29. april, 2011 | Jan Šiško

Poskus lustracije

Včeraj sta predstavnika Osveščenih prebivalcev Slovenije in Zveze domoljubnih društev Hervardi v državni zbor vložila predlog Zakona o odpravi privilegijev socializma in 20 let trajajoče škodljive tranzicije.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

vlozitev01

vlozitev02

Vir: OPS

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
64 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Predlog je na mestu!

  • Vest+ je rekel/-la:

    Vest je edini medij, ki je to objavil

  • dingdong je rekel/-la:

    Blablabla. Mokre sanje slovenskih nacijev. Če bi res lustrirali npr. parlament, bi noter ostalo kakšnih 10 osebkov, ki niso bili člani ZKS. In če sta ta dva klovna alternativa, potem nam sploh ni več pomoči.

    • konec je rekel/-la:

      ena izmed tolikih rdečih nestrpnih zverinskih svinj je morala pač zakruliti……

  • drnovsek je rekel/-la:

    dingdong ti si imaš oprane možgane. robotek.

  • Forestina je rekel/-la:

    Dinozavri prežvekujejo mrhovino.

    • konec je rekel/-la:

      in vse zverinske MORILCE IN KLAVCE

      kučan, potrč, stanovnik, masleša, fišer, turk, ………………………………………………………………………………………………………………..

  • Forestina je rekel/-la:

    Lustrirati vse trgovce z orožjem in plačance, ki so odgovorni za sodelovanje v agresiji na irak in afganistan.

    Dimitrij Rupel
    Janez Janša
    Borut Pahor
    Katarina Kresal
    Gregor Golobič
    Kahel Erjavec
    Ljubica Jelušič
    Samuel Žbogar

  • Forestina je rekel/-la:

    Projekt zabitih elit.

  • Forestina je rekel/-la:

    Pa prenažrtega Bavčarja ne pozabiti, ko smo pri najtrdovratnejših škodljivcih.

  • idiota je rekel/-la:

    Sprenevedanje, zakon se lahko vloži s 40.000 podpisi volivcev ali preko poslancev in poslank. Tole kar se gresta ta dva klovna je idiotizem brez primere, ki Slovenijo vrača v čas 6. januarske diktature Kraljevine Jugoslavije. Nekaj pa se vidi, da sodeluje zraven nekaj pravnikov, ki so tekst spisali dokaj sfrizirano, ker ta dva kmetavzarja nista sposobna tega spisati, Šiško že mogoče, Troha pa ne, no saj se ve kakšen Škrinjar, Babič and Co.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      V kratki, vendar še predolgi zgodovini obeh Jugoslvij šestojanuarsko petelinjenje sploh ni bilo najhujša diktatura.

      Le komuniste so malo odrinili od reflektorjev in zvočnikov.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Naj te pomirim, da pri besedilu nisem sodeloval, je bilo pripravljeno že davno prej.

      Kažeš pa na globoko nepoznavanje zakona o referendumu in ljudski iniciativi - za ljudsko iniciativo (zakonodajni predlog s strani volilk in volilcev) - in poslovnika DZ.

      Tukaj si lahko prebereš vse potrebno za dober začetek:

      http://www.gibanje-ops.com/top-projekt-ops/kaj-pravi-zakonodajalec

      Ustava Republike Slovenije v 88. členu določa, da ima zakonsko iniciativo poleg poslancev in vlade tudi najmanj 5000 volivcev. Način uresničevanja te pravice je uredil Zakon o referendumu in ljudski iniciativi (v nadaljevanju ZRLI) v členih 57 do 59. Tako lahko v skladu z 59. členom ZRLI pobudo volivcem za vložitev predloga zakona poda vsak volivec, politična stranka ali drugo združenje državljanov. O svoji pobudi pobudnik obvesti predsednika Državnega zbora.

      Če je pobuda vložena v skladu z zakonom, predsednik Državnega zbora v sedmih dneh po njenem prejemu obvesti ministrstvo, pristojno za vodenje evidence volilne pravice, in določi koledarski rok za zbiranje podpisov, ki je šestdeset dni (drugi odstavek 59. člena ZRLI). O določitvi roka predsednik Državnega zbora obvesti tudi pobudnika. Volivec lahko da svojo podporo predlogu na enega izmed načinov, ki so določeni v 16.b členu ZRLI .

      Če je v določenem roku zbranih najmanj 5000 podpisov podpore, predstavnik volivcev posreduje predlog zakona (in zbrane podpise) Državnemu zboru. 58. člen ZRLI določa, da mora predlog zakona vsebovati sestavine, ki jih določa Poslovnik Državnega zbora (v nadaljevanju Poslovnik) v 115. členu, in sicer uvod, besedilo členov in obrazložitev. Dalje Poslovnik podrobneje določa sestavine uvoda in obrazložitev ter postopek, če predlog ne vsebuje vseh predpisanih sestavin; v slednjem primeru predsednik Državnega zbora pozove predlagatelja, da predlog zakona najkasneje v petnajstih dneh dopolni, sicer se bo štelo, da predlog ni bil vložen (tretji odstavek 115. člena Poslovnika).

    • dado je rekel/-la:

      “idiota” to nikdar ne bi bila,
      če lastnoročno tega ne bi potrdila!

  • kramp je rekel/-la:

    res je 5.000 podpisov, avtor zakona pa je znan skrajnež Sašo Lap kajne!

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Kaj ko bi si ljudje najprej vsaj na hitrico pogledali medijsko vsebino, da bi lahko nato korektno predstavili svoje skrite težnje :))))

      Kot je razvidno iz prispevkov, je zakon pripravil Janez Šček, človek, ki so ga nekaj dni po izdaji knjige s programom OPS našli obešenega na vsakodnevnem sprehodu na Šmarno goro.

      Umor Ivana Krambergerja še zdaleč ni bil edina politična likvidacija v novi državi.

  • UPS je rekel/-la:

    .. mal ste za cajtom

  • pametni je rekel/-la:

    Tole OPS in Hevradi pa so kerlci, zlorabijo v glavi svojega dopisa državni simbol oziroma zastavo, ki jo kot pravna oseba brez soglasja države nima nihče pravico uporabljati, upam, da pristojni organi ukrepanjo!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Zastavo so najbolj zlorabili tisti, ki so izsilili, da je državni zbor sprejel tak oblikovalski zmazek za državno zastavo.

      Zastava ruska, na njej pa grb, kot bi ga oblikovali otroci v otroškem vrtcu.

  • konec je rekel/-la:

    slovenistanci - rdeči slovenci hočejo , da najslabši balkan prevlada in torej lustarcije ne bo………………

    • Samvrag je rekel/-la:

      Konec, tebe ni za lustrirat, ampak za kastrirat s Troho vred.

  • Mirovni je rekel/-la:

    Kaj vse vam vnapoto hodi plačanci za diskreditacije. Enemu je problem zastava, drugemu Troha, tretjemu spet nekaj drugega. Preusmerjati pozornost od bistva. Zakon je vložen, odpravlja privilegije boljševizma, od vzvodov odločanjjaodstranja najprej vse, ki so bili v udbi in partiji in so pri nih še danes. Potem pa bodo nove kvalifikacije ampak tokrat brez VIP. Začnite si službe iskat, ker se gotovo ne boste kvalificirali, ker se bodo tisti, kateri res znajo deleti. Pa formacije bodo pol manjše. Odpadla bo vsa tranzicijska navlaka.

    In najpomembneje je, da so medijska partijska trobila že posneto skrila v bunkarje. Tudi to pomeni, da so OPS in Hervardi potegnili zgodovinsko potezo, ki se jo udbokapitalisti in njihovi nameščenci na levi in desni, bojijo kot hudič križa. Za vse plačanece, ki dežurate, da bi blatili in diskreditirali pa se tudi zbirajo preko naših agentov IP-ji.Vsi boste razkrinkani. Vse več nas sodeluje. Tolpa udbokapitalistična črni oblaki se zgrinajjo nad vašimi glavami. Treba bo it in to za vedno.

  • Mirovni je rekel/-la:

    Kaj vse vam je v napoto hodi plačanci za diskreditacije. Enemu je problem zastava, drugemu Troha, tretjemu spet nekaj drugega. Preusmerjati pozornost od bistva. Zakon je vložen, odpravlja privilegije boljševizma, od vzvodov odločanjjaodstranja najprej vse, ki so bili v udbi in partiji in so pri nih še danes. Potem pa bodo nove kvalifikacije ampak tokrat brez VIP. Začnite si službe iskat, ker se gotovo ne boste kvalificirali, ker se bodo tisti, kateri res znajo deleti. Pa formacije bodo pol manjše. Odpadla bo vsa tranzicijska navlaka.

    In najpomembneje je, da so medijska partijska trobila že posneto skrila v bunkarje. Tudi to pomeni, da so OPS in Hervardi potegnili zgodovinsko potezo, ki se jo udbokapitalisti in njihovi nameščenci na levi in desni, bojijo kot hudič križa. Za vse plačanece, ki dežurate, da bi blatili in diskreditirali pa se tudi zbirajo preko naših agentov IP-ji.Vsi boste razkrinkani. Vse več nas sodeluje. Tolpa udbokapitalistična črni oblaki se zgrinajjo nad vašimi glavami. Treba bo it in to za vedno.

    • Peter Klepec je rekel/-la:

      Tako si mislil tud v 90, da so te potem žejnega peljali čez vodo.

  • Nik je rekel/-la:

    Bedarija.

  • Snowman je rekel/-la:

    Moj bog, koliko fake imen si je izmislil Troha, da lahko promovira svoje sranje med komentarji…

  • poziv je rekel/-la:

    Poziv organom za pregon kaznivih dejanj, da proti Trohi in Šiško vložijo ovadbo zaradi žaljenja simbolov RS in rušenja ustavne ureditve RS!

  • kontrer je rekel/-la:

    “Kdo ve, morda pa nas lustracija še čaka. A lustracija ni pametna. Lustracija je kri. Z lustracijo enostavno odstaviš ljudi, ki so ti škodili, ali misliš, da ti bodo škodili, in zraven pospraviš še nekaj nedolžnih. Anglija je najbolj ponosna na to, da v njenih zgodovinskih krivuljah ni preskokov, vse se zmerno, počasi spreminja, fluktuira. Periferija pa je, nasprotno, ponosna na masakre, kot da je to kaj častivrednega. Lustracije se dogajajo od nekdaj. Pobijajo, zapirajo, kastrirajo, sterilizirajo. Namen lustracije je vedno demonstracija moči, je tudi zadovoljitev tistih, ki so željni krvi. Sam sem lustraciji vseskozi nasprotoval, pa četudi bi imel kakšen osebni razlog za maščevanje. Zelo neumno se mi zdi, da bi Slovenijo, ki je čisto majhna, spremenili v simbolno ali znova celo v pravo klavnico samo zaradi tega, ker je bil nekdo malo preveč užaljen. Tisti, ki zagovarjajo lustracijo, pozabljajo, da se pogosto zgodi, da sosedu prižgeš ogenj, iskra pa hitro preskoči na tvojo hišo. Priznam pa, da bi bilo treba v Sloveniji vseeno zamenjati kopico ljudi. Dušijo ustvarjalne, znižujejo cilje, ovirajo razvoj.”, dr. Kramberger.

    Fantje ne špilajte se nevarnih reči!

  • svarun je rekel/-la:

    lustracija : Ivana Janeza Janšo poglejte pa vam bo takoj jasno kaj je lustracija,ko boste videli njegov LUSTER.

    • Samvrag je rekel/-la:

      Njega bi bilo dobro tudi kastrirat, ne samo lustrirat, pa še ostali cvet SDS-a, bi se vsaj rešili raznih Vrtovcev in podobnih kretenov, naslednikov teh idiotov, ki jim je samo za oblast in ne za blagor naroda.

    • svarun je rekel/-la:

      Samvrag : Seveda bi ga bilo treba,ker taki se ne bi smeli množiti.

  • Elena Pečarič je rekel/-la:

    Javni posvet
    O SPREMEMBAH SOCIALNO VARSTVENE DEJAVNOSTI IN SOCIALNIH PREJEMKIH

    11.5.2011 ob 11h v Cankarjevem domu, dvorana M3-4

    Tema posveta bo zakonodaja na socialno varstvenem področju s poudarkom na Zakonu o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre).

    V odprti razpravi želimo razjasniti velike dileme glede uveljavitve ZSVarPre, saj je v javnosti nastal velik preplah in pojavljajo se mnoga odprta vprašanja na katera ne znamo odgovoriti. Zanimajo nas predvsem spremembe glede oseb s statusom invalida po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, ki se bo kmalu spreminjal. To je bil povod za vzpodbuditev javne razprave tudi o drugih zakonih v pripravi; Zakona o socialno varstveni dejavnosti, Zakona o dolgotrajni oskrbi in Predlogu Zakona o osebni asistenci in nasploh o spremembah na področju socialnega varstva ter o načinu sprejemanja le-teh.

    Opažamo namreč, da se na tem področju dogajajo zelo pomembne sistemske spremembe o katerih zainteresirana javnost nima možnosti sooblikovanja in razpravljanja. Imamo občutek, da se gre država bančništva oz. kreditiranja državljanov in vse bolj krči socialne pravice.

