3. november, 2010 | Jan Šiško

Jelinčič o muzeju in “debilu” Pahorju

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
61 x komentirano
  • Rogerg je rekel/-la:

    Jelinčič je eden redkih patronov v tej puhli državi, ki reče bobu bob. In kljub temu, da ni ravno, da bi dal zanj roko v ogenj, v načinu izražanja ima vse moje simpatije.

    • britev je rekel/-la:

      PRI PAHORJU NI NA “DELU” SAMO “RED BULL” ?!

    • RUKAR je rekel/-la:

      MEFISTO, TI SI ŠTUDIRAN ČLOVEK, POJASNI NAM PROSIM, ZAKAJ JE ZGORAJ , NA

      TEJ NASLOVNI TEMI , BESEDA , PRIDEVNIK DEBIL , V NAREKOVAJU ? ??

    • MEFISTO je rekel/-la:

      RUKAR, namesto, da bi vprašal KAKTUSA, si mene spravil v skušnjavo pri odgovoru.

      Lahko samo skromno ugibam, zakaj je avtor uporabil samostalniško obliko pridevnika in zakaj jo je dal v narekovaj.

      Mislim, da je to storil zaradi vizualnega učinka. Če bi debila napisal brez narekovaja, bi bil neopazen. V narekovaju, kot si lahko opazil, pa kar izstopa iz stavka in ga ne moreš spregledati.

      Naš sosed, star samoupravljalec, ki še od samoupravnih časov hoče vse vedeti, čeprav ne pozna pomena samostalnika debil, pa ugiba, da je imel avtor najbrž v mislih kak nov akademski naziv po vzoru “magister” ali “doktor”.

      To vprašanje bi prazaprav moral nasloviti ANGIE, ki bo pa tudi sicer zanesljivo podal ločeno mnenje.

    • kaktus je rekel/-la:

      GODNIČ, ALIAS ANGIE, OBTOŽUJEŠ “PADALCA”, KAKO HODI NEKAM ZA “NAŠ”

      DENAR ! ANGIE, PO NEMARNEM SI VKLJUČIL SEBE, SAJ TI MI PLAČUJEMO

      PRISPEVKE ITD.. DENAR, IZ TVOJIH ŠOVOV HOČEŠ NA ROKO, GA TRPAŠ V ŽEP,

      PO VSAKI GASILSKI, VAŠKI VESELICI V ŽEP, DAVKI PA OSTAJAJO NAŠ ”

      PRIVILEGIJ” ! SMRKAVEC, TIHO BODI, KER SI PRI TVOJIH LETIH ŠE BREZ DODANE

      VREDNOSTI ZA TO DOMOVINO, TOREJ SAMO STROŠEK ! !

      ZMERJAŠ ZELO GRDO POGAČNIKA, PAHORJEVEGA IZVOLJENCA, KI GA JE DO

      KONCA ŠČITIL, TAKO KOT TISTO FRČAFELO, IZ NJEGOVEGA KABINETA !

    • Gaston je rekel/-la:

      Plemenitijev način izražanja je primitiven, žaljiv in ne dosega minimalnih standardov dostojnosti.
      Poleg tega pa je to pritlehno besedičenje tudi vse kar ima Plemeniti pokazati. Konkretnega v politiki namreč ni naredil praktično nič.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Jelinčič postaja vse bolj žlahten!

  • RUKAR je rekel/-la:

    JELINČIČ, JIH MORA ” OD SVOJIH”, ŠE DOBITI V DUPE, DA SE MU BO KONČNO

    POSVETILO, KAKO DOLGO JE HLAPČEVAL, NJIM, KUČANOVIM ! TI SO IMELI

    RAZLOGE IN JIH VERJETNO ŠE IMAJO, DA GA V KLJUČNIH TRENUTKIH, STISNEJO

    ZA JAJCA ! V PRETEKLOSTI , SE OB POMENBNIH GLASOVANJIH, NI NIKOLI

    ZMOTIL , V PLAZU NJEGOVEGA ZMERJANJA, SO BILI JANŠA IN KATOLIČANI OZ.

    CERKEV !

    SPLOH MU

  • konec je rekel/-la:

    jelinčič in magajna imata veliko skupnega…ona sta držalo “štango” komunjazerjem, da so jima na KONCU komunjazerji dali “štango” v RIT….ha, ha, ha, ha
    ampak res ne razumem , kateri zajeban narod lahko še leta 2010 verjame tem nestrpnim, zločinskim rdečim svinjam…..

