18. december, 2007 | Vesna Lovrec

Izšla je Dvojka

Mestni mladinski svet Maribor je izdal prvo številko novega časopisa.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Mestni mladinski svet Maribor je prejšnji teden izdal prvo številko novega mladinskega časopisa Dvojka. Odgovorni urednik Alois Pavlin napoveduje, da bo Dvojka za razliko od drugih študentskih revij in glasil, ki izhajajo na mariborskem območju, pokrivala prepogosto spregledane družbenokritične teme.

Prva številka zastavlja vprašanja, zakaj nihče ne ustavi začaranega kroga padca izobrazbe, kakšna so ozadja trenj na študentski sceni ter zakaj se nihče od predstavnikov študentov ne zavzema za resnične probleme študentov. Odgovarjali so dr. Jure Zupan, nekdanji minister za VŠZT, zasl. Prof. dr. Alojz Paulin, prorektor študent Alen Vidonja in predsednica ŠZ – ŠOUM Katja Šoba.




Projekt Dvojka je torej tudi odgovor na cenzuro, s katero se je Pavlin soočal v preteklosti, ko je sodeloval pri sorodnih projektih.

Zastavlja pa se vprašanje, ali bo z Dvojko resnično ustavljena cenzura in pritiski, do katerih, po besedah Pavlina, prijaha celo na področju mladinskih medijev? Namreč, časopis izdaja Mestni mladinski svet Maribor, ki poleg društev združuje tudi zveze društev in podmladke političnih strank.

Vesna Lovrec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
11 x komentirano
  • medek je rekel/-la:

    ll

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Mislim, to da je tole poročilo pod nivojem ne bom niti komentiral, očitno se nič ne dogaja pametnega v Mariboru, da se takšne stvari objavlja.

    Vesna pričakoval bi, da boš zbrala toliko volje in energije in preverila informacije, ki ti jih je posredni pisec tega članka :) serviral.

    Nič ne govoriš o tem, da je ta fant popolnoma neizkušen novinar, ki piše 50 odstotkov vseh člankov v tem časopisu, ali pa o tem, da je podoba časopisa pravzaprav “ukradena” (Toliko o pritiskih in cenzuri)….

    Več pa ne bi, ker je bilo še tehle par vrst škoda časa :)

  • vesna je rekel/-la:

    Matjaz,
    res je, gre le za porocilo,ostalo je razvidno iz video prispevka,predlagam, da ga pogledas…vprasanje, zakaj Paulin skoraj solira pri projektu, je bilo zastavljeno, brez skrbi, odgovor nanj bos nasel, ce bos poslusal prispevek. Da je Paulin neizkusen novinar, sodis ti, fanta poznam malo casa, se manj njegovo delo, bolj poznam delo tvojih sodelavcev na Katedri, ki ga prav tako ne sodim.
    Torej, tudi vprasanje, kako to, da je avtor vecine clankov, mu je bilo zastavljeno. Kot je povedal, tezko je najti koga, ki dobro pise, upa pisati in je to pripravljen narediti zastonj. Kot si nam zaupal na eni od okroglih miz prav ti, na Katedri, kjer delas, studenti dobijo honorarje v visini 45 evrov. Toliko stane recimo na radiu Student izvedba celotne informativne oddaje. Kaj naj ti recem, Matjaz, ker gre za porocilo in ne komentar, skrbi me, da se studenti tako koljete med sabo, da obsojate projekt, se preden je dobro zastartal. Stopite skupaj, kot vam vedno znova govorimo, tako obstaja sansa, ta bo tudi Maribor dobil manjkajoco studenstko progresivo.
    pozdrav
    vesna

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Opravičujem se, če sem diskreditiral ali “žalil” delo novinarke, ki jo sicer cenim (Hya mogoče je prav zato prišlo do takšnega odziva ob temle prispevku). Sodim, da nimam pravice kaj šele kredibilnosti ocenjevati njeno delo, kot tudi delo omenjenega novinarja. Moj komentar je bil na žalost brez konteksta, ker je ta preširok :).

    Vsi, ki vedo za kaj se gre pa so lahko ob takelem prispevku samo razočarani :) To pa je nesporno dejstvo!

    Prijeten pozdrav in uspešno delo še naprej

    Matjaž Germ

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Kurc vas gleda! :)

    Pravi Blaž Germ sporoča:

    Pozdravljeni!

    Lepo prosim za izbris komentarja v prispevku Vesne Lovrec z naslovom Izšla je Dvojka in sicer komentar ki se kratko malo glasi : Kurc vas gleda . Tega nisem napisal jaz, kar se vidi iz prejšnjih prispevkov pod mojim imenom. Lepo prosim za izbris. Hvala

    Lep pozdrav

  • vedic je rekel/-la:

    vesna,
    … jebale te vejice!!

    jst sm zaradi takih prijemov nehal brat revije. mogoč je prow tko. knowledge is power. kje se da online-naročit izvod Dvojke po pošti?

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Blaž Germ? :)

  • Matjaž Germ je rekel/-la:

    Kdo je Blaž Germ? :)

  • Drago2 je rekel/-la:

    Jao Jao,

    neki politični podrepniki, SD in muti voda.

    Muti muti muti.

    Imajo denar, drugi pa crkavajo, pa bi delali časopis.