15. april, 2011 | Vest

Golobič po seji sveta Zares

Svet stranke Zares nasprotuje nadaljevanju gradnje bloka TEŠ 6. Investicija je razvojno zgrešena, okoljsko sporna, finančno nevzdržna in zelo slabo vodena, je včeraj sklenil svet stranke.
 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS

Vir: Zares / Vimeo

 


 • DELICIOUS
 • Google
 • RSS
74 x komentirano
 • dado je rekel/-la:

  Zadovoljstvo žalostno bo,
  dokler lažnjivemu kljukcu se ne bo izšlo!
  Vsi že vemo, kako!

 • angie je rekel/-la:

  Se strinjam!
  Investicija je nedvomno razvojno in okoljsko zgrešena (kdo razen Rusov pa še kuri lignit?! - sodobni svet grev obnovljivo ali trajnostno smer!
  Najbrž je tudi finančno nevzdržna, glede na krizo.

  Kako pa je bila vodena, naj ugotovi računsko sodišče! Zato ga imamo.

  • Samvrag je rekel/-la:

   10% našega lignita zmešamo z 90% Indonezijskega- uvoženega. in veselo svinjamo dolino. ter kupujemo točke za onesnažen zrak. To je ta svinjarija T6. Morali so pa nekateri kar dobro zaslužiti, da se je cena tako megalomansko dvignila.Mar bi pričeli z gradnjo nuklearke. To je vsekakor najbolj čista energija.

  • angie je rekel/-la:

   šaleška dolina potrebuje enega Macerla, da jih spravi k pameti.

   kje se skriva Vane Gošnik?

  • konec je rekel/-la:

   naši severni korejci vedo vedno vse…….ha, ha,ha, ha, ha, …ideologija pač nima dvomov, čeprav zamegli razum…..ha, ha, ha,ha, ha,

 • cvek je rekel/-la:

  Sinoči na “POGLEDIH ” ves načet , s KRESALKO vred ! Takole tojmačijo ti kopitarji nastalo

  situacijo .:”NIČ ne moremo, boljših od nas ni , rezultati referenduma pa ni nezaupnica njim

  in vladi, ampak kar celotni politiki !” Tako kot tista ” leva raca “, vsi v politiki so enaki, vsi

  kradejo !

  Zelo povoženega sem opazil g.POTRČA, ko je moral potrjevati ugotovitve ostalih

  udeležencev na “vročem stolu, na info- TV , pri Vodušku !

  • Samvrag je rekel/-la:

   Aha, Cvek si spet tolče po glavci. Kar naj nadaljuje, ko bo ves v dili, bo pa tiho.

 • petrovc je rekel/-la:

  ANGIE: ti si, dokazano: bedak, prevarant, delomrznes, hujskac in laznjivec!!!!

  1. Nikjer ni Grega govoril, da se investicijav TES, USTAVI! Govoril je o narocenih NOVIH STUDIJAH in novem tehtanju projekta!!!!
  Vsi, ki se pa spoznamo na stvari, pa vemo, da so STUDIIJE BLEF za ogromno denarja! Torej se investicija samo se izatno DRAZI, vsaj za razliko PATRIJ, ki so jih “popusili, financno”!

  2. Na eni lepi strani o Kajuhu si se spet umazano usral! Ne mores iz svoje koze in PLJUVAS kjer je treba in kjer ni!
  Stavek: “Naprej kultura!”
  Nic ne pomeni, da LEVAKI naprej, zaostali, zaostali, desnicarji pa v jame!
  Nic ne pomeni, da smo desnicarji sovrazno nastrojeni do Kajuha ali dela g. Nikolovskega!
  Tako priblizno si umazal in SPET DELIL nasa custva!
  Kot kar je dobrega je levega, z dsne prihaja samo zlo!
  In nisem ti hotel tam presteti tvoje zanikrne kosti!

 • angie je rekel/-la:

  petrovc,
  mene lahko ignoriraš! Pravzaprav mi s tem narediš uslugo.
  Primož Cirman v Dnevniku:”Kaj imajo skupnega šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) in oklepniki finske Patrie? Če odštejemo Jožeta Zagožna, ki se tako ali drugače pojavlja v obeh zgodbah, pri čemer vsaj pri eni trdi, da z njo ni imel nič, zagotovo to, da gre za dve paradni državni investiciji, ki bosta skupaj stali poldrugo milijardo evrov.

  Njun velik “minus” je, da ju v času krize ne moremo upravičiti s “keynesianskimi” argumenti. Domače gospodarstvo bo imelo od gradnje TEŠ 6 in nakupa osemkolesnikov v primerjavi s končno vrednostjo obeh projektov bore malo. Medtem ko bodo v Šoštanju večino pogače dobili Alstom in banke, oklepnike v Sloveniji le sestavljajo po finskih navodilih, končni izkupiček protidobav pa verjetno še zdaleč ne bo pokril vrednosti nakupa.

  Oba projekta sta postala vroči politični zgodbi. Če je TEŠ 6 za zdaj “le” razklal koalicijo, so oklepniki pomagali odločiti zmagovalca zadnjih parlamentarnih volitev. Čeprav sta oba sporna projekta luč sveta s formalnim podpisom dogovorov ugledala v času mandata Janeza Janše, jih je vlada Boruta Pahorja v tem času že “posvojila”. Patrio zaradi miru pod koalicijsko streho, kjer še vedno sedi tudi formalni podpisnik pogodbe, TEŠ 6 pa zaradi prepletenih energetskih, političnih in lokalnih interesnih silnic v ozadju projekta.

  • konec je rekel/-la:

   naši severni korejci vedo vedno vse, pa še udboDnevnik vsakodnevno berejo….…….ha, ha,ha, ha, ha, …ideologija pač nima dvomov, čeprav zamegli razum…..ha, ha, ha,ha, ha,

  • Samvrag je rekel/-la:

   Konec- MONA ti pa Demokracijo in Požar report, zato pa si tako dobro obveščen.

 • Lahek je rekel/-la:

  Naj gre raje njive orat!

 • petrovc je rekel/-la:

  ANGIE: oooohhhhh, kako rad bi se izognil tvojim kupckom za vsakim vogalom,pa smrde do neba! In nekdo jih mora pocistiti!
  Takole, rad bi te ignoriral pa: lazes, hujskas, se sprenevedas in pises bedarije. Pri tem pa za razliko od SAMVRAGA, SVARUNA, TONIJA, ki so samo TOTALNI IDIOTJE, si ti tudi totalni idiot, samo z neko samooklicanio avro RAZSODNIKA, ki si si jo nadel! In hochstaplarsko razlagas stvari kot bi bil vesoljni razsodnik, kot bi posesal vso modrost sveta, si pa poden od podna!
  TE SUMIM, DA SI JOKL! En tak zagaman komunist!!

  Pa poglejmo!
  1. Kje pa sem kaj pisal, da imata TES in Patrie kaj, projektno, skupnega!?
  Govoril sem samo o RAZLIKI stroskov gradnje v obsegu, naprimer ,visine pogodbe za Patrie!
  Slo je za vsoto razlike po oceni!

  2. Domace znanje, projektiranje in strojegradnja in elektro oprema, bodo imele samo toliko, kolikor TVOJI, LEVI niso UNICILI! Torej NIC! Ziveti pa je treba!

  3.TU PA TI POSTENO DAM PRAV!!!! Ce bi tako realno ocenjeval, bi te samo hvalil!
  Res je, OKLEPNIKI so odlocili volitve 2008. Samo kdo jih je lansiral in kdo je bil prizadet! To pa v analizi molcis! Bila je na od niza afer, da se unici Janeza!
  In ti si bil z obema rokama do komolcev v “marmaladi, ko si ga obtozeval, brez tega, kar sedaj sam hoces (glej tc.:5)

  V osnovi pa se osebno zavzemam za gradnjo TES! Energija bo vse drazja! Jedrska je smrtna past! Reke ne moremo zajeziti vsevprek,.da ne izcrpamo talnice! Soncna in vetrna pa nista za voznjo v pasu! Pa tu ne bos razmel!

