20. maj, 2010 | Jaka Tomc

Konec protestov: Policija vrne udarec

Protesti so se sprevrgli v divjanje razvajene mladine.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Protesti so se žal končali nasilno. Policija je prijela najbolj agresivne posameznike in jih pridržala. Skupaj je bilo pridržanih okoli 30 ljudi, ranjenih pa 9 policistov in nekaj izgrednikov. Enega od njih je zadel tlakovec, ki ni dosegel policijskega kordona.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
37 x komentirano
  • x je rekel/-la:

    mental sick cops

    • Forestina je rekel/-la:

      Ne jokat, če nimaš strategije :)

      Vojna bo dolga in nemila. Predvsem pa rabimo zdravo pamet, ker bankirji imajo vse , mi pa smo v bistvu goli in bosi in brez sistema, ki bi bil naš. Edino pamet in volja. Zavec tudi ne gre s spuščenimi rokami nasprotniku gobec nastavljat.

    • marko je rekel/-la:

      @ britev: ti si polpismen debil, za katerega bi bil srečen, če bi postal žrtev spletne cenzure. Natolcuješ brez kakršnekoli zdravorazumske logike. OK no, če odštejem da sovražiš komuniste. Po tvojem je vse, kar je slabo-krivda komunistov! NE NO!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Kakšna razvajena mladina? Čapci so bli. Glejte tega malega, ko se duva v prvih kadrih. Na rtv je vidno, kk najprej eksa vino, pol kaže fakiča, pol ga pa policaj stran vleče.:D Prav mu je, majmunu. Zarad procenta psihičev, ki so prišli sranje delat, bodo vsi dijaki in študenti ožigosani. Ni prav. Škodo pa vseeno naj krije organizator. Drugič bo pa Katja mal študirala, predno bo na ulice pošiljala nedorasle nafopane mladiče.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Evo, točno ta z nogavičkinih slik.

    • Nogavička je rekel/-la:

      “Zarad procenta psihičev, ki so prišli sranje delat,” so ožigosani vsi ostali, ker jih niso potegnili nazaj. Če so vedli zakaj so tam, bojo menda vedli tudi zaradi česa tam niso ;)

      “Škodo pa vseeno naj krije organizator. Drugič bo pa Katja mal študirala, predno bo na ulice pošiljala nedorasle nafopane mladiče.” Drži kot pribito. V prvem letniku na FDVju predavajo psihologijo množic. Bi rekel da za večino njih, in uradno organizatorico prav tako, zaman.

    • krucefiks je rekel/-la:

      “Če so vedli zakaj so tam, bojo menda vedli tudi zaradi česa tam niso ;)”

      Načelno se strinjam. V praksi pa je to malce težje, ker en normalen (ki ni kazal znakov agresije) tud ne bo zganjal agresije na takšen način, da bi miril razbijače. Ker mu to ni v krvi in ker se morda naslednji dan mora z razbijačem srečat pred/za šolo.;)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če imaš možnost objaviti vsebino SMSjev in mailov s katerimi so jih motivirali za demonstracije, bo veliko teoretičnih predpostavk dobilo vsebino.

      “Ne zdi se mi prav, kar vlada počne,” je povedal Jan Vehar, a ob vprašanju, če je zakon prebral in če ve, kaj prinaša, priznal, da je “prebral tisto, kar so pošiljali po elektronski pošti.”
      http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042360704

    • Nogavička je rekel/-la:

