19. april, 2010 | Jani Sever

SDS na vrhu

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po Delovi anketi sodeč SD svojo politiko drago plačuje. O razlogih ni treba ugibati. Afera Baričevič/Brezigar in sindikalna reakcija na pokojninsko reformo bi bili več kot dovolj, da čudenje ni potrebno. A v Sloveniji smo priča navalu afer. Živimo v izjemnih razmerah, ki jih diktirajo vsakodnevne afere, na katere vlada ne ponuja praktično nobenih odgovorov.

Zgodilo se je tisto, na kar smo že dolgo čakali. SD je doživel dramatičen padec priljubljenosti. Le zakaj? Saj z odstavljanjem Brezigarjeve niso imeli nič? Ali je to torej glavni problem? Brezigarjeva ostaja tožilka po zaslugi zavzetosti predsednika vlade, ki v njenih ravnanjih nikakor ni hotel prepoznati tako usodnih napak, da bi zaradi njih predlagal njeno razrešitev. Stranka je medtem ostala povsem pasivna. Ni se postavila ne na eno ne drugo stran. Bila je kot miš, ki se ustraši kače. Kajti če predsednik pravi, da je nekaj črno, stranka že ne more trditi, da je belo. V primeru odnosa SD do Brezigarjeve, se je zdelo, da se, vsaj javno, ne zmore vprašati niti tega, ali premierovo črno morda ni sivo.

Kako globoko je zarezala afera B&B priča rejting Katarine Kresal, ki se poslavlja od lestvice popularnosti. No, afere še ni konec. Na vrsti je interpelacija notranje ministrice. Ta bo, ne glede na to, ali jo bo Kresalova preživela, še nekoliko znižala priljubljenost vlade. V primeru, da notranjo ministrico odnesejo poslanke in poslanci koalicije, se bo ta učinek še okrepil. Slednje je ob očitkih, ki se nanašajo na novo stavbo MNZ, nepredvidljivosti Desusa in prikriti ranjenosti predsednika vlade ter njegove stranke zaradi nedavnega izsiljevanja glede Brezigarjeve, povsem mogoče. Kljub temu, da bi bilo gotovo neproduktivno. Volivke in volivci sporov znotraj koalicije namreč nikoli ne nagrajujejo.

Klub temu je razloge za padec SD mogoče iskati tudi drugje. Predsednik vlade je zadnjič na pogovoru z uredniki in novinarji, med drugim dejal nekako takole; jaz sem precej večji liberalec kot si mislite. Sedel je pred rdečim ozadjem z napisom Socialdemokratska stranka. Prizor, ki je bil nekoliko komičen, je o težavah njegove vlade povedal več, kot si je premier najbrž želel. Čeprav ni povedal nič novega in čeprav, to kažejo tudi rezultati javnomnenjskih anket, ta razkorak med liberalnostjo in socialdemokracijo ljudje prav dobro vidijo in se glede na svoj svetovni nazor do njega tudi opredeljujejo. Liberalci in konservativci so naklonjeni Pahorju, ne pa tudi njegovi stranki, ki se ji zaradi tega odrekajo socialdemokrati.

Lahko sicer rečemo, da je bila reakcija sindikatov na predlog pokojninske reforme skorajda neverjetno ostra. Kljub temu, da se liberalcem in konservativcem gotovo zdi povsem nerazumna in demagoška, pa ima med sindikalnim članstvom velik odziv. Kriza s seboj pač vedno prinaša radikalna stališča tistih, ki so prepričani, da praktično nimajo več kaj izgubiti. Vlada, ki jo vodi SD, jim s svojim pristopom že nekaj časa ni prav blizu. S predlogi pokojninske reforme, naj bo ta še tako nujna, se socialdemokrati od njih dodatno oddaljujejo. Ob popolni odsotnosti strategije, ki bi ideje pokojninske reforme predstavila na najvišji vladni ravni, so posledice torej vsekakor pričakovane.

SDS se ob vsem tem obnaša skrajno racionalno. Med afero Brezigar, se niti ni pretirano izpostavila v obrambi generalne državne tožilke, saj bi to škodilo tako njej kot stranki. Pa še potrebe ni bilo nobene, saj je njihovo delo odlično opravil predsednik vlade. SDS je lahko mirno opazovala pretep v koaliciji z varne distance tako, da je blato, ki je frčalo po zraku, sploh ni oplazilo. Tudi ob napovedani pokojninski reformi se je SDS odzval politično spretno. Dejali so, da v trenutku, ko je kriza tako zelo zaostrena, ljudi ne gre dražiti z dodatnim oženjem pravic. Tako ali tako jim je dovolj težko. Dodati je bilo treba samo še misel o tem, da se vlada namesto z realnimi problemi žal ukvarja predvsem sama s sabo.

