2. julij, 2009 | Denis Sarkić

Janša kot v Belorusiji

Zaslišanje Janeza Janše na policiji zaradi izdaje tajnih podatkov.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik SDS Janez Janša je po današnjem zaslišanju na policiji zaradi suma izdaje tajnih podatkov dejal, da gre za političen proces proti njemu. Notranja ministrica Katarina Kresal pa je zatrdila, da ni naročila policiji, da naj začne voditi postopek zoper Janšo in da policiji tudi ne namerava naročiti, da naj ga neha. Kot je povedal Janša, je sedaj jasno, da je osumljen, da je z navajanjem citata predsednice LDS Kresalove o reševanju slovensko-hrvaške meje izdal tajni podatek. Povedal je tudi, da postopka proti njemu ne razume kot pravnega, ampak kot političnega. “Zato nimam danes s sabo odvetnika, saj odvetnik ne more nič pomagati pri političnem postopku,” je pojasnil.

Prihod Janeza Janše na zaslišanje in podporniki SDS-a v Šentvidu:

Predsednik SDS je dejal, da ne pozna nobene druge države v EU, v kateri bi se policija ukvarjala s sestankom predsednikov parlamentarnih strank. “Kolikor vem, trenutno samo v Belorusiji policija zaradi podobnih obtožb preiskuje vodjo opozicije,” je dodal. Sam postopek, je nadaljeval, je nekorekten, saj gre za zlorabo policije v politične namene. “Tisti, ki so postopke izvajali, imajo svoje nadrejene,” je pojasnil in dodal, da “gospa Kresalova iz tega položaja nima dobrega izhoda”. “Na koncu bodo morali postopek prekiniti, ali pa ovadbo zavreči ali pa vložiti obtožnici, ker je predsednik ene od parlamentarnih strank citiral predsednico druge parlamentarne stranke, ker je ta slučajno notranja ministrica,” je poudaril. Verjetno so se navzeli beloruskih navad, je dodal.

Predsednik SDS je povedal, da je v gradivu za nov sestanek koordinacije parlamentarnih strank vedno dobival tudi zapisnik prejšnjega sestanka. To ni bil sestanek državnega organa, zato je šlo to gradivo v arhiv predsednikov parlamentarnih strank, je dodal. “Če je bilo na sestankih kaj zaupnega, smo se posebej dogovorili, da se o tem ne govori,” je tudi pojasnil in zatrdil, da se niso dogovorili, da ne smejo citirati Kresalove. Dodal je, da so bili nekateri sestanki snemani, drugi pa ne. Pri tistih, ki so bili snemani, so prisotni vedeli, da se snemajo, je dejal Janša: “Še več, vsak, ki je bil prisoten, je moral pritisniti na gumb, da je bil posnet”.

Janez Janša po zaslišanju o postopku, magnetogramu, odstopu Sanaderja in partnerstvu s koalicijo:

“Tako kot nisem naročila policiji, da naj začne voditi postopek zoper Janeza Janšo, ji tudi ne nameravam naročiti, da naj ga neha,” je po seji vlade o današnjem zaslišanju Janše zaradi suma izdaje tajnih podatkov dejala Kresalova. Kot poudarja, magnetograma sestanka parlamentarnih strank iz leta 2007 ni dobila. “Ne dajem navodil, kako naj policija operativno vodi svoje delo, očitno je, da smo pred zakonom vsi enaki in gospod Janša bi se s tem že lahko sprijaznil,” meni Kresalova. Pri tem je zanikala, da pritiska na policijo. “Policija je pod mojim vodenjem ministrstva povsem samostojna in vodi postopke zakonito v skladu s stroko,” pojasnjuje. Ob tem je omenila, da so kriminalisti tudi z njo opravili informativni razgovor, kjer so jo spraševali o okoliščinah “v zvezi s sestankom, zapisnikom in magnetogramom”.

Kot je ponovno pojasnila, magnetograma sestanka parlamentarnih strank iz leta 2007 ni dobila. “Kolikor se spomnim, tudi nismo bili opozorjeni, da se magnetogram dela,” je dodala. Zato je po njenih besedah veliko presenečenje, “da nekdo iz uradnega dokumenta bere izjave”. Na očitke o tem, da dokument prej ni imel oznake zaupnosti in da mu je to oznako dala sedanja vlada, je ministrica odgovorila, da je od tedanje vlade dobila zapisnik z omenjenega srečanja parlamentarnih strank, ki je imel oznako zaupno. “Zato je moje logično sklepanje, da ima vse ostalo, kar je s tem povezano, tudi oznako zaupno,” dodaja.

Predsednik vlade Borut Pahor pa je na novinarski konferenci po seji vlade poudaril, da se vlada ne vtika v delo policije, zato njenega dela ne želi komentirati. Sicer pa se mu zdi, da gre “za nepotreben vihar v kozarcu vode”, za katerega upa, da se bo kmalu polegel. Stranke v policijskih postopkih oziroma postopkih pred državnimi organi so pogosto nezadovoljne nad tem, da so se znašle v teh postopkih, je dejal minister za pravosodje Aleš Zalar o očitkih predsednika SDS o zlorabi represivnih organov. “To razumem kot izraz tega nezadovoljstva,” je še poudaril.