  4. Obsodil si Janso, stokrat, za Orozje, za Patrie, za ……Zgoraj obsojas tudi g. Zagozna! Brez dokazov, hkrati pa zase, ce ti ustreza, klices vesoljni sodni sistem in se nanj sklicujes! In isces pravico, ki jo drugim odreka!

  5. angie je rekel/-la:
  15. april, 2011 ob 10:53
  Slovenceljni, horda!
  vsakega človeka linčate, še preden je kakršenkoli v pravni državi za to postavljen organ, nastopil z dokazi na sodišču. O presumpciji nedolžnosti - dokler ni sodbe na sodišču! - se vam ne sanja
  Ko vidim zgornje smeti, me je v vašem imenu sram - da dihamo isti zrak in gledamo isto sonce

  6./ Citas, poslusas, ko se ti zdi,. kot ti ustreza ali kot ti da razum!
  5.1 Govor g. Grega! Si ga sploh posludsal, razumel, dojel?!
  5.2 Knjiga Alekseja Maksimovica Peshkova! Ali nisi prebral prave, al pa imas kak TITOISTICNI prevod iz 1950! Peshkov je bil ZADRT komunist, ki je unicil celo generacijo RU neznih umetnikov! Stalin se je z njim slikal kot z NIKOMER drugim! Napisal je dve obuzujoci knjigi o Leninu!
  In tega kar nam ti ponujas ni bilo nikjer!
  Sploh pa je apliciranje necesa, kar ni, na nekoga, ki ne politicno, ne po cloveski plati, ne po zlu, ni enak temu BANDITU oktobrske revolucije, NI PRIMERNO! Pusti g. Zagozna pri miru.

  Toliko, vzel sem si ze prevec dragocenega casa, pa se PRIJATELJU, CLOVEKU, sem obljubil, da se z vami ne bom vec ukvarjal ta teden!

  • Samvrag je rekel/-la:

   Ovca je spet spuščal svoje bobke iz katerih se ne da razbrati kaj sploh hoče. On je ves srečen, da kaj napiše, pa ni važno kaj. Čisti pripadnik opozicije.

  • angie je rekel/-la:

   petrovc, daj nazaj na glavo kučmo, da ti ne odnese pokrovke s piskra.

 • petrovc je rekel/-la:

  SAMVRAG: v nedeljo, v nedeljo bos ti prestet, oplajban, premerjen, zazahnan!
  Bos na skupnem imenovalcu z SVARUNOM!

 • angie je rekel/-la:

  Iz današnje Mladine:”Po mnenju dr. Luke Omladiča z ljubljanske FF so pri HSE in TEŠ slovenski prvaki ‘farbanja na zeleno’, torej predstavljanja v bistvu onesnaževalne dejavnosti kot zelene, eko , trajnostne. Z zadnjo potezo, ko so v zagovor TEŠ vpregli t.i. klimatski skepticizem, so prestopili še zadnje mejo žalitve javne inteligence”

 • Forestina je rekel/-la:

  http://tvslo.si/#ava2.102700229;;

  banke in darja radić

  25.00 - 27.15 - 30.50

  • Forestina je rekel/-la:

   http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042438714

   Haaška farsa

   Sodnostatistično je bil zločin proti človečnosti na območju nekdanje Jugoslavije množično storjen, ni pa nobenega dokaza, da je ICTY sprožil kakršno koli katarzo, kot jo je denimo nürnberški proces. Prej nasprotno, zasejal je občutek, da je pravičnost stvar porazdelitve grehov v skladu s političnimi interesi evropskih držav in ZDA, pri čemer niti ni jasno, kakšen je njihov namen. Balkancem dopovedati, da so navadni barbari? Ali zgolj prek njih prikrivati lastno barbarstvo? Ante Gotovina, ki mu vojaški dril pere možgane od njegovega sedemnajstega leta, ko se je znašel v francoski tujski legiji, je prej žrtev kot storilec tega barbarstva.

 • MEFISTO je rekel/-la:

  SAMVRAG, ANGIE in SVARU spadajo le še v kak slabši potujoči cirkus.