SDS torej po novem spet kraljuje na vrhu. A tudi Borut Pahor je sam, s pomočjo simpatizerjev SDS, ki mu upravičeno pripisujejo zasluge, da Brezigarjeva ostaja na položaju in so tudi glede reform bolj desno usmerjeni, spet visoko na drugem mestu lestvice priljubljenosti. Ob tem je hecno, da Pahor trdi, da mu javno mnenje ne pomeni prav veliko. Najbrž bo že držalo, vsaj dokler s svojo politiko koristi lastni promociji.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
120 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Partnerstvo za razkroj socialne in suverene države :)

    • KAKTUS je rekel/-la:

      Točno to se dogaja, kar smo nedvomno že ugotovili, da se @forestina@, ( alias bor ) in @ nogavička oglašata iz ministrstva, po službeni dolžnosti ! Da uničujeta, morda le bolj verodostojne , komentarje in hkrati preusmerjata , poglede drugam, vsiljujeta druge teme, po udbovsko in naročilu, torej !
      DOKAZ, TA STRAN IN ŠE MNOGO DRUGIH !

    • cvek je rekel/-la:

      Ob tako slabi , nesposobni vladi, še JANŠI pisniti ni potrebno, mu lahko odvzamete pravico govora, pa bo vseeno zmagal !
      PRIHRANILI SMO SI PRED EVROPO STRAŠNO SRAMOTO, SAMO POMISLITE, DA BI PAHORJEVA VLADA PREDSEDOVALA EVROPI, KO ŠE SAMA S SABO NE PRIDE NA KONEC !

    • konec je rekel/-la:

      cvak, ne skrbi Eu ne bi dovolila , da bi naše rdeče svinjale tudi po evropi…dovolj je , da krulijo po balkanistanu

    • Forestina je rekel/-la:

      z ministrstva za sončno upravo :)

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Kar bi moral narediti z reformami je pogorel že jj. Trapasto je, da se ti vsiljujejo že videni, ki ko pogori tudi
      nasledniku, sami sebi poskušajo graditi dobiček. Zakaj, se recimo vlada jj v pogovoru z ruskimi plinarji,
      kljub pravni doslednosti, moralni namreč ne, ni znala pogovarjat. Kje je moj shema plinske elektrarne?

    • Mastermind-jkj-"- je rekel/-la:

      Forestina, zakaj nič ne pokomentiraš, na http://dazajn.webs.com za osvežitev spomina pa naj bo uvodna
      nedelujoča stran http://ccrunch.webs.com. Če pogledaš neobjavljen-komentiran topic 15. aprila Takle mamo, se mal zber. to nam reci in piši prinese sto miliard. pa evropa nam je hvaležna, pa mi smo hvaležni evropi, ker smo preprečl njen načrtovan razpad in skupaj zmagal ..

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo :)

    Opozorilo :)

    Evropski komisar za kmetijstvo Evropejce vabi k pripombam o skupni kmetijski politiki
    __________________________________________________________________

    http://www.dnevnik.si/novice/eu/1042352926

    ________________________________________________________________-

    Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Dacian Ciolos vabi državljane vseh članic sedemindvajseterice, naj podajo svoje pripombe o skupni kmetijski politiki in glede tega, kakšna naj bi bila v prihodnosti. Zbrane predloge in mnenja bodo uporabili pri pripravi reforme te skupne politike za obdobje od leta 2014 do 2020.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Kakor je Jjeva firma v svojem najuspešnejšem mandatu pometla s SLS in NSi, bo Pahor v svojem obračunal z LDS, Zares in SD.

    Upravičeno pričakujem še pojasnilo glede kuverte za Jelinčiča ;)

    • Mastermind-jkj-"- je rekel/-la:

      to je lahko le sredstvo boja znotraj uvodnega teksta na http.//ccrunch.webs.com in komentiranja na
      http://dazajn.webs.com. Zakaj naj bi ta posel postal državno-zasebno parnerstvo, ter delež države pri sto
      miliardah.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042353281

    Namišljena varnost

    Na Mladinino peticijo se je državnopolitični slovenski vrh odzval podobno, kot se je znal bivši jugoslovanski na civilno-družbene pobude v osemdesetih letih, ko se je že imel za demokratičnega, miselno pa je živel v neki drugi stvarnosti. Pahorjeva “ugotovitev”, da pobuda za ukinitev vojske posega v bistvo koncepta in ustroja nacionalne varnosti države, ki sta utemeljeni v slovenski ustavi, je taka miselna cvetka. Kaj pa imata skupnega vojska in varnost razen tega, da več kot je vojske, manj je varnosti. Interesi so seveda druga stvar, če se, denimo, omejimo samo na ameriškega, je več kot očiten - permanentno sejanje napetosti je donosen posel, ki obrača bilijone dolarjev in od njih živi ameriško gospodarstvo.

    Če si hoče s tem poslom “omastiti brke” Slovenija, naj bojaželjne uniformirance in politike z ministrico za obrambo na čelu organizira v kakšen slovenski Blackwater in ponudi usluge ZDA, tistih dvesto in nekaj milijonov letno pa pripiše zdravstvu. Bo nacija ne le bolj zdrava, ampak tudi bolj varna.

