18. maj, 2010 | Vest

O študentskih demonstracijah, Marko Kastelic

Če se že odločite protestirati, protestirajte proti aktualnim vodstvenim funkcionarjem študentskih organizacij.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Ob napovedanih jutrišnjih demonstracijah v Mladem forumu SD pozivamo študente in dijake, če se že odločijo protestirati, naj protestirajo proti aktualnim vodstvenim funkcionarjem študentskih organizacij. Prepričani smo, da so študentje in dijaki samo sredstvo za uresničevanje parcialnih interesov oseb, ki vodijo študentske organizacije.
Problemi prve zaposlitve, štipendiranja, študentskih postelj, visokošolskega izobraževanja, vse to so problemi, katerim smo priča že kar nekaj let. Pa vendar le jih je ŠOS začel izpostavljati šele ko je v javnost priromal predlog Zakona o malem delu, ki se je dotaknil tudi financiranja študentskih organizacij. Zakaj je temu tako, zato, ker je študentskim organizacijam vse prevečkrat mar za vse drugo kot potrebe študentov samih.
Temu vsekakor priča podatek, da samo 1% študentskega proračuna na leto nameni socialno šibkejšim študentov, to je 150.000 EUR od skupnih 15. 000.000 EUR. Medtem ko na drugi strani ŠOU Ljubljana ni problema porabiti 85. 000 EUR za analizo nakupa nekega nočnega zabaviščnega lokala v Ljubljani. Za primerjavo, to je ista vrednost kot stane npr. novi Jaguar.
Vsekakor ne moremo tudi mimo načina in kulture pristopa in podajanja stališč, kateremu smo priča zadnje čase, tudi nenazadnje včeraj ko smo bili na Šouviziji priča posnetku v katerem so primerjali Predsednika vlade Boruta Pahorja s Hitlerjem. Kot študent moram priznati, da me je sram, da sem ne po lastni volji član te organizacije. Pa tega stališča nisem, ker prihaja predsednik iz istih vrst kot jaz, temveč zato, ker se mora vseeno ohranjati nek nivo delovanja.
Ne moremo pa prezreti še enega zelo pomembnega študentskega organa, študentskih svetov, v katerem celo podpirajo Zakon o malem delu. To priča podatku, da vendarle študentska srenja ni enotna pri nasprotovanju predlaganemu zakonu.
Študente ne bodite sredstvo za uresničevanje interesa vodstva študentskih organizacij.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
35 x komentirano
  • lucko je rekel/-la:

    “Ob napovedanih jutrišnjih demonstracijah v Mladem forumu SD pozivamo študente in dijake, če se že odločijo protestirati, naj protestirajo proti aktualnim vodstvenim funkcionarjem študentskih organizacij.”

    Se strinjam, da je poziv vcasih na mestu, ampak enako na mestu je tudi proti vladi. Mislim, da primerjave ni…

    “Prepričani smo, da so študentje in dijaki samo sredstvo za uresničevanje parcialnih interesov oseb, ki vodijo študentske organizacije.”

    Na koga ti prevedem na vlado ali Pahorja?

    “Temu vsekakor priča podatek, da samo 1% študentskega proračuna na leto nameni socialno šibkejšim študentov, to je 150.000 EUR od skupnih 15. 000.000 EUR. Medtem ko na drugi strani ŠOU Ljubljana ni problema porabiti 85. 000 EUR za analizo nakupa nekega nočnega zabaviščnega lokala v Ljubljani. Za primerjavo, to je ista vrednost kot stane npr. novi Jaguar.”

    Koliko pa SD iz svojega proracuna porabi za to za pomoc studentom? Ali MF SD? Vemo kaksen proracun ima SD in kako ga zapravi… Koliko je slo za zadnje volitve? Koliko je izginilo iz DARS? Koliko sedaj preplacujemo patrije? Stevilke so precej vecje in zasencijo celotn proracun SOS…

    Sploh pa beri zakon, kako je naloga studentske organizacije in bos ugotovil, da je ta 1% denara uporabljen celo v nasprotju z zakonom… Sploh pa to je prelaganje odgovornosti iz vlade na druge.

