17. januar, 2009 | Jaka Tomc

Türk Slovenec leta

Slovenec leta 2008 je še drugič postal predsednik Danilo Türk.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V petek zvečer je v Litiji potekal izbor Slovenca leta v organizaciji Nedeljskega dnevnika. Slovenec leta je še drugič pričakovano postal predsednik republike Danilo Türk.

Nekaj utrinkov s prireditve:

Jaka Tomc

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
57 x komentirano
  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    Država od kurca !

  • chattefuscio je rekel/-la:

    Škoda, ker je eden bolj (z)dolgočasen od drugega.

    In to je presežek takšnih dogodkov, ha-ha.

  • unexpected je rekel/-la:

    joooooj kako prisrčna prireditev… verjamem da tak nastop seže do srca vsem slovenskim kuharicam marmelade… tale prispevek daje pravilno sliko slovenski družbi, ki odraža, prisilno muzikalno lajnanje v prazno, zdolgočasene obraze, depresijo, kvazi buržuazijo itd itd.

    …skratka življenje v dolini šentflorjanski… pohvale za prispevek…

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    verjetno sta ga izbrala udboTof in udboLucu…čestitke…

    PS:so ga prpeljali z avionom?

  • keks je rekel/-la:

    Nadaljevanje afere Mesić - Kučan poslal Stanovnika v Zagreb

    Najprej preberite tole:

    “”" Verjetno bi se vprašali, kaj ima MK tukaj prste vmes? Čisto preprosto: čas je, da se poudarijo vrednote NOB in da se Slovenija nujno začne ukvarjati s problemom Mesić. S tem je Slovenija talec. Kučanu ni mar za našo Slovenijo, ampak jo ima za talko in sicer, da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakri, ki jo nenehno izvaja nad slovenskim narodom.

    Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.

    Zato pa je Turk hodil z luksuzno famo od predsednika, do predsednika, po državah, za podporo, a ker so mu novinarji stopili na prste, sedaj z Mesićem ubirajo taktiko win-win rezpleta. “”"”

    Danes smo lahko videli Stanovnika v Zagrebu, kjer so zorganizirali spektakularno, če ne že partijsko konferenco, kjer je Stanovnik nadaljeval afero Mesić po nareku Kučana. No, lahko, da je ideja, za afero NOB, zrasla ravno na Stanovnikovem zelniku, če pogledamo malo nazaj in se spomnimo afere ROŽMAN — skrivni žvižg izpod brk — ko je zažvižgal Kučanu, naj sproducira afero Rožman, za namen volilne zmage g. predsednika, bivšega prof. dr. Danila Turka.

    Na koncu partijske konference je Stanovnik izjavil, da je za rešitev konflikta potrebno, da se narod dvigne - na noge, in zahteva, od politike, naj zaščitijo slovensko ozemlje in obudijo vrednote NOB. Povedano drugače: vstaja naroda za vrednote NOB - s tem bomo popravili vtis, ki se zadnje čase pojavlja v medijih — s strani tega avtorja, ki vehementno razkriva, dan za dnem, Kučanove politične masakre, ki jih (Kučan) izvaja nad slovenskim narodom.

    Mesićev motiv za afero mi je neznan, ker Hrvaške politike ne poznam, je pa (sigurno) povezan z vzporednim konfliktom glede meje in blokiranja Hrvaške za vstop v EU. Turkov motiv se pa vidi že iz LETALA - podpora Mesića - Turku za generalnega sekretarja OZN.

    Vsi trije imajo, kot rezultat oz izplen win-win situacijo: Kučan/Stanovnik - oživitev vrednot NOB-a in vladanje Sloveniji v bodoče, Mesić - politična podpora Hrvaški za mejno vprašanje in vstop v EU, Turk pa dobi podporo za OZN.

    Za konec še bi dodal: “Vi stvarno verujete onom što piše u novinama?”

    dragi moji, niste videli še nič.
    Ko je bil še Drni živ, se kučan ni vmešaval v politiko, sedaj ko je prostor na levici pa je že naredil veliki pok in ostale afere. Zares ga mika politika.
    Niste videli še nič. Za vstop v misili udbovca je bil tole šele uvod.
    Pripnite pasove in se pripravite na potovanje v globino zajčje luknje.

  • unexpected je rekel/-la:

    …ah no, vedno ko se gre za NOB, poskušajo nekateri zagovorniki kolaborantov tok današnje politike obrniti v svoj prid, ponovno nahujskati narod in spremeniti javno mnenje (5. komentar)… morda bi še šlo v obdobju med vojnama na slovenskem, ko je bil narod v večji meri neizobražen… sedaj pa bo malce težje… ljudje so pač skužili modrorumene močerade - lažne znanilce pomladi… :)))

  • keks je rekel/-la:

    kolega - pojdi malo na zrak

  • unexpected je rekel/-la:

    …ah no, ne ponavljaj se.. ;) brez zamere vendar težko te je jemati resno, saj zagovarjaš venomer le eno opcijo brez kančka kritike le te… vsaj malce se poskušaj zgledovati po nekaterih tukajšnjih postih, ki iščejo dobro in slabo pri vseh…

    …s svojimi bistroumnimi teorijami (kot je tista dolga pisarija) si že prav smešen in ekstremno karikiran… sicer pa tvoja glava - tvoj problem…

    lep dan

  • keks je rekel/-la:

    a to ti pišeš a tvoja rit?

  • keks je rekel/-la:

    se mi je zdelo.

  • unexpected je rekel/-la:

    …no, nikar tako primitivno… morda pa le lahko pišeš na kakšen bolj primeren način… se ti ne zdi?

    … hočem ti le povedati, da si smešen (seveda to lahko vzameš kot kompliment) s svojo teorijo zarote… hmm.. le od kje izhaja?

    sicer pa - kot sem ti že omenil - s svojo naivnostjo se boš moral spopasti kar sam… ;))

  • keks je rekel/-la:

    hvala za tvoje umazane želje.

  • keks je rekel/-la:

    hmm le od kod prihajajo?

  • keks je rekel/-la:

    Nadaljevanje afere Mesić: Kučan poslal Predina in Jankovića v Zagreb na oddajo Nedjeljom u 2.

  • unexpected je rekel/-la:

    …a dej no, saj ti nič nočem… le komentar dajem… sem pričakoval da mi boš napisal nazaj komentar na nivoju — pa si me mal razočaral… škoda.

  • keks je rekel/-la:

    si ne zaslužiš nivoja, kvečjemu lobotomijo.

  • unexpected je rekel/-la:

    …hvala, pri tebi je definitivno uspela, v kolikor vprašaš “nadrejene”…

  • keks je rekel/-la:

    si še zmeraj tu? še nisi šel na zrak?

  • unexpected je rekel/-la:

    :)) sem že skoz na zraku… ti lahko zastavim eno osebno vprašanje? (resno)

  • keks je rekel/-la:

    vprašaš lahko karkoli, samo ne vem če boš dobil odgovor.

  • unexpected je rekel/-la:

    :))) ok

    torej zanima me: Ali resnično verjameš, da (tako kot pišeš) Kučan stoji za čisto vsem dogajanjem (za vsako pasjo ohcetjo), ki se zgodi v sloveniji in ali resnično verjameš temu, da naj bi on usmerjal vse delovanje tzv. “leve strani” pri njenem delovanju?

  • unexpected je rekel/-la:

    ..no? bom doživel odgovor?

  • keks je rekel/-la:

    ne da verjamem - to je resnica.

    Čisto preprosto:
    - afera Rožman (kučan pomaga Turku za predsednika)
    - afera Patria (turk je tiho kot rit - saj vrača uslugo kučanu)
    - nova oblast (akterje afere Patria se nagradi - s stolčki in bodočim - sistemskim vzvodom za nakup Krpanov (razdrtje pogodbe patria in državno kreditiranje Sistemske Tehnike za razvoj - z ukradeno dokumentacijo - sodobnega Krpana in nakup le-tega.))
    - poravnali so si račune zato sedaj obirajo situacije win-win razpleta. To je afera NOB oz Mesić. Kaj več o tem si pa preberi zgoraj.

  • keks je rekel/-la:

    kaj zdaj želiš doživeti? Odgovor al orgazem?

    prvo sem ti posredoval, drugo si pa zagotovi sam.

  • keks je rekel/-la:

    preverznež

  • unexpected je rekel/-la:

    Teorijo si si pač vstvaril - pač pravica slehernega, da si naredi svojo sliko kakršnokoli si pač hoče…

    - vendar: “afera” rožman, kot jo poimenuješ sploh ni bila afera — namreč pozabljaš da je RKC dala zahtevek za rehabilitacijo rožmana (če ne misliš da je rožman izdajalec je to tvoja stvar). No ja stvar se obrne če verjameš da je rožman deloval v dobrobit slovenskega naroda (vendar dejstva govorijo drugače)

    - afera Patrija še ni končana - zato o tem ne bi sedaj… po končani zadevi, bomo pa tudi o tem kakšno rekli (vendar pa - kjer je dim je tudi ogenj)… žal!

    - glede krpanov — močno dvomim da se bo politika odločila za nakup krpanov - to bi bilo skregano z logiko in mislim da tvoja teorija sloni na trhlih temeljih.

    - o “aferi” - kakor jo imenuješ (v resnici si afero zopet ustvaril ti - gre le za navaden mesićizem, po katerem je malodane stanovnik obvezan iti u zagreb - če je kučano to všeč ali ne - in dati komentar) pa le toliko:

    pišeš: “da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakri, ki jo nenehno izvaja nad slovenskim narodom. Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.”

    …iz vsega tvojega napisanega nisi odgovoril na eno in bistveno kar venomer ponavljaš… namreč sprašujem te:

    “KAKŠNO KORIST IMA TOKRAT MESIĆ?”

    Na vse napisano se mi zdi da hočeš povedati da je tudi mesić le kučanova lutka…

    :) :) :) :) :)

  • unexpected je rekel/-la:

    …pridem nazaj keks - imam opravke… btw: napiše se perverznež in ne kot si napisal ti… ;)

  • unexpected je rekel/-la:

    pa še nekaj…

    - pišeš: “turk je tiho kot rit saj vrača uslugo kučanu”

    ja tokrat si me pa malce zmedel… dal je nekaj komentarjev, vendar res ne vem kaj si pričakoval od predsednika RS — da bo kogarkoli napadal? da se bo vključil v boj ali kaj?

  • keks je rekel/-la:

    ne bom odgovoril na zgornje blodnje, pač te ima Kučan v zanki.

    zadnje vprašanje: kaj ima Mesić od tega. Sicer ne poznam dovolj Hrvaške politike, se mi pa zdi da je Mesić druga politična opcija kot Sanader. In ko so ga vprašali ali se je res vlada Sanadera strinjala z Mesićem in mu se zahvalila, je odgovoril da ni treba verjeti kar piše v časopisih. Torej je informacija o tem prišla v medije, da se Sanader strinja z Mesićem.

    Kaj konkrekto to pomeni - dodatno utež na teži argumentov za arbitražo.

  • unexpected je rekel/-la:

    …in če kot trdiš kučan vleče vse niti iz ozadja… od finske do hrvaške in so vsi njegove lutke…—- potem menim da je ta mali ostareli sivi gospodič iz murgel edini sposoben v tej državi — navkljub njegovi starosti in političnem prepričanju…

  • unexpected je rekel/-la:

    …ja saj to je najlažje… pač “ne boš odgovoril na blodnje ker me ima kao kučan v zanki”…. toliko o tvojem argumentiranju…

    lep dan ti želim podpihovalec namišljenega ognja…

  • keks je rekel/-la:

    dal je komentarje:

    - pravna država naj se izkaže in
    - kdor ne prizna poraza ni zaslužen zmage

    to sta dva komentarja ki jih je dal v celi kampaniji za volitve v dz.

    kaj pa to pomeni pa mislim da nisi neumen da bi razbral, da je provociral bivšo oblast in potihoma se strinjal s Kučanom, ko je (kučan) izjavil: ne zanima me vzrok - zanima me posledica. Torej najprej diskvalifikacija nato likvidacija. Umazali smo te - sedaj se pa izvleči ven s pomočjo prava. A pravo pa vsi vemo traja dolgo. Volitve so bile pa še isti mesec.

    Res sem naiven ker v to verjamem, ne?

  • keks je rekel/-la:

    o sposobnosti bi lahko govorili, vendar v udbovskih prijemih, ki pa so mračne sence.

    Zajčja luknja je globoka, odvisno je kako globoko se upaš spustiti.

  • unexpected je rekel/-la:

    o keks.. no jest sm nazaj…

    pišeš:

    - pravna država naj se izkaže in
    - kdor ne prizna poraza ni zaslužen zmage

    …predvidevam da je zadnji komentar dal po volitvah in ne pred kakor pišeš ti…

    Sicer pa te zopet sprašujem: kaj naj bi predsednik RS moral po tvoje narediti, da bi po tvoje “zadovoljil” ljudi? Kakšne komentarje bi moral dati?

    Glede na to da je turk preden je bil izvoljen dajal protiutež odkrito procerkveno nastrojenemu alojzu, me komentarji, ki jih je dal ne presenečajo - namreč tudi predlagan je bil s strani opcije, ki je hotela delovati drugače kot smo bili vajeni 4 zadnja leta… osebno ne priznavam cerkvi njenih poskusov samoočiščevanja in spreobračanja dejstev… če ti meniš drugače ni tukaj nič narobe, razumem te, vendar pač nisva somišljenika. S tem ni nič narobe.

    pišeš: “(turk) je provociral bivšo oblast in potihoma se strinjal s Kučanom, ko je (kučan) izjavil: ne zanima me vzrok - zanima me posledica.”

    …torej, ker turk ni zagovarjal bivšo oblast in se je poskušal distancirati od tekočih zadev, ki so dvigovale prah — zaradi tega je kriv ali kako… no ja, sicer pa tipično: kdor ni z nami je proti nam… kajneda keks?!

    …glede provociranja pa le toliko: “bivši zavedni komunist in populistični bivši kumrovški predavatelj omladini že vse od osamosvojitve provocira in hujska narod s tem ko označuje njegove nasprotnike za sile kontinuitete… da toliko o provociranju… ne ve pa da se je v to zanko ujel sam ;))

    pišeš: “Torej najprej diskvalifikacija nato likvidacija.”

    …;)))))….ta izjava je vredna približno toliko kot: “tajkuni pa že odpirajo šampanjce” :)))))

    ..glede udovskih prijemov pa le toliko, da veš da načrtno brisanje misli z računalnikov novinarjev dela spada v režim “čausesku” in predstavlja resno grožnjo demokratični družbi…

    P.S. zajčja luknja je neskončna saj jo podaljšuješ s svojimi izjavami, ki ne slonijo na nekih dejstvih - temveč predvidevanjih in neresnicah… in teh je lahko vedno več kot neresnic…

    P.P.S. pazi se da ti zajčje luknje kdo ne zazida, saj boš kasneje težko prišel ven — na svež zrak…

  • keks je rekel/-la:

    eh…temu bi rekel Sašo H - pizdek

  • keks je rekel/-la:

    “tajkuni pa že odpirajo šampanjce”

    te izjave namen še ni zaključen

  • unexpected je rekel/-la:

    …eh temu se reče “nadmudriti plavo-žutog roba”..

    …namen izjave o šampanjcih… ah no to pa prepustim tebi da se poigravaš in kratkočasiš…

  • unexpected je rekel/-la:

    …torej keksič, izpodbil si samega sebe…

    zakaj?

    1. še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje (ko toliko blebečeš o kompenzacijah) kaj naj bi imel mesić od tega???

    2. krpanov se ne bo kupovalo — to je spet nekaj s tvojega zelnika…

    3. afera rožman je na trhlih nogah saj je zahtevek za le to rehabilitacijo dala RKC (predvidevam da v sodelovanju z bivšimi predstavniki le te v bivši vladi)

    4. turk bi za svoje imenovanje v ZN potreboval na prvem mestu vse kaj drugega kot mesićevo podporo.

    Vidiš keksič — raje premisli stvari preden jih napišeš…

    Veliko sreče v življenju ti želim…

    unexpected

  • keks je rekel/-la:

    ah..lulček no

  • keks je rekel/-la:

    ne me smejat lulek

  • Fika je rekel/-la:

    Tvoj lulek ni ravno prepričljiv argument, piškotek.

  • unexpected je rekel/-la:

    …in tako si je keksič zazidal svojo “zajčjo luknjo” iz katere ne more ven… ;)))

  • keks je rekel/-la:

    kaj naj odgovarjam, če imaš pa luknje v glavi. Malo razmisli - nobeden ti ne bo v življenju nič prinesel na pladnju.

    bom ti razložil glede rožmana - to sem prepričan nisi sposoben ugotoviti v čem je keč: rehabilitacija RKC je bila izdana s strani sodnikov. Lahko bi se zadeva pred ali po volitvah izdala, a ne, ravno v pravem tajmingu. Torej žvižg Kučana sodnikom naj izdajo odločbo ravno v pravem trenutku. Podobno kot pri depeši za zadevo Patrija…nekdo je namenoma založil zadevo…kdo mu je zažvižgal se pa še ne ve. A definitivno se bo izkazalo.

    Penko: nalog za hišno preiskavo ni bil izdan ker pač se s tožilcem poznata. In zadeva gre v franže.

