20. februar, 2009 | Urh Maček

Mate o t.i. izbrisanih

SDS: "Vlada zavajala javnost, ko je trdila, da odškodnin ne bo."
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Okrožno sodišče na Ptuju je predsedniku civilne iniciative izbrisanih Aleksandru Todoroviću prisodilo odškodnino v višini 17.000 evrov zaradi izgube zaslužka. Todorović je tožbo zoper državo vložil, ker mu ta ni izdala delovnega dovoljenja, zato ni mogel opravljati dela in tako mu je nastala izguba dohodka. Na to novico se je popoldan odzvala tudi stranka SDS. Predsednik odbora za notranje zadeve v stranki Dragutin Mate je mnenja, da je to dokaz, da je vlada zavajala javnost, ko je trdila, da odškodnin za t.i. izbrisane ne bo. V primeru, da bo sodba Okrožnega sodišča na Ptuju glede odškodnine Todoroviću potrjena tudi na višjih stopnjah, lahko to hipotetično pomeni, da lahko okoli 25.000 t.i. izbrisanih iztoži okoli 17.000 evrov, kar znaša skupaj okoli 425 milijon evrov, je še poudaril Mate na novinarski konferenci. Ob tem je pojasnil, da je ta vsota enaka letnemu proračunu ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, vključno z vsemi socialnimi transferji za vse državljane.

Mate je tudi prepričan, da lahko dopolnilne odločbe t.i. izbrisanim, ki jih napoveduje ministrstvo za notranje zadeve, “sodiščem pomagajo, da se pozitivno odločajo glede odškodnin t.i. izbrisanim”. Sodba ptujskega okrožnega sodišča lahko po Matejevih besedah spodbudi vlaganje zahtevkov za odškodnine. “Ministrstvo za notranje zadeve je v času mojega mandata in že pred mojim mandatom imelo zahtevke za odškodnine,” je povedal Mate. Kot je pojasnil, je bilo na ministrstvu nekaj deset vlog za odškodnine in da je bil 17.000 evrov tisti znesek, ki je bil med najnižjimi.

Urh Maček

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
59 x komentirano
  • Tona je rekel/-la:

    Ajde hrvate idi u nato.

  • 007 je rekel/-la:

    Gnoj maščevalni. Raje pejt nazaj u Zagorje ali Medžimurje med svoje in tam pametuj.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    kaj je Tona007 drimtim?

    se vama zdi,da je čas potekel ? meni tudi….

  • Khmer Rouge je rekel/-la:

    Pritiski na Kresalovo in koalicijo bodo sedaj res hudi, ampak morajo vztrajat do konca, ker se gre za vladavino prava, ki jo bodo janšistični jurišniki poskušali zrušit na vse načine.

  • Saturnus je rekel/-la:

    Khmer Rouge: te za vladavino prava ni skrbelo leta 1997, ko je bila z ustavnim zakonom povožena odločitev Ustavnega sodišča o Referendumu o volilnem sistemu? Je vaša skrb za vladavino prava selektivna?

  • asd je rekel/-la:

    kaj ste volili te neumne levičarje. povsod zapravljajo in višajo razne davke.

  • JAGR PA JAGA je rekel/-la:

    INSIDERSKA: INTERPELACIJA READY STEADY GO

  • JAGR PA JAGA je rekel/-la:

    kolk je pa mencala sinička na Odmevih.še mal ,pa bi jokcala.

  • armada je rekel/-la:

    In ta SDSovski tip bi služboval v službah EU ?
    - preganjalec Romov
    - sovražnik izbrisanih, nedemokrat

    in končno katerega leta je Hrvat Mate postal Slovenec ????

  • Bount je rekel/-la:

    Komentatorčki, ne bodite tako napadalni!
    Umirite se in raje poslušajte!
    Kdo pa je kriv za izbrisane, naj se izbrisani sami sebe raje vprašajo in se nehajo sprenevedati!

  • Pravi človek je rekel/-la:

    Banda pokvarjena, komunistična. Okupatorjem izplačujejo odškodnine, Slovenci pa nimajo za kruh.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ubogi kokolo, na, tle imaš kos plesnivega. Za srebrno desetico!

