8. januar, 2010 | Matjaž Vizjak

Ne moti Karl, moti jih DeSUS!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

»V kratkem obdobju ne bomo imeli visoke gospodarske rasti, zato moramo,
ko odpravljamo proračunski primanjkljaj in želimo povečati konkurenčnost,
hkrati oceniti, kje so še meje vzdržnosti socialne države.«
Borut Pahor, 6. januar 2010

Vsak izgovor je dober, tudi če ga pes prinese na repu.
Najbrž ni nikogar (več), ki bi (še) verjel, da je bil Karl Erjavec, ki je izbral prav finsko Patrio kot dobavitelja osemkolesnikov za slovensko vojsko in izbral vrsto oborožitve zanje: načelnik generalštaba je poklicni vojak, predsednik takratne vlade pa je ljubiteljski vojak in ljubiteljski trgovec z orožjem. Z novim in rabljenim. Karel Erjavec pa je pravnik in takrat minister za obrambo. Minister je v imenu obrambnega ministrstva podpisnik pogodb, in Karl Erjavec je pač podpisal pogodbo, ki so ji vsebino in obliko narekovali in jo napisali drugi. In zanesljivo je bilo: Take it or leave it!

Minister za okolje Karl Erjavec podpiše, pravi, po kakih 300 pogodb in virmanov na dan (najbrž prav tako ministri vseh drugih ministrstev), in ne more pregledati vseh. (Skoraj) zanesljivo noben minister ne preverja tistih, ki jih sestavi notar, osnove zanjo pa posredujejo strokovni sodelavci ministrstva. Če jim ne more zaupati, naj bodo ministrstva (iz Pahorjevih ust v božja ušesa!) pač one man band. To bomo prišparali, in še odgovornost bo nedvoumna. Nobenega izgovarjanja, in nič več in bona fide!

V Logatcu že dolgo časa ločeno zbiramo odpadke. Občinski svet je sprejel ustrezen odlok, lokalno komunalno podjetje je razvozilo vsebnike treh barv z napisi, kaj sodi v kakega, zadaj pa stoji inšpekcija s palico (položnicami za plačilo kazni, če kdo ne razume, kaj sodi v posamezen zbirnik). Stvar deluje, in nisem še slišal, da bi kdo že predlagal, da odpokličemo župana, ker bi kak nemarnež kdaj vrgel v vsebnik za plastiko krompirjeve olupke ali prazno steklenico, na primer.

Če bi bili politika in politiki zadnjih dvajset let enako dlakocepski in načelni kot se prikazujejo v Karlovem primeru, bi bili že zdavnaj Irska, Finska ali Islandija pred finančnim zlomom, tako pa smo samo Slovenija. Enkrat balkanska, vedno balkanska! Ne balkanska kot geografski pojem, ampak kot stanje duha! In na vladnih sejah bi (iz Pahorjevih ust v božja ušesa!) sedelo po šest ministrov, šest bi jih čakalo na razrešitev, šest pa stalo v vrsti na zaslišanje in imenovanje v državnem zboru.
Erjavec mora iti, z njim pa naj se pobere iz vlade še celoten DeSUS! Tako razumem Pahorjevo sporočilo. Ostali (trije) v vladi se bodo sicer še v naprej kregali, bo pa to vsaj prepir med enako mislečimi.

Minister Gaspari je pravkar (kakšno naključje!) razgrnil svoj stabilni papir (ne stabilizacijski, stabilizacijo smo imeli pred reformo že v Jugoslaviji, pa sta obe manj ali več izzveneli v prazno), Pahor je že zapel hosano napovedanim reformam delavske, zdravstvene in pokojninske zakonodaje, ki bodo tistim, ki imajo že sedaj malo, pobrale še to. Med kapitalom in delom se je odločil za skubljenje dela. Revnih je veliko število, pa revni so revščine tako že navajeni (vendar, majhne ribice, dobre ribice!). Za bogate bi bila odločnejša obdavčitev trd padec na tla, povratek tja, kjer so bili, preden so začeli krasti: povratek v polne zdravniške in zobozdravniške čakalnice, v blokovsko stanovanje, v avtomobil srednjega razreda in star nekaj let, počitnice pa – kaj je sploh to? In, malo jih je, pa še z bogato obložene mize letijo drobtine!

Brez skrbi, kapitalu v uteho je Pahor povedal že v naprej, da bo vladina ponudba sindikatom, upokojencem in drugim revežem vrste Take it or leave it.

Karl Erjavec seveda ni pomemben kot Karl Erjavec, pomemben je DeSUS, ki naj enkrat že neha zagovarjati revne! Doslej je (bil) DeSUS edini, ki je v državnem zboru dvigal glas v zaščito revnih in razžaljenih, civilna družba pa so v vladinih očeh tako samo psi, ki lajajo, ko hodi mimo z zlatom in dišavami otovorjena karavana.

Imamo po tri liberalne stranke v koaliciji in v opoziciji. Za delojemalce dviga/je dvigal glas samo majhen DeSUS. Sedaj naj bi se poslovil še ta.

Slovenija je socialna država. Kaj je že to? In – in predvsem, nekdaj je res že bila.

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
53 x komentirano
  • marjetica je rekel/-la:

    Kaj je že mislil komentator s tem kar je napisal?
    Spregledal je enormno število nepravilnosti,ki jih je zagrešil kdo drug kot karel,res je bil dober klovn,samo kot vidimo klovni ni dobro, da odločajo o miljonih evrov,ki gredo posredno iz naših
    žepov-tistih katerih ima karel polna usta in nas brani-pred kom že?

    • Arh je rekel/-la:

      “Za delojemalce dviga/je dvigal glas samo majhen DeSUS.”

      Aha, tako, da podpirajo delo do stotega leta ali do onemoglosti, zato, da bi bilo za njihove člane več denarja? Ali to, da jih vedno zanimajo in se zavzemajo samo za tiste delojemalce, ki jim donirajo prispevke za penzion? Kdaj so dvignili glas ko so se uvajale kakšne reforme glede delavcev. Kje so bili takrat, ko so uvedli nov davčni zakon, vzeli srednjemu sloju, dali nič nižjemu in poklonili še več višjemu? V vladi? Hmmm ….DeSUS se je vedno zavzemal samo za svojo ozko volilno skupino.

      Lp in brez zamere.

  • Jure je rekel/-la:

    “Karl Erjavec seveda ni pomemben kot Karl Erjavec, pomemben je DeSUS, ki naj enkrat že neha zagovarjati revne!”

    LOL

  • Mirjana je rekel/-la:

    Matjaž, vsekakor Karel ni osnovni problem v naši družbi. A bil je popolnoma neodgovoren kot obrambni in okoljski minister. Zanj je bila funkcija le dosežen osebni interes, materialni, pa tudi statusni,…vse, še tako resne teme je komentiral lahkotno in duhovičil, edini zelo resen njegov komentar pa je bil, da mu je hudo zaradi mame, žane in otrok,…in sedaj se vesoljna politična scena ukvarja kako ga “stlačiti” nekam, da ne pristane na listi brezupno zaposlenih, saj ne vidim resnega delodajalca, ki bi si ga v svoji firmi želel.
    V kolikor je Karel le začetek odmotavanja klopčiča,…smo na pravi poti, v kolikor pa so ga žrtvovali, za prikritje drugih spornih manevrov (possibilissimo!),.pa bomo promet morali začeti usmerjati sami, ne le nemo gledati in tu pa tam zajokati, saj nekateri menijo,…da bolj ko trpimo sedaj lepše nam bo “potem” :)

    • Neja je rekel/-la:

      Se popolnoma strinjam z Mirjano.

    • Matilda je rekel/-la:

      Mogoče se motim, ampak pri vsej tej zadevi s Patrio, mislim, da takratni predsednik vlade si ne bi smel dovoliti reči, da se on v to zadevo ni mešal. Oba, tako Erjavec kot Janša sta bila prva moža, katera sta ves ta ogromno milijonski posel sprejela in pripeljala sem. Sedaj se pa sprenevedati, eden tako, drugi drugače, tega niti v vrtcu več ne tolerirajo. Pomagajo si, eden drugemu, da se dvigajo v višave, pozabljajo pa, da ko jih ta bog spusti na tla, je padec največkrat boleč. Če bi delali v interesu vseh državljanov jim bi bil strah in tako sovražno delovanje proti vsem kar ni za njih in z njimi, odveč.

  • Bralka je rekel/-la:

    Ježeš, Matjaž, kakšna jeza….

