19. oktober, 2009 | Blaž Zgaga

Slepa pega slovenskih medijev

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Janez Janša je osumljen podkupovanja, je bilo pretekli teden moč prebrati v romunskih medijih. Latvijski so pisali, da je nekdanji slovenski premier osumljen korupcije. Da je osumljen podkupovanja so navedli slovaški. O tem, da skoraj vsi finski mediji poročajo, da je Janša osumljen podkupovanja oziroma korupcije ni treba izgubljati besed. In kako so poročali slovenski mediji?

„Janez Janša je po prihodu z včerajšnjega policijskega zaslišanja povedal, da je bil tja vabljen kot osumljenec. Ni pa vedel povedati, katerega kaznivega dejanja je osumljen.“ Ali: „Janšo so zaslišali kot osumljenca, a ne ve – kot je povedal novinarjem –, za katero kaznivo dejanje.“ Vrhunec sta bila nastopa nekdanjega premiera za največji televiziji, kjer ga nihče ni znal ali upal vprašati, storitve katerega domnevnega kaznivega dejanja je osumljen. Še najbližje celoviti informaciji je bila sodelavka Večera, ki je citirala Magnusa Berglunda, da je „na Finskem splošno znano, da je bil Janša zaslišan, ker je osumljen prejemanja podkupnine.” A ta navedba je bila sramežljivo skrita sredi članka. Naslova ali podnaslova novica ni videla.

Slovenski zakon o kazenskem postopku v četrtem odstavku 148. člena jasno določa: „Kadar policija pri zbiranju obvestil ugotovi, da za določeno osebo obstajajo razlogi za sum, da je storila ali sodelovala pri storitvi kaznivega dejanja (osumljenec), ji mora, preden začne od nje zbirati obvestila, povedati, katerega kaznivega dejanja je osumljena in kaj je podlaga za sum zoper njo ter jo poučiti, da ni dolžna ničesar izjaviti in odgovarjati na vprašanja, če se bo zagovarjala, pa ni dolžna izpovedati zoper sebe ali svoje bližnje ali priznati krivdo in da ima pravico do zagovornika, ki si ga svobodno izbere in ki je lahko navzoč pri njenem zaslišanju, ter da se bo lahko vse, kar bo izpovedala, na sojenju uporabilo zoper njo.“

V primeru, da mu policisti ne bi povedali, česa je osumljen, bi opravljali sizifovo delo. Isti zakon v 83. členu namreč določa, da mora tožilec iz spisov izločiti vse osumljenčeve izjave, ki jih je podal, preden je bil seznanjen, česa je osumljen.

To, da mora biti vsakemu osumljencu ob začetku zaslišanja jasno povedano, katerega kaznivega dejanja je osumljen, je ena temeljnih človekovih pravic vseh, ki se znajdejo v kazenskem postopku. Seznanitev osumljenca, česa je osumljen, je minimalni standard človekovih pravic, ki velja v vseh demokratičnih državah.

Gre torej verjeti izjavi, ki jo je po zaslišanju za medije podal nekdanji premier Janez Janša, da ne ve, česa je osumljen? So slovenski in finski kriminalisti napravili tako veliko strokovno napako, da lahko zapisnik večurnega zaslišanja izločijo iz spisa? Ali pa se je nekdo zlagal oziroma prikril resnico?

Slovenski mediji so pred meseci uprizorili pravi lov za politiki, ki lažejo. Zahtevali so odstop ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, ker je javnosti prikril solastniški delež v tujem podjetju. Ne le to, zahtevali so praktično njegov izgon iz politike. Pričakovati je bilo, da bodo mediji tako visoko dvignjene etične standarde ohranili tudi za druge slovenske politike. A zadnje dogajanje dokazuje, da merila za politike ostajajo zelo različna.

Nekdanji predsednik vlade in vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je osumljen domnevne storitve kvalificiranega kaznivega dejanja podkupovanja s strani finske policije. Sam je po zaslišanju izjavil, da „ne ve,“ česa je osumljen. Večina slovenskih medijev mu očitno verjame. Ali so njegove navedbe resnične ali ne, ne preiskuje praktično nihče. Slovenska javnost je lahko o tem, česa je osumljen eden najvplivnejših politikov v državi, podrobneje obveščena iz romunskih, latvijskih, finskih in drugih tujih medijev.

Slepa pega slovenskih medijev se je znova razkrila v vsej svoji slepoti.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
197 x komentirano
  • NoMercy je rekel/-la:

    he he - spet se je izkazal kot odličen dijak Kumrovšek velešole.
    Samo še tista manjka:” Ne priznajem ja ovaj sud” pa bi dosegel vse svoje vzornike in inštruktorje.
    —————————
    ko je tisto oddajico objavila obskurna TV hiša je delal paniko in letal naokoli kot petelin z odsekano glavo … sedaj, ko o rabotah poročajo vsi mediji se pa vidi, da je res - vsaj tisti del, ki se glave tiče :P

  • Mimi je rekel/-la:

    Blaž Zgaga: “Slovenski mediji so pred meseci uprizorili pravi lov za politiki, ki lažejo. Zahtevali so odstop ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, ker je javnosti prikril solastniški delež v tujem podjetju. Ne le to, zahtevali so praktično njegov izgon iz politike. Pričakovati je bilo, da bodo mediji tako visoko dvignjene etične standarde ohranili tudi za druge slovenske politike. A zadnje dogajanje dokazuje, da merila za politike ostajajo zelo različna.”
    Točno tako.
    (*s tem da je GG priznal in se opravičil [resda šele ko je že bil razkrinkan, a vendarle] , od JJ-ja pa še nikol nismo slišali nikakršnega priznanja, še manj opravičila, čeprav je DOKAZANO vsaj 3x lagal - in to dokazano na način, da je SAM v kamero povedal in se torej postavil na laž [in torej ne 'dokazano s strani kakega rdečuharskega cajtenga'])
    Najbolj se je bati zakrnjenih lažnivcev, ki ti tudi ob očitnem še dalje v faco lažejo.

  • Bralka je rekel/-la:

    Kot sem že prejšnji teden omenila. To, da je ta teden nekdo nečesa osumljen, še ne pomeni, da bo osumljen tudi naslednji teden. Lahko da bo še vedno, lahko da ne bo več sumljiv, lahko pa bodo dokazi tako trdni, da se bo lahko vložila obtožnica.

    Je tudi dejstvo, da Janša že več kot teden dni ni nikogar tožil. A to kaj pomeni?:))))))

    Če so slovenski mediji v nekem zanikanju nad dejstvom, da je Janša vsaj en teden formalno nečesa osumljen, je pa seveda svojevrsten prikaz stanja medijev. Ali so vsi ali pa vsaj uredniki polulani in pokakani, če kdo reče Janša…..ali pa nimajo pojma, kaj delati s praznim prostorom, ki bo nastal, ko ne bodo za čisto vsako figo spraševali Janše za mnenje. Obe verziji sta slabši.

    Zdaj pa samo velja počakati rafal nepismenih in neartikuliranih kreatur, ki se stalno pojavljajo na tem forumu…..:)

    • NoMercy je rekel/-la:

      jebat ga - medijcem je idol in velemojster podtikanja, insioniranja … postal padli angel in v prah sesuti bog.
      Kot sem napisal: petelin je brez glave in kur pač nihče več ne “kavsa”. Le te pa ne nosijo več jajc ampak samo še po lestvi puščajo prebavo :P

    • bronjo je rekel/-la:

      Bralka, toži pa Berglunda. Ne vem, če toži tudi gospoda Zgago, če ga ne, je tudi to zanimivo dejstvo.

    • bronjo je rekel/-la:

      Začuda se še niso oglasili štajerski petelinčki, Kaki, Uničevalko in kar je še podobnih drekcev.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Včasih pride ukaz iz Krožka: Z vsem ognjem. Ni pa prvič, ko je bil zaukazan taktični molk. Nč bat, vse frustracije se bodo sprostile pod nekim drugim naslovom in imenom.

