5. september, 2008 | Denis Sarkić

Na klepetu z Janšo

Predsednik SDS odgovarjal v spletni klepetalnici MMC/RTV SLO.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Janez Janša v spletni klepetalnici MMC

V petek 5. septembra od 22. - 23. ure je bil gost spletne klepetalnice MMC-ja predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša. Kot so zapisali v predstavitvenih zapisih MMC-ja, “javnomnenjske raziskave na volitvah napovedujejo tesen boj med SDS-om in SD-jem, zato boste aktualnega premierja lahko povprašali, kakšen rezultat pričakuje na volitvah. Iz prve roke boste lahko izvedeli, kaj je Slovenija dosegla v zadnjih štirih letih in katere stvari bi lahko bile boljše. Najverjetneje ne bo šlo brez govora o vojni proti tajkunom, domnevni korupciji, v zvezi z nakupi patrij, visoki inflaciji v Sloveniji ter prihodnjem razvoju Slovenije.”

Tukaj je prepis spletnega klepeta z Janezom Janšo:

Moderator: Pozdravljeni v spletnik lepetalnici Multimedijskega centra. Ob 22. uri se nam bo pridružil predsednik SDS-a, Janez Janša. Vprašanja že lahko zastavljate.

zapujc: a je model že videl clip na youtubu

moderator: Opravičujemo se za prenos prvega vprašanja. Gost se nam bo pridružil ob 22.00.

volilc: Tik pred prejšnjimi volitvami ste bili videti zelo sproščeni, nasmejani in dobre volje. Očitke nasprotnih strank pa ste zavračali z nasmeškom in besedno zvezo »ja, seveda«. V trenutni kampaniji pa tega smeha, dobre volje in navdušenja nisem opazil že pred obtožbami finske televizije, zakaj, kaj se je spremenilo?

Janez Jansa: Ni take razlike. Le zadnje dni je volilna kampanja najbolj umazana doslej. Takšne še ni bilo…

kez: Kdo mislite da vam je nastavil to afero? Lahko naštejete kakšno ime? Koliko afer vam je v teh 4ih letih že nastavila opozicija? (LDS; SD)

Janez Jansa: Preberite si zadnji Nedeljski dnevnik, novinar Aleksander Lucu. Vse je napisal…

kez: Ali mislite da bo ta afera vplivala na rezultate volitev?

Janez Jansa: seveda bo. le da je namesto razprave o prihodnosti glavna tema afera Patria… volilci bi si zaslužili, da bi lahko v miru primerjali programe in kandidate strank ter svobodno izbirali. sedaj so pod pritiskom dileme, ali verjeti obtožbi ali ne, dokazov zanjo jim resnicoljubni nastopajoči v finski oddaji niso prepustili v presojo..

sara: Kako sploh lahko prenesete vse te neprestane napade na vas? Jbtz, Depala vas, Troha, Rop, Patria…

Janez Jansa: čutim podporo ljudi. zadnje dneve dobivam ogromno sporočil in pisem podpore, podobno kot leta 1988, ko sem bil prav tako obtožen brez vsake osnove

vers: Spoštovani g. premier, eno drugačno vprašanje ob poplavi Patrie…zanima me, zakaj niste naredili nič za popravo krivic, nastalih z večletnim kršenjem 1. točke 23. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju? Glede na to, da ste prav Vi v parlamentu izjavili, da je bila ustanovitev Vzajemne velika napaka in da so si nekateri nakradli milijardne zneske (v SIT, seveda) vem, da ste seznanjeni s kršitvami. Hvala, lep pozdrav!

Janez Jansa: Zgodba o Vzajemni še ni končana

lutka: Kako se boste zagovarjali, če na finski televiziji res pokažejo dokumente, iz katerih bo vidno, da so podkupovanja v sloveniji bila?

Janez Jansa: Obtožen sem bil jaz osebno. Dejanskih dokumentov, ki bi to dokazovali, ni, ker je obtožba neresnična. Lahko sicer kdo kaj ponaredi, kot v primeru Depale vasi, vendar se da ponaredke vedno razkrinkati. Če se dokaže, da so podkupili kogarkoli, bo enostavno določiti odgovornost, saj so relacije v državi med vejami oblasti jasne.

trolio: Koliko denarja je SDS namenila za volilno kampanjo?

