1. oktober, 2010 | Vest

O ŠOSu in Šobi, Boris Meglič

ŠOS in njegovo vodstvo, kot sama sebi namen.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pustimo, da ŠOS ne zmore oziroma ne zna branit študentskih pravic in bomo zaradi tega študentje glade na ostalo delo v letu 2011 najbolj obdavčeni odkar študentsko delo obstaja. Pustimo, da študenti starejši od 26. let, prvič plačujemo zdravstveno zavarovanje, čeprav se šolamo. Pozabimo tudi, da v kratkem kanimo plačevati tudi za šolanje na drugi bolonjski stopnji univerzitetnih programov… Zanemarimo tudi, da ŠOS nikoli ni znal povedat nič kaj konkretnega o pokojninski reformi, zdravstveni reformi, rekordnem javnem zadolževanju, …pa čeprav bo to dolgoročno in zanesljivo prizadelo ravno študente.
Študentska organizacija Slovenije se torej pokaže zgolj kot mlad pobalin, ki ob nestrinjanju v dialogu, dialog najprej ustavi (čeprav je predsednica Šoba poveličevala težo tega prav s tega mesta), se užaljeno umakne, za tem pa v »sovražnika« usmeri točo kamnitih kock. Je to vse kar zmore ŠOS? Drugega namreč nismo videli.
So se pa funkcionarji ŠOS letos, kot vedno, precej ukvarjali sami s seboj. Sprejeta je bila nova študentska ustava, ki jo je sprejela 25 % odstotna, bojda večina, ki je skladno s svojo moralo in pravičnostjo pod vodstvom predsednice na novo preuredila njim očitno najpomembnejše – financiranje, za pokritje 14 % nepokritega članstva, pa snovalci nove ustave niso našli posluha, saj jim to ni pomembno kot 15 milijonov letno. To dejanje je povzročilo tak razdor, da je bojkot temeljnemu aktu napovedalo 60 % članstva. A ŠOS se ne da. Večini članstva bo svojo moralo in svoj prav ŠOS moral dokazovat na sodišču.
A težave so večje kot le to.
Študentsko organizacijo s 1. oktobrom predsednica zapušča v razsulu. Neuspešno vodenje, eklatantno kršene pravice posameznikom in skupinam ter izmikanje očitni odgovornosti je ŠOS pripeljalo do roba. Večkrat onemogočen nadzor pooblaščenim študentom, tudi pooblaščenki Musarjevi, pa na laž postavlja predsedničino težnjo po transparentnosti, kar je menda cilj tudi nove študentske ustave. Spomnimo. Ker prvi sekretar ŠOS Elvis Cvikl kljub zakonskim določilom pooblaščenki Musarjevi ni želel izročiti zahtevane dokumentacije, mu je ta zagrozila z globo. Seveda, saj gre vendar za izmikanje zakonskim določilom. A predsedstvo je Cviklu stopilo v bran, in častno prevzelo odgovornost za to kazen, s čimer je jasno pokazalo, da samo stoji za prikrivanjem dejstev. A še hujše kot to, da bi kazen moral plačati Cvikl sam je, da bomo zaradi predsedniškega paternata natransparentnostim kazen plačali študentje, saj bo predsedstvo sredstva za to vzelo iz skupne blagajne, ker je za to menda krivo s svojim podpisom. Če je krivo predsedstvo, moramo kazen očitno plačati študentje. To ustreza tudi definiciji oškodovanja javnih sredstev zaradi nestrokovnosti ali malomarnosti. ŠOS namreč meni, da mu avtonomija zagotavlja položaj nad zakonom, in da mu dokumentacije ni potrebno izročat niti organom nadzora, niti pooblaščenim študentom, kar na najlepši način opiše vedenje te organizacije.
Da načina delovanja ŠOS ni možno spreminjat, izhaja iz volilnega sistema v njem. Ne le, da v ŠOS kljub zakonu nimajo revizorja, ki bi jim povzročal zgolj zgago, ali pa si zaradi paternata prevaram nakopal osebne odgovornosti, ŠOS nima niti delujočega sistema nadzora nad volitvami. Gre za dejstvo, da demokracije v ŠOS ni, zato lahko nezdružljivo delo nadzorne komisije in imenovalnega organa opravi kar predsedstvo. Tu se predsednika ne voli, ampak se ga kadruje skladno z dogovorom 8-članskega predsedstva, ki predsedniške kandidate imenuje skladno z rotacijskim sistemom, kar pa je zagotovilo, da nikoli ne bo organizacije vodil najbolj sposoben, ampak kdor je na vrsti. Siti, da bi do predsedstva ne prišel napačen kandidat sta celo dve. Najprej si mora kandidat pridobiti pismo podpore iz entitete, ki ji predseduje član predsedstva. S tem je utemeljeno, da proti volji kogarkoli iz 8-članskega predsedstva posvečenih kandidatura ni možna. Če pa se zaradi neposlušnosti kogarkoli izmed njih le uspe med kandidate prikrast nekdo, ki ni po godu omenjeni osmerici, pa ima predsedstvo možnost kandidaturo preprečit z lastnim sklepom komurkoli. To recimo pomeni, da bi v parlamentu premier vselej nastavljal svojega naslednika. Gre torej za enopartijski sistem, kjer sprememba oblasti ni možna, nadzor nad njo še manj, neuspešno vodenje pa je ne toliko nujno kot pač zelo verjetno.
Ker se z načinom vodenja ne strinjamo več niti študentje, spremembe pa niso možne, ker ŠOS avtonomno nastopa napram svojemu članstvu, so se študentje odločili za bojkot ŠOS in mu onemogočili imenovat novega predsednika. Gre za dejstvo, da v predsedstvu ŠOS manjkajo trije od sedmih članov, ki pri spornem delovanju ŠOS ne želijo več sodelovat, s tem pa po 1. oktobru organizacija ostaja brez novega predsednika, ki bi moral vse to popravit, a tudi brez stare predsednice, ki ŠOS zapušča s primerom na sodišču in v krču, ko naslednika zaradi notranjih sporov ni možno imenovat.

Boris Meglič

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
56 x komentirano
  • Rado fan je rekel/-la:

    Že dolgo niste gostili Radota

    • kaktus je rekel/-la:

      KAJ PA FINANCIRANJE BIVŠEGA FUNKCIONARJA IN PRIMORSKEGA ZDRAHARJA, LENUHA JERETIĆA ?

  • PASJI FRITZL je rekel/-la:

    NE bom ocenjeval gospodične, veliko teh “navad” je podedovala , ampak celotno politiko “ŠOS”-a ! KAKO OPRAVIČUJEJO LAHKO IZDATKE ZA svetovanja ” ekonomsko upravičenost nakupov bazenov, gostiln, ki so stali cca 100.000 evrov ?
    KAKO LAHKO UPRAVIČIJO , PRED ŠTUDENTI, IZDATEK ZA BUZIJE, PARADO PONOSA , V VIŠINI 55.000 EVROV ???

    • lucko je rekel/-la:

      Ti si odlicen primer opravicila zakaj morajo imeti izdatke za Parado ponosa in LeGeBiTra. Ko taksnih izpadov ne bo vec pa ti izdatki ne bodo vec potrebni.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      LUCKO; bil sem naiven.

      Ti torej ni si z nami, ti si s toplimi bratci.

    • lucko je rekel/-la:

      Z enim tudi, je moj prijatelj ja… Drugace pa a me nisi zadnjic hotel speljati punci pa sem te moral razocarati, a je bil to pisar?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Teta Rozika se te je že lotila, dragi LUCKO!

      Zdaj se ne spmniš več niti tega, ali so ti speljali fanta ali punco.

    • lucko je rekel/-la:

      Se enkrat preberi, kaj sem napisal…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko,

      morda sem ti z najinimi pogovori dal napačen vtis. Sicer se za morebiten nesporazum ne čutim odgovornega (kdo bi le vedel, kaj se ti plete po tvoji buči), toda odgovornen nisi niti sam - ker pač si kakršen si. Zato ti moram javno povedati:

      Ne privlačiš me. Pravzaprav mi nisi niti všeč. Pa še moški si (oziroma moškega spola), jaz pa sem izrazito in strogo heteroseksualno usmerjen.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja no kaj pa naj si mislim, ce si mi posvecal nevrjetno veliko pozornosti(kot kaksen osnovnosolec, ki zapenja z zajebavanjem) in mi razlagal, da me bo punca pustila…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko, si morda vinjen?

      Kdaj sem jaz tebi razlagal kaj o tvoji punci?

    • lucko je rekel/-la:

      Ja sej sem rekel, da se ne spomnim, kdo od vaju je to bil, potem je pac ocitno bil MEFISTO

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko,

      1) Odkod ti prevzetna misel, da je tvoja punca predmet pozornosti cenjenega Mefista?

      2) Kako si vendar drzneš komentatorski prostor zapravljati za tvoje notranje monologe? Misliš, da koga zanima, česa vse se ti ne spomniš?

    • lucko je rekel/-la:

      Za cloveka, ki mi poravlja slovnico si zelo funkcionalno nepisemen… Nisem rekel, da ga zanima moja punca… Preberi se enkrat. In od kje ti ideja, da je to notranji monolog, je bil le odgovor na obtozbo, zanima pa vsaj tebe, drugace se nebi oglasil…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      LUCKO, do zadnjega sem potihomaupal, ,da si samo malo pomehkužen.

      Zdaj se moram pa zgroziti, da nisi več tako mlad, ker imaš že fanta.

    • lucko je rekel/-la:

      Ti si me hotel za fanta, pa sem te zavrnil, ker so mi vsec punce, ce si ze pozabil.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Takrat nisi govoril o puncah.

      Rekel si le, da ne smeš prevarati svojega fanta, ker se ga bojiš!

  • taco je rekel/-la:

    Boljšega članka v zadnjem letu še nisem prebra. Bravo Meglič!Čestitam, kar postavite se študentje v bok tej napihnjeni 26-letnici, ki vas je samo osramotila študente po Sloveniji,sama pa je samo lačna denarja. Ne dajte se,Meglič!

  • moker dež je rekel/-la:

    Ves ta žolč najbrž samo zato, ker po besedah Žurnala24 Boris Meglič tudi kandidira za predsednika ŠOS… pa ga skrbi, kakšno organizacijo bo dobil za vodenje… Res čudno, da nekdo, ki kandidira za predsednika nečesa po čemer tako rad pljuva… mogoče je pa to samo maščevanje, ker ne boji, da ne bo izvoljen…

    • Boris Meglič je rekel/-la:

      …piše, piše. ampak tam zraven piše tudi, da so mi kandidaturo zavrnili ker nisem priložil pisma podpore, ki sem ga zavrnil z utemeljitvijo, da o mojih referencah ne bodo sodili ljudje, ki ne spoštujejo niti zakona, oziroma svinjarijam dajejo paternat. (ta razpis je bil 26.8.2010, predsednika pa ni še od nikoder)
      …ne le to. ker so te trenutne volitve 8 zapovrstjo, entitete v ŠOS pa 4, sistem kandidiranja pa rotacijski, lahko, “mokri dež”, z zelo malo matematičnega znanje prideva do tega, da je bilo letošnje predsedniško mesto oddano že pred enim letom :))) skladno z gentlemaskim dogovorom, ki je v ŠOS celo uzakonjena metoda voljenja :)))))
      …napadalen do ŠOS je že moj program, ki sem ga oddal kot predsedniški kandidat. …seveda, je pač problem, če zahtevaš odgovornost :) (v ŠOS so zelo slabo določene pristojnosti, kaj šele odgovornosti)
      -ves ta napad, pa, “mokri dež” ni toliko žolčen napad, kolikor krik tegote ob razkroju pravnega reda. v kolikor potrebuješ, ti na željo tule nalepim obtožnice, ki jih je ŠOS v preteklosti bojda rabil, da bi imel podlago za ukrepanje. ugibaj koliko primerov so raziskali! :))))) nič! (VSI medijsko odmevni primeri so na ŠOS dobili na dosjeju oznako:”nič spornega”. -pa kdo je pol tle glup!?)
      vseeno pa naj dodam, da se s študentsko problematiko ukvarjam veliko in že precej časa. s tem utemeljujem, da ŠOS napadam iz dobrobiti študentov in ne da bi jih sesul. tu se stvari očita ŠOSu in ne študentom-bistvena razlika. .čeprou se bova verjetno oba strinjala, da so na ŠOS tudi v redu posamezniki. …ampak posamezniki. …in ti furajo 15,5 mio letno in 200.000 članov, opredeljujejo se pa do brezplačne malice in prevozov posameznikov. …dej ne ga srat no :) včasih so študentje pisal manifeste, se boril za staro pravdo, strelal prestolonaslednike in soustvarjal družbo… dans ti pa jokajo za malice in prevoze, če jih pa vprašaš za kake analize, ti pa ponudijo knjigo želja, kakršno lahko spiše misica :) velik zaposlenih pri ogromnih plačah si menda želimo vsi. ne vemo pa vsi kako to narest. -no tazga vodstva si študenti ne zaslužimo ;)

    • Boris Meglič je rekel/-la:

      …bom pa vesel, če ti mene cinika in pesimista spomniš na kak dosežek ŠOS iz zadnjega mandata :)

    • lucko je rekel/-la:

      Te bom tako vprasal, kaj bi napisal, ce bi hotel kandidirati za mandatarja? Da je tudi to nedemokraticno? Demokracije imas na SOS toliko kot na drzavni ravni… Ce te vsi v koaliciji ne sprejmejo, ne mores biti… Vse kar si napisal tukaj bi se dalo napisati za drzavo in to je pac demokracija, kot jo poznamo v Sloveniji in po svetu(ja tudi v Ameriki). Tako da mislim, da je SOS precej manjsi problem kot Slovenija ali Svet… No ceprav je pa res, da je nekje treba zaceti…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      LUCKA z vsem spoštovanjem do tvoje bodoče funkcije zanima, če si res sin bolj znane poslanke, ki tudi sliši na ime Meglič.

      Poizitiven odgovor bi ti utegnil prinesti glasove pri populaciji, ki jo “B” imenuje manjšina.

    • Ivan Janša je rekel/-la:

      Ne, ni.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Da se je ne, Bog ne daj, sramuje.

    • lucko je rekel/-la:

      Sem mogu prav poguglat, da sem ugotovil o kateri govoris, ti to pove koliko si usekal mimo? Bolj me zanima zakaj zivi v iluziji, da je na svetu karkoli demokraticnega(vsaj na nacin, kot si ga je on izmislil, toraj da izberejo njega, ker je najboljsi, ne pa ker ima podporo vecine), se manj pa mi je jasno zakaj kandidira za predsednika SOS, saj pri svojih letih vsekakor nebi smel biti vec student(po standerdih, ki jih vecina ljudi pricakuje, ceprav je nerealno) in bi bil se boljsa tarca za napade kot trenutna predsednica, ker je po videzu zgleda se starejsi.

    • lucko je rekel/-la:

      Ze ce recimo pogledamo volitve, izvolijo ljudi, ki najbolje igrajo in prepricajo neumno vecino, da pa so postavljeni na listo pa jih mora nastaviti njihova stranka. Kje je tukaj demokracija, kot jo opisuje on? Nekdo brez podpore pac ne bo izvoljen. Ce hoce biti izvoljen naj si pridobi podporo, ali pa se odrece demokraciji in naj tega izraza ne uporablja, ker ga bomo tisti, ki delovanje demokracije razumemo razumeli, kaj ga moti. V demokraciji zmaga tisti, ki ima podporo ne pa tisti, ki je najbolj sposoben.

      Odlicen primer tega so Ameriske predsedniske volitve. Najprej je stranka izbirala kdo bo kandidiral in potem dala svojo izbiro v potrditev ljudstvu. Je tudi to enopartijski sistem? Aja dvopartijski sistem… To je pa vredu ane… Seveda, ker je Amerika dom demokracije…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      LUCKO, te je kdo kaj vprašal, da skačeš gospodom v besedo?

    • lucko je rekel/-la:

      Katerim gospodom? Oziroma kaj imas ti za gospoda, ker tega se nisi razlozil… Pravzaprav sem te prosil za definicijo uglednega gospoda ampak tudi z gospodom lahko zacnes…

  • moker dež je rekel/-la:

    zakaj le bi sej ti vse veš

  • rukar je rekel/-la:

    ALI JE TA FANT, MEGLIČ , MORDA SINČEK TISTE PARLAMENTARNE OMARE, KI

    TAKO KRČEVITO ZAGOVARJA TISTI SPREVRŽENI ZAKON O BUZIJIH IN

    LEZBAČAH ? Iz rdeče jate gotovo , drugi teško pridejo zraven !

    • B je rekel/-la:

      …da nisi ti latenten peder v samozanikanju Rukar, a?! Sicer si namen tvojega “human ingeneeringa” težko predstavljam. …
      …je pa pomembno, da veš, da pri ustvarjanju “lebensrauma” in graditvi “ubermenscha” ostali ne bomo gledal kako buzeriraš manjšine.
      svetost konvencionalne družine tipa Fritzl, naj pač ostane v domeni malikov klerikalnih barv, ki jim tako ponosno pripadaš

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Je nick “B” okrajšava za BEDAK ali BUZERANT?

    • Ivan Janša je rekel/-la:

      Ne.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Bodi natančnejši,

      Ali ni BEDAK, pa je BUZERANT, ali ni BUZERANT, pa je BEDAK.

    • B je rekel/-la:

      b je okrajšava za boris :)

    • lucko je rekel/-la:

      Boris, kot Boris od zgoraj?

    • B je rekel/-la:

      B=Boris=Boris Meglič, yes Lucko. In nisem v nikakršni sorodstveni povezavi z nobenim od politikov.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja, sej sem napisal, da sem mogu poguglat, da sem dojel kaj je mislil MEFISTO, vidim, da si Finance…

      No sej ne vem, ampak mislim, da so ti naredili uslugo, ker:

      1. zgledas malo pod 30 in bi te zmerjali, da si prestar za studenta
      2. moral bi pojesti veliko dreka, od vseh mogocih in nemogocih
      3. marsikateri prst bi dobil v rit od ljudi za katere mislis, da so prijatelji
      4. javno bi te unicili, ker bi bil groznja(in ne SOS ampak novinarji in politiki, ki so zlizani)
      5. znenada bi dobil jahto, BMW ali Mercedez, 5000€ place…
      ….

      V glavnem, ce vrjames, da je demokacija to, da je izvoljen najboljsi to res ni polozaj zate…

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Kakšna splošna korist je varovana z obstojem študentskih organizacij, ki so prisilno financirane od zaslužkov študentarije?

    Zakaj ne bi študentom pustili tiste revščine, ki si jo zaslužijo s svojim delom. ŠOSe, ŠOUMe, ŠOUe in ostale relikvije davno pokopanega študentskega družbenopolitičnega življenja in samoupravljanja pa naj se financira prostovoljno.

    • lucko je rekel/-la:

      Enaka kot varovanje drzave, ki se prisilno financira iz davkov… Sem tudi za prostovolno financiranje drzave…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      LUCKO, o tem te spoštovani DVORNI PISAR Z LICENCO ni spraševal..

      Spet bo upravičenp padalo po tebi.

    • lucko je rekel/-la:

      Danes pa nisi ravno odprte glave in ocitno slabo beres in dojemas? Te nekdo nadomesca?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Cenjeni Mefisto, hvala ti, da si opomnil fantina namesto mene.

      Kar se pa tebe tiče, ti lucko, pa bi bilo bolje, ko bi modro molčal ob takih temah! (sicer bi bilo na sploh dobro, če bi več molčal in razmišljal, kot govoril brez pomisleka). Sam si nekoč na teh straneh priznal, da si nekakšen funkcionar ene od teh študentskih organizacij.

      Te ni sram, da živiš od žuljev študentarije, ki tlačani po gradbiščih in lokalih, da si plača najemnino in šolnino?

    • B je rekel/-la:

      …tole razkritje Pisarja pove več kot vsa Luckotova nabijancija

    • lucko je rekel/-la:

      @Dvorni pisar z licenco:
      Lepo manipuliras, ampak itak nikoli nisi izbiral sredstev. Nisem nikoli napisal tega. Napisal sem, da sem nekoc delal tam… In ta nekoc je ze zelo dalec…

    • lucko je rekel/-la:

      @B:
      Ja pove, da je rojen Jansa…

    • lucko je rekel/-la:

      Aja pa se eno vprasanje, kaj pa javni usluzbenci, bi moralo biti tudi njih sram? A bi moralo biti sram le politike? Tudi ti zivijo od zuljev delavcev, ki tlacanijo po gradbiscih in gostilnah, da lahko kaj jedo? In tudi zanje smo prepricani, da jih ne rabimo…

    • lucko je rekel/-la:

      @B:
      Ce si tisti Boris od zgoraj(stil pisanje se ujema z komentarjem, ki si ga napisal z imenom in priimkom) razumem zakaj oznaciujes moje razmisljanje za nabijanje in zakaj si tako skocil na laz dvornega, da sem funkcionar, ampak to je le zatiskanje oci z katerim samo dokazujes, da so morda imeli celo prav, da so te zavrnili.

      In kolikor je meni znano nisi opisal celega postopka izvolitve. Kolikor vem(ce se ni spremenilo) te po tem kar si opisal mora se potrditi studentski parlament(ali skupscina, ali kakorkoli ze), ki je sestavljen iz zborov(ali kakorkoli ze) vseh intitet. To pomeni, da bi moral imeti podporo ne le zbora, ki je na vrsti ampak podporo vseh ostalih entitet hkrati. No pravzaprav njihovih zborov, a ker izvolijo svojega predsednika, pravzaprav predsednikov.

      Sedaj pa to primerjajmo z naso demokracijo, ki ima veliko vecji vpliv na zivljenje vseh. Imamo stranke, ki imajo predsednike. Ti predsedniki(ponavadi) se posvetujejo z predsednikom drzave, ki predlaga mandatarja. Brez podpore predsednikov predsednik drzave ne bo predlagal mandatarja. Se ti slisi kaj znano? In potem mandatar sestavi kabinet in da sebe in ministre v potrditev. Precej podobno a? Je kaj narobe tudi s to demokracijo, ker recimo JJ ni mogel kandidatirati, ker ga predsednik drzave ni predlagal?

      Ves tukaj sem jaz pisal, da “ponavadi”, ti nisi rekel ponavadi, ampak kolikor se spomnim, se je pri Ulcarju zgodilo, da je bil predlagan 2x zapored(vem, da ni bil potrjen kasneje s strani skupscine ali kakorkoli se ze rece, ampak predsedstvo ga je potrdilo) s strani dveh razlicnih organizacij, ceprav od ene od teh dveh sigurno ni moral biti, kar pomeni, da morda le ni cisto tako kot trdis…

      In se enkrat, demokracija s sposobnostjo nima nic kako da tega se nisi dojel, ce si pa novinar(ce si Boris od zgoraj)?

  • MESFISTO je rekel/-la:

    Danes sem ful depresiven :((

    gre kdo z mano na pijačo?

  • Diana je rekel/-la:

    Dej MEFISTO, pejt spat…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Diana, kaj to misliš s tabo??

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Zgoraj si je nek resnični depresivec le izposodil Mefiatov nock.,da bi ugotovil, če se mu bo izboljšalo dušeno zdravje, če se poskusno uvrsti med največje in najboljše.

      Kar se tiče DIANE, če je lepa, mlada in pametna, pa ša vroča, zakaj pa ne.

      Mi je pa sumljiva, ker so taka umetniška imena pogosto rezervirana za prijateljice noči, tako imenovane kešpunce..

  • leben je rekel/-la:

    http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Zbudi-se-student/154357021270677
    http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Studentske-volitve/158565360831548
    http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Zbudi-se-student/154357021270677

  • Diana je rekel/-la:

    Ej M… a ti maš lajf mimo interneta? :o