      Obramboslovci in komunikologi, pač.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Barvno slepoto je nadomestila slepa pega.

    • Mimi je rekel/-la:

      Jp, Nogavička - (taktični molk) zdaj gre namreč že bolj zares, ne bo dost 20 rafalov tipa ‘rdečuhi, retardiranci itd.’ Skratka, morda je treba še dogovort odziv in to mal bl strateško.
      Čeprav (neverjetno!!) očitno ti načini še vedno dost palijo pri folku, saj sem namreč zasledila dons, da ima sds spet večjo podporo (ne morem verjet, da kdo [in to tolk folka] dejansko kupuje vse to).

    • Q_ je rekel/-la:

      Nogavička, odlična diagnoza! :-))

    • Teraj je rekel/-la:

      Trenutno zatišje “krožkarjev” je varljivo.

      Zna bit, da so vse sile usmerl v pisanje novega Reporterja in Demokracije - (kjer so se ravno ta teden spravili na Hirbarja)…

      Anyway - dober dober članek. Novinarji - zbudite se!!

    • Neja je rekel/-la:

      Spoštovana Bralka,
      tako pametno razmišljate, pa , prosim, povejte meni in še komu: Kdaj bodo Janševe laži primerljive z Golobičevo? Šele takrat, ko bo obsojen?

    • Bralka je rekel/-la:

      Neja, primerjaš težko primerljivi kategoriji.
      Če govorimo o laži in se strinjava s tem, da je laž tisto, kar ni povedao po resnici, potem se od javno razgrnjenih in dokumentiranih stvari, ki niso bile povedane (ostalo je polju insinuacij), spomnim samo tele:
      - Janša je skozi svoj partaj pogojeval sprejetje zaključnega računa za leto 2007 v maniri, ki je bila prikazana mimo načel poštenega javnopravnega računovodstva. Namreč, prikazan je bil presežke prihodkov nad odhodki, dasiravno je bilo v resnici drugače. V resnici je bil že leta 2007 primanjkljaj. In da je stvar še bolj nesrečna, v pravilni maniri je slovenski budžet prikazan tako v analitiki EU in ECB, samo za domače potrebe je sfriziran. Takole, za kakih 180 milijonov EUR in to neustreznega knjiženja prenosa delnic Telekoma. In to je bilo treba sprejeti, ker je ta partaj s tem pogojeval glasove za soglasje. Da lahko tale partaj svoje članstvo pita z zgodbami, da so imeli pod njihovo vladavino najboljši proračun. Pa ja, še v letu, ko je bilo veliko denarja, so naredili minus. Naj bodo zdaj do nadaljnjega lepo tiho.
      - Golobič je zamolčal svoj lastniški delež v skupini Ultra. To, kar je naredil, je totalno butasto ampak to si človek verjetno pove vsak dan in naj pač s tem živi. Samo skupina Ultra je čisto uspešna skupina in se lepo razvija (in bi se verjetno enako razvijala z GG ali brez) in njena bilančna skupina je kar lepa, ampak ne verjamem, da je bilančno že dosegla kriterij velikih podjetij (je pa res, da nisem letos tega preverjala). To pomeni, da bi imela bilančno vsoto večjo od 50 milijonov. Manjšinski delež od tega pa znaša precej manj (namig: še prej je treba iti od bilančne vsote na desno stran bilance, to je tam, kjer piše kapital…..)
      Skratka, teh laži se ne da primerjati, lahko ju pa kvečjemu izmeriš v evrih in kot vidiš, janševa je mnogo večja.

    • Neja je rekel/-la:

      Hvala! Ni mi jasno. Otroku, ki izsiljuje, postaviš meje, JJ -ju pa..? Nas vodi strah ali neumnost ali nesposobnost…?

    • partizan je rekel/-la:

      ja,

      pokvarjenost in skorumpitanost ne pozna meja!

  • Best on Tube je rekel/-la:

    Ivan Janša laže, saj laž po njegovem ni kaznivo dejanje.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja no, zaenkrat ne moremo nič govoriti (za ta primer), lahko pa takole kaj sklepamo.
      In če se nekdo večX zlaže, naj samemu sebi pripiše, če se mu kdaj kaj tudi ne verjame.
      Torej: ne vem, če laže zdaj, vsekakor je lagal v preteklosti, kar seveda ni vprid temu, da bi mu na lepe oči zaupali oz. dajal roke v ogenj zanj oz. za to, da (tokrat) govori resnico.

      Itak mu pa obe možni varianti nista ravno v ponos:
      ali je namreč lagal, ali pa je bil hm, naiven.. :o)
      (kajti da ob takem poslu kot predsednik vlade in maher za obrambo ‘ne ve nič’, je nadvse čudno, če pa je vedel, pa se je torej zlagal, da nič ne ve)

    • NoMercy je rekel/-la:

      v SDS stilu: alimenti za hčero, novo stanovanje za 300k€ + oprema;
      razkošna poroka, mlada, zahtevna in luksuza navajena žena … pri plači poslanca (na račun davkoplačevalcev!!) ???? — ne me farbat

    • Mimi je rekel/-la:

      NoMercy, meni povsem dol visi, kolk ma kdo casha in kaj si privošči (vključno z mladimi ženami/starimi možmi ipd.), ko in če gre za njegov cash.
      Ko pa gre za takšen biznis, ki nas bo vse skup drago stal, pa še črno piko nam prislužil (v mednarodnem merilu), pa mi ni več vseeno.
      In kot najbrž vsi, želim da se to na vsak način konča oz. razišče (pa ne glede na to, kdo in kaj se izcimi iz te mineštre).

    • NoMercy je rekel/-la:

      bejb: to je bila samo ironija na oboje: medije in JJ_a.

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, misliš, da je JJ sploh lahko naiven? Saj so bile vse nitke v njegovih rokah.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ne, ne mislim, Neja. ;o)
      Pač sem podala edini možni varianti. ;D

    • partizan je rekel/-la:

      Janša nikoli ni bil naiven. vedno je sledil denarju.

  • Nogavička je rekel/-la:

    “Ne čujem dobro … ne čujem dobro, ali želim da vam odgovorim na ono što tražite: uskoro če biti objavljena sva imena … uhapšeni in kažnjavani!”

    :)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Me zanima koliko medijskega prostora v Odmevih bo zdaj dobil Hlebš, ko bo do onemoglosti gledalcev raziskoval takšne in drugačne nesmisle in nelogičnosti okoli Jja?

  • luka je rekel/-la:

    zagegc; najprej je treba ločiti med predkazenskim postopkom, preiskavo in kazenskim postopkom…
    šele nato se, lako kaj napiše na to temo…
    vse drugo je populistično mlatenje prazne slame…
    važno, da si plačan…:)

    • NoMercy je rekel/-la:

      poanta je v Bu_me_rangu!!
      in tukaj se je vedro vseh insinuacij, podtikanj, … vrnilo guruju :P

    • Mimi je rekel/-la:

      No Luka, morš priznat, da ne gre ravno za “prazno slamo” - al ti je skor 300 mio € zanemarljivih?
      Namreč, VSAJ ENO je ŽE RES: da nikakor ni šlo za transparenten posel in da je vsekakor šlo za škodljiv posel. In temu je treba pridt do dna.
      Ker pa bi karkoli konkretnejšega (tudi če bi novinar bil s tem seznanjen) škodljivo vplivalo na postopek, lahko novinarji pišejo samo o znanih dejstvih.
      In to, kar je znanega, SO dejstva (kupili smo lupine, ki ne ustrezajo standardom - ob tem da je Erjavec zagotavljal, da gre za polno opremo, nadalje Riedl, Wolf, Cekuta itd.).

