13. marec, 2010 | Denis H.

Ritmi prihajajoče pomladi

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Že tretjič v dveh letih, je očitek, ki ga je slišati v krogih ˝poznavalcev˝ elektronske scene pri nas. Res je, Roger Sanchez nas je obiskal v letu 2008, in tukaj se je ustavil tudi lansko leto. Vsako leto enkrat, bi lahko rekel. Vendar je to res nekaj slabega? Ali v Sloveniji sploh imamo neko ˝sceno˝? Imamo kar nekaj klubov, imamo celo neko namišljeno ˝podzemlje˝, a vendar, roko na srce, celo v teh temačnih neurejenih prostorih je izbira glasbe večkrat bolj primerna predvajanju na popularnih televizijah, kot nekim resnim debatam o izvoru in gradnji elektronskega plesnega okusa.
In zakaj potem biti razočaran nad nekom, ki opravlja svoje delo dobro in izvrstno? Roger sicer ni eden tistih, ki so vso stvar zakuhali. Njegov debut leta 1994 v samozaložbi pri One Records, ni imel velikega odziva, a vseeno ravno prav, da so ga opazili kot DJa, čemur se je kljub že dolgoletnim izkušnjam še bolj posvečal. Dominikanec, ki se ne opredeljuje za nikakršno zvrst, kot pravi sam, je naklonjen tako roku, disku, soulu in predvsem latinskim ritmom salse, pa svoj veliki met doživi leta 2001 s hitom ˝Another Chance˝, ki je bil posnet za album First Contact. Kos pristane na prvem mestu UK Singles Charts in nedvomno je k temu pripomogel tudi izjemno čustven video. Pesem je danes ravno po zaslugi le tega že mala himna v bolj nežnem pristopu k plesni glasbi. Svojo producentsko pot leta 2003 pa okrona tudi z osvojenim Grammyjem kot najboljši remix za skupino No Doubt za pesem Hella Good. Od takrat je množici vedno bolj poznan po malce bolj popastih uspešnicah z naslovi Turn on the Music, Lost, Not Enough in sodelovanju z velikani popularne glasbe, kot so Madonna, Robin, Depeche Mode. A vendar sem ter tja se za imenom S-Man pojavi tudi v globljih oblikah, ki ostanejo po večini preslišani.
A vendar produkcija nikoli ni bila merilo tistega, kar nam t.i. velikani prinesejo s svojimi vrtenji na samih zabavah. Njihova moč so dolgoletne izkušnje in poznavanje trga, ki jim omogoča preklop med tistim, kar žele sami in tistim, kar zahteva množica. In takšen je tudi Sanchez. Verjetno ne bomo slišali najbolj inovativne in temne glasbe, kar jih ponuja neizmerno ustvarjanje v današnjem času, vendar v vsakem primeru pa bomo dobili zabavo, ki so vsaj v naših koncih danes bolj izjema, kot pravilo.

Več o samem dogodku na organizatorjevem Fb profilu.

Roger Sanchez - Another Chance


Vir: Youtube, avtor: Zarmk

Roger Sanchez - You can’t change me


Vir: Youtube, avtor: megamanxhunter

The Cube Guys - Te Quiero (Roger Sanchez Extended Remix)


Vir: Youtube, avtor: j0nai


Roger Sanchez - Free (Gregor Salto & Madskillz Remix)


Vir: Youtube, avtor: arreatface

Roger Sanchez - Noneya


Vir: Youtube, avtor: IntimoTS

denis h.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
2 x komentirano