23. avgust, 2010 | Jani Sever

Jankovićeva tekmica

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

SDS je izbrala tekmico Jankoviću. Zofija Mazej Kukovič je ime, ki naj bi spremenilo razmerja v slovenskem glavnem mestu. Kakšne so njene možnosti? Zdi se, da ne pretirano obetavne, a do volitev je še nekaj časa. SDS ima gotovo pripravljeno strategijo promocije in Jankovića morda čaka še kakšno neprijetno presenečenje.

Fokus lokalnih volitev bo v vsaki občini vezan predvsem na njene probleme. A že zdaj je povsem očitno, da je na državni ravni daleč največ pozornosti namenjeno Jankoviću. Je Ljubljana res tako pomembna? Po eni strani je njena velikost nesporna. Po drugi pa gre vendarle predvsem za Jankovića. Njegov politični potencial narašča premo sorazmerno s količino problemov, s katerimi je obdan. In celo afere se od njega odbijajo z neverjetno lahkoto. Odpornost, ki je bila pred leti značilna za Janeza Janšo, je občasno prav presenetljiva. Denimo ob spreminjanju namembnosti zemljišč in domnevni vpletenosti njegove družine, je vse skupaj izzvenelo, še preden se je dobro začelo.

Janković, kot vsak prvorazredni politik, polarizira. Njegovi nasprotniki so zagrizeni in prav tako njegovi zagovorniki. Prvi mu težko priznajo karkoli pozitivnega, drugi težko sprejmejo že dvom v njegove skorajda nadčloveške sposobnosti. Stožice so najlepši primer tega neracionalnega pogleda, ki je prisoten na obeh straneh. Čeprav je res, da je v medijih zastopan predvsem tisti, ki težko vidi v tem projektu kar koli dobrega. Ampak ljudje očitno razmišljajo po svoje in imajo več spomina. Če so si štadiona želeli pred leti, jih ta želja enostavno ni minila. In vendar se večina zaveda tudi nevarnosti, ki jih lahko prinaša prevelika razsipnost, pa tudi očitki o izkoriščanih delavcih so več kot neprijetni. Kljub temu, da je ta slovenski problem precej bolj izrazito prisoten na drugih gradbiščih.

Janković je več kot le ljubljanski župan, je motnja v slovenskem političnem prostoru, ki je vedno bolj izrazito dvostrankarski. Prav vse ankete že nekaj časa na prvi dve mesti postavljajo SDS in SD. SDS ima ob tem standardno opazno, čeprav ne dramatično, prednost, ki pa nedvoumno določa, kdo je prvi in kdo bi v primeru, da se sedanja razmerja ohranijo, sestavljal prihodnjo slovensko vlado. Druga, dolgoročno še pomembnejša značilnost meritev razpoloženja javnosti do političnih strank, je velik naskok prvih dveh pred vsemi ostalimi, ki se drenjajo tam okoli petih odstotkov, kar jim predvsem zagotavlja možnost borbe za vstop v državni zbor. Lahko Janković to spremeni? To se sprašujejo na vseh straneh in praktično vsi tovrstno možnost razumejo kot grožnjo.

Jasno je namreč, da bi Jankovića, v primeru njegovega angažmaja na državni ravni, lahko kvečjemu podprli, oziroma se mu priključili, ali mu nasprotovali. Še najbolj vseeno je malim strankam desnice. Za Jankoviću sorodne male stranke je njegov vzpon lahko neprijeten, saj so v položaju, v katerem ni veliko prostora za izgubljanje podpore, ki bi se selila k večjemu in močnejšemu. Za SD prav tako, saj lahko ogrozi njen primat na levi sredini. In seveda za SDS, ki jo predvsem skrbi prevzem oblasti v naslednjem mandatu. A najprej so na vrsti lokalne volitve na katerih se bo pokazalo, kako močan je Janković v resnici in kako uspešni so bili njegovi nasprotniki, ki na sporne poteze župana opozarjajo tako rekoč od začetka njegovega mandata.

Spopad med Mazej Kukovičevo in Jankovićem bo vendarle zanimiv. SDS je izbrala menedžerko, ki je bila v Janševi vladi priljubljena ministrica. Vprašanje je seveda, kaj lahko Ljubljani ponudi. Na prvem mestu je menda sanacija mestnih financ. Vendar je vprašanje, ali Ljubljančani res razumejo, da so te potrebne sanacije. Druga je ponudba Jankovića s človeškim obrazom? V svoj program je Kukovičeva med drugim zapisala drugačno kulturo vodenja mesta. V tem pristopu gotovo ne bo osamljena. Kar je lahko celo prednost. A kljub temu se zdi tudi to premalo, posebej ker SDS v Ljubljani nima ravno najširše volilne baze. In ker so volitve običajno predvsem odločanje o tem, kaj so in kaj niso v preteklem mandatu naredili tisti na oblasti.

V SDS, so pred dvema letoma ugotavljali, da je desnica parlamentarne volitve izgubila prav v Ljubljani. Tudi zato bi bil za Kukovičevo po realističnih napovedih velikanski uspeh že, če bi o županu oziroma županji v Ljubljani odločal drugi krog. A morda bomo v zadnjem mesecu pred volitvami vendarle izvedeli še kaj, česar ne vemo.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
144 x komentirano
  • NoMercy je rekel/-la:

    na kaj vse so babnice pripravljene, da bi se le od blizu - iz oči v oči - srečale s plemenjakom :)

  • obama je rekel/-la:

    Janković je več kot le ljubljanski župan, je motnja v slovenskem političnem prostoru

    to si pa lepo povedal.on je sinonim vsega,zaradi česar smo odšli z Jugoslavije.No,nekateri so miselno še vedno dol.Največ jih je gotovo v SAO Ljubljani

    • Iax je rekel/-la:

      Jaz sicer ne vem zakaj si ti odšel iz Jugoslavije, vendar a lahko mal elaboriraš kaj to pomeni bit miselno še vedno dol?

    • obama je rekel/-la:

      žepotrpanje državnih kreditov v lastni žep,nadmudrivanje,megalomanija,nepotizem,nespoštovanje zakonov,korupcija,izsiljevanje,laganje,primitivizem

    • NoMercy je rekel/-la:

      obama: zgleda, da si ti po nesreči ostal na napačni strani :P
      vse kar si napisal so zelo slovenske lastnosti - le kot vzgojena “familija” jih ne obešamo na veliki zvon.

    • Iax je rekel/-la:

      aha.
      skratka zatajil je vrline pravih slovencev in njihovih politikov:
      -ki ne bi niti za ceno preživetja v žep dali kaj več od skromnih uraniških plač
      -so dovolj argumentirani, da jih razume vsak osnovnošolec
      -predvsem pa skromni in še enkrat skromni
      -nikoli ne bi niti pod razno kakemu sorodniku priskrbeli službo, posel
      -so zakoniti, ne podkupujejo, bog varuj koga izsiljevali, resnica je vedno nedvoumna, zlasti pa so kultivirani.
      Lej jaz sm po poreklu provinicalc, ki živim v Ljubljani in ti lahko povem da ene stvari krepko idealiziraš. Pa domnevam da z Ljubljano nimaš prav veliko stika.
      Janković ni niti pod razno brezmadežen človek in prav bi bilo da se ga razkrinka v vseh nelegalnostih ter obravnava. Ampak s pripisovanjem nekih bajeslovnih negativizmov, ki jih vi, čistokrvni slovenci pripisujete divjim balkancem s tem ne delate nobenih koristi. Kvečjem smešite sebe.

    • obama je rekel/-la:

      lax; lepo si opisal krožek,znan pod kratico F21.

  • sefket ramadani je rekel/-la:

    ce je tako hudo predlagam da se kmetavzarji odcepite od ljubljane in ustanovite SAO grosuplje, kjer ga zingate ob goveji muski, pijete smarnico, castite domobrance in nacisticno nemcijo, izganjate cigane, se oblacite v crno, pretepate babe, hodite v cerkev, z verskimi nameni bozate otroke, predvsem pa na volitvah zmagujete z VELIKO VELIKO razliko.

    pozdrav v leto 1945

    • obama je rekel/-la:

      jaz sem takoj za…absolutno.ponovno postavte bodečo žico in pot komunizma.
      seveda pod pogojem,da si v Ljubljani sami zgradite realni sektor,da boste lahko od njega davke pobirali in imeli od česa živet.

      ljubljanopedija
      : realni sektor: podjetja,ki plačujejo državne jasli DDV in davek od dobička ter plače in prispevke zaposlenim
      : nerealni sektor:vse kar cuza iz državnih jasli

    • sefket ramadani je rekel/-la:

      žico si kar sami postavite, mi je ne rabimo, kot tudi ne nasvetov kaj delat in kaj ne.
      lepo se odcepite pa pejte, mi se bomo ze znasli brez vas.

      za realni sektor bomo sami poskrbeli, vi pa pa za svojga. ne hodit jokat ce prodaja smarnice ne bo dovolj donosna. v vsakem primeru nas pustite pri miru prokleti krvosesi.

    • obama je rekel/-la:

      hehe,a boste na Metelkovi kakšen kombinat ustanovili?

    • sefket ramadani je rekel/-la:

      parazit zakaj te tolk skrbi nas blagor? zase se brigej, sigurno se pa ne boste redili na nas racun

      ajde crta da te ne vidim

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Posrečena ideja. Morda bi res provinco (Slovenijo) razglasili za lastno državo, ljubljana pa lahko doživlja samovlado. V miru si bodo lahko postavili faraona, bullmastifa pa razglasili za sveto žival.

      Seveda potem ne bodo živeli na račun davkoplačevalcev iz Slovenije. Lahko pa bodo potovali po naših cestah. Seveda za zmerno nadomestilo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      http://www.vest.si/2010/08/17/vegradova-sramota/comment-page-1/#comment-527657

      Vse se je postavilo v vrsto z ogledalom duše:

      “@krucefiks:
      @carlos:
      komunizem je na steklino spominjajoča duševna bolezen. Tudi ko se ga drži pod nadzorom, je latentno prisoten in nevaren. Zato ga je potrebno nenehno, brez slehernega usmiljenja do njegovih nosilcev, strogo preganjati ter zatirati. Edina meja, pred katero se je potrebno ustaviti je zakon. Zavoljo narave komunizma je potrebno spoštovati tisto peščico ljudi, ki so za njim oboleli, ga preboleli in ga sedaj, ravno zaradi te svoje izkušnje poznajo ter preganjajo.

      @nogavička:
      pred Bogom nikakor nismo vsi enaki. To je pritlehna, sekularistična laž, uvožena v versko dogmo iz gnilih egalitarističnih gibanj od francoske revolucije sem. Kako bi vendar lahko bili pred Bogom enaki, ko pa je celo Jezus jasno govoril o žitu, ki ga je treba spoštljivo požeti in o ljulki, ki bo šla v večno zakurjeno razbeljeno peč?

      O tvojem nagnusnem poimenovanju za desno usmerjeno mladino pa samo to:

      Na eni strani je domofilija, na drugi pa domofobija in zoofilija. Kako bi njih nosilci vendar mogli biti pred Bogom enaki. Kristjan sem, zato verjamem, da bo eni od prej navedenih šli po smrti v večno cvrtje na hudičevem žaru, drugi pa v nebesa.”

    • sefket ramadani je rekel/-la:

      @dvorni debil z licenco: velja tudi zate, odcepite se brez jokcanja in grozenj kako nam bo hudo brez vas in kako nam boste zaracunavali ceste in oh in sploh. cimprej odjebete boljse bo. bomo kasneje skrbeli za medsebojne odnose.

      mogoce te bo cakalo neprijetno presenecenje ker bo provinca mal manjsa od slovenije. dvomim da bo vecja od grosuplja. ampak izvoli, lobiraj po celi sloveniji, ljubljani, zaradi mene tudi po hrvaski, madzarski, avstriji, italiji in sirse.

      mogoce bos enkrat spoznal, da gres ti in tebi podobni drugim na kurac zato, ker ste vsiljivi nevzgojeni parazitski debili, ne pa zato ker so drugi komunisti ali kaj podobnega.

  • Bralka je rekel/-la:

    Jani, kaj hudiča si pa predstavljaš pod “sanacijo mestnih financ”. Za sanacijo moraš najprej imeti poškodob. Glede budžeta MOL bi pa težko govorili o poškodbah. Gledano z vidika tega, kako mora delovati mestni proračun, je tole, kar ima sedaj MOL še relativno lepo: primanjkljaj je majhen in ni posebej problematičen (v bistvu je nizek), stopnja zadolženosti je pa pod stopnjo, ki jo določa ZFO (zakon o financiranju občin). Če je z mestnimi financami kaj hudega, pa tega ne vedo niti na MF; kamor je treba itak po uredbi o izvajanju proračuna pošiljati obvestila o stopnjah zadolženosti in tudi dobivati dovoljenja za novo zadolženost - potem znajo morebiti to povedati na Računskem sodišču.

    Zato bi bilo uredniško bolj primerno vprašanja nasloviti točno tja. Pa seveda predhodno prebrati navedeno zakonodajo. Pa si predhodno kakih petdesetkrat napisati, da ne boš pisal o ekonomiji in fiancah, dokler se materije ne naučiš…… Ne pa s takimi enostavnimi rešitvami paberkovati, to je sramotno. Pa saj nisi mefi ali kak drug nesrečnik, ki tule piše zato, ker ga v resničnem življenju nihče ne mara.

    A propos Zofije Mazej Kukovič: le kaj za vraga so ji obljubili, da bo šla za en mesec v kalvarijo, ki spominja na debakel, v katerega je pred štirimi leti padel novopečeni Ljubljančan France Arhar?
    Ker za tako trpljenje, kot ga bo nase prevzela velenjska Zofka, za tako trpljenje mora biti kompenzacija. Zgolj Janševa slika s podpisom ne bo zadosti.
    Ker Zofki bi bilo pametneje, da se koncentrira na svojo novo službo evropske poslanke.Francosko vadnico velja vzeti v roke, ker drugače se bo v Bruslju in Strassbourgu izgubila. Tudi, če bi Zofka rada reševala kaj v Sloveniji - v njene kraju je Vegrad, pa naj tam da kak kvalitetn prispevek.

    • obama je rekel/-la:

      Zofka bo “ljepo,fino,kulturno” nastavla špeguček Kučanovemu nastavljenčku.Da se bo apartčik mal potil na odprti sceni..To je njen namen..To,da bi zdejle prevzela prezadolženi MOL je seveda noro..MOL bo saniran takoj,ko pride Janša nazaj,tedaj ko bo Mafijanković gredoč skozi vrata izjavil “punce,ne jokat…”

    • sofi je rekel/-la:

      Ko si že začel z srbskimi frazami, naj dodam: Sanja svinja kukuruz .

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če bo kateri od nasprotnih kandidatov ciljal na sanacijo mestnih financ, se bo najprej potrudil in prikazoval realno podlago, in da to itak vsi vemo. Ni vprašanje ali je ali ni, vprašanje je le v pristopu h kampaniji.

      Na nas pa je ali sprejmemo argumente oz. ali se z njimi uspemo poistovetiti.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Zofi nima kaj izgubiti: ona je za TEŠ 6, torej je v Velenju in Šoštanju iskan kader, in svoj stolček v EU parlamentu že ima.

    • Neja je rekel/-la:

      Bralka, kritiko glede “sanacije mestnih financ” si, po mojem, naslovila na napačen naslov. Morala bi ga na SDS.

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    KONSO;OLKA ,tudi bralka imenovana!Ja,tvojega umazanega in mafijskega opankarja bo v predvolilnem času in soočenju Zofija unićila in zmlela v murgeljski rdeči prah.saj ne misliš,da bo stanje Janović trajalo v nedogled??

  • konec je rekel/-la:

    ni na ić, ni rdečuhinja, ni kulturna balkanka, ni kučanova varovanka……nima nobene možnosti….balkanske rdeče ovčice lahko pase le balkanski pastir (in mafijač) paša zorangutangović …še najboljše bi bilo, če volitev sploh ne bi bilo, ker itak nimajo smisla…kot v teheranu, bagdadu, ammanu itd., itd., itd

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec , popolnoma zadel si . Volitev ni treba . Vsaj še nekaj časa ne , dokler se sranje ne bo razbohotilo do te mere , da bodo sami ljubljanski debili ugotovili, da brez ostale Slovenije ne morejo živeti . Sicer pa , kar kmalu bodo ljubljanske srajce sprevidele , da jih lastna rit s sranjem zasmraja . Dotlej pa potrpimo in se veselimo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Jugoslavijo so uničili nacionalisti, ker so prepričani, da so več vredni. Enako se bo zgodilo z EU, če jo bo še naprej kontrolirala EPP, ki jo imajo v mentalni lasti JJ, Sanader in Berlusconi, npr.

      Ampak od naših vrlih samouničevalnih nacionalistov, ki se imajo za domoljube, gre glede na retoriko, ki svoje korenine steguje v čas pred 2. svetovne vojne in med njo, pričakovati, da bodo v svoji silni vnemi razbili tudi Slovenijo. Prihodnost je v vrtičkih in petelinih na kupu gnoja, zgleda.

    • konec je rekel/-la:

      rdeča umazana nogavička, jugoslavijo so uničili in razbili socialisti, ki so postali nacionalisti, da so lahko ostali pri koritu……zato je bilo toliko sranja.

    • konec je rekel/-la:

      da pa bo rdeča umazana svinja govorila in učila kaj je Eu, pa mi gre na smeh….prav EPP je vedno bila glavna gonilna sila EU…..ko pa boste vi rdeče svinje prevzele vodilno vlogo pa bo EU-ja KONEC…to je jasno kot pasulj, zato balkan mora še veliko počakati, da vstopi v EU-, ker je kakor ti umazana rdeča svinja, kulturno nestrpna, ideološko sovražna do vsega kar je evropa dala…….

  • konec je rekel/-la:

    še vsi ljubljanski župani so bili rdečuhi, čisto vsi in tako bo naprej, demokratično nezreli balkanski volivci se bodo izkazali tudi tokrat , ni skrbi….ha, ha, ha,ha, ha

    • sofi je rekel/-la:

      Največja rdečuha pa Strgar in Rupel.

    • konec je rekel/-la:

      ja, oba sta bila rdečuha , kulturna rdečuha pa itak…….slovenistan, kot ostale ju-balkan državice pač ne premorejo ne-komunističnih politikov, ker je bila politična čistka grozljiva in režim precej bolj oster kot v vzhodni nemčiji, na poljskem, na českoslovaškem….čeprav se to seveda ne sme povedati na glas….., prej obratno, vsakodnevno je treba trobiti, kako je bil kardelj “liberalen”, ribičič “dober”, tito pa seveda svetnik…..kulturni neandertalci pa so se seveda imeli za intelektualce in kulturnike (in novinarje) prve kategorije….ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • sofi je rekel/-la:

      Jože Strgar za zasluge za dobro sodelovanje pri vračanju premoženja cerkvi dobil še povabilo za članstvo med Malteškimi vitezi, leta 2006 pa je svoj javni podpis naklonil kandidaturi dr. Franceta Arharja za župana Ljubljane.

    • sofi je rekel/-la:

      Se pa za Rupla strinjam ja, ta je zdaj itak tam, kamor so se zavlekli ostali rdečuhi.

    • konec je rekel/-la:

      komunajzerji so se pač morali čez noč spremeniti v “demokrate” in so morali tudi nekaj narediti za osovraženo cerkev, da so lahko ostali še naprej pri koritu v slovenistanu …..to pa še ne pomeni, da niso ostali še naprej zadrti kulturni komunajzerji……

    • NoMercy je rekel/-la:

      mimosunek: vsi župani do Zokija so bili kameleoni ne pa rdeči, beli, črni … :P
      torej takšni kot 99% slovencev - skratka naši :P

    • sofi je rekel/-la:

      Tale tvoja, kulturni komunajzerji, se men zdi oksimoron. Se pa strinjam, če si 30let nazaj s hvalnico maršalu na ustih marširal v Jajce, se mal težko otreseš starih principov.

    • peter je rekel/-la:

      Zakaj so ze Janso vrgli ven iz partije? Mogoce zato ker je imel prevec staljinisticne ideje celo za slovenske komuniste? Kdo je ze pisal partiji pisma in se jokcal, naj ga sprejmejo nazaj ker se bo ze postavil na prava pota? Kdo je ze peljal pionircke in omladince po poteh AVNOJ-a in referiral v centralo? Lustracija takoj, sam naj se vseeno zacne z najbolj zagrizenim komunistom- Ivanom Janso.

    • konec je rekel/-la:

      ta prave komunistične rdeče svinje so se oglasile, lustracija takoj , se popolnoma strinjam….torej kučan, turek, pahor, janša, golobič, zalar, 90% politikov, 80% univerzitetnih profesorjev, 70% tajkunov, 60% novinarjev, 90% sodnikov ………

  • konec je rekel/-la:

    zares “neodvisna” vest bo gotovo še naprej na jankovičevi strani, ker bo drugače rdeča podgana jezna in ne bo odobrila še kakih 80.000€ , tako, da ni težav, udbomafija in ljubljanski mediji so že zdavnaj dobili ukaz koga podpirat….

  • jebiveter je rekel/-la:

    debata, da te kap, s primitivci ni vredno imeti neke kulturne polemike, dovolj je, da to opravi KONEC, saj je edino on v svojem preprostem jeziku razumljiv svinjski drhali, ki tako zvesto podpira parazitsko sodrgo pritepeno iz vseh koncev balkana…

    • sofi je rekel/-la:

      Še sreča. Sem se že bal, da se boš oglasil in, kot ponavadi, popeljal diskusijo na nam preprosti svinjski drhali nerazumljiv, višji nivo argumentacije in intelektualne abstrakcije.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ko podgani na rep stopiš ta zacvili…

    • sofi je rekel/-la:

      Kaj, a se maš za podgano?

    • konec je rekel/-la:

      sofi.nancirana rdeča svinja…….KONČAJ krulit…ker tvoja nestrpnost spada kam daleč na vzhod in ne v kulturno strpno evropsko civilizacijo……

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Sofi , takole na prvi dah bi dejal , da te moram prebrati do kraja brez opredelitve . Kajti jaz izhajam iz nekih časov , ko je bilo vse kar kar je vezano na “sofi” ( ali po grško misel ) spoštovano , ampak ti za gotovo nisi od tam . Treba te je zatolči v kali . Pa se potem poizkušaj restavrirati , opravičeno , ali ne.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec , si eden redkih , ki se odzivaš situaciji in sokomentatorjem primerno . Drži se . Mnogi smo sicer na liniji , vendar s stisnjeno ritjo .

    • Rogerg je rekel/-la:

      @ Jebiveter , tukaj ostajajo samo še podgane ; vendar repov že dolgo nimajo.

    • sofi je rekel/-la:

      Ti si ga nedvomno uspel obdržati.

  • NoMercy je rekel/-la:

    a ni zadosti salmonele v rakovih bajtah UKC_ja???
    Jo je treba razširiti po vsej LJ?!!! go Zofi, go, kill them all :)

    • konec je rekel/-la:

      ta prava podzvrst rdeče svinje se je oglasila, ki ni dobra niti za meso, samo v sežgat jo moraš čim prej , da ne okuži ostale….ha, ha, ha, ha, ha,

  • Od heddinega jebaca ta tretja lubica je rekel/-la:

    Sami nostradamusi na levici..

  • Ivan Z je rekel/-la:

    Zakaj nekateri toliko omenjate barve? Po barvah je papež najbližji muslimanom, njegovi ministri pa komunistom. No, vmes si ob kakšnem prazniku nadenejo vijolične okraske. Njihov svetonazor je še bolj neevropski kot “sodrga” z Balkana. Evropska kultura izvira iz helenske (Balkana), ne pa iz Bližnjega vzhoda. Muslimani in katoliki so jo prisvojili in za veliko stoletij zatolkli kar je nastalo na Balkanu.

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, ha, ha, ha, …….ajde, pij rakijo naprej……ha, ha, ha, ha, ha,

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Ivan Z (medeni) . Ne morem si kaj , da ne bi jasno in glasno tukaj definiral . Sebe smatram za izrazitega levičarja (komunista) , z izrazito socialnim pristopom in razumevanjem . Vendar kaj mi vse skupaj pomaga , ko pa v tej družbi tisti , ki se definirajo za levico (rdeči ) delajo nenehno sramoto tej filozofsko-politični opredelitvi . Forumi kot je tale , bi morali najprej služiti , da razčistimo osnovne opredelitve , ne pa nepomembne drobnarije kot , kdo je komu pomežiknil . Dokler ne bomo razčistili osnovnih stvari , so finese , a la kdo je v tej družbi lastnik kapitala , oziroma kdo je kradel , popolnoma irelevantne in vseskupaj brezpredmetno .
      Na kratko ; jaz kot levičar , z razumevanjem za socialne probleme in vse kar gre zraven , se kar naprej ognjevito borim s takoimenovanimi levičarji , ki zagovarjajo barabije , ki so jih zagreešili njihovi ljubljenci.
      Halo , ali kdo še razume slovensko zmedo.

    • francka je rekel/-la:

      @ Rogerg: howg

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    Balkanskega velecigana,rdečega zaščitenega tajkunčka bo Zofija zatolkla v balkansko murgeljski kot.Balkanski tajkunček in ljubljenček rdečih zlikovcev je že zelo nestrpen in klecajoč.Marš va jug.

    • gojzar je rekel/-la:

      Dedi, kaj boš pa napravil, če se tvoje napovedi ne bodo uresničile (kot se doslej še nobena ni)? Samomor?

    • gojzar je rekel/-la:

      ;)))

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Carlos, tvoji komentarji se pogosto nanašajo na občutke obupa.

      Zakaj le?

    • gojzar je rekel/-la:

      Ker je pri nekaterih tako malo potrebno. Besedica ali dve.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kaj? A nobene svetopisemske zgodbe? Nič o peklu in slikanja apokaliptičnih strahov?

    • gojzar je rekel/-la:

      Nogavička, lahko ti jaz povem kakšno ;)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Seveda ;)

      Ampak od bizgeca z licenco je bolj zabavno …

    • gojzar je rekel/-la:

      Jo povem jutri, ko se bodo desni prijateljčki naspančkali.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Nogavička ( s temeljitim poznavanjem Biblije) in Gojzar . Kdaj sta tako na hitro zapopadla liturgijo in reke iz svetega pisma (po letu 1990 ??) . Raje mi odgovorita , kot zagovornika levih kapitalistov , kako lahko to razumemo v duhu filozofije . Se bom predal tukaj , posebej “Gojzarju” ali Carlosu v nemilo obdelavo , vendar jaz se s tem vprašanjem mučim že dolgo brez odgovora.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ne moreš verjeti ampak za časa komunizma sem povsem mirno in v duhu razgledanosti bil deležen verskega pouka.

      Zdaj pa verskega pouka ni več, je le še navijanje za naše. In demokracija je bila takrat in je zdaj. Le gorečneži ste iz notranje nuje zamenjali barve in se odcepljate od tistih, ki si želijo samo malo miru in duhovnosti in/ali duhovitosti v življenju. Veš ti kaj se je zgodilo s politično satiro po Duletu, ki ga je finančno podprla SDS pred zmagoslavnim povratkom na od boga dano korito … potem je pa hudič šalo odnesel.

      No, zdaj pa le naredi kaj koristnega za stvar in polimaj kakšen znak in/ali semafor.

  • Brane je rekel/-la:

    kakorkoli že, naj zmaga ona ali pa Jazbinšek, samo da ankovič gre. Hvalijo ga tisti, ki imajo od tega korist, vse ostalo pa ne vidijo in jih niti ne zanima. Jeseni tisti ki ste ametni obkrožite JANKOVIĆ NE.

    • konec je rekel/-la:

      če si bedak voliš bedake, če si komunajzer voliš komunjazerje, če si priseljenec voliš priseljenca, če si svinja voliš svinjo……..ni nobenega upanja, da se bo zgodilo to kar ti upaš….popolnoma nobenega, vse je zelo predvidljivo , kajti udbomafija je udbomafija…in ne dovoli demokracije, pluralizma in predvsem PRESENEČENJ.

  • Von Flick je rekel/-la:

    Kitajska nevesta bo premagala Kuclerjevo za hoht in bo dobila 2% glasov?

    • konec je rekel/-la:

      balknci volite balkance, evropejci evropejce……bolj jasno kot tako.

    • Von Flick je rekel/-la:

      zofija je kitajka pa tut od glanckopfa teta? ne spada ne med balkance in ne med italjane (evropejce)

  • silvom je rekel/-la:

    Malo panike sem pa le zasledil pri “talevih” komentatorjih…

    • konec je rekel/-la:

      ne ni panike, vedo, da bodo v ljubljani zmagali kot vedno, zato bo toliko govora o ljubljani………za vso ostalo slovenijo jih pa boli kurac……tipična kulturna zrelost rdečih svinj…….

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec ti si realen.
      Pred leti , ko sem se drl na ves glas okrog politike , so mi dejali , da sem pesimists.
      Tedaj sem dejal “Nisem pesimist , sem le informiran optimist” . In na žalost tukaj je rezultat - tak kot je.

    • konec je rekel/-la:

      verjemi ali ne, jaz se ne derem, uživam ob gledanju , kako se rdeče svinje umivajo v lastnem dreku…..ha, ha, ha, ha, …občasno jim pokažem kakšno večjo umazano lin posrano uknjo, da se čimprej vržejo notri…..ha, ha, ha, ha, ha, …..do rdečih svinj ne čutim sovraštva ampak pomilovanja , smilijo se mi, živijo slabo, nestrpno, sovražno……..res vsakič , bi jim voščil sožalje , ker mora biti kruto biti nostalgični balkanski komunjazer in imeti samo LJ

    • Nogavička je rekel/-la:

      Gliha vkup štriha :)))

    • konec je rekel/-la:

      s tabo in torej z umazanimi rdečimi nestrpnimi svinjami prav gotovo ne….ha, ha, ha,ha, ha,

  • nemesis je rekel/-la:

    Meni se zdi pa čisto primerna kandidatka in te svoje predvolilne obljube lahko uresniči,pa dolgove bo res potrebno vračati in dovolj izkušenj ima tudi iz gospodarstva.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Če Zofi zmaga v LJ dobimo zaradi sarmonele v vodovodu cca 100.000 praznih stanovanj (zastonj), se znebimo cca 200.000 penzionistov in dobimo 300.000 prostih delavnih mest

    splača se :P

    da pa bi dobili povsem novo in svežo vlado, parlament, … je pa itak bonus :)

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Vidim, da se desnim že fejst rola od obupa. Mal več optimizma vam bi le koristilo. Saj veste: “Iz poraza v poraz do končne zmage”.

    • Od heddinega jebaca ta tretja lubica je rekel/-la:

      stef… ti kar tuli v noc.. se malo pa vam odklenkalo..do takrat, se pa najej nesposobnosti vasih vrlih kerlcev…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Steppenwolf , na koncu je tako vseeno komu se rola od obupa ali neosnovanega veselja , kajti napake , ki so vidne sedaj že tudi slepim , bo treba plačati . A tebi je še vedno bolj pomembno , da so tvoji pri koritu , kot to , da nekdo vleče voz iz dreka .

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Na vajin nivo se pa res ne bi rad spustil. Še kakšen moj post preberita, zahojenca. Na žalost, ali pa na veselje, pa mojih pri teh vaših koritih ni. Hvala bogu.

    • konec je rekel/-la:

      stepski pes, umazano močvirje je prijetno le rdečim svinjam, kar tam ostanite in se gonite naprej……

  • Nogavička je rekel/-la:

    Po fijasku zadnje velike, velike razlike so se aktivirali nekateri stari liki iz preteklosti. Že gre zares, če je tako.

  • Mimi je rekel/-la:

    Menim, da gre za zelo kakovostno protikandidatko, poleg tega se že veselim, da vzamejo v roke zadeve spet ženska!
    Imam pa par pomislekov in sicer: ne samo da se piše na -ič, se piše še na -ej! :O !!!
    Tko da - prek tega bom šla pa res težko. :|
    No morda bo kej odtehtala barva oči (kakšno pa pravzaprav ima? >;))

  • Ivan Z je rekel/-la:

    Konec, ne pijem rakije, kvečjemu po želji gosta šluk sadjevca. Sem pa do malo prej v dobri družbi pil špricerje s Haložanom in jedel salamo s Koroške. Vi pa kar bodite na Balkanu in žrite čevapičiče!

  • pirančan je rekel/-la:

    Nekateri so zopet na dopustu iz zaprtih oddelkov.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Kje pa. To spada v terapijo. Vse je strogo nadzorovano.

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, ha, ta pravi rdeči bolno svinji sta se oglasili…..ha, ha, ha, ha, ha

    • Nogavička je rekel/-la:

      Po moje je konec dopustov in so spet v zaprtih oddelkih.

    • konec je rekel/-la:

      na tvojo žalost stalinistične metode odstranjevanja drugače mislečih v slovenistanu niso dovoljene….ampak ne zaradi takih nestrpnih rdečih svinj kakor si ti……čeprav sem prepričan, da bi rada ponovno uvedla stalinistične metode, slini se ti po jih, mentalne masturbacije doživljaš samo ob nostalgičnem spominu kako lepo je nekoč bilo….ko so lahko govorile le taka drhal kakor si ti…..ampak sožalje ..smo v letu 2010, tvoje sanje so se POSRALE in konec…..ha, ha, ha, ha, ha, a

    • pirančan je rekel/-la:

      Res nevem?Ali niso že pred Kristusem tako govoreče (pisanje je bilo verjetno bolj po redko prisotno)zaradi varnosti dajali v “zaprte oddelke”,če se pristojno izrazim.
      Razen,če ni ta primerek(omeniti ime/pseudonim se mi gnusi) že Kristusa uvrstil med komunajzarje (za predebatirat)se mi zdi,da jih takrat še ni bilo.Ali pač?
      Do določene mere sem razočaran nad zaprtimi odd./terapijami,ker do sedaj še niso vzeli nič razen dveh besed:Rdeče in Svinja.Upoštevam da je medmed “ha” prirojen.

      Pa LP

    • konec je rekel/-la:

      ti si le en priseljeni balkanac , ki mora po partijski dolžnosti braniti umazano nogavićko……..in torej pirančan, kdaj te je partija naselila v piran? …še enkrat nisi odgovoril…….a veš v katero hišo te je naselila partija, koga je zapodila od doma, da si lahko si se ti preselil iz blatnega svinjaka v udobno kamniti hišico? ….saj vem, ne boš odgovoril , kakor vedno……ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • Maja je rekel/-la:

    http://www.Telex.si ima ful člankov na to temo samo vpišeš Jankovič vsearch

  • krucefiks je rekel/-la:

    “Za Jankoviću sorodne male stranke je njegov vzpon lahko neprijeten”

    Katere stranke so to? Stranke kapitala v Sloveniji uradno ni.

    “Jasno je namreč, da bi Jankovića, v primeru njegovega angažmaja na državni ravni, lahko kvečjemu podprli, oziroma se mu priključili, ali mu nasprotovali.”

    Od kod ta zaverovanost, da ima Janković na državnem nivoju šanse? Prav moti me že, ko toliko političnih komentatorjev špekulira o tem.

    Kar se tiče Kukovićeve. Janša po moje igra igro, da bi z njeno kandidaturo v naslednjem mandatu le zasedli kakšen svetniški stolček več, kar se mi zdi vredu, ker bi s tem Jankoviću odvzeli kakšen stolček in s tem moč mišic. Da bi dejansko v SDS upali na zmago v LJ, ne verjamem. Tudi za Zofo dvomim, da bi se odrekla EU poslanskemu stolčku daleč od oči javnosti za večji denar.

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    Zofija Kukovič imate vso podporo širne in obupane Slovenije.

    • 10042010 je rekel/-la:

      a dej no!?!

    • angie je rekel/-la:

      unirdečuh, župana glavnega mesta volimo samo Ljubljančanke in Ljubljančani, ne pa tudi Grosupeljčani in Velenjčani in ti.

    • pirančan je rekel/-la:

      G.Uničevalec rdečih:Odpihnil va bo veter.Ali veste kako otroci pravijo vetru:”Zrak,ki se mu mudi”.

      Peosim ne jočite že vnaprej!

    • konec je rekel/-la:

      uničevalec, rdeče svinje voljo lahko le zorangutangovića in to je to. ne more se spremeniti, ni mogoče ampak najlepše mora še priti……kot večina komaj sedaj spoznava dolgoročnost prejšnje vlade , da je ustoličeno ljubljansko krajo (60 mil €) namenila tudi drugim občinam…………in sedaj vsi spoznamo, da je bilo v resnici to veliko premalo, drugič vsaj še 100 mil€…in boš videl, kako rdeče svinje začnejo kruliti……..spomni se, rdeče svinje reagirajo samo ko korito ni polno….razum, razsvetljenstvo, pamet, kultura , civilizacija niso pomembne….za njih je pomembno samo KORITO……in potem je treba udariti!

  • Jouža je rekel/-la:

    Moreš pa res bit budalo prve lige, da se poteguješ za prevzem zapufane Ljubljane, ki se bo vsak cajt razletela, kot zadnja bugarska skupščina!

