7. oktober, 2010 | Jan Šiško

Posvet Predrzna Slovenija

V Mestnem muzeju v Ljubljani so štiri organizacije organizirale posvet o spremembah v organizaciji in načinu delovanja visokošolske in znanstveno-raziskovalne sfere.
 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS

Posvet so organizirali: Odbor za obrambo visokošolskega in znanstvenega dela, Delavsko-punkerska univerza, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije in Neodvisni sindikat delavcev ljubljanske univerze.

Vabilo na posvet in program posveta
.

Prvi del posveta:

Drugi del posveta:

Na temo Drzne Slovenije si lahko pogledate tudi: Posvet o nacionalnem programu visokega šolstva 2011-2020, ki je na predlog ministrstva potekal konec septembra na Pravni fakulteti v Ljubljani.

 


 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS
20 x komentirano
 • Q_ je rekel/-la:

  Močnik, vrhunsko!!!!

  • britev je rekel/-la:

   DA SMO DRŽAVA SKORAJ BREZ PRAVIH VODITELJEV, DA NI VEČ KREKOV,

   VOŠNJAKOV, ERLIHOV, SLOMŠKOV, JE kriva dolgoletna partijska selekcija kadrov ! Te

   so komunisti pridobivali, regrutirali samo iz svojih vrst, sorodstvenih in ideoloških !

   PARTIJCI SAMI, KOMANDANTI IZ PARTIZANSKIH VRST, SKORAJ BREZ IZOBRAZBE, SO

   FORSIRALI SVOJE , ČESTO V ŠOLAH, PO ZNANJU, PODPOVPREČNE OTROKE ! IZ

   PARTIJSKE POPULACIJE, KI JE ŠTELA 6 % SLOVENCEV, SE NI MOGLA RAZVITI

   ZDRAVA DRUŽBA, KER JE VSE DRUGO BILO IZLOČENO !

   PRAVI PRIMER, KAKO JE NAPREDOVALA POPULACIJA PREGNANCEV, TISTIH IZ

   LAGROV V ŠPITALU , JE ŽIV DOKAZ, KAJ LAHKO NAREDI NAŠ ČLOVEK, KI JE ŽIVEL

   V SVOBODNEM SVETU ! DVA KARDINALA, KOPICO UGLEDNIH DOKTORJEV

   ZNANOSTI, ŠKOFOV, OPERNIH PEVCEV, PISCEV , FILOZOFOV, FINANČNIKOV ITD…..

   TUDI V CERKVI NISO NAPREDOVANJA , PRIZNANJA, SO REDKA !

   REVOLUCIJA JE NAPLAVILA 1200 NARODNIH HEROJEV, SPOMENIČARJEV,

   ZASLUŽNIH , NE PRIZNAJO PA, DA SO V BANKROT SPRAVILI ŽE DVE DRŽAVI,

   NAZADNJE NAS BODO ŠE SPRAVILI OB DOMOVINO ! UBOGI MOČNIK, močnik pač !

  • KAKTUS je rekel/-la:

   KAJ PA KUMROVŠKO PARTIJSKO FARMO SI POZABIL, OD TAM JE SEDANJI “CVET “, TA PUŠELJC, KI NAS TRENUTNO VODI, V MALORO ! !

  • MEFISTO je rekel/-la:

   BRITEV, ko si omenil močnik z malo začetnico, si najbrž imel v mislih nekdanjo jed siromakov.

   Zdaj ga pišejo pa celo že z veliko začetnico, ker je postal duhovna hrana intelektualnih siromakov.

   KAKTUS, če imaš že do kumrovpke visoke politične šole tako omalovažujoč odnos, kaj si potem šele misliš o tri do šest mesečnih srednjih političnih šolamh, s katerimi je bila tudi nepismenim priznana srednja izobrazba, na podlagi katere jim je bila oprta pot na vse visoke šole in fakultete, tudi na kumrovško politično akademijo..

 • MEFISTO je rekel/-la:

  S FDV bo zagotovljeno le podzemlje.

  • angie je rekel/-la:

   Spet si falil puščico, kot vedno.
   ž
   Prof. dr. Močnik nikoli ni bil na FDV, si že slišal za FSH, vsevedni?

  • MEFISTO je rekel/-la:

   PRORAČUNSKI STROŠEK, z Močnikom ali brez njega je FDV podzemlje.

  • čistalopata je rekel/-la:

   V podzemlju, pardon Peklu, je že tvoj prestol?
   Hočeš konkurenco?

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Dokler bo še na svetu kak levičar slovenskega kova, bo za nas vse dovolj dela.

 • mach je rekel/-la:

  No, bravurozno upehani profesor močnik je že po eni sami dopuščeni repliki druge strani očitno pogrnil na izpitu…

  • KAKTUS je rekel/-la:

   MACH @ , HVALA TI, MALO SI NAPISAL IN VELIKO POVEDAL ! NE VEM, ČE BO TO PREPRIČALO ANGIE !

 • Cvetka je rekel/-la:

  Dean Komel citira osnutek RISS 2011-20 (min 56): “Eden od sekundarnih ciljev študijskih programov na terciarni ravni mora biti tudi, da študent že me študijem vzpostavlja mrežo stikov z delodajalci in inštitucijami” … ” ter v tem času že skuša vzpostaviti svoje podjetje.” vmes pa smeh.

  Z vsem spoštovanjem do srenje, ki se je tam zbrala! Ampak kaj je tu smešnega?! To, da študent pomisli že med študijem (!) kaj bo delal/kako bo služil kruh/kako bi lahko apliciral pridobljeno znanje, po končanem študiju?? Ne pravim, da je povezovanje z delodajalci naloga profesorjev. Bi pa povezovanje/praktično usposabljanje moralo biti vsekakor nujni del izobraževalnega procesa in torej spodbujanje k temu (zakaj pa ne tudi k ustanovitvi lastnega podjetja?) tudi v domeni Fakultete ali Univerze!