Janez Jansa: Leta 2004 trikrat manj na dobljeni glas volilca kot SD. Letos pa bomo namenili toliko, kot bomo zbrali. Odpovedali pa smo se najdražjemu propagandnemu orodju, t.j. spotu za TV. Denar, ki bi ga porabili v ta namen, bomo namenili slovenskim porodnišnicam…

Gas: Kaj je botrovalo odločitvi, da nekateri dolgoletni vidni poslanci; člani SDS na letošnjih volitvah ne kandidirajo (Rupar,Zamernik, Starman…)?

Janez Jansa: Nekateri so se tako odločili sami, druge je izločila notranja konkurenca, saj smo imeli letos evidentiranih preko 1000 kandidatov in kandidatk za 88 mest bna volilnih listah. To ne pomeni, da so bili izločeni slabi, ampak da ve bilo v številnih okrajih potrebno izbirati med zelo dobrimi in izbrati le enega.

edi: pred štirimi leti sem Vaši stranki zaupal svoj glas. Pozdravljam vaš odločen boj proti tistim, ki so na sumljive načine nesramno obogateli. Močno me je razočarala politika Vaša vlade v glede zdravstva. Ali boste tudi prihodnje podpirali podeljevanje koncesij v osnovnem zdravstvu na periferiji, s tem ogrožali obstoj javnih zavodov-zdravstvenih domov, ter omogočali nove BELE tajkune (večina zdravnikov - koncesionarjev v periferiji), ki poslujejo edino in zgolj v korist svojih žepov, naročilnice za t.i. stroške v svojih zasebnih ambulantah pa imajo v hotelih, pizzerijah, slačičarnah itd.

Janez Jansa: Koncesije v osnovnem zdravstvu podeljujejo občine in ne vlada.

savinjčan: Do kdaj se vam zdi realna vzpostavitev pokrajin?

Janez Jansa: Do konca leta 2010. Žal prej ne bo šlo, saj potrebujemo dvotretjinsko večino za sprejem zakona, opozicija se je tik pred koncem premislila, vse postopke bomo morali v novem mandatu začeti znova.

Zvone Kokalj: Dober večer, gospod predsednik,,, Slovenski izseljenci in zdomci smo morali v zadnjem času doživeli kar nekaj neprijetnih zadev. Tako so se v domovini pojavile težnje, da bi nam vzeli volilno pravico, ki nam jo zagotavlja ustava. Informiranje Slovencev po svetu je katastrofalno. Radijska oddaja za petino slovenskega naroda traja do minuto enako kot oddaja za nekaj tisoč Romov v Sloveniji (ki jim seveda to ugodnost privoščim). Omenjeni imajo tudi TV oddajo - izseljenci in zdomci je nimamo. Tudi novi davčni predpisi, npr. sporazum o preprečevanju dvojnega obdavčevanja z ZR Nemčijo predvideva da bodo tisti, ki se vrnejo, morali plačevati dohodnino v Sloveniji. V Nemčiji je ne bi plačevali, ker so že plačali davke na pokojninske prispevke. Obdavčitev v Sloveniji bo t

Zvone Kokalj: orej zanje ravno dvojno obdavčevanje. Kaj menite o teh problemih? Svet za Slovence po svetu pr Vladi RS po mojem mnenju s srečanjem, ki traja dve uri letno, ne bo mogel rešiti kopice problemov in težav. Kakšno je Vaše mnenje o predlogu, da se parlament poveča za 2 poslanca, ki bi jih izvolili Slovenci po svetu?

Janez Jansa: Ne bi smelo biti problema z dvojnim obdavčevanjem med ZRN in Slovenijo. Vse ostalo pa žal drži in bo treba še veliko delati, da bo matica bolj čutila z rojaki po svetu…

Klarus: Gospod Janša katere prevzeme ste imeli v mislih, ko ste dejali, da je teh manj kot v prejšnjih vladah. Povezava kaže povsem drugačno sliko: http://www.finance.si/184162

Janez Jansa: Seznam na Financah ni popoln. V teh dneh bodo pristojne institucije objavile popolnega.

alež: Kaj menite o letošnji konkurenci med kandidati za poslance?