  Tam bi lahko za simbolično ceno vstopnic nastopali kot resnični ekstremni idioti.

  Še igralskega talenta, ki ga nimajo, ne bi potrebovali.

 • petrovc je rekel/-la:

  Brane Piano, Celje
  sob, 16.04.2011, 07:00

  Direktor velenjskega premogovnika 
o škodljivosti odločitev vlade, ki dražijo TEŠ6 in odganjajo ugodna posojila.

  Velenje - Četrtkove odločitve vlade o šestem bloku šoštanjske elektrarne bodo projekt podražile, zaustavile pa ga ne bodo. Če namreč ne bo državnega poroštva za 440 milijonov posojila EBRD, se bodo povišali stroški financiranja. Tako vladne sklepe komentira Milan Medved, direktor Premogovnika Velenje………..Torej tudi predvideno prodajno ceno električne energije, ki se bo po napovedih zaradi vse večje porabe še naprej povečevala….. Sprašujem se, koliko bi ob takšnih pogojih znašala investicijska vrednost elektrarn spodnjesavske verige ali druga jedrska elektrarna.«

  • Samvrag je rekel/-la:

   Medved speljuje vodo na svoj mlin.Tisti velenjski rudnik bi morali zapreti že takoj, ko smo pogruntali, da preveč svinjamo okolje. Njihov lignit še za v peč ni bil dober, mogoče je dajal malo več toplote kot drva, smrdel pa je tako, da bi moral pozimi v jutranjih urah, ko so bila še v veliki meri individualna kurišča, nositi gasmasko. Posebno po takih dolinah, kot je Zasavje. In za 10% smrdljivca, ki ga mešajo med uvožen indonezijski premog, ni vredno, da rudnik obstaja. Ta rudnik živi samo še zaradi politike, ljudem je pač treba dati možnost zaslužka, čeprav produkt ni rentabilen.

  • Samvrag je rekel/-la:

   Pri hidroelektrarnah pa nihče ne pomisli, koliko obdelovalne zemlje, gozdov in tudi že naseljenih področji je potopljenih zaradi akumulacijskih jezer. Tam se spremeni tudi klima, naseli se megla, bivanje postaja odvratno že zaradi insektov. Bioklima se popolnoma spremeni. Zato so atomske elektrarne edini vir res čiste energije Seveda Japonska zaradi geoloških premikov res ni primeren kraj za atomske elektrarne, je pa tudi res, da se je v zgodovini človeštva prvič zgodilo, da je potresnim sunkom sledil tako katastrofalen plimni val ali cunami. Bojim se, da bodo take in podobne katastrofe čedalje bolj pogoste.

  • angie je rekel/-la:

   petrovc,
   a si že kdaj slišal za lobiranje?
   no, to se gre direktor velenjskega premogovnika.
   celo v oddaji Saše Hribarja o nekih junakih mu je saško dovoli, da je sadil rožice o svojem čudovito zdravem lignitu

 • petrovc je rekel/-la:

  MOJI LUBI KRANCI :
  Jutri nesemo BOGANCE zegnat!!!

  In iskreno cestitamo nasemu Janezu in nasi Urski za blizajoc se srecen trrenutek, rojstvo sina!
  Iskreno in iz srca, koncno dvoje veselih dogodkov!

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Jutri bomo praznovali že drugo, cvetno nedeljo, v okviru velikonočnega časa.

   Še posebej mi je ljubo, da smo ravno med velikonočnim časom izvedeli, da bosta naša Urška in Janez kmalu zibala.

  • angie je rekel/-la:

   kakšen kič tole zgoraj!
   Kitsch, razumeš, petrovc.
   Kićedraj, razumeš, mefić?

 • petrovc je rekel/-la:

  Samvrag je rekel/-la:
  16. april, 2011 ob 14:46
  …….. je pa tudi res, da se je v zgodovini človeštva prvič zgodilo, da je potresnim sunkom sledil tako katastrofalen plimni val ali cunami……

  SAMVRAG: to kar si napisal niti PRIBLIZNO NI RES!!!!!!!
  Cunjami, ki je poplavljal samo desetlet nazaj, je imel 45 metrov!!!! In to ni prvic, mnogokrat se je to ze zgodilo v zgodovinio clovestva!!!!