    “Problemi prve zaposlitve, štipendiranja, študentskih postelj, visokošolskega izobraževanja, vse to so problemi, katerim smo priča že kar nekaj let. Pa vendar le jih je ŠOS začel izpostavljati šele ko je v javnost priromal predlog Zakona o malem delu, ki se je dotaknil tudi financiranja študentskih organizacij.”

    Je predlog mar na mizi ze 7 let? Od takrat lahko z gotovostjo trdim, da so se oglasali na tem podrocju…

    “Vsekakor ne moremo tudi mimo načina in kulture pristopa in podajanja stališč, kateremu smo priča zadnje čase, tudi nenazadnje včeraj ko smo bili na Šouviziji priča posnetku v katerem so primerjali Predsednika vlade Boruta Pahorja s Hitlerjem.”

    Svoboda govora, ali je zascita lika? In bi zastavil vprasanje. Laganje pa je vredu? Narocanje PR prispevkov na POP TV? Manipuliranje s podatki? Uporaba metod JJ? Pravzaprav mi tega posnetka ni uspelo videti, ker ga na SOUVIZIJA strani ni? Je tudi to vseskupaj le laz in obesanje odgovornosti na nekoga ali dejansko obstaja dokaz?

    “Kot študent moram priznati, da me je sram, da sem ne po lastni volji član te organizacije.”

    Kot drzavljan moram priznati, da me je sram, da sem no po svoji volji drzavljan te drzave.

    So volitve in voli druge, ce ne volis bodi tiho, ce si ga pa polomil pa popravi napako… Enako kot v politiki…

    “Ne moremo pa prezreti še enega zelo pomembnega študentskega organa, študentskih svetov, v katerem celo podpirajo Zakon o malem delu. To priča podatku, da vendarle študentska srenja ni enotna pri nasprotovanju predlaganemu zakonu.”

    Študentski sveti ga ne podpirajo. Podpira ga kolikor vem Mladisnski ver v katerem so vsi politicni podmladki in se bo sam(mladinski svet) kot tudi oni(podmladki) po 29. clenu zakona potegoval za sredstva…

    “Študente ne bodite sredstvo za uresničevanje interesa vodstva študentskih organizacij.”

    Drzavljani ne bodite sredstvo za uresnicevanje interesa vodsta SD. No lahko bi napisal tudi vlade…

    • lucko je rekel/-la:

      Pa se to dodam. Ce je res, da ga podpirajo nekateri študentski sveti(ja mnozina je, ker bi jih moralo biti toliko kot fakultet+1 dodaten na univerzo, ceprav jih vecina ne deluje in imajo eno ali dve seji letno, kar poveca dvom v resnicnost podatka), pa se gre to ponekod za nevoljen organ imenovan s strani fakultete(imenuje ga lahko recimo dekan, akademski zbor, senat…), kar pomeni, da ni demokraticno izvoljen in nikjer v Slovenski zakonodaji priznan kot predstavniski. Je le posvetovalni organ na fakulteti ali univerzi.

      Prav tako google ne najde tega mnenja studentskega sveta na prve 3 straneh rezultatov pod pojmi malo delo studentski svet.

      Iz cesar lahko sklepamo, da se gre za se eno manipulacijo/laz MF SD… Vrjetno govorijo o mladinskem svetu.

  • Krklec je rekel/-la:

    Prav zanima me, koliko študentov se bo jutri zbralo na demonstracijah.

    Ko sem se pogovarjal z kolegi, ki gredo na demonstracije, sem ugotovil, da ne vedo niti proti čemu protestirajo, vsi pa so mnenja, da ne bodo mogli več delati.

  • jocek je rekel/-la:

    Respect!

  • Edi je rekel/-la:

    Popolnoma se strinjam s podmladkom SD. Potrebna je revolucija v študentskem organiziranju!