Kriminalist Stojan Belšak in piarovec policije Vinko Stojnšek po zaslišanju Janeza Janše:

Tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je po zaslišanju Janše zanikal njegove očitke, da gre za politični proces. Policija je, kot pojasnjuje, zaznala sume storitve kaznivega dejanja in je dolžna storiti, kar veleva zakon o kazenskem postopku. Kot je dejal, je policija obvestila o sumih kaznivega dejanja začela zbirati na podlagi poročanja medijev in sprožila postopek. V postopku se ti sumi sedaj preverjajo, pojasnjuje. S koliko ljudmi so kriminalisti že opravili informativne pogovore, Stojnšek ni vedel, je pa dejal, da bodo “poskušali govoriti z vsemi udeleženci tistega sestanka iz leta 2007″. Kriminalisti bodo tako po njegovih napovedih nadaljevali z zbiranjem obvestil, potem pa “o ugotovljenih dejstvih obvestili pristojno tožilstvo”. “Kdaj se bo postopek končal, ne moremo predvidevati niti napovedati,” je dejal Stojnšek. Ob tem je pojasnil, da se bo to zgodilo, “ko bodo zbrana obvestila, ko bodo sumi ovrženi ali dokazani”. Na pristojno tožilstvo morajo namreč v vsakem primeru podati poročilo ali ovadbo.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
83 x komentirano
  • medek je rekel/-la:

    intermezzo:

    Kaj je borec za resnico, za primerjavo.

    http://www.youtube.com/watch?v=1hO_0byNexA&eurl

  • Peter je rekel/-la:

    To kar pa ta vlada pocne z represijo je pa nedopustno. Kam to vodi ne vem… A vendar po posnetkih iz seje vlade, kjer se kregajo, ni razloga za optimizem.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Medek,

    CIA stoji za političnimi kandidati po vsem svetu.Obama bo revitaliziral Imperij pod obrazom mulata…plima se je začela obračati.

    Honduras, Hrvaška….Male države so prve.

    Kaj misliš, da ne spremljajo ljudi z izrazitmi prepričanji?

    Vedo kaj se piše na Vesti. Tudi zate, Medek…te ni strah?

  • medek je rekel/-la:

    Sj pravim, Mosad je na treningu, ne počutim se dobro. Še posebej , ker je Janša pred tem s Šinkovcem razsul Sovo.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Rožnik je bil zlovešč simbol.

    Pravijo da je bil profesionalno ustreljen, razparan in odrt. Strelec bi ga lahko skril, a ga ni. Hotel je, da ga najdejo.

    Nekaj je hotel povedati. Mediji so poskrbeli zato, da je bilo njegovo sporočilo jasno razvidno. Pomisli na tisti dogodek Medek. Sporočilo je bilo sublimirano, a jasno.

    Pomisli na tisti dogodek Medek. Kaj sporoča divji lovec? Kaj čutiš?

  • polbela štruca tip KGB je rekel/-la:

    kej 40minutnega kurnika oz golobnjaka ne boste nič komentirali?

  • luka je rekel/-la:

    eh…kr neki…vsak dan 200 šihtov ostane brez folka…:) mediji pa se ukvarjajo z eno izjavo na odmevih in šalabajrizmom na seji vlade…eh…raziščite, kako so pokrali pol države!!!!

    eh…

  • severnik je rekel/-la:

    Žalostno da bivši predsednik vlade lahko izmišlja in insiunira razna dogodke in si predstavlja,da edino on je tisti ki lahko na vse načine presoja in razsoja ovsem kar se dogaja Sloveniji. Vsaka zadeva ki je usmerjena proti njemu je kaznivo dejanje in represija proti njemu!! Kaj pa je z afero Smolnikar???? kdo je in kaj je bil takrat JJ??? Srž vsega problema je problem nedotakljivosti Janše!!!! Kaj a smo ljudje res tako blesavi??? Kaj in koliko afer je že bilo okoli njega??? Zakaj se ga vsi bojijo??? A je on oseba ki si prilašča vse privilegije v državi??? Kdo pravzaprav je??? Nikoli v življenju ni pošteno in ni nič delal!!!!
    Kaj pa problem romov??? Problemi orožje??? Problemi patrie??? Problemi tajkunov??? Problemi medijev??? Problemi korupcije in klientelizma pri postavljanju in zamenjav direktorjev??? Problemi stačajev MIP POMURKA, HIT SLOVENSKE ŽELEZNICVE, HOLDING SLOVENSKI ELEKTRARN???
    Kaj a res se nič ne vidi in zakaj si vsako stvar obrne sebi v prid in manipulira z ljudmi??? Od kod posameznim ministrom njeove vladavine toliko bogastva:Zakaj se ni rešilo problem meje z HRV??
    Kje je bil l.1991 ob postavitvi prve mejne kontrole na Plovaniji ???? Kaj sta takrat delela z velikim
    tajkunom Bavčarjem??? Vsa ta vprašanja terjajo odgovor!!! GOSPODJE IGRATE SE DSRŽAVO!!!
    SDS ni stranka kredibilne drže!!! Je strankia liderja in enoglavega razmišljanja!! Zakaj so izstopili nekateri člani iz stranke??? Končajte z lažmi in pometite pred svojim pragom. Za veliko stvari nosite odgovornost ravo vi in vaš veliki lider?? A SDS potrebuje kot vse kaže FIRERJA???!!! Toliko o sprenevedavosti vas in samega JJ!!!

