10. februar, 2007 | Vest

Dvorana vzdihljajev

Skoraj leto dni (25.marec 2006) je že, odkar se je zgodila "zasedba prostorov bivše tovarne Rog". Kot je takrat v svoji izjavi zapisala iniciativa, sestavljena iz neformalnih skupin in posameznikov, ki so okupirali 7000 kvadratnih metrov površin, se je v zapuščeni tovarni začela izvedba novega socialnega programa, ob tej ...
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Skoraj leto dni (25.marec 2006) je že, odkar se je zgodila “zasedba prostorov bivše tovarne Rog”. Kot je takrat v svoji izjavi zapisala iniciativa, sestavljena iz neformalnih skupin in posameznikov, ki so okupirali 7000 kvadratnih metrov površin, se je v zapuščeni tovarni začela izvedba novega socialnega programa, ob tej priložnosti pa se je odprla tudi pobuda za začasno uporabo tovarne z namenom izvajanja neprofitnih in neuveljavljenih dejavnosti.

In v letu dni so Rogovci postorili marsikaj. Eden bolj znanih projektov je Galerija Kljub vsemu, ki poleg likovnih razstav slovi tudi kot prizorišče (zdaj že tradicionalnih) sredinih karaok. Za projektom stoji Aleš (tudi sam umetnik), ki pa se je zdaj - skupaj s še dvema “rogovcema”, Tonetom in Bancem - lotil še večjega projekta. Fantje namreč pospešeno obnavljajo veliko dvorano v pritličju tovarne, ki bo lahko sprejela kar 500-600 ljudi. To bo koncertna dvorana, zaenkrat pa so ji dali zanimivo ime - Dvorana vzdihljajev (zaradi doniranih starih študentskih postelj , na katerih se je v dobrih starih časih zagotovo na veliko vzdihovalo, če me razumete….).

“Tlele nam je župan reku, da nam da vsaj tri leta mir …In če nam da tri leta mir, je čist škoda, da ne bi tega počeli”

Ker gre za projekt, ki ga fantje (zaenkrat) izvajajo sami in brez finančne pomoči, bodo seveda veseli kakršnekoli podpore. Kot pravi Aleš, bi jim prav prišla še kakšna dodatna delovna roka, črna stenska barva, predvsem pa kakšen dodaten evro za nakup gradbenega materiala. Dela je še veliko, sploh če želijo dvorano za javnost odpreti že čez 14 dni (ko naj bi bil otvoritveni koncert).

Sicer pa - prepričajte se na lastne oči. Sama sem jih brez težav našla, že od daleč se namreč sliši vrtanje, ropotanje in Šaban Bajramovič. Čez nekaj dni, ko bo prostor do konca izoliran, pa se boste morali orientirati kako drugače.

Konec februarja pa na otvoritveni koncert v novo ljubljansko večnamensko Dvorano vzduhljajev.

Kamera, montaža, txt: Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
4 x komentirano
  • SunYa je rekel/-la:

    V imenu Roga:
    Za vse tiste, ki imate višek delovnih rok, prostega časa (ki ga ne bi radi zabili kar tako ampak drugače), črne barve, siporexa, oz. česarkoli kar bi pripomoglo k čimprejšnjemu finiširanju Dvorane vzdihljajev, ste lepo vabljeni, da pokličete:

    aleša: 051 441 900
    toneta: 031 488 271.

    …..Če se bo kdo od vas počutil še posebej radodarnega, pa prilagam še številko našega žiro računa:
    Zavod Kubi
    02014-0255824175
    Nova Ljubljanska Banka

  • [...] Zadnjič enkrat so me pa presenetili. Vem, da so namreč do zdaj napedenali kar nekaj hudih soban, prostorov (tudi Galerijo Kljub vsemu, ki se bohoti z steklenimi in pleksi vhodnimi vrati, stenskimi razstavami in sredinimi karaokami) , tokrat so me pa res presenetili in sem rekla, hudiča, tole je pa treba ljudem pokazat. [...]

  • gonzo je rekel/-la:

    Lepo, da ste se spomnili na Rog! Naslednjic pa se lahko oglasite tudi v Socialnem centru ROG.

  • taprau je rekel/-la:

    !!(:gremo:)!!