18. junij, 2010 | Jani Sever

Kopičenje težav

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Janković je nekaj mesecev pred volitvami v vedno večjih težavah. Športno trgovski park, za katerega ne dobi kredita niti državne pomoči, razkritje nenavadnih poslov z nepremičninami, mnenje Kosove komisije o korupciji podžupana … Neprijetno. Sicer pa, čeprav je ljubljanski župan zaenkrat še vedno veliki favorit, predvolilnih zgodb gotovo še ni konec.

Zgodbe o Stožicah, spremembi namembnosti zemljišč in Koželjevo parkiranje imajo same po sebi dovolj naboja, čeprav se zdi, da se za zdaj niso ravno najbolje prijele. Tudi zato ker bo Jankovićevo županovanje v glavnem mestu pustilo globoke sledi, ki jih nihče ne more zanikati in so mnoge pozitivne. Hkrati pa ima vsaka od omenjenih afer svoje pomanjkljivosti. Edina zgodba, ki je zaključena, gre za parkiranje podžupana, je za povrh precej neprepričljiva. Odklepanje lisic, ki si ga je privoščil Koželj, je po mnenju Kosove komisije korupcija. S tem se lahko strinjamo. A primer je, potem, ko si ga podrobno ogledamo prav neverjetno medel. Čeprav seveda ne gre dvomiti, da bo v predvolilni kampanji dodobra izrabljen. Drugo vprašanje je, ali lahko privoščljivost vseh, ki so kdaj imeli težave z ljubljanskimi lisicami, prikrije resnične dimenzije zgodbe.

Koželj je ljubljanski podžupan, ki se po glavnem mestu ves čas prevaža s kolesom. Kljub temu ima seveda tudi dovolilnico za parkiranje. Za tiste redke primere, ko avto pač potrebuje. Tako kot tisti dan, ko je bilo posneto njegovo inkriminirano dejanje. Skratka, Koželj je parkiral tam kjer lahko, njegova napaka pa je tipična napaka razstresenega profesorja. Dovolilnico je obrnil narobe. In redarji so mu povsem upravičeno olisičili avto. In tu se začne korupcija. Kot podžupan je lahko redarje poklical in ti so mu, ko jim je razložil zgodbo, avto enostavno odklenili. Korupcija je seveda v tem, da si običajni smrtniki tega enostavno ne bi mogli privoščiti. Če bi klicali redarje, ti ne bi prišli in če bi jim pokazali, da dovolilnico vendarle imamo, to najverjetneje ne bi prav veliko pomagalo. In vendar, ali ni problem ravno v tem?

Precej bolj neprijetna je zgodba s spremembo statusa zemljišč v zazidalna in to, da se je za njihov nakup tik pred tem zanimal Jankovićev sin. Zgodba ima potencial politične atomske bombe. Vendar zaenkrat ostaja na nivoju domnev. Nenadna izguba spomina nekaterih akterjev sicer zbuja resne dvome. A trdnih dokazov za to, da je pravi lastnik Janković in da so bili prodajalci pravzaprav prevarani, vendarle ni. Za povrh župan zagotavlja, da je ljudi celo opozarjal, da naj zemljišč ne prodajajo, ker se bo njihova namembnost spremenila. Tudi glede tega ga še nihče ni postavil na laž. Tako se zdi, da se je zgodba pravzaprav končala še preden se je dobro začela. Najverjetneje si namreč težko obetamo, da bomo videli dokument, ki bi dokazoval, da je lastnik zemljišč, ki se jim je tako dramatično dvignila vrednost v resnici sin ljubljanskega župana.