    • nemesis je rekel/-la:

      Mislim,da če se kdo boji Janše,se ga zato,ker preveč ve.Kar se Patrie tiče,naj finski novinar prinese dokaze,tudi Golobiču je bilo potrebno dokaze pod nos pomolit,da jih je videl.Kar se kadrovanja in političnega kupčkanja tiče so vsi enaki,samo da ima lds daljši staž,saj je Rop pred kamero rekel,da je on nastavil Jankovića na čelo Merkatorja in danes ima ta gospod lepo premoženje.
      Kar se pa tega,da bi bila tale poanta ge.Kresal državna skrivnost tiče,je pa to čista oslarija.

  • severnik je rekel/-la:

    Žalostno da bivši predsednik vlade lahko izmišlja in insiunira razna dogodke in si predstavlja,da edino on je tisti ki lahko na vse načine presoja in razsoja ovsem kar se dogaja Sloveniji. Vsaka zadeva ki je usmerjena proti njemu je kaznivo dejanje in represija proti njemu!! Kaj pa je z afero Smolnikar???? kdo je in kaj je bil takrat JJ??? Srž vsega problema je problem nedotakljivosti Janše!!!! Kaj a smo ljudje res tako blesavi??? Kaj in koliko afer je že bilo okoli njega??? Zakaj se ga vsi bojijo??? A je on oseba ki si prilašča vse privilegije v državi??? Kdo pravzaprav je??? Nikoli v življenju ni pošteno in ni nič delal!!!!
    Kaj pa problem romov??? Problemi orožje??? Problemi patrie??? Problemi tajkunov??? Problemi medijev??? Problemi korupcije in klientelizma pri postavljanju in zamenjav direktorjev??? Problemi stačajev MIP POMURKA, HIT SLOVENSKE ŽELEZNICVE, HOLDING SLOVENSKI ELEKTRARN???
    Kaj a res se nič ne vidi in zakaj si vsako stvar obrne sebi v prid in manipulira z ljudmi??? Od kod posameznim ministrom njeove vladavine toliko bogastva:Zakaj se ni rešilo problem meje z HRV??
    Kje je bil l.1991 ob postavitvi prve mejne kontrole na Plovaniji ???? Kaj sta takrat delela z velikim
    tajkunom Bavčarjem??? Vsa ta vprašanja terjajo odgovor!!! GOSPODJE IGRATE SE DRŽAVO!!!
    SDS ni stranka kredibilne drže!!! Je strankia liderja in enoglavega razmišljanja!! Zakaj so izstopili nekateri člani iz stranke??? Končajte z lažmi in pometite pred svojim pragom. Za veliko stvari nosite odgovornost ravo vi in vaš veliki lider?? A SDS potrebuje kot vse kaže FIRERJA???!!! Toliko o sprenevedavosti vas in samega JJ!!!

  • Nikolovski je rekel/-la:

    hehe men je pa všeč ta Stojnšek :)

  • antikalimero je rekel/-la:

    Zdrahar z Mesarske se gre Tita
    Jebiga, je že mimo Ja Ne Priznajem Ovaj Sud…
    komunist po duši ne spremeni nravi, tudi po petdesetem …še vedno komunist.

  • polbela štruca tip KGB je rekel/-la:

    severnik pravi:

    2. julij, 2009 ob 22:48
    GOSPODJE IGRATE SE DSRŽAVO!!!

    točno,in to dobesedno v “živo”

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Martinjak, me prav zanima, kako ti je s tako katastrofalnim znanjem najpreprostejših pravopisnih, kaj pravopisnih, tipkarskih veščin uspelo diplomirati. Pa četudi na tako ničvredni instituciji, kot je kranjska Sorbona …

  • Štrigon je rekel/-la:

    Čakte malo, kaj se pa to dogaja ?
    A niso tile militantni Janševi podporniki malce stari ?
    Avantgarda SDS … gremo v boj , v boj za našega Ivana.
    To je samo diverzija.
    Sumim, da so ta mladi skriti v OKOPIH in se pripravljajo na PREMIKE..

  • mistique je rekel/-la:

    JANŠA FEELs BELORUSIJA? I don’t :))

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Štrigon, tudi jaz sem rahlo razočaran. Pričakoval sem namreč, da bodo svojega vrhovnega vodjo prišli pozdravit oziroma mu držat štango vsaj Mefisto z na glavo obrnjenim razpelom, Gašper v rožnati bundi (ali vsaj v popek razkrivajoči rožnati majčki), korenino vihteči Kaktusek, Rukar s povodcem s telico v eni in vilami v drugi roki, pa Martinjak v fensi očalih (znamke Armani, ponarejene v Veliki Kladuši) … Pa nič. Namesto mladcev, mladenk, pa stricev in tet v najboljših letih … takole ostareli jurišniki. Mislim, da sem v ozadju celo zagledal galapagoško želvo, od nekod pa se je slišal zvok, podoben oglašanju tiranozavra.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Karli, leta te dajejo in z njimi tudi slabijo čuti.

    Tisto ni bil zvok tiranozavra ampak vsesplošen krohot raje v LJ, ki je gledala 40 minutno dokumentarno oddajo o hirearhiji v tropu šimpanzov.