  In aj predlagas? Bos hodil pes? Si bos svetil z sveco? Bos meso hranil v peci, v pepelu, namesto hladilniku!? Bos kosil travo s koso? Bos kuril na drva in ogreval? Takole 50m3 drv za druzinsko skromno hiso na leto? Seveda bukovih! Bos brez telefona, TV, …..? TOJA zena pa brez DIDLNA, ker ti vec ne mores?

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Petrovc, kako si upaš ugovarjati Angie, ki se s SAMIMVRAGOM izobražuje pri Dnevniku

   Včasih kako malenkost prebereta tudi v nič boljšem Delu.

   Za ekstremna idiota je tudi to že veliko.

  • Samvrag je rekel/-la:

   PetrOvca tisto o 45 m seje pa rodilo samo v tvoji zblojeni glavi. Verjetno si gledal tisto amerikansko limonado, ko je morje plusknilo čez bregove, ti bebček si pa mislil, da je bilo to vse res Možgansko zamegljeni debilček.

  • Samvrag je rekel/-la:

   Ovca- pa še enkrat napiši, da bomo vsaj vedeli kaj si hotel povedati. Res ne vem kaj pomeni DIDLNA.

  • MEFISTO je rekel/-la:

   SAMVRAG, dobo veš, da je dildo nekaj podolgovatega in trdega , vendar se sprenevedaš.

   Če se ga že ne spominjaš iz afere LDS z bulmastifi, vprašaj svojo ženo, kaj najbolj pogreša pri tebi.

 • nostradamus je rekel/-la:

  samo, da je prepir, pa je tukaj sreča doma

 • Samvrag je rekel/-la:

  leta 2004- cunami v Indoneziji- 220.000 mrtvih, ni bil pa 45 m visok, kot se je sanjalo Ovci.

  • jebiveter je rekel/-la:

   ….. ne bluzi neumnosti o stvareh o katerih pojma nimaš…..rušilni val tsunamija je lahko tudi višji kot 100m, odvisno od vzroka, kateri ga povzroči, ki ni rečeno, da je to izključno potres…izvoli se podučiti !!!

   http://sl.wikipedia.org/wiki/Cunami

 • petrovc je rekel/-la:

  SAMVRAG: bo pa treba se kaj prebrati o tihomorskih otokih, pa kaj iz arheologije!
  Pa sem danes dobre vpkje:
  -JUTRI NESEM BOGANCO V CERKEV!
  -IN VESELIM SE SKUPAJ Z JANSO Janezem in Ursko, tema korenima Krancema, zaobljubljenima si v cerkvi SRCA JEZUSOVEGA, v osrcju nasih gora, ob prelepem trenutku ki bo imel vrhunec ob rojstvu SINA! Bog ju blagoslovi in nas, kar nas je dobrih ljudi!

  JUTRI, jutri, moj Samo VRAG, pa bova imela veselico! Danasnjega dne ne kvarim z blatom!
  Veselim se veselja Janeza! In pijem SAMPANJEC! BOG Z NAMI!

 • MEFISTO je rekel/-la:

  Upajmo, da bodo tudi SAMVRAG, ANGIE in Svarun ob velokonočnem času našli nekaj notranjega miru, da jim ne bodo šle po glavi same neotesane neumnosti.

  • angie je rekel/-la:

   od RKC zapovedanih praznikov ne praznujem, to bi si lahko že zaponil. ne farbam jajc in ne korakam v procesijah in ne nosim butaric ipd ipd… še šunke ne žrem.

   če vas druge to zabava, samo izvolite.

   (petrovc, tvora razglednica izpod vršacov je nemogoče kičasta.
   no, naj ti tekne tvoja potička, kar igraj se naprej.

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: za SAMVRAGA, ANGIJA, SVARUNA, TONIJA, ni pomoci! Odrekel se jih je Bog!
  In NIKOLI ne polozimo orozja, dokler se ta bitka ne dokonca!