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      Hej! Pazi kaj govoriš!
      Magajna se je na srečo distancirov od tegale zmedenega pahorjanstva! In z njim smo se tudi krščanski socialisti! Oz. tisti, ki smo volili Andreja! Fršlus čez zobe pa mir! K drugač te bom dal v kot klečat! Na koruzo al pa kaj podobnga.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Ti kakršen koli že si ali krščanski socialist ali komunistični kapitalist, kdo te še sploh šmigla. Medalja ima dve plati. In za eno se odločiš in jo zagovarjaš.
      Krščanski socialist je tipična slovenska pizdarija.Ne miš ne tič.
      In zato ima Konec, ta ,ki ga tu napadaš popolnoma prav, ko je že tisočkrat obelodanil, ali komunist ali klerofašist, isto djubre.
      V kot pojdite pa vi iz vaše stranke klečat, zraven pa prebirajte Marxov Kapital.
      Edino stvar, ki si jo duhovito povzel je to, da “Fršlus čez zobe”;ampak glede na zgoraj iznešeno tudi ti.

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      Ja, Rogerg!
      Jaz sem komunistični nacionalist! Nism pa nastrojen proti Cerkvi oz. katolikom! Kot je proti njej nastrojena slo levica in Jelinčič. Zato pride v poštev tud krščanski socializem. Če sem ti z vsem tem pobrisal “stabilne podatke”, pol se opravičujem sam jes pač nism čisto tipičn slo levičar. Me zanima koga bi ti volu v mojem primeru. Vem samo to da Jelinčič mojega glasu ne bo dobil - nikoli. PaHor pa tudi nikoli več, ker osel gre sam enkrat na led. In ni problem samo Pahor pri SD. Socialna nota v državi je zelo pomembna. Ne iščem to da bi na dve leti (približn) poskrbel za prvih 1000 beračov, ki jih bomo najdl na cesti. Predusem ker to niso sistemske rešitve. Ampak sam tko nekakšne drobtine, ki padejo od mize. Prov tko pa ne iščem tega, da vsak let nardimu 1000 beračov. Izgovori na krizo mi dol visijo. Kot tudi to da je Janša prej vse zafurov.Te vlade to nebi odrešil odgovornosti!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Komunistični nacionalist, ne vem kaj naj ti odgovorim.Ko sem pred mnogim leti pričel te debate o filozofiji in politiki, sem imel toliko energije in idej. In predvsem zaupanja v narod in njegovo pozitivno naravnanost. Sedaj priznam , imam samo še delček cinizma.
      Konkretno ne bom izražal niti soglasja niti oponiranja s tvojimi idejami. V razmislek ti pa dam mojo idejo in trditev izprad let. Če določena družba pristopi k spremebam, mora te spremembe izpeljati tako, da izkorenini tisto kar je v preteklem obstoječem sistemu bilo moteče.
      In tukaj se pokaže napaka slovenske nefilo naravnanosti. Pučnik je bil nerevanšist ( na žalost), Peterle je bil sploh pezde z veliko govoranco pa majhnim poznavanjem ljudskih negativnosti. In tako so barabe ( prosim lepo ne imenuj to kar naj bi bilo socialno naravnano in komunistično orientirano, za levico. Kajti vsaj na načelni ravni je levica nekaj kar bi ti in jaz v tem sranju pri naši levici težko našla). Torej tako so barabe lahko ob” mlitavih” postopkih desnice hitro zajahali konja in še bolj krvoločno in izkoriščevalsko zajahale narod.
      V 90 sem dejal, par primerkov je treba dati pred zid in šus v glavo. Ker se to ni zgodilo, imamo, kar imamo. In največji paradoks je, da ljudje postajajo vse bolj debilni.Če je še v 90 letih bilo 60 % ljudi, ki so znali razmišljati, jih sedaj ni več kot 20%. Rezultat negativne selekcije, raznih diplomiranih študiranih budal, rezultat potrošniške družbe in potrošništva itd. Nekaj istega je tudi na zahodu, vendar tam niso kot glavni eksploatator Slovani. Kajti ne pozabiti, ko ubogo ljudstvo zajahajo Slovanski izkoriščevalci, gre stvar do tja koder se konča z krvavo revolucijo.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Komunistični nacionalist, še nekaj pomembnega ti moram dostaviti.
      Bojim se, da je tvoj Magajna, iz SD in mavrično popackane stranke izstopil, oziroma bil poslan, da bi formiral novo stranko, ki b v bodoče pobrala največ volivcev od SDS. Da je kaj takega možno, je v tem slovenaskem sranju bilo že nekajkrat prezentirano. Kadar se na volivnem podiju pojavijo izmečki kot je bil Pucko (tisti gnoj iz Prekmurja) pa Jeličič ( gnoj, ki se je udinjal pri komerkoli in za karkoli), dobi opazovalec tisoč strahov in na koncu ne gre na volitve. Na volitve pa gredo vsi pristaši barab. Zato vedno zmaga norost, ker pametni odnehajo.

    • pirančan je rekel/-la:

      Tisti narod,ki ima med seboj dovolj bedakov ala tale konec.,

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      @Rogerg
      Na to, koliko strank se bo novih formiral na levici pa res nimam vpliva. Več jih je bolše je! Več je izbire in več možnosti da se boljše odločim. Sd mi ni všeč mogoče mi bo solidarnost. Ne vem bom vidu. Na desni se sicer najdejo tri stranke, sam ni videt da bi z lahkoto dosegle parlamentarno večino. Kaj je narobe? Ne vem o tem bi moral razmišljat tisti, ki volijo desnico. Ampak z eno trdno desno stranko in dvema polovičnima, se pravi da rečemo lahko pogojno z dvema trdnima strankama desnice proti 5-7 levice je malo verjetn da bo Janša na naslednjih volitvah zmagu. Žal! Pa nism jest kriv. To bi pomenil da more SDS dobit 29 poslancev za SLS bi blo pa dobr da dobi 15. Pol pa še kšn desus s štirimi - sedmimi. No lah tud kšna stranka z večimi sedeži na račun desnih sam še zmeri so levi raj skupi potegnil kot pa z desnico. In pol se je treba vprašat kolk je to sploh desnosredinska vlada.Koliko je možnosti da ena ali obe stranki (NSI, SLS) skupi dobita tolk poslanskih sedežev bomo pa vidl na volitvah.

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      @Rogerg (odg. na 1.komentar)

      Načeloma bi se dal strinjat s tem kar pišeš. Samo to je bilo samo v teoriji. Danes je levica tisto kar izšlo iz idej prejšnega sistema. To je politična realnost. In najti se bo moral nekdo, ki bo s tem na civiliziran način počistil.Ne pa kar tako pred zid pa šus v glavo. To so delali v Jugi in upam da smo s tem po njenem razpadu opravili. Obstaja pa tud realna možnost da ljudstvu prekipi. V tem primeru pa žrtve nabojo sam na levi ampak najbrž povsod.

  • konec je rekel/-la:

    jelinčič in magajna imata veliko skupnega…OBA sta držala “štango” komunjazerjem, da so jima na KONCU komunjazerji dali “štango” v RIT….ha, ha, ha, ha
    ampak res ne razumem , kateri zajeban narod lahko še leta 2010 verjame tem nestrpnim, zločinskim rdečim svinjam…..

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec, se strinjam s teboj. Ampak če si kdaj prebral moje komentarje potem veš, da jaz za ta narod ne dam v ogenj niti svoje že odstrižene dlake.

    • pirančan je rekel/-la:

      Samo to vam je še manjkalo:Zavezništvo z orlaslim huliganom.

  • nemesis je rekel/-la:

    Hja,Zmago,bo treba počasi razumeti,da so prioritete te vlade drugačne,Magajna je v dveh letih ukapiral,ni potreboval biti dlje v parlamentu…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Za Magajno lahko rečemo, da se je opekel pri drugi Dolomitski izjavi.

    • angie je rekel/-la:

      Klinc pa tak krščanski socialist, ki ima težave zaradi otroške pornografije….in to nima nobene zveze z Dolomitsko izjavo, ki jo je Kocbek podpisal s figo v žepu, da bo jasno za zmeraj.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Oh, ko bi bilo res, pa ni!

  • ... je rekel/-la:

    JE TO TU RED? JEBEM VAM SUNAC! :) Jelo ti ga pa pihneš. :)

  • Feri Naf je rekel/-la:

    Ok zakaj za boga bi Azerbajdžan investiral v muzej v Sloveniji? Aja, ker nek šef ni “nevtralen” so umaknili miljardo. Od vseh mogočih stvari pa zdej nč, nč! Hmmm. Kr neko nakladanje. Ampak dobro pa Pahorja oponaša…

  • rock je rekel/-la:

    haha kok ta Jelinčič glumi.

