22. junij, 2010 | Blaž Zgaga

Finska policija v primeru Patria osumila enajst oseb

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

O pregonu nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo se tožilci še pogovarjajo – Cekuta prejel več kot 460.000 evrov, podatki obrambnega ministrstva pa so curljali od brigadirja Petra Zupana




Finska policija je končala z zaslišanji v preiskavi podkupovanja Patrie v Sloveniji. Prav zdaj razpošiljamo naše ugotovitve vsem vpletenim osebam, da nanje podajo morebitne pripombe, je v četrtek na letališču v Helsinkih za finsko televizijo Nelonen Channel Four povedal glavni finski preiskovalec Kaj Erik Björkqvist.

Finski kriminalisti, katerim se je pridružil tudi glavni tožilec v tej zadevi Jukka Rappe - ta sodi med najboljše finske tožilce in je specializiran za pregon korupcije - so namreč v četrtek obiskali Ljubljano, kjer so se sestali s slovenskimi kriminalisti in tožilci. Pogovarjali so se seveda ravno o pregonu storilcev kaznivih dejanj pri največjem orožarskem poslu v zgodovini Slovenije.


Preiskava še okrepila sume

Finska policija trenutno preiskuje skupno enajst osumljencev. Od tega jih devet sumijo podkupovanja, šest pa poslovnega vohunstva. Nekateri od njih so osumljeni obeh kaznivih dejanj, nekateri le za eno. A kot je poudaril Björkqvist, je dosedanja preiskava še okrepila sume, da so bila kazniva dejanja dejansko storjena. Dodatna oseba, priča, ki je bila zaslišana v preiskavi, je osumljena lažnega pričanja.

Na novinarsko vprašanje o dokazih glede vpletenosti bivšega slovenskega premiera Janeza Janše Björkqvist ni želel komentirati. „To je odločitev tožilstva. Janša je bil zaslišan kot osumljenec v preiskavi, vendar k temu nimam kaj dodati,“ je dejal. Prav tako ni želel povedati, ali bodo o Janševi usodi odločali finski ali slovenski tožilci. Poudaril je le, da je odločitev v rokah tožilcev in da policija o tem ne more odločati. Finski tožilec Rappe naj bi odločitev o tem, ali so zbrani dokazi dovolj trdni za sodišče, sprejel avgusta ali septembra letos.

Oktobra 2009 je bil Janša zaslišan s strani slovenske in finske policije kot osumljenec. Slovenska policija ga je sumila storitve kaznivega dejanja nezakonitega posredovanja, finska pa kvalificiranega kaznivega dejanja podkupovanja. V prvem primeru mu, če dokažejo prejetje darila, po slovenski zakonodaji grozi do treh let zapora, v drugem pa mu po finskih zakonih grozi od štirih mesecev do štirih let zapora.

Če storilec „zlorabi svoj poklic, položaj, dejavnost ali dolžnost“ lahko slovenski sodniki izrečejo tudi varnostni ukrep prepoved opravljanja poklica. Po kazenskem zakoniku pa storilca v primeru pravnomočne obsodbe doletijo tudi druge posledice obsodbe, kot je na primer prepoved opravljanja določenih javnih funkcij ali pooblastil uradne osebe.

Ker se preiskava podkupovanja in vohunstva v Sloveniji bliža koncu, so finski kriminalisti okrepili preiskovanje afere Patria na Hrvaškem. Pred dvema tednoma so namreč ustanovili skupno preiskovalno skupino, ki jo sestavljajo preiskovalci iz Finske, Avstrije in Hrvaške. Tudi pri podkupovanju na Hrvaškem, ki je prav tako kupila finske oklepnike, se namreč pojavljajo isti posredniki kot v slovenskem primeru.


Podatke s pomočjo slikarja Jureta Cekute izdajal brigadir Peter Zupan

Sicer je 11. maja letos skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na okrožno sodišča v Ljubljani podala zahtevo za preiskavo zoper upokojenega brigadirja Slovenske vojske Petra Zupana in slikarja Jureta Cekuto.

Zahteva za preiskavo, katero je vložila tožilka Branka Zobec Hrastar, ki se zoperstavlja pritiskom generalne državne tožilke Barbare Brezigar in drugim političnim pritiskom, skupaj z ovadbo šteje več kot 30 tipkanih strani.

Brigadir Peter Zupan, ki je v času orožarske trgovine neposredno po osamosvojitvi vodil logistiko v Teritorialni obrambi, kasneje pa je bil v obrambnem ministrstvu zadolžen za nakupe orožja, je osumljen storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Slikar Jure Cekuta pa kaznivega dejanja napeljevanja k storitvi tega kaznivega dejanja. Obema grozi enaka kazen – od treh mesecev do petih let zapora.

Prav Peter Zupan je bil po navedbah iz ovadbe tisti, od kogar so zaupni podatki obrambnega ministrstva o nakupu oklepnikov pricurljali do slikarja Cekute, ki jih je posredoval naprej avstrijskemu posredniku Hansu Wolfgangu Riedlu, ta pa jih je poslal finski Patrii. Riedl je imel namreč s Patrio sklenjeno posebno zaupno pogodbo o pridobivanju slovenskih strank za nakup finskih oklepnikov. Trenutno toži Patrio za izplačilo več kot 17 milijonov evrov „provizij“.

Za Cekuto skoraj pol milijona evrov

Jure Cekuta je za storitve zbiranja podatkov od Patrie in Riedla prejel plačilo v višini več kot 460.000 evrov. Zupan pa mu je 13. junija 2005 predal ključni dokument obrambnega ministrstva, zaradi katerega je bila Patria v veliki prednosti pred Sistemsko tehniko, ki je kasneje praktično ukinila vojaško proizvodnjo na Ravnah na Koroškem, s čimer so bila izgubljena delovna mesta.

Preiskovalci so ugotovili tudi, da je sredi februarja 2007, torej ravno takrat, ko je Patria Riedlu poslala prvi delež „provizij“, Cekuta del denarja prenakazal drugemu vpletenemu slovenskemu poslovnežu. Račun Rudolfa Lebana je obogatil za več kot 80.000 evrov.

Iz kazenske ovadbe jasno izhaja, da je Patria preko posrednikov zbirala informacije o največjem naročilu orožja v zgodovini Slovenije. Te podatke je proti plačilu uspešno dobila in nato zmagala kot najboljši ponudnik. A k zmagi so gotovo najbolj pripomogle podkupnine. Teh je bilo po navedbah finske televizije YLE in Vest.si, kateri sta 1. septembra 2008 prvi razkrili to podkupovanje, za več kot 20 milijonov evrov.

Naj spomnimo, na neposredno vprašanje finskega novinarja Magnusa Berglunda: „Ali ste prejeli kakršen koli denar od Riedla?“, je Cekuta v kamero odgovoril: „Nisem. Ne.“ Kasneje pa je javnosti dopovedoval tudi, da s Patrio nima nič oziroma da jo „lahko samo nariše“. Zdaj se je izkazalo, da je prejel skoraj pol milijona evrov.

Tudi takratni obrambni minister Karl Erjavec in nekdanji načelnik generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Albin Gutman sta obdolžena storitve kaznivih dejanj v zadevi Patria. Zoper njiju je podan obtožni predlog zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi.

A tiste glavne in najpomembnejše kazenske ovadbe o podkupovanju pri največjem orožarskem poslu v zgodovini Slovenije, v katerih bodo prikazane prave razsežnosti hude korupcije v samem vrhu države, bodo kmalu podane.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
121 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    US Awards Blackwater $120M Contract in Afghanistan

    The Obama administration has awarded a new contract to the private military firm Blackwater in Afghanistan. The Blackwater offshoot US Training Center will receive over $120 million to guard US consulates in two Afghan towns. The Obama administration has continued to employ Blackwater despite numerous controversies, including the indictments of five former company executives on weapons charges and the massacre of seventeen Iraqi civilians by Blackwater guards in September 2007.

    Kako si Ljubica in vlada domišljajo, da lahko kolaborirajo z najetimi morilci?

    Rožman je bil v primerjavi z njimi angel.

    • Doctor je rekel/-la:

      V kolumbiji mora zda imeti strateško zavezništvo z zda - zda poskrbeti, za svoje interese. Če lahko na Floridi,
      ji bo pa v kolumbiji tud ratal. koka pa to.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=5293&updaterx=2010-06-20+10%3A40%3A02

    McChrystal faces ‘Iraq’ moment

    McChrystal confronts the specter of a collapse of United States political support for the war

  • mujo je rekel/-la:

    forestina,

    počasi s svojim smetenjem postajaš podobna koncu in podobni domobranski bandi!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Mene pri vsem tem zanima tudi tisti del med Zobec Hrastarjevo in Brezigarjevo: kdo je poleg slednje tudi prispeval k spuščanju megle, ki se jih tu kvalificira kot druge politične pritiske? Npr.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Pravnomočno obdolženim se strošek postopka zaračuna 3x - tako kot namerno razbijanje kozarcev :)

  • konec je rekel/-la:

    Zanimiva novica bi bila tudi, da je glavni urednik YLE , ki je pripravila in objavila TV propagando PATRIA postal predsednik finskih socialistov…….ampak slučajno o tem se ne sme pisati….ha, ha, ha, ha, ha.

    • Forestina je rekel/-la:

      Tud Janša je prišel z Mladine s tajnimi vojaškimi dokumenti.

      Mogoče bo čez 10 let tudi on na nasprotni strani, to je skrival račune orožarskih transakcij. Ko postanejo politiki pač postanejo hitro pokvarljiva roba. Seveda so izjeme, le redki pa so tudi pogumni.

    • konec je rekel/-la:

      samo politiki?…novinarji so popolnoma enaki…sodniki prav tako………samo poglej koliko pseudo- novinarjev je tudi v politiki …….

      še nisi razumela , da ga ni NEODVISNEGA novinarja……….v demokraciji vsak bere, kar želi brati, gledati in poslušati…………navadi se na demokracijo.

    • Forestina je rekel/-la:

      Medtem pa Manninga v Kuvajtu zadržuje ameriška vojska, saj naj bi priznal, da je od nekega kalifornijskega hekerja pridobil omenjenih 260 tisoč zaupnih dokumentov. Assange je povedal, da je WikiLeaks za obrambo Manninga najel tri ameriške odvetnike, vendar jim niso omogočili dostopa do stranke.

      http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042368734

  • konec je rekel/-la:

    samo politiki?…novinarji so popolnoma enaki…sodniki prav tako………samo poglej koliko pseudo- novinarjev je tudi v politiki …….

    • Doctor je rekel/-la:

      Koliko pa je pseudo-novinarjev med sodniki? Ali tožilci? Svoje spise čuvajo pred javnostjo. Pa imamo javno sodstvo. Pa ni več javno. Samo ko hoče represivni sistem reklamo je javno.

  • mujo je rekel/-la:

    @konec,

    kdaj si boš priznal, da slovenski komunisti v celoti obvladjujejo tudi finske medije, finsko policijo in finsko sodišče? ha ha ha

    • konec je rekel/-la:

      slovenski komunisti obvladujejo le ljubljani in nič več, so popolnoma nepomembni….ha, ha, ha, ha, ..so pa vsi komunajzerji enaki, hinavski, lažnivci it.d. itd. itd …ha, ha, ha, ha, ha,

    • Doctor je rekel/-la:

      Ja, komunajzarji, kdaj so že ratal rdeča burŽuazija. Zdavnaj. Zato pa ni nič ostal od juge. Kar je ostal pa se še spomnete. Drugač bi ni mogel, ker je vse zrežirala udba, samo je šla pri privatizaciji po miselnih korakih,
      ter se decentraliziracla na iracionalno-egalitarističen način, za katerega tudi zračunati ni znala, koliko je za deliti in je delila po jj-čez palec. Kar ni šlo v pide- ki kot izjeme še obstajajo, pa so na robu prepada - itak;
      ampak ogromno pidov je nekako se transformiralo in izhlapelo. Kompas - štirje skladi - so imel preveč
      vpisanih certifikatov in so vračali deleže. Pa se je to ponavljal. Pol si da si ta mal delež certifikata na borzi
      prodal so ti 2/3 vzeli za borzno takso. Beda od kapitalskega deleža, ki ima tako borzno-posredniško takso.
      Če bi za tak znesek in toliko časa, ki ga porabi frizer, pa mora gledat, da te ne poreže, borzni posrednik, pa
      te rutinirano v 2 minutah kupi.

  • partizan je rekel/-la:

    Afera Patria počasi dobiva sodni epilog!

    Samo težava je v tem, da bodo Finci svoje obsodili, pri nas pa bodo kriminalci spet oproščeni zaradi “pomanjkanja dokazov” ali zato ker bo kdo izgubil spomin.

    No, še večja verjetnost je, da bodo zadeve v predal vtaknile kar tožilke, kot je to v mnogih primerih delala Barbara Brezigar.

    • Doctor je rekel/-la:

      Daj pet na Mimin page in sestavljajmo spisek kaj vse je BB dala v predal. Mislim, če se kaj ve, kako da
      tožilca po kodeksu ne moreš zahaklat. A vsi drugi tožilci lahko mižijo, saj če ne ukrepajo, so prav tako odgovorni. Ampak ta vzorec tiščanja glave v pesek se je pri nas ponotranjih in se najkasneje sistemsko
      vsadi-ponotranji. Začel se je po tem, ko se je teror povojnih pobojev nadaljeval. In v 70, ko lahko govorimo
      o prvih rdečih buržujih, kot signifikantni kasti. Glede na vpliv, posledice, ter senco stranske gospodarske
      škode. To je bil prelom,.ko je nastopila nova rekrutacija politikov s strani tajne službe, prostovoljno naj
      bi se malo po občutku pač umazali, kot se lahko obraniš. Ali pa maš finto - asa v rokovu kot GG

  • Forestina je rekel/-la:

    Ministrstvo za obrambo naj se preimenuje v Ministrstvo za napad.

    Vojska naj se privatizira.

    In ustanovi naj se podružnica Guantanama.

    In Ljubica Jelušič se bo še naprej kitila s partizansko etiko.

    In Žbogar baje lovi Al Kaido, partnerico Baraka Obame.

  • Forestina je rekel/-la:

    Vsi ste mone :)

    • Doctor je rekel/-la:

      Daj razsvetli nas:
      anketno postavljena vprašanja, da si ne razbijaš glave s čem ali kako?
      a) bb vse pospravi v predal, kdorkoli na tožilstvu dobi še kakšne informacije-ovadbe v predal..
      b) se premakne do obravnave, ko so oproščeni misteriozni j pa se ne pojavi
      c) nekaj novega - povej: ..

  • mujo je rekel/-la:

    @forestina

    ti pa res zdaj že preveč utrujaš s to vojsko in Afganistanom. na drugih spletnih straneh imaš ogromno člankov na to temo, pa lahko tam smetiš!

  • Forestina je rekel/-la:

    Kako nemočni kričimo v svet, ki nas ne sliši.

    Očitno nismo nemočni, če nam je za petami toliko Čistilcev.

    • Doctor je rekel/-la:

      Ja, men je tudi zanjč zginu en post. Na srečo sem pozabu, kaj sem napisu.kl

  • konec je rekel/-la:

    Ponosen sem ker sem vedno bil član zveze komunistov …

    Naj živi ZKJ in tovariš J.J.,ki se je udeleževal poti AVNOJ-a !

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, moja udbovska rdeča svinja brez idej se je spet oglasila…ha, ha, ha, ha,

  • angie je rekel/-la:

    Komaj čakam, da vložijo obtožnice.
    Še bo zabavno v deželi gasilcev in patrij…

  • martin je rekel/-la:

    Ivan Janša utegne spet čepeti na Dobu! Njegovi pristaši pa bodo demonstrirali pred finsko ambasado.

  • Forestina je rekel/-la:

    Politikin zabavnik ;)

    http://24ur.com/novice/slovenija/slovenska-vojska-unicila-talibane.html

    Slovenska vojska uničila talibane

  • Janez Zarotnik je rekel/-la:

    Vse kar je napisano v clanku deluje precej verjetno… na zalost pa me je podpis pod clankom (Blaz Zgaga) malo spravil v dvome. …

    No pocakajmo, pa bomo videli kaksen kruh bo prisel iz te moke

  • Marjan je rekel/-la:

    JJ ne bo nikoli obsojen zaradi tega, to si upam napovedat. Bo pa naslednjih 10 let okoli tega cirkulirala podobna fama kot okoli t.im. Depale vasi: noben ne ve zakaj gre, noben obsojen, a bojda je JJ vseeno kriv. Kriv pa je zato, ker je JJ in kot JJ seveda mora biti kriv.

    Kljub vsemu si upam napovedat, da bo l. 2012 JJ ponovno mandatar.

    • konec je rekel/-la:

      Ne ni kriv JJ zato ker JJ, ampak ker je proti rdečim svinjam, če ne bi bilo njega bi bilo popolnoma enako s kom drugim, ……..to je že znana komunajzerska metoda, ki v kulturno zaostalih okoljih lepo uspeva.
      za rdeče svinje od kurćana dol je demokracija nujno zlo….namreč vsemogočni in večni (ha, ha, ha, ha, ha, ) komunizem je crknil kot stekla podgana, zaostalo kulturno okolje pa je ostalo in na to rdeče svinje računajo in spodbujajo. Če bi mogli bi JJ poklali, ampak ne morejo, zato ga bodo do KONCA blatili, sovražili, nestrpno pisali, lagali, si izmišljali karkoli, in ko ne bo več njega bo kdo drugi, metode so vedno iste………in vse to dokler kmetje ne bodo razumeli, da so rdeče svinje dovolj debele in da je prišla ura, da opravijo kar marajo……….in KONEC.