    Najprej nekaj o odpadkih. Ločeno zbiranje odpadkov še zdaleč ni samo tisto, ko občani mečemo odpadke v smetnjake različnih barv. Ločeno zbiranje odpadkov pomeni sklop naslednji zadev:
    - zbiranje ločenih odpadkov za občane (tisto, kar mečemo v različne smetnjake in ločevanje večjih komunalnih odpakdov in kosovnega materiala)
    - zbiranje ločenih specialnih odpadkov (industrijski, gradbeni)
    - zbiranje specialnih nevarnih odpadkov (zdravstveni, odpadki razsutih tehnoloških in gradbenih materialov)
    - zbiranje drugih nevarnih odpadkov
    - transport odpadkov (kdo ima koncesijo da jih prevaža, kako se koncesija dodeli)
    - upravljanje z odpadki (kam se ti odpadki pripeljejo, ali so naprave za upravljanje z odpadki ustrezne, kakšna je njihova kapaciteta, do kdaj lahko te naprave obratujejo, ali imajo soglasje lokalne skupnosti….)
    Skratka, zgodbe o odpadkih so širše. Ni samo vprašanje “kant za smeti”. In problem Karla Erjavca na tej točki je res ta, da še kar misli, da ni “odgovoren za vsako kanto”. Ker resnica je naslednja: minister za okolje je odgovoren točno za vsako kanto. In za vsako deponijo. In za vse deponije, ki jih ni. In za vse pravilnike, ki jih ni, pa bi morali biti. To, da imamo v tej državi čisto vsak kvartal spore o tem, da občani ne dovolijo deponij in se potem odpadki vozijo drugam in potem pride relativno drag strošek odvoza za smeti - to je samo kakih 10% vsega, kar ni rešeno v področju ločenega zbiranja odpadkov. Tega niso spravili skupaj pod Podobnikom in očitno pod Karlom tudi zamujajo.

    In na tem poglavju je Erjavec res naredil flop. In če kdo naredi flop, ta flop je. Ne moremo se delati, da flopa ni, oziroma, da je flop minimalen, velika zgodba je pa ta, kako se znebiti Desusa, ker ta, da je problem. Oziroma, malo pišmehuvsko je minizirati okoljski problem zato, da bi se kazalo, kako “se v bistvu ne mara Desusa”
    In tudi narediti skok iz preozkega razumevanja okoljskega problema na jezo zaradi socialnih problemov - in ta skok iz napačnega izhodišča narediti v dveh odstavkih - ta je pa vseeno malo prehuda. Jeza še ni zadosti dober razlog za površnost. Oziroma, zgolj jeza ni še nikoli naredila dobre kolumne.

  • helena je rekel/-la:

    Mora vedeti kaj podpisuje! Zato dobi plačo! In če ostane brez dela mu ne bo hudega! Kaj ko bi se raje brigali za onih ostalih 96.000 ki so ostali brez dela v veliko težjih okoliščinah.
    Tak cirkus zaradi enega politika!

  • marjetica je rekel/-la:

    vsi komentarji potrjujejo moje mnenje-izjemno slab komentar,brez resnega razmisleka o tem kaj je pomembno i

  • jurček je rekel/-la:

    Moti me Karl!
    Bojda je bilo Karlu (večkrat) povedano, da mora pred prodajo pridobiti mnenje vlade. A samovšečen ihtavi koritoljubec je kar podpisal in si najbrž mislil, če bo kdo kaj rekel, bom pa cvilil. In sedaj cvili in opleta s slaboumnimi izgovori - mariničizmi - in nas ima vse za popolne bedake. Ne zamerim mu, da je počel nepravilnosti. To pač v severnobalkanski politični subkulturi sodi v opis del in nalog od Grosupelj do Murgelj. Moti me, da me sedaj, ko so ga ujeli, tako pobalinsko podcenjuje - in še miljon drugih volilcev. Isto me moti tudi pri Golobiču, da ne bo pomote.

    • Neja je rekel/-la:

      Po narcisoidnosti in nastopaštvu je podoben Boratu, po lažeh in drugi obrambni strategiji pa “princu teme”.

  • jurček je rekel/-la:

    Ta bebavi pajac me je motil že prej. Se niti ne morem odločiti, kaj je vrhunec njegovih burk. Vsekkor je med zmagovalnimi zadnja. Ko so izbrskali, da so na MORS tik pred podpisom Patrije ugotovili, da so spregledali DDV v pogodbi in očitno posledično okletili opremo, se sedaj klovn “ne spomni, če so zaradi tega naročili Patrije brez motorjev”! Po kdo je tu nor, Karl??? No, če je pa tako dementen, pa tako ali tako nima kaj iskati na mestu ministra…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ocena, da jih moti Desus, je poplnima zgrešena!!

