8. junij, 2010 | Jani Sever

Politična neuravnovešenost

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Odzivi predsednika SDS na referendumsko zmago arbitražnega sporazuma kažejo globoko pretresenost. Od črnine na slovenski zastavi do obtožb o komunistih. Če nekateri trdijo, da gre po referendumu Slovenija naprej, je SDS včeraj naredila nekaj korakov nazaj. Tega so se najprej zavedli na Hrvaškem in v Bruslju.

Janez Janša je opravil analizo. Kaj se je torej zgodilo? Na kratko: “Referendumski izid ne kaže politične slike Slovenije, kaže mnogo več. Kaže, koliko je po desetletjih komunističnega enoumja in težkih mandatih gabrove šole še ostalo aktivnega slovenstva.” Aktivno slovenstvo, ki je vendarle že izvolilo Janševo vlado, podprlo Grimsov zakon o RTVS, izglasovalo prepoved umetnega oplojevanja samskih žensk, skoraj desetletje uspešno nasprotovalo popravi krivic izbrisanih, je v nedeljo padlo na izpitu. Vodja je globoko razočaran. Čeprav si rezultat kljub vsemu razlaga tudi s kančkom optimizma. Od kod zaključek, da tesen rezultat že napoveduje boljše čase za protikomuniste, sicer ni povsem jasno. A pomembna je bistra in vztrajna misel.

Medijski monopol tranzicijske levice in njena zloraba oblasti, po Janševem mnenju, ne sežeta več tako daleč kot nekoč. “Vse več ljudi, ki so nekoč podpirali tranzicijsko levico, ker so verjeli njihovi propagandi, se danes sprašuje po svojih koreninah in tudi, kam vse to vodi?” Ugotavlja predsednik SDS in nato pojasni, kako naprej. Referendumski poraz je lahko tudi motivacija za prihodnje politično delo. Posebej pred prihajajočimi lokalnimi volitvami. Takole pravi: “Strnimo torej svoje vrste in jih hkrati odprimo. Povabimo medse vse, ki se v teh dneh sprašujejo, kaj storiti. Samo v mesecu maju se je SDS pridružilo skoraj 500 novih članov in članic. Ohranimo ta trend in po naslednjem glasovanju se bo tudi v Ljubljani slišala slovenska pesem.”
Radikalizacija politike SDS se bo očitno še nekaj časa stopnjevala.

Vsaj do lokalnih volitev. Referendumski poraz bo skušala SDS spremeniti v adut jesenske predvolilne tekme. To seveda ne bo lahko. Na Primorskem so se volivke in volivci zelo jasno odločali za arbitražni sporazum. Podobno velja za Ljubljano. Za povrh teza o tem, da so se odločali glede na strankarske preference, sloni na zelo trhlih nogah. Če bi to držalo, je priljubljenost vladnih strank precej višja od tiste, ki jo kažejo javnomnenjske ankete. Poleg tega imajo lokalne volitve tako ali tako povsem svojo logiko, ki ni vezana na priljubljenost posameznih političnih strank na državni ravni. Kljub temu je iz Janševe napovedi mogoče razbrati, da se bo kampanja vse tja do jeseni, ob lokalnih posebnostih, opirala tudi na stare floskule o tranzicijskih komunistih.

Je to lahko racionalna odločitev? Odgovor se zdi enostaven, saj je bila strategija že velikokrat preizkušena, pa se nikoli ni izkazala za kdo ve kako uspešno. Lahko bi celo trdili, da je bil Janša vedno najbolj uspešen, ko je na boj s komunističnimi mlini na veter uspel pozabiti. No, zdi se, da je arbitražni sporazum prebudil precej iracionalnega duha, ki se je najprej pokazal ob izjavi o blokiranju Hrvaške, dokler ne bo znana razsodba arbitražnega sodišča. Odgovor Bruslja je bil jasen. Evropski poslanec Hannes Swoboda je dejal, da bi Janša moral igrati bolj konstruktivno vlogo. Uradni Bruselj pa je enostavno ponovil, da mejno vprašanje ne bi smelo vplivati na približevanje Hrvaške EU. Izjava se zdi benigna, a opozorila se bodo v primeru, da bo Janša držal besedo, gotovo stopnjevala.