  • kriptoproletarec je rekel/-la:

    Odškodnine so na podlagi odločbe Ustavnega sodišča. Vse drugo nakladanje je samo nakladanje. Če komu ni jasno, kako deluje slovenski pravni red, naj izvoli v knjižnico. To velja še posebej za polpismene SDS-ovce (vključno z njihovimi doktorji prava).

  • domen je rekel/-la:

    Ampak ce prav vidim je odlocbo Todorovicu izdalo Okrozno sodisce na Ptuju?

  • neemocije je rekel/-la:

    rdečuhi se bodo skrivali za komunističnim pravom, nič novega….

  • neemocije je rekel/-la:

    rdeča balkanska nestrpnost se širi kot kuga…..

  • Khmer Rouge je rekel/-la:

    Saturnus: “Je vaša skrb za vladavino prava selektivna?”
    To isto lahko vprašaš tudi sebe. Če te je skrbelo za vladavino prava leta 1997, zakaj te ne skrbi tudi sedaj?

  • neemocije je rekel/-la:

    Celo rdeči kmeri se imajo za zgled demokratičnosti in prava, ne moreš verjeti. EU je vedno bolj daleč , Balkan pa blizu……

  • Nikolovski je rekel/-la:

    40% izbrisanih je bilo mlajših od 18 let…

  • neemocije je rekel/-la:

    Nikolovski , TUDI TI??

  • Sasa je rekel/-la:

    Bravo Todorovicu, ali je ta naplata mnogo mnogo mala za sve sta su ti priredili svih ovig godina.
    Samo napred i nadam se da ce svi dobro naplatiti nastalu stetu.

  • Bount je rekel/-la:

    Zgodba izbrisanih ni tako “nedolžna” kot bi jo nekateri radi prikazali.
    Politiki trobijo svoje, ker si nabirajo politične točke, “oškodovani” izbrisanci trobijo svojo zgodbo, ki je v večini primerov eno samo veliko sprenevedanje, da niso vedeli kar bi morali vedeti, ko se je Slovenija pripravljala na osamosvojitev!
    kaj niso vedeli? Niso vedeli ali bo to Sloveniji uspelo ali ne! V primeru, da bi se zgodba drugače končala, bi danes ne bili izbrisani, ampak narodni “heroji”, ker se itak niso uklonili in so zavrnili možnost, da postanejo državljeni dežele v kateri živijo, ker so upali, da bodo Sloveniji zavladali drugi narodi.
    No, so se ušeli v njihovi računici! In to je njihov problem. Ne odobravam lažne solidarnosti, to je da njihovo neznanje ali nestrinjanje ali neprepričanje sedaj plačujejo vsi ostali slovenski državljani- davkoplačevalci.
    Če bo to naša sedanja vlada dovolila, bo na naslednjih volitvah sigurno IZGUBILA-
    pa čeprav si bo - vsaj tako misli_ pridobila volilne glasove vseh izbrisanih!
    Sramota je, da ti nasprotniki osamosvojitve Slovenije, sedaj še pričakujejo, da bodo nagrajeni za to, ker so takkrat bili na strani okupatorja!!!!

    Naslednja tožba bo, da bodi vsi slovenski državljani , ki so zaradi osamosvojitve in spremembe sistema iz socialističnega v kapitalističnega , zgubili službe, dostojanstvo, varnost prihodkov itd itd !
    Saj na koncu so vsi soustvarjali skupno lastnino, ki je po osamosvojitvi postala lasnina samo nekaterih izvoljencev tako v politiki, kot v gospodarstvu, ki so jim bili politiki botri!

