4. april, 2011 | Nina Bučuk

Kino Šiška in Drumwise predstavljata Bonobo Live

V nedeljo 10. aprila v Kino Šiška prihaja Bonobo, nekaterim poznan pod imenom Simon Green. Glasbenik, producent in dj, ki že desetletje razveseljuje, kot sam pravi, z muziko, ki se razpenja med psihadeličnim jazzom in hiphopom.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Njegovi začetki so tesno povezani z Brightonom, kamor je pribežal z rosnimi osemnajstimi in kjer se je srečal s soul, funk, jazz ter hiphop sceno. Kot delno uveljavljen glasbenik, je s prvimi produkcijskimi poskusi raziskoval področja vmesnega prostora in kombinacije vseh teh žanrov. Njegovo prvo izdajo so obelodanili pri takrat še neuveljavljeni založbi Tru Thoughts, kjer je leta 2000 izšel tudi prvi njegov album Animal Magic. Že s prvo dolgometražno izdajo je nakazal smer, ki jo razvija skozi desetletje. Kombinacija elektronike, semplov in odigranih akustičnih inštrumentov je privedla do izjemno tankočutnega, mestoma kompleksnega, vsekakor pa edinstvenega izraza, ki je z izdajo Days to Come, privedla tudi do Bonobo Live banda in do skoraj neprekosljivega sodelovanja s karizmatično pevko Bajko.

Seveda ima svoje mesto v diskografiji tudi več kot omembe vreden drugi album Dial M for Monkey, ki nadaljuje Simonovo tradicijo in za začudenje mnogih ostaja izdelek dečka, ‘ki ima potihem raje violino kot telovadbo’. Njegov zadnji, lanski album Black Sands, je bil spet deležen širokega priznavanja in odobravanja iz vseh strani. Morda so kriva tista posebna brenkala, ki zapolnjujejo ozadja, morda je krivo novo, skoraj epsko sodelovanje z Andreyo Triana, gotovo pa je, da komaj čakamo naslednji album.

Zasedba:
Simon Green - bas/klaviature/elektronika
Jack Baker - bobni
Ciaran O’Rourke - klaviature
Ewan Wallace - kitara
Mike Lesirge - trobila
Andreya Triana tbc - vokal

Ogrevanje:
DanajaBorka(s.live)

Vstopnina:
dijaki/študenti/upokojenci 16 EUR
ostali 20 EUR
na dan dogodka 25 EUR

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.