18. marec, 2011 | Drago Kos

Politično posebej motivirani preiskovalci

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Med najnovejšo diskusijo o trgovini z orožjem, ki je potekala v Sloveniji po osamosvojitveni vojni, je Janez Janša na spletni strani svoje stranke dne 6.3.2011 zapisal, da so se med leti 1993 in 1997 »politično posebej motivirani preiskovalci zaganjali v to temo« in da bi morali v primeru utemeljenih sumov »na licu mesta ukrepati s pravnimi sredstvi«.

Najprej par absolutno nespornih stvari: trgovina z orožjem v Sloveniji je potekala in to za več milijonsko gotovino, ki je poniknila neznano kam, njeni glavni udeleženci so znani, tisti, ki so jih zaščitili, prav tako. Ker to ponavljam že od leta 1994 naprej, pa nihče ni želel poslušati, predvsem pa ne pomagati tedaj, ko so bile zadeve še relevantne za sodišče, mi niti slučajno ni v interesu, da bi zgodbo vsebinsko obnavljal danes, ko so zadeve že zastarale. Zato se bom kot vodja »politično posebej motiviranih preiskovalcev« osredotočil zgolj na postopke, ki so pripeljali do tega, da se je trgovina z orožjem pričela odkrivati in na tiste, zaradi katerih nikoli ni dobila sodnega epiloga.

V letu 1993 so se po Sloveniji začela množiti policijska odkritja večjih količin vojaškega orožja, tudi tistega najbolj nevarnega, raketometov, bomb in podobnega, da o puškah, zlasti avtomatskih, sploh ne govorimo. Kmalu je postalo jasno, da ne gre za slučaj, sploh, ker so dan po zasegu teh količin na pristojne policijske enote ljudje s takratnega obrambnega ministrstva začeli prinašati razne reverze, s katerimi so dokazovali, da so bile te količine, tudi več kot sto kosov v posameznem primeru, ljudem, katerim so bile zasežene, s strani njihovega ministrstva izročene v »hrambo«. Po drugi strani pa so vedno glasnejše začele postajati govorice, da je orožja v državi še več in da je namenjeno nadaljnji preprodaji. Zaradi tega je vlada po določenem času sprejela sklep o ustanovitvi medresorske delovne skupine v sestavi kriminalistična služba ministrstva za notranje zadeve, varnostno-informativna služba in varnostno-obveščevalna služba Ministrstva za obrambo, z nalogo, da razišče morebitno trgovino z orožjem na slovenskih tleh. Ker je prevladalo povsem normalno stališče, da gre pri takšnih zadevah lahko le za kriminal, je vodenje skupine pripadlo kriminalistični službi, ki je za njeno operativno vodenje zadolžila mene.

Skupina je imela na razpolago kvalitetne ljudi, prepričane, da bodo lahko kvalitetno opravili svoje delo, predvsem pa, da je slovenska politika z omenjenim sklepom mislila resno. Pljunili smo v roke in presenečenja so se začela vrstiti eno za drugim: ugotavljali smo, da se večini od nas niti sanjalo ni, kaj se je poleg osamosvojitve in po njej še dogajalo v državi. Pridobivali smo dokumente, ki bi morali biti že uničeni, se pogovarjali z ljudmi, ki bi ne smeli nič videti in nič slišati in približno po letu, dveh, smo imeli dokaj realno sliko objektivnega dogajanja. Zdaj je nastopil hujši problem: dokazati tudi subjektivno plat, krivdo vpletenih posameznikov torej, kar je končni cilj vsakega kriminalističnega preiskovanja. Tu pa so se zadeve začele zatikati: ljudi je bilo strah maščevanja, vmes se je zgodila še Depala vas, ki je marsikoga odvrnila od tega, da bi sploh še kaj povedal, rezultatom našega dela se sicer nihče ni več posmehoval, ljudje pa niso upali več govoriti. Kolikokrat smo slišali tisto: »bom povedal, ko bo čas«.. Glede na izjave nekaterih, ki jih dajejo v zadnjem času, so očitno presodili, da je zdaj napočil ta čas. Kakšna zmota: pravi čas je bil takrat, ko bi se izjave še lahko uporabile pred sodiščem in ne več danes, ko so namenjene izključno političnemu obračunavanju. Sicer razumem ljudi, da jih grabi sveta jeza, ko morajo v medijih gledati trgovce z orožjem, predvsem enega, ki trdi, da so delali izključno v korist Slovenije, toda sedaj je prepozno, fantje: če ste molčali takrat, molčite tudi zdaj!!!! Pa povejte svojim potomcem, naj v primeru, če bodo oni priča kakšni »trgovini z orožjem«, spregovorijo, ko bo čas za to in ne petnajst ali dvajset let prepozno. Še zdaj vas je tako strah, da zgolj namigujete, ob tem pa sedite na dokumentih in posnetkih, ki jih imate, in čakate – kaj? Naslednjih dvajset let? Jih boste kazali svojim pravnukom in jim razlagali, kako pogumni ste bili, da ste zadeve shranili, ob tem pa boste seveda zamolčali, da o njih niste upali niti pisniti? Ne, hvala, svoje vloge ste odigrali, svojega strahu se sicer sramujte, ampak dajte mir!