    Občasno “zavzemanje ” Desusa za revne ne presega demagoške ravni in služi
    le pemanentni predvolilni kampanji!

    Desus je ideološko najbolj trden element te koalicije!

    Moti jih Erjavec!

    Saj moti tudi mene, vendar pa bi dal prednost pri izgonu iz vlade mnogim bolj usodnim ministrom, če ne celo premieru, ki je le njihov predstavnik za stike z javnostjo!

  • dado je rekel/-la:

    Ma kakšna vlada,
    ma kakšen Erjavc,
    nezreli smo mi,
    v past nje ujeli se vsi!

  • pozitiva je rekel/-la:

    Kako se lahko takšno skropucalo pojavi na spletni strani? Ne omenjam vsebine, ampak način zapisa.

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Imel sem namen nekaj pripomniti, pa me je prehitela Mirjana. Namreč, da je Erjavcu funkcija ministra le sredstvo za dosego visokega osebnega štandarda-svojega, družine in mame (kaj pa govorjenje o solidnih pokojninah, sine Korlček). In taisti DESUS Karlu obenem služi za izsiljevanje predsednika vlade-pa kakršenkoli že je-bomo pa izstopili iz koalicije. In ta uporaba DESUSA moti koalicijo (pa še, po komentarjih sodeč, velik del volilcev), ne zavzemanje za revne,gospod M.Vizjak.
    Malo takih je s tako visoko moralo, ki bi ob par tisoč evrih plače mislili na revne, tudi DESUS-ovi poslanci ne.
    Da pa Erjavec ni vreden ministrovanja kaže njegov odnos do te funkcije in to s predlogom za novega ministra, kateri naj bi bil tisti poslanec, ki omogoča Karlu vstop med poslance. Pa dali ima o resorju kaj pojma ali ne, važen sem jaz, “ko j…e državo”. In Pahor o Karlu še premišlja-pa naj obenem še razmisli, ali tudi sam sodi na stol, na katerem sedi.

  • Mandelbrot je rekel/-la:

    Kahel in Desusu so kreteni, ki trgujejo u upokojenci.

  • butalec je rekel/-la:

    Ne moti ne Karel, ne desus, moti premier. Čeprav je dobro vedel za vse napake in nepravilnosti ki jih je Erjavec storil kot minister za obrambo ga je kljub temu imenoval za ministra v svoji vladi. Tudi v tej vladi Erjavec ,ostaja zvest svojim nebulozam. Premier pa še vedno ne ve , kako bi se ga elegantno zneb,il kot se je Rupla, ki mu je predstavljal enak problem. Če ne bo bolj odločen in odgovoren mu bo vse več problemov povzročala še državna tožilka, ki bi se je tudi moral znebiti če ne želi da mu bo dokončno skočila v hrbet. To so pač sodelavci , ki delajo po navodilih velikegaJ in ne po usmeritvah vlade in veliki J jih temeljito zlorablja v boju za oblast. Mogoče pa niti ne bo tako slabo, če veliki J prevzame oblast, kajti tak cincar kot je Borat v teh,kriznih časih za tako odgovornost ni dovolj zrel.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Je pa razlika, če te eden dokonča počasi, pa otožno (imaš vsaj čas in možnost reagirati) ali pa te nekdo dokrajči na horuk,..ne kliči hudića :)…butalec

  • Aljo je rekel/-la:

    Mene moti cela vlada - izjema je Miklavčič. Debili tipa Kahel naj gredo pa enkrat v življenju na prosti trg dela in me bo potem zanimalo, če bo bral uradni list. Moti me samo dvojna morala, ter način kako so se na Kahla spravili, pravi stampedo in na kocu veliki poštenjak Kardeljev vnuk, ki v življenju tudi dneva ni bil na trgu dela, kot večina ostalih butalistanskih politikov in uradnikov ne. Marš vsi nepogrešlivi fiškarji - na cesto, mater vam… nesposobno. Ko bom pa na najpomemnejših ministerstvih videl ljudi, ki imajo lastne izkušnje iz gospodarstva - po možnosti v tujini ali pa da so sami podjetniki, bom pa vedel da imam dobro vlado. Do takrat se pa kar pokajte z lopatkami in grabljicami po praznih glavah v peskovniku imenovanem Slovenija…