    Torej pričakujmo tožbe na tožbo.
    Kakšna bedarija je to?
    Izbrisani naj postanejo, če SEDAJ ŽE hočejo neizbrisani in Pika. Oškodnina, za kaj? Zato , ker so bili proti osamosvojtve Slovenije?”I’IN TI še danes ne znajo niti slovenskega jezika!
    Da ne govorimo o ostalih zadevah! Vsi izbrisanci bi morali napraviti izpit slovenskega jezika ( osnovna šola bi bilo dovolj) preden postanejo to kar nikoli niso hoteli biti- slovenski državljani!
    VSI SO TAKRAT VEDELI ZA KAJ SE GRE, ŠPEKULANTI PAČ OSTANEJO VEDNO ŠPEKULANTI!
    In če kakšne izjeme niso vedele za kaj se gre, potem pomeni da so ali veliki lažnivci ali pa “bebci” in ali pa oboje!

  • Koloradski hrošč je rekel/-la:

    # Pravi človek pravi:
    21. februar, 2009 ob 4:35

    Banda pokvarjena, komunistična. Okupatorjem izplačujejo odškodnine, Slovenci pa nimajo za kruh.

    No, saj. Če jih za okupatorstvo kaznuješ (malo v zapore, malo v jame) ni prav, če jim daš odškodnine pa tudi ne. Za božjo voljo, odloči se že enkrat…

  • neemocije je rekel/-la:

    Balkan se širi na sever.

  • Bount je rekel/-la:

    Pa še tole, kako so izbrisanci zadnjič na nacionalki “lukavo” prepričevali politiko, da za vsakim izbrisancem stojijo najmanj deset, dvajset ali več neizbrisancev ( ožji ali neožji člani izbrisancev- prebrisancev), torej se je morebitno EVENTUALNO politično telo najmanj podvajseterilo, kako prebrisano izbbrisani ŠE VEDNO ŠPEKULIRAJO!!!
    Upam, da se BO KDO NAŠEL, KI BO DAL POBUDO ZA REFERENDOM:
    Zahtevamo, da nam vsi izbrisini, ki so danes postali neizbrisani in prebrisani izplačajo odškodnino za vsa leta ki so tukaj živeli brez dela, za ves denar, ki so ga - brez plačevanja davkov- zaslužili na črno, za vse njihove špekulacije!!

  • Bount je rekel/-la:

    Torej kalkulacija - špekulacuja politike je nekako takole:cca 27.000 izbrisanih x cca 30 ožji člani izbrisancev- prebrisancev, o katerih so izbrisanci prebrisano prepričevali politiko na nacionalki znaša cca 81.000 eventualnega novega volilnega telesa.
    Politika pa res ne more iz svoje kože, še vedno samo kalkulira in špekulira kako do novih volilcev, pa čeprav gre drugo vse k vragu! Slovenci pa smo itak že vsi- razen nekaterih izjem v politiki in v gospodarstvu, ki imajo botre v politiki- že skoraj vsi tako ali drugače postavljeni na marginalo!

  • Bount je rekel/-la:

    Pardon, popravek napake in sicer eventualni novi volilci politike, ki se spreneveda, govori eno, misli in kalkulira pa drugo:

    27.000 x 20 = 540.000
    27.000 x 30 = 810.000

  • en_tipson je rekel/-la:

    “Banda pokvarjena, komunistična. Okupatorjem izplačujejo odškodnine, Slovenci pa nimajo za kruh.”

    Zanima me tvoje mnenje o denacionalizaciji “cerkvenega” premozenja.

  • cvek je rekel/-la:

    Nikolovski, nisi ti tisti, ki si svojo sestrično prišlepal v Slovenijo, tako, da je vzela bolgarsko državljanstvo! Zakaj še za sebe nisi uporabil te zvijače ? Res” pasja” je ta država SLOVENIJA, da pobere tudi take !

  • rukar je rekel/-la:

    NA “odmevih” v petek 20.2.t.l., je bil pogovor na nivoju prof. MATE in vajenka Katarina, če je kdo videl drugače je slepec ! Katarina, predvolilnega laganja je konec, treba bo tudi kaj narediti in pokazati !

  • luka je rekel/-la:

    nej raj pojasni zakaj je nejgov preljubi praštalo zaščiten bolje kot kočevski medved….