  Mislim, da ima smeh v dvorani ob tem citatu veliko opraviti s tem, da so bili na posvetu prisotni ljudje, ki jim o konkretnih povezovanjih s poslovnim okoljem nikoli ni bilo ali jim ne bo treba razmišljat. Precej samozaverovano in ozkogledno od njih torej.

  • Nemi je rekel/-la:

   Študent naj se muči s planiranjem kariere, dobro plačani, ki bi tudi morali kaj storiti, pa si bodo še naprej vrtali po nosu in zehali. Družba bi morala razmišljati, kako bi koristno uporabila ljudi z različnimi talenti, ne pa da poslušamo, kako so koristni le tehnični kadri, ki naj bi edini prinašali denar, družboslovje in humanizem pa je treba kar ukiniti. Ja, najbolje, da tako naredimo, da bomo še večji idioti, odvisni od Bigbrotherjev, Kmetij in ostalih smeti.
   Tako opevana poslovna miselnost je naprimer to, da ne izdajamo zahtevne literature, ker je itak nihče ne bere, ampak tiskamo samo bedarije , ki jo raja množično kupuje in tako postanemo še bolj neumni.

  • Nemi je rekel/-la:

   Se opravičujem, *jih

 • xrayspex je rekel/-la:

  hecno je to, da ministrstvo odvrača študente od študija, kar je njihova prioritetna naloga. namesto tega jih niti med samim študijem ne ubrani pred poslovno miselnostjo, ki je je itak povsod dovolj - in ne pozabite, da smo prav zaradi te miselnosti v tej krizi.

  • Cvetka je rekel/-la:

   ministrstvo bi moralo ubraniti študente pred poslovno miselnostjo? torej bi jim moralo omogočiti idealni svet, kjer se cedita znanost in vednost?

   jaz sem bila v tem sistemu precej časa. in v teh letih so mi profesorji na predavanjih omogočili vpogled v nekaj znanstvenih teorij. v veliki meri pa v njihove večinoma (ne vsi!) zelo narcisistične osebnosti. velikokrat sem se počutila kot publika za njihove ege. ali celo kot nujno potrebni element, da sistem pač deluje in da fakulteta z mojim vpisom dobi denar.

   na kratko: zelo sem pogrešala konkretno vez med znanostjo in svetom v katerega naj bi po diplomi vstopila. na fakulteti nisem dobila nobene vizije. namesto tega sem dobila občutek, da je edina prava pot, da se vpišem na podpilomski študij in potem ostanem na visokošolski ustanovi, kot moji profesorji.

   p.s. sicer pa ni čisto tako, da profesorji do zdaj niso sodelovali pri “vzpostavljanju mreže stikov med delodajalci/inštitucijami” in študenti. po (svoji) potrebi tudi posredujejo kontakte. še posebej pa gajstnim študentkam, ki potem postanejo njihove ljubice ali žene.

 • britev je rekel/-la:

  DA SMO DRŽAVA SKORAJ BREZ PRAVIH VODITELJEV, DA NI VEČ KREKOV, VOŠNJAKOV, ERLIHOV, SLOMŠKOV, JE kriva dolgoletna partijska selekcija kadrov ! Te so komunisti pridobivali, regrutirali samo iz svojih vrst, sorodstvenih in ideoloških ! PARTIJCI SAMI, KOMANDANTI IZ PARTIZANSKIH VRST, SKORAJ BREZ IZOBRAZBE, SO FORSIRALI SVOJE , ČESTO V ŠOLAH, PO ZNANJU, PODPOVPREČNE OTROKE ! IZ PARTIJSKE POPULACIJE, KI JE ŠTELA 6 % SLOVENCEV, SE NI MOGLA RAZVITI ZDRAVA DRUŽBA, KER JE VSE DRUGO BILO IZLOČENO !
  PRAVI PRIMER, KAKO JE NAPREDOVALA POPULACIJA PREGNANCEV, TISTIH IZ LAGROV V ŠPITALU , JE ŽIV DOKAZ, KAJ LAHKO NAREDI NAŠ ČLOVEK, KI JE ŽIVEL V SVOBODNEM SVETU ! DVA KARDINALA, KOPICO UGLEDNIH DOKTORJEV ZNANOSTI, ŠKOFOV, OPERNIH PEVCEV, PISCEV , FILOZOFOV, FINANČNIKOV ITD…..
  TUDI V CERKVI NISO NAPREDOVANJA SLUČAJ, NAPREDOVANJA IN NAGRADE SO REDKE !
  REVOLUCIJA JE NAPLAVILA 1200 NARODNIH HEROJEV, SPOMENIČARJEV, ZASLUŽNIH , NE PRIZNAJO PA, DA SO V BANKROT SPRAVILI ŽE DVE DRŽAVI, NAZADNJE NAS BODO ŠE SPRAVILI OB DOMOVINO ! UBOGI MOČNIK, močnik pač !

 • KAKTUS je rekel/-la:

  KAJ PA KUMROVŠKO PARTIJSKO FARMO SI POZABIL, OD TAM JE SEDANJI “CVET “, TA PUŠELJC, KI NAS TRENUTNO VODI, V MALORO !

 • rukar je rekel/-la:

  Britev, kaktus in na tej kumrovški skali se je pozidal cekret,

  IZ KATEREGA SMRDI, SMRDI, JOJ KAKO SMRDI !

 • KAKTUS je rekel/-la:

  MACH @ , HVALA TI, MALO SI NAPISAL IN VELIKO POVEDAL !