Janez Jansa: Je dobra, še posebej sem vesel velikega števila dobrih kandidatk, kar je posledica zakonske spremembe, ki smo jo uveljavili v tem mandatu in ki terja bolj enakopravno zastopanost spolov kot v preteklosti.

joško: Recimo, da slovenska politika doživi brodolom; na samotnem otoku se znajdete skupaj s Pahorjem in Golobičem. Koga od njiju bi prvega pojedli?

Janez Jansa: Predlagal bi jima, da skupaj iščemo druge vrste hrano…

kez: Ali boste ostali na čelu SDSa če slučajno ne zmagate na volitvah?

Janez Jansa: Ta če ne obstaja.

stane: G. Janša, kaj pa vi mislite o tem, da v našem parlamentu ni nobena od zelenih strank, se vam to zdi v redu

Janez Jansa: To je posledica dejstva, da večina strank upošteva načela trajnostnega razvoja v svojih programih, kar pušča premajhno nišo samostojnim okoljskim strankam.

Klarus: V Sloveniji se socialne razlike povečujejo. To dokazuje podatek EUROSTATA, da so plače v letu 2007 pri nas realno padle za 3,5 odstotka, največ v vseh 27 državah članicah EU. Ob tem je po podatkih AJPESA čisti neto dobiček podjetij pri nas v istem letu znašal 3,5 milijarde EUR in se je v primerjavi z letom 2006 povečal za 39,1 odstotka. Kako gledate na ta podatek in kaj bo vaša vlada naredila, da se razslojevanje ne bo dogajalo še v naprej?

Janez Jansa: Ta podatek ni točen. Plače so v letu 2007 v Sloveniji rasle tako nominalno kot realno. Kljub temu pa se strinjam s tem, da je potrebno ustvarjeno bolj pravično deliti. Zato smo nedavno sprejeli zakon, ki omogoča zaposlenim udeležbo na dobičku.

ulo: Mi mladi nikakor ne premoremo stanovanja za ureditev druzine. V tem niste storili se nic. teh par tednov do volitev ne bo mogoče kaj ukreniti, prosim odgovopr L-P.

Janez Jansa: Bil sem dolgo v vašem položaju in vem, kakšen problem je to. V naslednjem mandatu bomo uvedli finančno pomoč mladim družinam pri rešebanju stanovanjskega vprašanja. Oglejte si prosim ta del programa na spletni strani sds.si.

volilc: Ali je predvolilna obljuba SDS o brezžičnem internetu do 2010 za vse resnična?

Janez Jansa: Je. Do konca leta 2010 bo država omogočila vzpostavitev brezžičnega širokopasovnega omrežja tudi tam, kjer ni komercialnega interesa zaradi preredke poseljenosti.

brani: Koga bi izbrali za “naj” ministra v vaši vladi oz. s kom ste bili najbolj zadovoljni?

Janez Jansa: Najbrž razumete, da ne bi bilo fer odgovarjati na tako vprašanje neposredno, saj je vladna ekipa v celoti v letošnjem letu ob istih plačah poleg Slovenije vodila še EU. Ponosen sem na celotno ekipo.

maaateo: zanima me kakšen je vaš odnos s Zmagom Jelinčičem in kako komentirare špekulacije da ste že z njim dogovorjeni o koaliciji..tudi njegov odnos do vas ni tako napadalen…je kaj resnice u tem? lp

Janez Jansa: Nobenega dogovora ni. Zmago Jelinčič še nikoli ni vstopil v nobeno vlado, čeprav smo se leta 2004 po zmagi na volitvah pogovarjali o koaliciji z vsemi strankami, tudi s SNS. V tej koaliciji so vsi, ki so v njej želeli sodelovati.

Neodvisni: Gospod Janša, zakaj se enkrat vsi politiki ne umirite malo in lepo pozabie na lastno korist in ’sovraštva’ in lepo se naredi vlada,ki bi jo sestavljali tako najbolj sposobni levičarji kot desničarji?

Janez Jansa: To smo javno in jasno že velikokrat ponudili. SDS si želi za prihodnji mandat oblikovati široko razvojno koalicijo. Žal pa SD, LDS in Zares vsak dan izjavljajo, da največjo stranko SDS izključujejo iz možnosti sodelovanja. Ekskluzivizem, ki po mojem mnenju ne sodi v čas 21 stoletja.