    Tako sse to dela pri nas v Sloveniji. Partijci se med seboj poznajo in se požvižgajo na strokovnost in moralo - ampak delajo en drugemu usluge, kar bi v normalni demokratični državi bil to absurd prve vrste. Pri nas pač tako je.

    Moralo jim je pa pokvarila ideologija, ker se bojijo lastne sence. Strah pa izvira od takrat ko je bilo treba za vojne poboje molčati in mižati, uvedli udbo, da ja ne bo kdo kaj povedal, se nadzirali med seboj in tako deluje povezanost partijcev v popolni meri, ker se čutijo obvezane, jih je strah drug drugega, in si morajo izpolnjevati usluge.

    Sej pravim, da bi moral napisati knjigo.

  • unexpected je rekel/-la:

    …ja madona — kdo jo bo pa kupil (knjigo namreč)???

    …glede rožmana: glej keksič, v vsakem primeru bi bil tajming idealen… upam da ti je to jasno… to se je pokazalo že s patrijo — vsak trenutek je idealen… ;)))))

    …o teh tvojih “žvižgih” ne gre posebej izgubljati besed… ker so zrasli na tvojem kislem zeljniku…

    …glede gradbincev le v vednost: v začetku pri prvem prijetju so bili novinarji obveščeni vnaprej — režiser: SDS-ovi aparatčiki + vaš duhovni vodja svetilničar (sovražnik slovenstva in sovražnik naše zgodovine)… tudi tvoje! vse nadaljevanje je farsa…

    …glede tvoje “demokratične normalne države” pa le toliko: po tvoje smo jo imeli 4 leta in vsi vemo kaj se je zgodilo in kako končalo…

    lep pozdrav v tvojo zajčjo luknjo…

  • keks je rekel/-la:

    sej ti ni treba biti žaljiv do drugih, če si butast človek.

    imaš sploh srečo da se pogovarjam s teboj, drugače se s takimi pizdeki pogovarjam sploh ne.

    lep pozdrav

  • unexpected je rekel/-la:

    glej keksič

    raje ne dajaj komentov o mojih žalitvah, saj si me do sedaj rekel:

    “a to ti pišeš a tvoja rit?”
    “si ne zaslužiš nivoja, kvečjemu lobotomijo”
    “preverznež”
    “pizdek”
    “lulček”
    “lulek”
    “imaš pa luknje v glavi”

    …jaz pa sem ti vedno odgovarjal na tvoje pisarije… zategadelj raje ne piši, ker nimaš nobene pravice biti užaljen… raje se skrij v svojo zajčjo luknjo in ne trosi naokoli polresnic… to vse je le dobronamerno…

  • keks je rekel/-la:

    pa ti si res bolan v glavo

  • keks je rekel/-la:

    se mi je zdelo, da je bil tole en oranđni lunatik. Jih voham na kilometre.

  • unexpected je rekel/-la:

    ..no glej keks, začel si ti z žaljenjem, lahko se pogovarjava kot človeka in nanizava par idej o tem zakaj in kako, če pa tega nočeš pa raje končajva zadevo.. prosim.

  • keks je rekel/-la:

    ej lunatik…flexi v roke in pelji svojga đukca na sprehod in svež zrak tam malo po parkih.

    pa ti si res en frik…kdo pa je sploh rekel da sva se pogovarjala? kolikor vem, nisva na isti frekvenci

  • keks je rekel/-la:

    kaj zdaj, sever že cenzurira?

    lo

  • Mirjana je rekel/-la:

    ..keks,..če je res kdorkoli cenzuriral …je bil čas…

  • keks je rekel/-la:

    me veseli

  • obama je rekel/-la:

    ..na omenjeni prireditvi so tudi razglasili Častnega Slovenca….to je postal,saj ste uganili-TOF

    očitno ima kot nekdanji udbaš in dvorni norček izjemne zasluge… :)

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Ta

  • Pikec je rekel/-la:

    Ja, Unexpected, ali si kaj hodil v šolo. Oči imaš, pa ne vidiš in ušesa imaš, pa ne slišiš!

    Keks ti pa dobro jemlje mero. A nimaš ata, da bi ti jih dal po riti.

    Uničevalec rdečuhov bo že znal obračunati s teboj.

  • unexpected je rekel/-la:

    …keksič keksič… niti tvoj flexi in ostale žalitve ti ne pomagajo… dejstva sem ti nanizal in ti niti s pomočjo parih srednješolcev (kakor vidim) še vedno ne znaš izpodbiti argumentov… slabo slabo….