  • Kriza je rekel/-la:

    Kje je napaka? V izbrisu in v izogibanju priznanja državljanstva. Vmes so v motoviljenju tekla leta in ZATO je škoda velika. Če ne bi te svinjarije počel s temi ljudmi, ne bi blo treba nč plačat. Kr nej janša pokrije, kr je zakuhov. Isti štos, v principu, kt povojni poboji. Sam ne mehkejši način, ker si enakega niso mogl prvošit. Brez sodišč so tem ljudem odvzel človeške pravice. In kdo je to naredu in zakaj? Iz nekega neznanega maščevanja kr na počez. Kr plačite zdej tisti, k ste jim vzel osebne pa stanvanja pa jh uničl. Kdo pa ste - bogovi?

  • Kriza je rekel/-la:

    Pa še to: Za praštale je pa kriva polcija (njen vrh), k jih ni že prec na začetku teh varnostnih služb zaprla, najbl je kriv pa kapitalizem. V socializmu nismo rabl plačanih pretepačev. Te bi blo pa res treba zmetat čez mejo.

  • Vito je rekel/-la:

    Bount, pravi človek in somišljeniki:

    Če je treba belčkom, domobrančkom, itd., ki so evidentno sodelovali z okupatorjem, ter njihovim svojcem plačevati odškodnine (to hočejo narediti z zakonom, kar počez), zakaj ne bi v individualnih procesih povrnili odskodnine ljudem, ki so se odpovedali le drzavljanstvu. Zeleli so pac biti tujci v nasi dezeli - tistih nekaj, ki so zavestno sli v to. Tujec si vendar lahko.
    Kolikor vem, oficirji, ki so med izbrisanimi, v nasprotju s petokolonasi niso nikogar izdajali, posiljali v zapore in pred strelce. Ce pa so, so tu sodisca… Koliko izbrisanih so torej dosedaj pravnomocno obsodili?

  • Bount je rekel/-la:

    Vito , se s teboj strinjam, moj prispevek je pokazal samo delček nekega političnega sistema celote, ki je v bistvu zelo zgrešena
    in to samo zato, ker se politika, tako rdeča, bela, kot črna in ne vem še kakšne barve spreneveda, nam trosi laži itd.itd…, potem pa , ko ga fajn polomi in to postane že javna tajna, rešuje situacijo al hok
    ( trenuten afekt) in to vedno na škodo vse civilne družbe, tako, da navadni srednji in delavski sloj vedno bolj ogrožen tako na področu plačila njihovega dela, pokojnine, kot na področju zdravstva in izobrazbe in okolja itd..skratka začaran krog, gordijski vozel, ki ga politika ne zna ali ne zmore ali noče ( ker so na prvem mestu samo oblast, slast in denar) znati rešiti.

  • neemocije je rekel/-la:

    # Vito pravi:
    21. februar, 2009 ob 20:54

    Bount, pravi človek in somišljeniki:

    Če je treba belčkom, domobrančkom, itd., ki so evidentno sodelovali z okupatorjem, ter njihovim svojcem plačevati odškodnine (to hočejo narediti z zakonom, kar počez), zakaj ne bi v individualnih procesih povrnili odskodnine ljudem, ki so se odpovedali le drzavljanstvu. Zeleli so pac biti tujci v nasi dezeli - tistih nekaj, ki so zavestno sli v to. Tujec si vendar lahko.
    Kolikor vem, oficirji, ki so med izbrisanimi, v nasprotju s petokolonasi niso nikogar izdajali, posiljali v zapore in pred strelce. Ce pa so, so tu sodisca… Koliko izbrisanih so torej dosedaj pravnomocno obsodili?

    BOLNO
    podgane se razmnožujejo zelo hitro….

  • roman je rekel/-la:

    izbrisane bo res potrebno izbrisati

  • Nikolovski je rekel/-la:

    keri debili… :(
    cvek… to mi pa povej v obraz(kr pogumno…)
    pa ja… moj fotr je tud med izbrisanimi, tko da poznam tematiko neprimerno bolje od večine, k kle poste spušča… in lepo vm uspeva delat bedake iz sebe svaka čast!

