19. junij, 2007 | Luka Lukič

Novosti Stripburgerja

V Konzorciju so predstavili nove izdaje revije Stripburger.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V ljubljanski knjigarni Konzorcij je potekala predstavitev novih izdaj revije Stripburger. Predstavnici uredništva revije Katerina Mirović in Tea Hvala sta predstavili novo (45.) številko revije Stripburger, poleg nje pa še vrsto novih izdaj, kot so zbirka stripov Marjana Mančka z naslovom Comics (sicer izšla v angleščini pri italijanski založbi Vivacomix), strip albuma Ghost World v zbirki Ambasada strip in Stekleno mesto, ki je nastal po literarni predlogi. Pod nove izdaje sodi tudi strip album Monsieur Bordigon avtorjev Sare Claone (risba) in Francesca Satte (besedilo), gre za filozofsko satiro o ščurku, ki skuša v svetu ljudi najti smisel življenja. Na kratko pa je bila predstavljena tudi knjiga Kako brati Jaka Racmana, o kateri smo že poročali.

Obsežnejšo predstavitev svojega novega stripa Mostovi (zbirka Republika strip) je pripravil Ciril Horjak alias Dr. Horowitz. Gre za prvi del znanstveno-fantastične strip trilogije, nastale v okvirju projekta Mostovi, ki povezuje avtorje iz ozmlja bivše Jugoslavije. Strip je nastal v sodelovanju treh avtorjev in sicer Gašperja Rusa in Iztoka Lovriča skupaj z Dr. Horowitzem. V okvir znanstveno-fantastične zgodbe pa je postavljena simbolika cenzuriranja in stereotipizacij v državah bivše Jugoslavije. Glavna lika v zgodbi sta Ciril in Mišima, slednji ima tajno nalogo razkriti in preprečiti globalno zaroto nacionalistične desnice. Predstavitev stripa Mostovi je sklenil s podpisovanjem albumov.

Katerino Mirović smo po koncu še vprašali, kako je s financiranjem strip izdaj v Sloveniji ter v koliko izvodih se te izdaje prodajo.

Ciril Horjak: “Mene motijo zločini, moti me to da si ljudje zakrivajo oči pred resnico.”

Luka Lukić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano
  • Humorist je rekel/-la:

    Dajte pri Stripburgerju izdat kakšen strip, ki se ga bo z užitkom bralo. Ki bo mel rep in glavo. Tale underground jaz-ne-znam-risat-sem-pa-umetnik-ki-trpi scena je namreč krneki.