    • lucko je rekel/-la:

      No to bi se strinjal tudi jaz, ampak zato ni treba uniciti studentskega dela in revolucija je potrebna se marsikje drugje… Recimo v drzavi…

    • lucko je rekel/-la:

      Se manj pa upravici lazi, ki so bile izrecene. Le en primer, demonstracije proti prejsnji vladi zaradi:

      prve zaposlitve(ukinjanje subvencije pri delodajalcu ce uzame mlajsega kot 24 let)
      štipendiranja(zakon o stipendiranju in zahteva po 10.000 novih stipendijah)
      študentskih postelj(prelivanje studentskega denarja namenjenega za gradnjo v proracun in druge projekte)
      visokošolskega izobraževanja(Zupanov zakon)

      In to je le ena od lazi… Ni mi jasno kako ste lahko tako naivni, da ne vidite tako prosojnih lazi…

      In se nekaj. Mislite, da se novemu denarju pridobljenem po novem zakonu ne bo zgodilo kaj takega kot se je temu za studentske domove in temu pod to vlado za stipendije? Kar nekaj 10.000 ce ne 100.000€ je ostalo neuporabljenih in so sli v proracun…

  • Uroš je rekel/-la:

    Saj že od druge svetovne vojne naprej vsi vemo, kako moč imajo mediji pri pranju možganov, v trenutkih kot so to, mi je v sramoto biti študent!

    Živa žalost je, da verjetno vsega skupaj, v najbolj optimističnem scenariju, 10% protestnikov, ki bodo prisotni, je dejansko prebralo zakon. Že če ga preletiš, hitro ugotoviš, da tisti, ki smo zdaj zaslužili +-150-250 eur mesečno, jih bom lahko še naprej brez vsakršnih težav in ukinitev!

    ŠOU in vseh, ki boste jutri prisotni, ker nasprotujete reformam…SRAM vas je lahko!

    • lucko je rekel/-la:

      Koliko komentatorjev je pa zakon prebralo? Do sedaj nisem nase se nobenega. Dej dokazi, da si ga prebral ti in odgovori na preprosto vprasanje, ki ga do sedaj ni se nihce od komentatorjev odgovoril. Kaj bos moral storiti, da bos dobil malo delo.

      In odgovor, ce si ga sposoben podati je le prvi razlog zakaj je zakon slab… Tudi ce ti je ideja dobra je to del razlog zakaj zakona, razen ce je to po sluzbeni dolznosti, ne mores podpirati… Vsaj v tej obliki ne…

      In ce mislis, da bo po tem, ko bodo brezposelni in upokojenci konkurenca tako lahko najti delo za 150-250€ si se zelo zmotil… In niti uposteval nisi, da se ti bo urna postavka zmanjsala tudi zaradi drugih odhodkov. Sploh pa po tej spremembi malo delo ne bo zanimivo, ker bo manj obdavcena avtorska pogodba, postopek bo manj birokratski in ni nikakrsnjih omejitev…

      O tem koga je lahko sram pa malo razmisljaj in se naprej uzivaj v sanjah…

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: O študentskih demonstracijah, Marko Kastelic: Če se že odločite protestirati, protestirajte proti aktualnim vodstv… http://bit.ly/b4XEqA [...]

  • Uroš je rekel/-la:

    @lucko: vsak ima svoje poglede in nazore, že dejstvo kdaj so demonstracije je zadosten razlog, ki kaže koliko je njim mar…sicer pa z glavo skozi zid ne gre ane =) Ti boš jutri tam, jaz pa ne.

    Zanimivo, da se za študente dela tak pom-pom glede dela, kaj pa zemljišča v Rožni, kaj pa nova jadrnica, kaj pa Bchus itd.? A niso to zadeve kje bi se res dalo kaj postoriti. Seveda ne, raje jih pozabimo ali jih smatrajmo kot nujne investicije oz nepridiprave. Zakaj pa se ne naredi take medijske gonje zoper Univerzo v Ljubljani ali katero izmed univerz, ki dopušča, da so naše fakultete, zaradi sistema, kot je poden od podna, da predavanja naša izgledajo kot branje slajdov, da si moreš sam terenske plačevati, čeprav faks dobiva sredstva za to? Da je vpisnina v absolventa dražja kot v 5. letnik?! Kje je tu logika in kje je sedaj ŠOU in njihov križarski pohod za pravičnost?