    K razpravi smo povabili predstavnika/-co z MDDSZ, Odbora DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide, Urada varuhinje za človekove pravice, Urada za enake možnosti ter Fakultete za socialno delo, predstavnike invalidskih organizacij in zainteresirano javnost.

    Vljudno vabljeni tudi vsi ostali !

  • pepipepo je rekel/-la:

    mogoč je tut to že del lustracije invalidov ampak kva bo pa zdej mefisto elene ne prenaša, soglaša z lustracijo, na živce mu gredo komunisti, mal zbrka kle

  • Mirovnik je rekel/-la:

    Kontrer kontrira sam sebi. Poglejte analizo stanja, da boste začeli razumeti kdo še vedno vse vzvode drži v rokah.

    http://www.gibanje-ops.com/top-projekt-ops/udbanet

    Pa ne nabijat o klanju in krvi in strašit ljudi, ki ne vedno kaj je lustracija, bodoše mislili, da se koga na luster obesi. S zakonom se od vzvodov odločanja - pomebnih funkcij s katerih se odloča odstrani kadre, ki so bili v prejšnjem zločisnkem režimu tudi na funkcijah in to gre samo za odvzem neuparavičenih privilegijev, ko vemo kako je potekalo kadrovanje pred letom 1990 in tako poteka še danes.

    To pa je tudi pogoj za to kar vi pravite, da se neha dušiti ustvarjalne, zniževati cilje, ovirati razvoj.”,

    Kako pa drugače lahko to naredite, da ne bo kadrovskih čistk brez kriterijev? Ta kriterij je prvi in zagotovo pravi. To je naredila Romunja pred pol leta, a o tem se v Sloveniji ne govori pa Makedonija septembra 2009 tudi o tem nismo nič zvedeli. Le zakaj???

    Ne se sprenevedati. Čas je za dosledno lustracijo brez pardona, potem pa na pol manjše formacije nove kvalifikacije, kar odpade minimalca in viške denerja za pokrivanje tekočih izgub ter vlaganja v gospodarstvo, da si bo tranzicijak navlaka našle sebi primerne službe v gospodarstvu, da ne bodo tolkli minimalca v nedogled.

    Lepo pozdravljeni

  • kontra je rekel/-la:

    Mirovnik blefirate do skrajnosti, skupini, ki ji pripadate ste isto naredili z arbitražnim sporazumom, ko ste naredili za ujetnika RS in dosegli beden poskus bloakde, ki se ni izšel. Tale vaša udbanet je pa eno skrpucalo poljubno sestavljenih podatkov, ki ste jim dodali izpisi iz centralnega registra prebivalstva tedanje države, brez repa in glave, mislim, da vas bo večina prizadetih tožila potem pa v jok in stok. Ugledni profesor, ki ni komunist je gornji citat zapisal. Igrate se z ognjem, ki lahko zazžge tudi vašo hišo potem pa v nori stampedo. Sicer pa tistih 15 ljudi, ki nimate kaj drugega početi in ste se tam šopirili pred parlamentom res niste vredni omembe a ravno toliko drek mešate, da se lahko najde kakšen norec in, ko se nekaj zažge in uide zli duh, si želite 2011 situacijo v RS, ki je bila leta 1995 na Hrvaškem in v BIH.
    Troha zresnite se vendar in se ne igrajte z ognjem.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Halo, kaj tebi ni jasno?

      1. Naredili Republiko Slovenijo za ujetnika ???? V čem je bila RS ujetnik? V tem, da rešuje svoje ozemlje?

      2. Dosegli beden poskus blokade, ki se ni izšel? O čem ti sploh govoriš? Te moti, ker se je kdo potrudil braniti interese Slovenije nasproti Republiki Hrvaški? Se je od referenduma že kaj zgodilo, ko se je tako presneto mudilo takrat?

      Tale možakar je zate kredibilen?

      http://www.mladina.si/tednik/201041/dr__anton_kramberger__sociolog

      - Boste šli v politiko?
      - Ne, nimam želodca.

      - Mislil sem na ožjo politično, strankarsko sfero. So naše elite sposobne voditi državo?
      - Ne, po mojem so dolgočasne. Njihove igre so nezanimive. Ne vznemirjajo me. So nepomembne.

      ————————————————————

      Tip je opreznoritež. Klasika od nakladanja.

