega in umetniškega programa TV Slovenija. Spomnimo, Sever, resda osebni prijatelj ministrice za kulturo Majde Širca, je v torek dopoldne na tajnem glasovanju ostal brez minimalne podpore sodelavcev omenjenega uredništva, zato ga vršilec dolžnosti direktorja TVS Janez Lombergar pač ne more predlagati za novega šefa kulture in umetnosti na TV Slovenija.
      Bizarni Severjev incident na Info TV pa dokazuje, da je kandidatura Janija Severja za odgovornega urednika kulturnega in umetniškega programa javne televizije povsem upravičeno naletela na velik odpor uredništva, saj se - to je zdaj povsem jasno - Sever s figo v žepu javno deklarira za pristaša medijske svobode, kobajagi urejuje spletni portal, ki objavlja pod sloganom “spoštuj vsako vest in vse ljudi,” v resnici pa želi sedeti v studiih samo s tistimi, ki se z njim v celoti strinjajo. Zdaj tudi lahko razumemo njegove nekdanje novinarje na Mladini, ki so se ga jeseni 2006 tako rekoč čez noč odkrižali.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Pravica, hvala ti za obvestilo. Je zelo pomembno za razumevanja določenih gibanj v tej družbi. Bi pa dejal ob tem. Vse se vrati,sve se plati. Severju smo že pred časom napovedovali udejanjanje tega pregovora. In želim in upam, da bo prišel trenutek resnice in streznitve tudi za druge “primerke” objektivnih” novinarjev in ostalih “mrčesov”.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Dnevnik danes:
    “Sicer pa je bil Janša v izjavi po sobotnem posvetu SDS v svoji kritiki vlade zelo umirjen. ”
    Moja izkušnja:
    boj se JJ, ko postane umirjen in spravljiv.

    • angie je rekel/-la:

      Tako pohlevno se je obnašal tudi pred volitvami 2004, potem pa kmalu pokazal zobe.
      (volk dlako menja, čudi pa ne)

  • Boris_j je rekel/-la:

    Ta dežela bo šla k hudiču, ker smo med zadnjimi v Evropi, pa tudi na celem svetu, kjer se mladi ljudje osamosvajajo. Tragedija te gospodarske krize je torej dolgoročna, veliko mladih nas ne bo zmožno uresničiti svojih planov, kar se nam bo poznalo še leta in leta. Ta kriza nas je pahnila v situacijo, ko bo trajalo minimalno 5, verjetneje pa kar 10 let, da bomo prišli na raven prejšnjih “časov properitete”, ki tudi niso bili bog ne vem kaj. Sramota je, da nobena vlada do zdaj še ni naredila tukaj kaj pametnega, razen Svetlikovega famoznega “malega dela”, hvala lepa za to. V taki situaciji, ko so množice mladih med 20 in 30 letom “parkirane v niču”, smo lahko prepričani da nas Slovencev čez kakih 50 let, dobesedno ne bo več.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Boris-J, to, da Slovencev čez 50 let ne bo več, ravno ne bo velika katatastrofa. Velika verjetnost je, da v mnogo krajšem času ne bo tudi mnogo večjih nacij.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    politika je ZLOvenska kurba !

  • butalec je rekel/-la:

    Rogerg, na tvojo žalost bom preživel vsako vladavino, saj nisem odvisen od tega, kaj stori katerikoli premier. Zato ne hodim na volitve in ne pričakujem da bo kdo drug skrbel za moje preživetje. mislim s s,svojo glavo in lahko poskrbim sam zase. Tudi tebi želim, da na žalost ne bi bil nikdar odvisen od oblasti.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Butalec, ni ti treba žalovati za mojo zlizanost s politiko. Oziroma preživetje , ki naj bi bilo pogojeno s to zlizanostjo. Ampak čudi me, da ljudje, ki vsi trdite, da ste tako “indipendent” od trenutno harajočih političnih pezdetov, le-te tako blagrujete in ste v skrbi, če bi prišel Janša s svojo ekipo do korita. Ali ste tako “zabetonirani” o pozitivni naravnanosti kobajagi današnje levice, ali pa ste enostavno na daljavo upravljani z zli duhovi le-iste. Da bi nekdo nov,recimo, ali Janša ali “sosedov Pepe” pokazal kaj pozitivnega, po skoraj 60 letih iste politične opcije na oblasti, mora imeti na razpolago že “skoraj stoletje”.
      Sicer so mi stvari dokaj jasne , ampak itak nima smisla več razpravljati. Edino kar opažam je to, da bo na koncu res samo totalna stiska pripeljala folk, da bo spet sprejel Janšo. In ga bodo po kratkem obdobju, ko bo kaj poizkusil urediti, spet zavrgli. Ker Slovenistanci niso za red, so pa za služabništvo. Ampak, da bi ta država funkcionirala, je treba urediti mnogo,mnogo stvari.

  • heretik je rekel/-la:

    Spet eden redkih, točnih, toda heretičnih komentarjev na Vest.si. ;-)

  • butalec je rekel/-la:

    Rogerg, stvar je ,povsem preprosta. Ne malikujem in ne ,poveličujem dela sedanje oblasti,, ,Gospoda velikega J , se bojim zato, ker ni ustvarjalen, razen v besedah, v dejanjih pa je rušilen. Deluje tako, da mora vse kar drugi naredijo porušiti ker je pač slabo, ko pa je treba, kaj storiti pa popolnoma odpove. Rušil je prejšnjo državo, ruši sedanjo, kadar ni na oblasti, ko pa je na oblasti za državo ne naredi nič, z njenim denarjem in obljubami pa se poskuša le še naprej obdržati pri koritu,, to je trenutno njegova ¨DRUGA REPUBLIKA:” Dovolj mi je vseh pozerjev in bleferjev, čas je za druge, ljudi , ne za drugo republiko. Zato pa je treba najprej odpraviti stranke in dati priložnost mladim. Zgodovina bo pisala, kaj so politiki naredili in ne kaj so obljubljali ali hoteli storiti.

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..sedaj je lahko vsem jasno zakaj je butalec BUTALEC….

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Butalec, za Boga ne govori, da je treba odpraviti stranke. Ali, da je treba ustanoviti nove. Te imejmo, ki smo jih sedaj gledali 20 let in vemo kaj je kdo sposoben in kaj kdo pripravljen zajebati. Od tukaj startajmo naprej. Kot sem že v preteklosti nekajkrat razčlenil, ti naši ljudje (bojim se, da ti dosti ne odstopaš) ne želijo reda (Janšev minister za pravosodje je bil na najboljši poti, da ustvari red v pravosodju in pravni državi) pa je bil tarča nejevoljnih državljanov. Ne, ne boš me fopal, da si za red in pravno državo, ko pa nekdo v tej smeri kaj predvzame, pa si proti. Smo pač kot smo. Slovenceljni. In take nas poznajo Italijani, ki imajo svoje napake, vendar nam očitajo slovenceljske , dalje Germani, ki imajo tudi napak kot hudiča, ampak nam očitajo slovenceljske itd. Predvsem je naša glavna napaka, da sami ne vemo kam in kako bi. In skozi to smo vseskozi politično zmedeni; med sabo skregani “von Anfang an”. Nismo pripravljeni soglašati s sočlovekom, kamoli potem podržati sorodne stranke pri državotvornih momentih, tem manj one iz nasprotnega političnega zornega kota.
      In največja tragedija trenutka je, da se ponavlja isto kot je bilo 2004 . Ljudje ne podpirajo Janše iz političnega prepričanja, pač pa iz stiske. In v taki situaciji tudi ni možno, da bi kaj utrdil, pač pa bo letel takoj, ko bo,če bo stvari spravil v red.Vendar se bojim, da trenutek ne dopušča več, da bi se kaj uredilo, ker gre cel zahodni svet rakom žvižgat. Upam, da nimam prav.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BUTALEC, tvoj strah pred Janševo drugo republiko je odveč.

      Mu jo namreč že krade Golobič-

      Si zadovoljen?

  • svarun je rekel/-la:

    -Največje zlo v Sloveniji je RKC , ateisti (davkoplačevalci) bomo sedaj morali plačevati za propadli zvon 1 in zvon 2 , RKC pa bi morali prepovedati opravljati pridobitno dejavnost in jo seveda tudi razlastiti,ker je premoženje RKC tako in tako prigoljufano in nakradeno.
    - Drugo zlo pa so “janševiki-boljševiki” , ki od svojih KGB-jevskega delovanja ne odstopajo.
    - Zatorej RKC in janševikov reši nas…
    - Dokler pa se pojavljajo tu pri nas ni razloga za optimizem !