    • Forestina je rekel/-la:

      http://www.thenation.com/doc/20100503/scahill

      Kucinich: White House Assassination Policy Is Extrajudicial

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Ma, ja. Sam čakat je blo treba po Homieiniji in Salmonu Rushdiju, da bo amerika napisala nagrado za
      američana. pa čeprav iz jemna. V ameriki na vajldwest je biu dead or alive. Po drugi sv. v. so bli tle k hitr
      eni dead. To je bla stalinistična cepljena diktatura, ki se je zdelo - uspela po prvi sv. v.

      A Whitewater je pa u redu, ne.

  • ona je rekel/-la:

    sds lahko ob taki vladi spi …
    janše sploh nikjer ni več … ma 4 leta časa za počitek … ne rabi delat nič, ker koalicija dela sama zanj ….
    zdraharstvo znotraj koalicije pa ustvarja trenutno zgolj lds, tako da bi bilo dobro, da se gos(podičn)o malo prizemlji. … (ups, da me ne bo kdo povabil na kakšno zaslišanje, sodeč po današnjem pisanju požareporta:)

    • ON je rekel/-la:

      Sam enkrat se mi je prkazala stran Takle mamo. Prosim, da jo dajo v javnost.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: SDS na vrhu: Po Delovi anketi sodeč SD svojo politiko drago plačuje. O razlogih ni treba ugibati. Afera Baričevič/… http://bit.ly/cbEmfP [...]

  • Vse najboljše g Ljubo Sirc je rekel/-la:

    Bolj je zanimiv ponoven vzpon SNS in tudi prvič se dogaja , da izvenparlamentarna stranka (NSi) prehiteva eno ali dve parlamentarni.

    • angie je rekel/-la:

      Brščičev suženj, ki glasuje za Jelinkota?!
      Svašta!

    • Vse najboljše g Ljubo Sirc je rekel/-la:

      Če je kdo tu čigar suženj si to prav gotovo ti.Brščiča in Jelota si pa kar dam pelji! SVAŠTA p rodi!

    • Vse najglupše vest.si je rekel/-la:

      A je blo policista zanč strah, al je bil pozdravljen?

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Slovenec rabi trdo roko, ne pa omahljivca.

    • Vse najglupše vest.si je rekel/-la:

      Ti predpostavljam bi bil rad nekogaršnja trda roka?

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Drugače pa bo alternativa in Janši in Pahorju v naslednjem desetletju tisti, ki se bo modro odzval na te ugotovitve:
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042353281

    • Mastermind-jkj-"- je rekel/-la:

      Svoboda podjetništva se mora povečati, pa bomo lahko s tako simbolično vojsko zkoz pršli, ne pa da
      mormo glede na bdp zagont za nato - beri potem vojne.

  • ska je rekel/-la:

    Slovenija je pod Pahorjevo vlado postala resnično sproščena. Novinarji so zacveteli v vsej svoji genialnosti, ki jo pod prejšnjo vlado nikakor niso mogli realizirat.Kaj hudiča je pomenila zaprtost namesto sproščenosti. Diareja je v novinarskih vrstah!
    Princ teme pa modro molči in čaka na odprto pot svojemu blagodejnemu zdravljenju sle po oblasti.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @ska-Novinarji so zacveteli v vsej svoji genialnosti. In dobili diarejo.Ti ska imaš pa drisko v gornjem nadstropju, zato drugačnega komentarja ni za pričakovati

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      :))))
      :))))

  • Luka je rekel/-la:

    Prodajajo nam še eno pravljico, katere namen je, da se nam zasidra v glavi in bo nazadnje obveljala kot dejstvo.
    Sam mislim, da penzije vedno bodo. Kar predstavljajte si, da danes ni penzij. 500 000 glava množica brez denarja za preživetje. Ali v Evropskem merilu!? Vsaj 100 miljonov ljudi brez sredstev! Niso pa vsi opešani in brez moči. In politiki to dobro vejo. Zato bodo večno grozili in poskušali dvigniti prag tolerance, ter posledično vzdigniti prispevke in še več požreti. To je edini cilj tega gobezdanja.
    Lahko so Kitajci brez penzij, vržejo par pesti riža v vodo in jim je dovolj. V teh krajih pač ne gre tako.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Luka, kot si napisal. Tole nategovanje raje se ne bo več dolgo obneslo. Narod ni neumen.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Luka, ne bodi preveč zihr v to kar govoriš. Če ni, še hudič ne more vzeti.Očitno si eden od “faranov”, ki se še nikoli ni zamislil nad razvojem dogodkov v zadnjih 50 letih.Seveda je prvo vprašanje,kje si se rodil,kako si rasel gor in o čem si v teh 50 letih debatiral.Če si pač eden od tistih,ki je verejel,da je vsetovna lingvistika sestavljena iz 2 besed “problema nema” , verjamem, da domet tvojega razumevanja stvari ne gre dalj kot do “bo že kako ” in “morajo nam dati”.Če pa imaš možgane sposobne dojeti tudi kaj bolj “universelle”,pa se zavedaj, da ta 1,8 milijardna množica Kitajcev že proizvaja kvalitetno blago po 10 krat nižjih cenah kot Zahod.In verjetno nisi še nikoli razmišljal o temu, da zahodno hemisfero sovraži čisto ves ostali svet.
      Oči je treba imeti spredaj v glavi,da vidiš kaj ti prihaja naproti.Či jih imaš zadaj,opaziš stvar šele ko je mimo in se čudiš,tako kot se sedaj čudi Zahodni svet.
      Sploh pa čemu bi človek zapravljal energijo ko itak nikomur ne koristi isto kot z razpravljanjem o slovenski politiki

    • Mastermind je rekel/-la:

      Ti tale globalizacija Kitajske se je začela s slavnostnim stavkom kitajca američanu One big lunch doesnot make a man fat. 1990

    • Mastermind je rekel/-la:

      Tko k prej, še zdej nimajo copirita.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ne Barbara
    (Barbika je zares problem)
    Vlado Miheljak”

    “In pred dnevi, potem ko se je z opazno nepripravljenostjo, neinformiranostjo na komisiji DZ popolnoma blamirala poslanka Jerajeva, ki je ponesrečeno zasliševala donatorje in ljubljanskega župana, je dobila prosti termin za naknadni popravni izpit. S trotl bobna je brala vse tisto, česar ni znala in zmogla vprašati ter povedati v DZ. Čista zloraba parlamentarnega programa.”

    “Še bolj klavrno je odzivanje Cerke in dostojanstvenikov na tako rekoč vsakodnevna razkritja novih in novih spolnih zlorab s strani duhovščine. Zlorabe so res grozljive, a odzivi dostojanstvenikov so šokantni in bizarni.”

    “Ampak pazite! Prišlo smo tako daleč, da ne samo, da je premier najšibkejši člen koalicije. Zdaj je nestabilnejši člen DeSUS. Imajo ceno. Barantajo in dajejo zunajsezonske popuste. Vzamejo le, kar izposlujejo, kar jim je ponujeno. In nič več.”

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042352165

  • mutant je rekel/-la:

    Bojte se črnih,belih,rdečih politikov v ‘pravniški’ Sloveniji oni delajo zase ne za vas.Mnogi še niste spoznali kaj je politična resnica in kaj laž? Vse je laž in metanje peska v oči .Čistih ni!!

    • Mastermind je rekel/-la:

      Če bi se ti 1985 odločal o prihodnosti. Tvoji sedanjosti. 2003 smo že enkrat spremenili sedanjost, ko smo
      meli vse banke že prodane. Sedaj, da bi prodajali-pod vsako ceno najemamo kredite. Z protidobavami jasno.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    Točno to se dogaja, kar smo nedvomno že ugotovili, da se @forestina@, ( alias bor ) in @ nogavička oglašata iz ministrstva, po službeni dolžnosti ! Da uničujeta, morda le bolj verodostojne , komentarje in hkrati preusmerjata , poglede drugam, vsiljujeta druge teme, po udbovsko in naročilu, torej !
    DOKAZ, TA STRAN IN ŠE VELIKO DRUGIH !

  • cvek je rekel/-la:

    Ob tako slabi , nesposobni vladi, še JANŠI pisniti ni potrebno, mu lahko odvzamete pravico govora, pa bo vseeno zmagal !
    PRIHRANILI SMO SI PRED EVROPO STRAŠNO SRAMOTO, POMISLITE, DA BI PAHORJEVA VLADA PREDSEDOVALA EVROPI, KO ŠE SAMA S SABO NE PRIDE NA KRAJ !

    • Mastermind je rekel/-la:

      Če bi v tem primeru bil v pogovorih s ekipo predsedovanja eu, bi že rešil problem, ki se je pri nas izpostavil
      šele 15. aprila v prispevku Takle mamo. Prosim, da ga večkrat pokažete.

  • mutant je rekel/-la:

    EU birakratom bi bilo vseeno če bi Slovenijo sloni vodili !! Kaj pa so oni kot ritolizniki?Kdor se boji tujega mnenja nikoli ne živi!!

    • Mastermind je rekel/-la:

      Slone so v afriki dovolil strelat.

      Če v eu nisi sposoben podat skupne strinjajoče se konsenzualne platvorme vrednot, ki je tudi hierarhično
      podprta ali se je ne zavedaš, si tele iz nemčije, ko so ble nore krave. Sam te je zgrešl.

    • mutant je rekel/-la:

      Samo nevedno tele proda svojo rit-ritoliznikom,ki se vrstijo,da pomolzejo mater takšnega teleta.

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Ja, mislim, če misliš, da moramo dobiti nekaj iz EU, je jasno, ampak kako da nam ne rata. A pr ns ni sposobnih. So vsi v strankah, pa nimajo časa in sposobnosti EU razpisov brat.

  • lucko je rekel/-la:

    Dokaj zanimivo, kdo spet med komentatorji manka…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Nobenega presenečenja pa ni v tem, kar se v izobilju bohoti iz Luckovih komentarjev.

      Govorim o - genialnosti.

    • lucko je rekel/-la:

      Nekako dokazujete Janijev point zdej ko ste se pojavili, ampak vem, da vam to uide…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko, res se spodobi, da mene (in moje cenjene desne somišljenike) vikaš.

