24. september, 2008 | Denis Sarkić

Sestanek trojčka

Pahor z Golobičem in Kresalovo v svoji pisarni SD na Levstikovi.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednika in predsednica strank t.i. levega trojčka Borut Pahor (SD), Gregor Golobič (Zares) in Katarina Kresal (LDS) so se danes sestali na neformalnem srečanju. Glavno sporočilo po Pahorjevih besedah je, da želijo sodelovanje, ki je bilo pred volitvami neformalno, nadaljevati in ga, če bodo dobili mandat, tudi formalizirati. “Vsebino smo postavili pred kadrovske rešitve,” je poudaril Pahor in novinarjem dejal, da na vprašanja o slednjih, danes odgovorov ne bodo dobili. “Kolegoma sem povedal, da se mi zdi največji izziv, ki stoji pred Slovenijo, da opravimo uspešno s časom neke gospodarske negotovosti, ki je pred nami,” je dejal. Za to pa bodo po njegovem mnenju potrebne določene strukturne reforme, za izpeljavo katerih je potreben dialog, tudi s tistimi, ki bodo ostali v opoziciji. “Vsi trije smo naklonjeni temu, da bi potekali tudi živahni in uspešni pogovori s tistimi, ki bodo na drugi strani ločnice med opozicijo in koalicijo, saj si brez takšnega sodelovanja ne predstavljamo uspešne Slovenije,” je še dejal Pahor.

Trojica Pahor, Kresal in Golobič pred novinarji:

Kot je povzel, so to glavni poudarki današnjega sestanka, ki bodo formalizirani po tem, ko bodo znani uradni rezultati Državne volilne komisije. “Do takrat relativnega zmagovalca še ni mogoče uradno napovedati,” pravi Pahor, ki sicer ne pričakuje, da bi prišlo do kakšnih sprememb. Dodal je, da so se dogovorili, da se potem “preudarno vodijo pogovori naprej tako, da bomo prišli do cilje, ki smo si ga zastavili, tj. oblikovanje politično homogene vlade, če je le mogoče, čim širše vlade z dovolj široko politično podporo, ki bo hkrati znala voditi dialog z opozicijo o najbolj pomembnih stvareh”.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
21 x komentirano
  • Lublančan je rekel/-la:

    Bogi Pahor k mu bo Golobke skoču v hrbet.Zaenkrat samo iz ozadja skače v besedo,ko bo začel z noži opletat bo cela jeba.Še Kahl zraven pride pa se bojo pojedl.Ta mala pa itak kr neki fafla.

  • kuntakinte777 je rekel/-la:

    Grega ne bo šlo - ti podpišem…niti približno…dokler ne bost evsi skupaj “odhookali”.
    Poglejte svet. Konec je izkoriščanja…vam lahko pomagam (o)…facebook…Uros Zupanc…svet se spremija s svetlobno hitrostjo…BRIC is the future..

  • lacko je rekel/-la:

    Za Gregora Golobiča so stvari jasne in preproste in tudi rešitve bi bile jasne in preproste. Ampak politiki Janševe desnice raje odvrnejo pogled in potem rečejo, na vse je mogoče zreti iz različnih zornih kotov, in PRAV TO SEDAJ POČNEJO.
    Golobič toliko glej da v naslednjih štirih letih povrneš 15% volivcev, ki smo jih na teh volitvah posodili Pahorju.

  • Yaran je rekel/-la:

    Jaz čutim dobro energijo in namen od vseh treh se najbolj od Kresalove in Pahorja tudi Golobič je ok čeprav deluje na momente moderno slovensko nedostopno. Glede na toplino prvih dveh se bo tud on odpru in bi lahko ta vlada prinesla največ sonca nam “navadnim” ljudem :D

  • fidelC je rekel/-la:

    Yaran
    zanimivo stališče - sploh glede na to, da je ravno on precej bolj “navaden” kot sta manekena

  • Peter K je rekel/-la:

    @fidelC

    exactly.

  • Ljubiti resnico, častiti lepoto je rekel/-la:

    “Odgovornost za spremembe” je nadomestila “sproščenost”… in še v krajšem času, že pred nastopom mandata. Očitno se obetajo 4 težka leta Pahorjevega flancanja puhlic… Ta človek res nima niti trohice vsebine.

  • TADO je rekel/-la:

    kaki ciniki so vsi trije,golobič pa je šef,ki se ne bo ukvarjal z naslednimi volitvami : )

    4 leta bojo se ukvarjali samo z naslednimi volitvami ker jim bo jaša dihal za ovratnik!