    • svarun je rekel/-la:

      Nastopi poslancev SDS-a so taki,kot,da bi gledali izkrcavanje z ladje norcev.Izstopajo pa : Črnač, Gorenak ,Vizjak , Jerovšek , Tanko, Jerajeva , Irglova…
      To Ladjo norcev pa so že zapustili ali morali zapustiti : Hvalica , Pukšič , Logarjeva , Špiletič , Sušnik…,ker seveda niso bili povšeči vodji….
      Kdor ni z nami je proti nam….
      Ne hvala , upam,da jih nikoli ne bo več na oblast.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Svarun, torej po tvojem:
      - Bog reši nas Janševikov-boljševikov
      - Bog reši nas RKC,
      ja kdo pa še ostane? Ostanejo tisti, ki so stvari pripeljali do tega momenta, ko več ne vedo naprej, niti oni, niti radni narod ne.
      Ja, Svarun daj povej mi za sveto Kriščevo voljo, koga predlagaš? Ali Liliputance ? Ali Marsovce ? Pa bojim se, da tudi z njimi ne bi bil zadovoljen dolgo,kot tudi večna radnega naroda ne. Najprej razčisti pri sebi, kaj bi sploh rad.

    • svarun je rekel/-la:

      Rogerg : Tebi ne bom odgovarjal,ker sem ti že.Vzemi kalkulatorček v roke , lahko pa računaš tudi peš….

  • petrovc je rekel/-la:

    JANI S.: kolumno začneš dokaj obetavno, po tem pa kar na nekaj mestih zaideš v protislovje z resnico ali vsaj senzacionalizem. Žal!
    1. Biti osumljen in biti obsojen je velika razlika! Nečistvovanja v mislih, smo osumljeni, hipotetično, vsi! Realizacije, dokazane, pa precej manj! Lastnost lastiti si pravico tožnika, sodnika in rablja je postala vsesplošna SLO značilnost!
    2. Bo kriza, ne bo krize, ukrepi,… To pa je govoritoi, kot pravi Kranski pregovor: ” Če bi čebula če ne imela, bi čebula bula bila!”
    Nedvoumno bi pri gospodarnejši in treznejši in prilagodljivejši politiki vlade, bila kriza pri nas lahko minimalna, predvsem pa že končana! Za to smo imeli vse nastavke!
    3. Pokojninska reforma? Predvsem je potrebna, ker preprosto ni tistih petnajst milijard Euro, ki so jih zaluftali v dveh letih! Ni za pokojnine, ni za plače birokratov, ni za šolstvo,…..
    4. Katera podjetja so v zadnjih dveh letih propadla, Jani, zaBoga, to pa je floskula! V glavnem, 90%, ne v bližini ali lasti ekipe JJ!
    5. Arbitražni sporazum velik uspeh!? To pa je kotlina napolnjena z meglo in smogom! Počakajmo, da se razkadi, da se bo videlo! Eno so naše želje, drugo je skrita realnost!

    BRIC: v enem komentarju trdi: “Če prideta na oblast Bajuk in Janša, bomo jedli travo!”
    Dragi moj BRIC, sedaj so na oblasti tvoji, prav, toda, po dveh letih že jemo travo! Če bodo še dve leti, bomo vso travo popasli in bomo jedli koreninice, če ne bodo zgnile ali če ne bodo voluharji z te vlade še te koreninice obdavčili in nam bodo nedosegljive!
    Slabše že ne more biti!
    Jaz osebno bi nikoli ne prevzel vodenje te države v takem stanju! To bi bil samomor! Komaj bi z muko kaj pošlihtal, pa bi me križali, da bi lahko spet kradli!

    ANGIE: se strinjam s tabo, malo razgrajaš na vest.si, malo pa v gostilni! Samo, da te v gostilni tvoji lahko vržejo na Titovo obvozno pešpot, tu pa te bomo netvoji na Janševo centralno magistralo!

    BINEBONE: pravi, da sem izcedek njegovih genetalij. Vsem, ki ne znate argumentirano nasprotovati, znate pa umazano psovati!
    Je rekla neka Italjanka:
    “POZNAM SAMO DVOJE VRSTE FAŠISTOV, FAŠISTI IN ANTIFAŠISTI!”
    Ja, tako je, kot vedno v zgodovini, da zmagovalci prevzamejo navade poražencev! In VELIKI borci proti “faššizmu” so sami postali največji fašisti! Dokazi so povsod po Sloveniji! Dokazi so na teh straneh, ko takoimenovani levi, z minimumom od minimuma potrebnega, da glava ne implodira, poznajo samo en protiargument:
    čeljust zveri in psovke: bandit, fašist, spolni nazivi samostalnikov in glagolov, nacist,…..!
    Pomirite se, ne bomo vas mi povozili, čas in vaši sinovi in hčere vas bodo odpisali, če se ne boste kultivirali!
    Glede na fakt, da ima prav vse sive celice BINEBONE v jajcih, v glqavi pa praznino, sem zatorej najboljše, kar od njega lahko pride, torej prav iz genetalij! Hvala!

    VANTI VAATTI: mi lahko zaupno prišepneš kaj o svojih izkušnjah, česa se jee bati? Je to kaka svetopisemska grožnja ali samo grožnja strašila iz koruze ali pa so to tvoje bele miške po rjavi travici?

    Boris_j: ja, verjetno slovenceljnov čez 50 let ne bo več! Bomo pa ponosni Kranci tu gospodarili na svojem, po gruntarsko in po Venetsko!

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: malo si se potuhnil, nisi nadaljeval dialoga! Si obljubil, MEFISTO se je delno opravičil, kaj pa ti!? Kaj si obljubil!?
    Pridno in prav po RKC moliš! Lepo!
    Tudi nisi odgovoril, iz tvoje molitve pa ni razvidno, kdo naj nas reši JJ!?
    Daj, dodaj tega vsemogočnega, tudi mi bi s tabo upognili koleno, nabili čelo na beton in ritnice v sonce!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Jaz se nimam komu opravičevati,ker nikogar nisem žalil , dokler ni on mene.
      Rešijo pa nas lahko neobremenjeni pošteni ljudje,ki niso obremenjeni s krajami, prevarami , KGB-jem…
      V tujem jeziku pa : “Na mladima je naša budučnost”.

  • petrovc je rekel/-la:

    BUTALEC: ti pa si kavelj! Ti še kar častiš Tita! Tito za plugom, Tito kosi travo, Tito žanje žito, Tito za dreiponkom, Tito na Egiptovski barski plesalki, Tito,….
    Praviš, da kar dela Janša, za razliko od Tita, je rušilno!
    No, ko pa,JJ, govori, pa je pozitivno!
    Torej naj bo po tvoje predsednik vlade! Si že videl Pahorja, da bi držal metlo v rokah in delal, torej, pometal!? Ne, govori, govori, govori,….. To pa po tvoje JJ zna bolje! Ergo, JJ za predsednika!!

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: če boš še tako krivoverski pričal o našem JJ, ti odrekam zaslombo pri MEFISTU! Te bo MEFISTO s potico po licu, z veliko, delavsko, žuljavo šapo gladil po glavici, jaz pa bom svoje dobavil s svojo Ogrsko debelo klobaso! Te bova izmenično stiskala k sebi, kot mati stiska nebogljeno dete!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Res si me razočaral , tudi ti imaš taka nagnusna nagnjenja…
      Mimogrede : Jaz nikoli nisem vodil kakšne mladinske- partijske organizacije v Jajce.To so delali janševiki in seveda največji KGB-jevec med njimi….
      Če se ti je zareklo,ti oprostim,drugače se mi pa tudi ti ne oglašaj več.

  • robin hood je rekel/-la:

    SEVER, jaz sem mislil da si že odšel na sever sedaj ko si pušnil pri čarovnici širci. Pri tebi se res vidi da si obsedenec z Janezom. Verjetno se nobeden več noče ukvarjati s tem, potem pa ti prevzameš rumeni tisk.

  • petrovc je rekel/-la:

    MOJI KRANCI: pa poglejmo še dva, tri zablojene, takoimenovane “raziskovalne” novinarje.
    Pravzaprav so bolj podobni, so enaki, vagabundnim beračem izpred sto let. Delati se jim ni ljubilo!
    Jesti so pa morali! Pa so vagabundili od vasi do vasi, od hiše do hiše in pripovedovali svoje zgodbice, za kos kruha, malo zaseke, lonec polente, pa kakšen kos suhih reberc! Zgodbice ala kako je hudič Krjavla presekal na pol! Pa kako je Jaga baba jahala moške,…….
    Take Krjavlovske novinarje, Jagebabe in popotnike imamo še danes!
    En tak je LOVE.K.BROCH: nek Danski smrkavi novinar v zakajeni sobi od trave, v Kopenhagenu!
    Piše o tem, kako so bili Estonci proti uvedbi Eura! Celo neko anketo navaja!
    Resnica je popolnoma drugačna!
    Estonci so se izjemno veselili uvedbe Eura!
    Omogoča jim razvoj turizma! Kajti po odhodu Rusov, je večina ibndustrije zamrla, prav tako socialistična energetska solidarnost!
    Od 100 Estoncev se je proti izreklo le 9 Estoncev!
    Na RU TV, ta pa svoje bivše imperialno dvorišče spremlja do podrobnosti, je bilo to zmagoslavje, veselje, praznik ob uvedbi Eura vidno tri dni!
    Kje je našel neko, Saar Pool, kvazi Estonsko verzijo Slovenske FDV anketarske goljufive druščine, pa ne vem!
    Verjetno ni problem, danes se vse kupi, tudi ankete javnega mnenja!
    Fant moj, iz svojega cimra zakajenega od trave, boš moral v svet! Pa ne za kako Ukrajinsko deklino v Kopenhagenu, za resnično sliko tega, kar nakladaš!
    Več ti pa še povem, se tudi tebe tiče, v nadaljevanju, pod našima, Slovenskima Krjavloma!

    Slovenska Krjavla: Tomaž K. & BINEBONE:
    Sudan poseljujejo Arabski muslimani in Ljudstvo Niloti, ki so kristjani, večinoma!
    Arabski muslimani na severu, izvajajo verski teror nad kristjani, posebej to v pokrajini Darfur!
    To je glavni vzrok spopadov in cepitve Sudana!
    Drugi pa je kupljeno vodstvo države v Khartoumu s strani Kitajcev!
    Bo pa moral T. Križnar kaj iz hotela in imeti kaj jajc, napisati pravično!
    Kitajci, versko fanatični muslimani, so vzrok spopadov!
    Jebe se Amerikancem za nafto tam! Svoje imajo dovolj, sploh je še niso začeli zares črpati!
    So pa z Rusi zainteresirani narediti Kitajce odvisne od Ruske (Azijske) nafte in plina!
    Za vse pokole je izključni kruvec skorumpirana, od Kitajcev, vlada v Khartoumu!

    Križnar naj piše o zverskem odnosu do žensk v Sudanu! O zakonih Talibov do žensk!
    Piše naj, kako težko je biti tam ženska! Po 10 otrok, posilstva pri 8. letih,….
    Dpobro je vedel, da je za sprehod iz mesta v mesto potrebno posebno dovoljenje, pa se je flankiral, mi, Slovenski davkoplačevalci pa plačevali!
    Plačujemo, pa precej bolj, kot smo včasih Krjavlom, za iste Krjavelske zgodbe!

    Voda, nafta, NE BOSTA nikoli vzrok svetovnega kaosa!

    Dolar ne bo crknil nenadzorovano, nova, umetna, valuta je floskula, kot je bila svoj čas Esperanto govorica! Euro ne bo crknil čez noč!
    Rusi, Kitajci, imajo že 30% deviznih zalog v Euro!
    Lepo te prosim, BINEBONE, T. Križnar, sta pametnejša od Ruskega KGB in Kitajskega vodstva!?
    Oba za naš denar serjeta, da smrdi do nebes, da se baše na zobe!
    Pa kar apoklišpsa zahoda! To pomeni tidi takojšnjo apokalipso Izraela! Da nista pametnejša od naših Rabinov!?
    Vse, vse kar napišeta je floskula!

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: prej ti nisem hotel priznati, saj razumeš, sem mislil, da se kuplata in gladita s MEFISTZOM! Ko pa sem že v igri, swingu, te pa z veseljem pobožam s svojim svinjsko kolobarjastim in špičasto denbelim repkom!”

  • Zoran je rekel/-la:

    Zelo lucidno.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC, mene pa resno skrbi, da Janša ne bo mogel biti predsednik vlade, ker mu brez argumentov nasprotuje SDVARUN.

    Če Svaruna podpre še znameniti politični analitik BUTALEC, je pa sploh bolje, da se ne pojavimo na volitvah.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: boj bo hud! Za nasprotnika imamo SVARUN-a, BUTALCA, ANGIE,..
    To so možganski trusti Slovenske srenje! Treba bo organizirati OF! Potem bo lažje, ko bodo blizu, jih bomo zmogli, tradicionalno!

    ZORAN: luciden=jasen, sijajen, jasnoviden, bister.
    Oprosti, Zoran, kaj je v tem članku takega, da zasluži tvojo tako oceno!?
    Moje mišljenje je, da je članek nekje med malo zavajajočim, povprečnim in vrednim takojšnje pozabe!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Skrbi me, da da zaradi nehvaležnosti tovarišev, ki si jih imenoval in katerih imena je nespodobno ponavljati med poštenimi ljudmi, tudi dr.ANDREJ BAJUK ne bo več hotel biti finančniminister.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kje se bomo spomladi pasli, sprašujem SVARUNA; BUTALCA in ANGIE ter druge apostole slovenske apokalipse.

    Za to oblastjo, napvedujejo, še trava ne bo rasla.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: je rekel veliki vpodja-Tito, po katerem se vzgledujejo, SVARUN; ANGIE, BUTALEC,…da belčki ne bodo gledali ne visokega Triglava ne lepega modrega Jadrana!…

    Pravijo naši SVARUN, BUTALEC, ANGIE, dopolnjeno, da Janšisti ne bodo gledali ne jasnega, ne oblačnega, ne meglenega modrega neba!
    Ergo, ne skrbi, ker ne bo več trave, mi, moj MEFISTO, mi Janšisti bomo vendar v rovih, vrtačah, jamah! Če bo vse v redu, bomo jedli človeške ribice, po tržaško!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC; namiguješ, da niso brez razloga opustili že skoraj vse rudnike.

      Si lahko predstavljaš, koliko Barbarinih rovov so pridobili.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MEFIST je potemtakem pravi belček.

      Na Triglavu še ni bil, v slovenskem morju se pa tudi ne bo namakal, ker ga po uveljavitvi arbitražnegasporazma ne bo več.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pomanjkanje bo še najlaž

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC; očitno je, da je ANGIE vedel, kakšno pomanjkanje nas čaka pod to oblastjo.

    Pravočasno si je dal odrezati polovico želodca.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, aplavz na odprti sceni. Za želodec je dal soglasje, jajca mu bodo šla pa proti njegovi volji.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO; G. Bajuk zanesljivo ne bo več stopil v politiko! Ponosnega ponižaš samo enkrat, po hlapcu pa lahko hodiš, on pa je ponosen!
    Vendar sta vsaj dve imeni mlajših in sposobnih, če bosta hotela, pa mislim, da bosta!

    Je pa drug problem! Ko bo nova vlada pospravila Avdijev hlev, jo bodo z afero vrgli, križali, pa spet pokradli! To je zaradi slabega spomina Slovencev!

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: ANGIE se je pri kirurgu naročil tudi za operacijo možgan, pa je kirurg izjavil, da
    piko- mikro kirurgije še ne opravljajo!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, pri ANGIE je treba kar precej zarezati v možgane.

      Če kirugi ne bodo malenkostni, ne bo potrebna mikrokirurgija.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC, jaz pa mislim, da bodo SVARUN; BUTALEC in ANGIE pošteni tajkuni.

    Saj so na vrsti, mar ne?

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: mene samo skrbi na vrhu, med njimi je precej seksualno netradicionalno navdušenih! Kaj misliš, sva še tako mlada, da bi naju, predno naju butnejo v rov, še malo poizkoristili! Zelo sumim SVARUNA, da brusi svoj mali nožiček, ga lupi! Tudi butalec je precej topel!
    Angie, po Titu, pa sploh nima kake specialnosti! Samo, da niso njegovi, pa gre vse pod pipco!