Najbolj neposreden odziv je prišel iz Zagreba. Kamere hrvaške Nova TV so ujele pogovor med Mesićem, hrvaškim predsednikom Ivom Josipovićem in premierko Jadranko Kosor. “Toda ta Janša, meni se on ne zdi povsem uravnovešen,“ je kar na lepem dejal Stipe Mesić. Josipović je pomirjujoče odvrnil: “… prepričan sem, da je bila to le bomba za referendum.“ Kosorjeva pa je samo zamrmrala: “Je, je, je.“ Le kaj naj bi drugega rekla. Konec koncev si želi z Janšo navezati tesnejše stike. Izjavila je celo: “Če sem se dogovorila s Pahorjem, se bom tudi z Janšo.” A kljub temu je zadrega precejšnja in zdi se, da je nekdanji predsednik Mesić, znan po neposrednosti, ki včasih prav tako prestopi meje uravnovešenosti in dostojnosti, pravzaprav samo izrazil čudenje, v katerem ni ravno osamljen.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
107 x komentirano
  • nemesis je rekel/-la:

    Prejšnja opozicija,sedanja koalicija se je strinjala,da mora biti meja določena pred vstopom Hrvaške v EU,kar je tudi določen pritisk na arbitre,da čim manj izgubimo.Seveda so vsi tujci zadovoljni s tem da je bil dosežen ta sporazum,katera država bi pa rekla,da ni dobro,da se katerikoli mejni spor reši?Me pa zanima kako bi reagirala Hrvaška,če bi bila v Slovenski poziciji?Enotno in nepreklicno bi zahtevali veliko več kot takole arbitražo in vztrajali do konca.

  • obama je rekel/-la:

    Nastaja Lutkovno gledališče 2.0 za jugonostalgične debile in evropske socialistične vikendaše na Hrvaške ter kamariljo Miheljakovo

    Jani : pozabil si omeniti,da obstaja tudi varianta “pijani lovec na daljinsko vodenje”..

    • Pero je rekel/-la:

      Vse DEBILE pobiti, in na prestol postaviti modrece kot si ti! Glava poka od besa, skupaj jo drzi samo se totalen vakuum inteligence. Pa zakaj se ne ljubite z Janso? Sej mogoce morate pa fasciniranci nad Janso res preprosto samo sprejeti svojo homoseksualnost in se zdruziti v eno z vasim Vodjo. Razumen clovek ti ne bo nikdar nicesar ocital.

    • Nogavička je rekel/-la:

      O tistih lovcih povprašaj svojega Mučenika.

    • obama je rekel/-la:

      a velikega Cepetavčka iz Murgl?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če je on tvoj Mučenik, izvoli.

    • Magelit je rekel/-la:

      Pa to ni več res. Ko sem usmerjal tožilca Mazića in Vasiljevića o jj, sem mu napletel sanje o Urški. Ta pa ga
      ne more rešiti zarote. Ker če je ne vidi, si jo zmisli. Problemos.

  • Forestina je rekel/-la:

    Zelo uravnovešeno smo v Afganistanu in naš zunanji minister Žbogar tam še vedno lovi Al Kaido.

    Kot bi recimo lovili “balkanskega bojevnika” in bi v Ljubljani odkrili njihovo celico in bi zato celo Slovenijo zravnali z zemljo.

    Pri taki farsi in ostalih je Janša še najmanjši problem :)

    • Magelit je rekel/-la:

      Ne jj je pri tujcih radikalnejših od njih : spomni se vica: Pazi se malo, nas bodo ZDA napadle. Kaj, zakaj?
      ker mamo višji wtc kt oni. Zdaj nas pa njihovi vohuni drkajo u mozak.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Debilčekm sever!Kap te bo, kap !Nič več ne skrivaš svojega smrtnega sovvraštva do gospoda Janše!Si mrtvo novinarsko trupelce,ki bo kmalu priplavalo na površje.Kadaver!

  • Forestina je rekel/-la:

    Lahko pa pogledamo politiko Izraela in odnos EU do človekovih pravic, ženevske konvencije ….

    Farsa.

    EU je stara pregnana kurba :) Že ve zakaj se ji mudi z balkanskimi mejami. Ker bo lahko zasisala svoje vampirske čekane.

    • Držimo se teme je rekel/-la:

      … in komentirajmo samo tisto kar se zdi pomembno Severju J.

  • NoMercy je rekel/-la:

    jah, če jim je umrla država (SDS_u) naj pa spokajo v J. Ameriko.
    Tam bo pa JJ lahko prvi krokodil.

    • MUHA je rekel/-la:

      POŽRU TE BO KROKODIL IN TE IZPLJUNIL VSO SLUZASTO ČEZ KOLPO V TVOJ “ZAVIČAJ”. MI V SDS VEMO KJE SI DOMA………….UA UA HOOOOOOOOO, UA UA

    • Magelit je rekel/-la:

      jj je v srcu globoko nesrečen. Urška gor ali dol.

  • Code5 je rekel/-la:

    Glede slovenske zastave, na SDSjevi strani ozaljšane s črnim trakom, me že cel dan srbi pripomniti, kako neki bi se Najbolj Zavedna Od Vseh Strank odzvala na to, če bi se na domači strani kakšne od koalicijskih strank pojavila slovenska zastava s srpom in kladivom ali rdečo zvezdo (ali pa kar obojim) - grem stavit, da bi sprožili ustavno obtožbo zaradi razžalitve državnega simbola, dvomim, da bi šlo samo z izredno sejo.

    (Zakon o grbu, zastavi in himni republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi, 2. člen, 2. alinea: “Grb, zastava in himna se smejo uporabljati le v obliki in z vsebino, ki sta določeni v ustavi Republike Slovenije in v tem zakonu ter na način, ki je določen s tem zakonom.”).

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam, ravno sem nekje napisala komentar, kjer sem se obregnila ob to in sklepala, da mora gotovo obstajat pravna podlaga za sankcioniranje takega početja.

      To je tudi nevarno, zdaj so se praktično spravili že popolnoma na vse inštitute, zdaj pa tud na zastavo! :|
      Popolno nespoštovanje volje ljudstva, ki se je z demokratičnim orodjem odločilo za AS.
      Naj sami mislijo tako, osebno, naj doma dajo trak gor. Kot resna stranka si tega nikakor ne bi smeli dovolit.


      Kar se pa Mesića tiče: look who’s talking. ;)
      Itak je bilo off the record, pač opazka, osebno mi je brez zveze zdaj na to pisat ful člankov ipd., pa še dodatno vplivat oz. pomagat k razprtijam.

    • Zbik je rekel/-la:

      ALL ANIMALS ARE EQUAL BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

    • Magelit je rekel/-la:

      Some animals leave traces in snow.

  • Forestina je rekel/-la:

    In Pahor zmagovalec fura nek ameriški propadli sistem doktrine zmagovalcev.

    To je šele farsa.

  • Forestina je rekel/-la:

    Nemčija je v Afganistanu zaradi gospodarskih interesov, mi pa tudi hočemo biti zmagovalci :)

    Fuk ju EU. Ameriška psica pofukana.

    Vidiš, to je uravnovešenost :)

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Tipičen SDS-ovec je tip, ki je jezen na cel svet, ampak tega ne upa povedati na glas ter jezo tišči v sebi – »je tiho in si svoje misli«. Potem pride vodja, ki zna to njegovo jezo verbalizirati na na videz miren način, za vse vedno najde krivca drugje in ta mali človeček mu je kot božanstvu pripravljen slediti na konec sveta. Pa še malo polajati kot kak garažni bulmastiff, kadar je v tropu ali anonimen na forumih.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Ampak ljudje, a kdo ve, v katero luknjo je padel Plemeniti? Ali pa sem morda spregledal njegovo analizo stanja?

  • NoMercy je rekel/-la:

    čudno, da za himno na SDS strani niso dali
    Deutschland, Deutschland über alles

    ups … aja ne znajo nemško - imajo ponarejene izpite na faksu

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Kakršen vodja, taki njegovi pristaši in njih komentarji. Janša je kot otrok, kateri si v glavo vbije, da hoče določeno igračo. In zato, ker je ne dobi, saj bi jo tako ali tako takoj uničil, pa naredi cirkus, tako da vsi sosedje le gledajo, če je “pri sebi”.
    In ker očitno, po Janševih besedah, še ni konec komunističnega enoumja, se v predreferendumskem času pojavi Titova parola:”Tujega nočemo,svojega ne damo!!!. Katera stran jo je uporabila pa še dolgo ne bomo pozabili. Janša očitno je.

  • Peter J. je rekel/-la:

    Spet ste vse pomešali! Jooooj!

    A si ljudstvo izbira liderja a si lider izbira ljudstvo? Kdo je potem pretresen? In kdo je potemtakem dejansko ovil slovensko zastavo v črnino???

    Obstaja pa še eno čudno dejstvo: Do neke mere je razumljivo, da Demokracija in Reporter objavita vsak odziv Janše, manj je pa za razumet da levi ‘mnenjski voditelji’ vsako njegovo izjavo analizirajo do podrobnosti in podajajo nekakšne psihološke profile…. Kako si levičar predstavlja profil Janše je zame povsem jasno in do neke mere celo logično zato me taki sestavki, ki vsakič na novo povedo kakšen je JJ ne zanimajo preveč.

    • Code5 je rekel/-la:

      Glede na to, da na vnetljivem teritoriju bivše Juge ni bilo takega prifuknjenca, odkar je Slobodan Milošević umrl oziroma je bil umrt, se ti ni treba čuditi, da se s toksičnimi izjavami tvojega generala ukvarjajo politični komentatorji doma in na tujem. Principiis obsta (sero medicina paratur <- bojim se, da zadnje za nekatere res drži).

    • NoMercy je rekel/-la:

      a ne gre pri JJ za pastirja / mesijo in ovce ??

    • Peter J. je rekel/-la:

      Jah Code5, poglej saj me sploh ne zanima kaj si mislijo drugi. Niti kaj si misliš ti. Še manj me zanima za koga vse (p)ostaja Janša neuravnovešena osebnost. Preteklo bo kar nekaj časa preden bom jaz volil kakšno stranko levice. Se bo na način kot se je razklala stara LDS morala vsaka razklati še najmanj 2x.
      Glede na trend, kakršen je prisoten v Sloveniji je to prav kmalu utopično pričakovati. Da bi se desnica prilagajala bolj kot je potrebno pa je NA ŽALOST tudi precej nerealno. Še sploh če je kar naprej v opoziciji. Na podlagi česa bi potem ti izvajal (postuliral) kakšno spremembo??? Samo na podlagi tega kdo bo lider desnice?? Precej bebavo!

    • Code5 je rekel/-la:

      Če te ne zanima, kaj mislijo drugi, vključno z mano, zakaj potem b(s)er(j)eš komentarje?

    • Peter J. je rekel/-la:

      :)
      Ne zanima me kaj si mislite o Janši. Ker v osnovi že vse vem.
      Prebral sem pa zato ker mi je Sever ena taka zanimiva pojava. In ker je zanimivo vedet o čem razmišlja levica. Torej tudi, kako razmišljaš ti. Zdej če bi se na komentarje oglašali samo levičarji pol bi izpadlo kot da je vse skupaj res in da vsa Slovenija (Vest) tako misli. Kar pa ni res. Upam da se tega levičarji zavedate.

      Res nisem mogel vedeti da bo spet govora o globoki pretresenosti, žalovanju in radikalizaciji. Sploh ne na tako podroben način. Lahko sem kvečjemu slutil, ko sem prebral naslov. V Sloveniji razen Janše za levico ni nikogar, ki bi bil neuravnovešen. Sploh pa ne na levici. Tam so vsi zdravi in prisebni, za povrh pa še pošteni. :)

    • angie je rekel/-la:

      No, Peterček, potem pa nehaj brat Miheljaka, in se poglobi v Nežmahove akrobacije ali BMTurkove bistroumne nesmisle.
      Veliko zabave!

    • Peter J. je rekel/-la:

      Občasno je treba prebrat tudi kakšnega Miheljaka.
      Njega sem sicer bral iz več razlogov. Najprej zgolj iz zanimanja, potem zato ker sem upal da se bo levica prej streznila. Potem je napisal eno žolčno kolumno izrazito radikalno in proti cerkveno. Kar mi ni bilo preveč všeč. Zato sem se malo ohladil in ga spet prebiral zgolj zato, ker ga je veliko ljudi hvalilo in je bil marsikdo navdušen nad njim. Potem ga s časoma sploh nisem bral, nakar mi je po dolgem času pod roke prišla kolumna v kateri je razpredal kako je bila Janševa vlada netalentirana. Od takrat naprej čakam kdaj bo ugotrovil da je Pahorjeva vlada tudi netalentirana. Pa v bistvu še ni. Samo čez Pahorja vedno neki lajna, čez njegovo vlado samo na splošno in pavšalno.

      Najbolj sem pa pokal takrat ko je povedal da se mu je, ko je ugotovil kako pošten je Golobič utrnila solzica ali dve in da se je raznežil. Mislim da je tako nekako zapisal.

  • Nogavička je rekel/-la:

    … za vse ostalo je tu MasterCard. Neprecenljivo :)))

  • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

    Juhej ja desnica ni pomembna. To čimvečkrat ponovite, izvedite in solirajete.
    S in J Slovenija vabi!. =)

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Mogoče bol V in Z Slovenija. Prokomunajzarji imejte Z -Slovenijo, kar jo bo po AS ostalo, mi antikomunajzarji bomo pa meli tisto na kar ste vi odkar ste prvič prišli na oblast itak pozabili in zafurali.

  • Borut Hrvatska je rekel/-la:

    Tole je pa težka masturbacija.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    (rofl)!

  • NoMercy je rekel/-la:

    je pa res, da JJ ni treba obelodaniti svojih treh predlogov, kako bi on reševal mejo s HR :)

    je že drugi dan izvedel, kaj si o njem mislijo njegovi sogovorniki :)

    bi nam nakoncu ostala samo še Lepena in njegov vikend :) — brez jezu na Soči

  • mujo je rekel/-la:

    ha ha

    Janša je res en zmešan tip, že cel svet to vidi in govori o tem, le Janšisti še naprej slepo verjamejo svojemu vodji.

    Saj so enako zmešani!

    ha ha

  • ena je rekel/-la:

    haha…
    kako se nekateri ukvarjajo s psihološkimi orisi janeza janše.

    ja in kar naenkrat postane mesičev govor sprejemljiv. ja, kakopajk, ko pa gre za janšo. ko je šlo za njegov odgovor na as, se ga pa je hitro negiralo.

    res ste smešni, vsi skupaj. potem pa eni govorijo za druge.,da so ovce, zlasti janšističnega firerja. kaj pa tisti, ki z omembo janše dobite kurjo polt .. morda ste tudi vi ovce. kakšnega drugega? malo se zamislite.vsi.

    sovražim DVOLIČNOST, dvojna merila. in ta dvojna merila pridejo do izraza predvsem ko gre za janšo. tudi,kar se medijske obravnave tiče. spomnim se,kako so vsi, tudi jani, relativizirali napako nekega drugega politika, celo predsednik se je v to vlkjučil. sram me je, da živim v tej državi,ko nikomu ništa. al je ta lev al pa desn. moti me pa tudi to, da se nekaj pač tolerira, drugo pa takoj obsodi. dajmo vse .. z istimi vatli. potem bo morda tudi slovenija lepša. mogoče. kdaj

    • Mimi je rekel/-la:

      “… sram me je, da živim v tej državi,ko nikomu ništa. al je ta lev al pa desn. moti me pa tudi to, da se nekaj pač tolerira, drugo pa takoj obsodi. dajmo vse .. z istimi vatli. potem bo morda tudi slovenija lepša. mogoče. kdaj”
      Se popolnoma strinjam s temle (oz. z dvoličnostjo).
      Tudi sama sem bila malo razočarana včasih nad odzivom *levice*, ko je šlo za (milorečeno) čudno delovanje koga z “levice”.
      Ampak kaj si pa pravzaprav komentirala?
      Nisi nič merila z vatli. ;)
      Nekateri smo kritični do Pahorja, ko naredi kaj, kar je vredno kritike, do KK, ko je njeno obnašanje takšno, do GG… in tako dalje.
      Tule pa imamo uspešno izpeljan referendum z bolj ali manj *uspešnimi* rezultati.
      Glede na to, da je Janša bil zelo glasen v kampanji, je prav, da se ga tudi sliši. Če se ga veliko sliši in vidi, pa dobi tudi veliko odziva. Logično.

      Se pa strinjam, da ni potrebnih 5 člankov v 3 dneh o Janši.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja, zihr bo kriva medijska obravnava ;)

  • Code5 je rekel/-la:

    Meni Janša osebno dol visi, pač en tak nezanimiv plešast historični analfabet (Celovec in koroški plebiscit press). Ampak čim tak dedec kot predsednik največje opozicijske stranke in bivši premier začne z blut-und-boden patosom halucinirati o ozemlju tuje suverene države, mi začne postajat skrajno neprijetno pri duši, ker vem, da so halucinacije nalezljiv pojav, zlasti na podlagi gospodarske krize, in da vsake toliko časa pripeljejo kak narod v množično psihozo, kot se je zgodilo Nemcem v tridesetih letih prejšnjega stoletja ali Srbom v devetdesetih. Se mi zdi, da Slovenija 21. stoletja takega diskurza enostavno ne rabi.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Točno tako. V bistvu se ne pogovarjamo o Janši, ampak o tem diskurzu. Tega desnica ne razume, oni mislijo, da smo fascinirani z Janezom kot osebnostjo. Pač sklepajo po sebi.

    • Mimi je rekel/-la:

      Code 5: “Se mi zdi, da Slovenija 21. stoletja takega diskurza enostavno ne rabi.”

      Seveda, saj za to gre, se popolnoma strinjam, itak.

      Vendar *mi* (pač ostali, *levica*, lahko pokažemo, KAKŠEN je ta kulturni diskurz, tega pa ne bomo storili tako, da jim bomo na tem ISTEM -”njihovem”- nivoju dovolj dobro parirali. :)

      Zame je v pretepu in klanju pravzaprav popolnoma vseeno, kdo je začel.

    • Mimi je rekel/-la:

      ps: oz. če nekdo govedari, še ne pomeni, da bom zato tudi sama sprejela ta(k) način *igre*.
      Vsak zase ve, kaj daje v svet. :)

    • Mimi je rekel/-la:

      ps 2: … in vsakdo bo dobil tudi *izstavljen račun*. :)

    • Magelit je rekel/-la:

      §Mimi, Mimi

      račun, račun… daj izstavi ga dimsiju in jj.

    • Mimi je rekel/-la:

      ma ne, ne izstavljam jaz teh računov (še neposredno izstavljenih mi pogosto ne plačajo ;o|), ampak v tem primeru “izstavlja račune” *Bog*, ki pa jih tudi, za razliko od nas smrtnikov, tudi “iztrži” (sicer neprimeren izraz, kajti *Bog* ne trguje, ampak je bilo v smislu nadaljevanja misli, simbolično).
      Eni s(m)o opazovalci, akterji, tretji pa trgovci*. V lajfu takole… če zvedemo na najbolj simpl imenovalce. :)
      (*Pitagora: “Življenje je podobno olimpijskim igram: nekateri trgujejo, drugi gledajo, tretji se borijo.)

  • Manitu je rekel/-la:

    Zdej bojo pa še ljubljansko banko potegnl iz rokava…

    oni žele, da se pridruže, a mi kao da jim ne damo

  • pirančan je rekel/-la:

    Code5 dobro si napisal.To drži,kot je držalo/ali drži,da nemec mora imeti na mizi klobase in pivo,če ne pričnejo peti bobni/koračnice.
    Srečo imamo,da našega Ivana po malem j..be karakter,ki mu vedno prinese na usta kaj hudo nestrpnega in mu uniči dobršeni del že opravljenega dela.Zato ne more imeti daljših obdobij politične preudarnosti.(Morda bo Virant v bodoče to bolje opravljal - watch!)
    Zato je bilo temu primerno tudi naše predsedovanje v EU:Učenje tujih jezikov (ko bi jih že morali znati)odgovornost za pravilni razpored slikanih na gasilskih fotografijah(?)in skrb za pravilno polaganje rdečih preprog.Doma pa uspešno skrivanje Ljubljane in Slovenije z expresnimi prevozi redkih obiskovalcev,med predsedovanjem, na relaciji Brnik-Brdo-Brnik.
    Vendar vsi ljudje vedno nismo voli!!!

  • angie je rekel/-la:

    Berem v Jutarnjem listu, da je Evropska ljudska stranka skušala miriti svojega člana Janšo, a ni šlo.
    Daula so potem dobesedno zbombardirali in okupirali Zver, Peterle in Cizljeva s svojimi patologijami - in na koncu je iztisnil neko izjavico, ki ni ne tič ne miš.

  • angie je rekel/-la:

    Janšev šef, Daul.
    Sinoči ga je (Daula) v Polemiki citirala tudi dopisnica iz bruslja, če si prespal.

    • Peter J. je rekel/-la:

      Aha! Hahaha! Dobro si tole napisal sem se res nasmejal.
      To se prav ima Janša nekaj vpliva tudi v ELS in posredno v evropski politiki. Na take konje se stavi.
      Očitno je Daul tem patologijam kot jim ti praviš verjel. :)))
      Zanimivo, mogoče pa blokada HR ni tako zelo utopična.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ma, čist utopična.

  • konec je rekel/-la:

    Bolj boste komunisti in rdeče svinje radikalne, bolj morajo biti drugače misleči trdni….o tem ni dvomov.
    Bolj bodo rdeči pisuni blatili drugače misleče, bolj morajo biti drugače misleči prepričani, da so v dobrem….. o tem ni dvomov.

  • konec je rekel/-la:

    Naše rdeče svinje verjamejo samo rdečim časopisom, njihovim lažem itd. itd. …..
    Swoboda in Fule, dva stara komunajzerja pač lobirata za evropske socialiste in ubogajo navodilom , ki prihajajo iz Slovenije……
    Ampak to ni problem, ………..slovenska desnica mor aizrabiti izgubo morja , da DOKONČNO POVOZI naše komunajzerje………………
    Slogan mora biti, 2012 brez morja ampak končno tudi brez balkanskih komunistov na oblasti!!

  • konec je rekel/-la:

    Naj janšo sls in nsi, morje ne zanima, bo že šlo, tudi brez njega, veliko večji problem (dolgoročni) so BALKANSKI KOMUNISTI in njihova udbomafija.
    Naj izrabijo zgodovinsko TO priložnost, da zapodijo enkrat za vedno proč od korita tuleče rdeče svinje

  • MUHA je rekel/-la:

    NAREDITE MI TO DEŽELO ZOPET SLOVENSKO !

  • otopeli komunist je rekel/-la:

    NoMercy,
    tvoje papagajsko ponavljanje na vseh portalih je zrcalo tvojega IQ dometa. Človek se še podelat ne zmore na tvoje komentarje. Bi pa bil dober v Hitlerjevem času. To pa to. A ni nobenih primernih tablet?

  • Bine je rekel/-la:

    Kaj pa bomo sedaj s temi 49% nebodigatreba državljanov? Jame so že polne in bo problem. Če je nekdo proti nakupu mačka v žaklju je radikalen?! Jejhata jejhata, v kakšnem svetu živimo. Človeka, ki je eden najpomembnejših akterjev osamosvojitve Slovenije, ki je predsedoval EU, se žali z neuravnovešenostjo, drugi pa lažejo, da je prejel podkupnino. Težke besede nevredne civilizirane demokracije. Ena nacija bolj nizkotna kot druga. Fuj. Prav nagnusno. Kaj bomo še doživeli? Da bo kak radikalec gospoda J pihnil, ker je reko da nea da svojih glasov, če ne bo deal jasen, predno se vtopijo sosedi v EU. Norci.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Solar Power ‘Sets Sail’ In Shanghai
    http://www.solardaily.com/reports/Solar_Power_Sets_Sail_In_Shanghai_999.html

    ‘Nanocoax’ Solves Solar Cell ‘Thick And Thin’ Dilemma
    http://www.solardaily.com/reports/Nanocoax_Solves_Solar_Cell_Thick_And_Thin_Dilemma_999.html

    Ne se delat, da niste vedli, in da so “Kitajci” vsega krivi.
    Nam bodo razviti svet za miljardo 200 miljonov evrov prodali peč na premog. To je gotovo velik posel … za butalce. Mi, tretji svet, smo pa navdušeni nad tehnologijo pogrevanja vode iz 19. stoletja. Silicijeva dolina butalcev ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      Tebe so tud scat pelal čez lužo. Čemu Računsko Sodišče, če ni policije ali zapora?

  • konec je rekel/-la:

    janeza janše je eno samo trpljenje. človek ni neumen in ve, da mu večinoma sledijo neuki, zgube ter ošabni kreteni in da ima ob sebi krdelo pohlepnih hijen in metuzalemov. relativno prisebni in strokovni sodelavci pa se izogibajo članstva v njegovi stranki (virant, ž.turk, brezigar, b.turk), verjetno zato ker se sramujejo nejne podstati. razumen človek bi dandanes rado zaupal opoziciji upravljanje z državnim aparatom in ji dal vajeti vzvode gospodarskega napredka, ampak zavraga, SDS to so sami drugo in tretje ligaši! in na njihovo žalost, živijo obdani z inteligentnimi ljudmi, ki poznajo njihovo bedno igro bolj, kot jo poznajo sami.

  • asd je rekel/-la:

    “je SDS včeraj naredila nekaj korakov nazaj. Tega so se najprej zavedli na Hrvaškem in v Bruslju”

    jasno vidna pristranskost. a naj bi se najprej tega zavedli na hrvaškem in v bruslju zato, ker so tako pametni, ali zato, ker jim je v velikem interesu, da referendum uspe?

  • pirančan je rekel/-la:

    Vsi vrabci že čivkajo,da jedro osamoprisvojiteljev že zaudarja (20 let jih že gledamo in opevamo)
    Dost - mlajši naprej!

    • asd je rekel/-la:

      kako potem šele zaudarja jedro tistih, ki niso bili za osamosvojitev?

  • yoohan je rekel/-la:

    Članke in razmišljanje o JJ resni časopisi sploh nebi smeli objavljati. Popolnoma bi ga morali ignorirati. Slovenija je razvita država in se nebi smela ukvarjati z psihološko nestabilnim in umsko zaostalim revežem…..

    • Mimi je rekel/-la:

      “Članke in razmišljanje o JJ resni časopisi sploh nebi smeli objavljati. Popolnoma bi ga morali ignorirati. …”
      Hm, to ni možno (težko ignoriraš nekaj ali nekoga tako očitnega oz. *vseprisotnega*), pa tudi modro ne bi bilo. Prvič, ker bi morali potem prek bogvečesa poslušati, kako so vsi mediji proti njemu itd. (skratka, nova *municija*), drugič pa, ker - naj kar vidmo, kako pa kaj, lepo na očeh javnosti, pravilno, pošteno. ;)
      Pa še nekaj je: ne glede na to, kar si kdorkoli misli o njem, je res, da očitno predstavlja glas kakih 20 % ljudi - skratka skoraj polovico tistih ki so šli na referendum (če ne v zvezi z vsako zadevo, pa vsaj kar se tiče referendumskega vprašanja - AS). Se mi zdi potem čisto pošteno in konec koncev demokratično, je le predsednik največje opozicijske stranke.
      Skratka, je že prav, da ima(jo) svoj glas.
      Če je komu kul enoumje, štekam. Meni ni.
      Kar naj vsakdo pove, kaj in kje ga žuli - potem si ostali lažje oblikujemo mnenja. Če pa svoj glas pravzaprav uporabi proti sebi, pa nismo mi ostali krivi za to. :)

  • krucefiks je rekel/-la:

    Janša iz te zgodbe še vleče glasove, ki se jih da povleči. Ne pozabimo, da so jeseni volitve, kjer mora SDS popraviti škodo z zadnjih parlamentarnih. Hkrati pa si z nasprotovanjem utrjuje položaj, da bo, ko bo glasovanje o ratifikaciji na mizi, lahko postavljal zahteve za svoj glas. Enako kot pri zgodbi o ratifikacije vstopa Hrvaške v NATO.

  • konec je rekel/-la:

    točno tako kot sem napovedal;
    ker bodo rdeče ljubljanske ovčice še enkrat najbolj ubogljivo sledile udbomafijskim pastirjem bo ZA zmagal……
    v ljubljanskih volilnih enotah so zbrali 19.956 glasov prednosti od skupaj 21.397 razlike……….

  • konec je rekel/-la:

    in torej:
    BALKAN RULES!!!!

  • konec je rekel/-la:

    Slovenci v Ljubljani nimajo upanja, če želijo zapoditi rdeče svinje proč od korita morajo dvigniti % volivcev v vseh ostalih predelih. Ključ zmage je tu. Motivirat ostale………., in se jasno zavedati, da so ljubljankovići najbolj govno v državi in da ni nobenega upanja, da ta drhal menja…….

    • konec je rekel/-la:

      … in da se nakotijo druge rdeče svinje, take ki so se pustile prebarvati v črno!

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Znebimo se rdeče golazni,

  • Beleladje je rekel/-la:

    Janša: “Referendumski izid ne kaže politične slike Slovenije, kaže mnogo več. Kaže, koliko je po desetletjih komunističnega enoumja in težkih mandatih gabrove šole še ostalo aktivnega slovenstva.”
    “Na Primorskem so se volivke in volivci zelo jasno odločali za arbitražni sporazum. Podobno velja za Ljubljano.” No, vse kaže, da g. novinar Sever ne ve, da so Lublana, pa Primorska, pa Velenje in še kaj znana “rdeča” legla :). No, ni nas pa malo tudi takih državljanov, ki sploh ne verjamemo, da so bili glasovi prešteti tako, kot so bili oddani. Nadzora preštevanja pa nam NISO DOVOLILI!
    NI namreč mogoče, da je npr. med 200 ljudmi, ki jih osebno poznaš, 199 PROTI, na ravni države pa … tako kot nam je bilo rečeno! Enostavno NI MOGOČE! Saj živimo v sLOVEniji, ne?… in vseh teh 200 ljudi TUDI! Ali so pač referendum izpeljali na luni in so volili marsovci, da tako drugače razmišljajo od mojih znancev??
    Jaz temu aparatu preprosto ČISTO NIČ VEČ NE VERJAMEM!

    “… ob izjavi o blokiranju Hrvaške, dokler ne bo znana razsodba arbitražnega sodišča. Odgovor Bruslja je bil jasen. Evropski poslanec Hannes Swoboda je dejal, da bi Janša moral igrati bolj konstruktivno vlogo. Uradni Bruselj pa je enostavno ponovil, da mejno vprašanje ne bi smelo vplivati na približevanje Hrvaške EU. Izjava se zdi benigna, a opozorila se bodo v primeru, da bo Janša držal besedo, gotovo stopnjevala.” Ha ha ha… ali bi se zdaj, novinar Sever, morali BATI, ker smo bili okarani od gazd iz EU? :):):)
    Samo zate: Tudi EU aparatu PRAV NIČ VEČ NE VERJAMEM! Banda evroparska… - vedno so nas tlačli, Slovence, vedno je moja domovina zaradi njihovih usranih skorumpiranih odločitev nastradala: Izgubila ozemlje ali bila drugače prikrajšana.
    To je bila ena od naših večjih napak: Da smo tako rinili v EU. “Zaradi varnosti in zaščitenosti”, ha ha ha… PRAV EU nas najbolj ogroža. Nas in našo samostojnost, svobodo, samobitnost.
    In zdaj en Sever pričakuje, da se bomo spametovali :) in začeli vsaj ob stopnjujočih grožnjah iz EU Hrvaški pustiti prosto pot, da krade našo zemljo in podira vse pod seboj na svoji poti v EU? :)
    Kako servilno, kako hlapčevsko! Kako ritolizniško!
    Sans moi! - jaz v tem ne bom sodelovala! Normalni, pokončni in ponosni Slovenci se POLULAMO na EU in njena mnenja ter njene interese, ko gre za NAŠO zemljo!

    “Kosorjeva si želi z Janšo navezati tesnejše stike. Izjavila je celo: “Če sem se dogovorila s Pahorjem, se bom tudi z Janšo.”
    Ha ha ha :). Mogoče je dobila vtis, da so v Sloveniji VSI moški cote. :)
    No, morebitno srečanje z Janšo jo bo presenetilo in močno udarilo po glavi… tako da bo krepko spremenila mnenje :).

    • Mimi je rekel/-la:

      Drugega ne bom komentirala, mi je pa padlo v oko tole:
      “… NI namreč mogoče, da je npr. med 200 ljudmi, ki jih osebno poznaš, 199 PROTI, na ravni države pa …”

      Najbrž ti s tem ne bom odgovorila in konec koncev gre samo za 1 primer (pri tebi pa za 199, torej ni primerljivo), a ni pa zanemarljivo, morda potegneš (al kdorkoli) kak zaključek lohk iz tega.
      Moja osemintridestletna znanka, s katero sva se o tem pogovarjali (in ki so jo sicer vse življenje vzgajali v *antikomunističnem duhu*), je bila pravzaprav kar naklonjena AS-u, vendar so jo doma tako bomardirali - naj bo proti -, da se z njimi preprosto ni pregovarjala, kar se tiče pa referenduma, pa je doma REKLA, da je šla (in bila proti), v resnici pa NI ŠLA na referendum.
      (kot pravim, ne trdim da je tudi v tvojem primeru tako, pravim pa, da v resnici pravzaprav NE MOREŠ vedeti, kaj je kdo obkroževal itd., ker najbrž niste šli vsi skup v kabino)
      Poznam jih pa tudi sama precej, ki so bili neodločeni ali celo proti, pa so si v zadnjem hipu premislili in šli na referendum in obkrožili za.