  • Fonzi je rekel/-la:

    Jaša? Misliš na Jaša Zlobca? On je v LDS, a ni?

  • TADO je rekel/-la:

    janša

  • Fika je rekel/-la:

    Pa slina mu bo tekla iz gobca.
    In lajal bo.

  • Fika je rekel/-la:

    In z repom mahal.

  • Faca je rekel/-la:

    A ni fajn, ko ste spet v opoziciji? Lahko napadate celo 3:) Upam na dolga 4 leta.. ali pa kar 12 let:)

  • Lublančan je rekel/-la:

    Pahor priča bajke un pa zadaj oči obrača.Še skup niso pa že vrti okice.Kaj še bo!?Janca sploh ne rabi nč rovart,ker se bojo itak med sabo pobil(Drnovšek).

  • toporišič je rekel/-la:

    Gospod Sarkić, popravek: “da v tej vladi ne bo zunanjega ministra dimitrijA ruplA.” Sicer se večkrat zgrozim nad vašo slovenščino. Sam pri sebi si rečem, tako dober novinar, pa tako slaba slovnica! V večerno branje vam zategadelj priporočam Slovensko slovnico. Lep pozdrav!

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Duhovno zelo nebogljena rešiteljica liberalnih hipokratov je zbrala komaj, komaj 8.1% glasov volilcev.
    To pomeni, da ji volilci v volilnem okraju Šiška ne bodo zaupali niti funkcije Pahorjeve čistilke v kabinetu.Sicer pa je duhovna nbogljenka neznansko bogata , pa bo tudi s takšno plačo nekako ššlo, a ne ?

  • Fika je rekel/-la:

    Hihihipokratov, ja.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Hipokratova prisega!

  • Fika je rekel/-la:

    Hipokritova obveza! :)

  • SKARP je rekel/-la:

    Golobič pa pleh piška praznujeta.

    Zmagal je Pahor, ki je napovedal nepolitično kadrovanje in malo bolj umirjeni slog. Mediji pa že napovedujejo razdelitev ministrov. Glavnih akterjev Zares in LDS ne vidim nikjer kot resne ministre.

    Golobič zaenkrat ni še nobene vsebine prikazal. V bistvu so si zaresni ex-LDS prebežniki - stari obrazi zrihtali nove stolčke pod pretvezo “nove” politike. Dolgo sem iskal in se s temi tipi iz ZARESa tudi pogovarjal zakaj se zavzemajo in niso imeli kaj drugega povedati kot našteti nekaj genetsko modificiranih, HPV itd tem. Skratka precej weak.

    LDSovka pa vozi podarjeni Porsche, živi na 500 m2 in se zavzema za revne. weak. Hoja ji gre dobro od nog in zmaguje, ko stranka komaj pride v parlament a ona dobi stolček …

    Pahorju privoščim, da bo imel čim manj stresa s “partnerjema”. Zmagal je SD. Po mojem bi bila najboljš kombinacija z SDS, se mora pa Janša in ostali še malo sprostiti.

  • hope je rekel/-la:

    Veseli me, da dobro sodelujejo, da se med seboj po potrebi vedno pogovarjajo, iščejo dobre rešitve,
    za dobro nas vseh. Takega napredka po vsem tem “padanju” štiri leta je to odličen preobrat.
    Če, če bodo vsi trije in tudi Karel E. vnaprej zmogli dogovarjanje brez prepirov, potem bo v parlamentu
    veliko boljše, tako vzdušje kot delo in seveda posledično upam, tudi rezultati dela. To je pa tisto, kar smo lahko vsi srečni. Res, za Katarino ne vem kaj toliko se govori o avtu in kaj vem kaj vse še.
    Sama je povedala tak odkrit, da bolj ne bi mogla, to je v PAKETU!
    Koliko žensk nas vozi avte, ponavadi bolj močne, kot jih sploh mi orng obvladamo in hitrejše, močnejše, džipe, limuzine in kaj vse še. Spada v paket, brez izjeme, in če lahko kaj od tega sploh ženska dobi je to tudi v paketu, ko pa imate moški je pa to itak …samoumevno…
    Dajmo, bodimo že enkrat odkriti, ne pa samo favšljivi…
    Po slovensko, če bomo še vsi misli po slovensko, potem je to po…ah, raj ne, tak je bolj pametno!