  • petrovc je rekel/-la:

    TO PA, tu se pa strinjam! SVARUN sploh, saj še ni pozabil najine potice in klobase!
    ANGIE ma Titove manire, kljub polovici prebavnega trakta, torej bova lepo poležavala na sončku na tistem otočku Jadrana, pa malo kamnosekala! BUTALEC pa nama bo pel maše, v JJ duru!
    ONI pa bodo pridno množili najin družbeni kapital v SOZD (M.K.) Mesnik Klobas!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vidiš, tega se pa nisem spomnil

    Oni vendar svoje nasprotnike žive mečejo v rove.

    Strah je upravičen, situacija pa delikatna.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: tisto, kar ti misliš v glavi ANGIE-a je velika mesarska muha, ki brenči v mračnem, vlažnem, praznem prostoru! Možgani, mikro-piko, pa je tisto materino znamenje na lobanji, na notranji strani! TAKO!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Torej še en kirurški poseg ni potreben

      Tisto znamenje bi pa itak znova zraslo..

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: a misliš, ko bodo najini zmagali, da bova dobila kako borčevsko penzijo!!? Takole za prvoborce?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MI nismo taki, kot oni!

      Poleg tega pa nam bo šlo vsem dobro in posebne beneficije ne bodo potrebne.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC, da bi prekinili agonijovlade in vladanja , ti sporočam moj predlog.

    BUTALCA bi imenoval za premiera, SVARUNA za finančnega ministra, ANGIE pa za ministra brez listnice.

    Ostale ministre pa naj si premier BUTALEC sam izbere med preostalimi butalci.

    Tako se za pravično stvar ne bi bilo treba žrtvovati Janši in Bajuku.

  • petrovc je rekel/-la:

    O Bog: MEFISTO, midva sva ko PIPS, vse podgane so ušle, kaj bova pa sedaj!?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PIPS uničuje mrčes!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Upam,da vsi starši v Sloveniji ,ki pošteno mislijo vzgajajo,svoje otroke naj jih ne zavajajo taki pedri-pedofili kot si ti. Si se pa res dolgo skrival prdec stari!
      Svaruniči bido pregnali RKC in KGB -janševike iz Slovenije.
      Sedaj se pa fukaj z njim…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, s SVARUNOM se ne upam prepirati.

      Mi bo iz svojega bogatega besednega zaklada spet povedal, da sem “prfuknjen”.

      Jaz naivnež, sem ga pa s potico.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: tvoj predlog v celoti sprejemam! Mislim, da je uravnovešen in razvojno naravnan! Da misli zares s prihodnostjo in da v okviru klavzure vodi k uspehu! So what, če bosta Petrovc in Mefisto opravljala podzemna dela pri čiščenju ponikalnice Pivka!
    Misliš, da Butalec zna jahati kamele? Podedoval jih bo po Boratu!
    Imam malo spremenbo tvojega predloga: minister za finance naj bo BINEBONE, on bo zrušil dolar in Euro, ter postavil novo svetovno valuto imenovano SUMI! 1Euro bo 9 milijard sumov, kot v Uzbekistonu!

    SVARUN naj bo minister za verstva! Izjemno pozna zgodovino in RKC!
    Bi to šlo?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC; to bo najina sanjska koalicijska vlada, zato se bova morala nekako sporazumeti.

  • petrovc je rekel/-la:

    PIPS: saj vem, MEFISTO, toda tega še ne vejo podgane! S tem ubijeva dve muhi na mah, mrčes in pregon podgan!

  • butalec je rekel/-la:

    ,Bedniki,ki vlečete na dan, rove, Tita ………………., RKC,,maše itd, prvoborce, penzije……mislite, da boste s tem reševali današnjo situacijo? SMO V DOBI ATOMSKE ENERGIJE, in z njo vam bom poskušal pokazati razliko med Pahorjem in Janšo,,. Pahor, bi zgradil jedrsko elektrarno , tako da bi imeli vsi elektriko, Janša pa atomsko bombo, da bi znjo pobil vse svoje nasprotnike. KOGA BOSTE VOLILI JE VAŠA STVAR!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BUTALEC, če ne bi bil moj kandidat za premiera, bi ti ovedal, da se ni lepo vmešavati v pogovor uglednih gospodov.

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: Se pogovarjata SVARUN in njegova žena, pravzaprav SVARUN dvori ženi, da bi kaj dobil, po panslovansko:
    ” Jaooo, si mi sladkaa, da bih te na leb namazaoo lizao, lizao,..!”
    Žena SVARUNU:
    ” Idiote jedan, pa misli da sam ti orah, pa tucaj, tucaj, tucaj!!!”

  • petrovc je rekel/-la:

    BUTALEC: Pahor nam je zapravil toliko, da bo Janša lahko zgradil pet jedrskih elektrarn!
    Po 1000 MW, vodno hlajenih!
    Pahor nam je v gospodarstvu res postavil in eksplodiral jedrsko elektrarno tipa ČERNOBIL!
    Sedaj pa okoli po Sloveniji hodijo taki, ki so podobni tebi in podganam v Černobilu!
    Podgane z dvema glavama, notri pa luknja!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC, prepiraš se z bodočim premierom.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: ja, to bo sanjska vlada! Si predstavljaš, ANGIE, predsednik, v Titovi uniformi, spet bomo rezljali štafeto in nosili titovke, staro in mlado!
    Pa SVARUN v šajkači, s opankami, hlačami na riti razprtimi, kako ga bova obdarovala, ti zgor s potico, jaz dol s svedrom!
    Pa BUTALEC s dvema glavama iz Pahorjeve NE Černobil!
    To bo vlada!

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: in čez celo Slovenijo bo napis, kot je bil, ko je Trotski prišel v Krasnjodar:
    “Je človek, je problem! Ni človeka, ni problema!”
    S tem samo provociram potencialne vrage naroda, da kaj rečejo, po tem pa ni več problema!

  • butalec je rekel/-la:

    Res si bednik ne petrovc, saj razen zmerljivk nisi sposoben konstruktivne razprave, ,Ne vem kaj uživaš, da vidiš v Sloveniji take spake kot pišeš. Od alkohola bi videl bele miške, za podgane z dvema glavama mora biti pa kaj močnejšega! Mogoče, so pa res to posledice ČERNOBILA, čimprej poišči pomoč!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC; sem vedel, da bo šlo za tvojo kožo, če se oglasi novi premier.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Butalec, kot novi premier bi pa lahko imel vsaj malo smisla za humor, če ga že nimaš za poznavanje sociopolitike.
      @Petrovc in
      @Mefisto, hvala vama za vrhunski zabavljaški internetni večer. Toliko humorja kot sta ga vidva pripravila nam bralcem Vesti.si še Pahorjeva vlada ni sposobna, kljub temu, da ima tukaj ekspozituro zabavljaštva, slavnega Angija.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ROGERG, hvala za nezasluženi kompliment!

      S Petrovcem sodiva, da je naša trenutna oblast veliko bolj humorna, da o vložkih NEJE ne govorim.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, Neja in njeni “prijatelji”, da jih vse ne naštevam, so na poćitnicah na Kubi. So šli iskat Pahorjevega, z Obamo “shondlanega” ujetnika iz Guantanama.
      Ko sta sestavljala s Petrovcem novo vlado, bi se spodobilo, da kam vključita tudi nadebudneže iz te skupine.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: je že napovedal minister za finance, SVARUN, v postu ob 20:24!
    Nič ne jemlji s sabo, ti imajo navado naslednjo:
    populijo ti zlate zobe, slečejo do nacga, poberejo poročne prstane,….
    Samo ne skrbi, SVARUN je bolj podoben Kahli Ehjavcu! Dost govorjenja, za tem pa prdec!
    Pa tudi kdo pa ga bo s potico in klobaso, če naju ne bo!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, kaj se zgodi tistim, ki nimajo zlatih zob, temveč le sposojeno protezo.

  • petrovc je rekel/-la:

    VAŠI: vaš Menciger je na TV pravkar izjavil, da pokojninska reforma do 2020 ni POTREBNA! Kaj boste pa sedaj rekli, SVARUN, BUTALEC, ANGIE, ki prisegate na veličino Mencigerja!

    MEFISTO: vedno gre za kožo pametnega! Gorje pametnemu!