    Dokler bodo delovali kot delujejo od mene ne dobijo podpore, saj če organizacijo vodijo študenti, naj se tako vedejo in ne kot politki po principu, ko si 1x pri koritu, se ga drži z vsemi štirimi.

    To kar trenutno počne ŠOU, da so primerjali Pahorja s Hitlerjem in izjave o dramatičnosti praga revščine med študenti ipd. je en navaden populizem, ki so ga sami nekolikokrat kritizirali, sedaj pa pa se sami poslužujejo enakih sredstev.

    LP

    • lucko je rekel/-la:

      Jaz hocem le reci, da smo dobili kost od vlade, da se ukvarjamo s tem, kako je SOS slab, zakona pa zato nihce ne pogleda. Pa dejte pogledat zakon in videli boste, da ima SOS prav…

      Jadrnica ni v lasti SOS, tako kot tudi ni bil nekaj let nazaj letalo(vredno sicer manj kot 1000€) a so ga uporabljali proti SOS takrat…Uporablja jih SOU Sport, ki je zavod, ki zagotalja studentom med drugim tudi prostore za telovadbo(nekaj kar bi morala drzava). Ta Jadrnica se rentabilna in jo lahko najames za carter. Ni to sedaj ena privatna ladja ampak jadrnica ki se najema. Ampak za manipulirat pa je to odlicno…

      Bchus? Ja draga studija se mi zdi, ampak jebi ga. Od starejsih se ucijo in so amaterji. Imas taksne kikse povsot. Spomni se svetovalnih pogodb v elanu, ki so bile za faktor 10 do 15 visje in so bile mesecne. In ne le ena… To je zal problem javnega denarja…

      Naj ti samo povem kaj je SOS ponudil pod prejsnjo vlado, ko so hoteli vzeti denar. Vzemite, pustite nam le nekaj 1000€ za delovanje, ampak v zameno zahtevamo, da prevzamete nase projekte. Ves kaj je drzava zracunala? Da bi jo to stalo vec, kot bi dobila denarja. To pove veliko o tem koliko denarja se izgubi na SOS in koliko na drzavni ravni.

      Se pa zavedaj, da ljudje volijo politike in da bodo volitve kjerkoli na povrsje dvignile taksne ljudi. Normalni clovek ne vidi razloga, da bi se s tem ukvarjal, ker je potrebno pojesti prevec dreka, se siliti, lesti v riti,… da uspes. Pac odlike demokracije s katero nas futrajo…

      Bi pa vprasal, razen PR clanka na 24ur, obstaja se kak dokaz, da ga je naredil SOU? Jaz filmcka namrec se nisem nasel… Pa tudi ce so ga naredili. A ni svobode govora? Imamo zakon o varstvu lika? In del, ki sem ga videl, je le primerjava govorov. Ce to zaboli koga je to morda zato, ker vidi povezave?

  • Uroš je rekel/-la:

    Hehe, video obstaja brez skrbi. ŠOS sam dobro skrbi, da meče slabo luč nase in verjemi ali ne, splošna podpora med študenti je slaba, že res da je pri veliko stavreh ŠOS nepogrešljiv, pa vendar z raznoraznimi aktivnostmi vedno znova dokazuje svojo politkanstvo.

    Zadeva z zemljišči v Rožni je bila zgolj postranski članek v Delu, jadrnica pa samo v Večeru, pravtako postranskega pomena.

    To kar trenutno počne(te) lahko kaj hitro dobi bumernag efekt. Jih poznam, kar nekaj ki delujejo na ŠOS in večina od njih lepo služi, z minimalnim vložkom in maksimalno zabavo, pa še za kakega kolega se mesto najde. Pije se lahko med delovnikom, vse je zastonj, povsod greš zastonj in ko končaš nekega dne faks, te čaka delovno mesto, ki ti ga uredijo botri, ki ti verjetno tudi niso tujka =) Osebno priznam, da bi tudi sam pod takimi pogoji rade volje delal, samo se prevečkrat pozablja, za koga so dejansko tukaj.