Preiskava je imela veliko poti in stranpoti, nekatere smo si zapomnili za vedno: preden smo podali kazensko ovadbo zaradi preprodaje orožja, ki je bilo prepeljano v Slovenijo in potem shranjeno na Brniku, smo ovadbo najprej dali v pregled dvema od takrat najboljših tožilcev v Sloveniji in oba sta bila nad njeno vsebino navdušena, češ, če to ne dovolj za obsodbo, potem ne bo nič. Dosti manj pa sta bila navdušena nad idejo, da bi se tudi kot pristojna tožilca ukvarjala z zadevo, ki je zaradi tega res pristala pri takratni skupini tožilcev za posebne zadeve. V ovadbi smo kaznivih dejanj osumili tudi bivša ministra za notranje zadeve in obrambo, Bavčarja in Janšo torej. Ko smo od tožilca iz skupine dobili pisno zahtevo, da z obema opravimo razgovor, smo ju povabili na razgovor, takoj za tem pa sem dobil klic od tožilca, da z Janšo razgovora ni potrebno opraviti. OK, sem se strinjal, vendar sem tožilca prosil za pisni preklic prvotne odredbe, pa je takoj postalo vroče. Najprej je mene nadrl on, potem pa mojega šefa še tožilcu nadrejena Brezigarjeva, kako da si mu upamo ugovarjati. In smo lepo povedali, da dokler pisna odredba ne bo tudi pisno spremenjena – kdo pa bi se danes sploh spomnil, da je tožilstvo ustno preklicalo pisno odredbo, saj bi vsi rekli, da policija ni izvršila pisno odrejene naloge – ne bomo odstopili od njene izvršitve. Tako smo tudi storili. Janšo je izprašal moj kolega, tožilec seveda ni upal blizu, njega pa je izprašal Bavčar, saj je bil on tisti, ki je postavljal vprašanja in ne obratno. No, tožilstvo je zadevo zaključilo tako, da je zahtevalo sodno preiskavo samo zoper enega od operativcev iz ovadbe, kar je bilo tako perverzno, da mi je eden od preiskovalnih sodnikov, ki je preiskoval orožarske zgodbe, rekel: «dokler imamo takšne tožilce, v državi ne potrebujemo odvetnikov!« Po preiskavi je bila ovadba zavržena in za tisoče preprodanih kosov orožja ni odgovarjal nihče.

Zanimivo je bilo tudi pri orožju, ki smo ga v količini večji kot 10 000 kosov zasegli na mariborskem letališču. Seveda nikoli nihče ni upal zelo na glas spregovoriti o tem, da so skoraj vsi politiki v državi že dolgo pred tem vedeli, da se tam hranijo kontejnerji z orožjem, ki ga je Janša »odkril«, ko smo v policiji začeli izvajati operativno akcijo, katere bistvo je bilo v tem, da smo se namenili odpreti prav vsako carinsko skladišče v državi, tudi tistega na letališču v Mariboru, in po tem, ko je njegov glavni osumljenec postal namestnik šefa slovenske obveščevalne službe in je zaradi »odkritja« orožja položaj takoj tudi izgubil. Še bolj zanimivo je dejstvo, da je bila zadeva tako močno podprta z dokazi, da bi morala zdržati tudi sodni preizkus, pa je mariborsko tožilstvo kar naenkrat spremenilo pravno kvalifikacijo dejanja v obtožnici v nekaj, kar še zdaleč ni odgovarjalo dejanskemu stanju in sodišče seveda ni imelo druge izbire ter je obtožence moralo oprostiti. Tako za več kot 10 000 kosov zaseženega orožja spet ni odgovarjal nihče.