  • kaktus je rekel/-la:

    Poznam soseda SRBA, bivšega oficirja, ki bi danes tudi lahko bil izbrisan, pa vendar ni. Takole reče.:”Vrag je odnesel šalo, Nastala je nova država in nove razmere. Vzel sem ženo in otroke s sabo na vlak, v Ljubljano, iskat(urejevat) nove dokumente.Vse je potekalo brez ovir, najmanj deset “šaltrov” je delalo za nas. Vse smo uredili v dveh urah in to je vse”! Med “izbrisanimi” jih poznam osebno ducat, katerim nebi dal državljanstva in si ga ne zaslužijo, ne z dejanji ne iz delom !
    VISOKO SPOŠTOVANJE, DO TAKŠNIH LJUDI, KI SO RAZSODNI, IMAJO SPOŠTOVANJE DO NOVONASTALE DRŽAVE, OKOLICE V KATERI SE DA ŽIVETI V SOŽITJU IN SPOŠTOVANJU !
    Z NEKATERIMI NEPRILAGODLJIVCI PAČ NE GRE !

  • cvek je rekel/-la:

    Nikolovski, vse tako napišeš, da nima repa ne glave ! Izgleda, da si državljanstvo sam dobil preko vrste, brez prepotrebnega izpita iz Slovenščine. V Švici bi se moral z dejanji in koristnostjo dokazovati
    dolgi dve desetletji in s čistim policijskim kartonom, sicer bi dobil plačano povratno vozovnico za tam kam spadaš !

  • Glog je rekel/-la:

    Tistih, ki niso ravnali tako, kot oni srb, ne morejo biti izbrisani od uradništva, kar je ugotovilo ustavno sodišče. Za odvzem dokumentov in človekovih pravic so sodišča in kazensko pravo, ne pa kar si en jj al pa zz izmisli. In ta protipravna dejanja še zdaj rešujemo , ker so ti jj in zz še zmeraj v oblastni politiki. Zato, čimprej v pokoj!

  • Fika je rekel/-la:

    “izgleda”, “tam kam spadaš”, cvek? Si ti tudi nekakšen azilant v naši prelepi Sloveniji?

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    nA ŽIVINSKE VAGONE,ZBIRNA IN RANŽIRNA POSTAJA zIDANI MOST IN NATO brez zaustavljanja direktno do beograda.ratje jim bodo že pomagali . Še je čas.

  • Pravi človek je rekel/-la:

    Če bi bila Slovenija etnično čista, do Pahorjeve vlade ne bi nikoli prišlo. Vseeno boljše komunist Janša, kot pa komunisti Pahor, Golobič, Kresalova in njihovi strankarski kolegi.
    SD,Zares,LDS so volili čefurji in podobni osebki iz margine.

  • Pravi človek je rekel/-la:

    Zakaj se prebrisanci ne vrnejo naj svoj ljubljeni Balkan, če jim gre pri nas tako slabo? Pribežali so iz svojih kotlin, kjer so ljudi natikali na kole in jih pribijali na križ, zato pa napadajo državo, ki je v primerjavi z njihovimi prava Švica.

    Če boš čefurja zalagal z zlatom, ali pa ga hranil s konjskim govnom, bo o tebi v obeh primerih imel enako mnenje. To so neka čudna plemena. Poglejte njihove konstrukcije lobanje in telesa, kot ostanki iz pradavnine.

    Najbolj razvita in civilizirana država Evrope (ki ni sodelovala v nobeni) vojni ima najbolj stroge zakone do priseljencev. In zadnja država, ki je ženskam dala volilno pravico. Oni že vedo zakaj.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Prav človek se verjetno sam prehranjuje s konjskim govnom, ko toliko ve o tem. Nekateri se v nacije napravijo za pusta, drugim se pač ni treba.