  • janez je rekel/-la:

    Ja, jani. Janša je že v SDZ-ju govoril o prestrukturiranju slovenske družbe. Pa jo imamo: MNOŽICO REVNIH IN PEŠČICO BOGATIH. Uspelo mu je. Kaj pa nam ?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      JANEZ, pravilno si ugotovil, da ta oblast izpolnjuje Janševe napovedi.

      Le pri izvedbi jo je precej zaneslo.

  • Neja je rekel/-la:

    Jani Sever! Nekje so natolcevali, da pol lastnik pije, Vest in vest pa jemlje vrag. Ne, oprosti, mefisto. Zdi se mi, da to drugo drži. Se vam ne zdi, da bi bilo dobro kaj spremeniti, da bi komentarji sploh imeli smisel? Ali samo štejete število in najbolj komentirane prispevke? Izživljanje, norčevanje, prikrita ali manj prikrita razdiralnost, je to tisto, kar želite? Nekateri hočejo delo, ki osvobaja…pa sami ne delajo, ampak, milo rečeno klamfajo, hočejo bolj odločnega vodjo, pa bodite vi bolj odločni in postavite pravila. Tako komuniciranje po medijih počasi ustvarja klimo nestrpnosti, nespoštovanja, sovražnosti in občutek, da je res vse dovoljeno.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Seveda razumem, da se NEJE upravičeno loteva malodušje.

      Kdo, ki je iz pravega testa, bo pa trpel, da zdaj lahko že vsakdo pove, kar misli.

      Vse graje in obsojanja si najbolj zaslužijo tisti melenkostneži, ki so pozabili, da je koalicija obljubila, da je Slovenijo mogoče voditi tudi drugače, da je izpolnila to obljubo in da jo vodi, če temu sploh lahko rečemo vodenje, zelo drugače.

      Nekaj pa ima NEJA vendarle prav.

      Tisti “pravi” res zbujajo občutek, da je v Sloveniji vse dovoljeno

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Neja, kako pa da nisi isti pristop uporabila pred časom, ko so tvoji “podrepniki” pljuvali po “Janšistih”. Normalno je, da ste po “izgubljeni bitki” malodušni vi, ki drugačnega stanja kot oblastnega in dominantnega niste navajeni.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Neja še nekaj. Privilegij, da lahko bereš Petrovca, bi morala vsaj občasno nagraditi s kakšnim pripoznanjem, da se te kaj prime. Ali pač tudi to ne?

  • petrovc je rekel/-la:

    JANEZ: Ja, Jani, Janšisti so pokradli teh 15 miljard Euro, ki se sprašujemo, kam so šli, v zadnjih dveh letih!
    Takole so si jih razdelili, peščica bogatih Janšistov :
    Petrovc: 5 milijard
    Mefisto: 4 milijard
    Jebiveter:3 milijarde
    Roger:2 milijarde
    Dado:1 milijardo
    Nasproti njim pa mi, ubogi: Šroti, Kordeži, Zidarji, Janezi, Jankoti,……

    NEJA: da ne boš zavijala v toaletni papir komentarjev, ki v tak papir končno tudi sodijo!
    Torej predlagaš, za nas neumne, da bomo razumeli, preprosto CENZURO v dveh korakih!
    V prvi zanki je preprosta koračna funkcija in brezpogojni “go to” smetišče!
    V drugi zanki je algoritem preverjenja in ali tudi končni go to smetišče ali pa eventuelna dograditev, konstruktivna in sprožen avtomatski alarm pisatelju komentarja. V kolikor isti pisatelj sprejme več kot dva alarma, gre v prvo zanko!!

    Predvsem vragi naroda, ki so tudi buržuji, nič ne delajo, samo klamfajo po teh straneh VEST.SI, ustvarjajo klimo nespoštovanja revolucije in delavskega razreda v celoti in spodkopavajo pridobitve socializma in elektrifikacije!
    SO NEKATERI, SO PROBLEMI!
    NI NEKATERIH, NI PROBLEMOV!
    Na straneh VEST.SI ne more biti vse dovoljeno, vsem! NEKATERI morajo dobiti občutek, da je svoboda taka, da je za ene bolj dovoljena, za druge srednje dovoljena, za Janšiste pa prav nič dovoljena!
    Iz velikih pridobitev še večje revolucije ki je bila izpeljana pod vodstvom našega ljubljenega vodje, se nekateri prikriti in manj prikriti elementi norčujejo, hočejo vzpostaviti nazaj buržuazni sistem Carja-odločnega vodje in jo hkrati zajedajo s svojim nedelom!
    Udobno žive v elitnih naseljih, kjer na vhodu piše: “delo osvobaja” v naselju pa razvrat, pijančevanje in spolno nečistvovanje !
    Treba bo uvesti sistem letovanja na tistem otoku na Jadranu, pa nekaj gradbišč za klamfače kamneja!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, razočaral si me, največ si pograbil zase!

      Nismo se dogovorili, da bomo denar razdelili bratsko, temveč po enakih delih.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, Petrovc uporablja sistem, ki so ga izbrani prakticirali v prejšnjem obdobju socializma. Jaz se ne bunim, da sem med enakimi manj enak, ker sem vsega navajen iz zadsnjih 60 let.

  • povsem običajna je rekel/-la:

    hehe, tole pa še za v Pavliho ne bi bilo dobro….
    Na tak način lahko zdajšnjo vlado hvalijo samo tisti, ki so še v vrtcu….
    Pa da še dodam: oldboysi, ki so v 90 letih z denacionalizacijo prevzeli še tisto, kar so pred tem že imeli v rokah, so morali- sami so se starali- dati del oblasti v roke svojim otrokom & vnukom, kateri pa- kot se vidi danes- še zdaleč niso tako pametni kot so bili oni sami.
    So se pa zato vseh 20 let ustvarjala omrežja, družno so kradli, kar se je krasti dalo, izžemali so ubogi narod do zadnje kaplje- sedaj pa imamo, kar imamo.
    Postali smo najbolj pokradeena država z bajno bogatimi tajkuni (ki pa so taki ali drugačni priležniki oldboysov) in- odvetniki.
    Postali pa smo tudi država brez moralnih vrednot, država, v kateri postaja bulmastifnost pravilo- ne pa izjema.
    In nenazadnje: psotali smo država z največjo podkupljivostjo med novinarji.
    To pa ni le vsega zgražanja vredno, to je že ogabno.

    • WHMH je rekel/-la:

      Ja, takšni smo mi od vekomaj: oblastiželjni in podkupljivi. S kančkom nesposobnosti …

  • šifra je rekel/-la:

    …velikokrat se pišete o dobrodelnih akcijah UNICEF-a, dogajanja v tej dobrodelni ustanovi …
    …sprašujem se ,zakaj JE pomembno na/pisati “kolumno”in ob tem osveščati ljudi ,kako pomebno je darovati…(unicefu)…koliko dobrega se “organizira”….tokrat,ko gre z resne neetične kršitve v tem društvu in nisem zasledila veliko ..oziroma mnenja vesti,kaj se resnično dogaja…?
    .. vzrok ,da sedanjih ramerah nobene nformacije…?
    .vedno je na “vesti”,biolo zanimanje delovanji tega “društva”…?!
    sprašujem se ,ali “aktualost” ,”vesti”,slabi…!
    je le še senca svoje zgodovine…sem žalostna…
    sicer info, lahko najdem drugje…morda pišem ,ker sem “nekako “čustveno” vezana na ta medij,že od “ustanovitve”….
    no ja …vse se spre!mina…očitno tudi “vest”….kar se vidi po “struktiri” ,komentarjev in komentatorjev..!
    hvala vseeno, za dosedanje spoštovanje “bralcev” “vesti”…!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Preroški ANGIE je prostodušno priznal, da si je ob nastopu te vlade preventivno dal odrezati polovico želodca.

    Zgledi vlečejo.

    Moj bodoči premier, spoštovani BUTALEC, je že povpraševal na kirurški kliniki, če je mogoče preživeti tudi brez želodca.

  • mujo je rekel/-la:

    Mefisto, Petrovc in ostala kleropedofilska banda spet bruha sovraštvo!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Levico očitno grabi panika.

      MUJO se že bolj prijazno pogovarja s svojimi političnimi konkurenti.