      Tko da kdor trdi da gre za prazno slamo ali politične igrice, je slep ali… hm, neverjetno naiven. :)

    • pravnik je rekel/-la:

      Zakonu o kazenskem postopku in torej celotni kazenski postopek se v grobem deli na:

      PRVI DEL

      SPLOŠNE DOLOČBE

      DRUGI DEL

      POTEK POSTOPKA

      A. PREDHODNI POSTOPEK
      B. GLAVNA OBRAVNAVA IN SODBA
      C. POSTOPEK S PRAVNIMI SREDSTVI

      TRETJI DEL

      POSEBNI POSTOPKI

      več je na razpolago tukaj:

      http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=20068&stevilka=296

    • luka je rekel/-la:

      Sej ne rečem, da je bilo s poslom vse ok…očitno, da ni blo…da neki nekje ne štima…

      Pravim samo to, da se kazenski postopek deli na več faz in so statusi osumljencev, obdolžencev, obtožencev in na koncu obsojencev v vsakem od teh faz različni…In, da ne moreš posploševati in sklepati na neke pravice in obveznosti udeležencev, ki si jih videl na CSI MIAMI na POPtvju……

    • nemesis je rekel/-la:

      Ali je tudi Erjavec,ki je bil dvakrat zaslišan kriv?

  • Nogavička je rekel/-la:

    Se pa sprašujem kaj se je zgodilo z novinarstvom, ki se je samoreduciralo na nekreativno in nekritično prepisovanje PRa tega ali onega akterja; pa naj bo to v povezavi z Jjevimi nečednimi orožarskimi posli ali pa njegovim briljantnem predsedovanju in menedžiranju konjukture. Kar nekaj dela za Hlebša in rosvito pesek v oči;)

    Razen svetlih izjem, ki to že, bi morali novinarji v čast svojemu poklicu kdaj pa kdaj obravnavati probleme tudi skozi rešitve in samoiniciativno (manjka se kanalov), ne pa da čakajo na fotokopijo od zgoraj, da jo prepišejo in se pod njo podpišejo kot Vid Videc;)

    Pričakujem da se, ko se omenja krizo vrednot in gospodarstva, ponudi tudi različne poglede na rešitev (manjka se jih). Zadnja Petkova centrifuga, npr., je izzvenela v prazno s povzemanjem stanja. Ja, pluralnost ni samo to, da štirje tekmujejo kdo bo bolj natančno opisal oz. definiral tisto kar se dogaja. Umanjkala je perspektivna informacija in pogled v prihodnost. Napredek ne pride sam od sebe; treba ga je spodbujati … a spet ne ga pričakovati od trgovcev z nafto, novci ter orožjem;)

    Zainteresirani posamezniki znajo speljati obvod od ustaljenih vzorcev, ne inštitucije, ki svoj razvoj računajo skozi rast BDP in inflacijo … naj še omenim, da sta si dieslov motor in parni stroj veliko bližje kot bi kdo utegnil misliti;) Moram omenjati več?

    • NoMercy je rekel/-la:

      twelve points za tole, Nogavička.
      o novinarstvu pa tole: to so pač prašički, ki hodijo na tiskovke, kjer so pogoščeni s kavico, sokom, šilcem žganega in prigriskom.
      Še naravne katastrofe si najpreje ogledajo pri županu. Soseske odnose pa opišejo pač tako kot so pogoščeni.

    • obama je rekel/-la:

      nekritično se sme povzemat samo tovariša Kučana..

    • Mimi je rekel/-la:

      Obama, če/ko (?) bo OSUMLJEN Kučan (ali mu bodo celo kaj dokazal), bom enako rekla: naj se to razišče in super, da se začenja odmotavat ta klobčič! Naj odgovarja!
      Česar ne moremo rečt zate (in za ostale zveste sledilce JJ), saj če bi vam dejansko šlo za pravico, resnico itd., bi (kot je rekel Zgaga v odstavku, ki sem ga citirala zgoraj) uporabl enake mere za VSE politike.
      Poleg tega pa: če JJ ve za ves domnevni svinjaraj s strani teh politikov, ki so mu trn v peti že skoz, čemu ga/jih ni razkrinkal??

    • Q_ je rekel/-la:

      …matr, tale Nogavička je pametna punca. Tumbs up!

  • 571 slepcev ? je rekel/-la:

    Čak mau Zgagec, pa ja nauš reku, da je tvojih 571 pjatlov tud slepih.?? Sam vprašam!

  • NoMercy je rekel/-la:

    ko smo ravno na Vesti: kje je Jonas Ž, da bi tulil: lažeš, lažeš, a ti je tega treba … :P

  • Brez licence je rekel/-la:

    Pripombica na temo, kolikokrat se je kateri politik zlagal: laže ko stiže, fajn, če ga ne dobimo. Če bi bili resnicoljubni, ne bi prišli tako visoko po politični lestvici, se vam ne zdi?

  • ska je rekel/-la:

    NoMercy@ - Kaj je bolj ogabno od desničarskega komentatorja, ki se zaljubi v JJ in masturbira do nezavesti ?
    No, merjasec ?
    Zdrahar z Mesarske pride iz zaslišanja in glej ga zlobneža ex. komunajzarskega Že postreže z dokumentom, kjer so krivci DRUGI. Isto sranje, kot je zagovarjal svoje barabe iz orožarske afere in proces vodi ista uradna osreba - gospa Barbara,
    Jebemuboga, kdaj bo začela že funkcionirat ta država kot pravna država. mar je res toliko barabinov , ki drug drugemu krijejo hrbet. In gospod, ki so ga finski preiskovalci zaslišali kot osumljenca je pra gotovo prvi v vrsti.
    To je jeba- nomercy!

    • obama je rekel/-la:

      kredibilni novinarji bi verjetno preko svojih “15534% zanseljivih virov” ta papir dobili brez kakršnih koli problemov.Samo Kosa pokličejo…Ampak očitno,so na teh dokumentih tudi kakšna druga imena…

      PS:tudi “trgovina z orožjem” se je preiskovala točno do odcepa ceste za Murgle.Pol je ostalo šamo še 15let “naj bi” nabijanja,kolko je Janša pokasiral..Predsednik države je bil očitno tedaj Peter Pan

    • NoMercy je rekel/-la:

      @ska: twelve points.

    • NoMercy je rekel/-la:

      @obama: napačen roman si bral.
      Ni kriv odcep ampak kdo - katera politična opcija zaseda tožilstvo že od osvoboditve dalje !!!
      Ovadbe po uradni dolžnosti še z dvorišča niso mogle speljati.

    • obama je rekel/-la:

      Ni kriv odcep ampak kdo - katera politična opcija zaseda tožilstvo že od osvoboditve dalje !!!

    • obama je rekel/-la:

      Ni kriv odcep ampak kdo - katera politična opcija zaseda tožilstvo že od osvoboditve dalje !!!

      hehe,neverejetno….kako in v čigavem interesu pa deluje Kosova policija v policiji? Koji kurac je tožilstvo,če imaš spredaj Kosovo falango za ščitenje svojih in zadaj sodišča z nelustriranimi sodniki za varobanje taistih svojih…
      to lahko prodajate cicibančkom na Prulah…
      Zakaj puščate Brezigarjevo na položaju? Da jo lahko dnevno etiketirate kot vir vsega zla? Nestavte nazaj nepolitično mamo Zdenko in bo rešeno v tren oka…

      tega narod na srečo ne kupi več

    • partizan je rekel/-la:

      Od osamosvojitve dalje je tožilstvo vodil domobranec Anton Drobnič, zatem je sledilo obdobje, ko je tožilstvo vodila Zdenka Cerar, nakar je vajeti po krajšem interregnumu (Mazi, Polak) spet prevzela pravoverna (pozor: njen oče je bil po II. svetovni vojni šef OZNE na Dolenjskem) sveta Barbara Brezigar, dekliško Gregorin.

      Zdaj se pa vprašajmo, zakaj so vse velike afere ostale brez epiloga?

      Oziroma: zakaj so se vse velike afere od osamosvojitve dalje ustavile v ozkem grlu, ki se mu reče TOŽILSTVO?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Partizan, pa ja ni bil tovariš Gregorin šefe novomeške OZNE, kaj pa vem, tam nekje okoli leta … 1952?

