1. marec, 2011 | Nina Bučuk

Venetian Snares v Channel 0

Jutri, 2.marca se v Ch0 obeta večer eksperimentalne glasbe, glitcha in idm-ja.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Aaron Funk, kanadski posebnež, ki ga bolje poznamo pod psevdonimom Venetian Snares, je širši renome dosegel leta 2001 s pridružitvijo k cenjeni elektronski založbi Planet Mu. Od prvenca za majhno ameriško založbo leta 1999, ko se je potikal po drill’n'bass/breakcore barju, je s svojim IDM (Intelligent Dance Music = inteligentna plesna glasba) entuzijazmom pritegnil nemalo navdušencev širom sveta ter poleg Squarepusherja, Aphex Twina in Boards Of Canada postal eden od bolj presenetljivih ustvarjalnih glasbenikov, ki delujejo v eksperimentalni elektronski sferi.

Ob vsej tej tesnobi, ki naj bi jo zbujale njegove temačne cronenbergovske pokrajine, sempli klasičnih godal in nenazadnje tudi na kriminalno psihopatologijo namigujoči naslovi ter oblikovanje ovitkov, pa Funk ni izgubil smisla ne za humor, ne za nepredvidljivost in stimulacijo. Njegov intenziven efekt se tako kaže v njegovi bogati diskografiji in nekonvencionalnimi obdobji ustvarjalnosti, v katerih zlahka navrže tudi do več izdaj letno. Nad njegovim celotnim glasbenim opusom nedvomno bdita izjemna spretnost in talent, ki ju v končnem obsegu regulira s tempom glasbe, v kateri pa se razkriva izredna prefinjenost za preskakovanje med različnimi žanri, pa naj bodo to odbiti »noize« in IDM vložki, pospešena »glitch, ambient in drone« elektronika do nadvse strašljivih zvočnih pokrajin, katerih končna realizacija so mnogi raznoliki studijski albumi, Ep-ji, singli in sodelovanja.

Pred nastopom kanadskega posebneža nas bosta v Ch0 ogrela Some1Else in Oknai, ki sta trenutno edina člana Clip Chop kolektiva elektronskih producentov in izvajalcev. Njun moderni stil produkcije elektronske glasbe se razteza preko žanrov kot so IDM, Glitch Hop in DubStep. Programirani, razrezani in zglitchani ritmi se srečajo s sofisticiranimi moduliranimi sinti in temeljito obdelanimi audio sempli. Clip Chop je pravzaprav opisno ime njunega načina uprizoritve, saj na odru režeta (chop) audio in video posnetke (clip) ter jih s pomočjo stotine gumbov postavljata v nova raznolika zaporedja.

Public Đemo by Some1Else

Časovnica:
21h - Sunneh & Freeverse
22h - Clip Chop live
23h - Venetian Snares
after - Sunneh & Freeverse

Vstopnina:
10 eur z rezervacijo na channel.rezervacija@gmail.com
12 eur na dan prireditve

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.