10. april, 2011 | Vest

Kako do nove družbene pogodbe?

Gregor Golobič, Jože P. Damijan, Spomenka Hribar, Luka Omladič in Aleksandar Kešeljević na omizju »Trenutek resnice – Kako do nove družbene pogodbe?«.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vir: Zares / Vimeo

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
13 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Elitni kanibalizem in trgovina z ljudmi

    http://tvslo.si/#ava2.102033169;;

    Tuje delavce izkoriščajo tudi posredniki

    • RUKAR je rekel/-la:

      SPOMINKO, SO VZGAJALE PLEMENITE REDOVNICE // kaluđerice //, pa je od tiste

      vzgoje tako malo odnesla !

  • Stane je rekel/-la:

    Kako do nove družbene pogodbe.Bojim se da v sedanji demokratični ureditvi to ni možno.Obstoječi demokratičen pluralizem strank ne teži k temu in mu je prav malo mar kakšne razmere so in ki se bodo še poslapšale.To dokazuje tudi kritika na dvojno funkcijo poslanca.Da je župan in hkrati poslanec.Zato so intuicije priti do nove družbene pogodbe v obstoječem sistemo bol smisel in cil debatnih kroškov pred javnostjo.Samo tako dolgo nebo šlo.Zato predlagam prenovo ustave na vseh tistih točkah,ki predstavlja uviro avtorativnega odločanja političnih inštitucij v državi in dati mnogo večja pooblastila predsedniku države in predsedniku vlade.Vskladno stem o belodanit večjo odgovornost političnih odločitev.Predsednik države mora imeti pravico in moč raspustitev parlamenta,če ta ne dela dobro,kar smo priča sedaj.Svet je potrebno raspustiti,ker praktično dela le škodo in v korist posameznim lobijem.Vse to bi bilo potrebno urediti,da bi ieli pogoj za nastanek nove družbene pogodbe.Vse to je prektično enostavno.Le črna vdova,ki z svojo mrežo,katero je pletla preteklih 15 let bedi nad tem poskuso in ga usporava tam kjer je le možno.Torej stranke lotite se dela,samo delo nas bo potegnilo iz krize.

  • Stane je rekel/-la:

    K zgoraj navedenemo je potrebno še dodati;Raspustiti sedanjo obliko volilnega sistema in pod nujno preiti na večinski sistem,da bo državljan neposredno odločal o državnih funkcionarjih.

    • Toni je rekel/-la:

      Točno Stane večinski sistem,da bom lahko šel k svojemu poslancu in mu v ksiht povedal,da je serator.
      Zdaj pa ti pezdeti serejo po nas in se delajo norce iz nas.Pa kake predčasne volitve neki;saj ni vseh 90 norih,da bi bili za to,da jim vzamemo privilegije.
      Lepo se norčujejo iz nas in se jim jebe kaj si mi mislimo.
      Vsa ta banda(levi in desni,srednji)so nas spravili tako daleč,da raje rečem-sem štajerc kot pa da sem slovenec,ker nismo več nič vredni.

  • petrovc je rekel/-la:

    TRIKRAT:
    JA: Grega, res je, koliko se je vlada letos (3 mesece) zadolzila in koko neugodno in da tako ne gre!
    JA: Damjan, davcna politika drzave je katastofa za kapital!
    JA: Spomenka, konec leta se bo vlada zmenjala! Kako je to posamezniku vsec ali ne, je stvar naroda!

    NE: Spomnea, 100 let nazaj Kranci nismo bili popolnoma nic razklani!
    NE: Damjan, ni vse samo v davcni politiki, se vecja katastrofa so novi, tajkunski lastniki kapitala in druzb!
    NE Grega, ni krivda distribuirana!

    • klldmoll je rekel/-la:

      usi glih !

    • Samvrag je rekel/-la:

      Ne , prav nič nismo bili razklani, dokler ni prišel poduhovljeni Peterle in tisti plešasti lovec na kosti- tako je nepomemben domobranček, da se še imena ne spomnim, saj ni pomembno. Prvi je začel zganjati versko histerijo, drugi pa kot pes slednik brskati po vseh jamah. Jaz bi še njega zakopal zraven. Prvi je pošenkal cerkvi vse kar se je dalo, seveda svojega niti centl, saj razen orgljic in par sosedovih čebelj, itak nima nič, vsaj vidi se ne; drugi pa je začel na veliko na plano vleči stare rane, ki prav nikomur niso bile prizanešene, pa naj je bil na katerikoli strani. Krona vsega pa je bila zahteva, da se izenači partizane in domobrance, za katere prav vsak ve, da so kolaborirali z nacisti in tam dobivali tudi orožje. Pa še borčevske penzije bi radi imeli, pokvarjenci, saj se ve iz katerega konca Slovenije so . Kar naj jih malo medvedi prestrašijo.Takih domobrančkov na Gorenjskem ali pa Primorskem nisi našel, najmanj pa v Ljubljani in okolici. Pika na i pa je bila Jačkotova SDS in kup prisklednikov.Ti so sprli slovence do take mere, da dvomim da se bo to kdaj umirilo. Saj je že mladina zastrupljena s sovraštvom kljub temu, da o polpretekli zgodovini sploh nima pojma. Kajti v našem šolstvu je tako, da bi morali vsake štiri leta spremeniti zgodovinska dejstva in zato bolje nobene zgodovine ,kot pa tako, ki cerkvi in belčkarjem ne bo po godu, pa čeprav je resnična. Samo otrokom bi morali povedati kakšno uniformo so nosili med zadnjo vojno, vendar je domobranske starše bilo sram- no saj danes so že krepki starci, če sploh še tlačijo zemljo. Edini, ki je res delal na temu, da se strasti umirijo, je bil pokojni nadškof Šuštar. Zame je bil on edini cerkveni dostojanstvenik, ki je bil res vreden spoštovanja. Ne pa razni napihnjeni Rodeti.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nič dobro ne kaže.

    Spomenka, ki tudi sicer ne pomeni nič dobrega, je v nekakšni srednjeveški opravi.

  • konec je rekel/-la:

    kruljenje , jaz slišim le nestrpno in živalsko kruljenje ha, ha, ha, ha,

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    Poljska obljubljena dežela :) A, kako bo Širca temu kos :D

    http://www.dnevnik.si/video/6746