    • partizan je rekel/-la:

      točno tako!

      neverjetno, knede? ;-)

  • obama je rekel/-la:

    ajde Zgago,takoj peticijo napisat…

    “Nekdanji predsednik vlade Janez Janša preko dveh novinarjev obvladuje 99.9% medijskega prostora Sloveniji in je potemtakem hujši od Berlusconija..Mi se proti njemu demokratično borimo z vsemi sredstvi,če ne bo šlo drugače,bomo posegli po trših sredstvih..Možno bodo tudi samougrabitve…

  • partizan je rekel/-la:

    Očitno so na generalštabu podmladka SDS že dobili navodila, kako reagirati.

    Spet se obeta ofenziva sovražnega govora.

    A tokrat so očitno kar dolgo zmedeno čakali, kaj bo zaukazal vrli J.

  • severnik je rekel/-la:

    Žalostno vendar resnično.Vse skozi od osamosvojitve vseskozi samo en politik vedno ogrožen. Vedno eden in isti zatiran.Kaj za vraga se dogaja? Mar lažejo ljudje in dokumenti?Mar je laž vrednta tega in njemu podobnih politikov? JJ je bil in ostal bo zapisan kot največji prevarant in največji trgovec z orožejm,to je dejstvo! Ljudje ki o tem vedo kaj povedati pa se bojijo,kajti obstajajo likvidatorji.To je dejstvo. Finci se očitno ne bojijo Zakaj je pri nas takšno stanje? Prejšnja vlada je podredila ves sistem tako,kot Berlusconi v Italiji.Nič se mu in nič njim tukaj se nemore zgoditi.Zaščita,imuniteta!!!.Pamet v razmislek in takrat presodimo o poštenosti tega politika!
    Kakšna je bila sestava prejšnje vlade in kateri ministri so že v njej bili? Pahor je in bo pokasiral vse negativno in zavoženo stanje,če ne bo udaril po mizi in razkril karte nesposobnih, ki so ostali od prejšnje sestave v njegovi sedanji vladi,sekretarjji,uradniki,svetovalci itd… Tudi lažnjiv proračun z prevaro je Pahor pokasiral.Mar ne?? To je poštena zapuščina Janševe kleronacistične vlade.
    Se oproščam so majhne izjeme! Vsem v razmislek!!!

  • bronjo je rekel/-la:

    Očitno je Obama edini, ki ne izpolnjuje generalovih ukazov.

  • xxxxx je rekel/-la:

    vsa ti čast, Zgaga!!!

  • Pinko je rekel/-la:

    Ja tko mamo

  • oklepnik je rekel/-la:

    Kaže, da si v Večeru spregledal tale tekst:
    lp
    ———————–

    Zaslišanja v Sloveniji se končujejo

    avtor: DAMIJANA ŽIŠT
    Tako nekdanji predsednik vlade Janez Janša kot slikar Jure Cekuta sta bila zaslišana pred kriminalisti posebne mednarodne preiskovalne skupine - v njej sodelujejo slovenski, finski in avstrijski kriminalisti in tožilci - kot osumljenca v aferi Patria. To so nam potrdili sicer neuradni viri. Zaslišanja so ta teden potekala po slovenski zakonodaji, saj so jih vodili slovenski kriminalisti, navzoči pa so bili tudi finski. Janša naj bi imel status osumljenca tako v Sloveniji kot tudi na Finskem. Pri Janši naj bi kriminalisti preverjali informacije v zvezi z nakupom oklepnikov Patria, predvsem na osnovi izjav, ki naj bi jih bil na prejšnjem zaslišanju kriminalistom dal prav Cekuta.
    Spomnimo, da je bila junija lani ustanovljena posebna mednarodna preiskovalna skupina, od takrat slovenska policija intenzivno zbira podatke, opravila je več hišnih preiskav, zaslišala najmanj deset osumljencev, opravila še več informativnih razgovorov. Po naših podatkih naj bi se zaslišanja osumljencev v Sloveniji že bližala koncu.
    Kriminalisti vseh treh držav imajo po podpisanem sporazumu o mednarodni preiskovalni skupini, ki je prva tovrstna v Evropi, pravico sodelovati pri hišnih preiskavah in na zaslišanjih v vseh treh državah, vendar postopke vodijo domači kriminalisti, usmerja jih tožilstvo, in sicer po zakonodaji države, kjer potekajo posamezna preiskovalna dejanja. Torej tudi pri hišnih preiskavah in zaslišanjih, kjer lahko postavljajo vprašanja, pokažejo določene dokumente in podobno.
    Po končanem predkazenskem postopku v Sloveniji, Avstriji in na Finskem bodo kriminalisti napisali kazenske ovadbe zoper določene osumljene ali le poročila in jih oddali pristojnim tožilstvom. Kako bo zadeva potekala naprej, za zdaj še ni jasno. Ni še znano, ali bodo za ovadene tožilstva zahtevala preiskave na domačih sodiščih ali bo preiskava za vse osumljene potekala v eni izmed omenjenih držav. Prav tako še ni jasno, ali bodo torej tožilstva v posamezni državi napisala obtožnice le za osumljence v svoji državi, čeprav gre za mednarodno prepletene posle, in ali bo sojenje vsem obtoženim potekalo v eni izmed treh držav. Tovrstnih odprtih vprašanj je menda še precej. Nanje bodo morala odgovoriti tožilstva in sodišča vseh treh držav in zadevo pripeljati do sodnega epiloga. Nedvomno bodo predstavniki tožilstev in sodišč morali še večkrat sesti za skupno mizo in podpisati kakšen sporazum med vsemi tremi državami. Vendar pa stvar ni niti malo preprosta, saj ima vsaka država drugačno zakonodajo.
    Kot kaže, za zdaj slovenskim osumljencem, ki jih bodo kriminalisti ovadili, grozijo kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj s področja korupcije, predvsem dajanja in prejemanja podkupnine in dajanja daril za nezakonito posredovanje, lahko pa tudi za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pravic uradne osebe.

    • partizan je rekel/-la:

      in kje v tem tekstu piše, katerega kaznivega dejanja je osumljen Janez Janša?

    • Mimi je rekel/-la:

      Partizan: v zadnjem odstavku Oklepnikovega citiranega teksta ti piše….

    • partizan je rekel/-la:

      ja, piše tole:

      “Kot kaže, za zdaj slovenskim osumljencem, ki jih bodo kriminalisti ovadili, grozijo kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj s področja korupcije, predvsem dajanja in prejemanja podkupnine in dajanja daril za nezakonito posredovanje, lahko pa tudi za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali pravic uradne osebe.”

      Kje je tu naveden “Janez Janša”?

      Kot je znano, naj bi bilo osumljencev iz Slovenije 10! Torej DESET različnih oseb!

      Pa menda ne bodo vsega naprtili “heroju” Janši? ;-)

    • Mimi je rekel/-la:

      Menda ja ne, Partizan! :O
      ;))
      JJ ni POSEBEJ naveden, je pa eden od osumljencev, tako da vstavi po potrebi: korupcija, zloraba položaja oz. pravic uradne osebe.

    • partizan je rekel/-la:

      no,

      jaz sem razumel avtorja besedila, ki ga tu komentiramo, v tem smislu, da se sprašuje po tem, zakaj noben slovenski medij ne upa POSEBEJ izpostaviti, ČESA JE OSUMLJEN JANŠA?

      to očitno drži.

      tudi članek partnerice odvetnika Francija Matoza tega ne izkazuje.

    • Mimi je rekel/-la:

      ja, sej vem, da si to mislil…
      Hm, vsakemu, ki je osumljen in zato vabljen na zagovor, morajo povedat, zakaj in za kaj je osumljen (čudno mi je sicer, da Janša, ki tako rad operira s temi vabili oz. jih ponudi na sds sajtu, ni tudi tega takole samozavestno obelodanil), ne vem pa če lohk drugi pišejo o tem… najbrž so zato tako zadržani.