Največja županova zgodba so seveda Stožice. Ob hipokriziji vseh, ki so desetletja zahtevali nov ljubljanski stadion, se zdi tudi najbolj občutljiva. Veliki menedžer, ki ne more izpeljati gradnje do konca. Ne sliši se ravno promotivno. Kljub temu, da se vsi zavedajo, da je med gradnjo nastopila kriza in kljub temu, da so objekti in tudi ceste, ki do njih vodijo, že skorajda končani. Težava gotovo ni le v krizi, temveč tudi v županovem pristopu k projektu. Če nič drugega se je precej pozno spomnil, da bi mu lahko pomagala država. In tega se običajno ne da urediti čez noč. Posebej ne v času, ko vlada, kljub temu, da to najbrž ni ravno modro, razmišlja predvsem o klestenju investicij. Podobno težko je danes pričakovati bančno posojilo. Projekt zaradi krize za kaj takega nima najboljše popotnice, dodelitev kredita državne banke, pa je tako ali tako že postal resen političen problem.

Korupcija, sumi korupcije in naj projekt, za katerega ni gotovo, ali bo sploh dokončan. Pravzaprav je čudež, da Jankoviću na predvolilnih stavnicah še vedno tako dobro kaže. No, kot rečeno, ljudje imajo oči in se po svojem mestu tudi sprehajajo. A do volitev je še nekaj časa. In gotovo je samo eno. Da se bodo Jankovićeve težave še stopnjavale.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
72 x komentirano
  • Aljo je rekel/-la:

    Kopičenje težav Jankoviča? V pravni državi bi župan že zdavnaj igral klavir in sestavljal gasilne aparate. Priznam pa Jankoviču, da je nekaj naredil v Ljubljani, a kaj ko je veliko nasedlih projektov, ter sumov raznoraznih koruptivnih dejanj. Elita pač ni predvidevala recesije, vsi so veselo jahali val borznih špekulacij, ter gradbenih ZF projektov. Pohlep je bil tako velik, da se niso zadovoljili niti s 300% dobički. Novonastala šalabajzerska elita je denar metala skozi okno, razmišljali so namreč o prihodnjih rip-off zaslužkih od 300% +.

    Škoda je samo, ker Ljubljana nima alternative Jankoviču, vsaj do sedaj se ni pojavilo niti eno kompetentno ime. Moćvara D.O.O. seka dalje …

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kakšno alternativo Jankoviću imaš v mislih, za katero domnevaš, da je ni.

      Če iščeš enako ali bolj pokvarjeno alternativo, je seveda ne boš našel.

      Bi se mu pa kak kandidat iz trojčka lahko močno približal.

    • Aljo je rekel/-la:

      V mislih imam alternativo - osebo, ki ni politik in je strokovnjak na svojem področju, po možnosti starejši človek, ki je kaj naredil v življenju in to ne v državnih inštitucijah. Ljubljana potrebuje svetovljana, ne pa lokalnega politikanta - grabežljivca.

    • Ben je rekel/-la:

      Ljudje še kar sanjamo, da so nasprotniki od tistih, ki počnejo traparije, prava rešitev. Žal skoraj nikoli!
      In dokler bomo kot nogometni navijači navijali za eno ali drugo stran, bo politika lahko živela in ustvarjala nove interesne elite, ter tajkune!

      Konkretno vem za nepravilnosti na občini Radovljica…. in ko sem enega od svetnikov, ki tam ni zaradi politike ampak zaradi krajevnih zadev, vprašal, zakaj se ne poveže z nasprotniki župana, da bi tako vplivali na potek zadev, je rekel, da zato ker v politiki sploh ne gre za to kaj je prav, ampak kje so interesi kapitala in stranke…

      Itak to vsi vemo… in ravno zato v sistem politike ne verjamem… kot sem tudi osebno vedno znova do dna duše naveličan navijšako-prostaških zapisov pristašel desne ali leve opcije!, ki v svoji veliki slepoti, nabijate tipkovnice in do smrti branite predstavnike ene ali druge politike.

      In potem pravijo da smo ljudje bolj razvita bitja od živali!? — my ass!
      Enden drugemu krademo in lažemo.