»No,« smo si rekli, »pa poskusimo drugače«.. Takrat smo že vedeli, da je novi minister za obrambo naročil izdelavo natančne primerjave med količinami orožja v slovenskih skladiščih bivše JLA pred začetkom spopada za Slovenijo in količinami, ki so tam še bile ob nastopu njegove funkcije. Če bi dobili to razliko, bi z upoštevanjem cen, po katerih smo takrat orožje preprodajali »bratom« na Hrvaškem in v BiH in so nam bile znane – bile pa so tako visoke, da smo si takrat Slovenci pridobili sloves velikih oderuhov – z lahkoto izračunali, koliko denarja manjka v državnem proračunu. Ker je JLA vodila zelo natančne evidence, izračun razlike niti ni bil tako težak, težko oziroma nemogoče pa je bilo potem to primerjavo dobiti od ministra. Karkoli smo že poskusili, bodisi s pomočjo vlade ali s pomočjo tožilstva, za našo preiskavo ključnega dokumenta nismo dobili.

Dobili pa smo nekaj drugega – številke dveh računov: prvega z lepim ženskim imenom, na katerega so gotovino nalagali preprodajalci s takratnega ministrstva za notranje zadeve, in drugega, kamor so gotovino nalagali trgovci z obrambnega ministrstva. Oba računa sta bila odprta v Avstriji, kar je bilo povsem razumljivo glede na to, da polnih zabojev denarja pač ni pametno vlačiti prav daleč in glede na to, da Avstrija zelo skrbno varuje bančne tajnosti. »Eureka«, smo bili veseli, »zdaj jih pa imamo«. Ko smo namreč pred časom »odprli« račun prodajalca orožja na mariborskem letališču, se kar nismo mogli nehati čuditi, tako lepo se nam je zložila sestavljanka. Upali smo, da bo tudi tokrat tako. Hitro smo napisali pobudo posebni skupini tožilcev, da naj preiskovalnemu sodniku pošlje predlog, da naj ta v okviru mednarodne pravne pomoči zahteva odprtje teh dveh računov. S tem bi prišli do imen tistih, ki so ju odprli, nanju polagali gotovino in tistih, ki so koristili sredstva z njiju. Bili smo prepričani, da nas samo kakšen dan loči od najpomembnejšega odkritja v preiskavi. Pa se ni zgodilo nič.. In smo ponovili predlog mi, ponovilo ga je tudi obrambno ministrstvo, pa spet in spet, tožilstvo pa nič, nobene reakcije, nobenega odgovora. Končno se je posvetilo tudi nam: pa saj v tej državi nihče razen nas, peščice zanesenjakov, ki smo se zadeve lotili resno, nima nobenega namena preiskati trgovine z orožjem! Preveč herojev osamosvojitve bi bilo treba prekvalificirati v trgovce s smrtjo in vojne dobičkarje, tega pa ne bi prenesli ne »naši« in ne »vaši«. In je umrlo upanje, da nam bo uspelo priti do konca. Tako je v tistih dneh začasno umrla tudi pravna država in dobili smo »afero vseh afer«. Celo nam je takrat postalo tudi jasno, zakaj so bile zavržene ali kako drugače zaustavljene vse naše kazenske ovadbe – bilo pa jih je okrog 20 – o trgovini z orožjem.

