21. april, 2008 | Vest

Revizija 001

Uprava Petrola, Tuš UMTS, znamke Kolinske, kadri Telekoma.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pregled najbolj odmevnih tem iz gospodarstva in finančnih trgov, v sodelovanju Vesti in Financ.

V današnji Reviziji: o uvedbi enotirnega sistema upravljanja v Petrolu, brezplačni dodelitvi frekvence UMTS skupini Tuš, odprodaji uveljavljenih blagovnih znamk Droge-Kolinske in visokih odpravninah bivših in aktualnih vodstvenih kadrov v Telekomu ter komentar dogajanja na Ljubljanski borzi.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
8 x komentirano
  • bp je rekel/-la:

    Vse skupaj bi pohvalil za:
    - izbiro tem
    - povezave
    - izvedbo (no malo več dinamike in kakšen lepši graf tudi ne bi škodil)
    - če bo druga oddaja boljša od prve in tretja boljša od druge, …, bo hudo

    Želel bi si še:
    - da bi se tudi kakšen prispevek te vrste pojavil tudi sproti, ne samo v kumulativnem pregledu
    - da ne bi postali omejeni s čimerkoli (tudi z načini distribucije vsebin ne)
    - da ostanete še naprej enako resno neresni in seveda tudi neresno resni (ker to je najtežje posnemat)

  • pes im misst je rekel/-la:

    baba iz kolinske, za par sto evrov več prodala svojo pamet k.kapitalu,
    vse kar rečeš, iz sebe “praviš budalu”

    tudi tebe čaka vroč jugo-vzhod,
    boš še najahala,
    upam

  • dahvor je rekel/-la:

    hehehe…čakaj, gledam, končno gledam Gospodične in Gospodiče, ki res znajo nastopat - profesionalno…kamera ne vidi, da lažejo.
    To bom še gledu, nasvidenje.

  • M je rekel/-la:

    dobra oddaja!

  • doajen je rekel/-la:

    Urh, opazno napreduješ, vidim da upoštevaš sugestije, čestitke!

    Vsebinski del: Ko je dama govorila o Drogi Kolinski in na koncu zaključila z: “Kake zlo sporne zadeve tukaj ne vidim, se mi zdi to čisto normalna poslovna odločitev”

    OK vse lepo in prav, normalna poslovna odločitev, a moralno etično hudo sporna. Da se razumemo lastnik lahko s svojo lastnino v okviru zakonskih predpisov počne kar mu je volja! Sicer pa. Podjetje je ob združitvi štelo 1800 ljudi, danes jih je še 800, čez pol leta pa jih bo zaradi “normalne poslovne odločitve” kot navaja dama najbolj rumenega časopisa v Sloveniji, samo še 500. Žalostno je dejstvo, da podjetje vodi samo in izključno pohlep po dobičku. Da se razumemo: Droga Kolinska ni z nobenim programom, ki ga sedaj ukinja ustvarjala izgube. Le dobiček je bil pri določnih artiklih premajhen. Ker se jim zdi, da je donos kapitala nezadosten, bodo pač 300 delavcev po t.i. mehkem postopku vrgli na cesto. Potem pa poslušam gobcanje teh istih fac z Bavčarjem na čelu, da so družbeno odgovorno podjetje. Ta zgodba nakazuje na to, da so vse prej kot to! Samo besede, dejanj pa ni! Pa še to: a je prava sinergija združitve to da podjetje odproda 3/4 blagovnih znamk, obenem pa odpusti 1/3 delavcev? A so to ideali katerim sledijo naši managerji??

  • Revolucija je rekel/-la:

    Lahko bi še povabili Tomaža Štiha!!!

  • M je rekel/-la:

    Doajen: pravilno ste ugotovili, da v glavah slovenskih managerjev in investitorjev ni nic vredno, kar z donosnostjo ne povrne investicije v 3 letih. Pregovorna slovenska pogoltnost. Koliko slovenskega potenciala je bilo v podjetnistvu tako ze unicenega, pa se lahko vprasa vsak sam.
    Pred kratkim je Andraz Tori v nekem intervjuju poudaril: V Ameriki potrebujes idejo, v Britaniji dobro predstavitev projekta, pri nas pa 5 letni plan z vsemi izracuni donosnosti.
    V Ameriki v imenu kapitala hitro letis, ampak imas tudi vec priloznosti. Pri nas vlada neenacba. Hitro letis.

  • Rob je rekel/-la:

    @Revolucija, ampak Štih bi zopet poslal Pezdirja prodajat svoje umotvore(tako kot ga pošilja v Trenja in Odmeve) in kaj bi bilo potem? Zopet bi ugotovili, da so tako ali tako vsi zabiti komunisti in da je model “chicago boysov” itak najboljši, kljub temu da se še nikoli ni izkazal za uspešnega, ampak kot da je to važno, pomembno je to, da je ta sistem v teoriji pravilen. Bruh…..