8. junij, 2009 | Vest

Pahor po razglasitvi

Komentar premiera in predsednika SD po razglasitvi rezultatov.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Besede predsednika SD in premiera Boruta Pahorja po oznanitvi reuzultatov.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
15 x komentirano
  • luka je rekel/-la:

    važn, da je zadovoljen…pa čeprav je zgubu za 8%…

  • Tomaž Iskra je rekel/-la:

    Gospod premier Borut Pahor,
    nekaj bi vam rad povedal na uho, glede na to, da se na RTVSLO obnašajo neprimerno! Veste, poslal sem kar pismo na Svet RTVSLO in naj se prebere! Naj tudi javnost zve, kaj se grejo tam na Televiziji in Radiu, ker tako delajo, veste malo po svoje, mimo vseh zakonov!

    Svet RTVSLO

    Radio Slovenija

    Spoštovani!

    Nemalo sem presenečen, zelo neprijetno presenečen, ko sem izvedel, da ste dolgoletnega vašega sodelavca gospoda Janka ROPRETA premestili , da bere poročila! Gospod Janko Ropret je velik umetnik. V mladosti je bil eden izmed najboljših interpretov v zabavni glasbi ob boku moje pokojne prijateljice Marjane Deržaj, Majde Sepe, Berte Ambrož…in še mnogih drugih. Nadaljeval je zelo odmevno oddajo V NEDELJO ZVEČER, ki je bila krasna dediščina pokojnega Marjana . Pisma bralcem so bili pri obeh izjemno bogata stalnica in priljubljenost pri poslušalcih iz vse Slovenije in tam na vaših vodilnih in uredniških mestih so se nekatere pregrete glave spomnile, da je vse, kar je bilo doslej nekako neustrezno in so prestavili gospoda Janka Ropreta za branje poročil, kot kakšnega začetnika….?!
    Nekaj tako abotnega, absurdnega, zdravi pameti nasprotnega, diskriminatornega in tudi žaljivega se more zgoditi le skrajno neodgovornim, ciničnim in arogantnim in ignorantskim birokratskim zločestim marionetam, ki najbrž v svoji birokratski karieri nimajo nič kaj pokazati. Gospoda Janka Ropreta ste zamenjali celo v njegovi bolniški odsotnosti!!
    To je pa kaznivo dejanje!
    Zelo hudo kaznivo dejanje!
    In izjemno hudo neetično in nemoralno dejanje!
    Do svojega lastnega sodelavca, tovariša, kolega…
    Niti sanja se vam ne, kako ste zelo prizadeli svojega sodelavca!?
    Doslej sem imel vašo ustanovo za pošten, korekten zavod, ko sem pa zvedel za te manipulacije in podle poteze vašega zavoda, sem pa naravnost šokiran ob teh pritlehnih potezah.
    Glede moje malenkosti: sam sem vam poklonil celo pesniško zbirko JUTRO, prozo PRAVLJICE, nekaj malega ste mi objavili, na odgovor vašega urednika Literarnega nokturna Marka Golja sem pa pred nekaj leti čakal kar tri mesece, čeprav mi je obljubil, da bo objavil mojo poemo MATI. Tega ni storil. Moral je denimo spraševati za privoljenje samega predstojnika Vladimirja Senico, ki je pa meni pisaril precej nevljudna in žaljiva pisma!!
    Žaljiva pisma mi je pisaril tudi Tomaž GERDEN, ki nikoli ni hotel objaviti denimo mojega Washingtonskega dnevnika! Nikar naj se Gerden ne domišlja, da zna pisati, čeprav je menda celo slavist a s svojimi odvisniki na radiu preprosto ni prebavljiv ! Če se pa šopiri z znanjem slovenskega jezika, naj pa potem še tekste lektorira! Zakaj naj bi bil sicer v službi na vašem spletkarskem zavodu?!
    Mene na drugih uredništvih niso nikoli koregirali, na vašem radiu, je pa kup novinarjev dobesedno nepismenih in ne znajo ne sklanjati, ne spregati, da o rabi predlogov sploh ne govorim!!
    Kaj če bi se končno Svet RTVSLO enkrat že zamisli nad kadrovsko zasedbo zavoda in dorekel krivice! Mar vam ni nič nerodno, sploh še biti aktiven v javnosti!

    Srečno!!

    Jesenice, 1. junija, 2009 Tomaž Iskra, pesnik, pisatelj, l.r.

  • Kaktus je rekel/-la:

    Pahor-ček, izračuni so takšni, da je SDS dobila 27% glasov, skoraj za tri mandate, torej 9 % viška glasov. NS-i , ima 16% glasov in je imela preko 6% viška ! Levičarje zopet rešuje volilna matematika, tokrat ne bo potreben kakšen PUCKO !

  • Nogavička je rekel/-la:

    Boneless Chicken.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    NOGAVIČEK je pa nocoj slabo spal!

    Ni bil edini!

  • Nogavička je rekel/-la:

    To da je dobil Peterle, vsemu trudu Ljudmile in Vrtovca navkljub, skoraj tolikšno podporo kot cela SD, je čas za tvoj kratek razmislek. Stranka bo morala vse skupaj okoli vladanja in nastopaštva malo bolj resno vzeti; samo če primerjam prvi nastop Jja in tebe ;)

    J se je obregnil ob vse, tako kot po predsedniških volitvah napovedal s kom bo želel v koalicijo in koga zdaj ceni, svojim volilcem je povedal na čem bo do nadaljnega delal … skratka bil je izčrpen, jasen in prepričljiv.

    Pahor je bil politično korekten, plitek in stereotipen.