    • konec je rekel/-la:

      a misliš, da razni luksići so spoh kdaj delali, vsa vlada je navajena živeti od države, VSI…še EDEN , ni nikoli delal, vedno so živeli od partijsko podarjenih državnih službah

    • angie je rekel/-la:

      konc, grem stavit da se dejansko pišeš na -IĆ

  • lucko je rekel/-la:

    Kakorkoli se trudim razumeti tvojo logiko mi ne uspe. A si preprican, da poznas dejstva? DeSUS problem? Em zakaj? Poslanci DeSUSa, ce ima Karl cudne ideje preprosto recejo, da se ne strinjajo in glasujejo proti njemu. OK morda sedaj po cistki ne vec toliko ampak… Ne Karl je problem. In problem je bil ze v trenutku, ko je postal minister, ker lahko se tako racionaliziramo, ampak ce bo na Finskem(v Sloveniji itak vrjetno ne bo) dokazano podkupovanje za posel v Sloveniji nihce ne more mimo tega, da je podpisal Karl. Ce pa to ni nikomur sporno, potem pa nikomur ne more biti sporen niti Ertel, ce je kot pravijo le izpolnjeval ukaze. Tudi on je vrjetno imel sistem uzemi ali pusti in ni bila kazen izgon iz vlade ali karkoli si ze predstavljas, da je JJ grozil Karlu takrat ko je podpisoval… Tako da odlocimo se kaksne standrde zelimo… Tako kot ves cas pravim, da so tudi za GGja dvojni. Se zlaze in laz prizna(in to je edino sporno), JJ se zlaze, lazi ne prizna, ampak kljub temu sam sebe postavi na laz, nihce ne opazi in stvar ni vcasih ni le laz(Blerov plagiat), ampak je skodljiva za davkoplacevalce(Patrije lahko nedvomno damo saj v to kategorijo) ali pa je se celo kaznivo dejanje(prodaja Merkatorja pod ceno)…

    • lucko je rekel/-la:

      Recimo ne oporekam pravice Studiu city, da je GGju dal Sitija, ker je bil enako neusmiljen do JJa, ne oporekam pravice Studiyu city, da ktitizira Ertla, ker na enaki osnovi kitizira Karla, ampak to pravico pa oporekam vsakemu, ki je ne bo identicno vedno implementiral…

    • luna je rekel/-la:

      Največja katastrofa je sam Pahor, ko je ustoličil Erjavca za ministra, kljub njegovi zaigrani bebavosti in težkim nahrbtnikom Patrie.

      Sedaj se pri Erjavčevem nenehnem blebetanju šele pokaže vsa njegova beda. Jokanje, da bo letel zaradi kant (ki so skoraj prioriteta njegovega ministrstva), da ne more pregledati vseh 300 pogodb, ki jih podpisuje, največja cvetka pa je sedaj razkritje, da so pri sklepanju pogodbe o Patrii spregledali DDV, seveda Erjavec tudi za to ne more odgovarjati….

  • konec je rekel/-la:

    KAJ JE MENJALO?

    ko sem jaz pisal podobne stvari (balkan rules) so rdeče svinje cvililie, tožarile, se bunile proti……….sedaj pa tudi tale pride do spoznanja, da:

    Če bi bili politika in politiki zadnjih dvajset let enako dlakocepski in načelni kot se prikazujejo v Karlovem primeru, bi bili že zdavnaj Irska, Finska ali Islandija pred finančnim zlomom, tako pa smo samo Slovenija. Enkrat balkanska, vedno balkanska! Ne balkanska kot geografski pojem, ampak kot stanje duha! In na vladnih sejah bi (iz Pahorjevih ust v božja ušesa!) sedelo po šest ministrov, šest bi jih čakalo na razrešitev, šest pa stalo v vrsti na zaslišanje in imenovanje v državnem zboru.

    “Enkrat balkanska, vedno balkanska! Ne balkanska kot geografski pojem, ampak kot stanje duha!”

    to je to, čeprav pozno, prepozno.

  • konec je rekel/-la:

    in spomnite se, več je komunajzerejev vel je BALKANA (kot kulturni fenomen, srbi in hrvati imajo prav tako probleme z BALKANCI) , manj je delavnosti, resnosti, marljivosti……. vedno več je na pomembnih mestih pastirjev - cowboyev …in prav je tako.