    • partizan je rekel/-la:

      če si opazila, je skrajno nenavadno, da http://www.sds.si ne ponuja prav nobene teorije zarote več :-)

      oziroma: ne še.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, Partizan, sej sem rekla: nikjer nič (nobenih samozavestnih -in žrtvenih- objav fotokopij vabil itd.) in že ob tem se je za zamislit, pravzaprav. ;))
      Vendar eno je gotovo (modus operandi): ne bo ostalo pri tišini. ;)

  • ska je rekel/-la:

    Partizan@ - Janezu Janši se zdi, da ni osumljen ?!

  • Maša Tomažič je rekel/-la:

    Škoda besed za Zgago. Sedaj počasi prihaja čas, ko se bo smejal tudi Janša:
    http://www.politikis.si/?p=2870

    • Mimi je rekel/-la:

      Očitno ne (škoda besed).
      No to bi pa res rada vidla - da se bo namreč Janša smejal, kajti ni ravno veseljaške sorte, sploh je pa zdaj njegov nasmeh bolj grenak.
      Sicer pa še tole: NIHČE (pa če bi bil še tako nedolžen!) se ob takemle ne bi prav nič smejal, tako da ta domnevni smeh je lahko posledica marsičesa (kot je recimo sam rekel [na kar sem bla takoj pozorna kot sokol] - da “mu ne bodo MOGLI nič dokazat” ;)).

    • partizan je rekel/-la:

      zapisom na tej spletni strani bi se lahko smejali, če bi bilo vsaj kaj smešnega.

      kljub temu, da gre menda za politično satiro, je videti tole hudo ubogo.

      Kaj SDS-ovci niste več sposobni sproducirati ničesar pametnega razen neduhovite in nerazumljive satire ter bolnih nizkotnih napadov in golid gnojnice za drugače misleče?

    • Arctic je rekel/-la:

      ojoj, svašta, janšistična satira!

    • Neja je rekel/-la:

      Nujno bi potrebovali tudi kakšnega lektorja!

  • bronjo je rekel/-la:

    Maša, to sodiš po tem “članku”?
    “Čeprav so nekdanjega premiera Janeza Janšo včeraj finski in slovenski kriminalisti v zadevi Patria zasliševali skoraj štiri ure, je ta iz ‘’soočenja” prišel čil, svež in nasmejan. …”
    Ni izgledal čil in svež, niti pri Peskovi na Odmevih…

    • veteran je rekel/-la:

      zgledal je skoraj isto kot takrat, ko ga je na Metelkovi zasliševal Aco Vasiljević.

      verjetno je bila edina razlika v tem, da mu Finci niso dali zobati češenj, niti lizati sladoljeda.

  • 007 je rekel/-la:

    Pa kje je naš KONEC s svojim komentarjem? Ups. saj res. Na inštukcijah v ordinariatu.

    • konec je rekel/-la:

      Ko zgaga kup dreka naredi, vestne rdeče muhe takoj priletijo.

    • konec je rekel/-la:

      o rdeči vlačugi (pseudo-novinarju a v resnici komunajzerskemu plačancu) pa sem že zadnjič povedal, da ni vreden pljunca v obraz, ker je škoda pljunca.

    • konec je rekel/-la:

      jaz upam, da bo moral JJ na sodišče, ker bo na KONCU ogromno zaslužil.

    • Mimi je rekel/-la:

      začetek, konec.— to je vse povezan. ;o))

    • NoMercy je rekel/-la:

      @ konec: totalno si popustil.
      In če ti nimaš municije je to dokaz, da je veliko vsaj žerjavice pod tem dimom.

  • Jeremija je rekel/-la:

    Sirote levačine: ko se sadnji smije, taj se najsladkije smije; hihihi, jaoo moji bubrezi i dvanasternik

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, bogi bogi, indid: ledvice majo res funkcijo filtriranja, tako da me ne čudi, da ti je ravno na tem področju zaštekalo.
      Tvoj smeh pa ni ravno prepričljiv, btw.

    • Jeremija je rekel/-la:

      ma štekuje i u zglobovima koljena, kuka, kičme, ruke, prstiju. boli slepo crijevo, duodenum čudno cvili, a i prebava mi nije baš haj…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Probi v cirilici, JM.

  • jurišnik je rekel/-la:

    Naš zgaga se ponovnoprikaže iz rdečega skrivališča.Ubožček trpi in shizofrenira v polnem prirojenem murgeljskem besu in v popolni nemoči pobrezprizivnem kaznovanju človeka,ki ga nečloveško sovraži in brutalno obtožuje brez ene same dokazljivestvari.Ubožček je na poti cerebralnega infarkta.

    • NoMercy je rekel/-la:

      napačni knjigo si bral.
      Zgaga je izpostavil problem medijev, ki ne pisnejo tako, kot rjovejo, ko ni problematičen JJ.

    • nemesis je rekel/-la:

      Pa če je ata Turk rekel,da se ne sme kar obsojat,dokler ni nekomu krivda dokazano,kako da se je oglasil?

  • konec je rekel/-la:

    Ko zgaga kup dreka naredi, vestne rdeče muhe takoj priletijo.

  • partizan je rekel/-la:

    no,

    pa se je že začela “končna” janšistična ofenziva.

    nekam dolgo ste rabili, da sta razumeli navodila iz S(D)S generalštaba ;-)

    • Neja je rekel/-la:

      Kako so si janšisti z Janšo na čelu podobni v reagiranju. Pljuvajo po nasprotniku: Brrr, boj se me! Ti si kriv, če tako jaz rečem in pika! če ne bo šlo z lažnivo strategijo, bo šlo pa s silo!

    • konec je rekel/-la:

      rdeča muha, a kdo se je posral in navalil cel kup dreka, da si ti lahko tako vesela?

  • Gregor je rekel/-la:

    Meni nekaj enostavno ni jasno…

    Če je že bil Zgaga ta, ki je Berglunda okoli vozil po Sloveniji, potem je od njega prav gotovo zvedel tudi kaj o dokazih. Mislim, da je preiskava že tako daleč, da bi bili dokazi Berglunda o hudem kaznivem dejanju Janše potrebni za njegovo obsodbo. A kdaj bodo te dokaze predložili? Zakaj čakajo? Če jih bodo čuvali do onemoglosti, Janša niti ne bo obsojen! Torej, Berglund lahko s predložitvijo teh dokazov uniči Janšo in na ta način onemogoči vse tožbe proti sebi. Zakaj za vraga tega ne stori? ZAKAJ?

    btw, Zgaga, kako je že bilo s tistim, da so Janša oz “njegovi” ugrabili Troho (za katerega se je izkazalo, da se je ugrabil kar sam)? Tudi tam si pisal na podoben način kot zdaj… Pa se nekako ni izkazalo čisto tako, a ne? :D

    vse kar pravim - dokler ni obsodbe je vsaj na teoretični stopnji potrebno ohraniti DVOM. Tako pri Golobiču kot pri Janši, pri desnih in levih.
    Morda to v najmanjši meri počnejo policisti in tožilci, saj je sledenje sumu tudi njihova naloga.
    Vendar, ko to vlogo prevzamejo novinarji, ki bi morali imeti večjo mero dvoma kot navadni državljani, hm……, potem pa se nekaj ne zdi več v redu…

  • opazovalec je rekel/-la:

    kje si pa opazil vsaj kanček dvoma v primeru Ultre in Golobiča?

    njega so ga skoraj vsi javno pribili na križ!

    • Neja je rekel/-la:

      Napišimo peticijo o enakem pristopu novinarjev do vseh ljudi. Bojkotirajmo pristranske medije! Joj! Kaj bomo lahko še brali?

    • konec je rekel/-la:

      se oproščam,
      opazovalec, a veš kaj SO DOKAZI in ne ideološka ali politična obsodba?
      A poznaš razliko med realnostjo in teorijo?

    • bronjo je rekel/-la:

      Jaz poznam razliko med teorijo in realnostjo, Kaki. Tebe se v teorijo ne da uvrstiti, tak primer kot si ti, se najde zgolj v realnosti.

    • nemesis je rekel/-la:

      Ja pri Ultri je bil dokaz,papir iz Nizozemske o deležu.

