27. januar, 2008 | Vesna Lovrec

Naj Mariborčan

V Stari dvorani SNG Maribor razglasili naj Mariborčane.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V petek so v organizaciji revije Mariborčan v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor že enajstič zapored podelili priznanja naj osebnostim, dogodkom, podjetjem, ki so po mnenje 60 novinarjev mariborskih medijskih hiš in 450 naključnih gospodinjstev zaznamovali minulo leto 2007.

Naj osebnost - naj Mariborčan - je postal župan MOM Franc Kangler, čeprav bi mnogi izmed včerajšnje publike, ki je spremljala prireditev raje kot županu ta laskav naslov pripisali kar povezovalcu prireditve, igralcu, glasbeniku Juretu Ivanušiču.

Zoran Predin: “… nič ni bolj nagraužnega kot posušena francoska …”

Poleg naj osebnosti je revija Mariborčan podelila nagrado še naj mariborskemu dogodku, politiku, direktorju, malemu, srednje velikemu ter velikemu podjetju, kulturniku, športniku, medijski osebnosti ter prvič letos tudi naj dobrotniku.

Povabljeni in predvsem tisti bolj kritični, ki so se na prireditvi znašli morda celo brez povabila, so (logično ali ne) tarnali nad novinarji, ki so odločili, kdo (ali kaj) bodo nominiranci v posameznih kategorijah. Namreč, med naj dogodki se je kot nominiran znašel recimo prihod Ryanaira na mariborsko letališče, ki, kot je znano, kmalu odhaja. Med srednje velikimi podjetji je zmagalo podjetje Europark, katerega prvi mož je postal zmagovalec v kategoriji naj direktorjev. Zaradi tega, ker je medijska osebnost postala prav oseba, ki se pač zaradi vodenja dnevne televizijske oddaje na televiziji pojavlja vsak dan, so bili mnogi mnenja, da naključna gospodinjstva, ki so v tej rubriki dala glas Marku Potrču, pač nimajo domišljije. Edino komentarjev okoli zmage za naj politika, kar je postal predsednik RS, nismo potegnili na ušesa. Izgleda, da zmaga dr. Danila Türka ni zmotila prav nikogar.

Vsekakor pa ne gre zanikati, da je bila prireditev kljub kičastim nominacijam odlično izpeljana, za kar so bili poleg povezovalca Jureta Ivanušiča zelo zaslužni tudi Marko Vizovišek - avtor scenarija, Zoran Predin, Toti big Band in English student theatre iz 2. gimnazije Maribor.

Jure Ivanušič in Marko Vizovišek o dogodkih minulega leta:

Vesna Lovrec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
3 x komentirano