Besede Janeza Janše pred par dnevi o tem, da smo bili »politično posebej motivirani«, so seveda neumnost. Očitno Janša sploh ne registrira več, kdaj govori neresnico, to je zanj že povsem nepomembno. Bili smo res zelo motivirani, a motivirani, da raziščemo sume kaznivih dejanj, ker pa je bil Janša eden od osumljencev, je to zanj zadosti, da govori o naših političnih motivih. Zelo enostavna logika, ki svet barva v samo dve barvi, črno in belo, in v katerem je bela barva rezervirana zgolj in izključno samo za njega in njegove. Verjetno smo ravno zaradi »politične motiviranosti« čisto vsi, ki smo sodelovali v medresorski delovni skupini, po zaključku tega projekta bili razgnani na vse konce in kraje, niti eden ni obdržal položaja, ki ga je do takrat zasedal v svoji službi. Pa so bili to fantje, ki so bili najboljši med najboljšimi, ki so ogromno dali za to državo in bi dali še več, če ne bi bili nevarni »herojem«, ki so takrat in – nekateri – še danes mislili, da so država in njihovi sodržavljani svinjski meh, s katerim lahko delajo, karkoli se jim že zljubi.

Se pa strinjam z Janševo izjavo, da bi morali takrat kot preiskovalci v primeru utemeljenih sumov »na licu mesta ukrepati s pravnimi sredstvi«. Na žalost smo v tistih časih kot naivni in pošteni preiskovalci mislili, da je zadosti, če pravnim sredstvom damo obliko kvalitetnih kazenskih ovadb in pustimo pravni državi, da naredi svoje do konca. Danes bi res ukrepali drugače in »na licu mesta«: takoj bi mu odvzeli prostost (pa še kakšnemu tožilcu oziroma tožilki povrhu), pa da ga vidimo, če bi tudi v slovenskem priporu jedel češnje in sladoled, predvsem pa, če bi tudi v tem priporu bil tako zgovoren o svojih tovariših, kot je bil v tistem na Metelkovi?

Drago Kos

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
76 x komentirano
  • Leiito je rekel/-la:

    Čufte, g. Kos, čufte je jedel Janša v zaporu na Metelkovi, ne češnje.

  • kos je rekel/-la:

    kako je že rekel tisti “francoz” g. Janša ? Država sem JAZ!

    S skromno inteligenco in nizko raven zavesti letijo take izjave, za katerimi se skriva subtilna egoistična lastnost pohlepa, zavisti, jeze, sovraštva in iluzije. Varanje in manipulacija pa vrejo, vendar za “vsako rit palca raste”

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Gospod Kos, a vas res ni sram, da se takole spravljate na drugačemisleče?

  • jup je rekel/-la:

    Ubogi Kos. Najbolj odvratni kriminalci so tisti, ki se skrivajo med tistimi, ki bi morali skrbeti za spoštovanje zakonov. Pokvarjenci in spletkarji, ki so bili odstranjeni iz vrst kriminalistov, ker so montirali obtožbe (Kos, Klavora) mislijo, da so neka referenca oziroma avtoriteta v smilu etike in morale. Za posrati.

  • Karla je rekel/-la:

    Moram povedat, da sem zelo razočarana, ker ni Kosa več na Komisiji za preprečevanje korupcije. V njegovih časih sem vsaj imela občutek, da se kaj dogaja, zdaj pa je vse tiho in brez rezultatov. Se vidi, da Slovenija se pogreza še bolj v kriminal.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….spoštovana razočarana Karla, da te malo potolažim, “poštenjak in pravičnež” D Kos je še vedno zaposlen na komisiji kot svetovalec Klemenčiča, kjer bo lahko vsaj pet let pregledoval 1500 ( z besedo tisočpetsto ) zadev , katere ni uspel dokončati v svojem mandatu…..

  • Smejka je rekel/-la:

    G. Drago Kos, ne vem kaj sedaj počnete, vendar ko berem te vaše dogodivščine, mi postaja jasno, da, če vi, ki ste tako sposobni in ste se tako trudil priti do resnice in pripeljati krivce za rešetke, potem smo v naši državi popolnoma izgubili. Pravna država je lari fari in nehajmo si meteti pesek v oči. Verjetno je takih požrtvovalnih ljudi kot ste vi malo, zato ne bo nikoli prišlo do kaznovanja preteklih in današnjih lopovov, ki imajo za sabo velik kapital!

  • Lahek je rekel/-la:

    Bojmo se volitev, katere bo zmagal največji kriminalec v državi!
    Slovenci smo tupe ovčice!