    • opazovalec je rekel/-la:

      a to, da ga finska policija zasliši kot osumljenca, on pa “NE VE” česa, čeprav je že po zakonu jasno, da so ga seznanili, gre pa mirno skozi tvoje grlo?

  • konec je rekel/-la:

    bronjo.
    priden !!

    rdečuhi teorija, demokrati realnost

    ha, ha, ha, ha, ….zato komunajzerji uspevate v kulturno revnih državah oz. okoljih, kjer je rdeči populizem predstavljen na “primeren” način in teorija vedno krasna……….škoda , da se vedno izjalovi v REZULTATIH v realnem svetu.

    ha, ha, ha, ha,

    bedak si in vsakodnevno potrjuješ - hvala ti Teorija moja.

  • bronjo je rekel/-la:

    Eh, Kaki, le poglej kako uspeva tvoja demokracija v Iraku in Afganistanu. Poljubi generalov škorenj v mojem imenu.

    • konec je rekel/-la:

      Saj vem , da so ti zgled talibani in hussein…..to ja je prava demokracija…ha, ha, ha,

      Še en dokaz več, da taki nestrpni in zverinski rdečuhi uspevate le v kulturno revnih okoljih.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Kaki pač zdravi svoje seksualne frustracije z infantilnim zmerjanjem. Spomnim se, da so se s takšnimi obkladali moji vrstniki, ko sem bil star deset, enajst let. Ampak nekateri očitno nikoli ne zlezejo ven iz peskovnika. Kaki je verjetno predolgo pil materino mleko.

    • bronjo je rekel/-la:

      Carlos, ravno berem intervju z dr. Evo Jablonko, biologinjo in evolucionistko. Pravi, da je težava pri človeku, če ga mati prvih šest tednov ne boža in se ga ne dotika. Tak dojenček ima veliko možnosti, da se razvije v psihopata. To je torej Kakijeva težava.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ja, sem prebral tudi sam. Imam pa tudi knjigo, ki je omenjena v intervjuju. Bomo videli, če se v njej skriva še kak ključ k patologiji naših spletnih prijateljev.

    • Q_ je rekel/-la:

      :-)))

      Matr, namesto ideologije patopsihologija.

    • Q_ je rekel/-la:

      Namesto ideologije gre za patopsihologijo.

    • Neja je rekel/-la:

      In to v shizoidnega psihopata.

    • partizan je rekel/-la:

      ne se hecat, to su hude bolezni ;-)

    • Neja je rekel/-la:

      Ja, sama psihopatologija.

    • Bor je rekel/-la:

      http://razgledi.net/blog/2009/10/19/zivi-fosil-%e2%80%93-premlad-za-tranzicijo-prestar-za-brezbriznost/

      Je po tvojem mnenju prav, da ima Slovenija danes tam svoje vojake?

      Ne. Tam v resnici nimamo kaj početi. Take misije Nata so že v osnovi povsem zgrešene, saj pakt niti približno ni nastal zato, da bi branil demokracijo na teritorijih, kakršen je Afganistan. NATO se je tja v resnici odpravil samo zato, da bi našel nov razlog za svoj obstoj. In pri tem stopil na ogromno mino, namreč dobesedno. Zelo neuspešen je tudi pri iskanju opravičil in alibijev za tisoče in tisoče žrtev med civilnim prebivalstvom. Mi pa pri vsem skupaj ponižno sodelujemo, in to preprosto ni prav. Ampak! Ker je slovenska vojaška prisotnost tam dejstvo – in ker se bo v prihajajočih letih samo še okrepila, politična odločitev za to je bila že sprejeta – bi bilo prav, da se naša vloga tam vsaj nekoliko redefinira. Slovenski vojaki so tam namreč zelo ogroženi in z največjo lahkoto se lahko zgodi, da bodo začele nazaj k nam romati vreče s trupli.

    • konec je rekel/-la:

      rdeči pavlov refleks pri opranoglavcih še deluje…ha, ha, ha, ha,

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Carlos z zvončkom pozvoni in Kaki bržčas prileti. In vse je res.

  • NoMercy je rekel/-la:

    najleše do sedaj je JJ_eva trditev: “Ničesar mi ne bodo dokazali ” - ?!?!?
    jaz mu priviščim, itak bo enkrat sam povedal koliko od koga je dobil - z dokazom ali brez :P

  • jurišnik je rekel/-la:

    Kot po rdečem gibljivem traku; vsarazpoložljiva falanga koteden v partijsko-skojevsko obrambo za plačanegapisuna in udbo agenta,ki nastopa tudi na http://WWW.udba. net,pod op. št.56732!

    • opazovalec je rekel/-la:

      kaj ni Zgaga malo premlad, da bi se znašel na tistem famoznem seznamu?

      do katerega, mimogrede, link ne obstaja več, kar dokazuje le to, da si si to izmislil. Oziroma da morda doma hraniš originale.

    • krucefiks je rekel/-la:

      @partizan:
      Ni več objavljen na strani. Je pa na partisu.

    • krucefiks je rekel/-la:

      pardon, opazovalcu je bilo namenjeno.

    • Mimi je rekel/-la:

      Kako vi to vidite? :|
      Zadnjič 1x mi je nekdo (morda Konec ali Obama, skratka nekdo od *tadesnih* ;)) tudi to ‘ponudil’, pa me zraven tudi opomnil da moraš bit računalniški in spletni maher - kar jaz nisem, pa tako nisem nič našla in ne znala pridt gor/not, men je pisal error al kaj tacga in sem potem rekla ok pol pa nič. :o)
      Tedaj ko je bila tista afera, predno je to prišlo do mene (kajti nisem ravno politični fen), je že bilo vse umaknjeno - potem sem lahko sklepala in ‘presojala’ sam glede na odzive…
      A je kje kaj več o tem? Da lepo piše vse? Za nas mal bolj lesene… ;)
      In ne da moraš it na ‘tečaj’ da lohk prodreš mal v to? :)

  • konec je rekel/-la:

    opazovalec, da udbe ni več?……..seveda. ha, ha, ha, …..tudi mafija ne obstaja nikjer.
    ko si bo kakšen novinar (ne zgaga, ker ta ni novinar, ta je le rdeča vlačuga) upal, kaj napisati o kućanovi udbi bo končno razvidno kako je z novinarstvom v resnici.

    udba je kot mafija je KULTURNI fenomen

    • opazovalec je rekel/-la:

      spletne strani udba.net ni več!

      no, o obstoju udbe pa povprašaj kar svojega šefa Jajčka!

      On že ve!

      Saj je v preteklosti sodeloval z njo. Zlasti z zvezno udbo. Tisto, ki mu je izdala posebej prirejen potni list.

      Toliko o “herojih” osamosvojitve.

    • konec je rekel/-la:

      udbomafijač, kućan te bo nagradil…ali te je že? ha, ha, ha, ha, ha, .

    • Bor je rekel/-la:

      Udbovc, ki gleda “ven iz satelita” direkt u dnevno sobo, če maš strešno okno :)

  • konec je rekel/-la:

    kulturni fenomen
    en prime letos:

    vojinovićeva zmaga je udba

  • partizan je rekel/-la:

    nekam ste ubogi danes, Janšeki.

    @konec je pa res dočakal svoj konec. ostal čisto brez streliva, zdaj pa meni, da so tudi Čefurji raus udbaško maslo.

    zgleda, da vas je zaslišanje vašega vodje res hudo pretreslo.

  • obama je rekel/-la:

    pravzprav uživam….

  • hedda je rekel/-la:

    Ne verjamem v šlamparijo pristojnih organov!

    Pomenljivo je že to, da naš Svetilnik demokracije vabila na zaslišanje ni razkazoval pred kamerami, kot je to velikodušno storil poleti z vabilom na neko drugo zaslišanje.

  • krucefiks je rekel/-la:

    V peskovniku nič novega….