    Mimogrede, svoboda govora velja, dokler z njo ne širiš sovraštva, nestrpnosti ali namerno koga grobo žališ, sicer nisem pravnik, pa vendar se mi zdi da je tu nekje definicija. Konec, koncev pa mislim, da se gre tukaj predvsem za kulturo dialoga.

    In ko si že omenil javni denar, naj ga tudi tako koristijo! V javno dobro in ne samo za obštudijske dejavnosti in zabavo, koliko štipendij za nadarjene pa ima ŠOS oz. jim omogoča študij? Seveda bo takoj padel argument, to ni v njihovi “jurisdikciji”.

    To kar ti tukaj tipkam malo posploši in razdeli na VSAJ 60% študentske populacije, pa dobiš približno mnenje o ŠOS med študenti.

    Jaz sem zaključil in se iztrošil…

    lp

    • lucko je rekel/-la:

      Ce pravis, da obstaja, bi pricakoval link, drugace bom se vedno dvomil, da se ve, da je avtor SOUVIZIJA…

      Ves kje pa si jaz zelim, dela v parlamentu. Tam se Pahor pravi, da so vsi pjani place so boljse restavracija pa se cenejsa in botri mocnejsi. In to se za razliko od tvoje izjave da celo preveriti in dokazano drzi, tvoje pa je rekla kazala…

      Brez pravniskega znanja si priblizno prav povedal. Ampak moras upostevati, da so ta pravila za javne osebnosti nekoliko drugacna…

      Kolikor je meni znano nihce na SOS nima stipendije za nadrejene. Gre pa 2% koncesiske dajatve za stipendije. Ampak zal je lep del tega letos pristal v proracunu(beri ukradla drzava). Sam SOS pa po zakonu sredstva ne sme porabljati za to, ampak za obstudisko dejavnost… Ze ve vlada kako ga ustaviti. Si ne bo privoscila ponovitve bonov, ko je SOS(takrat se SOU LJ, ker SOS se ni obstajal) bone izsilil s tem ko jih je sam prodajal in zalagal dokler mu ni zmankalo denarja in potem poslal studente pred parlament, da naj bone zahtevajo od drzave… Enako bi lahko sedaj naredil s stipendijami, pa ne sme…

      Sej se strinjam, SOS ni idealen, ampak to se ne pomeni, da moras pozreti vse kar ti da drzava, ker tudi ta ni idealna, po mojem mnenju celo slabsa, ker imas lahko potem motnje. Ne glej sedaj to da ne maras SOS. Sej drzave sklepam da tudi ne maras prevec… Preberi zakon in videl bos, da tale ni dober…

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Naš lucko je očitno vpleten v organizacijo študentskih “demonstracij” in tudi v študentsko politiko.

    Poraja pa se mi dilema, o komu zgornji stavek pove več;

    O študentski politiki - ali o lucku?

    • lucko je rekel/-la:

      A nisem bil zadnjic PR Zares? Nekako to ne gre skupaj decko…

      Prostovolno pa priznam, da sem bil vpleten vanjo pred leti…

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Kdo si, lucko?

    • lucko je rekel/-la:

      Ja PR Zaresa zgleda sedaj ne vec… Se bos moral odlociti, a delam proti svojin ali pa nisem nic od tega…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko, celo jaz moram priznati, da nisi bil PR Zaresa. No, ne bom rekel, da jih nisi poskušal reklamirati. Ampak uspevalo ti, po mojem skromnem mnenju, ni. To pa moraš priznati ti.

      Resnično pa že dejstvo, da nekdo javno zagovarja stranko Zares ter da brez premisleka prizna vpletenost v študentsko politiko, nekaj pove o njem.

      Se upaš razkriti?