Tinqa: Rada bi rekla samo to, da ste zelo karizmatičen vodja in kot taki imate moj glas podpore.Ali ste razmišlajli, da bi ob ponovni izvolitvi zamenjali v vladajoči garnituri gospoda Dimitrija Rupla?Hvala za odgovor in držim pesti.

Janez Jansa: MZZ Dimitrij Rupel je opravil izjemno delo v času vodenja EU.

sime: Ali v stranki že vzgajate kakšne naslednike za vodilni položaj?

Janez Jansa: Že od leta 1994 imamo politično akademijo dr. Jožeta Pučnika in poseben program Nova politika za mlade. Obe sta dali preko 1000 diplomantov in veliko med njimi ima vse možnosti, da prevzamejo tudi najvišje funkcije v SDS.

Robin_Hood: Kaj boste storili, če vam g. Tuerk klujb zmagi na volitvah ne bo hotel podeliti mandata - ker nad vami pač visi sum korupcije in bi g Tuerk vztrajal, da podelitev mandata vam lahko škodili RS.

Janez Jansa: Dr. Turk bo zagotovo ravnal v skladu z ustavo in dosedanjo demokratično prakso v Sloveniji in EU. Sicer pa nikogar ni mogoče utemeljeno osumiti brez dokazov in nad mano ne visi nič drugega razen politične spletke istih akterjev kot leta 1994.

gizmolinux: Ali se vam gospod Borut Pahor zdi primeren za predsednika vlade?

Janez Jansa: Težko presodim, saj doslej ni še niti en dan opravljal vladne funkcije.

hdyhf: Ali mislite da bo afera končala na slovenskem sodišču?

Janez Jansa: V vsakem primeru. Prve tožbe bodo vložene v naslednjih dneh.

Rockos: G. Janša, zanima me, zakaj se bolj ne ukvarjate tudi z glavnim mestom, predvsem pri velikih projektih, ki so pomembni za vso Slovenijo (npr. ureditev prometa v mestu, ki ga dnevno obišče oz. v njem živi deset tisoče neljubljančanov)? Kaj se dogaja s projekti okoli katerih ste se pričeli pogovarjati z ekipo trenutnega župana g. Jankoviča? Zdi se, da je vse potihnilo - po nepotrebnem izgubljate tisoče ali deset tisoče glasov podpore iz prestolnice - zakaj?

Janez Jansa: Ureditev prometa v mestu ni v pristojnosti vlade. Avtocestni obroč okoli mesta pa je kljubsilnim težavam letos zaključen in to je zelo razbremenilo tudi promet na nekaterih vpadnicah. Sicer pa je vlada prisluhnila zahtevi MO in predlagala, da je Ljubljana tudi samostojna pokrajina. To pomeni preko 100 mio Evrov letno sredstev več v mestno-pokrajinskem proračunu.

gvidk: Se vam zdi, da voditelji predvolilnih soočenj dobro vodijo oddaje?

Janez Jansa: Nekateri da, nekateri ne.

sranje: G. Janša ali drži, da se z g. Golobičem po ugasnjenih kamerah ne pogovarjata, oz., če vprašam direktno ali sta sprta?Hvala, lp

Janez Jansa: Po vsakem soočenju se rokujemo, naredimo skupinsko sliko in gremo običajno še na pijačo, kjer se burna debata včasih nadaljuje.

latex: Ali imate iz vrst opozicijskih poslancev kakšnega dobrega prijatelja?

Janez Jansa: Imam. Upam, da bodo izvoljeni tudi v nov mandat.

joli: Kaj menite o Pahorjevi vladi, kandidatih za ministre, ki jih je predstavil pred kratkim?

Janez Jansa: Očitno niso tako dobri, zato danes Slovenija namesto da bi primerjala kandidate, ekipe in programe, razpravlja o Velikem poku, ki ga je Nedeljski napovedal iz Finske.

POLOSPORT: KAKO PA KOMENTIRATE ZADNJI ZASUK SLS V LEVO???

Janez Jansa: Mislite na skupno listo s SMS? Počakajmo na rezultat.

moderator: Klepet se počasi končuje. Gostu bomo postavili še zadnjih nekaj vprašanj.

ulo: Ali ste bili član ZKJ in zakaj?