  • butalec je rekel/-la:

    Gospod mandatar najlepše se zahvaljujem za premierski položaj, vendar ga ne morem prevzeti . Mandatar mora svoj mandat najprej dobiti na volitvah in ko boš tam zmagal , boš šele lahko sestavljal vlado. Drugače pa je brez želodca mogoče preživeti, brez možganov pa si ti zaenkrat edini primerek, ki dokazuje , da je tudi to možno.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BUTALE, se mi je kar zdelo, da si potreben malo pouka, ker ne razumeš, kdo je mandator.

      Mandator si ti, ker sem ti podelil mandat za sestavo vlade.

      Namesto, da se prepiraš z menoj, raje pohiti in sestavi novo vlado, ki nas bo potegnila iz vašega dreka

  • butalec je rekel/-la:

    Take kot si ti pa res na bom reševal, kar ostani v dreku, ,ali pa se preseli, kot si že obljubil. Pomagaj si sam in ………….saj veš!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Sem si premislil, nikamor ne grem, doma ostanem.

      Ko bo spet zavladal Janša, bo pri nas najleše in najbolje.

    • svarun je rekel/-la:

      mefić . Ker si me omenjal , kar sem ti izrecno prepovedal, se ti moram še enkrat oglasiti :
      -kako ti je spet uspelo zbežati tam iz tiste ustanove ?
      - ne razkazujta s petrovcem svojih posranih riti in kako si jih oblizujeta !
      - prav tako ne tiste kože tam spredaj,ki so jo nekoč drugače imenovali !
      . imata po ustavi pravico , da sta homića , vendar v javnosti pa res tega ne kažita , sta OGABNA.
      - v vašem združenem kraljestvu pa delajta kar hočeta prdca stara.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SAVARUN, ti bi moral biti seksolog ali fekalist.

  • katran je rekel/-la:

    morde bi SDS zmagala ampak bo treba prej JJ odstavit, ker z njim še dolgo ne bo VELIKE RAZLIKE, tud če se fakulteta v NG trudi z anketami.
    sds lahko dobi 40% če gre iz parlamenta sls.
    naslednja vlada bo sds, sd, in večni desus

  • petrovc je rekel/-la:

    MOJI KRANCI: bedaki niste pozvani, ne skačite pokonci!

    1. Se malo oproščam, pozno za računalnikom, saj veste, teren, teren!!
    Sem bil z podbogovi! En sam je bog! Tako, poslovno! Pa sem jim malo potipal dušo!
    MEFISTO, JEBIVETER, ROGER, CIRIL, DADO,…. intiligenca s teh strani !!!
    Ne morete si misliti naslednje:
    a. Ne marajo JJ kot človeka, priznavajo, pa da je edini, ki še lahko izkoplje Slovenijo iz TOTALNEGA dreka! Takole 26 milijard minusa! In so za stvar!
    b. Slovenija se sama VEČ NE MORE izkopati iz pufov!!!!
    JJ pa ima odlične odnose z Merklovo, ga baba ceni! Torej, a+b=realna rešitev!
    Naš obstoj je, spet, v rokah NEMCEV!
    Pa saj tako in tako to mi tudi vemo!
    c. Tedensko se dobivata Merklova in Medvjedjev/Putin, preipravlja se, kar sem vam že govoril!
    d. Gospodarstvo je tako na tleh, da ga čudež ne reši več brez injekcije NEMCEV!
    e. Kreditov ne dobimo več, na prebivalca smo najbolj zapufana država v EU!
    Sedaj pa BOMBA! Ti, bogovi, se strinjajo, da NISMO NOBENI PANSLOVANI, DA SMO POTOMCI VENETOV! To torej ve ves svet, razen nekaj bedakov, na teh straneh!
    f. ena od vladnih strank, ugibajte, je na odstrelu, pa to ni DesuS! Danes in nikoli VEČ!
    g. Razkol je popoln, pa ne v opoziciji!!!!
    Imel sem svoj govor, poslušali smo se strpno in v 95% strinjali! Sedaj se jaz strinjam tudi 100%
    h. Celo izgon prestopnikov, zapori v Sibiriji ali Stepi, sta sprejemljiva! Stroški prestopnikov tu so enormni!
    i. POTRDITEV: BAJUK JE BIL najboljši finančni minister vseh časov v YU in SLO!!!!
    Samo ni preveč obvladoval lastnjinjenje, tu so ga pa nasrali! In skupaj si želimo, da bi se vrnil!!!
    Pa oboji mislimo, da se ne bo hotel!

    Tako, naše napovedi, moji Kranci, intiligenca teh strani, se izpolnjujejo!!!!

    Tako torej, moji prijatelji, intiligentni in hudomušni del teh strani! Naši in prej nenaši, mislimo ENAKO!
    Sedaj pa ne vem kaj bodo najbolj zabiti hlapčuni in lizuni!
    Malo so za časom! Malo njih vodstvo misli, kot mi, mislimo enako! So se pa nasrali, ostali na kahli, kot pravi SVARUN, z umazanima ritnicama in polulanimi koleni!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : pa tudi lulaš že , kaj češ leta , prostata , moraš biti v pleničkah kot je bil Janezi iz Vatikana
      -kakšen okus ima mefićev drek , očitno dober , kar liži ga naprej jaz ga ne bom !
      - olike so vaju pa očitno v cerkvi učili , to se vidi.
      - homiči se pa tako in tako skrivajo tam za cerkvenimi zidovi.
      - pa kakšno viagro naj ti vatikanski zdravniki predpišejo ,da si ne boš scal po copatkih , potem pa hitro pokliči mefića,da ti ga bo pocuzal.
      -jebita se.

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: sicer te nisem pozval, pa vseeno hvala!
    Boljše reputacije, kot jo ti, s svojimi komentarji, daješ meni in mojemu prijatelju MEFISTU, ne more dati nobena še tako zveneča komisija! Ob tem pa slabše reklame, kot jo ti delaš svojim, midva z MEFISTOM nisva sposobna nikakor realizirati!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVC; si opazil, da so spštovanemu SVARUNU pri srcu pogovori o riti, prdenju, dreku, lizanju in scanju.

    Ni mi jasno le to, zakaj potrebuje še viagro.

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Očitno si res tako v letih ,da niti ne občutiš več ,da hodiš okoli posran in poscan , da za teboj letajo muhe , sploh širiš smrad naokoli , mefič ti pa liže rit in cuza tisto povešeno kožo tam spredaj.
      Še enkrat si preberi,da TI potrebuješ viagro,da si ne boš scal po copatkih.Prdec zarukani.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ste videli, naš spoštovani SVARUN je sila izobražen gospod.

      Nihče ne obvlada ve lascioznih besed, kot ta polihistor.

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: z predsednikom MEFISTOM si za svoje izjemno kulturno prispevanje Panslavizmu prejel nagrado! Poglej objavo pod kolumno: “ZORN O BREZPLAČNIKIH!”

    Mimogrede, mi viagro ponujaš ali prodajaš ali samo priporočaš po svojih blagodejnih izkušnjah!?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, danes je SVARUN prešerne volje.

      SVARUN Mefista z drekom, MEFISTO pa mu vrača s potico.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: oprosti, saj poznaš pregovor, kdo je sebi brado prvi ustvaril! Delil sem po Panslovansko bratski!

    MUJO: tebi bo pa ZAVBI NANDE nekaj povedal:

    Sedi MUJEVA žena, FATA, v baru, na pult butne MUJOVO sliko in naroči trojni whisky!
    Kelnar ustreže. In tako petkrat!
    In naroči šestič!
    Kelnar: “Izbvini fata, što ti ovde slika ovog glupana?”
    FATA: ” Pa tačno, svaki put kad popijem, pogledam njegov idiotski face, če se mi čini pametan, znam, da sam pijana in idem doma!”

    BUTALEC: brž sestavi vlado, imaš odličen repertoar, na teh straneh, svojih članov! Midva z MEFISTOM te podpreva! Moraš uspeti, tvoji globokoumni gospodarsko-bančni-razvojni komentarji-analize nam jamčijo, da ostanemo tam, ker nas je srečne in na višku bogastva in samozavesti, pripeljal Borat!
    Ti nas odrešiš vsake sreče!