 • petrovc je rekel/-la:

  AFERASI: no, sedaj pa boste imeli vzrok, da boste lahko KRICALI:
  “KRIV JE!”

  Tu pa boste lahko trdili, da je Janez kriv in da imate, boste skoro imeli, dokaze!
  Pri nosecnosti prelestne in v Celju IZJEMNO priljubljene URSKE in rojstvu SINA svojemu ljubemu Janezu!
  CESTITAMO OBEMA IZ SRCA! In se vsaj DVAKRAT naj nas Janez in Urska takole razveselita!

  Patria familia et res politica es eius modus vivendi!

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Hvala Bogu, da je še Janez enkrat upravičeno kriv.

   V teh težavnih in neprijaznih časi se prav prileže kaka dobra novica.

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: SAMVRAg ( Samo VRAG) je na nekih drugih straneh strani, ze napisal, DA JANEZ NI KRIV!!! Sedaj se bodo pa kupckali, kar naenkrat NI NIC KRIV!

  • MEFISTO je rekel/-la:

   PETROVC, dobre novice, kot vedno , prihajajo le s slovenske desnice.

   Pokliči, da katero rečeva pred vstajenskim velikonočnim časom!

 • MEFISTO je rekel/-la:

  Okrog TEŠ 6 se ne bom z nikomer prepiral, ker nisem tako vseveden kot ANGIE.

  Vem le to, da ponovno išče Golobič svoj politični prostor pod soncem in da je dregnil v SD - jevo gnezdo v velenjski kotlini in da hoče biti poleg povsod tam, kjer se obrača veliko denarja.

  Še bo vroče in nevarno, predvsem pa drago

 • Forestina je rekel/-la:

  http://www.youtube.com/watch?v=d9K0cZGQgHA

  VANDANA SHIVA: Traditional Knowledge, Biodiversity and Sustainable Living

 • Forestina je rekel/-la:

  http://www.youtube.com/watch?v=jCDKwDkRau0

  Argentinean scientist warns on safety of Monsanto herbicide

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: tocno! Gre za nastavljanje lonca v katerega naj tece “maslo”!

 • petrovc je rekel/-la:

  MOJI LUBI KRANCI:
  pa poglejmo kaksen minu so nam pridelali nasi voditelji v navezi Drnovsek-Pahor:
  1. Izhod iz Jugoslavije 199: bilanca drzave: 0,00
  1.1 Bilaca naroda: vsaka druzina na racunu okoli 20.000 Euro=+20.000.000.000 Euro
  1.2 Vsaka druzna brezhipotecna! Stanje=0,00

  2. Stanje 2011: bilanca drzave: minus= 15.000.000.000 Euro, znanih pufov!!!!
  (Neznani pufi (garancije, porostva=????????)
  2.1 Bilanca naroda: vsak ima po tri placilne kartice in “kolobari” na vsaki kartici pa po 500 Euro minusa TOREJ skupaj okoli minus=2.000.000.000 Euro
  2.2 Krediti naroda (avti, hrana…) minus= 3.000.000.000 Euro
  ————————————————————————————————–
  SKUPAJ POKRADENO NARODU OKOLI 40.000.000.000 Euro !!!!!

  Govorim o drektni kraji!!!
  Pokradene tovarne in biroji in proizvodnja in razvoj in bodocnost in tehnologije in moznosti in znanje in proizvodnje znamke,…. tega ni mogoce oceniti, gre pa za vsaj se dodatnih: 50.000.000.000 Euro

  SKRATKA: Narodu je bilo direktnoin posredno pokradeno okoli 100.000.000.000 Euro!!!!

  Opomba: pufi drzave so pufi drzavljanov v koncni fazi!!!!!
  Uniceno gospodarstvo, torej proizvodnja od koder bi lahko sploh ziveli i tudi vracali dolgove!

 • petrovc je rekel/-la:

  IN CEMU TAK ODPOR PROTI JANSI:

  Ni to kar zgleda na prvi pogled! Tajkuni! Ne!

