1. avgust, 2007 | Agata P.

Kratka navodila

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Kako uporabljati ženo, da bi dolgo delovala in prinašala srečo.

Navodila so namenjena možem. Ljubimci, kot je znano, so na svetu zato, da je življenje pestrejše, zato se lahko vedejo, kakor se jim zahoče oz. čim bolj raznovrstno. Možje pa morajo slediti nekaterim pravilom, zato da imajo čim dlje ob sebi mirno in zadovoljno žensko.

Navodila niso univerzalna, saj se celo napihljive lutke v trgovini razlikujejo med sabo po tehničnih lastnostih, kaj šele ženske iz krvi in mesa …

Ne bodite dolgovezen dolgočasnež. Če ste že nagnjeni k prebiranju poučnih lekcij, potem je najbolje, da se svojemu grehu predajate zunaj doma. Vzgajajte podrejene, oštevajte mimoidoče na ulici, berite človekove pravice policistom, ko vas ustavijo ob vožnji čez rdečo – ženo pa pustite pri miru. Kajti nič ni bolj antiseksualnega in nagnusnega, kot vaš monotoni glas: »Očitno misliš, da se mora cel svet obnašati po tvoje. Medtem pa obstajajo pravila in obveznosti, ki jih spoštovanja vredni ljudje spoštujejo in jim sledijo. Čeprav imam tudi jaz včasih željo, da bi to naredil na isti način, vendarle razumem, da se tako preprosto ne smem obnašati. Ne razumem, zakaj ti misliš, da lahko glavnik puščaš na kuhinjski mizi?!?« Če vaša žena ni pošast, potem ne dela neumnosti in napak namenoma, prevzgojite pa jo lahko z metodo pozitivne potrditve, ne pa s svojimi bla bla bla. (Opomba: če je vaša žena pošast, pa vseeno vztrajate ob njej, potem ste izprijenec, saj vam je tak vesoljski red najbrž všeč).

Postavlja se vprašanje, kaj je to »pozitivna potrditev«. Preprosto: če je žena naredila nekaj lepo, ji povejte o tem. Recimo, če so bile ribje palčke za večerjo malo preveč zapečene, je najbolje, da se ženi zahvalite za večerjo. Seveda, v ženini glavi se ne bo vtisnilo, da se ji mož zahvaljuje za zažgano ribo, saj žena ni popolnoma neumna.
Če se vam zdi metoda nelogična, mi lahko pošljite pripombe in vam bom odgovorila, da sem vam zelo hvaležna za vašo pozornost, za pripombe pa sploh. In to bo moja pozitivna potrditev vam. Sicer obstaja tudi negativna potrditev, pa vendar saj na svoje dragocene pripombe ne želite dobiti mojega odgovora, da ste zabit kmetavzar, ki se ne spozna na psihologijo in si svoje opazke lahko zataknite v rit?

»Pozitivna potrditev« se lahko izraža tudi v majhnih darilih ali sladkarijah. Praktično so danes vse ženske na tej ali oni dieti, a če boste prepovedano hrano v hišo prinesli vi, jo bo skoraj zagotovo pojedla brez slabe vesti. In pri tem vam ni treba prinašati preveč prepovedane hrane in jo je jesti v navzočnosti lačne žene – bolje je, da si s palačinkami in podobnim polnite usta med odmorom v službi.

Majhna neredilna darila je treba imeti na zalogi (nekje skrita), da ženo ob pravi priložnosti presenetite. Na začetku bo do tovrstne pozornosti zelo nezaupljiva (mogoče vam darila le ni uspelo prinesti do ljubice?), zato je treba začeti z zelo majhnim presenečenji (rožnata voščilnica z njenim imenom in pripisom, kako dobra žena je).
Pozitivna podpora vsekakor ni seks. Seksati morate tudi, če žena ni naredila ničesar lepega ali koristnega. Tako kot ji za slabo obnašanje ne smete vzeti hrane in denarja za preživetje, enako je ne smete prikrajšati pri seksu. Obstaja zelo preprost recept dobrega zakona: dvakrat tedensko vaša žena mora dobiti od vas orgazem. (Opomba: upam, da tukaj ni treba posebej poudarjati, da mora žena imeti dva orgazma, vi lahko orgazmirate tudi 20–30-krat – to je druga stvar). Seveda, marsikatera punca bi na tem mestu bi rekla: »Raje pet, šest orgazmov,« toda jaz govorim o življenjskem minimumu.

