1. julij, 2009 | Denis Sarkić

Bogastvo poslancev SDS

Ideja Vesti uspela, v SDS objavili premoženjsko stanje poslancev!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Poslanci opozicijske SDS na čelu s prvakom stranke Janezom Janšo so se odločili javnosti predstaviti svoje premoženje - torej, koliko znaša njihovo bogastvo. Idejo za takšno početje, so v SDS najverjetneje dobili med novinarsko konferenco Zvonka Černača, kjer je spodaj podpisani videoreporter dotičnemu poslancu zastavil vprašanje, ali ne bi bilo glede razkritja premoženja funkcionarjev, najbolje začeti pri sebi. In tako se je tudi zgodilo! Hvala vam za zaupanje, ker ste upoštevali naš skromen piarovski nasvet.

Med leti 2004 in 2008, ko je vlado vodil tedanji premier Janez Janša, so vsi ministri podpisali etični kodeks, s katerim so svoje premoženje postavili na ogled javnosti. Za ta korak se je tedanja vlada odločila, da bi povečala transparentnost delovanja javnih funkcionarjev in njihovega premoženja. Ker se aktualna vlada za podpis takšnega kodeksa (še) ni odločila, je SDS v zakonodajno proceduro vložila predlog zakona o javnosti premoženja funkcionarjev, ki bi preventivno deloval na področju koruptivnih ravnanj in na področju klientalizma. Poslanci in poslanke SDS so se tudi odločili, da ne bodo čakali na odgovor vlade in so na svoji spletni strani objavili tudi podatke o svojih premoženjskih stanjih. Poslanci največje opozicijske stranke so na ogled javnosti postavili bruto zaslužke v letu 2007 in 2008, podatke o lastništvu nepremičnin doma in v tujini, podatke o lastništvu premičnin, podatke o kapitalskih naložbah in deležih doma in v tujini kot tudi podatke o prihrankih na svojih bančnih računih. Poglejte si, koliko imajo pod palcem!

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
28 x komentirano
  • NoMercy je rekel/-la:

    čak mal … a ta revščina se nam gre državo ????
    zihr imajo kaj pri svojih bližnjih parkiranega —- ne me hecat, da ljudje, ki tako vse vedo kaj in kako je vse med sabo prepleteno in podmazano sami nimajo nič!?!?
    če so pa res takšna revščina naj gredo pa na Prešerca Prešerna recitirati - bodo bolj prepričljivi :P

  • nobody je rekel/-la:

    In potem svizec odpre čokolado…ljudje pa padejo na takšne politične ”fore” ali ”floskule”…to je uradno poročilo o premoženju članov strank SDS…kaj pa premoženja, ki so prepisana na ”tretje osebe” in sorodnike? Ali pa premoženje in stanje na računih v državah, katerim ni treba pošiljati poročil o premoženju? VSI naši politiki imajo enormna premoženja v tujini: v obliki lastniških deležev, nepremičnin ali na bančnih računih….živele davčne oaze!!!

    Po drugi strani pa več kot 10% Slovencev živi POD pragom revščine, ki se komaj prebija iz dneva v dan! Takšne bi pa zaprli že, če bi ukradel štruco kruha…sram me je živeti v taki korupciji in klientelizmu…nič neneavadnega, da nas zaradi tega tujina noče v svoje vrste-smo namreč veliko bolj pokvarjena država!!

  • 49528 je rekel/-la:

    Pa to ni Slovenska demokratska stranka! To je klošarska stranka!!!

  • ne me jebat! je rekel/-la:

    A sam tolk? Večina prejme za svoje nakladanje v enem letu več kot večina Slovencev za trdo delo v 10. letih?

