5. april, 2011 | Nina Bučuk

Gilberto Gil v Cankarjevem domu

V okviru Festivala oddaljene kulture Obraz Brazilije, v sodelovanju z Veleposlaništvom Brazilije v Ljubljani, Gilberto Gil zopet v Sloveniji. Nazadnje smo ga v Sloveniji gostili leta 2009, ko nas je v sklopu svoje evropske turneje obiskal v Križankah, v petek 8. aprila pa se vrača v Cankarjev dom.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Gilberto Gil je že več kot 45 let eden najpomembnejših agensov brazilske popularne glasbe in njenega nenehnega gibanja v sozvočju s časom. Kot skladatelj, pisec besedil, kitarist in vokalist je ustvaril enega najizrazitejših umetniških profilov. Njegova prevzemajoča pop glasba z nalezljivo ritmično strukturo, melodično raznolikostjo in ubranim prepletanjem slogov je očarala občinstvo po vsem svetu, doma pa ga je ustoličila kot enega največjih kantavtorjev.

Njegov opus in odmevnost sta osupljiva: 52 albumov, prodanih v več kot 4 milijonih izvodov, 12 zlatih in 5 platinastih plošč ter 7 gramijev. Za prefinjeno akustičen zven je Gilberto Gil k projektu The String Concert povabil sina Bema Gila, ki se je izkazal za veliko presenečenje nove brazilske glasbe, ter Jaquesa, izjemno nadarjenega in priznanega čelista, dirigenta in aranžerja.

Po zaključku koncerta bo z brazilskim vzdušjem nadaljeval Dj Tudo, ki z elementi tradicije, duba, funka in elektronike dokazuje, da je glasba univerzalen jezik komunikacije med kulturami Brazilije, Evrope in Afrike. Vstop bo z vstopnico koncerta Gilberta Gila brezplačen.

Zasedba:
Gilberto Gil, kitara, glas
Jaques Morelenbaum, violončelo
Bem Gil, kitara, tolkala

Vstopnina:
45, 38, 27, 18, 15* EUR
* do 25 let in od 65 let ter upokojenci na najnižjo cenovno kategorijo

»Tistim, ki nas bodo prišli poslušat, bomo predstavili večni čudež pesmi.« (Gilberto Gil)

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano