29. april, 2009 | Katja Lenart

Jararaja, dež & Kisha

Godibodi: nocoj Jararaja, jutri Kisha!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Naj vas opomnim na dva koncerta, ki se imata zgoditi v naslednjih dneh. Jararajo (edina krava, ki ponoči ni črna) že poznate, na festivalu Godibodi se bodo možje in žena predstavili danes (29.4.) ob 20:00 (Stara mestna elektrarna), v goste pa so ob tej priložnosti povabili dva fantastična gosta - Aleša Hadalina (vokal) in Ireno Zdolšek (citre - linkajte tukaj). Za dražilnik naj vam bo tole (pa si mislite, kaj si hočete):

In še presenečenje, ki ga težko čakamo!
Svetovna premiera (v živo) projekta Kisha. To pa je nekaj, kar bi ne kazalo zamuditi.

Anđa Marić (glas), Janez Dovč (harmonika) in Marco Grabber (live electronics) so nekoč v Istri rodili madžarko-hrvaško-slovensko mešanico glasbenega sveta, ki se bo jutri ob 20-ih (četrtek, 30.4.) - na večer kresov in misterioznih kozmičnih energij - razkošno upremierila na prizorišču Godibodi-ja. Osnovna trojedrna celica Kishe je za jutrišnji večer medse povabila še dobršno zasedbo Elevators (Robi Pikl - kitara, Davor Klarič - klaviatiure, Jani Hace - bas, Sergej Ranđelović RunJoe - bobni) in odličnega trobentaša Igorja Matkoviča. Takole sem jih nekega popoldneva ujela na vaji:

Jutri po koncertu Kishe se bo festival Godibodi zaključil v kavarni SEM-a (kavarna Slovenskega etnografskega muzeja). Tam se bo tudi zgodila dražba unikatnih zgoščenk, ki so/bodo nastale na vseh šestih koncertih Godibodi-ja.
V prvem festivalskem tednu jih je ustvarjal David Fartek, v drugem Matej Lavrenčič, ta teden pa bodo likovne kreacije nastajale pod rokami in budnim očesom Milanke Fabjančič.

Tako, da ne bo izgovorov. V pričakovanju zadnjega festivalskega tedna in Godibodi koncertov - naslednjih dveh večerov nam že ne bo krojilo vreme!

Katja Lenart

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
8 x komentirano