    Sam se mi pa res smilijo…zato pa prejemajo po prenehanju njihovih poslanskih funkcij (ne glede na premoženje) nadomestila plač…ko pa ti isti ljudje spravijo nekdaj paradna podjetja našega gospodarstva na kolena in na koncu še v stečaj, pa delavci niso deležni niti poplačila plač, kaj šele kakšnih odpravnin…naj mi nekdo prosim pove, kje si tukaj politični lobisti, ki so s svojimi nenasitnimi apetiti po kapitalu uničili podjetja, jemljejo takšno pravico…potem se pa ljudje sprašujejo, kako je lahko svet zabredel v tako globoko gospodarsko in politično recesijo?! Ker so se verižni lobiji nenehno povečevali- s tem pa tudi njihovi apetiti- a ”žakelj” se ni toliko povečal, zato sistem ni več vzdržal…sedaj pa bodo veliki kapitalisti po najnižjih možnih cenah odkupili ‘’svet” in ga ponovno pognali na prave tirnice- kako pa bi lahko še hitreje prišli do enormnega bogastva in s tem posledično večje moči?!

  • medek je rekel/-la:

    In zares stanje :)? Mauricius, avstralija, Dalas,…

  • Jokln je rekel/-la:

    Njaboljši mi je Alex Zorn… podatki so na DURSu.

    Drugače pa, to je nategancija. Vizjak je vse podedoval al kaj?

    Kje so napisane vrednosti delnic? Kje?

    Kje je napisana vrednost nepremičnin?

    Kaki amaterji…

  • mistique je rekel/-la:

    Learn Excel in 10 minutes :))

  • krucefiks je rekel/-la:

    Pohvalno, da skušajo prikazati premoženje. Drugi bi jim morali slediti. Tako jih bomo lahko volilci vsaj za silo lovili na besede.

    Je pa to poročilo zavajujoče. Kot je napisal JokIn, vrednost delnic ni zapisana, niti niso zapisane vrednosti nepremičnin. Hkrati pa pri vseh “poceni” avtih piše, koliko so vredni.

    V stilu, moj bruto dohodek je 80.000€ + avto 15.000 € + malenkosti (nepremičnine, delnice,…).:D

    Bezjak ima npr. 100m2 veliko počitniško hišico v občini Piran. Ni napisane vrednosti. Zraven pa napiše PUCH, 500€. Daj ga srat.

    Če ima oseba več bančnih depozitov v vrednosti 9.999€, to tudi ni prikazano.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Sem pogledal video.

    Ne morem verjet, Zvonko mi za spremembo deluje človeški.

    Citiram Zvoneta:
    “Ni problem Zvone Černač, pa še kdo drug v tej državi. Trenutno je, oprostite, problem Gregor Golobič.”

    Se popolnoma strinjam. Černač verjetno res ni velika riba. Golobič je. Trenutno. Bi bilo zanimivo slišat njegov odgovor, kdo je bil pa pred trenutno.:D

  • marat je rekel/-la:

    Kje je pa “Dragica” račun? :)

  • justme je rekel/-la:

    @Jokln
    sej pa maš napisano kolko delnic imajo pri določeni družbi!vrednost delnice pa si lahko greš sam pogledat če te tak zanima!
    vrednost nepremičnine se računa po kvadratnem metru!kolko je tam približno kvadratni meter si lahko tud zračunaš!

  • luka je rekel/-la:

    oooo ivek ma v tujini vsaj nekaj mio evrčkov…
    vsekakor pa ni edini!!!

  • muci je rekel/-la:

    KAJ SE VSEH 12 SPRENEVEDATE, TO DA SO OBJAVILI SVOJE PREMOŽENJE GOVORI O TEM, DA IMAJO JAJCA:::::::::::ME ZANIMA, KOLK MA KUČAN? KOLK JE ZAPUSTIL DRNOVŠEK ? KOLK MA KRESALOVA( V RESNICI), KOLK MA RIBIČIČ MLAJŠI IN PA RECIMO POTRČ; PA ŠE KDO IZMED TA RDEČIH ?
    NAJ VAS NE BOLI GLAVA, BOLELA VAS BO JESENI, KO BODO LJUDJE NA CESTAH S PAROLAMI; ZARADI TEH, KI SEM JIH NAŠTELA…

  • lala je rekel/-la:

    HE HE HE vidiš muci to je beseda!!!!!……………he,he sej v bistvu je vse ista banda, se pa v štirih letih ne da toliko nagrebsti kot v 12+!!!