      Toda če se želiš zares primerno izražati, vikaj z veliko začetnico, torej tako: ” ..da Vam to uide..”.

      Pa tudi če uporabiš onikanje, ko boš želel tu na Vesti neposredno nagovoriti, ti tega ne bomo šteli v slabo.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Ti DVORNI PISAR, mene ne moreš prevarati s tem, ko se zmrduješ nad tem besedilom in nad tem, da ga vedno znova objavljam. Vem namreč, da se v njem prepoznaš ter da ti boleče seže v srce. Vem tudi, da to besedilo v besu prebereš ob vsaki vnovični objavi.
      Avtor DVORNI PISAR je tragikomedijo ČAKAJOČ NA JANŠO prvič prepisal kot komentar na blogu 26.marca 2010, prvotni naslov je bil KDO JE J. Z grotesko je opozoril na tragikomičen položaj človekovega obstajanja v modernem opustelem svetu. Z ironijo je opisal človekovo tesnobo, obup, strahove, muke, pričakovanja in absurdnost bivanja. Pet potepuhov-klošarjev, MEFISTO, OBAMA, KONEC, ROGERG IN NOTRANJI SOVRAŽNIK, se vsak dan srečujejo na internetu, preko komentarjev posegajo v vrvež življenja zunaj in čakajo na JANŠO. JANŠA je prispodoba za boga, upanje in smisel. Vsak dan se z njimi ponotranjijo razni istomisleči komentatorji, ki jim vlivajo upanje, da bo JANŠA zagotovo prišel naslednji dan. Čas in kraj dogajanja sta popolnoma nedoločena, tudi zato, ker junaki nenehno pozabljajo, koliko časa so na tem kraju, kaj so delali prej, če so kaj sploh delali, itd. Čas je torej nedoločen v metafizičnem pomenu. Zato gre v tej igri za nenehno ponavljanje istih motivov. Nesmiselni pogovori, besedičenje tja v en dan, potrjujejo absurdnost in brezizhodnost človeškega bivanja. V upanju da bodo s svojimi komentarji skrajšali čakanje in uspeli rešiti Slovenijo pred udbomafijo, dildomafijo, tajkunomafijo in Forumom 21, pišejo znova in znova in nikoli ne ugotovijo, da je njihov glas prešibek in življenje prekratko. To opiše krutost njihovega položaja, da s pisanjem po blogih ne morejo ubežati bedi njihovega življenja.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Stepska čivava, sedi.

      Priden, vidiš kako lepo se učiš. Izvoli briketek…hop - ujemi ga!;-))).

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Najrajš mam srove jetrce. Pa pazi na roko.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Čivava, ker se očitno po eni strani prištevaš med vrsto canis, po drugi strani pa si levičar, ti bom postavil vprašanje iz marksistične prakse:

      Je dogodek, ko komunist občuje s psom (ne da bi pes pristal na tovrstne ..hm…družbene odnose), potrebno šteti za incest ter posledično za posebno hudo obliko posilstva, ali zgolj za mučenje živali?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      DVORNI.
      Imam to grdo navado, da na vprašanja odgovarjam z vprašanji.
      Extra za tebe: “Je možno, da zaradi tega, ker svetloba potuje hitreje od zvoka, nekateri izgledajo pametni še preden odprejo gobec?”
      Če pravilno odgovoriš, lahko še kaj napišeš.

    • lucko je rekel/-la:

      Nisem te vikal, ampak uporabljal mnozino, ker ni letelo izkljucno nate… Si le eden od ljudi, ki kritizira vse leve stranke a vstrajo izpusca Pahorja…

    • lucko je rekel/-la:

      No se tole te vprasam. Tukaj spet mesas pse. In zakaj v to afero, sedaj ko je jasno vpleten Pahor(ki jo skusa posmest), njega niti ne omenis? Pomankanje nekaterih ljudi na speltni strani v casu te Pahorjeve afere je bilo vec kot ocitno… Zelo zanimivo ane?

    • Mastermind je rekel/-la:

      Lej, vi ste k eni seksualni manijaki. Obsedeni z gledanjem in opravljanjem. Da bi sami uživali vsaj v seksu,
      ki ga ima kk, pa niste sposobni. To se skriva za vami.

    • konec je rekel/-la:

      zgleda, da je stepski pes zblaznel in v nedogled pasje laja…ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    beden politični komentar št.118 od 571.

    tokrat vsaj mu niso narekovali iz stranke zaresa ampak mu je prišepetaval kak zares liberalni pasjejebec

    • lucko je rekel/-la:

      Beri moj komentar nekoliko visje… Tako se zgrazas nad tem, ampak da bi pa Pahorja, ki je precej bolj kot Katarina sedaj vpleten umenil pa ne. Celo Zares sedaj mesas zraven. Kako ti to rata?