Janez Jansa: Bil sem od sprejetja v gimnaziji do črtanja iz članstva po objavi prvih kritičnih tekstov čez nekaj let. Kot otrok iz revne družine sem verjel, da je ZK organizacija, ki se bori za to, kar je pisalo v parolah, za socialno pravičnost in odpravo krivic. So me pa potem hitro tovariši postavili na realna tla.

slovenec: Ali je že znan datum poroke z Vašo izvoljenko Urško?

Janez Jansa: V tem volilnem in aferaškem cirkusu nimam časa niti za pošten sprehod, kaj šele za poroko. Čeprav sem pred dnevi slišal govoriti osebo na TV, ki je dejala, da je pri izboru Patrie sodelovala moja poročna priča. Ta seveda ne obstaja.

korl: Ali hodite v cerkev?

Janez Jansa: Da.

Gas: Kakšno je vaše mnenje o brezplačnikih (Žurnal 24, Ekspres, Dobro jutro, Slovenski tednik)?

Janez Jansa: Brezplačnikov in tudi večine drugih slovenskih časopisov in revij ne berem in vam jih ne znam vseh niti našteti, zato o njihovi vsebini ne morem soditi. Se pa nasmiham vznemirjenju, ki je prisotno zaradi vsake nove publikacije med lastniki 6 dnevnih časopisov in njihovih uslužbencev, ki se razburjajo nad vsako najmanjšo konkurenco.

Mirko: Kdaj bo čas za praznovanje Abrahama, pred ali po volitvah ?

Janez Jansa: Uf, tudi to me še čaka :)

moderator: Klepet je zaključen. Gostu in uporabnikom se zahvaljujemo za sodelovanje.

Janez Jansa: Tudi jaz. Hvala za potrpljenje.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
28 x komentirano
  • sparky je rekel/-la:

    nice

  • aja je rekel/-la:

    too nice to be true.

  • Mitja je rekel/-la:

    Kr neki. Po večini gre samo za sprenavedanja, polepševanja in zagotavljanje o nečem, česar sploh ni moč zagotovo zagotoviti….Vsaka izjava je sama sebi namen…

  • angie je rekel/-la:

    Mojster sprenevedanja, A leta 1988 je bil po nedolžnem zaprt? ne bi rekal: imel je v posestni nek dokument, ki ga je pogrešala vojska. Toliko o nedolžnosti. Da mu je potem sodilo vojaško sodišče v jugoslovanščini, je samo komuliralo voljo Slovenk in Slovencev po samostojnosi. janša je bil slučajno tosrednja točka tega interesa, kot nekakšen simbol. Žal je z nadaljnim ravnanjem v življenju povsem zapravil ta prvi osnovni moralni kapital.Tudi ponaredek iz leta 1994, ki ga zdaj obeša na veliki zvon, je dejansko še vedno sporen. kdo je koga tedaj zasledoval in kontroloral. Vojska policijo?

  • vrana je rekel/-la:

    Tisti, ki mu še vedno verjamejo, ne vem, če jih naj psujem, ali se mi naj smilijo, ker so res psihično bolni. Kako je lahko nekdo takšen bedak, da verjame takšnemu lažnivcu?

  • južnoštajerski pero v mariboru je rekel/-la:

    vrana a maš ti tudi kak dokument, pa ga zaradi tajnosti virov ne izdaš?
    komu pa naj verjamemo… našim medijem?prej bi verjel golobiču

    lp

  • one je rekel/-la:

    @vrana pravi:
    Tisti, ki mu še vedno verjamejo, … Kako je lahko nekdo takšen bedak, da verjame takšnemu lažnivcu?

    meni tudi ni jasno nc vc tle …
    sam al orozje al Dvas al to al ono on ni bil….
    nas janezek pa ni bil…
    upam d ga en dan razkrinkajo…

  • marjan je rekel/-la:

    A leta 1988 je bil po nedolžnem zaprt? ne bi rekal: imel je v posestni nek dokument, ki ga je pogrešala vojska. Toliko o nedolžnosti. Da mu je potem sodilo vojaško sodišče v jugoslovanščini, je samo komuliralo voljo Slovenk in Slovencev po samostojnosi.

    Tisti, ki mu še vedno verjamejo, ne vem, če jih naj psujem, ali se mi naj smilijo, ker so res psihično bolni. Kako je lahko nekdo takšen bedak, da verjame takšnemu lažnivcu?