  • 007 je rekel/-la:

    Bravo Drago!

    sedaj pa samo pozor, ko bodo začeli kozlat Mefisto,Petrovc in Konec.

    • angie je rekel/-la:

      najprej bodo počakali, da se na spletki sds pokozla Janša, potem pa udri po današnjem kolumnistu.

    • Damjan je rekel/-la:

      IN TO SE JE ZGODILO

    • konec je rekel/-la:

      naše nazadnjaške in nestrpne rdeče svinje doživljajo orgazem, ko jih znana udbaška LETEČA rdeča svinja nagovori…

  • uri je rekel/-la:

    Zanimivo je to vaše življenje. Je pa dejstvo, če bi bil podkupljiv, bi sedaj imel kakšno službo na visokem položaju, katera bi vam prinesla veliko denarja!
    Tako pa se poštenje ne izplača!
    Ali se motim?

  • Meščan je rekel/-la:

    Janša nima srca, zato bi se na vašem mestu malo bal za svojo varnost. Tole vaše pisanje je huda roba. To verjetno veste tudi sam!

    • konec je rekel/-la:

      on ve, da so v slovenistanu take nestrpne svinjsko krvavo rdeče svinje kot je on sam popolnoma na gotovem…razni morilski kučani, zverinske masleše ali razni svinjski fišerji bodo vedno bdeli nad njim……govno ostane govno in KONEC

  • Drvar je rekel/-la:

    Ej, če to ni en drek! Naši tožilci naj grejo na Zavod za zaposlovanje, mogoče bodo dobili primerno zaposlitev kot čistilci sanitarij! Janša pa naj bo njihov gazda!

  • Orehek je rekel/-la:

    Značilnost lažnivcev je, da s časoma ne vedo več kaj je res in kaj ne, zato bo Janša slej kot prej nasedel in se ujel v lastno mrežo!

  • jup je rekel/-la:

    In gospod kos, čakamo še na nadaljevanje vaše zgodbe o slovenskih vojnih zločincih na Holmecu. Kako so se ti uspeli skriti. Najbrž jim je tudi pomagal Janša. In gospod Kos. Glede na vse vaše nakladanje v zgornjem članku me zelo čudi, kako ste ob zadevi Patria ob izbruhu trdili, da ne verjamete, da je Janša prejel podkupnino. Pri vsem kar ste vedeli in je napisano zgoraj, bi morali gotovo sume podkrepiti, ne pa dvomiti o njih.
    Bolj verjetno pa je, da je tole zgoraj plod bolnega sovraštva do človeka, ki je najbolj zaslužen za osamosvojitev in propad zločinskega komunističnega režima, ki ga udbovski hinavci in spletkarji najbolj pogrešate.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Ja Jup, vse protijanševske zgodbe so plod bolnega sovraštva in vse Janševe zgodbe so čista RESNICA.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Mefisto,Petrovc in Konec, kje ste? Ali boste kar tiho?

  • Kooperativc je rekel/-la:

    Hm, res je čas za novo politiko… bomo podprli vse male stranke… samo kaj, ko jih ne bo v parlamentu …zato pred volitvami zahtevam spremembo lolilne zakondaje, da če glasujem za majhno strnako, mojega glasu ne dobi zmagovita stranka, ampak da se rezerira ustrezno število poslancev na podlagi glasov tistih, ki niso uspeli preseči parlamentarnega praga. Naj ta mesta zapolnijo tisti, ki so dosegli najboljši volilni rezultat…

    (Ukine naj se tudi volilna kampanja, saj je tio samo korupcija - kdor jo plača zahteva 10x večjo uslugo od vlade, ko prevzame oblast.)

  • partizan je rekel/-la:

    zanimivo petje proslulega ptiča!

    ko je šlo pa za afero Patria, pa je ves čas branil Janšo in javno poudarjal, da zoper njega nimajo nobenih dokazov.

    le kakšne politične igrice se gre Kos?

    naj raje napiše, kako mu je Drnovšek obljubil vodenje urada za boj proti korupciji (o tem je govoril Penko) v zameno za to, da je nehal preiskovati orožje.