    Zelo poučno in hkati zabavo. Medtem ko so se policaji menili s šefom režije, se je film že vrtel.
    In ker je, kolikor je meni znano zaupne narave, se bo potrebno sedaj pogovarjati še z opicami.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Jebemtiboga, Gašper, slabo ti gresta od rok tako matematika kot biologija. Da ne bo treba ponovno v osnovnošolske klopi …

  • nemesis je rekel/-la:

    Ja, pa saj Golobič pa Ultra so tudi stalno v medijih,pa da je bil za kartice Urbana razpis na kožo Ultri pisan,pa direktor Četrtne poti trdi,da je Ultra dobila posel brez referenc,itd.-zakaj tu policija ni sama dala kazenske ovadbe,če se že toliko piše.

  • nemesis je rekel/-la:

    Ma dajte no,to je vse skupaj traparija.Koga briga kaj ena bjonda nekje reče,saj se nam že vsa Evropa smeje, pa tudi denar nam že odteguje,namesto da bi poslanci skupaj stopili in nas iz krize reševali,poolicija in kriminalisti pa patrije in tajkune raziskovali,se grejo tu neke nesmiselne ovadbe,naj še Ropa za nazaj ovadijo pa vse ostale.Nimate pa prav,da je Janša kriv za tovarne,lds je to državo vodila ves čas,Janša pa res v 4 letih ni mogel ne vem kaj narediti,saj ni imel dostopa do podsistemov,ki so se gradili 14 let,pa še Drnovšek je leta 2002 sam rekel,da je bila Depala vas inscenirana,Janša preveč ve,zato ga tako napadajo.
    Res pa je,da bi moral imeti malo bolj spravljivo retoriko,pa res je veliko tvegal za samostojno Slovenijo in če Kučana z njegovimi miljardami na miru pustijo,bi mu to vabilo lahko dali tudi prej,ne pa da se časovno vse tako ujema,dan državnosti itd.,to ni naključje.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Nemesis, kje natančno je Drnovšek rekel, da je bila Depala vas inscenirana? In od kod so tvoji podatki o Kučanovih milijardah?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Dragi moji, kaj boste porekli potem, ko bo Pahor moral izustiti pričakovani stavek: dam Kresalovo zaradi Janše!

  • ProPolis je rekel/-la:

    Ampak človek ne more verjeti, na kaj vse ti političarji nalimajo oznako “Tajnost” ali nekaj takega. En ubogi sestanek o Hrvaški, kjer padajo floskula za floskulo, potem pa jih skrbi, da ne bi kaj prišlo v javnost. Sploh pa kdo je še kdaj od politiko pričakoval, da bodo, kadar ni ravno v njihovem osebnem ali partijskem interesu, znali držati jezik za zobmi? Od vojske in denimo kakih spodobnih diplomatov še nekako pričakuješ, da skrbijo za državno ali kako podobno tajnost, ampak od politikov … Kdo je tu naiven?
    Kresalova si je izbrala silno bedno polje boja z Janšo. Brez dvoma strateška napaka.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Se mi pa vseeno zdi grdo od Janše, da Slovenijo primerja s slabimi platmi Belorusije. Da nek nekdanji državnik in visoki politik izreče tako obscenost kaže na marsikaj, a v zvezi z Janšo pač na nič novega.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    PROPOLIs, moral se bo sprijazniti s tem, da je nekatere poteze vlade in posamičnih ministrov mogoče primerjati z ukrepi najodličnejših politikov Belorusije, nekatere pa celo s Culokafrijo.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Mefisto, ni se treba meni, ni se treba tebi in ni se treba niti vsem ostalim sprijazniti z neumnostmi ne Janše ne Kresalove in tudi vseh njunih političnih pajdašev. Ampak zato nismo, kakor želi Janša manipulativno in pejorativno obesiti državi, prav nič beloruski. Sploh pa je tudi z mednarodnega oz. diplomatskega vidika silno sporno delati take primerjave. To lahko počne kak politik nizkega ranga ali kak državljan v gostilni, ne pritiče pa nekomu, ki je vrhunski politik in celo par let vodil to državo.

    Sploh pa bi si lahko državljani postavimo za cilj, da bodo v to politiko končno začeli vstopati najboljši kadri, ne pa da je stankarstvo in politika nekak kadrovski odpad ter neke vrste psihiatrična ustanova za vse, ki ne morejo svojih tegob rešiti stran od javnosti. Če bi tako pavšalno delali recimo v Krki, bi ta že zdavnaj ne bila paradni konj slo gospodarstva. Samo v politiki lahko neobremenjeno čvekaš nemunosti. Še huje, bolj neumno kot čvekaš, bolje ti gre.

  • severnik je rekel/-la:

    Vsi ki govorite o Kučanu in njegovih milijonih ste tako neuki in … da si stem samo poglabljate domišljije.Rajši zahtevajte odgovor kaj vse JJ ni še izdal v tujini??? Kje in koliko svojih ima razpršenih z zaposlitvijo tik pred prvzemom nove vlade v jedrih te vlade in ki sledijo in izdajajo z svojim prisluškovanjem skrivnosti ki so širšega pomena za vso državo?? Koliko laži in sranja z strani JJ še rabimo??Očitno je treba preusmeriti tok pozornosti na druge zadeve,ker prihaja čas ko se razkrivajo posamezni elementi koruptivnosti in kraje državnega denarja Janševe vlde???!! Ne se čudit DRŽAVA NI OD JJ IN SI JO NE MORE LASTITI!!! KJE SMO MI LJUDJE??? BREZ NAS NE BI BILO NIČ;NIČ NIČ;NIČ,!!!! SRAMOTA DA KOT BIVŠI PREDSEDNIK VLADE PRIMERJA NAS Z BELORUSIJO,STEM JE IZGUBIL VSO KREDIBILNOST KOT DRŽAVLJAN TE ISTE DRŽAVE.SRAM GA JE LAHKO! TO VAM JE JJ.!!!!

