20. junij, 2007 | Vest

Vesti na Vesti 00030 20-06-07

V današnjih Vesteh na Vesti: Bajuk in Simič o uspehih, Periću in lepi Vidi, študentska zahvala, okrepljena SLS in pivo, muzikalični Andrejaš, Grad Bokalce bo postal predsedniška rezidenca, Stripburger v Konzorciju, komentar - Jonas.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS


V današnjih Vesteh na Vesti: Bajuk in Simič o uspehih, Periću in lepi Vidi, študentska zahvala, okrepljena SLS in pivo, muzikalični Andrejaš, Grad Bokalce bo postal predsedniška rezidenca, Stripburger v Konzorciju, komentar - Jonas.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
25 x komentirano
  • Ewyn je rekel/-la:

    Res bi bilo fajn, če bi meli prispevke s cele Slovenije.
    Vščečen komentar. :)

  • puba je rekel/-la:

    ….ob momentalnem vremenu je pa res težko biti zadovóljen-

  • PiPi je rekel/-la:

    slika je zal amaterske kvalitete in zame dejansko prevaga celotno tehnico portala na stran povprecnega amaterskega bloga …. vem, lahko porecete, da vam vsebina pomeni vec kot pa forma, bi pa definitivno dokoncno zmagali, ce vam uspe streamat aktualne Vesti s svojega serverja v polni kvaliteti, ostali prispevki in arhiv Vesti lahko ostanejo v “google” obliki kot dosedaj. Osrednjo stvar na portalblogu pa le pripeljite do profesionalizma tudi z avdiovizualnega stalisca. Vsebinsko in teatralno je meni dovolj vsecno vse skupaj ze sedaj, tako da nimam konstruktivnih pripomb niti predlogov …

    .::PiPi::.

  • mono je rekel/-la:

    Zlo mi grejo na K. komentarji v stilu “popravte to, popravte tisto (Amaterski blog????? halo!!)…” Res ne razumem. Če ste pozorno poslušali Jonasov komentar ste vabljeni. Vsi, ki bi radi spremenili, popravili, izboljšali naredili nekaj več… Men se zdijo Vesti, sploh pa Vesti na Vesti čisti presežek (Tudi profesionalni) v tem medijskem prostoru…(Vem, da je zadaj tudi eno blazno veliko voluntersko delo)…Tko da:” bravo ekipa…”

  • tina je rekel/-la:

    Hahaha! Super komentar! Ampak: NE! mi hočemo vsak dan tole isto faco gledat!! Je namreč res zelo težko nadomestljiva na tej poziciji. No, morda bi občasno namesto Jonasa še sedel kakšen Zrnec ali Bizovičar… Ampak - sosedova Mojca ali Janez? Ma nee, no…takšni nam že jutranje in popoldanske novice na nacionalki berejo in vodijo tudi večino drugih oddaj na slovenskih televizijah… Bi pa bili vsekakor dobrodošli še kakšni prispevki od drugje ali zanimivi komentarji, ampak cinizem in satira glavnega voditelja - to pa res ne sme manjkat!
    Kar se mene tiče - če se slučajno znajdem kje v središču dogajanja s kamero, z veseljem pošljem na Vest. Da bi pa šla sama pred kamero? Po tem pa res nimam potrebe, hvala! :) Kaj takega mi za sekundo na misel pade le v obupu ob gledanju naših vremenark na eni ali drugi tv postaji…

  • tina je rekel/-la:

    Aja, to sem še mislila predlagat… Tale Jonasov komentar (oz. link do njega) bi pa lahko imeli kar nekje posebej na prvi strani do nadaljnega kot odlično “vabilo k sodelovanju” ali “iščemo nove sodelavce”…

  • PiPi je rekel/-la:

    @mono: ce je tole na mene letelo, kaj naj napisem, da naj menjajo hosting providerja, ce jim trenutni ne zagotavlja dovolj bandwith-a za moj predlog, al ne stekas kaj sem hotel povedat????
    Zelo simpl predlog je in nevem, ce rabijo ravno tehnicna navodila da to izvedejo glede na to, da je ze Jonas dovolj tehnicen tip, da ve o cem govorim in verjamem, da ve kako se tem stvarem streze … drugo je zgolj stvar kvalitetnega hostinga … sami posnetki, ki jih prejmejo v redakcijo pa verjamem, da so boljse kvalitete kot pa jo vidimo preko google videa in to je bil celotna poanta, pretezko za tebe?

    .::PiPi::.

  • Klemen je rekel/-la:

    lp
    men je šlo to posploševanje na jetra, sicer pa upam da si res mislo
    na one digene na resničnostnih šovih …
    sicer pa me bolj kot to zanima, s katerim programom obdelujete posnete videe,
    ker se mi zdi da to ni narejeno kar z windows movie makerjem.
    hvala za odgovor.

    btw.
    ex-planet.com

  • frontiersman je rekel/-la:

    ah dej no pipi umir se, a ne štekaš pionirskega duha -
    - če ne rata, pojdi v trgovino, kupi eno milko, vrzi stran čokolado in uporabi folijo

  • 9897 je rekel/-la:

    Se zelo strinjam glede kvalitete videa. Recimo dvakrat boljso kvaliteto bi lahko brez problema imeli, js bi z veseljem potrpel malo vec casa pri prenosu.

    Sicer pa super, da se na medijskem podrocju dogajajo taksnale stvari. Dobra se mi zdi tudi ideja in vabilo k sedolavnju pri ustvarjanju novic. Tut taksne face kot je Jonas se slej ko prej navelicas, pa tut njemu dvomim, da bi se mu dal dle casa tole snemat. Sam nevem kulk je kej intersentov za sodelovanje…

    Glede masivnih resnicnostnih sovov…se dobr da mamo splet, kjer lahko izbiramo med ogromno razlicne vsebine…televizija je ful prevec vsiljiva…ceprav nisem gledal niti enga BBja, sem ogromno slisal o njem…cist nevolonterno…vpliv neumnega tv programa je presegu vse meje

  • AzzQim je rekel/-la:

    Definitvno kak Zrnec ali pa naveza Godler/Šarec/Artač/Hribar? TV frisov se naveličamo, ker nam dokaj duhamorno podajajo dnevne novice z otopelim obrazom, vi pa ste igralci (oz Jonas in prej omenjeni) in se vas težko naveličamo. Dober primer je današnji komentar; vnašate svežino, si marsikaj upate in poveste drugače in ste nasploh bolj sproščeni. Všeč mi je takenako, da ne udarjate okrog grmovja in da mi v ksiht ne priletijo čreva na plotu, razčetverjeni civilisti in iznekaženi divjaki tisto sekundo, ko prižgem dnevnik. Glede na to, da Vest temelji na prostovoljstvu in dobrih dušah, se mi zdi tehnični vidik zadovoljiv.

  • BladeRunner je rekel/-la:

    Odlično zastavljena medijska provokacija.

    “Daj, če si upaš !”

    Pa…mamicu ti :P :)))

  • Bellyman je rekel/-la:

    Kapo dol pred tako stranjo! Super hudomušni in pronicljivi novinarji, sploh Sarkić. Lahko si ogledaš celo tiskovko (popolnoma uravnoteženo), lahko se režiš ob skrajšanih različicah in se poleg vsega naučiš tudi kaj o dvojini! Pa še vreme vedno uganejo! Hvala! Res ne potrebujemo TV-ja!!! Hvalaaaaaa!!!

  • Ščurek je rekel/-la:

    Vest.si, samo prosim ne prispevkov peglat pa slike s celofanom pa mašnicami zavijat. S peglanjem se veliko informacije zgubi. Naj ostane surovo DIY. Meni je navadni TV postalo zlo čudno gledat. Ta stil je vaš zaščitni znak in ravno to dela vseskupaj bolj real in prepoznavno. Ljudje pa se konec koncev na vse navadjo, Keep up the good work in ostanite unikatni kot ste.