Poskusite in videli boste, da to sploh ni tako preprosto. Vam se samo zdi, da ves čas fukate z njo. Čez toliko in toliko let skupnega bivanja, se moški pogostokrat polenijo. Ostri napadi pohote so redki in se dogajajo zunaj domače hiše ali dosega zakonskega partnerja. Zato se moški z olajšanjem odločijo, da so žene naveličane seksa. A to ni tako. Mogoče z možem – v principu pa ne. Zato da ga ne bi našla, seks namreč, zunaj družinskega gnezdeca, je smiselno, da sistematično organizirate, menda tudi ne preveč razburljive, toda kvalitetne spolne odnose. Celo če bo govorila, da se ji ravno zdaj ne da, jo lahko prepričate z argumentom, da je to dobro za njeno zdravje in živce. Najbrž boste presenečeni, kako dobro to deluje. Žena se bo navadila, da lahko v določeni točki dobi zagotovljen užitek in se bo vsakič znova kot začarana vračala na isti kraj. Vračanje bo pogostejše, če boste poskrbeli, da postelja ne škripa, tudi če vas sosedi ne slišijo in nimate otrok.

Včasih je treba ženi dati nekaj denarja. Ne za hrano in vložke, a kar tako. Celo če tudi sama zasluži dovolj, vi pa ji na vsakih toliko časa poklanjate briljantne ogrlice ali ste ves čas v finančni stiski. Vseeno: ženska mora imeti možnost zapraviti nekaj denarja zase, da jo ob tem ne peče vest in ne grize žalost.

Pomembni so tudi rituali. Tradicije dajejo življenju občutek stabilnosti. Recimo kavo v posteljo ali jogurt. Ali nekaj takega, s čimer se morate ukvarjati in ji prinašati sistematično: vsako jutro ali vsako soboto. Rojstni dnevi, obletnice, dan prvega »dol dajanja«, 18. januar, kar koli – morate to imeti v spominu in praznovati ne glede na tekoče stanje na računu in trenutno stopnjo razpoloženja.

Kar zadeva darila, ki niso kar tako. Če ste unikatni moški, ki nima domišljije in ste poleg tega povsem nevedni, o čimer sanja vaša žena v smislu stvari (o Bradu Pittu mogoče), potem takem za vas obstaja čisto genialna metoda izvedeti, kaj bi ji lahko poklonili recimo za rojstni dan. Vprašajte. Njo. Sami. Po vsej verjetnosti vam odgovor ne bo všeč, ker bo rekla »nič« ali »ne vem« ali bo naštela nekaj odločno predragega. Toda, če se boste začeli zanimati dovolj zgodaj, na primer en mesec pred dogodkom, verjetno ne boste preveč šokirani, ko boste teden dni pred božičem izvedeli, da bi žena rada Enciklopedijo vrtnih rastlin in »takšno, veš, modrikasto, malenkost«. Enciklopedijo bo treba kupit – naj stane, kolikor hoče. Poleg knjige je treba pripraviti manjše darilce, kajti vsi mi imamo radi presenečanja. Za tisto »modrikasto stvarco« pa je lepo dodeliti denar iz družinskega proračuna.

Kar se tiče obljub. Obljubljajte čim manj, toda če ste že nekaj obljubili: moški je rekel – moški je naredil. Če ste izjavili: »Bom ubil!«, morate pozneje reči: »Sem ubil«. Če pa ste se obvezali popraviti pipo, potem jo morate res popraviti. Tako si boste prislužili spoštovanje vaše žene – to pa je zelo pomembno.

Obstaja še ena malenkost, ki lahko pokvari upoštevanje vseh zgoraj navedenih nasvetov: banalna vljudnost. Z ženo ne smete biti grobi: ona zaradi tega joka. Žena se kvari od težkih torb z živili, od loputajočih vrat pred nosom, od dvigovanja glasu v navzočnosti prijateljev, pa tudi na samem.

Ne kregajte žene, če je slučajno razbila skodelico, stopila v drek na pločniku itd. Tega ni naredila nalašč, zaradi tega potrebuje vašo pomoč in podporo. Če jo boste kregali, bo naslednjič pred vami skrila svoje težave in ni znano, s čim se lahko tovrstno obnašanje konča.

Nekateri moški mislijo, da je zelo hudomušno se malo pošaliti na račun videza lastne žene: »Saj sva oba odrasla zdravo misleča človeka, ki jima smisel za humor ni tuj. Saj veš, da živim s tabo, kar pomeni, da te imam rad v vsaki obliki, razumeš?« Ne, ne razumem. Želim si slišati od moža prijetne besede, ne pa neumne, cenjene šale. Svojih pomanjkljivosti se tudi sama dobro zavedam, ravno zato, ker sem odrasla in zdravo misleča ženska in imam zdravo mislečega moža, od katerega pričakujem odobritev in podporo.

Nekateri, ki bodo to prebrali, bodo rekli, da je masturbacija cenejša. Se strinjam. Nekdo bo rekel, zakaj pa se moram toliko časa ukvarjati z žensko? Ni se vam treba. Saj vas ne pozivam, da se poročite, vendar če ste to že naredili – iz bog si ga vedi katerega razloga –, »uporabljajte« ženo razumno in živeli boste lagodneje in udobneje, pa še bolj veselo.

Iz zaznamkov šovinistke Agate P.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano
  • t-mac je rekel/-la:

    a lahko naslednjič sam kej narišeš? al pa filmček posnameš? ker men se res ne da brat vsega tega…

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Obnašajte se do pike tako in jamčim vam lahko le eno - žena vas bo pustila. V teoriji med tem, kar ženske mislijo, da si želijo in tem, kar potrebujejo ni; v praksi pa je. Brez občasne drame in bolečine ji preprosto ne boste zanmiv. Ženske namreč lahko živijo tudi za to, da lahko pišejo, kaj vse je narobe z moškimi - tega jim ne smemo jemati, ker potem niso več ženske?

  • jaško je rekel/-la:

    Če so tole kratka navodila kakšna so potem šele dolga!

  • Češnjézobâti je rekel/-la:

    Tomaž, s teboj se ne bi mogel bolj strinjati. Temu jaz pravim; zadeti žebljico na glavico;)

  • Kaktus je rekel/-la:

    Seveda!

    Kaj pa potrebuje mož?
    Hladno pivo pa mir!

  • medek je rekel/-la:

    A so vsi na dopustu? A Vest vas nič ne peče:) Itak, da ne, ker ste že vsi pijani od viharja.
    Mirno morje in čim manj burje in meduz.

  • bjonda je rekel/-la:

    … in moški se na članek takoj razburjajo…

  • frontiersman je rekel/-la:

    > Za tisto »modrikasto stvarco« pa je lepo dodeliti denar iz družinskega proračuna.

    Zakaj se mi zdi, da je modrikasta stvarca avto. To bi bil prav ženski način izražanja želja.

  • bjonda je rekel/-la:

    Z mnogim napisanim se strinjam. Ženske smo v večini v resnici precej nezahtevna bitja. Predvsem nočemo bit samovmevne svojim partnerjem, katerim je velikokrat logično, da me pospravimo, likamo, kuhamo itd, medtem ko kakšna omarica že nekaj časa visi in bo verjetno potrebno poklicat mojstra, da bo to popravil. Če naj ženske delajo ženska dela, naj moški moška. Enostavno.
    Sicer pa oboji radi slišimo kakšno lepo besedo. Tukaj ne bi delila po spolu.
    Na živce mi pa gre, da se ženskam vse bolj normalno zdi, da so tipi tisti, ki jih morajo preživljati. Moj slogan je: Najprej moram znat poskrbeti sama zase (in za otroka), vse ostalo je samo lep, prijeten dodatek.
    Predvsem pa, ljudje, ne komplicirat, življenje je tako lepše.
    Zdaj pa jo še jaz mahnem na dopust.

  • Ales je rekel/-la:

    Joj, pa smo moski res cist obcutljivi. In kot kaze eni se preleni da bi prebrali par vrstic :) Pa da me ne bo kdo mel za izdajalca!

    Tomaz, mislim da vecina zensk kar precej dobro ve kar hoce in da je dobro vcasih malo prisluhnit kaj nam govorijo namesto da zraven z enim ocesom spremljamo fuzbal tekmo. Verjami, se splaca.

  • Mario je rekel/-la:

    Jonas, Jonas - sedaj mi je šele jasno zakaj nisi poročen.
    Če delaš iz vsega skupaj tak teater …..

  • Kugla je rekel/-la:

    Dober članek. Ampak res!

  • Fani je rekel/-la:

    Odlično! Podpišem vsak stavek. To je moja zivljenska izkušnja:) najbolj žalostno je, da so to najbolj normalne stvari, pa se večina ljudi zgraža nad njimi. Geled denarja, pa mjislim da je predvsem bistven stavek, da ne sme imeti žena slabe vesti, če zapravi denar zase. Za nekatere može je značilno, da ko sokoli prežijo, na tak trenutek, ko gre ženska k frizerju ali kozmetričarki in to potem s pridom “mečejo v glavo”, celo leto, do naslednjega obiska. Ko prideš domov z novo obleko pa je prvi stavek: koliko pa si dala za to?! Izgleda da imaš prevec denarja? Boš potem plačala ta mesec še …… Pa da ne bo pomote. Primeri takšnih dialogov so v zakonih, kjer ima žena popolnoma normalno plačo, tipično nekaj nižjo od moževe. Plačuje pa za skupno hrano in tekoče potrošne stvari, kredit, del položnic, in, će imata otroke, še za otroke. Stalno je brez denarja (jasno, saj nosi večino stroškov). Medtem ko mož varčuje denar za večje nakupe (ha, ha,..). Jap, smo pa res neumne, a ne? ampak, počasi nas pamet srečuje. Hm, ja in sedaj vidim, obstajajo tudi drugačni tipi. Juhu!

  • morjefil je rekel/-la:

    No saj pa ni težko prebrat malo daljšega sestavka, ki je zanimivo napisan. Kdor meni, da je predolg pa nima prav. Moral bi namreč imeti dvakratno dolžino sedanjega. Napisana so navodila, ki jih naj (po žensko) upošteva moški, ni pa napisano kako se mora vesti žena in kakšne so njene dolžnosti. zakon je namreč sestavljen iz dveh enakovrednih ljudi, ne pa iz enega zabitega idiota, ki rabi za uporabo žene navodila in vsevedne žene, ki o moških že vse ve in je tako pametna, da lahko celo napiše navodila za uprabo žene.
    Mislim da gre za diskriminacijo in gledanje moških zviška s strani avtorice.
    Za rešitev problema predlagam nadaljevanje…

  • PapežJeba je rekel/-la:

    He he he, mislim da je še največjo resnico povedal Tomaž Štih… Ženske zares rabijo dramo v lifu in čvekanje v prazno… No in fuk (to je pa avtorica prispevka dobr zadela)… sam to ne pomen da naj ženska leži na hrbtu al na vseh 4ih (…) pol naj pa moški telovadi po njej… ampak da sodeluje pri sexu tudi ona. Ne pa ko hlod…
    Ajde blondinke zdej pa v napad… :)

  • Ajda Gregorčič je rekel/-la:

    Jaz ne vidim tukaj nobenih navodil, le poletno trač branje…ste me pa dovolj sprovocirali, da sem napisala komentar. Bingo!