  • luna je rekel/-la:

    Kar se pa tiče DESUS-a - so pa naravnost nagravžni v svojem branjenju Erjavca. Zdaj je Erjavec, kljub temu, da se še bori ohraniti svoj položaj hitro predlagal Zanoškarja za kanditata, samo zato, da mu bo le-ta v primeru Erjavčeve odstranitve lahko prepustil mesto poslanca in si bo Erjavec tako zagotovil službo pa morda še imuniteto. Nagnusno.

    • angie je rekel/-la:

      Res so odvratni v branjenju svojega Prvega komedijanta. ne razumejo, da s tem v očeh javnosti zgubljajo vso kredibilnost, ki so si jo z delovanjem v parlamentu doslej nabrali.

  • Pepinjo je rekel/-la:

    Šta je pesnik htio da kaže?

    • dado je rekel/-la:

      Evo šta je htio da kaže:

      Slovenija je socialna država. Kaj je že to?
      In – in predvsem, nekdaj je res že bila.

      A to znači u prevodu:

      To se skupaj rima,
      kot laž, ki postala je vrlina,
      Bodo naši vnuki “socialo” še dolgo plačevali,
      mi pa medtem pa po taktu voditeljev skakali!

      Jer, tko ne skače ni kopačke ne mre očistit.

  • angie je rekel/-la:

    Hej,
    dani tale Vizjak kakšen prikriti PR od desusovcev ali osebno Korlnov?

  • Pepinjo je rekel/-la:

    Zna bit!

  • Pepo je rekel/-la:

    Matjaž je sicer čisto v redu dec, se mi pa zdi, da je na zadnjih volitvah kandidiral za DeSUS. Tako da brani svojo stranko. Nič hudega sicer, a bi morda v komentarju na to lahko vendarle namignil.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Meje vzdržnost, dragi Borut Pahor, so visoke, če se lahko Mitja Gaspari kar čez palec odreče 296.000.000 Evrom.

    Kar pod preprogo so hoteli pomesti ta škandal!

  • Nogavička je rekel/-la:

    :)))

    Tole bo treba pa malo drugače brati ;)

  • anton je rekel/-la:

    Gospod Vizjak, ne strinjam se z vami. V “stranki upokojencev” je edino važno, da bo njen predsednik sedel še naprej v udobno obloženem fotelju! Poslanska skupina se je res “zavzemala…”, ko je bil njen vodja gospod Franci, zdaj pa?…
    Za svoje riti!… kot vsi drugi.
    In predsednik vlade? Spoštovani gospod Pahor, prepustite vodenje snažilki vladnih prostorov. Učinek bo, za državljane enak! No, njena govorica telesa bo najbrž bolj naravna.

  • Pepinjo je rekel/-la:

    Ljudje ne bojte se za Ehjavca ! Je tako sluzast polž, da ga ni mogoče prijeti ! Kameleon, da ga ni v RS ! Bivši član partije, SKD, LDS, SLS in DESUS. Samo v Nsi pa še v SDS ni bil!

  • Pepinjo je rekel/-la:

    Pahdon ! Bolj je podoben sluzasti žabi, ki vedno doskoči na noge. Neverjetno, da mu toliko ljudi verjame, da je bebec, čeprav se bebavega le dela, v resnici pa je zvit bolj od Pahorja, Gregorja Seničke-pičke in Janše skujaj !

  • Neja je rekel/-la:

    Dragi g.Vizjak, je treba brati to vašo kolumno kot parodijo, ali kako? Vedno znate dobro analizirati razmere, vsaj po moji presoji, kognitivne distorzije vam niso tuje, vsaj pri drugih ne. Tega vašega razmišljanja pa ne razumem. Želite reči, da Erjavec itak ne odstopa od ustaljene prakse ministrov od osamosvojitve naprej, da je žrtveno jagnje. A ne bi bil, če se v resnici ne bi hoteli znebiti Desusa? A res? Kdo pa pravi, da se bojo z Erjavcem znebili tudi stranke? Ravno z boljšim predsednikom in ministrom bi lahko poslanci upokojencev pokazali, koliko jim je sploh do upokojencev in do Slovenije. Erjavec je itak bolj ali manj samo manipuliral z njimi.

  • golijat je rekel/-la:

    goospod Erjavec če bi se pisali Golobić se ne bi godila taka gonja proti vam

  • pozitiva je rekel/-la:

    golija, pravilno razmišljate, Golobiču se ne dogajajo gonje, ker spoštuje ustavo in zakone