      Hec je, ko so potrebna dejanja…

  • Forestina je rekel/-la:

    Lustrirajte EU, če morete :)

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042441509

    Kdo pri nas v resnici vlada?

    In potem še kronski argument: če bo pokojninska reforma na referendumu padla, bodo “finančni trgi” “prav gotovo zelo hitro ter verjetno zelo radikalno” ocenili Slovenijo kot reformno nesposobno državo. “Prav tako je po njegovih besedah v pripravi tudi že interventni zakon, vprašanje je le, ali ga bo predlagala slovenska vlada ali evropske institucije.” Naš suveren so torej “finančni trgi”. Če bo ljudstvo glasovalo tako, kot jim ni po volji, bo njihovo vrhovno oblast reševal interventni zakon, ki ga bodo po možnosti “predlagale” “evropske institucije”. Tako da se bo vedelo, kdo pri nas vlada. In tudi, da Pahor ni “lutka botrov levice”.

  • kontra je rekel/-la:

    Babič ko te ne bi znao skupo bih te platio! Sam še Mefisto in Elenca in popolna zmešnjava, ja trava je zdrava pravi?

    Ko ste že tako pametni no:

    1. če bi vam uspelo priti v vlado, glede na vse zakone, ki determinirajo izvršilno, sodno in zakonodajno oblast in sploh ni manevrskega prostora za karkoli drugače, med drugim ta vlada dela po zakonu, ki ga je novelirala prejšnja vlada 2005, no povej nam kaj bi Troha delal drugače, še hitrejšo pot bi ubral, da reši eksistenco njegove družine, govori o etiki in morali pa nima pojma kdo je to!
    2. če je kdo opreznoritež je to tisti, ki to očita profesorju z referencami, sam pa delomrznež faliran študent!
    3. Šiško naj se igra naprej paintball in se gre podeljevanja činov ne pa da se vtika v stvari, ki jim ni kos!
    4. lustracijo bi hoteli, a se zavedate, da ste v tisto manipulacijsko bazo udbanet ali kako ji že pravite zmetali prav vse in morate najprej lustrirati sebe!
    5. No res kot pravi Forestina, lustrirajte Eu, če se upate, vas čez noč zmanjka za nadaljnih 10 let in vas američani spustijo mogoče po tajni ugrabitvi na svobodo tam okrog 2020 leta.
    6. lustracija niti ni primeren način, ker prinaša nedolžne žrtve za katere spet nihče ne bo nosil odgovornosti, spremembe so možne a potrebno je dobiti širši družbeni konsenz in spremeniti izvršilne zakone, šele na to drugo.

  • dado je rekel/-la:

    Naj mi, prosim, kdorkoli odgovori,
    kaj se lahko pri nas zgodi,
    če se poštenjak oblasti polasti???

  • Nergač » Kam in kako? je rekel/-la:

    [...] kompliciranega kot je javni promet, se domov vedno vrnem siten, razočaran in jezen. Ko vidim, da edino opozicijo predstavljajo pacienti kot sta norec Ladislav Troha in nacionalistični kriminalec …, ki bi se povampirila še prej kot osamosvojitelja Janša in Bavčar, me sili na [...]

  • LDS je rekel/-la:

    Ta dva ji jaz poslal v Avganistan in naj tam delata revolucijo…Oba sta barabi,pijančka in narkomančka in sedaj nam prodajajo svoje smrdljive in gnile možgane..

  • Maja je rekel/-la:

    A je to akcija dveh norčkov za plehko zabavo naveličanih ljudi?

    • svarun je rekel/-la:

      Maja : Nista samo dva , samo na tem forumu jih več ,sta pa najhujša primera ,ki spadata v zaprti oddelek v Polje 5rOVCA in njegov istospolni parttner mefiČ. Nasploh pa so psihično motene osebe zbrane okrog Janeza Janše vključno z Uršiko,ki je ” gate pozabla” na Izlakah.To je zbrano v SDS-u.

  • Zmajček je rekel/-la:

    Zgodilo se je pred 31.leti na današnji dan, dne 4.maj

    RES JE !
    NA DANAŠNJI DAN JE PRED 31.temi LETI UMRL DRAGI JOSIP BROZ TITO !

  • [...] Osama bin Laden je mrtev (87)04.05.11Fišer prisegel kot generalni državni tožilec (69)29.04.11Poskus lustracije (63)29.04.11Kraljeva poroka (57)04.05.11Fajonova ob svetovnem dnevu svobode medijev [...]