  • kolman je rekel/-la:

    pipi, ne seri - si že kdaj delal s flash videom? Stvar je en velik kompromis, bandwidth gor ali dol. Pomisli tudi na folk, ki loada te videe… Poleg tega sta v SLO mogoče dva, trije providerji, ki si to zadevo lahko privoščijo in so jo sposobni prenesti. Za mastne pare, seveda. Uptime je pa že druga štorija.

  • PiPi je rekel/-la:

    @kolman: ja, mas prav, naj pustijo tako kot je, ce stvar dela ne diraj … isto kot v kodi, ne fixaj performancnih bugov, ce dela, vsaj dela, pa ceprav konkurenca ze dela 10x hitreje ;)

    .::PiPi::.

  • copata je rekel/-la:

    Kvaliteta slike in odpravljene “napake” izbrišejo človeškost in čas. Podobe kakšnega groznega dogodka, ki jih zasledimo na tv-ju ali drugih medijih nam zaradi “čistosti” niso blizu in težko pravzaprav dojamemo, da se je videno zgodilo nekje v resničnem svetu. Nekvaliteta = kul.

  • PiPa je rekel/-la:

    Mar bi se zgledovali po profesionalnem blogu kot je npr. http://blender.blog.siol.net/ - važna je oblika, ne vsebina!!1

  • tinkatonkapodgoro je rekel/-la:

    Mene kvaliteta slike niti najmanj ne moti… bistvo je kar se govori in kar se pove. Vsebinsko ‘oddaja’ tako zelo presega nivo splošne kvalitete javnih mainstream medijev, da niti pod razno ne potrebuje nekih kozmetičnih popravkov. Jst sm hudo nezaupljiv do tistih ki pretirano skrbijo za imidž oziroma za polakirano površino… Dobre stvari se skrivajo pod površino, v globini.

    Tko da… mirne duše lahko ohranite sedanjo podobo… tudi sprememba podobe bo najbrž prišla… počasi, a najbrž zanesljivo… sploh pa ob uspehu ki sledi.

    Želim Vam uspeh.

  • PiPi je rekel/-la:

    @PiPa: poglej, Jonas je kokretno pozval folk, da pove kaj si misli, torej lahko mirne duse poves konkretno kar te muci pri konkretni stvari in ne kar te muci na meni, you can do it :)

    .::PiPi::.

  • jan je rekel/-la:

    malo offtopic: v podmeniju OGLAŠEVANJE sem zasledil zapis-> “Kritike uporabnikov – na Vest.si zelo resno analiziramo vsako kritiko oglasov s strani uporabnikov in če se izkaže za vmesno bomo prisiljeni prekiniti sodelovanje z oglaševalcem.”

    če se izkaže za vmesno ??? Umestno anyone? Bi bilo lepo, da popravite.

  • Mih@ je rekel/-la:

    Bil sm v Zagrebu, pa nisem mogel komentirat :)
    Dobr komentar dneva, komentiramo itq skos (no vsaj jaz). Saj pomoje ste me že siti, vendar sedaj moram ohranjati renome ;) :D

  • ypx je rekel/-la:

    Malo vas ustvarja Vesti, ampak meni ste poplnoma dovolj. Ne privlečt kake kekce, pa Sarkiča - kralja ne dirajte! (ta stavek želi koketirati z verbalno agresijo, zato ga zaključi klicaj)

    Ob prebiranju ostalih komentarjev so me preplavila čustva, zato bi se pridružil večini in Vam - ekipi izrekam iskreno zahvalo. Vi mi znate polepšati dan.

  • Fonzy je rekel/-la:

    Jonas ti si zakon !Tebe se neda in neda naveličati.. Vsaka čast vsem ki pripomorete k odaji!Odlično

  • tito je rekel/-la:

    blabla