11. november, 2009 | Vest

O družbeno odgovornih darilih Krilca, komentar dneva, Gaja Brecelj

O družbeno odgovornih darilih Krilca.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Že veste, kaj boste letos podarili svojim bližnjim? Bi radi bili ob tem inovativni? Želite z obdarovanjem narediti dobro delo? Zato so tukaj Krilca, darila s čarobno močjo.

Štefan je eden izmed tistih vojnih sirot, ki so jih v Sarajevski SOS Otroški vasi otrok brez staršev že osrečila Krilca. Bangladeškima sestrama Koni in Kohinor se zdravje po zastrupitvi z arzenom izboljšuje, saj so jim Krilca priskrbela enostaven filter za prečiščevanje vode. Mlada šolarja iz Gane Alice in Eric, ki so jima slovenski ljubitelji Krilc priskrbeli šolske potrebščine, zdaj lahko končno obiskujeta šolo. S pomočjo Krilc pa so preživele tudi številne zapuščene muce v Sloveniji. Te in mnoge druge navdihujoče zgodbe kažejo, kako Krilca pomagajo spreminjati svet na bolje in kako lahko z zares malo gesto naredimo veliko.

Pri Umanoteri, Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj, smo letos predstavili že tretji katalog družbeno odgovornih daril Krilca. Gre za posebna, domiselna darila, ki jih v obdarovančevem imenu namenimo za eno od številnih dobrih del po lastnem izboru. S takim nakupom lahko na primer pripomoremo k ohranjanju rastlinskih in živalskih vrst, zmanjševanju revščine v državah v razvoju, boju s podnebnimi spremembami, ali pa razveselimo otroka brez staršev z letno članarino za knjižnico.

Tovrstna darila so odlična rešitev za težave, ki se nam porajajo pri kupovanju daril v današnjem tempu življenja: izognemo se nakupovalni mrzlici ob večjih praznikih, ne obremenjujemo okolja, hkrati pa obdarovanca presenetimo na res izviren način. Ta prejme lično oblikovano čestitko z originalno ilustracijo, darovani denar pa gre v celoti za enega od dobrih namenov, ki si ga izberemo sami.

V tretjem katalogu, ki je izšel jeseni letos, se je 30 darilom pridružilo še 12 novih daril. Sedaj je možno otroke iz depriviligiranih okolij Ljubljane odpeljati na kreativne izlete, pa zavarovati Amazonske želve pred izginotjem. Pripomoremo lahko k razminiranju območij v Bosni in Hercegovini ali pa s komplementarnimi metodami zdravljenja in priročnimi malenkostmi za prvo hišo Hospic v Sloveniji polepšamo bivanje odhajajočim.

Na www.krilca.si je na voljo 42 daril za vse priložnosti – družinske, prijateljske in poslovne. Darila pokrivajo različna geografska območja (Slovenijo, države nekdanje Jugoslavije in države v razvoju) ter odgovarjajo na različno socialno in okoljsko problematiko. V katalogu se najde nekaj za vsakogar. Za karkoli se boste odločili, z nakupom takšnega darila prav gotovo ne boste zgrešili.

Zato vas vabim, da z letošnjimi božično-novoletnimi nakupi tudi vi prispevate svoj kamen v mozaiku spreminjanja sveta na bolje!

Gaja Brecelj

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
4 x komentirano