25. april, 2009 | Katja Lenart

Orgazmična muzika

Za nami še dva huda koncerta z vrhunsko glasbeno zasedbo.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Še dva odlična koncerta sta za nami - ta teden je Celinkin festival Godibodi postregel z energičnim duetom Vaska Atanasovskega in Simoneja Zanchinija ter premiernim muziciranjem Aphre Tesle in Električnega gledališča.

Najprej se je zgodila sreda. Simone in Vasko sta dokazala, da med njima krešejo iskre. Dvorana je zadrževala dih in medtem, ko je Matej Lavrenčič ustvarjal podobo unikatne zgoščenke (ki bo na dražbi po zadnjem Godibodi koncertu, 30. aprila), sta dva igriva mladeniča skrbela za neskončno fuzijo glasbenih podob. Nista se igrala samo s harmoniko, saksofonom in flavto, v dvorani Stare mestne elektrarne je bilo slišati tudi žvižganje, šumenje plastičnih vrečk in kazoo (in še kaj, kar ne znam definirati). Priznam, tole je bil en prav poseben (lahko bi rekla tudi orgazmičen) doživljaj:

Potem je bil četrtek. In na prizorišču Celinkinega festivala (dvorana je bila tudi tokrat nabito polna) se je zvrstila množica glasbenih svetov v enem. Aphra Tesla se je z Električnim gledališčem predstavila prvič, premierno. In presenečenje je bilo popolno.
S svojim specifičnim vokalom, ki ga barva s kabaretnimi odtenki in dopolnjuje z avtorskimi besedili (ino besedami), se je odlično prepletla z moško družbo Električnega gledališča (Matija Krivec - kontrabas, kitara, violončelo; Andraž Mazi - kitara; Rok Koritnik - bobni). Za simpatično presenečenje je poskrbel harmonikar, skladatelj (…in še in še) Janez Dovč, ki je tokrat za spremembo božal tipke rhodesa, Boštjan Gombač je - poleg flavtističnih spretnosti - predstavil muzikalično simfonijo teremina, Aphrin glasbeni brat Miloš Simić pa je (o)čaral z violino. Nepozabna predstava, projekt, ki ga morate slišati&videti v živo:

V prihajajočem tednu se bosta v Stari Elektrarni zgodila še dva koncerta:
29.4., 20:00…Jararaja (edina krava, ki ponoči ni črna)
in
30.4., 20:00…Kisha (svetovna premiera, po njej zabava in dražba zgoščenk z unikatnimi ovitki v SEM-u).

Linkajte tudi na:
http://www.vest.si/2009/04/10/bodi-in-godi/
http://www.vest.si/2009/04/19/naj-se-slisi-godba/
http://www.vest.si/2009/04/15/vabilo-na-godibodi/
http://www.vest.si/2009/04/23/prihaja-aphra-tesla/

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano