21. december, 2008 | Gregor Rozman

klasifikacija ljubezenskih statusov

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

prva stopnja: rjuharica

nedolgo tega me je kolegica spomnila na izraz ‘rjuharica’.

med razumevanjem besede si lahko predstavljamo žensko, ki jo moški zamenja v podobnem časovnem intervalu kot posteljnino. izraz mi je postal tako všeč, da sem ga od takrat naprej uporabljal namesto uveljavljenega izraza ‘črtica’. slednji opisuje kratko usodo ženske v rokah nenasitnega moškega, ki ga vedno znova žejajo novi okusi mednožnih sokov. razlik med pojmoma skoraj ni. rjuharica je črtica, včasih nekoliko daljša, vendar vseeno črtica; odvisna bolj od čistilnih navad moškega kot od njegove čustvenosti.

predvsem pa je rjuharica prijazno dekle, ki ne počaka na zajtrk. rjuharica je tudi popularen način sodobnega osvobajanja, saj ženskam tudi tak način prija, hkrati pa jim še vedno vlada previdnost, da bi se, po nekaj srečanjih, začela v njih prebujati nekakšna navezanost, pri neizkuöeno labilnih primerih celo zaljubljenost. zato slišim dekleta praviti, da je najbolje, ko se s srečanji preneha po treh, morda štirih kontaktih z istim moškim. nato krenejo ponosno naprej, ker se nekako bojijo, da se moški ne bi navezal, postal posesiven, psihotičen, in podobno, kot rade ponosno trdijo za svojo zmago v bitki, ki ne potrebuje zmagovalca.

kakšna rjuharica je posamična ženska pa je odvisno od pripravljenosti, da bi še naprej ležala pri moškem na isti posteljnini. namreč v spontani vnemi poklanjanja in prejemanja užitkov se lahko zgodi, da mornarica po vzoru biblijskega očaka onana nenadzorovano oskruni brezmadežnost posteljnih prevlek.

druga stopnja: ščetkarica.

s sogovornico sva prišla do sklepa, da gre v klasifikaciji ‘ščetkarice’ za žensko, ki ji moški dopusti hranjenje zobne ščetke na svoji majhni kozmetični polici. ker gre za majhen korak za žensko, a velik za moškega, se, tako kot pri vsakem napredovanju, tudi tu lahko pojavijo določeni problemi. kolegica mi je zaupala, da je nekoč zelo rada prespala pri moškemu, ki je imel v omarici, bog ne daj, da bi izvedel, da je stikala, vse polno zobnih ščetk, njeno pa, da je vedno hranil na vidnem mestu. vprašala me je ali bi mu takrat morala izkazati svojo ljubosumnost, pa sem dejal, da za to verjetno ni bilo potrebe, saj je verjetno, podobno kot sem sam, zbiralec zobnih ščetk bivših priležnic. nekateri zbirajo fotografije, drugi zobne ščetke. z dotiki vstopamo v portale in se sprehajamo po prijetno bolečih nostalgijah.

to pa še ni vse. status ščetkarice zna biti öe posebej zanimiv. če moški želimo, da ženska ne odneha, moramo biti dovolj hitri, da se ji ne pustimo ujeti in dovolj počasni za stimulacijo k sledenju. po drugi strani pa je med tekom na proge, katerih dolžina ni znana, še ogromno disciplin, v katerih moramo našo tekačico še preizkusiti. teden ali dva, v katerih je s statusa rjuharice napredovala v status ščetkarice, je premalo za še tako izkušenega tekmovalca na kratke proge.

tretja stopnja: vikend paket za dve osebi.

kolegica mojim umotvorom ni ostala dolžna, saj je klasificirala naslednjo statusno stopnjo, v kateri je razmerje toliko napredovalo, da se ženske čez vikend ne moremo več znebiti. pravzaprav si je niti ne želimo. ščetkarica, ki očitno prija vase zagledanemu mačističnemu egu, je postala vikend paket za dve osebi. ta možnost skupnega preživljanja prostega časa, v katerem lahko osebi svojo ljubezensko navezanost zažneta osladno izkazovati tudi v javnosti, je v generaciji, ki je časovno omejena z izkoriščevalnimi delovniki, nadvse popularna in praktična.

petkovi večeri ponavadi ostanejo nespremenjeni. öe vedno so rezervirani za prijatelje ali ljubimke, slednje le v kolikor je moški prikrit poligamist, sobotni popoldnevi z večeri in nedeljskimi poležavanji pa so še tipično romantični: savna, kino, prebiranje poezije, pogovor ob kozarcu rdečega vina, orehih, siru in rženem kruhu, dolga predigra in nočno ljubljenje, ki se konča z gurmansko nedeljo ali izletom. vse to so zgolj nekatere aktivnosti, ki smo jih deležni v vikend paketu, in v katerem lahko uživa še tako izbirčen in svobodomiseln alfa samec.

vendar obstaja tudi nadomestilo za kvalitetno preživet skupni čas. temu primerno se v naših tipično nenadzorovanih garderobnih prostorih kmalu začnejo nabirati najrazličnejši neznani predmeti. pojavljati se začnejo elementi ženske dnevne, športne in večerne toalete, med katero se nahajajo tudi predmeti, ki jih v življenju še nikoli nismo videli, se jih dotikali, kaj šele uporabljali.

četrta stopnja: pilotka.

ker je bila kolegica na področju odnosov öe dokaj neizkušena, predvsem pa dokaj teoretična, sem si jo drznil podučiti v smeri napredovanja odnosa.

v življenju moškega nastopi obdobje, v katerem mora nekdaj osamljen, a zaprisežen samec kreniti po poti odrekanja. gre za obdobje, v katerem se za večino žensk nadvse spontano, za večino moških pa nadvse načrtno, vikend paket spremeni v pilotko.

v nekaterih gospodinjstvih vse od osemdesetih let naprej poteka boj za posest pilota. gre za daljinski upravljavec za udoben prikaz teve vsebin, za katerega posestvo so dovoljeni tudi udarci pod pasom. sčasoma moški podleže ženski diplomaciji, saj nekdaj predvsem športne in pornografske vsebine hitro zamenjajo družinski filmi ali umetnostno drsanje.

neusmiljen primer ženske diplomacije je navedla tudi kolegica. nekoč je bivši partner gledal odlično nogometno predstavo, istočasno, na drugem programu pa je bilo nadaljevanje neke milnice. ker je bil prvi pri teveju, partner pilota ni hotel izpustiti z rok. kolegica, takrat še izkučena pilotka, se je poslužila nadvse podlega prijema. lisičje je priznala poraz, čez čas pa začela z božanjem in masažo njegovega mednožja. nadaljevala je oralno. v nekem trenutku je bil lastnik pilota v seksualno nogometnih nebesih, že v naslednjem pa je v ud vgriznila in ga držala vse dokler ji ni predal daljinskega upravljavca.

prenos vršenja pravic pilotke in dolžnosti pilota ima tudi svoj simboličen pomen. v tem statusu nadvse spontano - ali pa nadvse načrtno - moški postane teve sprejemnik, ženska pa njegov upravljavec. najpogostejši gumbi, na katere pritiska, so: po službi takoj domov, roza je najlepša barva za najino spalnico, pozabi prijatelje, ker boš le z menoj hodil ven, pivo je v hladilniku in ne v sosednjem lokalu, ne bodi požrešen, da ne boš dobil trebuha, ter druge funkcije.

če dišeče masaže, sesanje stanovanja, likanje perila, pripravljanje specialitet in podobna tradicionalno ženska opravila moškim postanejo lahko izvedljiva, je razmerje prešlo v nevarno stopnjo, ki jo v razvrščanju partnerjev v statusne stopnje občutimo le moški: copata.

zaradi odraščanja v permisivnih okoliščinah, ki dandanes rezultirajo v svobodnjaökem narcisizmu in neizkušenosti v teku na dolge proge, sva se klasifikaciji s kolegico približala koncu.
“zdaj pa te prosim, da vstaneš in greöš,” me je prekinila, “preobleči moram posteljo!´

gregor rozman

(na koncu tega osnutka, ki bo vključen v knjižno izdajo dučetu različnega obsedenca cruxa ansate, vam avtor želim srečnga pa zdrauga nula devet nadčrtano)

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
7 x komentirano
  • klemen je rekel/-la:

    Kje so stare kolumne ?
    Sej ne da te niso ql ampak….
    Tudi tebi srečnega ter zdravga

  • Grof Monte Kristo je rekel/-la:

    Zelo duhovito :) , bravo Gregor!
    Želim ti še naprej takega ustvarjalnega poleta in tu pa tam kakšen otoček srčnega miru.

  • sanja je rekel/-la:

    uh, krut tale “neusmiljen primer ženske diplomacije”
    Drugače pa.. če so dišeče masaže stopnja za copato, je pa res najbolje, da vstaneš in greš :)

  • jurij je rekel/-la:

    seveda so, dišeče masaže, o šit…

  • zelva_ je rekel/-la:

    He he, ko sem že mislila, da sem podobno (tvoje) že prebrala nekje, me je zadnji level presenetil in čist nasmejal;) Kul!

  • NoMercy je rekel/-la:

    Občasniki
    Razumna bitja, ki se družijo zaradi skupnih interesov in vzajemnih užitkov. Drg drugemu ne podtikajo znamenj zavzemanja prostora in časa.

  • gregor rozman je rekel/-la:

    nomercy, ker gre za klasifikacijo ljubezenskih standardov, ki zavzemajo vedno več prostora in časa, bi klasifikacijo fukaških nadstandardov prestavili na drugič.

    pa vsem vesel praznik potrošništva in ne zapravite priložnosti ene tristopetinšestdesetinke za spravo z ostalimi člani družine (če jih sploh imate oziroma spoštujete)!