  • 007 je rekel/-la:

    pa mi je le ratal. zbudit Konca namreč. Kako je to lepo, da je popizdil. Tud njemu smrdi ta drek o katerem govori, saj je v njem našel kupček, ki ga je na Putevina Avnoj-a naredil njegov Mesija s Kaščakovga hriba. Pa še tole: Konec, ali si že rezerviral mesto za demonstracije pred parlamentom v znak očuvanja lika i dela druga Mesije. GNOJ SI IN V GNOJ SE POVRNEŠ

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ konec: z vsakim komentarjem bolj pešaš.
    Kot, da je na svoje občestvo veliki JJ poslal kugo mentalnega raskroja. Škoda, pa ravno ogrevati sem se imel namen, kako te stiskati v dlani, ko preganjam čas :P

  • opazovalec je rekel/-la:

    @konec

    glede na upanje tvoje moči, je videti, da se notranji spopadi in razkroj v SDS še stopnjujejo.
    na tem forumu si edini, pa še za druge moraš očitno skrbeti.

    bogi, bogi

  • Iax je rekel/-la:

    ja in na koncu bo od Ivana ostala samo še aura narodnega junaka, ki je golorok osvobodil nemočno slovensko ljudstvo zverinskih jugokomunistov, na katero se tem desničarjem tako neomajno dviguje… samozavest. SDS pa se bo še bolj izkristaliziral v to, kar dobesedno je - vedno bolj ekstremna sekta, registrirana kot politična stranka. Njen najbolj prozoren element pa so Janševci ki hočejo bit bolj Janševski od Janše - npr. Grims. Vsi skupaj so totalno pervertiral neko kao normalno kršansko ljudsko desnico in čeprav so kao nadmočni, je samo vprašanje časa, kdaj jih bo sama izpljunila.

    • Mimi je rekel/-la:

      “ki je golorok osvobodil nemočno slovensko ljudstvo zverinskih jugokomunistov”
      :D :D

    • NoMercy je rekel/-la:

      Tista cvetlična korita na Bregani bi lahko krstili za spomenik omenjenim v lax tekstu

  • Mimi je rekel/-la:

    Zelo malo *branilcev* in podobnih se je odzvalo, sem mislila da bo cel urnebes….
    Nekdo je napisal (sori, ne da se mi brskat nazaj gor), da je Obama ali Konec ‘čisto pretresen’.
    No jaz pa povem, da sem celo jaz nekoliko ‘pretresena’…. kaj jaz vem, kar užalosti me takšno, vse skupaj… :(
    Čeprav si želim(o), da bi se to razčistilo, mi je pa za vsakega v bistvu žal, tudi če je (kdor je) kriv…
    Pišuka…. grozne stvari…. ne bi rada bila zdajle v nobeni od teh kož…
    Bogve kaj se ti to v glavi dogaja, da zapadeš v vse te mehanizme in morda na koncu si že tolk not, da več sploh ne štekaš, ne vidiš realno…
    Kolk enga kapitala v folku smo imeli! Kok bi bla sLOVEnija res lohk ena kul država!
    Kako žalostno je, da se je vse to tako izrodilo…. :(

    • Iax je rekel/-la:

      Anede, včasih človk rajš zamiži preden bi se lahko zavedel kakšni govedarji smo postali

    • Mimi je rekel/-la:

      res, prav govedarji, žal. povampirjeni govedarji.
      kaj naredi pohlep! :||
      (pohlep kot tak, ne sam po cashu in takšnem, pač pa po moči, oblasti, ‘boljšem’, po ‘več in več’ itd.)
      veš kaj je pa najbolj žalostno - da bi mnogi (al clo večina) med nami enako ravnali, najverjetneje. :o(
      kaj veš kako vse to gre: beseda da besedo, reč unmu, sej to ni nč tacga, tale ti bo zrihtal, jaz poznam enga, unga poklič…’tko pač je’ … in tako dalje - pa si dok rečeš kex v vsem tem šmornu, potem pa verjamem da se je težko izmotat oz. se nekako prepričaš (po mojem) da je vse čist kul in se ‘tolažiš’ - sej drugi tud…
      Kdo si pa ne bi privoscil kakega milijoncka tkole, ce bi se dalo? ;o)
      Tako da je lažje sodit…
      A vseeno - eno osnovno držo pa naj bi človek imel…
      al sem pa sam jaz tak idealist. :)

    • Q_ je rekel/-la:

      Začelo se je že zgodaj po osamosvojitvi, večina ljudi tega niti ni videla niti hotela videti. Skratka politična elita (vsa) je peljala ljudi žejne čez vodo. Hkrati se je obogatila in postala nepogrešljiva, recepta pa za boljši jutri več nima.

    • partizan je rekel/-la:

      osamosvojiteljska kraja se je končala, ker nimajo več česa pokrasti!

  • Arctic je rekel/-la:

    Zagožen pred preiskovalno komisijo ni lagal, le govoril je neresnico.

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042308232

  • Mimi je rekel/-la:

    Arctic, kot Nixon, ki ‘ni lagal, je samo povedal par stvari, ki so se kasneje izkazale za neresnice’. :o))

  • Dado je rekel/-la:

    Kaj pa krti pravijo in pišejo…pa angelčki…pa Aborigini…hudiča boš pa kar sam vprašal, ko te bo cvrl v peklu…

  • propolis je rekel/-la:

    Kaj je paradajzarji? Mogoče pa je čas da Zgaga končno predloži dokaze za katere trdi da so 100% in če jih nima sam naj se sprehodi do Cvikla ali Kosa! Vendar verjetno drugega kot teorizirati itak ne zna, kajti če se povzame njegovo pisanje je vse le ščitenje lastne riti! Nabijač!

  • me je rekel/-la:

    Paradajzar, Zgaga jih ne rabi predložiti. To bodo opravili Finci, vendar ob svojem času in ne takrat ko se en propolis kurči tukaj na forumu. Zakaj se ti pa tako mudi z dokazi? Meni je pa prav fino opazovati kako JJ švica in si pripravlja plan B….

  • me je rekel/-la:

    * Propolis

  • 571 je rekel/-la:

    Evo Zgaga in Šurc, tule imata razlog za “novo” peticijo, če je ne bo v kratkem, sta slepa pega in gnojna bula medijev predvsem vidva s 569 oprodami

    • Q_ je rekel/-la:

      Kaj si hotel natančno povedati?! Da je 569 novinarjev, ki se ukvarjajo z vojsko in njenimi nakupi??!

    • partizan je rekel/-la:

      ?? tole je pa res malo mimo post.

      pojdi tja, kjer Meško joka, kako nad njim izvajajo mobing njegovi podrejeni.

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, je minil že 1 dan, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • Bor je rekel/-la:

    Še enkrat te bom vprašal: kakšna je strategija?
    Nimam strategije. V bistvu sem kot slovenska vlada: čakam in gledam, kaj bo, ha ha ha. Edino, kar me še včasih navda z upanjem, je druženje z določenimi ljudmi, ki so največ do dve leti starejši ali največ do deset let mlajši od mene. Mnogi, vidim, imajo sicer težave pri razločevanju med žurnalizmom in aktivizmom – a to je samo zato, ker še niso prodali svojih idealov. In v njih vidim veliko potenciala, ki bi znal zasluženo zjebat mater starim privilegirancem, ki se niso bili zmožni odzvati na prihajajočo krizo. Ta mlada generacija je ogromno pretrpela. V Grčiji ji pravijo Generacija 700, v Italiji ji pravijo Generacija 1000, v Španiji pa kar Generacija Zero – pač po povprečni plači, ki jo njeni člani dobivajo (v Španiji pa po tem, da je med mladimi največ brezposelnih). S tem da je to po mojih opažanjih generacija visoko izobraženih in zelo nadarjenih ljudi, iz katerih bi znala s samo malce sreče in dobrega vodstva nastati ena taka zelo prosvetljena elita. No, to – to, če hočeš, je najboljša strategija, ki ti jo lahko v tem trenutku ponudim

    http://razgledi.net/blog/2009/10/19/zivi-fosil-%e2%80%93-premlad-za-tranzicijo-prestar-za-brezbriznost/

    • Nogavička je rekel/-la:

      Enostavna je. Status Quo nam najbolj leži. Napredek prepoznavamo, publika, po vedno novi embalaži. Vsebina zanima le nadležne osebke, ki jim ni dosti mar do obkladanja z barnimi in ideološkimi nalepkami.

      Če želiš napredek, ne čakaj na ustaljene inštitucije; te so bile že davno zasidrane daleč v prihodnost.

      Kdo od kronanih glav pri zdravi pameti bi prostovoljno žagal vejo na kateri sedi sam?! In kdo od podanikov, ki se z lažno potrpežljivostjo drenjajo v vrsti za bolj prestižen položaj pod njim in v njegovem imenu, bi mu to dopustil?

      Le še več vprašanj s preprostimi odgovori nanje;)

    • Nogavička je rekel/-la:

      *barvnimi

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, sta minila že 1 dneva, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, sta minila že 2 dneva, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • Mimi je rekel/-la:

    Haha! :o)))
    (sem VEDLA da bo tko, zadnjič ko je tu vse utihnilo; namreč, da pač tu nima smisla ’se bojevat’, pač pa bo treba Prepričane ohranit prepričane, da bo torej po raznih Demokracijah in Reporterjih itd. več akcije):
    Janez Janša: Domnevam, da je finski preiskovalec Björkquist aktivni akter političnega ozadja: http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042309098

    • Džugaš, Vili Džugaš je rekel/-la:

      Finski narod je dobar, samo mu novinari ne valjaju. Novinari i policajci.

    • en_tipson je rekel/-la:

      Janša bi pisal dobre vohunske romane. Zakaj mora bit politik in ne pisatelj? :(

    • Mimi je rekel/-la:

      Jah, kaj pa vem, En_tipson, a misliš?
      Sej domišljijo po 1 strani ima [leteči sloni in druge zgodbe] (ker sem najprej hotla napisat da nima dovolj domišljije), samo morda nima dovolj humorja ali te neke elegance ali sofisticiranosti, ki bi si jo nekateri morda predstavljal pod pojmom nekakšnega bondovskega vohuna… :)
      Tako da mislim, da svet ne bi bil spet tolk zlo prikrajšan. ;))

    • en_tipson je rekel/-la:

      Janša da nima globine, Mimi? Hecaš se - v njegovem trilerju bo v glavni vlogi Država in segala bo do dna človeške duše. Deep shit, goes way down. Morda pa si umazana rdeča boljšlevakinja in tako naprej, tako da ti celo to ne bi zadoščalo. ;)

      Dimitrij že piše trilerje? Torej je še upanje, da bo tudi Janez Janša kdaj počel manj škodljive reči!

      In ne, pojma nisem imel. O_o

    • Mimi je rekel/-la:

      ma ne, En_tipson, globino vsekakor ima (sama nisem uporabila tega pojma…?), a morda pa nima… hm, širine? višine*? ;)
      (’višina’ je lohk distancirana, ne da gleda ‘iz višav’ in je torej kao pokroviteljska, pač pa višina v smislu dvignit se nad to, ne v posameznem drevesu se tolk izgubit, pač pa gledat tudi gozd - hkrati).
      In potem ko je globina, širina in višina (pa morda še dolžina ;)), pa ‘kupimo’ to (vsaj jaz).
      Samo iz plitvine ali samo iz globine… hm, oboje je premalo za dobit sliko.
      No ti jo boš morda bral (okusi so različni), ampak če bi mi bila dovolj Janševa *globina*, bi zagotovo prebrala njegovo knjigo. A je nisem. ;o)

  • bine bone je rekel/-la:

    Slovenski mediji? Čudn, da nič ne raziskujejo? Tak neoboljševišk cajtng bi pa ja moral naskrpucalit mal akcije. Dolgcajt je, ane. Pa ne bomo bral hrvaških in finskih. Reporter in Demokracija pa sta polna akcije. Neoboljševik se bi lahko začel zgledovati po njih. Vsaj po Reporterju. Sedaj se nahaja v isti bajt, na vrh. Pa naj gre kakšen novinarček kar osebno na socialistično finsko nacionalno televizijo Yle po taprave informacije. Zakaj pa ne gre kar v Murgle? Tam naj bi bil doma režiser velikega poka. Lahko naprej v izvidnico pošljejo kar Tofa on ima tam baje neomejeno gibanje.
    Ampak akcije po naših socialističnih časopisih ne bo več. Tam izvajajo čistke na STA. Šikanirajo in izvajajo mobing. Veselinoviča pa je na čelo STA postavil Pahor. Jebeš sama politika. Bo vsaj Miki Muster tam objavljal kak svoj strip. Tako kot včasih, v zlatih časih socializma, ko smo imeli
    tak časopis, verodostojen se ve, ne Slovenski poročevalec. He, a ni že konec življenja v laži?
    Noboljševiki? Pogrešamo ideje kako pripraviti gospodarstvo do okrevanja.
    Madona, glih kar, če že ne se vam je sesul mit o kompetenčni superiornosti t. i. tranzicijske levice.
    Pahor bo rabil rešilni čol. Pri Jehovih pričah imajo v vitrinah nekaj takih samo napihljivih.

    • en_tipson je rekel/-la:

      Kva čmo, ane, takle mamo! ~~~

      Ampak glede Mikija Mustra…bi pa ja lahko malo bolj med vrsticami bral bolj ta pozne zvitorepce in ugotovil, zakaj je nehal risat stripe in za Slovence verjetno ne bo narisal nobenega več. Ker pa si programirano teslo, pa verjetno tlačiš vse, ki so v socializmu karkoli počeli, v isti koš, tako da, Bog s tabo, uboga duša, in tako naprej.

  • bine bone je rekel/-la:

    He, he eno tako teslo kot ti. No, ti si na levi strani jaz pa na desni strani reke. Ampak neoboljševiški tok bo oba odnesel! Ja, Miki pa je prav zaradi takih enkrat v petdsetih moral nehati risati strip Zvitorepčeve dogodivščine, ker ste takrat boljševik neki okol opletal, da je strip produkt umazanih kapitalistov, najbrž v rangu današnjih levaških tajkunov. In mu je takratni TT nehal objavljati strip V Afriko. Zakaj je pa on pozneje šel delat na Mordilu v Nemčijo je pa tudi dobr znao, zaradi boljševiške organiziranosti je človek izgubil živce. Ponatisov pa so tudi dosti naredili. lahko bi nehal risat. Riše pa zdaj karikature za Reporter. Zadnji strip pa je tudi narisal v ND Martin Krpan. Rdeč dirigeran buksl mal si osveži znanje iz devete umetnosti. V isti koš pa se tlačte rdeč bukslni sami, ne rabite nobenga drugega.

    • en_tipson je rekel/-la:

      Briga me za tvoje politično prepričanje, še bolj mi pa dolj visi za to, kaj si ti misliš o mojem.

      Omenil si Mikija Mustra v kontekstu “naše male socialistične” in “neoboljševikov”, zdaj ko si se pa malo pozanimal, se pa nekaj ven mažeš. Fej te bodi.

  • Bor je rekel/-la:

    A so komunisti tudi imeli totalni nadzor :)
    http://www.democracynow.org/2009/10/22/cia_invests_in_software_firm_monitoring

    A bo treba spet pisat in v zvezke spenjat :)

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, so minili že 3 dnevi, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • partizan je rekel/-la:

    @odštevanka

    a si morda pomislil, da je morda prav Zgaga tisti, ki iz ozadja usmerja RSF?

    glede na to, da je zakuhal peticijo, Patrio in ne-vemo-kaj-še-vse, to ne bi bilo nemogoče.

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, so minili že 4 dnevi, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • Nogavička je rekel/-la:

    odštevanka? 5 dni pa še vedno nič?!

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, je minilo že 5 dni, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, je minilo že 6 dni, Zgaga še vedno ni pripravil peticije

  • odštevanka je rekel/-la:

    Od poročila RSF, kjer je Slovenija na lestvici medijske svobode padla, je minilo že 7 dni, Zgaga še vedno ni pripravil peticije