  • kikrikijevo maslo je rekel/-la:

    pa goldman sachs je tudi nekaj ponujal, sem slisal…

  • Kulturnik je rekel/-la:

    Jelenčić je zrel za muzejski eksponat…
    Upam da bo tam štrašil obiskovalce…

  • angie je rekel/-la:

    Kšeft je predvsem Jelinčičev, da bo vsem jasno. Za tisti muzej, hvala bogu, so njegovo izsiljevanje ministra Pogačnika pravočasno razkrinkali, je avans vtaknil v svoj žep! Zaslišanja v tej zvezi ga še čakajo, zato zdaj tenko cvili, ker cvika, in zmerja kot ranjena podgana. Hodi k Azerbejđancem prodajat novce iz svoje zbirke (seveda dobi za to dnevnice in letalske vozovnice za naš denar), zraven državo Slovenijo sramoti nas na mednarodnem odru. Navadna prodana duša in trgovec za svoj žep!

    Na stroške Slovenije hodi po svetu, V london, Azerbejđan, in nas svinja, in našega izvoljenega premiera, ki je preveč vljuden človek za tega primitvca, zmerja z nizkotnimi vzdevki… Pa katera država na svetu, niti najboklj zakotna, bi gledala takega pokvarjenca v svojem predstavniškem domu.
    Nobena.

    • konec je rekel/-la:

      ta prava nestrpna zverinska rdeča svinja se je oglasila, jelinčič je tepec, je tipičen nacional-socialist ampak ni poklal nobenega (za enkrat)…vi rdeče svinje pa še vedno skrivate kupe in kupe mrličev v vaših omarah…….vidiš, rdeča svinja, to je sporno , ne pa kakšno potovanje tega tepčka.

    • konec je rekel/-la:

      zaradi tega, take nestrpne reeče svinje kakor si ti bi morale že zdavnaj v ZAPOR…VAS pa kučanovi sodniki in tožilci ne bodo nikoli preganjali…če pa jelinčič pove kakšno čez cigote pa je krik in vik…..

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Če bi Pahor in ANGIE poslušala naše ljudi, kaj menijo o premieru, potem bi imela šele kaj slišati.

    • MEDUZA je rekel/-la:

      TEMU ANGIE, SE JE SKISALO V GLAVI ! NE DOJEMA PRAVILNO, NE VSEBINSKIH,
      NE SLOVNIČNIH TRENDOV ! JE TO VREDNO IGRALSKE ACADEMIJE , ALI JE ON
      TUDI OB DELU ŠOLANI TEATRALEC ??

      Mefisto ali dvorni pisar, bi na to lahko odgovorila ? !!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MEDUZA, delaš se naivnega, kot da ne bi še nikoli slišal za šolane bedake.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, moram se ti zahvaliti, da si jasno definiral, da se strinjaš s to mojo trditvijo. Kajti ob mojem večkratnem ponavljanju te besedne kombinacije sem imel že občutek, da se slučajno ne čutite prizadeti tudi tisti študirani ljudje, ki absolutno niste bedaki.Tudi jaz sem kar precej ogledoval šole iz notranje strani.

  • pirančan je rekel/-la:

    Ljudi????

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ljudi, ja, ne pa kako levičarsko podvrsto!

      Tudi o vladi in koaliciji bi se slišalo marsikaj, kar je nespodobno ponavljati!

  • RUKAR je rekel/-la:

    MEFISTO, TI SI ŠTUDIRAN ČLOVEK, POJASNI NAM PROSIM, ZAKAJ JE ZGORAJ , NA

    TEJ NASLOVNI TEMI , BESEDA , PRIDEVNIK DEBIL , V NAREKOVAJU ?

    • angie je rekel/-la:

      Ker je Jelinčičev citat, butelj.
      Sedi, cvek.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, komunisti pa res ne poznate nobene hvaležnosti.

      Kar pozabili ste, da vam je Jelinčič v škodo Slovenije in Slovencev nekoč izdatno pomagal, da ste lahko imenovali vlado in narobe vladali.

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    <<<<<<<<komunajzarski ubogi nacionalist!Gospod KOCBEKBI PONOVNONAPISAL tovarišijos katero bi takšno drhal dosmrtno preklel.Mgajna-prodani izmeček,izpljuvan in popljuvan za desetletja.Krščanski socialisti-drhal izmečkov in kopunov.

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      No , no! Samo ne se razburjat! To škodi duhu in telesu. Lepo se vsedi na stol in 3x (lahko tudi večkrat samo vedno mora bit število vdihov večkratnik št. 3. 3 je namreč sveto število!) globoko in počasi vdihni s primernimi presledki.