  • joze je rekel/-la:

    edino kar je meni vse bolj jasno je da tile jbtz fantje niso sedeli brez razloga
    in zakaj se je butast folk trudil osvoboditi jih , ce bi jih pustili not bi meli po idiotov ze stran
    pol bi samo se pocistili z sirco, golobicem ipd. pa bi narod lahko mirno zadihal
    to da so pa tile fantje z svojo aroganco sponzorirani od zunaj je pa jasno od kosova do triglava

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nekateri ljudje pa vedno najdejo vzrok za slabo voljo in se tolažijo z Janšo!

  • medek je rekel/-la:

    Ja vsi smo pretrpeli eksperiment Janšastan.

  • Edi je rekel/-la:

    Nič ne vemo, mi smo bebčki ki nas ti gospodje vlečejo za nos… Kar poglejte si te podpornike - še vedo ne zakaj je Janšsa prišel na policijo, ne vedo kako je potekala osamosvojitev, nič ne vedo, sam tudi bolj malo vem, vse kar vem, sem izvedel iz medijev, ki pa so popolnoma nezanesljivi, kot bi bil na pol slep in gluh…Stvari se odvijajo, so se odvijale in se bodo izven našega dosega… Vse skupaj me še najbolj spomni na delovanje podobno nekakšnim prostozidarjem, verjetno se tisti pravi “šefi” dobijo potem na sestanku in se vse zmenijo kako in kaj se bo dogajalo…manipulacija z množicami je vse preveč lahka, ker je med vsemi informacijami nemogoče razbrati prave in ločiti norce od pravih razumnikov…

  • marjetica je rekel/-la:

    joj ,kaj vse bo storil ,da pride nazaj in začne čistko po vseh zamerah, ki jih zdaj zbira
    so pa vseeno vladajoči neumni, da bolj ne morejo biti*nobene zadeve ne znajo obrniti sebi v prid

  • angie je rekel/-la:

    Carlos Contreras pravi: komentar 18

    2. julij, 2009 ob 23:42

    :))

  • medek je rekel/-la:

    @35
    18 je res :)))

  • butalec je rekel/-la:

    Sam ne poznam nobene države na svetu, kjer bi bivši predsednik vlade po tem, ko je izgubil volitve v osrednji informativni oddaji na javni TV bral del magnetograma zaupnega zapisnika z zaupnega sestanka ,ki ga je sam vodil samo zato, da bi diskreditiral političnega nasprotnika. Res da sem navaden butalec, zato naprošam vse bolje obveščene butalce, da mi pomagate poiskati tako državo, tak primer in takega politika. V kolikor takega primera ni niti v Belorusiji, predlagam da JJ na javni televiziji v osrednji informativni oddaji prebere celoten magnetogram tega sestanka, da bomo v celoti obveščeni kaj so na tem sestanku govorili tudi ostali politiki, vključno z njim. Šele takrat bomo lahko ocenjevali ali je dokument upravičeno označen kot tajen , ali so ti sestanki le blebetanje blondink. Ko nam bo to jasno bo jasno tudi ali je JJ storil očitano mu kaznivo dejanje ali ne. Takrat gospodu JJ tudi ne bo več treba delati politikantskih primerjav z Belorusijo, saj se bo videlo kakšna država smo. Ali smo še Slovenija ali smo že postali “JANŠANAT”.

  • paternoster je rekel/-la:

    Vsak dan smo bolj podobni Belorusiji ali še kakšni bolj čudni državi.Prvaka opozicije policija zaslišuje,ker je policijski ministrici dokazal da laže,še huje ,da nima pojma.Pahor ta konflikt imenuje vihar v kozarcu vode,ustaviti pa ga ne more,ker je le lutka v rokah vsak dan več ministrov.To je vesoljna Slovenija lahko slišala v prenosu tajne seje vlade.IRMA PROSIM IRMA……….Tako se države ne da voditi.V zadnjem času Pahor več časa posvečo branjenju svojih ministrov, katerim se vsak dan očitajo nove in nove nepravilnosti.Ministri ga vse povprek izsiljujejo in grozijo z odstopom.Skrajni čas je, da udariš po mizi in narediš red,če pa tega nisi sposoben pa vdobro Slovenije odstopi.

  • lala je rekel/-la:

    Severnik:
    Kaj ima JJ v tujini, če sploh?… je stvar preiskovalnega novinarstva in če ima ima kej se res čudim, da levi mediji ( dnevnik, nedeljski….) tega še niso izbrskali, in če bodo kaj končno našli ga bomo takrat pljuvali in obsojali!!!!