  Jugoslavijo so spacali Angleski imperialisti, da so unicil Avstroogrsko in odrezali Nemcijo od toplea morja! Da so jo izstradali dvakrat! 1918/1919 in 1945/1946!
  Da lahko dele in vladajo Evropi kot svoji koloniji!
  Srbija je bila izbrana samo, kot neodgovorna bratovscina razgrajacev in anarhizma, idealna potiutez Nemskemu redu in disciplini in koreninam Krancev in zeljam Hrvatov! In nastal je lokalni srbski imperij!
  Koncno, kaj pa sedaj pocno v Arabskem svetu, bombardirajo in vnasajo anarhijo!
  Kako so delili Afriko, stalne vojnezaradi nepravicnih meja!

  In nase stare poliike, se iz Jugoslavije ima v rokah srbski KOS! In to 100%! Kot je rekel ze (Popit) JOKL: “Kdor ima v rokah arhive ima v rokah moc!”
  In naloga teh starih politikv je UNICITI Sovenijo!
  In naloga teh na Hrvaskem je uniciti Hrvasko!
  In vso staro numenklaturo kot marionete vodi KOS in Anglezi!
  Tudi za to Hrvaska ni sprejeta v EU in tudi za to so ti procesi proti Hrvaskim braniteljem!
  Toda Hrvati svoje branitelje scitijo, z narodom telesa!
  Mi pa bi jih predali zlocinskemu Haagu, brez, da nas prosijo!

  Tako uniceni drzavi sta idealni za ponovno tvorbo-Jugoslavijo v nekih konfedealnih mejah!!!!
  Narodu bo tako in tako vseeno, samo da bi normalno ziveli! In te obljube bodo dane! Dalje pa narod ne vidi!
  Anglezi so 1990 ponujali preko USA: 2 (dve). milijardi $ Slovencem, ce ostanemo v YU!

  In tu je koren tega sovrastva in odpora proti Janezu!
  Janez je odlocen zagovornik Slovenije, proc od balk-ana! In samo on nas lahko tega anarhizma in banditizma resi! Za to gre!

 • MEFISTO je rekel/-la:

  Nikoli več Balkana, nikoli več Jugoslavije in nikoli več ne bodo komandirali svinjski trgovci.

  To rečem in pri tem ostanem!

 • petrovc je rekel/-la:

  MOJI KRANCI: 1918 smo Kranci pozrli nateg z Panslavizmom in stopili v balk-anski drek!
  2012 nas mislijo zlomiti, v glavi, da nam bo vseeno, saj je kot sedaj je, se slabse in da bomo znova stopili v balk-anski drek! Brez hrbtenice in brez ponosa in brez dote!

  Vsa SLO podjetja, ki elajo v dezelah boivse YU imajo skupaj gledano STRAHOVIT MINUS!!!!
  Mi se vedno placujemo republike v nekdanji YU iz leta v leto!
  Zaradi YU nostalgikov in zaradi nesposobnih menederjev, ki znajo samo srbsko!
  In zaradi arhivov KOS!
  Dokler ne bomo naredili reda po Ceskem ali Nemskem vzoru, te spone ne bomo pretrgali

 • petrovc je rekel/-la:

  SE TOLE; da bom jasen!
  2012 ali kako leto kasneje, nas bodo enostavno PRODALI! Tako bomo zapufani na mednarodnem trgu, da nas bodo zlozili v YU konfederacijo in odpisali del dolgov!!!!
  Ko si pod hipoteko in Slovenijo sta Drnovsek-Pahor pod hipoteko spravila, te prodajo za IZKLICNO ceno!
  Tu je past! In ti, ki zapravljajo, to vedo!

  • Samvrag je rekel/-la:

   Danes pa ne moreš odpreti niti ene strani , kjer bi bilo kaj pametnega, ker je že vse posrano od te blesave OVCE!!!

  • Samvrag je rekel/-la:

   Pa kako sta gobčna ko sta z Mefom v paru.

  • MEFISTO je rekel/-la:

   SAMVRAG pravi, da ne moreš odpreti niti ene strani, kjer bi bilo kaj pametnega.

   Seveda, ker bere le svoje komentarje.