    SVARUN: tebi bo pa NANDO ŽAVBI nekaj povedal:
    Svarunu je zmanjkalo denarja za viagro! Sicer se ni preveč sekiral, drugače pa je bilo z njegovo ženo! Suša, megla, pomijavka!
    Prvi večer:”Svarun, grem na tenis!” Gre in se z užitkom spozna z Petrovcem! Vaaav, to pa je trdonja!
    Drugi večer: “Svarun, grem na fitnes!” Gre in se z užitkom spozna z Jebivetrom! Vaaav, to pa je kot kak Italijan.
    Tretji večer: “Svarun, grem na aerobiko!” Gre in se spozna s Rogerjem! Vaaav, to pa je kot bi orehe tucal!
    Četrti večer:”Svarun, grem jahat!”
    SVARUN: ” Ja, ja, draga, pohiti, konj je že petkrat klical!”
    Gre in se spozna s ANGIEOM! Fuj, no, vsaka kadaj naleti na podobnega SVARUNU!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Nisem tega bral , kar si tu gori napisal.Si pa MONA,kot sem enkrat že mefiću napisal.Jebita se in mene v vajine sprevržene spolne igrice ne vključujta.

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: saj te razumem, si kot vsaka vaška deklina! Najprej se brani, vzdihuje, da ona ni taka, jamra, ko pa te pogladim in vštekam moj vibro salami, do koleščkov, pa mamico kličeš in vpiješ jejžešmarija!

  • svarun je rekel/-la:

    petrovc : Kar ližita si riti z mefićem.Zgleda,da kar tekmujeta prdca stara kdo od vaju bo jezik drugemu bolj globoko potisnil v anus.
    Ne smradita tu okoli. Mislim,da se že spogledujeta z onim po vaše imenovanim tam gori.
    Ko bosta crknila pokvarjenca ne vem kako bodo ljudje ta vaš drek pospravili , vsekakor bodo morali uporabiti vse varnostne ukrepe , kako razstrupiti zemljo kjer bosta POGINILA.
    Pa kar naprej še uživajta in si še naprej oblizujta drug drugemu drekce in tisto kar vama pušča tam iz tistih vajinih oveneleih smrdljivih kož.
    Ne smradita pa preveč tu naokoli,to vama priporočam.

  • petrovc je rekel/-la:

    VEST.SI: na kolenih vas prosim, za vsako ceno obdržoite tega spoštovanega in razumniškega gospoda SVARUNA na teh straneh! Tudi, če bo šlo za protihonorar!
    V eni osebi tako razgledan in vsestranski osebek, težko najdeš v vseh teh in paralelnih svetovih!
    Odraža in združuje odlično poznavanje prebavil, produktov prebavil, transportnih poti produktov prebavil, kemijsko tehnoloških procesov v prebavilih, plinsko naftnih energensov v prebavilih, je specialist za kožice, je specialist za parfumerijo, je specialist za pucanje rorov, dvocevka!
    Mimogrede, imeli smo in še imamo, dva taka specialista dvocevke, v samem vodstvu SLO!
    Je slaščičar lizalec in jedec malih živalic med kožuščkom!
    Sposoben cuzar, vseh pritiklin, vsejedec, od špotice do klobase!

    Nekaj investirajte v njegov Porno Shop, slabo mu gre, špansko muho in viagro in botex sam porabi!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Tu vama pa moram dati kapo dol.
      Proglašam vaju za DREK-POSCANA-HOMO DOKTORJA.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Saj sem rekel, SVARUN je zgrešil poklic.

    Bil bi dober fekalist.

    • svarun je rekel/-la:

      mefić : To pa ne , sta pa ti in petrovc prava drek-doktorja, samo vonja pa nimata in ne vonjata,da smradita po Sloveniji.

  • petrovc je rekel/-la:

    MOJI KRANCI: še nekaj v potrditev teoriji, da smo potomci VENETOV!!

    Samo Veneti in Goti so se zbirali pod LIPO! Samo Venetom je bila LIPA sveto drevo in so pod lipo sprejemali odločitve!
    Običaj izhaja iz naše skupne, VENETSKE IN GOTSKE pradomovine Lombardije!

    Panslovani lišpe sploh ne poznajo kot take!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, če te prav razmem, SVARUN ni ne Got in ne Venet.

      Slovan je, ki je prilomastil izza Urala.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: jaz tudi tako mislim, dodelil bi mu mesto uberšefa za držanje rora pri cisterni za avtomatsko črpanje vsebine greznic! Misliš, da bi se s tem položajem ne okoristil, mislim, da bi ne zlorabil ror v sebične namene in izvajal globinsko samočrpanje!?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Prebavno odvajalni trakt mu je res blizu.

      Izvedensko zna pripovedovati o tem.

  • svarun je rekel/-la:

    To je realistična Slovenija.Prfuknjenih osebkov v RKC in na DESNICI ( levice pa v Sloveniji tako in tako ni) , dejansko najbolj levičarsko deluje JJ,ki pa je včasih KGB-jevec , včasih pa gestapovec Serjejo in ščijejo ti osebki kar povprek,nič jih niso naučili,da ni lepo,da posrani in poscani širijo smrad naokoli razkazujejo svojo neumno pamet,pri tem pa ne znajo ugotoviti,da so dejansko prfuknjeni.Mora jim pač to nekdo povedati.
    TO JE REALISTČNA SLOVENIJA.
    mefić-petrovc : Vprašanje za vaju . Kdaj sta bila nazadnje pri spovedi ?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    SVARU, kmalu mi bo žal, da sem te nekoč v navalu dobrote pobožal po neumni glavici.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: ja, točno so se prišlepali Nemškemu plemenu Vandali, ko so šli čez tisto močvirje med RU in Belorusijo! Neka zakotna močvara, ker moški še niso vedeli, da obstajajo ženske!
    Med potjo so malo kravaritili, malo pili, malo zabavljali, ker jih je rukalo in metalo na štangah Nemških voz, s konjsko vprego!” Tam okoli Donave so se jih Nemci naveličali, pa so jih pometali z štang na tla in odšli sami dalje proti Italiji!
    Od teg SVARUN tako zelo ljubi štango, to je genetsko!
    No, po tem so izbojevali FANTASTIČNO zmago na Kosovem polju!
    Turki so SVARUNA, po metodi Djingiskana, ki je ta izum prinesel iz Kitajske, pri obleganju Pekinha, zadaj, v tisti kos človečkega telesa, kjer se z odprtino neha hrbtenica, napolnili z smodnikom in nabili z batom, parkrat, pa zažgali, to naj bi bil projektil za oblegani Samobor!
    Pa so preveč polnili in batinirali tisto odprtino pri SVARUNU in SVARUN je priletel na Primorsko, k Fašistom! In smo ga posledično fasali mi!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Torej bo treba SVARUNA še enkrat napolniti s smodnikom in ga kot kazen poslati še kam drugam.

    Naprimer Hrvatom, ki so Boruta nategnili z arbitražnim sporazumom.

    • svarun je rekel/-la:

      mefić . Nista bila kot vidim pri spovedi že dolgo .Vaju ni strah,da bosta kmalu z vajinimi grehi odšla k hudiču.

      No spet se mi je zareklo.Vidva živita v drugem HOMO-SVETU.

      RKC-ju in janševikom pa taki osebki (izmečki) še vedno prav pridejo.

      Tudi če jih hudič prinese,samo,da trobijo , serjejo , ščijejo ,kjerkoli ,kadarkoli , se razkazujejo na neprimernih mestih…

      Blagor njim…

  • petrovc je rekel/-la:

    Ja, MEFISTO, smo imeli v vojski v planu! Končno SVARUN še vedno hodi s preklanimi hlačami zadaj! Smo mislili, da spoštuje tradicijo svojih slavnih dedov, pa je bolj praktičen, da se tistemu, ki ima čas ni treba mučiti in preprosto uporabi trubočistilca!
    No, pa je Hrvaška kontra obveščevalna nekaj zvedela! Podtaknjen agent!
    Pa so zarohneli, Hrvatje!
    Lahko atomsko bombo, lahko vodikovo bombo, lahko nevtronsko bombo, lahko….
    SAMO SVARUNA NE!
    In so postavili ščit vojne zvezd!
    Take svinje pa tudi nismo, da bi SVARUNA batinirali s belim smodnikom tam v tisto njegovo odprtino, ki je tudi sicer zelo verkerlih, da nam ga potem Hrvatje nekje nad Trdinovim vrhom na kakih 20.000 metrov sestrele! Si predstavljaš onesnaževanje ozona, pa ozonsko luknjo, pa fekalni dež, pa obtožbe zaradi mučenja malih živalic, pa….

  • MEFISTO je rekel/-la:

    To pomeni, da se sploh ne bomo mogli znebiti SVARINA.

