3. julij, 2009 | Vest

David Byrne v Križankah

Pevec Talking Headsov in Brian Eno na turneji tudi v Ljubljani.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

10. julija 2009 bo v ljubljanskih Križankah ob 21.00 nastopil David Byrne, sloviti pevec in avtor zasedbe Talking Heads. V tokratnem programu s še 10 nastopajočimi na odru – poleg glasbenikov tudi plesalke z vrhunsko koreografijo – bo predstavil pesmi, ki jih je ustvaril skupaj z Brianom Enom, torej dva skupna albuma kot tudi tri med prvimi ploščami, ki so jih posneli skupaj s Talking Heads.

križanke

Gre za ekskluzivno svetovno turnejo, ki nosi ime »Pesmi Davida Byrnea in Briana Ena«. Tako bo David Byrne z 10-člansko zasedbo izvajal pesmi tako z njunih skupnih projektov »My life in the bush of Ghosts« in »Everything that happend will happen today«, hkrati pa bo nastop na svež in aktualen način nekakšen »the best of« koncert Talking Heads. Več informacij o pričetku predprodaje in ceni vstopnic bomo sporočili naslednji teden.

David Byrne (rojen 14. maja 1952) je vsestranski umetnik, ki je še vedno najbolj znan kot soustanovitelj novovalovske zasedbe Talking Heads, ki je delovala med leti 1974 in 1988, kar pa je morda še pomembnejše – s to skupino je močno vplival na razvoj svetovne glasbene scene. V svoji bogati karieri je David Byrne ustvaril številna dela, za katera je prejel nagrade grammy, oskar in zlati globus.

Eno and Byrne sta pred letom dni ustvarila (po skoraj 30 letih) nov album z naslovom »Everything that Happens will Happen Today«. »V večini je Brian ustvaril glasbo, jaz pa nekatere melodije, pesmi in upesnitve. Zveni znano, a spet povsem novo. Bila sva zelo vzmenirjena«, je ob izidu zadnje plošče dejal Byrne.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.