      “Ljudje so kot ovce, ne razmišljajo s svojo glavo in gredo tja, kamor jih peljejo. Za srednješolce je to sploh zabavno, saj imajo organiziran izlet v Ljubljano in opravičilo od pouka,” je povedal študent …”

      http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042360704

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    matr kapsi mogl bi jih še bol mogl nahoblat…sam sem še študent- pred diplomo :) - pa vendar sem razočaran in šokiran nad tem fijaskom..sem malce pogledal situacijo včeraj in moram reči, da sem videl lahko samo pijane in zadete srednješolce, nekaj razgretih čapcev, ki jim je verjetno izobrazba in zakon o študenstkem delu španska vas, ter nekaj študentov, ki so kmalu lahko ugotovili ( vsaj tisti z malo soli v glavi ), da je to popolnoma zgrešeno in so se tudi držali bolj ob strani in opazovali, vsaj jaz tako mislim, prepotentno, razvajeno in batine željno mladino! za vse vodstvene organe na ŠOU in na podobnih parazitskih organizacijah pa bi organiziral družbeno koristna dela, najprej bi pomagali zamenjati šipe in očediti parlament, potem bi usrane ulice lepo pometli, na koncu pa bi jim še izstavil račun za vse skupaj.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Si dal idejo.

      Naj z vsega slikovnega in video materiala identificirajo razbijače, ki jih včeri niso pohapsali, in vse skupaj pošljejo renovirat parlament. hehe

  • punksnotdead je rekel/-la:

    “Protesti so se sprevrgli v divjanje razvajene mladine.” Kako pa veste, da je razvajena, kje ste to preverili? In o kakšnem divjanju govorite? Saj ni šlo za divje zveri, pa tud če bi, bi bila beseda divjanje napačna. Se zavedate kako škodljivo je poročanje s takimi naslovi, Vest?

  • Forestina je rekel/-la:

    Policisti so protestnike spustili preblizu stavbe državnega zbora in se bodo iz incidenta nekaj naučili, je za siol.net dejal nekdanji vodja milice in uniformirane policije Pavle Čelik.

    http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/05/celik_intervju.aspx

  • Fonzi je rekel/-la:

    V civiliziranih državah bi zaprli cesto na začetku Šubičeve in se to ne bi zgodilo.

    Napaka policije pri obvladovanju shoda in napaka ali pa ne organizatorjev shoda. Se mi pa vse bolj dozdeva, da je nekdo testiral ulico pred večjimi prireditvami.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Fonzi, lahko je sedaj modrovati,..si predstavljaš kaj bi šele tedaj naredili?..in krivi bi bili policaji, ker jih niso niti spustili pred parlament,
      Po pravici povedano niti jaz ne bi pričakovala kaj takega..a kaj čmo, gledajo se protesti po svetu (Grčija),..pa je fejk biti razbijači tudi pri nas,..

  • britev je rekel/-la:

    FORESTINA, NOGAVIČKA, ANGIE, CARLOS @ , KAJ PA SEDAJ, KO SO KOLOVODJE IDEOLOŠKI SINČKI IN VNUČKI PARTIJCEV, UDBAŠEV, SAJ DRUGI PO NIKAKRŠNI SIMETRIJI NE BI MOGLI PRITI ZRAVEN DO “ŠOU” DENARJA ( CCA 15 milj. evrov ). SAMO OTROČAD IN VNUKI IMENOVANEGA PEDIGREJA ! ODKOD SE BO JERE-TIĆ ŠE NAPREJ NAPAJAL, ČE JIM DENAR POBEREŠ ? ZATO GRE, ZA DENAR !
    sedaj pa z denarjem “ŠOU”-a, poplačati vso povzročeno materialno škodo, poklicati fukcionarje na odgovornost, kakor tudi SEMOLIČA in kučanovega zeta ŠTRUKLJA, ker sta bando podprla !

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Klinca a so ti včeri študentje dali kaj tekočga,da take neumnosti kvasiš.
    Živel laški pir+union.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Groza palcaji so meli benificiran delovni čas ko smo kure kradl,zaj ko pa so parlament sfukal pa ne več.se mi smilijo mečejo jajca v njih delat bodo moral pa do 65-ga.

  • dddd je rekel/-la:

    Ne morem verjet, 30 komentarjev, pa še noben janšistek ni Kresalove omenu niti bulmastifov. Vam bo jaz pomagal, kombi pred parlamentom, danes:

    http://slowwwenia.enaa.com/images/stories/2010/SLOWWWENIA_2010/steklarstvo_kresal_200510.jpg

    Ergo, Kresalova je najela mladce, da so razfukal parlament, zato da je njen sorodnik zaslužu.

  • Sudba je rekel/-la:

    Obljubim, svečano obljubim,da se bom, ko bodo organizirali protest proti novi pokojninski reformi, protesta udeležil, s termovko čaja, piknik stolom, in mogoče mi bo naša pripravila tudi kakšen sendvič. Sedel bom, pil čaj, jedel sendvič,ljudem okoli sebe bom pa težil, kakšni packi so v vladi, da je Pahor sicer sposoben, ampak ima slabe ministre,da je sindikat skorupiran in da je kapitalizem jedro zla, današnjega življenja. In dvakrat tako bolj zase bom zavpil; JA RES JE paše enkrat ampak bolj potiho, da so LOPOVI. In bom svetu dokazal, da se da kulturno in na nivoju protestirat. Vlda in minister Gregor pa nič!!!!!!!!!!!!!

  • Topolino je rekel/-la:

    ubogi psi ki so moral to drhal pijano poslušat

  • ivan je rekel/-la:

    Ko gledam in poslušam predstavnike ŠOS kako se sprenevedajo, zanikajo odgovornost in počasi krivdo pripisujejo policiji. Kako nedostojno trdijo, češ mi smo pravočasno pozivali na red in prekinitev demonstracij. Kriva je policija, ki ni znala organizirati cestnih zapor in prekiniti demonstracij. Tudi provokatorje že iščejo, ki naj bi se vrinili med študente. Študentska vlada in parlament se odlično pripravljajo za vstop v politiko. Lenina in Hitlerja študirajo. Ko bodo oni prišli v parlament in v vlado bodo imenitno znali obračati besede, za nič ne bodo odgovorni, toda zapomnite si, znali bodo in bodo uporabljali policijo. Tudi krivce, ki bodo vse priznali na ljudskem sodišču bodo našli. In posebej pomebno je vedeti, da niso “gor rasli” v totalitarnem sistemu. Sedanji politiki so na spram njim navadni šalabajzeri.

  • Marjan je rekel/-la:

    Jaz bi povedal samo to. Policija lahko ukrepa samo takrat, ko je napadena in seveda tako, da ne poškoduje povzročitelja. (TEČAJ SAMOOBRAMBE)!!!!!!!! A po takem vsi ostali lahko delajo kar se jim zahoče? Pa če ga dobijo dobi mogoče minimalno kazen! To naj država spremeni! Kdo dela izgrede čez vikend? Mladi! Zakaj? Ker vedo, da so kazni minimalne, oziroma jih sploh ni! Zakaja, ker so pač mladi!

  • Layla je rekel/-la:

    Ja, saj res zgleda kr grozljivo.

    Me prav zanima, če se bodo res našli kaki provokatorji, in s katere strani? (Pa kolk so jim plačali in kdo?)

    A pol mora vsak, ki hoče v Sloveniji kaj nardit, na FDV in študirat množično psihologijo al kako? (Al pa Lenina in Stalina in Hitlerja??) :(

    Ja, ni glih ajnfah najti ‘prave sredine’ za kul komunikacijo - tud v medsebojnih odnosih drugače ljudje nihajo/-mo med ‘doormat’ pasivno in agresivno komunikacijo.. Umetnost je pa najti tisto zlato najboljšo win-win komunikacijo..

    Bi zgleda tud politiki in gospodarstveniki in sploh mi vsi rabili kak tečaj..??

  • bine bone je rekel/-la:

    Vse so vodil levaški anarhistični plačanci! Ni jim bilo treba veliko. Mlada generacija ima poln kurac arogantne in nadute levaške diktatorske oblasti. Zato so jim tudi nasedli. Policija je stala ob strani, ker so čakali na ukaz, da bi tist divjanje preprečili. Namenoma so dopustili izgrede, da bi preusmerili pozornost od gospodarske krize, nezadovoljstva z tako vlado in bližajočega referenduma o arbitražnem sporazumu.
    Smrt fašizmu, slabo gre narodu.