 • petrovc je rekel/-la:

  SAMVRAG/SVARUN: v paru sta popolna, bedaka, pridita!
  Petrovc vaju spove! Mefisto vaju blagoslovi!
  Jebiveter vaju pokadi s svetim dimom!
  In druzno vaju bomo bozali, Mefisto s potico, Jebiveter z jajci, Petrovc pa z kraco!

 • Ultra Zares je rekel/-la:

  Naj za trenutek odloži delo lažnivi Gregec in ostala derivata troedine Partije™ takisto in naj primerno obeležijo svoj sveti večer, ko je pred natanko 74 leti v štali v znamenitih Čebinah nastala organizacija vseh organizacij

  • MEFISTO je rekel/-la:

   … in odtlej smo srečni ter se imamo radi in nam gre vsak dan bolje do bridkega konca.

 • petrovc je rekel/-la:

  SAMVRAG: ne skusaj svojega BRATA po pameti, torej, SVARUNA, da zapustita tele strani!
  Bila bi velika kolateralna skoda!Brez vajinih veleumo bi mi dusevno obobozali, vidva bogatita in krajsata nase dolgocasne vecere!
  Vidva sta nasa KRJAVLA iz zgodovine KRANCEV!

  • MEFISTO je rekel/-la:

   PETROVC, malo si se spet prnaglil.

   Kaj ti je naredil Krjavelj, ta simpatična figura našega slovstva, da primerjaš z njim SAMEGAVRAGA in SVARUNA.

   Krjavelj je hudiča presekal na dva dela, v SAMEGAVRAGA in SVARUNA se je pa kar naselil.

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: sem jezen na Krjavla! Ko je namrec presekal (ENEGA) hudica na pol je reklo:
  “SVARUN” in takoj za tem se “SAMVRAG”!!!!
  In tako imamo sedaj v dezeli KRANSKI namesto enega hudica kar dva!

 • MEFISTO je rekel/-la:

  SVARUNA najmlajši otroci ne spustijo več k računalniku.

  Pravijo, da je dovolj družinske sramote.

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: spet imas prav, kajti SVARUNU tece z ust slina, pac pasja vzgoja, pa tece po tipkovnici, pa prebija cipe!
  Ampak, SVARUNA in SAMVRAGA jebe tudi gravitacija! Nikakor ne moreta dvigniti moskosti pokonci!
  SVARUN je titi crni iz Skofje Loke zatrjeval, da je Luna ta vecer preblizu zemlje, da se pojavljajo cunjamiji, da je gravitacija povecana in da nic ne gre gor!

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Zadnjič se je SVARUNU po ne vem kaki nesreč dvignili, pa je vprašal zdravnika, če bo umrl, ker ima že trdega.

   Zdravnik pa ga je potolažil, da pojav ni smrten, je pa res, da je pri takih napakah narave, kakršna je SVARUN, to zelo nenavaden in redek pojav, je dodal.

 • petrovc je rekel/-la:

  MEFISTO: vam bom pa se izdal eno skrivnost!
  Ko sta SVARUN in njegova neusojeno potesena, spravljala v hlacke, ona nepoteseno muco, on pa svojega mrlica, je ona izjavila:
  “LUZER!”
  Sedaj pa vedi, kaj je mislila?
  Je to Angleska beseda za ZGUBO!
  ALI
  Pa je tu LUZINSKI Srb!? Mislim, da je oboje mozno za SVARUNA!

  In tako je nastal SVARUN LUZER!

 • MEFISTO je rekel/-la:

  Mislim, da je za SVARUNA najbolje, da si da odrezati tisto slepo črevce.

  • MEFISTO je rekel/-la:

   Če si bo dal SVARUN odrezati svoj ponos, mora računati z eno slabo in eno dobro posledico.

   Neugodno bo, da bo moral počepniti, ko bo praznil svoj mehur.

   Dobro pa bo zanj, ker ne bo več hodil po mestu s poscanimi hlačnicami.

 • RUKAR je rekel/-la:

  Mefisto, upaš, da se bo Svaruna kaj prijelo ? Tolikokrat jih je že dobil po gobcu, pa ne utihne !

  NA referendumu je ljudstvo vse povedalo, s pasjejebci ni perspektive !