18. avgust, 2007 | Maja Čakarić

Kandidat za objemanje

Boj za predsedniški stolček je napovedal 12. kandidat, Peacehiker
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Še spomladi je Matej Sedmak na Čopovi ulici delil objeme, zdaj je napovedal, da se podaja v boj za predsedniški stolček. Da ga že tako primerjajo z Janezom Drnovškom, očitno ni naključje. Smo pa povsem po naključju (morda pa tudi zaradi površnosti) včeraj pristali na “novinarski konferenci” za prijatelje, ki se je raztegnila na eno uro, medtem ko se je prava “tiskovka” zaključila nekoliko prej v 20 minutah. Najbrž nismo ničesar zamudili.

Biografskih podatkov Mateja Sedmaka, znanega kot Peacehiker, ne bomo navajali, saj so precej nazorno predstavljeni v priloženi videobiografiji:

“In jaz sem se takrat v zaporu odločil … Jaz si želim celemu svetu povedati, kje je Slovenija …”

Brez programa ne gre in ker ga na njegovi spletni strani še ni, ga objavljamo malo tukaj in malo tam. Temeljne teme (in teh ni malo) so:
* vsak si srečo kreira sam
* javna uprava si pridobi spoštovanje
* transparentnost, pristnost
* Slovenija je vsem zgled hitre transformacije
* ekološko usmerjena država
* univerzalni delovni dohodek
* enotna davčna stopnja (10 odstotna)
* Slovenija je država po meri državljana
* srečna Slovenija 2012
* Slovenija je vodilna v reševanju klimatskih sprememb - ekološka diktatura
* užitek v “dajanju”
* ženstvene ženske
* najnižji odstotkek BDP za vojsko
* solidarnost, pomoč državam v razvoju
* nismo opazovalci in služabniki, ampak akterji
* dostop do najkvalitetnejše izobrazbe
* verjeti v uspeh
* pridobiti najboljše “mentorje” sveta
* povezava otrok in ostarelih
* internet vsakemu državljanu
* transparentnost javne uprave
* ukinitev tajnih služb
* zdravniki naj zdravijo vzroke
* razumeti denar

“Želim si, da pridejo v ospredje ženstvene ženske … da tem ženskam dovolimo, da so ženstvene … ja, lahko ploskate ženske.”

Medtem ko so zbrani izpolnjevali anketne obrazce o svoji morebitni udeležbi v Matejevi kampanji, smo si dovolili kratko zaslišanje kandidata za predsedniškega kandidata:

“Janša je tak fajn dečko … je dosti boljši od mene, če bi bil jaz recimo premier.”

Maja Čakarić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
51 x komentirano
  • Robert De Niro je rekel/-la:

    …in potem so mi rekli, da moram iti v psihiatrično ustanovo. Kdo je sedaj to, kak brat Damjana Murka?

  • berta je rekel/-la:

    a sem lahko tudi jaz kandidatka za predsednika?

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ženstvene ženske in ženstveni moški…

  • medek je rekel/-la:

    Ampak ekološka diktatura mi je pa super. Slovenija kot demilitarizirano območje fantastičen približek mojim sanjam in …. da o mirovniškem centru niti ne govorimo. Ah, sanje.
    Prav je, da ima dečko sanje. Vse je boljše od Jerovška, Grimsa, Tanka in ….ostale živale.
    Prišel je čas, ko ni več Ikon in so le navadni ljudje. Pečarič, Sedmak, Štern, Turk, Gaspari, Peterle in ostali bodo pokazali raznolikost in meni je to redka “sproščujoča stvar”, ki me ob vsakodnevnem opazovanu vladne monotone črede razveseli.
    In ne strinjam se z Makarovičem , da bo Tekma dolgočasna. Tako jo lahko naredijo edino nesposobni novinarji. Ideje so v zraku in upamo lahko, da se pozitivno sinhronizirajo. In ta Tekma je čas za ovrednotenje smisla naše države. cirkus naj bo ustvarjalen in ne le propolitično brutalen.

  • medek je rekel/-la:

    Menda je pomembna pot in ne cilj.

  • varooh je rekel/-la:

    Damjan Murko indeed, hladen, prisiljen, naučen nasmeh. Štern je na isti liniji.

  • dahvor je rekel/-la:

    …indeed…zelo slabi nastopi, predstave…samo imata s
    Šternom vse prav … taka Slovenija ima Svetlo prihodnost, če bi bla Iskrena od Srca delana…ostale poti jo vodijo v Temo, tako, kot do sedaj - iz mraka v temo in spet v mrak - Jelinčič to lepo razloži, kako v Večni temi ostat, Petrle tudi razlaga - uni ostali pa na Prijatelje računajo in kredite…in Mladi Gospodič, lepo te prosim, ne ustvarjaj v Sloveniji Sai Babinega imperija - če si bil, mislim da si opazil, kako in na čem ta res deluje … in Razložu si dve Resnici, za enkrat … vse sam in Očetovo pomoč … kje je tretja.

  • dahvor je rekel/-la:

    …u bistvo se vidi-opazi kako vsebina ni njihovo Avtorstvo ampak postavljena za front mene … amatersko.

  • dahvor je rekel/-la:

    in indeed … v Sloveniji lahko še vedno zmaga Kandidat, ki natančno preštudira taktiko Titota, njegovega pohoda na Oblast in potem Vladanja… prestavljeno v Današnji cajt …kjer se Revolucija neopaženo zgodi, kot nekaj Normalnega-Pričakovanega … kot Evolucija potem zgleda … in bo Vladar do Smrti, z vsemi čansami, da postane prvi Slovenski Car …. ker se glih toliko želja po Cesarstvu v medijih opazi.

  • dahvor je rekel/-la:

    …and Remedy… bo čas.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Kako enostavno je biti predsedniški kandidat. Dvigneš palec, pa se že pripelje mimo truma kislih kumaric lačnih novinarjev.

  • Sibirijski Picasso je rekel/-la:

    Nadaljujmo z “Grupa TNT” analizo: bi se tale kvalificiral za Alan Forda? (Ce pozabimo, da je bil Ford sirota.) Predlog: Luka Koper za predsednika. PS: Kako ljubek glas ima Maja… bi bila za na radio.

  • pablo je rekel/-la:

    placham drink prvemu, ki ga bo sprovociral:D

  • Drago je rekel/-la:

    Lepo bi bilo živeti v taki državi, ki je v Matejevi viziji! Samo to je utopija, kot tudi njegova kandidatura! Želim mu, da bi zbral dovolj podpisov! Lepo bi ga bilo gledati v soočenjih, posebno z Jelinčičem. Uff!

    PS: zdaj pa že veliko ljudi razmišlja o kandidaturi… Škoda da jaz nimam časa, ker grem takrat na ribolov s prijatelji…

  • protestant je rekel/-la:

    jaz bom nominiral mojega soseda, ki je pijan 24/7, za predsednika republike. Da bo še en klovn več.

  • medek je rekel/-la:

    Mogoče so res klovni, ampak klovni so tudi v parlamentu.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Politika je cirkus, kjer nastopjao klovni, sloni, opice, levi in akrobati.

    Za kulturnike je to en škandal, za pofl pa umetnost.

    Večina volivcev pa je pofl.

  • lisjak je rekel/-la:

    Mislim, da se Kučan in Drnovšek ne zavedata, kaj sta s temi oranževci naredila slabega slovenskega narodu. Za Sai Babo se ne govori samo, da ima rad takšne nezrele fantke, to je tudi zadeva na svetovnih sodiščih. Res, da je premalo ljubezni v Sloveniji, ampak nihče ne vidi nevarnosti iz takšne ljubezni, ki je sugerirana od indijskih gurujev. Joga, meditacije, NLP, vse to je bolj nevarno, kot pa naši pijanci in hinavci.

  • Andrei je rekel/-la:

    Jaz pa menim, da ima tip jajca. Pomisli, kje si bil ti pri svojih 23. in kaj si počel? Čakal na žur, se ga zapijal, morda malo študiral in bliuzil…? Ima vsaj vizijo in počne, kar sanja. Verjetno res ne bo izvoljen, gotovo pa bo naredil pestrejši boj in nekam ga bo ta korak gotovo pripeljal.

    Cicko, drži se!

  • tado je rekel/-la:

    bomo meli v prihodnosti film kekec 2?

  • protestant je rekel/-la:

    @medek: dejstvo, da so v parlementu v večini klovni, še ne pomeni, da mora biti klovn tudi novi predsednik republike.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Lisjak, se bojiš soočanja, se bojiš nekoliko odpreti učke?.Sai Baba gor ali dol, ne sekiraj se,… ti se drži viola krinoline, saj mladce “ljubi” tudi ta….pa tudi vrv so zadrgnili kar močno.Sploh pa nisem Mateja razumela kot promotorja Sai Babe,oranžnikov…zato mislim, da je panika odveč.
    Matej je šel po svetu, sledila sem njegovemu potovanju preko neta, sploh, ker sta se oba s sinom istočasno nahajala v Indiji, le da je on bil nekoliko južneje od Bangaloreja.
    Je pa res, kot pravi Andrei, …lažje se je prekladati po ošterijah, žurih,…spiti birco ali dve…tri…štiri….:)

  • dahvor je rekel/-la:

    Yoga in Meditacija je že tapravo Zdravilo za Človeka u Današnjem času živečega … in Na Vzhodu, v Indiji so taki in taki Guruji … prave je težko najdt, zato se včasih treba s kopijami srečat … pravi se skrivajo, zavedajo se nevarnosti, da jih vsa nadobudna Mladinas Zahoda in Japonske takoj obišče samo, da se malo razve in, če se med Svinjami valjaš, te Svinje požro … vedno, tudi to vedo…NLP so pa skozi tle in ni kaj reč, ker vse kar res Vemo je še Strogo Tajno…samo Otroke je pa treba malo pripravljat na Srečanja in jih opozorit, da ni treba, da se bojijo, ker nikjer ne piše, da so Zlobni…upam, da si na Tv vidu kako je naenkrat deset raket odpovedalo, ko je nad njimi nekaju neznanega viselo/lebdelo…mislim, da se je to leta 1969 dogajalo in nad Vulkani, ko tankajo in …
    Štern je vsaj eno pozo borilne veščine pokazal, pri Gospodiču nisem niti po enem gibu opazil, da Yogo zna ali se trudi jo delat, Govorica telesa in v Govorici Oči iskrenosti ni … to se zelo težko nauči - samo najboljši igralci to znajo, taki, ki ne opaziš, da igrajo, holiwoodski, ki ne več kakšni so v resnici.
    In nič ni lahko, kar za lahko opisuješ je že posledica začetnega stanja…vse take prekladače od ošterije do betole, ki sem jih srečal, so bili zelo nesrečni in dolgočasni Ljudje.
    Vseeno je zdaj na Odru že nekaj igralcev in samo najboljši bo iztopal, samo izbrat vlogo in upat, ta bo užgala, ni dovolj, treba jo tudi Mojstrsko odigrat.
    …in igralke, ki so že dosti šol igralskih končale, delajo kot natakarce, da še več tečajev lahko obiščejo, že dolgo nisem nobene srečal, ki bi mislila, da po enem tedenskem delu, za 15% od prometa plus napitnina, da že vse znajo in že lahko za stol Zvezde kakšnega Studija, napadejo … se sam za bodoče igralke zanimam, igralci me ne zanimajo…in, ko smo po kino predstavi šli iz dvorane, če je bla kavbojka jih je dosti kot kavboji hodilo-tako so se u film uživeli, da so kar pozabli, da ga je konec…to je bilo tudi davno, ko smo gledali, kdo koga igra…u Sežani se je najbl vidlo, leta tudi 1969-tega…

  • dahvor je rekel/-la:

    …in Mojster na mojem radiju, ki po zraku pride, pravi … Delaj kar Ljubiš in nikoli ne boš imel občutka, da Delaš, da si v Službi, da hodiš na Tlako … in kadar je jezen mi pravi, kritiziraj samo tisto, kar res razumeš … potem se pa smejiva, kaj pa igra in se igrava naprej, no bl pojeva, vedno kakšen dober komad zavrti, ko je hudo jezen, tak, ki ga znamo vsi.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Mirjaa!
    Južno od Bangloreja noben Slovenec ne hodi zaradi joge, ampak zaradi poceni trave.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Mirjana!
    Južno od Bangaloreja noben Slovenec ne hodi zaradi joge, ampak zaradi poceni trave.

  • Mocho je rekel/-la:

    Moj tip je LSD. Preveč… Šalo na stran.;) Drugače pa je dečko pomoje en težek ‘pozitivček’ kot bi se najbrž sam izrazil. Vsaka čast nadvse iluziornemu ampak na trenutke zastaršujočemu entuzijazmu.

    Če ne igra, pol je takšna pozitiva v današnj vseobči predvsem politični otopelosti in neučinkovitosti čist na mestu (čeprav je le kapljica v ogromno mlakužo)….Probat ni greh…lol

  • tt je rekel/-la:

    # tado pravi:
    19. avgust, 2007 ob 11:28

    bomo meli v prihodnosti film kekec 2?

    tado, že mamo tri filme o kekcu ;)

    peacehikerju pa: svašta!

  • Kaktus je rekel/-la:

    Izkoriščanje kandidature za samopromocija je v Sloveniji zelo aktualna. Zanima me samo kdaj boš knjigo izdal? Ker drugače nevidim razloga za kandidaturo.

  • Andrei je rekel/-la:

    @ kaktus: nisi poslušal? Ena knjiga je že zunaj.

  • 1tastar je rekel/-la:

    Mocho!

    Mogoče pa LDS izgublja simpatizerje, ker so pogruntali, da tam ne talajo LSD.

  • Mirjana je rekel/-la:

    tastar,….ti že veš….:)

  • Kaktus je rekel/-la:

    @ Andrej: ja vsega pa res nisem poslušal, pa vidim da nisem dost zamudil. Torej dobra promocija knjige ni kaj!!!

  • Moya je rekel/-la:

    tale je pa zmagovalec!

  • matej je rekel/-la:

    Kaj naj rečem Svašta…..Predsednik pri nas tako in tako nima nobenega vpliva, zato pa mora biti takšen kandidat, ki našo malo državico zastopa v tujini.

    A vi bi si želeli, da nas takšen fantina zastopa? JE pa kandidatura vsekakor dobra reklama za kakšen novi sanjarski tečaj o samospoštovanju.

    Mah….bomo še videli kaj bo iz vseh teh kandidatov.

  • Ščurek je rekel/-la:

    ljudje smo že pozabili, kako izgleda entuziazem. če se moški drugemu moškemu samo prijazno nasmeji, je peder. če moški opazuje otroški vrvež, je pedofil. če ima ženska več kot 45 kil, je predebela…. vse so postavili v kategorije. vstavili so nam nek kurčev mehanizem v glavo, nič ne smeš početi in (preveč) drugače misliti. da ne bo kdo o tebi mislil kaj slabega. pa ravno ta entuziazem, naivnost, idealizem in svobodnjakarstvo prinaša človeku srečo…. pa ko vsak od nas ve, da pot teme ni prava, da ni sreče v tem, kdo bo koga bolj oskubil.

  • mihael je rekel/-la:

    Videl sem Matejevo Srce.
    On je človek.
    On je ti.

    TI SI ODREŠITEV!

    Blebetati ali glasovati, zdaj, v tem trenutku?

    Medtem Edino TVOJ glas šteje.

    ZBUDI SE ČLOVEK PRED EKRANOM, ALI NE VIDIŠ KJE SI, SPEČI OTROK?

    ALI NE VIDIŠ KJE SI ZDAJ?

    TO JE ZDAJ, TO JE KRALJESTVO, ČUDEŽ-NE-GA-NA-KLJUČ-JA

    IN SMRT je samo malo rajske tišine.

    Prebujeni za predsednika! Ščitil te bom.

    zaVEST - nadangel Mihael

  • e je rekel/-la:

    kako pa definira matej ženstvenost v ženski?
    je ženstvena tista ženska, ki najhitreje podleže njegovemu nasmegu in prodornemu pogledu?

  • Vest.si ne čuje dobro je rekel/-la:

    Po moje ni važn kok je str, kerga spola, invalid al ne. Ma dobr program. In edini na privošči univerzalni temeljni dohodek. Kot je rekel “far” Mlakar ali kdo že v Studiu City: …”in ne bomo volilil nobenega kandidata za predsednika, če se ne bo zavzemal za UTD!”

    P.S: Nekdo na vesti.si ne čuje dobro. Ne gre za delovni ampak temeljni dohodek.

  • T.S. je rekel/-la:

    Peacehiker: GO FOR IT!
    Jaz te podpiram.

  • b je rekel/-la:

    lol, se ena pedercina, na katerega padajo 15 letnice..

  • luka je rekel/-la:

    Dejte mu glas, da ga bomo lahko gledali se kregati z Jelinčičem. K če ne, sej veste ku je…
    če je Jelinčič ni resnosti v politiki, če ga pa ni, pa je politika živ dolgčas. Na take je treba pazit, da ne pridejo preveč visoko (Poglejte Janšo. On bi vse javne uslužbence zamenjal, vsem jezik odrezal, tko da bi lahk imel sam on besedo, pa tud naš zaliv dal Hrvatom, sam da je on Car). Taki kot so Jelinčič, Janša, Sedmak, morjo bit v politiki, da lajajo in opozarjajo. Treba je pa pazit na njih, da ne prevzamejo “stolčka”, ker pol je ojoj.

    Tko da ,dejte popestrit slovensko politiko. Če je že tolko nesposobnežev, naj bo še eden,
    Ajd

  • Kaki je rekel/-la:

    Mislim da dečko rabi predvsem psihiatra. Resno. Da si določene stvari razjasni in neha blamirat samega sebe - ostale ljudi pa nategovati.

  • zarni je rekel/-la:

    Ne dajem umnih komentarjev, ne sodim kakšni so ljudje, gledam le v svoje srce.

    Ker živ sem. Jaz sem jaz sem Ti. Vsi smo vsi. En človek skozi 6 miljard obrazov.

    Naj živi Matej z odprtimi očmi!

  • ronin je rekel/-la:

    Tip je blesav !!! Kdor ma malo soli v glavi lahko opazi, da ni čist pr ta pravi, ma pa jajca to je treba priznat:))

  • rozschle je rekel/-la:

    Ne najdem napake na njemu… vsec mi je pogum da je delil iskusnjo nas vseh, ki pa nas jo je bilo strah javno povedati….

  • tadeja je rekel/-la:

    Vesela sem, da imamo kandidata za predsednika, ki je res dovolj duhovno razvit za to funkcijo.

  • Eva je rekel/-la:

    Hvala za Vašo Ljubezen

    Slava Bogu

  • en ubogi zlodej je rekel/-la:

    Najprej, vsa čast za potovanje in te zadeve. Resno.
    Ampak od enega potovanja ti ne more zrasti samozavest, če si prej nula.

    In kdo bo nam solil pamet z nekimi brezveznimi new-age puhlicami? Pravzaprav to niti ni več new age to je FAR BEYOND REASON!!! Kot da bi združil Amway in Hare Krišno…
    Tip bo postal guru, da ne rečem pastir, za neke pobožne vsiljive samoprevarante, take psevdo-pozitivce, zombije današnjih supermarket religij in drugih positive-thinking-lari-fari-mambo-jambo-harry-potter-svahili-lsd-Om-namaha-shivaya-bullshit
    saturnalij (btw potter je car!)…
    Kandidatom za njegove ovčice predlagam naj začnejo brat kakšne knjige, ki ne govorijo samo o samouresničenju!!! Kakšnega Dostojevskega, naprimer…

    Sej vem, tip pravi, da NE gleda na stvari dualistično, pozitivno-negativno, ampak (bogpomagaj) celostno. Kar pomeni, da tip pozna vse zadnje trende v amerikan-way-post-newage-management-and-leadership indoktrinaciji… ne bi komentiral, samo to povem: zanimivo bo videti koliko ljudi mu bo sledilo (da ne rečem: koliko ljudi rabi nad sabo “Vsemogočnega” Gospodarja)…

    Naj mu očka kupi bullshit detektor.
    Tip ima jajca? ne vem… če ni blazen, je morda to učinek tistih njegovih treningov/programov…
    Če bi bil tak zblodek izvoljen, bi to pomenilo ziher obdobje teme…
    Religija in pozitiva ter vsa ta zaigrana ljubezen in to - SUCKS. Pa ne pravim da je on religiozen, samo preberite si zgoraj v komentarjih koga privablja ta tič. Neke mlade razsvetljene od Luči iz Niča, ali pa starejše mamice, ki se jim toži po hipijevskih časih in indiji. Dekadentno-imbecilno. Brez logike. Vredno in tipično za današnje čase votlih besed, naredi-sam duhovnosti, overload-a informacij, kjer se kot rezultat obilja informacij izkaže to, da se ljudje primejo največjih neumnosti in plehkosti. Zanimiv fenomen, vsekakor.

    Pa brez zamere. Samo malo ostrejše in kritično, ampak pošteno povedano mnenje.
    Upam, da bo vsaj za koga ta kritika konstruktivna.
    Peace :)

    “Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.”

  • en ubogi zlodej je rekel/-la:

    ali pa si preberte knjigo od Pascala Brucknerja (francoski filozof, esejist in romanopisec)
    “Nenehna vzhičenost - esej o prisilni sreči”
    genialna, kratka knjiga, za ljudi z odprtimi očmi, ki niso navdušeni nad vsem in se kdaj tudi jočejo, sovražijo, kregajo in znajo ko je treba razmišljat negativno :)

  • marjana je rekel/-la:

    Vsi ste tak pametni, da slište travo rasti..
    Slovenska negativa seka vun