  • neemocije je rekel/-la:

    kaktus pravi:

    22. februar, 2009 ob 16:15
    Poznam soseda SRBA, bivšega oficirja, ki bi danes tudi lahko bil izbrisan, pa vendar ni. Takole reče.:”Vrag je odnesel šalo, Nastala je nova država in nove razmere. Vzel sem ženo in otroke s sabo na vlak, v Ljubljano, iskat(urejevat) nove dokumente.Vse je potekalo brez ovir, najmanj deset “šaltrov” je delalo za nas. Vse smo uredili v dveh urah in to je vse”! Med “izbrisanimi” jih poznam osebno ducat, katerim nebi dal državljanstva in si ga ne zaslužijo, ne z dejanji ne iz delom !
    VISOKO SPOŠTOVANJE, DO TAKŠNIH LJUDI, KI SO RAZSODNI, IMAJO SPOŠTOVANJE DO NOVONASTALE DRŽAVE, OKOLICE V KATERI SE DA ŽIVETI V SOŽITJU IN SPOŠTOVANJU !
    Z NEKATERIMI NEPRILAGODLJIVCI PAČ NE GRE !

    Ampak rdečuhom gre za 25.000 novih in ideološko zvestih glasov.

  • vprašanje je rekel/-la:

    Kaj ne bi bilo bolje, da se naši pogovori usmerijo bolj v konstruktivno smer in se nehamo zmerjati z rdečimi, zelenimi ali črnimi?

  • Fonzi je rekel/-la:

    Ne razumem argumenta v stilu: izbrisanim dajejo odškodnine, pošteni Slovenci pa za kruh nimajo.

    Koliko mi je znano, je Jedi javno izjavil, da v Sloveniji gledajo štruce kruha ven iz smetnjakov. Torej ta agument ne drži. Gre nam predobro, zato svojo srečo delimo z izbrisanimi.

  • neemocije je rekel/-la:

    Fonzi pravi:

    23. februar, 2009 ob 13:29

    Gre nam predobro, zato svojo srečo delimo z izbrisanimi.

    A ni, še pred par meseci, tvoj veliki vodja trdil, da slabše ne mora iti??
    Je prišel drugačen ukaz rdečim ovčicam??

  • angie je rekel/-la:

    Mate = populistični DEMAGOG iz grimsove šole….

  • marjetica je rekel/-la:

    Ne vem kaj se Mate zdaj javlja k besedi,še ni pogruntal, da ga je janez dal na stranski tir,še za evroposlanca ni več dober,saj njegovo mesto ni več izvoljivo.In hvala bogu, v Evropi naj bo čimmanj nestrpnežev ,ki se ukvarjajo s takimi temami .

  • angie je rekel/-la:

    uničevalec rdečuhov pravi:

    22. februar, 2009 ob 17:18
    nA ŽIVINSKE VAGONE,ZBIRNA IN RANŽIRNA POSTAJA zIDANI MOST IN NATO brez zaustavljanja direktno do beograda.ratje jim bodo že pomagali . Še je čas.

    Gospodje na Vesti, če imate kaj vesti, morate ta osebek (gotovo veste, kdo je Unirdečuh) TAKOJ prijaviti varuhinji, če ne še kam drugam - tole, kar piše, je popolnoma nacistično stališče (tako so oni ravnali z Judi).

  • Kokodak je rekel/-la:

    Banda prekleta. Ko se pa denacionalizacijski postopek vodi za CERKEV!!!, in se ji daje vse od objektov slovenske kulturne tradicije (če cerkve to niso, zakaj potem ministrstvo za kulturo plačuje za njihovo obnovo????), do hektarjev gmajne in celo blejskega prekletega otoka, je pa vse v redu, kajne?!?!? Ko se hoče izplačevati vojne odškodnine potomcem pobitih belogardistov je pa vse vredu, kajne?!?!?! Tudi oni niso bili na pravi strani, ko jih j***, oskrunimo njihove grobove in pozabimo da so kdaj obstajali, kajne???