    • Mastermind je rekel/-la:

      Ma, če hočem razsvetlim sd, zares in lds, pa se preimenujejo v eno stranko - pomladni trojček in
      z sto miliardnim poslom s strani http://ccrunch.webs.si in njegovim komentarjem na http://dazajn.web.com,
      res ne bi bilo nobenih ekonomskih problemov in strahov, da bi jj zmagu, tko k hitler. jj pač šele tretjič.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Morebiri pa bo narodu le počasi prišlo,da so bili jebani brez predigre in vazeline. Vendar je sedaj prepozno za kakršno koli pokoro ali spokoro. Smo samo nepomemben in obrobni drobec v Zahodni gnili družbi, ki je bil nepomembno pomemben, kot del trga EU.Fatalni problemi, ki prihajajo nad Zahod pri široko odprtih vratih, v kratkem ne bodo dovoljevali, da bi se z nami kdorkoli ukvarjal. In je tudi tako vseeno koga bo Jani Sever, ali še bolj kratkovidni V.Miheljak ali D.Štrajn uspel postaviti na vodeče mesto med strankami. Ali niste opazili,da smo v 20 letih popolnoma pozabili, da se samo ob proizvodnji ustvarja novoustvarjena vrednost,le-ta da denar in le z denarjem je možno trošiti.Misleč,da se da živeti in preživeti le s trgovino (storitvami) se že mnogi grizejo v jezike. In če so stvari jasne na tej točki,nima smisla,da bi razpredal dalje kaj se bo kot posledica dogajalo tako kot pri nas tudi na ostalem Zahodu.

    • Missis Noriss je rekel/-la:

      Ma a ti veš, da gre u lublan dve kili heroina na dan?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Chuck Norris, in kaj ‘ma to veze s konjskimi dirkami ?

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Ja, lahko gledaš, da to država na en način podpira.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Chuck Norris,complimenti.Chuck po dolgem času si me postavil v pozicijo,ko ti je vredno odgovoriti.Da, se v celoti strinjam s tvojo trditvijo.Na en način določeni državni organi celo dobesedno sodelujejo pri sharanju substanc,na drugi pa mnogi ostali, s svojimi “prijemi” ustvarjajo pogoje,da se ta rak širi hitreje kot bi se sicer.

  • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

    A pa res še kdo verjame da so bili komunisti kdaj socialni? Socialni niso bili ne prej. pa tudi zdej niso odkar so se domnevno prenovili. Sama sreča da imajo po novih ugotovitvah Severja liberalnega Pahorja. Drugač bi blo z njimi konec. Men se zdi res absurd, da se s časom Drnovšek kaže kot najboljši liberalec izmed liberalcev. Smetana smetane liberalcev. No ampak priznajmo si! Če ga primerjamo z današnjimi pojavami domnevnih liberalcev na levici, je on dejansko bil liberalec kakršnega ta naša država še lep čas ne bo videla. Mislim, da se bo nekaterim po Drnovšku kolcalo še bolj kot se jim že.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Če sem zadnjih deset let prejšnjega tisočletja porabil za maščevanje, in sedanjih deset za rahljanja in umirjanje, potem je sam 6 mesecev časa, da na mednarodnem evropskem sodišču dosežemo razveljavitev
      toxičnih derivativov.

  • konec je rekel/-la:

    Liberalci?
    ajde, ne bodimo naivni, le navadne rdeče svinje, ki so nagonsko razumele, da morajo ukazati novinarjem, da jih prikazujejo kot liberalne , da lahko tako ostanejo pri koritu……

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Vsaka čast JJ - ju in njegovi strategiji. Še dobr, da ni živel med drugo vojno. Bi se čist drugač končala.

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Na podlagi katerih silnih neizpodbitnih argumentov si sešvasal to tezo? Interpretacija “drugač končala” je sicer odvisna od vsakega posameznika.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Ma ta jj mi dol visi. sam pismo pošlem, pa ga ni.

    • konec je rekel/-la:

      ti naši stekli rdečuhi so ostali še v 2. svetovni vojni…..ha, ha, ha,

      bolno..svet gre naprej , njih je zdavnj že povozil ampak se tega ne zavedajo….ha, ha, ha,

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      @ALL

      Ma, ne ampak, da niti enega, niti posmrtno ne obtožjo za povojne poboje, to pa je že od sile. To pomeni,
      da je enim čist vseen s kakšno popotnico stopajo v svet.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    VPRAŠANJE: ” Torej bi bil Janša s svojim komandantskim načinom zdaj pravi človek?”
    BUČAR: “Če izpustimo ime, bi res potrebovali nekoga, ki bi bil bolj odločen. Če pa govorimo konkretno o Janši - gorje, če bi bil na oblasti, saj bi prišli z dežja pod kap. Z njegovimi apriorizmi. Poznam ga že dolga dolga leta. Če bi on lahko uveljavljal svoja stališča, države sploh ne bi imeli. In še veliko drugega bi bilo. Ampak saj ni pomembno. Pomembno je to, da diktator in racionalno vodenje ne gresta skupaj.”

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Dr. Darij Zadnikar: “Temeljna značilnost fašizma je vedno gospostvo normalnosti. Fašizem nujno potrebuje pozitivno podobo, ker daje ljudem občutek, da vse regulira.”

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      “Temeljna značilnost fašizma je vedno gospostvo normalnosti.”

      Ta izjava jasno kaže, kakšen odnos so levičarski evangelisti oblikovali do normalnosti, ter a contrario do - nenormalnosti.

      Upal bi celo trditi, da jasno kaže, kam se intimno prištevajo:-).

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Dvorni, tk nisem pričakoval, da boš razumel. Ne se matrat.
      PS: A jetrc nimaš.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Spomni se zadnikarjevega poslovilnega članka od svojega psihiatra. samo pred bogom, ki bi ti vsak dan
      delal čudeže po naročilu, bi napisal tak hvalospev. ni ga psihiatra in tudi za njegovga ne verjamem.

    • konec je rekel/-la:

      Temeljna značilnost KOMUNIZMA je vedno gospostvo normalnosti. KOMUNIZEM nujno potrebuje pozitivno podobo, ker daje ljudem občutek, da vse regulira.
      FAŠIZEM=KOMUNIZEM

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, a ti razumeš kaj pišeš.

  • nemesis je rekel/-la:

    Itak že zdaj veliko ljudi s takimi pokojninami ne preživi,naj gradbeniki,ki so nas oškodovali za 2 milijardi EUR in ostali junaki tranzicije lepo vrnejo oz. se jim zarubi premoženje,tudi v tujini,potem se pa zadeva drugače zastavi,vsem naj se izplačujejo bruto plače in naj sami poskrbijo za svoje pokojnine,tistim,ki so jim pa odtegovali od plač,naj pa krijejo iz zgoraj pridobljenih sredstev.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Gospodje, nima se smisla odzivati na STEPPENWOLFOVE lamentacije in njemu podobnih.

    Njegove oziroma njihovi nastopi niso zdravorazumske reakcije, temveč le še obupno brcanje smrtno ranjenih zveri, ki se jim z vsako neumno odločitvijo njihove oblastne koalicije in z opuščanjem pametnih odločitev nepovratno bliža dokončni konec.

    V tej svoji smrtni politični agomiji bodo delali le še vedno večje napake.

    Sejali so veter, poželi bodo vihar.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Mefisto, ko je tvoj kamerad notranji sovražnik ugotovil ,da za “desnico glasujejo pedofilski duhovniki, tercialke, domobranci, argentinci, fašisti, obritoglavci, kmetavzarji, govedorejci in pevci goveje glasbe”, me pa res zanima, kam je uvrstil tebe. Pa ne med tercijalke?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      V svoji agoniji si se odzval natančno tako, kot sem opisal v gornjem komentarju.

  • tomi je rekel/-la:

    A vi ljudje imate JANŠO in SDS za alternativo? Za posrat…

  • krucefiks je rekel/-la:

    Mi ljudje ne.:)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Vi “ljude” ste šele “homo erectus” in še niste dosegli nivoja “homo sapiens”.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Sam sem homo sapiens superior in se poščijem na jj in mutanta.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mastermind,če se imaš ti za nadčloveka,to še ne pomeni,da si več kot nič. Kar malo pobrkljaj po zgodovini in pri Hitlerju te bo srečal en podoben debil.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Pomen, da štekam še kaj več, kot le teleportacija.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mastermind, menim,da ti štekaš nekaj več, le ko si “under influence”,da te ne bom “na glas ” obtoževal.

    • Mastermind je rekel/-la:

      Ma, zdaj sem že v letih, ko mi pritiska na vrata starostno obdobje. Pa sem včasih pod vplivom neprostovoljno.

      Uni, k mi jemljejo svbodno voljo in izraz, pa drugi mislijo, da sem to jaz, sicer še niso čist superior, ker
      morajo moralne vrednote, mal bol dosledn upoštevat.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Finland does not need three new nuclear plants: minister

    “We have made calculations of what the need is, and estimates of how the need will be fulfilled. Three nuclear plants are not needed,” Economic Affairs Minister Mauri Pekkarinen told leading daily Helsingin Sanomat.

    In addition to the nuclear decision, the government is putting together a proposal for boosting the proportion of renewables in energy generation.

    http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Finland_does_not_need_three_new_nuclear_plants_minister_999.html

    • Nogavička je rekel/-la:

      Security breaches at world’s nuclear sites

      From gunmen storming a nuclear site in South Africa to Russian workers scheming to sell uranium, security breaches in recent years have raised fears about the safety of the world’s nuclear material.

      – In 1993, a large amount of highly enriched uranium, 20 bombs’ worth, is discovered in Kazakhstan amid lax security. Both Iran and Iraq had opened import-export businesses in the area. The United States removes the uranium, which is now stored in Oak Ridge, Tennessee.

      – In 1998, Russian officials announce foiling a plot by employees at a major nuclear facility in the Chelyabinsk region to steal 18.5 kilograms of weapons-grade uranium.

      – In 2000, Georgian police arrest four Georgian nationals with 920 grams of highly enriched uranium.

      – In 2002, US and Russian authorities remove a store of highly-enriched uranium, enough to build three nuclear bombs, from a suburb in the Serbian capital Belgrade.

