6. marec, 2008 | Urh Maček

Izredna seja

SNS o Hrvaški in Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Slovenska nacionalna stranka (SNS) je na današnji novinarski konferenci sporočila, da se zavzema za sklic izredne seje državnega zbora o Hrvaški in razrešitev direktorja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov (SKZG) Sergija Daolia. “Agresija Hrvaške se odraža v prodaji zemljišč, ki so nesporno na slovenskem območju,” je še dejal poslanec Srečko Prijatelj, ki je tudi izpostavil problematiko prodaje zemljišč italijanskim državljanom “s strani slovenske uradno pooblaščene organizacije, ki naj bi skrbela za skladen regionalni razvoj in gospodarno ravnanje s kmetijskimi zemljišči”. Če v parlamentu ne bodo zbrali dovolj glasov za sklic izredne seje, se bo stranka obrnila na predsednika republike Danila Türka, ki ima to ustavno možnost. S predsednikom naj bi se o tem Prijatelj pogovarjal že v petek, ko bo pogovor vodij poslanski skupin s predsednikom republike o odprtih imenovanjih ustavnih sodnikov. Po mnenju Prijatelja bi morala vlada razrešiti direktorja SKZG, ker je sklad soodgovoren za problem s Hrvaško in Italijo. Nakupi kmetijskih zemljišč se izvršujejo preko zadrug. “Izpostavili bi zadrugo Brda zeleni vrt, katere ustanovitelji so slovenski državljan in dva italijanska državljana. Preko zadruge torej italijanski državljani kupujejo poceni kmetijska zemljišča od sklada kmetijskih zemljišč in jih nato precej dražje prodajo,” piše v javnem pozivu vladi RS.

Sestavljanka novinarske konference:

Srečko Prijatelj: “… da bomo glede na poslovniška določila, ki nam jih omogoča poslovnik državnega zbora, zahtevali sklic izredne seje …”

Odgovori na vprašanja:

Srečko Prijatelj: “Gospod Rupel se izmika svojim dolžnostim in mislim, da je že večkrat dokazal, da ni dorasel svoji funkciji, ki mu je zaupana …”

Urh Maček

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano
  • Bebo je rekel/-la:

    Hej !
    Ali ne bi nekdo na tožilstvu sestavil eno pametno obtožnico in tega terorista zaprl !