      Sem pa že tvojemu prijatelju koncu vse lepo povedal, pa se ni ne vem kako razburjal. Zakaj si se zdaj ti vzburil? Magajna se je temu pahorjanstvu zmedenemu odrekel in se od njega distancirov.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Z zmedeno koalicijo s skrajnima levičarjema iz nespodobnega DESUSA pa vse zasral.

    • komunistični nacionalist je rekel/-la:

      Kako to mislš zasral? Za zdaj še ni nič zasral! Saj ta solidarnost a kaj je že, sploh še ni pršla v parlament. Najprej jo more pa tak in tak požegnat zakulisje. Zato niso nardil še nobene večje škode.Razen to da cuzajo plačo iz proračuna. (No pa če sem čist pošten najbrž cuzajo še za kaj druzga, pa še kje drugje, sam teh je pa več ne sam Magajna.) Ne morš neki obsodt še predn sploh vidiš kaj je! In kaj ter kako dela!

      Če prov razumem jih je zdej v parlamentu 93.

  • R.A.C. je rekel/-la:

    NAŠ ZMAGO!!!

  • mahagonij je rekel/-la:

    Se govori, da so sredi tedna tudi Kresalovo reševal. Je uporabila preveč praška za ročno pranje.

  • kaktus je rekel/-la:

    ANGIE, OBTOŽUJE “PADALCA”, KAKO HODI NEKAM ZA “NAŠ” DENAR ! ANGIE, PO

    NEMARNEM SI VKLJUČIL SEBE, SAJ TI MI PLAČUJEMO PRISPEVKE ITD.. DENAR,

    IZ TVOJIH ŠOVOV HOČEŠ NA ROKO, GA TRPAŠ , PO VSAKI GASILSKI, VAŠKI

    VESELICI V ŽEP, DAVKI PA OSTAJAJO NAŠ ” PRIVILEGIJ” ! SMRKAVEC, TIHO BODI,

    KER SI PRI TVOJIH LETIH ŠE BREZ DODANE VREDNOSTI ZA TO DOMOVINO, TOREJ

    SAMO STROŠEK !

    ZMERJAŠ ZELO GRDO POGAČNIKA, PAHORJEVEGA IZVOLJENCA, KI GA JE DO

    KONCA ŠČITIL, TAKO KOT TISTO FRČAFELO, IZ NJEGOVEGA KABINETA !

  • MEDUZA je rekel/-la:

    TEMU ANGIE, SE JE SKISALO V GLAVI ! NE DOJEMA PRAVILNO, NE VSEBINSKIH,
    NE SLOVNIČNIH TRENDOV ! JE TO VREDNO IGRALSKE ACADEMIJE , ALI JE ON
    TUDI OB DELU ŠOLANI TEATRALEC ??

    Mefisto ali dvorni pisar, bi na to lahko odgovorila ?!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Z veseljem sem ti zgoraj že odgovoril z vprašanjem, če še nisi slišal za šolane tepce.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Meduza, nekateri se na igralski akademiji naučijo plemenite umetnosti igre, nekateri pa le “glumaštva”

  • Najplemenitejši je rekel/-la:

    Jelinčič je - ali prikriti peder ali pedofil! Ima otročjo ženo. Je pa tudi baletnik, ti so pa vsi po vrsti pedri. Možakar se najbrž ne zaveda svoje spolne iztirjenosti.

  • Plemenitega rodu, ne priimka je rekel/-la:

    Navadno Jelinčičevo česnanje, v Azerbejdžanu je rešitev. Do kdaj bomo tega pokvarjenca še gledali v parlamentu?

  • CNN je rekel/-la:

    Zanimivo, da “dobra dela” plemenitega najdejo pot v eter vedno ob pravem času. Torej pred volitvami.

    No ja. Zame ni tako zanimivo, saj precej očitno, da se predvolilni boj začenja.

  • orka je rekel/-la:

    banda klero-domobranska..
    .
    pobit zalego to je treba.

  • SVARUNKA je rekel/-la:

    Jelinčič je “pobral” 500.000 €, ki mu jih je nakazala prejšnja Janševa vlada. Zdaj pa tega denarja ni več nikjer. Ali ga je Jelinčič porabil zase? DADAVČNA, DAVČNA, DAVČNE, KJE SI, DAVČNA? ZAKAJ SPIŠ? ZAKAJ MIŽIŠ? ZAKAJ SI SLEPA?DAVČNA NAD JELINČIČA IN MURKA. NAD TATOVE Z DAVČNO IN PROTIKORUPCIJSKO. Ne le protikorupcijska, potipati ju mora tudi davčna. In to oba. In to vsestransko. Jelinčiča in Murka.