    Si ne morem kaj, da ne bi pomislil, podobno kot pri Peterletu, da je SD dosegla drugi rezultat svojemu predsedniku navkljub.

  • Mimi je rekel/-la:

    Fino je, da človek ostaja pozitiven, vendar malo samorefleksije pa vendarle ne škodi.
    Skratka, običajne puhlice (BP).

  • NoMercy je rekel/-la:

    rezultat je, da je SDS po svojem štetju kje je kdo pušnila z 2:4
    Katasrofa pa je, da se nam vrača Ljudmijla.

  • medek je rekel/-la:

    Partnerski Pahor

  • Matilda je rekel/-la:

    Mislim, da do sedaj večinsko krivdo za medlost te vlade nosi premier Pahor. Takoj v začetku svojega mandata je naredil par kardinalnih napak, zaradi česar je mnogo ljudem zastal od šoka dah.Ne morem razumeti, zakaj se ne potrudi in vzpostavi res trdno koalicijo, ki bi aktivno presekala premnogo pokvarjenih namer prejšnje vlade, sprejela ukrepe, ki so času vpijoči in naj ne išče partnerstev in “dobrih” nasvetov pri JJ, ker bo vedno dobil nož ne samo v hrbet ampak tudi v srce..! že sedaj se bojim naslednjih volitev, ker , če spet dobi večino druga opcija, se bo iz te države res za izseliti.
    Nacionalna televizija je pa itak še vedno, kar je več kot očitno, trobilo Janše. Nastopajo le Janša, Viizjak, Grims-debil, večino novinarjev pa nevredni , da se jih na podlagi njihovega dela, podajanja informacij, spoštuje, ker so očitno tako strankarski , da so do nasprotno mislećih prav sovražni.Vsiljujejo svoje misli, nasprotnika, ki njim ni po godu, prekričijo ali enostavno utišajo z ignoranco !
    Kaj je naredil Janša, takoj , ko je prišel na oblast ? Ni se oziral na prav nikogar, delal je samo za lasten interes in ostali, drugače misleči mu nisi bili niti toliko mar kot lanski sneg. Kaj je zganjal, ko je bil izvoljen predsednik države ? Obnašal se je kot kakšen razvajeni smrkavec, kateri je vajen, da je vse po njegovo! Sejanje sovraštva, štetje jam in žrtev ne vodi nikamor več, ljudi, vsaj tiste, ki mislijo s svojo glavo zanima predvsem življenje danes in jutri.

  • Matilda je rekel/-la:

    Tisto usrane od Vrtovca, ki se mu cedi še mleko iiz ust, je pa na Primorskem znano, da je iz domobranske familije in je začutil svoj trenutek in se obelodanil.
    Zapomni si fante, premlad si za razlaganje zgodovine in premlad za nositi v sebi toliko sovraštva, ker se ti bo slej ko prej vrnilo na tak ali drugačen način. Še imaš čas za razmislek , ali pa bodi vsaj tiho in ne prenašaj družinske sramote naprej, mogoče en dan celo na svoje potomce !

  • madona je rekel/-la:

    Matilda,o družinski sramoti raje varčuj.Likvidatorji žrtev HUDE JAME so verjetno še med živimi, morda imajo tudi družine, ki danes hodijo med nami.Matilda, morda si to ravno ti.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    Matilda pravi:
    8. junij, 2009 ob 18:13

    Tisto usrane od Vrtovca, ki se mu cedi še mleko iiz ust, je pa na Primorskem znano, da je iz domobranske familije in je začutil svoj trenutek in se obelodanil.

    eh no,
    poglavar znane familje Juri,oče in nono Vittorio je bil 53tga v Italiji zaradi vojnih zločinov obsojen na dosmrtni zapor,pa je prej pobegnil h tovaršem v Jugoslavijo…

  • medek je rekel/-la:

    V EU namreč ne gre za demokratično zvezo enakopravnih držav, kot se njim dozdeva. EU ni nekakšna nova SFRJ, v kateri vsi štejejo. In v kateri so vsi, še posebej pa Slovenci, pomembni. EU ni nič takega. EU je zveza kapitala. Nastala je iz ekonomskih interesov evropskega kapitala in kapitalistov s ciljem utrditi njihovo moč, bogastvo in interese. V EU gre za kapital in kapitaliste, za njihov dobiček, ne pa za demokracijo in/ali enakopravnost držav. Oziroma gre za demokracijo in/ali enakopravnost držav le tako dolgo, dokler sta dobičkonosni. Za kapital. Seveda je EU tudi kaj malo mar za dobrobit tistih državljanov, ki niso kapitalisti. Oziroma za dobrobit teh državljanov ji je mar le tako dolgo, dokler ta dobrobit ni v nasprotju z interesi kapitala. Ko se to nasprotje pojavi, se EU jasno postavi na stran kapitala. In se požvižga na dobrobit drugih. Ena zadnjih manifestacij tega dejstva so bili evropski predlogi, kako naj se Slovenija loti reševanja krize. Namreč z zmanjševanjem socialne varnosti in s podaljšanjem delovnega časa na 78 ur tedensko (kar, mimogrede, pomeni delati vsak dan v tednu, tudi v nedeljo, 11 ur, enkrat tedensko pa 12 ur!). Nobenih predlogov o prerazporeditvi bogastva. Nobenih predlogov o tem, kako omejiti profite kapitalistov in tajkunašev. Zgolj predlogi o tem, kako še več vzeti delavcem.
    http://www.vecer.com/clanek2009060905440071

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MEDEK, deluješ mi, kot da si iz ekonomije diplomiral pri Križaniču!