  • Cvetka je rekel/-la:

    hehe, in z 28.000€ namerava Janšist pokrit razliko med starim in novim stanovanjem… Ljudje pri njegovih letih se pač tako do ušes več ne zakreditirajo.

  • luka je rekel/-la:

    Cvetka; jest mam flat na mesarski, pa sem navaden šalabajzar…:)
    Pa da ga Janša ne bo mel…..

    Smešno…:)

  • bronjo je rekel/-la:

    Muci pravi: “KAJ SE VSEH 12 SPRENEVEDATE, TO DA SO OBJAVILI SVOJE PREMOŽENJE GOVORI O TEM, DA IMAJO JAJCA:::::::::::ME ZANIMA, KOLK MA KUČAN? KOLK JE ZAPUSTIL DRNOVŠEK ? KOLK MA KRESALOVA( V RESNICI), KOLK MA RIBIČIČ MLAJŠI IN PA RECIMO POTRČ; PA ŠE KDO IZMED TA RDEČIH ?
    NAJ VAS NE BOLI GLAVA, BOLELA VAS BO JESENI, KO BODO LJUDJE NA CESTAH S PAROLAMI; ZARADI TEH, KI SEM JIH NAŠTELA…”

    Poudaril bi “(V RESNICI)”, to velja tudi za SDSovce…

  • / je rekel/-la:

    LOOOOOOOOOL, pa kdo temu dejansko verjame? Da je to res njihovo edino premoženje? Ah dejte ga no srat….temu pa res samo ofce verjamejo; sej ne rečem da ni lepa gesta, sam treba je bit realen in ne verjet takim populističnim foram no….

  • nemesis je rekel/-la:

    Tudi meni je prav,da so objavili,kaj imajo,za sorodnike in otroke jih pa ni nihče vprašal.Zakaj se pa ldsovci,ki so najdje privatizirali državo,ne upajo nič objavit?Ja Janša je moral pa bivši preživnine plačevat,pa otroka preskrbet,pa tožbe tudi niso zastonj,na računu je pa res nekaj malo keša,recesija…

  • nemesis je rekel/-la:

    Ja pa saj tudi ubogi Pahor nima kaj dosti,ima še njegova partnerka več,najbolje da se Pahor in Janša začneta skupaj proti tajkunom borit,ko sta oba tako relativno revna…

  • justme je rekel/-la:

    eni vidim da res nimate pojma pa da niste z ničim zadovoljni

  • Nejc je rekel/-la:

    Očitno tudi med politiki razsaja čas kislih kumaric. Imajo pa modro - rumeni malce smole, ker jim je včeraj zanimivo propagandno akcijo pokvaril sosedov Ivan oz. Ivo.

    Obenem pa me žalosti novo spoznanje, da živim le v hišici (v mojem primeru bivalni) in ne hiši kot sem si zmotno predstavljal do prevčerajšnim.

  • zirosi je rekel/-la:

    Vprašanje je, zakaj niso raje kar Kosa razvezali molčečnosti?

    Zakaj so se sami šli v pisanje tega, kar bi nam lahko pokazal Kos?

  • mm je rekel/-la:

    hmmmmm … a so podatki o janezovi počitniški hišiči iz zemljiške kjige, ali iz kje druge, ker realni vsaj po moje niso.

  • medek je rekel/-la:

    Kaj pa tam v bazi v pragozdu, je pa kdo, teta :)

  • Mirjana je rekel/-la:

    Sicer pa,…če so javno objavili svojo revščino na spletu,…so že avtomatično dali Kosu razvezo do tajnosti podatkov. Torej,..Kos le s podatki na dan…saj niso več tajni.
    Nakr vidimo kaj se ujema s prijavo, kaj pa z zdravim razumom :))

  • krucefiks je rekel/-la:

    @medek:
    V pragozdu je pa pisano na Rajka.