  • dado je rekel/-la:

    Upati mi je samo,
    da Jani prebral je vse to,
    res članka visok je NIVO,
    da odzivi eno samo zmerjanje so!
    Blagor ubogim na umu,
    kajti njih je nebeško kraljestvo,
    ne glede na kateri strani so!

    • MŒFISTO je rekel/-la:

      Kukovička ima trdega,
      Janković pa mehkega.
      Ve se koga bomo izvolili
      in na vazelinu prihranili.

    • pirančan je rekel/-la:

      Mefisto dober dan.
      Ali obujaš duh Koseskega.Carry on,I like it.

    • Rdeča Zofa je rekel/-la:

      Mefisto ali Mœfisto?
      To sploh ni vprašanje!
      Saj znano je da tisti,
      ki pesni, zlo ne misli.

      Prevelik butelj, zagovednež;
      Saj mora biti jasno tudi tebi!
      Kaj takega Mefisto,
      skovati mogel ne bi.

      Koseski bil zares je poden,
      Mefisto cepec je zahojen;
      Ker dober nik res potrebujem,
      V Rdečo Zofo se preimenujem.

    • Rdeča Zofa je rekel/-la:

      In da ne bo pomote:

      Jovan Vesel Koseski,
      je pravnik bil in pesnik.
      Imel talent in znanje,
      Zato uživa moje spoštovanje!

      Pred časom tukaj nek desnjak,
      Taprav janšistični bedak,
      Si je »Koseski« nik nadel!
      In njega v mislih sem imel.

      Se z rimami je trudil,
      je le smeti ponudil.
      Ker bebavost, neznanje,
      prineseta le sranje!

    • konec je rekel/-la:

      samo rdeči bedaki tipa pirančan ne razumejo da zgornji mefisto ni pravi mefisto….ha, ha, ha, ha, ha…rdeči bedak podzvrst rdeče svinje , še manj razvit še manj pameten…če je sploh mogoče…..ha, ha, ha, ha, ha,

  • angie je rekel/-la:

    Ne se bat, Ljubljančani: tale matrona ZMK, uvožena z Veleja, je zgolj projekt možganskega trusta SDS, kako osvojiti čimveč sedežev v mestnem svetu, sicer pa jim je jasno, da proti Zokiju nimajo šans. Babnica pa ima tako ali tako že zagotovljeno petkrat večjo plačo januarja v Bruslju. Toliko o resnosti te kandidature.
    Zanimivo, da nobena stranka ne upa poslati v boj možakarja. Z izjemo jazbinška, ki je tako sam sebi stranka. Vsi drugi očitno menijo, da je ženska recept za sesutje Zokijeve liste.
    Malo morgen.

  • kritikar je rekel/-la:

    Ne morem verjeti, da Jani Sever piše, da je Zoran Janković prvovrstni politik.Res je postavil kup neplačanega betona in to najdražjega v Evropi.Levica in njej naklonjeni novinarji delajo veliko napako, ko postavljajo Jankovića za vodilnega politika. Zanimivo je, da se o posamezniku piše samo o Jankoviću, ostali pa so samo kot vlada.Žal mi je, vendar mislim, da se je levica(neglede na zmago Jankovića na županskih volitvah) pokopala.Vse leve stranke bi morale imeti svoje kandidate, ne pa dovoliti da jim Janković primitivno in ošabno daje možnost, da ga podprejo, ali pa tudi ne češ, saj vas itak ne rabim.In groza.Kaj pa če jih res ne rabi?

  • zbcajmo rdečuhe je rekel/-la:

    Samo vele strah in velika bojazen pred vrnitvijo JANŠE ne čelo uboge,izmozgane in boljševistično razdejane Slovenije .Čas , rdeči mrhovinarji je na NAŠI STRANI.Samo še kakšne mesece!

  • Bric je rekel/-la:

    Ko so odstavili Jankoviča,so govorili,da je Mercator tik pred tem da propade. Nevem če je glih tako. Španijo,Grčijo,Madžarsko,Ameriko,Italijo,Slovenijo in na koncu cel svet,so zjebale desne vlade.
    Interevropa,Istrabenz,Vegrad,Pivovarna Laško…. so zafurane firme,direktorjev k vemo kdaj so bli postavljeni in kdo so.
    Desnica nikol ni bla “pol akcije”. Sama teorija,in na ven zafrustrirana. Mam občutek da je to folk z pomankanjem smisla za osebno higieno (tako mal po švicu smrdijo),nimajo rednega sexa,in ko se zbudijo,so do dvanajstih jezni na sebe,po dvanajstih pa na cel svet. Ja vodenje države res ni šverc z orožjem….

    • pirančan je rekel/-la:

      Problem naše tkm slo-desnice ni v tem,da je konzervativna,da zastopa interese kapitala itd.kot v “belem svetu”temveč ta, da je enostavno butasta.To je to.
      Bravo Bric,podpišem.

      Na primer:Ta “nesreča” od lovšina pride na obalo v Interevropo.Najprej izobesi sabljo na omari sliko JJ na zid pisarne,organizira plavalno tekmovanje desnih slo-menedžerjev po piranskem zalivu,mimogrede opere nekaj denarja v Moskvi in v letu dni uspe dobesedno zajebat uspešno podjetje.Povem še kaj o Luki Koper in največjemu logističnemu strokovnjaku SDS-a,bivšemu direktorju piranske komunale,ki ga je županja nagnala zaradi napačne logistike kant za smeti….itd.

      Vidite zaradi takih primerov so butasti.Nisem omenil njihovega šampiona nakladanja megle iz Brežic.

      Pa LP

    • obama je rekel/-la:

      kolko delavcev je sicer na obali izgubilo delo? kolko firm šlo v stečaj? Ajt nabijač glupi…Poglej si Kurčanovi Muri in Prevent in Merkur pol nabijaj

    • konec je rekel/-la:

      samo opranoglavsem tipa bric…upam , da res ni bric , ker bi bilo žalostno, da tako pljuva v krožnik iz katerega je….ampak, ne glede na to samo slovenistanski rdeči opranoglavci (ki najbrž berejo samo slovenistansko propagando) lahko napišejo tako neumnost glede Španije,Grčije,Madžarske,Amerike,Italije,Slovenije….samo naši opranoglavci so zmožni verjeti lažem , ki jim piše udbodnevnik&co.