      – In November 2003, an official at Atomflot, which oversees Russia’s fleet of nuclear-powered icebreakers, is sentenced to 18 months for possession of illegal nuclear or radioactive materials. He had been arrested with more than a kilogram of uranium powder, or “yellowcake”, described in some reports as mixed with radium or thorium.

      – In 2004, nuclear scientist Abdul Qadeer Khan, father of Pakistan’s atomic bomb, admits on television that he leaked nuclear secrets to Iran, North Korea and Libya. He later retracts his remarks.

      – In 2006, a Russian man is arrested in Georgia for carrying 100 grams of highly enriched uranium and trying to sell more.

      – In September 2007, Israel bombs a site in Syria, which Damascus says is an unused military facility. The United States alleges later the site was a nuclear reactor, based on a North Korean design, intended for use in an atomic weapons program using plutonium. Syria denies it has any nuclear project or deal with North Korea, as does Pyongyang.

      – In November 2007, armed men break into South Africa’s Pelindaba research nuclear facility, which houses enough highly enriched uranium for 30 nuclear weapons. They enter despite a 10,000-volt security fence and without setting off an alarm, indicating they may have had help from the inside. The gunmen spend 45 minutes inside and shoot an off-duty employee, escaping without stealing the uranium.

      A second team of armed men try but fail to break in elsewhere at the site.

      – In 2008, an internal US Air Force probe concludes that most sites that store tactical nuclear weapons in NATO states fail to meet US security standards.

      – In February 2010, six anti-nuclear activists climb over a fence at the Kleine Brogel military base in Belgium, which is believed to store 10-20 US nuclear weapons. The protesters walk around for up to an hour before they are arrested.

      http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Security_breaches_at_worlds_nuclear_sites_999.html

    • Nogavička je rekel/-la:

      Quake rattles Chilean-U.S. uranium move

      A Chilean-U.S. nuclear waste disposal arrangement was nearly derailed, with dangerous consequences for North and South America, when a magnitude-8.8 earthquake struck Chile Feb. 27, interfering with deliveries of radioactive waste to U.S. processing plants.

      http://www.nuclearpowerdaily.com/reports/Quake_rattles_Chilean-US_uranium_move_999.html

    • Mastermind je rekel/-la:

      @Nogavička
      No januarja, sem pa jaz upam vsaj za nekaj let prestavil teroristnični napad na dunaju.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Tovariši, če se ne motim, se je na današnji dan rodil sam Adolf Hitler, ki so ga vaši revolucionarni vzorniki do njegovega napada na Sovjetsko zvezo, ko je prevaral svoje najboljše prijatelje, razglašali za zvestega oznanjevalca Marksovega evangelija.

    • Nogavička je rekel/-la:

      S Hitlerjem sta paktirala Stalin in Rupnik. Stalin je svojo zmoto spoznal, Rupnikova banda pa še ne.

    • mutant je rekel/-la:

      Živel lucifer-ker Bog nas je že čist zajebal z RKC podganami!!

    • Mastermind je rekel/-la:

      Še pomnite tovariši!

      Ko sem izpeljal bedem1, manevrsko strukturo narodne zaščite, tam sem preprečil neko idejo, da bi
      v vsaki repugliki imeli svojo kopijo špegljevega (nemški vohun) kao kontra obveščevalnega, filma, zastava,
      ter bi tako mel zastava 2, pa 3. Uprl sem se. Šele, po moji sem lahko prepreču bedem 2. Sedaj pa sem
      privatnik in ta država mi ni dala zaposlitve.

    • mutant je rekel/-la:

      Misliš bedo 1 bedo 2 in bedo 100 v tej živimo sedaj!!

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Točno Mefisto, so ga pa nato takoj posvojili vaši reakcionarni vzorniki.

    • Rogerg je rekel/-la:

      S travo ovirani lajalec, Hitler je bil največji prijatelj tvojih predhodnikov in vzornikov v Vzhodni Evropi.

  • konec je rekel/-la:

    FAŠISTI=KOMUNISTI=NACIONAL-SOCIALISTI vsi isti, isti, isti,……

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Konec in Rogerg, Dvornega sem že vprašal nekaj čisto enostavnega, pa mi ni odgovoril. Mogoče vidva vesta: “Je možno, da zaradi tega, ker svetloba potuje hitreje od zvoka, nekateri izgledajo pametni še preden odprejo gobec?” Da ne bo zamere, prisotni so vedno izvzeti.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Steppenwolf,nič ne maraj.Na vprašanja se vedno odgovarja,pa naj so še tako abotna.Tukaj sicer ni vprašanje,ampak hipoteza.Iz izkušenj vem,da tisti,ki se imajo za zelo pametne,hitro dokažejo nasprotno.Odgovor na tvoje vprašanje bi ti verjetno najbolj kvalificirano podal komentator Chuck Norris.Sta na isti valovni dolžini.

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      @steppenwolf

      No, sedaj, da ti nekaj napišem. Veš, ko sem bil še mlad, sem lahko tudi počakal, da sem slišal in potem
      pokimal, ali odkimal. Sedaj sem že star, ter se samo še guncam.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Chuck Norris,bravo!!

  • mortadela je rekel/-la:

    more dat spet rupla za svetovalca?