  • orozje je rekel/-la:

    Zelo odkrito napisano, kako naj kakšna afera dobi epilog, če bi takrat imeli odločnost kot je danes bi pometli z Janšo za večno tako se ga ne bomo še dolgo rešili, ker je denar, ki ga ima skritega sveta vladar, čestitke Kosu, ki je zato bil in še bo tako osovražen, kriminalisti so delali pošteno, tožilci pa so blokirali, kot to marsikje počnejo še danes!

    • konec je rekel/-la:

      v redu, ampak zakaj pa so tvoji zverinski in znani klavci še vedno na prostosti?
      ali je klanje otrok in žena in scanje po postreljenih beguncih nekaj za kar v slovenistanu dobijo udbaši pohavale in dobra državne delovna mesta…več si zaklal več boš napredoval…..tipično razmišljanje balkanske nestrpne rdeče svinje ….ha, ha, ha, ha, in konec

  • Mojca je rekel/-la:

    Ni nam pomoči!

  • dado je rekel/-la:

    Kos po kos na vse strani,
    perje frči, perjad se goli,
    dokazov pa ni in ni,
    saj kos celota ni in ne bo,
    pa kakorkoli čivkalo se bo.

  • angie je rekel/-la:

    G. Kos,
    če je vse skupaj že sodno zastaralo, lahko menda končno poveste tudi imena tistih, ki so zadeve zabremzali. Četudi so še na funkcijah v sodstvu in tožilstvu ali kje drugje.

    Vsi pač ne znamo reševati vaših rebusov.

    • Bralka je rekel/-la:

      Ne glede na to, da ne znamo rešiti tožilskih rebusev, nekaj veselja si je plebs naredil tudi s sestavljanjem seznama “lepih ženskih imen”

    • konec je rekel/-la:

      tvoj zverinski in svinjsko rdeči politično nastavljen fišer bo zate postal idol, slovenistan pa bo zgubil vlak za evropo in se bo kulturno globoko vsidral na balkan….in ti boš krulila od veslelja….ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      če je bilia slučajno BB sporna, bo fišer prava SVINJARIJA……ha, ha, ha, ampak vi kulturni retardiranci in ideološki pacienti boste od veselja krulili na glas, ladjica pa se bo potapljala……ha, ha, ha, ha,

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Ja ja Konec, Fišer tvoja nočna mora. Ja kaj si pa naredu?

    • konec je rekel/-la:

      priznam, nisem verjel v to kar je partija pravila…..priznam in zavedam se napake…ali mi boste odpusti?…..ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      pa še to , razmišljal sem z mojo glavo……oprostite …..ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • 007 je rekel/-la:

    @jup
    pa menda ja ne mislš na vašga Mesijo, bivšega komunista pa mladca ZSMS. O tem kolk je bil zaslužen za to kar ti trdiš, bo pa povedala zgodovina in pri tem boš fajn razočaran. O tem bi znale povedat kaj več BND ali pa CIA. Tako ugotavljam da si ali prfuknjen, ali bolan, ali pa oboje hkrati.

  • petrovc je rekel/-la:

    ZAVBI NANDE: pisno obvestilo sekretariata za zunanje zadeve g. Kosa.
    1. Prejeli smo vaso vlogo, gaspud ANGIE Fresse!
    In vm, zaradi zasedenosti predsednika sporocamo naslednje osebke, ki v Sloveniji BREMZAJO:
    ANGIE Fresse + SVARUN Durggabel + SAMVRAG Verstockfheit + TONI Kopfqualer!
    To so bremze pameti v Sloveniji!

    2. Imamo pa tudi prijavo na komisiji za prekupcevanje!
    Baje ste, po potrjenih virih, vceraj opoldne hoteli vlomiti in razbijali po kletnih vratih soseda, ki v kleti hrani prsut in vino!
    Na to je sosed pogledal skozi okno in zavpil, vas opozoril, da ce, smrkavec, ne nehas razbijati po vratih, vlamljati, da ti bo izkopal oci!
    Vi pa ste vlamljali dalje!
    In pride sosed doli in vam iztakne oko!
    In vi se ka razbijate in vlamljate!
    Pa sosed drugic pride doli in vam iztakne drugo oko!
    Vi koncno greste domov!
    Pa sosed zavpije skozi okno za vami:
    ” No, smrkavec, sedj brez zelodca, pa brez oci, sedaj bo pa koncno mir, gres domov, si se ustrasil!”
    ANGIE:” Ne, mi je mama rekla, ko bo NOC,moram biti v postelji!”