    • Aljo je rekel/-la:

      Da da, saj ravno zato se nam bliža čas, ko bo treba sistem počistiti. V roku parih let ne bo več kaj za pokrasti. Ko bodo cele pokrajine geto brezposelnih, nato se bo jara gospoda zamislila, vendar ne zaradi intiligence, temveč zaradi strahu. Takšen sistem kot je nima šans da traja v nedogled. Treba bo spet postaviti temelje, ne pa da se vse gradi na puf davkoplačevalcev. Sistem se bo sesul, samo vprašanje je kdaj. Šalabajzerjem so dnevi šteti, kajti večina jih bo propadla. Državne banke tudi ne bodo financirale norosti v nedogled, enostavno zato, ker ne bo več denarja. Ostalo bo par morskih psov, ter množica revežev … nato pa upor in tuuup po šalabajzerski tikvetini.

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      @Forestina

      Ti bi pa ja lahko vedela vsaj tako dobro kot Mimi, da to ni od dones do jutri.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Da se te svinjarije razrešijo, imamo samo en način: z opankarjem se mora za županski položaj spoprijeti Janez Janša osebno. Le on mu lahko s svojim ostrim mečem oddrobi hudobno zmajevsko glavo z vratu in reši princeso Ljubljano iz ujetništva murgeljsko-srbske mafije.

  • ... je rekel/-la:

    Ko pičijo težave.

  • ena je rekel/-la:

    smešno je samo eno:
    to kar zoki očita jj-ju.
    a se kdaj pogleda v ogledalo?
    ima vest?
    kdor je nedolžen, naj prvi zaluča kamen.on ni.
    spomnim se,kako je odmevala novica o bb in njenim sms-om z njavrom (čeprav patrie ne vodi bb), medtem ko zoki sestankuje oz. večerja z notranjo ministrico, pa nič.jah to je svoboda, za ene ja. dvoličnost na vsakem koraku.

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Ti o dvoličnosti tistih, ki si upajo pogledati v obraz.

      Kaj pa je narobe, če gresta na večerjo. A so vse večerje prepovedane?

    • ena je rekel/-la:

      ne niso.

      je pa nenavadno, se ti ne zdi, da oseba, ki ga preiskujejo, večerja z nadrejeno taistih preiskovalcev.
      ne govorim, da je že to apriori vplivanje, je pa nenavadno in neetično najmanj. nenevadna je tudi izjava ministrice, da je kadrovska podhranjenost kriva za to, da se zokija ne preiskuje. nenavadno naključje je tudi to, da je dan po tej večerji, prišla info., da je jankovič oproščen vseh obtožb v zvezi z merkatorjem oz. se je začela preiskava drugje. nenavadna naključja? hmmm…
      zanimiva je sama ta dvoličnost. ko se bodo od popoviča preselili preiskovalci tudi konkretneje k kakšnemu spornemu poslu zokija, potem bom začela verjet (počasi), da je pravna država za vse, in da (ne)deluje samo za izbrance.

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Po moje je Jankovič tako kot kk prepameten, da bi se dal poceni tako kot oba Šuštaršiča ujeti.

  • Forestina je rekel/-la:

    Govori se, da je boljša Jankovičeva diktatura kot Janševa demokracija :)

    • stupid je rekel/-la:

      ja .. samo v bistvu se odločamo med Jankovičevo demokracijo, in Janševo diktaturo, tako da dilema ni ne vem kako velika.

      Je pa kot Ljubljančan brezveze sploh kaj iskati dobrega pri Janši, saj je za njega dobra Ljubjana le mrtva Ljubljana. Vprašajte Novo gorico in Koper, kdo je sesul Hit in primorski trojček, samo da bi ljudje postali nezadovoljni in dovzetni za rešitelje iz grosuplja in ribnice.

    • Forestina je rekel/-la:

      Jih je toča nabila :)

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Ja toča ja. Ko sem pa sam našel raztrgane dobavnice podjetja iz Grosupelnga, poleg Tajske ambasade
      mi pa sam to ni blo jasn kolk so-ali pa hočejo še prešvercat. Saj po tem 2005, ko so prišli v igro dušilci, dajo
      mer.

  • konec je rekel/-la:

    v prevalentno balkansko/mafijskem okolju ostaja še vedno najboljša izbira paša/boss zorangutanković …..prepričan sem, da me rdeče svinje tudi tokrat ne bodo razočarale in jeseni volile edinega pravega balkanskega pastirja…….ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    Balkan RULES!
    Mafija RULES!!

  • Fonzi je rekel/-la:

    Zoki ravnokar najema 20 milk novega kredita, prebivalci Ljubljane so 4x bolj zadolženi od državljanov Slovenije. Puf na puf, vračali bodo pa… koga to briga..

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Dekler lahko vsak, bo tudi on. Samo, da se zdi, da malo manj zgine in kaj ostane.

  • konec je rekel/-la:

    Janša bo kandidiral za župana !
    Zmagal bo … pa ne v Ljubljani …

    • konec je rekel/-la:

      o uboga rdeča svinja brez idej in imen zakaj tako strastno potrebuješ moje ime?

      ha, ha, ha, ha, ha,

      pravi konec

  • ska je rekel/-la:

    Ljubljana si zasluži izgradnjo ene velike štale, da bodo vanjo stlačili vso silno govedo, ki je iz Ljubljane in širne Slovenije, ki ne ve , kaj naj bi z glavnim mestom.
    Ljubljana ne potrebuje stadiona - potrebuje hleve
    Ljubljana ne potrebuje garaže - potrebuje priveze za osle
    Ljubljana znova potrebuje župana kalibra dr, Dimitrij Rupel…
    in Bog naj vam ga požegna vi nečimerni Ljubljančani…

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Pa saj na kitajskih stadionih redno množično streljajo v tilnik. Čak da zalaufa.

    • prostostrel je rekel/-la:

      največ goveda, ki je v Ljubljani se je priteplo in prikopitalo iz pašnikov okoli po celi Sloveniji, ker so hlevčki po periferije premajhni in preskromni

  • Bralka je rekel/-la:

    Jeseni bodo lokalne volitve in bi bilo čudno, če v Lj. ne bi kdo produciral “problemov”. Janković je objektivno preveč močen kandidat in se pač poskuša z diskreditiranjem.

    Ker tale zgodbica o zemljiščih kaj drugega ravno ni.

    Tisti, ki živimo v Ljubljani, dobivamo v nabiralnike časopis, ki ga za občane izdaja MOL. In v enem od njih je kake dve leti in pol nazaj zelo obširno pisalo o prostorskem načrtovanju Ljubljane. Je bila tam masa kart z vrisanimi predlaganimi bodočimi namembnostmi. Pa je bila tudi masa člankov, pa fotke skupin, ki te stvari rišejo in načrtujejo…..skratka, informacij je bilo ogromno. Večina ljudi teh informacij najbrž ni prebrala. Publika rumenega tiska daljših tekstov ne zmore. No, eni so pa tisto kljub temu prebrali. Tisti, ki živijo od tega, da iščejo nove priložnosti, pa tisti, ki investirajo v nepremičnine….skratka, tisti so zadevo prebrali. In skladno s tem tudi odreagirali in opravili nekaj nakupov. Eni s plusom, eni mislijo, da s plusom, eni so to naredili z minusom. Ampak to, ali je plus ali minus, za to diskusijo ni relevantno.
    Relevantno je to, da smo čisto vsi imeli zelo javen dostop do informacij o tem, kaj se bo v Lj. prostorskega zgodilo in kaj bo MOL sprejmala. Kdor pač v glavi ne zna povezati tega, da načrtovane prostorske spremembe vedno prinašajo povečan promet s parceali, ta ima težave že v štartu. Sicer, če se uvrsti med desnjake, se te težave ne bodo tako videle, tam je ta počasnih veliko, ker slo-desnjaki take, bolj počasne v glavi, posebej potrebujejo.

    To, da pa novinarska srenja tako poceni kupi tole zgodbico, to je pa nadaljevanje kanalizacije v drugih medijih. .

    • Aljo je rekel/-la:

      Z.J. je kriminalec, ti si pa oprana tako, da je kar groza. Ljubljana je pa urbanistična katastrofa.

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Ali je v Kopru namembnost zemljišč in prodaja bila tako transparentna kot v Ljubljani? Ali bi se Popovič, ki si je
      svoje afere sam izmislil, po svojih besedah; pa bi lahko primerjali enega župana z drugim in ne bi potrebovali
      zgodovinskega spomina. Saj vedno se menjajo namembnosti zemljišč, ko je potreba za to minimalno, včasih
      pa tudi maksimalno.

    • BB je rekel/-la:

      Bralka, ti sodiš na venero, ne na mars …

    • Mimi je rekel/-la:

      Ne vem BB, kaj si sicer hotel Bralki s svojim lucidnim komentarjem sporočiti, vendar mislim da tvoj namen pravzaprav ni bil dosežen (no morda pa se motim, saj ne vem kaj je v tvoji glavi in odkod tvoj takle -nepovezan- komentar).
      Skratka, Mars (Ares) = bog vojne, Venera (Afrodita) = boginja ljubezni in plodnosti - in če si hotel Bralki sporočiti to, da je v bistvu ljubeča, celo greha vredna in na vsak način plodna, ti je to uspelo.

    • prostostrel je rekel/-la:

      moraš biti pa res naivna, da ne srevidiš, da sploh ne gre za to, kdo je imel dostop do informacij, ampak za to, kdo od kupcev ima dostop do Jankovića in njegovih služb, ki odločajo o namembnosti zemljišč. Jasno, d ne bo nekega travnika kupoval kupec, ki nima zagovotovil, da bo iz kmetijskega zemljišča kot po čudežu čez noč travnik prekvalificiran v zazidljivo zemljišče. To je isto, kot bi lahko vplačal stavo potem, ko so izžrebane številke
      že znane…CASINO KAPITALIZEM prevails.

    • angie je rekel/-la:

      Točno, se strinjam, Bralka.

      Menim, da ima kandidat za župana Janković dovolj pod palcem zase in za svoje bližnje, da mu ni treba krasti od Ljubljančanov!
      Za razliko od kandidatov, ki so na obzorju: recimo pobožna Mojca Dolinarca, ki rada potuje po Argenitni na držabne stroške, ali pa ex policaj Mate -njima gre za preživetje na visoki nogi, saj sta se na ministrskem stolčku navadila živeti širokopotezno in razkošno, stranki ju pa tudi nočeta več preživljati.

  • Forestina je rekel/-la:

    Je vojna oče vseh stvari?

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042368090

    Še bolj zapleta stvari dejstvo, da iraška ali afganistanska vojska pravzaprav nista dejavni strani v vojnah, ki ju porajata. Nista toliko niti stranski produkt vojn, v katerih se spopadajo predvsem drugi, kot sta proizvod tržno kalibriranih predstav o politični strategiji, ki naj bi vojni pripeljala do cilja, ki si ga želijo agresorji in okupatorji

  • ex predsednikCK m.K. je rekel/-la:

    V vsaki evropski državi,tudi v Albaniji in Romuniji bi zločinski-mafijski tip JANKOVIĆ sedel za varnimi zapahi v posebej prirejeni celici brez sanitarij,vode in postelje.Za to <<<<<udobnost ,bi moral iz nakradenega in prigoljufanega denarja plaćevati vso OSKRBO z zavarovanjem vred.Ker sem z njim usodno povezan in odvisen ,se mu ob nastopu jetnikovanja PROSTOVOLJNO pridružim.Častna partijska beseda!

  • Mimi je rekel/-la:

    Škoda. :|
    Imamo zelo zagatno situacijo; po eni strani je Janković naredil ogromno za Ljubljano oz. točneje, je edini župan, ki je kaj naredil (oz. kaj vidnega) za Ljubljano in iz Ljubljane (tega je res ogromno in sem že ničkolikokrat naštevala).
    Vendar: vidimo, v katero smer gre vse skupaj in, kar je še tečneje ali enako tečno, da je ful enih nepravilnosti, domnevno koruptivnih dejanj, nenavadnih finančnih mahinacij itd., tako da smo Ljubljančani pravzaprav pred zelo težko izbiro (ravno zato ker je ni).
    Ali iti v tej smeri besnih gradenj in ostalega v paketu, slediti trend divjega potrošništva itd. itd. - ali sprejeti nazadnjaško politiko, ob tem, da smo Ljubljančani že dolgo nekakšna kulturna itd. prestolnica (tudi pred Jankovićem), skratka, *naprednejši* od ostale Slovenije, pa si tako ne predstavljam, da bi lahko šli na nek konzervativnejši režim v mestu, torej - *nazaj v času*.
    Treba je skratka gledati tudi malo vnaprej in se lahko (tako kot že vedno in tudi drugod) odločimo po sistemu: manj slabo od slabšega.
    V Ljubljani kak viden kandidat SDS ali NSi ipd. takorekoč nima veliko šans, *liberalci* pa ne ponudijo nikogar boljšega (ali torej sploh obstaja?).
    Poleg tega pa ni odveč, če je župa. tudi gospodarstvenik, vendar….
    … žal se sčasoma vse sfiži. :|

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Tega problema ljubljančani ne boste reševali, niti ga ne boste rešili.

      Rešitev je v tem, da se ljubljani vzame status glavnega mesta in iz nje izseli delovna mesta, vezana na upravljanje države in državnih gospodarskih družb.

      Potem bodo vaši problemi res in dokončno samo vaši.

    • Mimi je rekel/-la:

      S problemi se lahko kar strinjam, z rešitvijo pa ne. ;)

    • Magelit - moja vojna je rekel/-la:

      Zanimivo, ko ti zaradi defetističnega, da se s časom vse sfiži, nekdo hoče odvzeti pooblastila - jasno jih ne daš.
      V nekih situacijah, bi pa pričakovala lasten podpis, kako se klofutaš.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Kupčkanje z zemljišči ni od včeraj. Pričelo se je aktivno z rojstvom naše demokratične državice. Nakar so šakali dobro zavohali kje bodo pejnezi - zlata jama nikogršne zemlje, predvsem pa obubožanih kmetov z velikimi kompleksi. Če kdo ve kako bo z vrednostjo zemjišč v bodoče je to tisti, ki projektira ter tisti ki iz lastnih interesov sledi, oziroma je takoalidrugače “pri koritu”. In tako so naši mandljci zavohali mega dobičke z odkupi tedaj takorekoč ničvredne zemlje,…ter jo bodo počasi s prikoritnimi spremembami namembnosti sprivatizirali ter čakali na ugoden trenutek. Zakonodaja jih je pridno in vdano podpirala. Te zakone pa so sprejemali naši izvoljeni poslanci.
      Na MOK smo leta 2000 (tedaj sem prišla v službo) farbali narod, da bo sprememba plana vsak čas, zato naj pridno vlagajo pobude za spremembo namembnosti lastnih zemljišč. A glej ga šmenta,..ta plan je še sedaj v povojih in menda ni računati, da bi izšel do leta 2013. Kaj to pomeni?. Do tedaj bomo zasrali kar se da,..da bo ostala bagatela manjših privatnih,…tržno “nezanimivih” zaplat,…ostalo pa bo popapcano. To je utečena taktika “elite” in ni od včeraj, pa tudi Jankovič je verjetno ni izzumil.
      Bralka je čisto dobro zajela problem.
      Kakorkoli že, nikakor ne vidim namestnika v Jazbinšku, ki je svoj “asso nella manica” že pred leti zaigral,..od tedaj pa le nerga, nerga,..nerga…nimam ga za brezveznika v njegovi stroki, a za župana še zdaleč nima “štofe”.

  • roman je rekel/-la:

    Problemi se lahko rešijo le tako,da se Jankoviča ne izvoli še enkrat-najlažji način.

    Sem za gradnjo stadiona,ampak ne na tak način,ob županovem dnevnem poziranju in napihovanju ob njem.Firme gradijo, oziroma delavci za slabo plačilo,tudi na dan praznika dela, medtem ko na ljubljanski veselici na Rožniku Jankovič pokaže socialni čut.Vsa njegova demagogija in populizem mečeta dodatno slabo luč na stadion.Najbrž je po njegovem v Barceloni in Milanu zelo malo mladostniškega kriminala,ker imajo veliko športnih objektov.Verjetno je ,da bodo starši,ki delajo v Mercatorju s plačami 500,600 evrov kar hiteli vpisovati otroke v vse športne dejavnosti,ki so tako poceni.
    Zgodba z vladanjem Jankoviča v Mercatorju je zelo podobna njegovemu županovanju;
    zakreditiral je firmo z gradnjo hipermarketov na hrbtih(plačah)delavcev,brez razpisov si lahko mislimo katera firma jih je gradila, enako kot bomo vsi državljani plačevali pufanje Ljubljane.Zrasel bo njegov ugled in obenem bo še nekaj zaslužil.

    • angie je rekel/-la:

      ej, tole si pa prebral na spletnem sds in v demokraciji, drži pa prav nič ne od tega…

  • ex predsednikCK m.K. je rekel/-la:

    Balkanskega mafijaša in njegovo občinsko kamarilo v trajni arest z samoplačilom za storitve .Ta balkansko lažniva leva gnida ,ki se prišteva med LEVIČARJE je primer absurdnosti lažnih komunjarjev in lažnih marxistov-stalinistov.Resnični marxist- ni bil nikoli bogatun in mafijaš na račun ubožne raje.Zato: v arest z njimi!

  • NoMercy je rekel/-la:

    Me zanima koga mika županski stolček ob vseh odprtih projektih za naslednja leta,
    ko bo ali jeba, ker se bo gradilo
    ali pa ker se ne bo gradilo :)

  • prostostrel je rekel/-la:

    Dragi sodržavljani in soobčani, če si želimo dobro, izkoristimo in udejanimi formalne možmnosti, ki nam jih ponuja demokratični sistem in se VSAKA ŠTIRI LETA znebimo vladajočih instanc na vseh nivojih. Veliko bolj pomembno kot politična priapadnost je namreč to, da se onemogoči izraba položaja za pridobivanje na moči in poseganje po atributih neomajne oblasti. Posebno če mestni svet deluje z absolutno večino je zloraba oblasti zelo mogoča, ker so mehanizmi kontrole prešibki, da bi res delovali.
    Tudi če je Zoran Janković najboljši menedžer med Slovenci, na ta način ne bi smel vladati. To pravim jaz, ki mu redno plačujem kazni za nepravilno prakiranje, redno polnim Golobičevo Urbano kartico, se ne pritožujem nad povišanji stroškov za vodo in komunalo in z ponosom razkazujem svojim tujim gostom zidarkse odre po Ljubljani. Samo nekako menim, da ni preveč civilizarno, da imajo posamezniki tako moč nad preostalimi malimi ljudmi, torej v tem primeru primestni vrtičkarji in meščani.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se podpišem.

      (v kratkem času sem dobila kar 3 kazni za nepravilno parkiranje [in zaradi tega celo sodno izvršbo na neobstoječi cash!], sicer res da na pločniku, a tako širokem, da je še za en avto prostora, preprosto ker pri bloku ni dovolj parkirnih mest, redarji pa to vejo, pa prav pridejo kasirat… ob tem, da sem na obrobju mesta, nikakor z ničimer nikogar ne oviram… totalen stres, tole parkiranje skratka… a naj v zraku parkiram, če ni placa nikjer?? … tudi stroški so blazotni, res je noro!…. Samo ‘peage’ za vsak centimeter, kjer se gibaš, za vsak dihec zraka (svinjskega)… Samo plati! Ful bo novih nekih sosesk, blokovskih naselij in vsi ti stanovalci bodo - kaj? Hodili na *izlet* nakupovat v desetine hipermarketov? :o) .. eh ja, …)

    • konec je rekel/-la:

      ha ha ha ha ha ha ha

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/06/cebelarska_zveza_k_sodelovanju_v_akciji_ohranimo_cebele_poziva_tudi_obcine.aspx

    Čebelarska zveza k sodelovanju v akciji Ohranimo čebele poziva tudi občine

    Vsako leto razglasitev čebelam prijazne občine

    V zvezi občinam zato predlagajo, naj okolje obogatijo z drevesi, grmi in zelnatimi rastlinami, ki v svojih cvetovih ponujajo medičino in cvetni prah. Čebelarska zveza Slovenije se je zato odločila tudi, da bo na podlagi sodelovanja občin pri sajenju in setvi medovitih rastlin vsako leto razglasila čebelam prijazno občino.

  • Forestina je rekel/-la:

    “Ni dobro, da so banke lastnice podjetij realnega sektorja”

    “V precej primerih so lastnice postale zato, ker so bile terjatve zavarovane z delnicami. Pričakujem, da s koncem krize banke ne bodo več pomembne lastnice podjetij realnega sektorja. To ni normalno, zato se tudi ne moremo spraševati, ali so banke dobre lastnice,” je orisal.

    http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/06/guverner_kranjec_o_financni_kondiciji_slovenije.aspx

  • Forestina je rekel/-la:

    In superska novica oziroma ali sanjam :)

    http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/06/na_tire_bo_prvic_zapeljal_vlak_julijske_alpe.aspx

    Na tire bo prvič zapeljal vlak Julijske Alpe

  • kreda je rekel/-la:

    http://www.pozareport.si/?Id=posli&type=tags&View=novica&novicaID=15818

    človk se je še s svojimi nekdanjimi konkurenti specal. kolk bodo kajj donirali?

  • butalec je rekel/-la:

    Gospod Zoran Jankovič z Ljubljano nima niti pol toliko težav in problemov, kot jih že samo s svojim imenom povzroča opoziciji in nekaterim sovražno nastrojenim komentatorjem.

  • nemesis je rekel/-la:

    Vsi naši problemi bi bili rešeni,če bi zaplenili,kot to delajo celo Srbi in Hrvati neupravičeno pridobljeno tranzicijsko premoženje,skupaj z 2 milijardama gradbinskega kartelnega denarja in s tem potem začeli ustvarjati pogoje in razvoj gospodarstva na transparentnih temeljih.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Ko berem Severja, imam občutek, da so vsi Jankovićevi problemi inscenirani. Janković pa le nedolžen jagenjček, na katerega pretijo krvoločni volkovi.

    BUUUUUUUUUUUUUUUUUU

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Uboga Ljubljana, če bo dobila za župana človeka, všečnega večini teh komentatorjev.
    O Balkancu; če je lahko cela Slovenija 4 leta imela za notranjega ministra Hrvata iz Čakovca D.Mateja, zakaj Ljubljana ne bi imela v Sloveniji izobraženega Srba, kateri ima za povrhu marsikaj za pokazati, kar je naredil dobrega za Slovenijo in Slovence. Normalno je, da se je ob tem ustvarjanju nekaj prilepilo tudi na njegove prste. Koliko imamo takih, ki se je lepilo le na njih prste, od njih pa nič. Samo pri nas lahko brezskrbo kradeš, dokler se seveda ne lotiš politike in veliki JJ zavoha v tebi prehudo konkurenco. Imam pa že rajši odkritosrčne Srbe kot pa potuhnjene Hrvate. Kar spomnite se, kako je Mate nasprotoval AS, ker je vedel da je za Slovenijo dober.

  • angie je rekel/-la:

    Jankoviču še en mandat, da dokonča začeto delo in Ljubljana dejansko postane lepša in ljudem prijaznejša in bogatejša.

    Ostali pa izvolite, volite Popa ali Kanglco, če vam paše, pa še Mateta komu šenkamo zastonj!

    • konec je rekel/-la:

      se strinjam, in podpiram, balkanci in mafijači morate imeti najboljšo in najdebelejšo rdečo svinjo ….ha, ha, ha, ha,ha, ha, ha, …ne me razočarat voli edinega ta pravega udbomafijača, kućanovega blagoslovljenca in velikega prijatelja psic…..ha, ha, ha, ha, ha, ha, ….

  • prostostrel je rekel/-la:

    pa sej to ni ničemur več podobno!

  • Forestina je rekel/-la:

    Peter Kraljič bi bil dober župan, že bolj sofisticirana varianta, bi nas lahko očistil trdih delcev. Pa ima preveč dobro službo, verjetno : )