    Vidva sta najboljši par, kot Pehta in Bedanec :-)

  • / je rekel/-la:

    Mal preveč greka ma Ivan okol sebe. Če mu verjamemo da je bil ‘88 nedolžen, pa Depala vas je bla nameščena, pol sta tuki še zmer stara in nova orožarska afera…a kr use so mu podtaknili al kaj? LOL Itak…..vsega ga krivijo on pa ne kriv ne dolžen…..sirota…je pa dobro natreniral svoje volilce, plešejo kot on poje, kot ubogljivi kužki

  • Arh je rekel/-la:

    Kakšno vprašanje pa je to: Ali hodite v cerkev?
    Bolje bi ga bilo vprašat: Ali verjamete v boga?
    To bi dalo veliko vedeti o njegovem intelektu, hmmm no ja, že to, da hodi v cerkev veliko pove.

  • aja je rekel/-la:

    ” … Vidva sta najboljši par, kot Pehta in Bedanec :-)”

    Marjan pa ubogi Kekec, ki ga zlobna Pehta in Bedanec preganjata.

    Bogi Kekec, edina pozitivna figura
    grda Pehta, grd, grd Bedanec.

    Kaj čmo, nekateri še zmeraj verjamejo v pravljice, take je najlažje vleči - kot živino na povodcu.

  • marjan je rekel/-la:

    grda Pehta, grd, grd Bedanec. nista marala ljudi in sta vse po vrsti črtila. Kekec pa je šel po pravi poti. Jaz pa pojedem in zasejem dobro volje med ljudi…

  • sparky je rekel/-la:

    rofl, keri komentarji, sami demagogi ali pa čefurji………….

  • Marko je rekel/-la:

    @Vrana:

    Tisti, ki mu še vedno verjamejo, ne vem, če jih naj psujem, ali se mi naj smilijo, ker so res psihično bolni. Kako je lahko nekdo takšen bedak, da verjame takšnemu lažnivcu?

    Če me naj psuješ, ali se ti naj smilim, se boš moral odločiti sam, malce več odločnosti ne bi škodilo, posvetuj se s kom, ki je pametnejši od tebe (po Pahorju). Psihično bolan nisem, za to imam potrdilo, bil sem namreč na različnih pregledih, zaradi službe. Na zadnje vprašanje pa ti ne morem smiselno odgovoriti, ker to ni mogoče.

  • aja je rekel/-la:

    ” … grda Pehta, grd, grd Bedanec. nista marala ljudi in sta vse po vrsti črtila. Kekec pa je šel po pravi poti. Jaz pa pojedem in zasejem dobro volje med ljudi…”

    Ja, Marjan, sej to sem že jaz rekla.

    V pravljicah je vse črno belo Kekec - dobri fant
    Pehta, Bedanec - zlobna

    in ljudje, ki živijo v pravljicah po njih sodijo tudi realnost

    Janša - dober, pošten, inteligenten, fant, ki bi gore premikal itd.

    vsi ostali - zlobni

    Ja, Marjan, stvari so tako preproste - v pravljicah.

    V realnosti so pa sam ljudje iz mesa in krvi, in če ti izdam skrivnost - vem, da me boš za to do konca življenja sovražil, ampak - tudi Janša gre na stranišče, ja, tudi on kaka, tako kot vsi ostali.

  • Filip Z. Podlipnik je rekel/-la:

    Če ne bi JJa poznal, bi se človek še zjokal. Preberite, kaj so zvohali pri Süddeutsche Zeitung in objavili v januarju letos. Škoda, da niso tega prej naredili, zares ŠKODA:

    http://www2.arnes.si/~akrizm1/JJ/

    Sicer pa še vedno ne razumem, zakaj SD ni (ne bo) tožil, Finsko TV pa takoj, iz prve.

    :-|

  • Revolucija je rekel/-la:

    zapujc: a je model že videl clip na youtubu

    moderator: Opravičujemo se za prenos prvega vprašanja. Gost se nam bo pridružil ob 22.00.

    Kakšno vprašanje so ven spustili, škoda, da ni odgovoril.

  • Neja je rekel/-la:

    Množična histerija janšistov na klepetu. @ Marko, ne tolaži se. Včasih se psihoza začne zelo prikrito, tako da okolje ne opazi. Očitno je šele takrat, ko je se razkrijejo paranoidne blodnje, na primer, ko vidiš zarote vse povsod. Če še nisi tako daleč in si še vsaj malo uvideven do svojega stanja, pravočasno poišči pomoč.