    • Rdeča svinja je rekel/-la:

      Ne tako živčno, saj je Kos napisal same laži in ga bo gospod Janša že v ponedeljek tožil.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Petrovc, morali bi na vsako hudobno laž levakov, citirati kakšno Janševo RESNICO. In domovina bi bila očiščena in rešena.
      Res ste kreteni.

  • petrovc je rekel/-la:

    DODATEK: bremza pamet tudi: 007 Leiche!

    • Vela luka je rekel/-la:

      “Vela luka” je lepo mesto na Jadranu, a tudi grda ladja s še gršim tovorom.

  • Luka je rekel/-la:

    Niti bral ne bom.
    Verodostojnost g. Kosa se nahaja nekje med tistimi 1500+ nerešenimi primeri na njegovi bivši komisiji.
    Se pravi da teoretično obstaja, vendar za njo nihče ne ve.

  • petrovc je rekel/-la:

    TOTALNO SKRPUCALO IN ZALJIVKA ZA PAMET!

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Kako me ta vaša izkušnja spominja na dogajanja na invalidski sceni; seveda to ni tako pomembno s političnega vidika, zato se te zadeve resno ne loti nihče!

  • petrovc je rekel/-la:

    Elena: tako je, tocno! Resno, posteno in s koncem!
    Ne za to, da bi vedril na placi! Za to, da bi pokazal rezultat!

  • petrovc je rekel/-la:

    MESCAN: ti pa ne samo, da nimas srca, tudi duse in pameti nimas! Zavleci se nazaj v greznico!

  • klldmoll je rekel/-la:

    heh, t.im. pravna država …

  • Samo je rekel/-la:

    Kos, sam nadaljuj!

  • zorge je rekel/-la:

    Prav zanimivo bi bilo vedeti, koliko je stalo preprečevanje odkrivanje kaznivih dejanj v zvezi z nedovoljeno trgovino z orožjem.Koliko je stala priprava na Depalo vas,ali so bile uporabljenene posebne metode in sredstva, koliko ljudi je bilo udeleženih.Kdo na vrhu politike je to preprečevanje dovolil in podpiral.Četudi so kazniva dejanja že zastarala menim, da so še pravna sredstva, ki bo dovoljevala odkrivanje te največje afere vseh afer.Pa dajmo to na referendum in sprejmimo zakon za nazaj, ki bi to dovoljeval.Če smo po tolikih letehi naredili denacionalizacijo na nacionalizacijo,bi lahko naredili nezastaranje na zastaranje.Samo volja je potrebna in to ne politična, ampak volja in hotenje naroda, katero je bilo opeharjeno in oropano.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ZORGE ne ekiraj se.

    V DEPALI vasi je bil premalo tepen le en Kosov vohljač

    To je tudi vse.

    • zorge je rekel/-la:

      Tam, kjer je Podbregar zraven ni še ničesar ratalo.Tudi v Celovcu je njemu pobegnil Grk, da mu je samo njegova ura ostala v roki.Res, specialci

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, ha, delova KURBA je bila ponovno plačana………tudi orgazem je izmišljen, le rdeče svinje se tega ne zavedajo in so prepričane , da kurba ZARES uživa…..ha, ha, ha, ha, ha,

  • bomber je rekel/-la:

    Ti boga, lepa pravljica! Kosovi že 23 let, tudi s pomočjo JLA preganjajo Janšo, rezultat pa je nula. Nekako takole. Pride mlad miličnik Kos v svojo prvo službo. Kot pravilno orentiran začne preganjati lokalnega župnika. A kaj ko župnik s svojim biciklom vozi po vseh pravilih, z roko nakaže smer, ima zvonec in luč. Po več mesecih vpraša miličnik mimo vozečega župnika kako mu uspeva, da je vse po pravilih. Veš sinko z mano se vozi Bog. Takoj dol in plačat kazen, ker se na biciklu vozita dva. Ta JJ je res neverjeten. Že 23 let ga preganjajo slovenski udbaši, kosovci, policaji, tožilci, sodniki, finski rukzakarji, Avstrijci, hrvaški kriminalci in bog ve kdo vse ne. Rezultat pa je nula, zero. Toda pravi borci se ne predajo. Proti kameri obrnejo rit in pripovedujejo pravljice, v Delu berem da je nekdo menda pred 20 leti našel nek cenik, ki je padel hrvaškemu šoferju iz žepa. Res verodostojen dokument s katerim si lahko obrišeš rit. Po mnenju spoštovanega gospoda Kosa, bi moral JJ v JLA luknji v katero so ga spravili udborojaki crkniti od lakote, ne pa jesti, čufte, jagode in sladoled. Tega v udbo zaporih ni bilo. Mogoče bomo kmalu dočakali čas, ko bomo lahko živeli kot normalni ljudje brez teh norih pravljic.

  • milivoj je rekel/-la:

    Bomber, vsi ti trdijo isto, ti jim pa še vedno ne verjameš… Vsi lažejo, samo ljudje, ki so obtoženi kriminala in okoriščanje s prodajo starega in preprodajo orožja so nedolžni! Tudi verjamš, da JJ ni vedel nič o poslu z nakupi Patrij, ker je to delalo OM in se sploh nizanimal za to? Ti nisi Bomber, ti si Bumbar…

  • zorge je rekel/-la:

    Ja fantje bodo začeli govort.Vidjo, da so iz njih afne guncal,.Povprašajte Borovničane, kako so hrvatje odvažali orožje, in kako so ga morali kot delovna obveza nakladati, eni so si pa na njihov račun medalje pripenjali..Vse bodo povedali.Za dobro Slovenije so dejali, pa kaj še.

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    Air France obtožili uboja

    http://www.delo.si/clanek/144666

    Povezano z:

    Argentine campaigner Pablo Dreyfus and Swiss colleague Ronald Dreyer battled South American arms and drug trafficking

    http://justgetthere.us/blog/archives/Key-figures-in-global-battle-against-illegal-arms-trade-lost-in-Air-France-crash.html

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Gospodje in tovariši!

    Tudi Dragu Kosu ni lahko neprestano opravljati umazane posle za svoje gospodarje!

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Pa kdo je sedaj tisti vrhovni pajek, ki pne svoje niti? A še vedno murgelski palček?

  • bomber je rekel/-la:

    Bomber, vsi ti trdijo isto, ti jim pa še vedno ne verjameš… Vsi lažejo, samo ljudje, ki so obtoženi kriminala in okoriščanje s prodajo starega in preprodajo orožja so nedolžni! Tudi verjamš, da JJ ni vedel nič o poslu z nakupi Patrij, ker je to delalo OM in se sploh nizanimal za to? Ti nisi Bomber, ti si Bumbar…

    Jaz recimo verjamem, da je zemlja ploščata, Kos verjame da je JJ prodajalec orožja. Obstaja pa dokaz o tem kako je pripadnika vojske nagovarjal naj provocira svoje tovariše za izvrševanje kaznivih dejanj. Res lep policaj!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Bomber ne muči se z bumbarjem Milivojem. Je čisto zastojn.Kopernikova definicija , da je zemlja okrogla, je zanj sprejemljiva le, če jo je publiciral palček iz Murgel.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Važno je, danam gre dobro in da kaže še na bolje.

  • 007 je rekel/-la:

    Kako je blo že tist z Mesijinimi spuščenimi hlačami do kolen pr Špelci, kaj Mefistek?? ja, seveda, komunisti so si zmislnli.

  • milivoj je rekel/-la:

    Hej prijatelja bomber in Rogerg, poglejta si ta link, pa vama bo bolj jasno, seveda če sta vsaj malce poštena, ne politična plačanca za zamegljevanje javnega mnenja, da sta bila JJ in MK kar oba do vratu vpletena v donosno trgovino z orožjem… Seveda čakam odgovor, da je v dopisu vsebina, ki zadeva samo MK in ne IJ, teksta AIzetbegovića ne bosta hotela komentirati, je pa stvar več kot zanimiva. Človek bi se smejal do nezavesti, če stvar ne bi bila tako tragična.

    http://www.politikis.si/?p=18895