    Ve se pa kam spada kučko( človeka, ki se hodi zdravit v švico, ker imamo pri nas tako “dober” zdravstveni sistem, LE KDO MU TO PLAČA???) in njegov F21 in kateri so direktorji v njem, še huje kako in na kakšen način so obogateli in eni se spomnimo časov propada največjih firm od smelta in litostroja, tama, metalke, btc…. naprej tako, da lahko samo največji naivnež verjeme, da je za nastanek taikunov kriv nek JJ, enega odgovornega za propad oz. namerni razfuk številnih firm celo poznam in človek se vozi po jadranu v jahti in živi brezskrbno življenje, jasno, spet so njegovi na oblasti!!! Vse to kar pripisuješ vladi JJja, se je dogajalo tudi v času LDSa in to še v veliko večjih obsegih in stvari se spet ponavljajo!!!!……zato bi mirno lahko obrnil tvoje besede in rekel Koliko laži in sranja z strani te vlade in njenih liderjev še rabimo?? Sicer pa si lahko pogledaš kako so stvari potekale v dokumentarcih VZPOREDNA EKONOMIJA in boš neprijetno presenečen!!!! ( priporočam)
    Nevem folk pa ste res lahko tako neumni, da verjamete čisto vsaki laži sproducerane s strani levice???….kot bi bil 20 let na oblasti JJ, jasno sej ni svetnik in je odgovoren za marsikatero pirdarijo, vendar se ta niti v sanjah ne more primerjat z vladavino LDSa in kdo je danes na oblasti????! Malo si poglejte povezave med politiko in gospodarstvom, bančništvom ter sodstvom, koga zagovarjajo največji prihvatizerji in zakaj??? Slovenija je pač premejhna, da se ne bi poznaji med sabo in nekateri to zelo dobro izkoriščajo

    LJUDJE MALO VEČ SPOMINA!!!!!!, sploh tist, ki očitate nepoznavanje nam, ki nam spomin seže dlje od leta 2004, ker z stalnim blatenjem JJa in odobravanjem levice sami izpadete največji nevedneži!!!!!

  • Cvetka je rekel/-la:

    paternoster,

    Janša je dobro vedel, da gre za dokument z oznako ZAUPNO. Ja? Ti to ni jasno? Zavestno je reskiral s citatom, ki ga je vzel ven iz konteksta, ker je dobro vedel, da dokument v celoti nikoli ne objavljen.

    Pa ne da branim Kresalko, ampak take umazane igre gredo Janšistu prekleto dobro od rok.

  • Gregor je rekel/-la:

    Kaj Janši in njegovi vojski babic ni jasno?! Oznaka tajnosti se na uporablja z namenom, ne zaradi lepšega. Kdor je ne upošteva, mora za to odgovarjati.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Slovenska politika je v 18 letih uspela sproducirati dve polresnici, ki nas razdvajata.

    Del prebivalstva verjame, da je Janša daleč najbolj pokvarjeni politik.

    Drugi del prebivalstva verjame, da je Janša edini pošten politik.

    Na račun teh dveh polresnic lahko vsi počnejo karkoli, ker vsaka stran uspe z njima opravičiti svoj obstoj.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Kdo pa lahko odvzame pečat zaupno celotnemu magnetogramu?…kdo lahko znotraj dokumenta reže inserte, za katere presodi, da naj ne bi bili zaupni?..
    se pridružujem ad 18! :)) in propolisu ter mu čestitam za umirjeni ton…meni ne uspe.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    BUTALEC, tudi mene si prepričal, da živim v Butalah.

  • WHMH je rekel/-la:

    Žal v tej preljubi Sloveniji živimo ljudje, ki smo imeli in še imamo pofukanega komunizma/socializma zadost. Janša je žal najboljša in za sedaj edina rešitev za nas. Ne bom rekel, da je popoln, vsekakor pa ima manj “resničnega” masla na glavi kot pa t.i. “zastopniki nacionalnega interesa”. Ostali pa še naprej vztrajate, sve če raja da pozlati. Sreča, da je prišla ta kriza, da se je nekaj okostnjakov privalilo iz omar.
    Škoda je samo, da bodo ostali samo še okostnjaki.
    Pa če sem zato tudi belogardist, fašist, …

  • obama je rekel/-la:

    kako se narod danes muza,smeje in sklada vice o zares sposobni KGB vladi..

    neprecenljivo

    Kako se šele Janša smeje… :)))

  • nejc je rekel/-la:

    Pomoje ga bo razfukal od smeha. mene je skor, ko sem prebral tole: “Žal v tej preljubi Sloveniji živimo ljudje, ki smo imeli in še imamo pofukanega komunizma/socializma zadost. Janša je žal najboljša in za sedaj edina rešitev za nas.” neumnost je res neuničljiva.

    če kdo, potem je Janša eden preživelih komunistov, no ja, eden tistih, ki še uporablja totalitarne metode- reči mu komunist, je žaljivo za komuniste, itak je bil izključen iz KP in ga kljub prošnjam niso vzeli nazaj. ja, mamo pofukanega komunizma/socializma zadosti, nekateri očitno ne.

  • Edi je rekel/-la:

    Spet komunizem in socializem - prosim vas, obiščite že psihiatra.
    Še malo pa se bo Janša in tudi ostali politiki začeli obnašati podobno temu:
    http://www.youtube.com/watch?v=b2eO2q-Qhag

    Ne vem kako jih ni sram takih izjav, ki so “poden od podna”. O tem da so sodniki skorumpirani, do neke namišljenih komunajzarjev in podobnega…

  • nejc je rekel/-la:

    Itak.
    Sad se narod uveliko pita,
    ko će nama da zameni Tita,
    sad se znade ko je drugi Tito,
    Janez Janša ime plemenito”.