    • konec je rekel/-la:

      in še to dragi rdeči opranoglavec bric….veliko je ljudi, preveč veliko je še ljudi, ki bi radi v te zjebane države in krajev, ker vladajo tebi politično všeč strokovnjaki, politiki, vsevedi…….bedaki ste, ste bili in boste ostali…..ampak glavno je, da rdeče svinje lahko le tulijo in cvilijo ne morejo pa NIČ in KONEC…..ha, ha, ha, ha, ha, …iti pahorček&co.

  • konec je rekel/-la:

    Prasice klerikalne pravijo ,da sem komunajzar.
    Naj jim povem ,res je.
    Sem pa že raje rdeča svinja kot pa črno prefarbana svinja.
    Naj živi ZKS !

    “uničevalec rdečih” ,v rit se ugrizni…pezde !

    • konec je rekel/-la:

      naša umazana rdeča svinja se je vrnila, ker kot po navadi nima argumentov uporablja moj NICK…..kar naj, saj se itak hitro razume, da je le navaden zafrustriran in dementen bedak , ki se iga na udbaša…..ha, ha, ha, ha, ha,
      PRAVI konec

  • bine bone je rekel/-la:

    Rdeče in črne svinje. Iz svinj se dela koline. Torej bomo požrli rdeče in črne svinje. Pa tudi kodleti od svinj vseh barv so dobri. Ko bo klobas zmankal, se lotimo parkljev. Torej raznovrstne svinje vseh barv, čas kolin je blizu!

  • konec je rekel/-la:

    Moj trdni argument je ,da obstojajo samo rdeče in črne svinje.
    Ponosen sem ker sem rdeči “konec”, pravzaprav rdeča svinja.Bom bil rdeča krvavica !

  • ... je rekel/-la:

    Jazbinšek ima pri nas iz protesta zagotovljene tri glasove.Dobro jutro Slovce.

  • jebiveter je rekel/-la:

    Vprašala, bi vas dragi zgubidani ali res nimate kaj drugega početi,kot da mlatite prazno slamo.Ali ne bi šli raje na sprehod, da vam ne bi preveč rit rasla,ker stalno sedite na njej.Morda pa bi peljali ženo na kakšno prireditev, ali pa vnučke v Tivoli.Vidim, da ste tako pametni, da vam kar iz glave puhti.Vsiskupaj rudeči,beli in zeleni ste za v školjko vreči in vodo potegniti.Pa lep pozdrav.Ne bom odgovarjala na komentarje. Žena od zgubidana.

    • jebiveter je rekel/-la:

      nekdo se nesramno oglaša na moj račun, ko ga dobim mu vrat zavijem, vnučke pa ti vozi na sprehode s svojim zgubidanom, če ga slučajno imaš….

  • zbrcajmo rdečuhe je rekel/-la:

    Imbecili komunalni-pardon komunjarni.Iz retardiranih komentarjev je zaslediti panični strah pred briljantno kandidatko Kukovičevo.Le zakaj,? Saj že v naprej govorite in pišete o absolutni zmagi balkanskega umazanega in mafijskega jankovića-Kaj je sedaj??Dvomi ,ugibajna , analioze ? Nič vam ,komunalcem-pardon nostalgičnim komunjarje to ne bo pomagalo.Ljudje ,tudi ljubljančani vas , komunjare, konvertite, manipulante z ubogim delavstvom več ne marajo.Jasno.Odhod je samo še vprašanje meseca!

  • Forestina je rekel/-la:

    Za ukaželjne SDS :)

    Arundhati Roy - War Resisters’ International, india 2010

  • konec je rekel/-la:

    pirančan,
    vse bi poklal, vse kar ne obljubi zvestobo maršalu titu in komunistični partiji moramo poklati in zakopati žive…..

  • konec je rekel/-la:

    to je tvoj moto ……..in tebi podobnim.

    • Bric je rekel/-la:

      No,sem zadel žebljico na glavico. To je to. Tipični predstavnik tako imenovane desnice. Pri mojih 31letih in štiri leta šolanja čez lužo pa res nemorem bit opran z “rdečo barvo”.
      Je pa res,da je v SDS več komunistov kot v SD. Celo Pučnik je bil v partiji. Da o J.J ne govorim. In za tiste čase je J.J. bil “sol” partije. Prav smilite se mi.
      LP

    • jebiveter je rekel/-la:

      mogoče bi pomagalo , če bi trajala odsotnost štirideset let…..res si močno ceplen..

    • konec je rekel/-la:

      še en dokaz več, briček, samo še en dokaz več…verjemi……udbaši so hodili tudi po zahodu, pa to še ni pomenilo, da so sprejemali demokracijo in obsojali komunizem….

    • konec je rekel/-la:

      bric ti si samo navadna kulturna sramota evrope…..čeprav vem, da se ti ne moraš zavedati tega….živel tito….ha, ha, ha, ha, ha,

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Največji intelektualci nekakšne čudne kapitalistične levice pišejo tako, kot da nas v v brezno ne vodi taista levica.

    še pravoverni Bobovnik napoveduje ne samo vročo, temveč vrelo jesen.

    Še malo, pa bodo imeli službo in plačo le še v vladnem kabinetu in na davčni upravi.

  • Ivan Z je rekel/-la:

    Zagotovljeni dohodki so še v Škofiji in v Peklu, kjer uradujejo pravi in nepravi Mefisti.

  • toti je rekel/-la:

    Jao SRBIJANCI..BoSANCI..itdskratka BALKAN..VOZITE OD KODER STE PRIŠLI…pa bo dovolj delovnih mest za nas, nasilje bo upadlo IN MIRNEJE BOMO ZAČELI ŽIVET.
    NE PA DA VAM SPODAJ VSE RASPADA TU KAJ PRI NAS PA MEŠATE DREK IN ŽE TAKO SMRDI DA GREM RAJ DOL Z NETA!!!
    mrš

  • zbrcajmo rdečuhe je rekel/-la:

    Krvavo rdeča svojat je v zadnjih izdihlhljyajih.Ne mutrgeljska rdeča podlasica , ne udbovski trust ne ljubimec predsedniški,ne sto opankarskih jankovićev , nihče ne more ustaviti podivjanega boljševističnega voza,razen……..množica, masa in tega je stalinistov najbolj strah.Že iščejo votline in prazne rove in jame v obširnih kočevskih hostah.