  • lib je rekel/-la:

    ma itak da so cenzuriral,..kr neki,..jst bi ga ziher vprasu, ala,…zakaj moramo še vedno po tvju gledat 91 dnevnike…v čem je point tega?

    al pa zakaj misli, da si zasluži še 4 leta na 4.5 leta podlage?
    in
    ali dopušča oblikovanje koalicije po večinskem principu, in kaj bo storil če do tega pride ker on ne bi mogel sestaviti koalicije če zmaga….itn…

    al pa če mu je znan machiveli, in koliko ga kej prakticira v slo.pol.prostoru,…

    ne pa kr neke pesti bom držala,..mah…

  • Andro je rekel/-la:

    Hja, smešno je predvsem to, da sem gospodu Janši postavil vprašanje v slogu:

    Zakaj se sedanja vlada hvali, da je zmanjšala brezposelnost, po drugi strani pa je podatek, ki je objavljen tudi na spletni strani RTV Slovenija:

    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=180251&tokens=brezposelnost

    Ali je torej v redu, da bo od 34.600 diplomantov zgolj 7.600 (!!) dobilo zaposlitev za svojo izobrazbo?
    Lahko sicer karikiramo, da bo še dodatnih nekaj ljudi se zaposlilo v SP doma ali/in šli delati v tujino. Vendar upam skoraj staviti, da bo še vedno ostalo 50% ljudi z visoko izobrazbo na cesti oziroma bodo delali tisto, kar sedaj delajo ljudje s srednješolsko izobrazbo.

    Odveč je povedati, da vprašanje ni bilo objavljeno. V Sloveniji večino stvari gradimo “od strehe proti tlom”. Primer pri mladih:

    Pocenili so vrtce in omogočili mladim družinam določene dodatke. Vse lepo in prav, vendar na službo, ki jo je danes zelo težko dobiti (eden izmed razlogov so tudi “vitalni 70-letniki”, ki še vedno delajo in s tem mladim onemogočajo službo) in stanovanjsko problematiko le redkokdo pomisli. Kaj nam pomaga zastonj vrtec, če nekdo nima službe in stanovanja ter si posledično ne more niti privoščiti otrok?

    Po drugi strani: Govori se o tem, da je družboslovcev preveč in da so potrebni vpisi na naravoslovne fakultete. Mar res? Čemu obstajajo potem Fakulteta za management v Kopru, FHŠ v Kopru, Filozofska fakulteta v Mariboru? Kontradikcije na vseh korakih.

  • medek je rekel/-la:

    Kdor drugim jamo koplje sam vanjo pade.

  • optimat je rekel/-la:

    pudl

    PREDSEDNIK VLADE JANEZ JANŠA:…. In še to je zelo zanimivo, kar nas je eden od gledalcev finske televizije, s Finske, opozoril danes, ta televizijska hiša ima na svoji spletni strani, mislim, da tri milijone štiristo strani, edino ta oddaja je prevedena v angleščino.

    BORUT PAHOR: Jaz vam zagotavljam, da se to ni zgodilo. Kdorkoli ima sleherni najmanjši dokaz za to, naj pride in naj ga pokaže in bom dvignil roke v zrak kot znak vdaje.

  • k4nm4n je rekel/-la:

    Vsi govorite kakšen lažnivec je JJ in kaj je vse naredil slabega. Zakaj ne raje raziščete zadeve, ki naj bi jih storil in pridobite dokaze, da se zadeve enkrat za vselej zaključijo namesto, da samo govorite in pljuvate v tri krasne? Meni osebno JJ ni všeč in ga ne podpiram, ker se mi zdi ena navaden prepotentnež.

  • lib je rekel/-la:

    no pol pa ga dejmo že skinit za 20 let,..pol pred upokojitvijo, pa mu damo še kakih 5 let, PA JE…LOL

  • solata je rekel/-la:

    že iz avijona se vidi cenzura, moderator je očitno brisal vse škodljive komentarje, to je dejstvo

  • konec je rekel/-la:

    Komunistična propaganda in ideološki lobotomiranci so na delu.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kakšne imenitne miselne in retorične sposobnosti imaš, Konec. Kot bolniki z demenco - nič ne boli in vsak dan (iz)poveš kaj novega.