    A nas to, kar so Srbi že dali skoz, še čaka?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nas ne, tebe pa!

  • severnik je rekel/-la:

    LALI; Če ja kdaj bilo toliko korupcije,klientelizma in kraj družbenega premoženja,laži, šverca z orožjem,preprodaje le tega,primer Smolnikar v Depali vasi, prevzemi in ustvarjanje tajkunov,kraje in problikovanj raznih pidov in drugih podobnih primerov,menjav direktorjev,menjav urednikov itd:Aje res Janša tisti ki je nedotakljiv in se nič ne sme njemu in njemu podobnim nič dokazat,jih poklicat na zagovor??? Kdo je v tej džavi pravzaprav Janša? Kaj so ljudje v tej državi??? Ali jih on postavlja na šahovnico in se igra z njim??? Lider Janez mora in če bi bil poštenjakar bi priznal,da je tudi parole pisal ko je bil član ZKJ in ZKS!!!! Človek njegovega kova je diktator in ne dopusti drugačnega odločanja kot samo to kar je njemu in somišljenikom prav! Žal Janša je bil vseskozi zraven in minister za obrambo tudi,in kaj je počel 1991 z mejnim vprašanjem na Plovaniji??? Mu je pomagal takrat kot notranji minister Bavčar tajkun??? Kaj pa prodaja Mercator??? Žal nekatere res spomin zapušča na te stavri,A je bil zmeraj zraven. Najhujši sovražnik je samemu sebi tisti,ki se zmeraj spreneveda in laže ter kot bivši predsednik vlade laže o svoji domovini in jo primerja z anarhističnimi vladami. Če ima čisto vest to ne bi počel!! Treba pa je dobro prebrati kaj sem pisal in zakaj!! Država ni Janša!!! Država smo mi državljani.Oblast ki je zaupana ljudem so pa zaupali državljani in imajo pravico zahtevati odgovore na vsa zafurana dejanja in tudi morajo kazensko odgovarjati kot mi vsi navadni državljani!!! Vsa čast ljudem v Sloveniji da so delali vsporedno ekonomijo,če taga ne bi počeli danes nebi marsikdo imel to kar ima. Ampak ti ljudje niso kova JJ!!! Dobro premelji njihove zapise in potem je treba šele o teh stvareh govoriti!! Zakaj so pa JJ obrnili mnogi njegovi bivši somišljeniki in trpini hrbet in zakaj?? So morda narobe sprejemali njegove zahteve??? Ali pa so dojeli nevarnost obnašanja liderja JJ!!?? Janša je nevaren manipulator!!! Ni še dojel vsega po porazu na volitvah! Še zmeraj hoče biti lider in sovražnik samemu sebi!!! O blatenju pa samo toliko: NIHČE NI VEČ SRANJA NAREDIL V SLOVENIJI KOT PRAV JJ. Tujina nas pozna prav po tem !!! Naj živi državljanska svoboda,brez in demokracija brez omejevanja svobode z strani kova JJ!!!

  • janez je rekel/-la:

    Bedaki komunajzarski

  • igooor je rekel/-la:

    Kako prijazna javna policija in tudi zelo obveščena, pripravljena državljanom pomagati? Moji prijateljici je včeraj crknil avto na cesti in so šli mimo in se smejali. Kreteni. Pa ta Janša in ostali politiki, ko začnejo govoriti mi začne smrdet iz zvočnikov. Podimo jih enkrat zamenjat, prosim, ne predstavljam si še ene par let tako smrdljivih zgodb. Pa če so resnične ali ne, nikoli ne bomo zvedeli, zato je edina opcija vse odstraniti. Jaz bi jim pustil plačo samo, da gredo, ker so za Slovenijo hujši paraziti, kot je koloradski hrošč krompirju.

  • medek je rekel/-la:

    Meni je pa modri prijazno pomagal napumpat gume :)

  • igooor je rekel/-la:

    Ali pa tako postavljeno. Imamo tako dobre politike, da se tako dobro potegujejo za stvari, da se nikamor ne premakne. Rabimo slabše, take ki nebi vse vedeli in bi se bili pripravljeni učiti od strokovnjakov iz področji, ki jih zastopajo. Kjer je preveč genijev na kupu je zmešnjava. Samo poglejte kaj so naredili ekonomski geniji iz svetovnih borz. Suprca ane?

  • igooor je rekel/-la:

    Meni se je to zgodilo v Nemčiji, res dobra izkušnja. Meni se zdi, da še vedno so javni uslužbenci in naj bi pomagali. Mogoče je bil včeraj tak slučaj…

  • paternoster je rekel/-la:

    Cvetka
    Skoraj nisem govoril o dokumentu iz katerega je Janša bral.Mislim,da niti ni tako pomemben, razen, da je način, kako pozornost Slovencev odvrniti od bolj pomembnih in usodnih dejstev.Ta so vse večja brezposelnost,strmo padanje DBP,odnosi z Hrvaško in naši ukrepi v očeh EU in seveda ukrepi Pahorjeve vlade za obvladovanje teh.Res me skrbi, da se več pozornosti ne posveča življensko pomembnim problemom

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Boljševistično-murgeljski cerebralni paraplebiki na VESTOVEM spletu že danes z najbokj brutalno-lovskem jeziku zaključujejo,svojo udbovsko ovaduško vlogo.Iz njihovega stalinistično-murgeljskega besednjaka je zaznati popolem THE END in njihovo preselitev titoistično večno ilegalo.ZBOGOM!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Uničevalko, spet si nagajiv in poreden! In še vedno nisi oddal domače naloge, ki sem ti jo bil že zdavnaj naložil! No, kakšen izgovor boš znesel danes? Resno, glede na to, da si objavil svojo telefonsko številko, bom poklical tvojo mamo, naj pride v šolo!