    ZAKAJ NE IZBRIŠEMO VSE BELOGARDISTIČNE BANDE, KI SE JE PROTI SLOVENSKEMU NARODU BOJEVALA SKUPAJ S SILAMI NACIFAŠIZMA??!?!?!? Pa so se bojevali, ne le - ne prijavili, ker pojma niso imeli, kaj se dogaja z njihovim svetom?! BOJEVALI, POBIJALI SLOVENCE!!! IZBRISANIH ZLOČIN PA JE BILO LE ZAMUDITI NA OBČINO, PA BI JIH SEDAJ RADI V KONCLAGERJE TLAČILI!!!! BANDA PREKLETA!! NISTE VREDNI VLADAVINE PRAVA IN CIVILIZACIJSKIH VREDNOT, ZA VAS JE SAMO PALICA, PA POBIREJTE KROMPIR, BEBCI!!!!

  • neemocije je rekel/-la:

    Kokodak,
    je videt, da so na obasti stari nostalgični divji barbarski komunjzerji.
    Sovraštvo, sovraštvo in še enkrat sovraštvo ter laži, laži in še enkrat laži - v tem ste res najboljši!!

  • Kokodak je rekel/-la:

    Spoštovani gospod neemocije. Nisem na oblasti, niti star, niti nostalgičen, morda malo divji, barbarski kakor se vzame, komunjzer pa niti ne vem kaj pomeni.

    Toleranca do netolerance = netoleranca.
    Netoleranca do tolerance = netoleranca.
    netoleranca do netolerance = toleranca

    Le uporabil sem od ljubega Boga mi dan logični aparat, in izpostavil desničarsko zablodo. Da v vojnah ljudje ne vejo ne na koga in ne na kaj naj se obrnejo, vsi bi pa radi zagotovili svoji družini preživetje.

    Nekateri so se bali, da bo Srbija zbombardirala Slovenijo in poslala četniške čistilne in posiljevalske odrede, kot bi se brez problema lahko zgodilo in niso upali državi, v kateri so preživeli celo svoje življenje (to je - Jugoslavija), kar tako pokazati fig, če sploh niso imeli pojma kaj se dogaja - vojno stanje ni racionalno stanje! Spet drugi so se bali, da bo komunistična zalega pokradla njih s trudom prisluženi denar in so (iracionalno) prisegli okupatorju. Vsak skrbi za svojo rit, v krščanskem nauku pa je odpuščanje.

    Barbarska dejanja pa je potrebno obsoditi! In barbarsko dejanje je domobranski desant na Slovence, so zverinski povojni poboji - barbarsko dejanje je pa tudi sistemski rop človekovega državljanstva, zaradi kateregakoli razloga. Človek je živo bitje, ne pa smet, ki jo lahko, če se ta ne obnaša po tvojih načrtih, kar vržeš stran. Da ne omenjamo tega, da ”kvizlinško” sedenje doma in čakanje na razplet vojne ni nobeno barbarsko dejanje, ampak razumna, čeprav strahopetna, odločitev - ki je pa ne gre kaznovati z barbarstvom. Če smo civilizirana družba, se moramo za trpljenje, ki ga je naša družba tem ljudem povzročila, dolžni oddolžiti.

    Kar se pa tiče tega denarja, Grims-retorike, in podobnih bedarij - če bo moj denar vlekel iz dreka razne Šrote, Bavčarje in Kordeže (ki bi jih vse najrajši za jajca obesil), če bo kupoval audije Velevrlim poslancem, Metine šoferje, 600 metrske kontrolne stolpe, naj se pa kdaj pa kdaj z njim naredi tudi kaj - PRAVIČNEGA.

  • neemocije je rekel/-la:

    odvisno kako gledaš an “politiko”

    skrajno levo, levo, sredina, desno, skrajna desnica

    ali

    totalitarizmi (razni in razne oblike) demokracij (razne in raznih oblik) anarhija (razne in raznih oblik)

    Jaz se približujem drugi verziji, zato so lahko nevarni desni ali levi……..

  • neemocije je rekel/-la:

    Ampak jaz sem zmeren, če pa si bolj radikalen - po navadi - si bliže pravi verziji (ideološko, psihološko itd.)

    Choose your enemies carefully ‘cos they will define you

    Make them interesting ‘cos in some ways they will mind you

  • 007 je rekel/-la:

    @neemocije

    odjebi