  • lucko je rekel/-la:

    Pozabil si, da sem zagovarjal tudi LDS…

    • lucko je rekel/-la:

      Pa zdi se mi, da enkrat v tvojem casu tukaj tudi SDS…

      Morda bi z nekaj logicnega sklepanja ugotovil, da zagovarjam tisto kar vjramem neglede na barve? Pa se opravicujem ker sem skocil na naslednji komentar…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko, napiše se “verjamem”, ne “vrjamem” ter “ne glede” ne pa “neglede”.

      Tvoja dolgotrajna uporaba slovenščine na Vesti že meji na jezikoslovni zločin. Ob tem tudi preskakuješ komentarje ter praviloma pišeš stavke brez logične povezave ter seveda brez vsakršne doslednosti.

      To ni dobro, lucko. Z nemarnim slogom pisanja kažeš nespoštovanje do sogovornikov, z nesistematičnim pisanjem pa razkrivaš temu ustrezen miselni tok.

      Od študiranega človeka (ne nazadnje si bil vpleten v študentsko politiko) človek tega ne bi pričakoval.

    • lucko je rekel/-la:

      To je pac moj forumski stil, jebi ga…

  • Uroš je rekel/-la:

    Kot zanimivost si malo preberite komentarje na rtvslo.si glede te tematike. Večina objavljenih komentarjev, so dejansko študentskega porekla.

    Angleški pregovor se glasi:” Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me!”. menim, da je zelo umesten za splošno ozračje med študenti napram ŠOS-u.

    Sicer pa koliko sem jaz bral zakon, najbolj udari po denarnici ŠOS in študentske servise, ki bi naj postali neprofitni in dobivali samo denar za kritje tekočih stroškov? Prvemu pa bi se naj sredstva razpolovilo in vzporedno prerazporedila direkta v obštudijsko dejavnost.

    Zanimivo bi bilo videt, koliko je ŠOS pokuril denarja za tole megalomansko kampanjo, saj so grafiti počečkani na vsakem kosu prostega betona, plakati pa polepljeni praktično povsod kamor se obrneš.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja ampak pozabil si, da ta polovica sedaj ne bo vec namenjena studentom ampak delovanju. Toraj SOS dejansko dobi vec…

      Ampak cestitke, si prvi, ki mi je dal vtis, da je zakon prebral. Sedaj ti dam vso pravico, da si za zakon.

    • lucko je rekel/-la:

      P.S.: ne niso studenti, razen ce imajo napotnice za komentiranje:) Ti nicki so kar tisti stalni in so kar jim tisti moment koristi… Premalo gledas komentarje…

  • bb_king je rekel/-la:

    Lucko,
    Zaradi takih kot si ti, ki “študirajo” do 30. leta ali čez, s(m)o študentje na slabem glasu. Skoraj nič ne prispevaš v državno blagajno in od vseh nas zahtevaš ogromne pravice in posledično tudi denar. In sedaj hočejo takim kot si ti stopiti na prste s spremembo oblike študentskega dela, nasanakjo pa tudi tisti, ki so morali za najemnino in študij dati €300 ali več mesečno. In takih je po mojem malo. Večin danes stavkajočih stavka zaradi tega, da bodo lahko še vedno hodili v Bachus in na potovanja. Naj bo to primerno obdavčeno!
    Kar se tiče primerjave ŠOU in študentskih svetov… V ŠOU so tisti, ki želijo biti pri koritu, v študentskih svetih pa so večinoma volunterji. To dosti pove o primerjavi teh dveh organizacij. Vem iz lastnih izkušenj, saj sem bil član Študentskega sveta Univerze v Ljubljani.
    Sem proti “študentski” stavki!

    • lucko je rekel/-la:

      Decko, ti si mene zamenjal z nekom… Nisem nek student ampak kar direktor in vrjemi, da vec kot prevec prispevam v drzavno blagajno… Lahko pa tudi jaz tebe s Predsednikom MF SD zamenjam… Vem, da boli, ce sem razkriv, da imas v prispevku toliko lazi in je treba potem gasiti pozar…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Direktor česa je le naš lucko?

      Se ni zadnjič, ko je bila na Vesti tema nadnaravna vožnja audija notranje ministrice, samokritično trkal po prsih, da njegov osebni avto komajda zmore 130 km na uro?

      Človek se potem takem vpraša, kaj potem takem vozijo luckovi podrejeni.

      “Luckovi podrejeni”. Hm. Se to ne sliši nekam bizarno?

    • lucko je rekel/-la:

      Ja in kaj je narobe, ce imam 206 1.1 letnik 2001? A ce si direktor pa moras imeti Avdija, BMW ali Mrcedez? Zakaj? Imam cisto dovolj dovgega in ne rabim oh in sploh avta… Morda kdaj kasneje, ko bodo otroci, ko bo stanovanje, pa dovolj denarja nasparanega v banki, pa se takrat mislim, da bi bil cisto zadovoljen z enim normalnim… Rabljen S-Max recimo… Avto pa je res nepomembn, ce si normalen…

  • lina je rekel/-la:

    Laž, velika laž, Svetlik. 720 ur x 4 EUR = 2.880 EUR letno. -15% za prispevke iz katerih nimaš NIČ pravic. Pa boš lahko nabral 720 ur? Omejitve za podjetja so ubijalske in te sploh ne bodo smela zaposlit, se pravi, da se 720 ur ne bo dalo nabrat letno. Še posebej ne, ker se bo upravičencev do malega dela trlo po novem ogromno. Malo delo širi enako obliko dela z 200.000 dijakov in študentov še na 550.000 upokojencev in 100.000 brezposlenih, 100.000 neaktivnih oseb in “xy” tujcev. Boš pa kot redno zaposlen za določen čas, res lahko kar hitro postal mali suženjček.

  • angie je rekel/-la:

    Točno tako. SEM PROTI VSAKEMU VANDALIZMU, duhovnemu in materialnemu!

    Zjutraj okolih 10h na Zmajskem mostu omagal alkoholno uničeni podmladek, skupinica podbnih pa se je krepila s flašami na obrežju Ljubljanice…
    Za kosilo: sveže opleskano hišo na Petkovškovem nabrežju, kjer je hostel in kitajska restavracija, kjer lahko poceni jedo za bone, trije suhljati srednješolci in en deklica, v majicah protestnikov, pošpricala z nagravžno oranžno barvo s parolo Vsi na ceste, 19. maj…
    Zadeva je v teku, kaj bo do večera, sam bog ve - koliko bo uničenih trgovin, sten itd. Upam, da bodo vsaj vsi preživeli.
    Nad nami brenči helikopter, ki pa huliganov na tleh ne more ustaviti…

    Pravkar nad menoj brni helikopter

  • britev je rekel/-la:

    Takoj prepovedati študentskim funkcionarjem razpolaganje z denarjem (15 milj. evrov ), IN S TEM DENARJEM POPLAČATI VSO NASTALO ŠKODO, KI SO JIH PREOBŽRTI VANDALI POVZROČILI ! POKLICATI VSE NA ODGOVORNOST, TUDI SEMOLIČA IN KUČANOVEGA ZETA ŠTUKLJA, KI STA JIH PODPIRALA Z VSKLIKI “MI SMO Z VAMI ” !

  • jao je rekel/-la:

    Ja-ja ta obvlada socialo, pa tudi te priemerjave so popolnoma na mestu - očitno ga že ajguarji zanimajo, ko natančno ve, koliko stane!…Da pa je sam del tega klana, pa tud veze in vezice, ki jih tkuje z vladajočimi ŠOUovci, da o univerzitetnih svetih ne zgubljam besed…Da mu je sramota, kakšna jajca prodaja, pa še s tem socialnim čutom recitira te nebuloze…kr bruhal bi, vmes pa poslušal stare napeve komunajzerov, ki so take ljudi sploh nastavili…Idi raje jaguarja vozit, bomo vsi bolj srečni…