  • bronjo je rekel/-la:

    Carlos, pa ne da imaš Uničevalkovo številko? Mefisto zna biti ljubosumen, saj mu je Uničevalko že davno obljubil frulo…

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kaj frulo, pozavno!

  • MM je rekel/-la:

    severnik, izgleda, da si tudi ti ravno včeraj iz lune padel. Na glavo …

  • bronjo je rekel/-la:

    Hja, naslednjič ko bo Ivan moral na kakšno zaslišanje, ga bo pričakala kar pihalna godba.

  • nejc je rekel/-la:

    je pa kar ganljivo, uničevalko in šmarnica, takole vsak dan, ob pol osmih skonzumira ultimativno dozo, malce še pomiga s frulico in obleži. ljubko.

  • severnik je rekel/-la:

    MM: Zelo ste se razjedli v razdiranje in postali ste vsi kot paraziti,kar vam ne odgovarja pa brez vseh kompromisov uničujete.To je vaše načelo.Kompromisov pri vas ni!!!!

  • Si. R. je rekel/-la:

    O, joj, kakšno čudovito nadaljevanje Butnskale :-)

  • MM je rekel/-la:

    severnik, še enkart pozorno preberi kar si napisal …

  • severnik je rekel/-la:

    Dobro preberi moje prvo pisanje in potem se razjpči!!! MM!!

  • NoMercy je rekel/-la:

    čista katastrofa da je moral JJ priti sam na zasišanje :P — še novinarje je moral sam povabiti :)
    on je v akciji “Čista lopata” zagotovil filmski scenarij: policija, lisice, mediji …. skratka štala kot se šika :)
    —————–
    ta oblast res nima nobenega odnosa do JJ_a :P

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    MUHA C C-pa ne da mi direktno groziš z VAŠO UDBO ???

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Uničevalko, ubogi revček, s kakšno Udbo? Udbe ni oziroma je ni več, kokolo, tako kot ni Rdeče kapice, Svetega Duha in Pehte. So pa mali sivi iz Roswella, ja, in če jih boš še naprej izzival, te bodo vzeli na svojo vesoljsko ladjo. :))))

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Aja, pa kdaj mi boš odgovoril na zastavljeno vprašanje?

  • chef je rekel/-la:

    Pogovori z Janševimi podporniki so neprecenljivo gradivo!

  • nemesis je rekel/-la:

    V tedniku Mladina je novinar Bernard Nežmah,v idaji 24.junij 2009 napisal,da je Janez Drnovšek v intervjuju za Mladino leta 2002,ko je zbolel za rakom v intervjuju izjavil,da je bila afera Depala vas inscenirana.Se opravičujem,ker pozno odgovarjam.

  • nemesis je rekel/-la:

    Pa nehajte s temi vrhunskimi tajnosti,gre za vrhunske nesposobneže,malo poslušajte Sanaderjevo slovo in pozdravček Pahorčku,saj je jasno,da Hrvaška ne bo odstopila od svojega stališča in ne potrebujemo nobene tajnosti,saj naša vlada samo sebe v eter daje.Pa tako počet zaradi ene traparije,tisti,ki ta cirkus delajo,ga bojo tudi nazaj dobili.Mi nimamo vlade,tej vladi vladajo korporacije.Bi pa Janša,čeprav ne mara blondink lahko bil gentleman in samo povedal,kaj je rekla,pa da ima dokaze za to,ne pa da je dama pobledela in se potem čisto zmedla.

  • paternoster je rekel/-la:

    Uničevalec rdečuhov
    Sem pričakoval bolj odločen odgovor CC, tvoje orožje peša,lupam,da se kmalu povrneš v staro formo.Mislim pa, da bo CC kmalu potrebno odgovore naslavljat na neko ustanovo v bližini Vojnika Tam se pojavljajo SIVI iz Roswella

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zakaj naj bi bila varovana tajnost, če Kresalova pove kako neumnost.

    Bom odgovarjal zaradi izdaje državne tajnosti, če povem, da vsem na očeh in ušesih večkrat strelja kozle.

  • NeMoršVrjet je rekel/-la:

    v belorusiji,
    valjda,
    samo tam so takšni tepci ki bi šli brat stenograme
    izza zaprtih vrat

  • DragicaJ je rekel/-la:

    Blagor ubogim na duhu, kajti njih je Slovensko kraljestvo.

  • nemesis je rekel/-la:

    Vlado volijo ljudje,da delajo za ljudi,ne za lastne politične interese,Slovencem bi morali objaviti vse magnetograme vseh sej od osamosvojitve naprej,to bi pomenilo tisto,čemur Spomenka Hribar pravi,narodu položiti račune.

  • [...] ko je podoživljal poletne dneve 1988. na Roški. Hja, točno tja se je zopet vrnil in spet odgovarjal na vprašanja zveznega izvršnega sveta milice policistov. Bojda o razkrivanju tistih zaupnih dokumentov glede [...]