    Malo potrpimo, mogoče pa bo do večera le prišel v Kristusov vinograd..

  • svarun je rekel/-la:

    petrovc-mefić : K spovedi in to k Rodetu ,da vas bo tudi on s kakšno M75 razveselil.
    PEDRI PRFUKNJENI.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kar sem mogel, sem stori za SVARUNA, več ne znam in ne morem.

    Svarun bo moral sam odrasti.

    • svarun je rekel/-la:

      mefić : Saj ti ne zamerim,da sta ti in petrovc to kar sta.HOMIČA pač.Slišim ,da vama bodo sedaj pripravili zakon ,ker očitno živita na koruzi,da se bosta lahko vzela in potem s tistimi tajkunskimi miljoni ne bo problema,ko vaju bo hudič pobral.Tako,da ja v redu,drugi bo podedoval tiste miljončke,ki jih je petrovc omenil,ampak škoda,ker hudič vaju že čaka,oba bo kmalu pobral,Slovenijo pa odrešil vajinega smradu.
      Zato si pa še medsebojno pomagajta pri cuzanju vajinih ovenelih kož pa tudi drekce si lepo obližita,vidim,da v tem zares uživata.
      Pa srečno k hudiču.

  • petrovc je rekel/-la:

    MEFISTO: ne bo, ne bo, on je že obležal v grabnu pri prvi šestici na primorskem! Tako je navajen, kot njegovi na Kosovem polju!
    Čudi pa me, da naju ne zaščiti, naprimer NEJA ali FORESTINA, saj sta vedno ščitili tople!

    Drugače, pa je bila žalostna usoda SVARUNA tudi pri Fašistih, bil je pucflek, torej z glavo dol in odprtino v meniškem položaju, spodaj čistil škornje Fašistom! Saj poznaš Italijane, tatiči, prilika, ko je razprti sedalni del telesa na razpolago, temu se Italijani nikoli ne bi opdrekli! In bilo je mnogo binga bonga, binga! Tako, da se pri SVARUNU svetita glava in sedalo!

    Po tem je prišla svoboda, Tito!
    Vse je bilo lepše!
    Pod Nemci so bile trgovine polne, delo plačano, red in disciplina!
    V svobodi ni bilo nič od tega!
    Tu se je SVARUN znašel! Postal je politkomisar!
    Sedaj pa je politkomentar!

  • svarun je rekel/-la:

    petrovc : Saj imate po ustavi to pravico,da ste kar ste.
    Pustite pa nas ostale pri miru,ki ne želimo mešati po dreku tako kot ti in mefić.
    Če v tem uživata pač uživata…

    • svarun je rekel/-la:

      joj še to sem pozabil : Kako se bosta cerkveno poročila mefić in petrovc ? Sta že kaj razmišljala o temu.Mislim,da RKC vajinega zakona ne bo priznala in se bo hitro polastila vajinih tajkunskih miljončkov.Vaju nič ne skrbi ?

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: ja, imava to pravico z MEFISTOM, pa tudi pravico oimeti otroka!
    In sva se odločila, da boš ti najin otročiček! Tebe hočeva!
    In ker je ta, tvoja, vlada na najini strani, kar se tega tiče, smo enaki, te bova dobila!
    Boš spančkal pri mamki in očiju na sredini!
    Mal te bova božala, mal pravla pravljice, mal pa tud uspavala!

    Ne boj se, cucelj dobiš!

    • svarun je rekel/-la:

      petrovc : Ne bo šlo , sem namreč polnoleten in nasploh ,take ponudbe zavračam , morala se bosta fukati kar sama med sabo ,pa na viagro ne pozabita.za vaši dve oveneli črevesci , ampak RKC pa bo okradel vajinega dojenčka,tajkunske miljončke bo pohopsala.Vidva sta bogata , seveda imata miljončke , uboga pa po pameti,vajin dojenček pa bo ubog tako in tako po obeh plateh.No po pameti od takih staršev kot sta vidva ne bo mogel podedovati.
      Hudič vas blagoslovi.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PETROVC, če je SVARUN že polnoleten, ga ne bova mogla posvojiti brez njegovega sglasja.

      V tem primeru ga bo treba dati preklicati in naju pstaviti za njegovega skrbnika.

      Preklic bi bil tudi sicer koristen ukrep za SVARUNA, da se ne bo izgubil med svojimi fekalnimi in analnimi problemi.

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN, ampak to zgleda, da ni pravljica: http://mikstone1.wordpress.com
    Zdaj pa še sam ne vem, pri čem sem. Se ti bova z MEFISTOM morala še opravičiti.

  • petrovc je rekel/-la:

    Petrovc ob 22:28!!!

    Tu mi je nekdo ukradel ime!!!

    To ni ne PETROVC ne ZAVBI NANDO!!!

    Pričakujem, da bo kradljivec toliko pogumen, da se bo javil! Ker pa je iz nabora tistih, s silno intiligenco in panslovansko mentaliteto, ne verjamem v to!

    • Neja je rekel/-la:

      Za to povezavo se tudi jaz javim, če hočeš. Malo sem že prebrala. Zanimivo, zanimivo!

  • petrovc je rekel/-la:

    SVARUN: zaradi razlik je svet lešp!
    Če bi ne bilo hudiča, bi ne vedeli, da moramo bati se Boga! Če bi ne bilo SVARUNA, bi ne vedeli, da sta PETROVC in MEFISTO mozega VENETOV! Če bi ne bilo zime, dežja in mraza, bi še skakali naokoli nagi!
    Razlike so gonilo razvoja.
    Brez trenja ni življenja, SVARUN!

    Tistemu pa. ki se javlja pod mojim imenom, laž pa je lopovščina revnih na umu in delavnosti!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PETROVCU bom zvečer predlagal, da se odrečeva skrbi za SVARUNA.

    Pokazal se je za nehvaležnega, pa še očtno je pod vlivom BUTALCA in ANGIE, ki tudi ne vesta, kako se je treba obnmašati v navzočnosti uglednih gospodov.

    • svarun je rekel/-la:

      mefić . Ti se imaš za uglednega…
      - imaš se za tako vernega človeka, vendar to nisi smrdiš in smradiš po Sloveniji bolj kot dihur. k spovedi vidim,da še nisi šel,verjetno bi ti tudi Rode svoje poscano kožico vtaknil v tvoj smrdljivi gobec ,pa tudi njemu bi moral rit oblizniti.
      Toliko smradu in zla oddajaš iz sebe ,da te tudi peklenščki tam spodaj (v katere seveda ti verjameš) ne bodo hoteli sprejeti medse prfuknjenec zarukani.
      Ponavljam ,ti narobe so storili tisti,ki niso sterilzirali tvojih prfuknjenih staršev,da ne bi skotili takega izmečka kot si ti.
      Naj ti pes fuka mrtvo mater !

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Hvaležnost pa taka!

      Jaz sem tebe s potco, ti pa mene s kamnom.

  • nostradamus je rekel/-la:

    pravzaprav je kar škoda za tako onesnaženje na Vesti.si

  • Anunnaki je rekel/-la:

    SVARUN: a še nisi ugotovil da si …

  • Zoran je rekel/-la:

    hahaha get some life, janševiki fašistoidni.

  • Zoran je rekel/-la:

    Se strinjam …. preoblikovati pravila za forume. Za začetek, nič več anonimnih prispevkov!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Če vprašaš katero od fragmentov civilne družbe, ki jih z dlako boža edini od boga priznani totalitarizem, potem je mesija povsem realna možnost. Zavoljo neučakanisti in majčkene zaplankanosti je v vsaki fari mesija nekdo drugi. Pri nas je to trenutno JJ, ki pooseblja farško fevdalno gospodo, ki se z ognjem in mečem bori proti heretikom in kritikom naše svete cerkve in njih posvečencem. Če vprašaš katero rojalistično kongregacijo, npr. sv. Jurija, potem rek “vse za vero, dom, cesarja” nekoč danes razumemo kot ” kdor ni protikomunist ni demokrat”.
    Totalitarizem za totalitarizem. Totalna organizacija je očitno vse kar uboga kmečka para razume; da je le mesija in da imamo krizo vrednot, ki pa z njo ne more nič skupnega, saj o njej govori.
    Razsvetljenstvo in reformacija pa v jok.

  • Forestina je rekel/-la:

    Malo predaha :)

    Tako rad poslušam angele

    http://www.youtube.com/watch?v=80w0X8RTxPA