    • angie je rekel/-la:

      Dokler bo šefica naših tožilcev njegov angle varuh, se JJ najbrž res lahko še naprej šali z nami.

  • jup je rekel/-la:

    Bogi Zgagec, gdo še jemlje resno tvoje nebuloze.

  • konec je rekel/-la:

    rdeči prostitut je ponovno dobil plačilo……

    • Luka je rekel/-la:

      Bolnik nadaljuje svoj pohod. Dobro, da se ne predstavljaš s pravim imenom, ker bi hitro prišel po tebe kombi z novimi oblačili. Pa še brezplačen poln penzion bi dobil.

    • konec je rekel/-la:

      O ponovno ti, vsevedi luka , ki nič ne fuka veliko pa puka……..ha, ha, ha, ha, ha,

  • flocky je rekel/-la:

    Kyllä se nyt on sillä tavalla että tuolle ivanille leikataan siivet ja munat - sillä siisti.

  • nemesis je rekel/-la:

    Meni pa ni nič več jasno.Janša naj bi bil osumljen podkupovanja,piše v tem članku,kako a ni on tisti,ki naj bi prejel podkupnino?Hrastarjeva naj bi se upirala pritiskom prve tožilke,v magnetogramu je izjavila,da se prva tožilka nikoli ni vtikala v preiskavo Patrij?Notranje informacije so imeli tako Finci kot Sistemska tehnika,ki je imela celo podpisano pismo o nameri,medtem ko je Cekuta že delal za Patrijo?

    • pravnica je rekel/-la:

      Finski kazenski zakonik je malo drugačen od slovenskega.

      Tam imajo le kaznivo dejanje podkupovanja in njegovo kvalificirano obliko. V obeh je združeno dajanje in sprejemanje podkupnin, kakor tudi posredovanje.

      V Sloveniji imamo to razbito na pet (5) različnih kaznivih dejanj. Obsodb pa ponavadi skoraj nikoli ni.

      Katera ureditev je boljša in bolj učinkovita, je seveda retorično vprašanje.

  • zorge je rekel/-la:

    Urška bo nazadnje le dosegla tisto kar si srčno želi. želi.Prepoved ukvarjanja za njenega Janeza s politiko.Tako bo Janez samo njen….-a dec ne more.

  • pirančan je rekel/-la:

    Pa kaj je ta Konec zopet pobegnil iz zaprtega dela……………..dajte mu že eno rdečo svinjo v posteljo,da bo mir.

    Ja, na naslednjih volitvah bodo kandidirali razni, nikoli obsojeni jj.ji in popoviči.

    Blagor Sloveniji… na funkcijah ima in bo imela ljudi,ki si jih zasluži.

    Saj zato so volitve …. to ni problem,problem je kdo voli in KJE so volitve!

    Tam kjer so kandidati za visoke funlcije ljudje,ki so praktično abonirani v tkm.rumeni,črni in “preprodajajoči-osamoprisvojiteljski” kroniki - ne zaslužijo oz.ne smejo imeti svoje države,ker lahko postanejo nevarni okolici.

  • PRAVICA je rekel/-la:

    Zgaga, ti si zadnji novinar, ki bi ti lahko verjeli!

  • obama je rekel/-la:

    pa bojo zatirančki iz kluba F571 spet imeli kaj pisat pred volitvami

    • angie je rekel/-la:

      obama, ti pa nisi na tekočem. kluba F571 ni več, odkar je janševa prodaja dela šrotu propadla v nulo.

      zdaj se pričakuje, v kratkem, klub užaloščenih vodilnih rtvjevcev in njihovih oboževalcev, zatočišče pa jim bo dalo famozno združenje dewsnih reporterjev…

    • konec je rekel/-la:

      angie, kakšna številka od 571 pa si že ti?

  • ska je rekel/-la:

    …in komaj čakam zagreto in pošteno delo neodvisne javne tožilke gospe Brezigarjeve, nekdanje kandidatke za predsednico države s podporo “neodvisne” stranke SDS…
    …za posrat!

    • BB je rekel/-la:

      ja, res bi se lahko malo pokakal …

    • obama je rekel/-la:

      kaj ima tu Brezigarjeva,če pa imajo na YLE vse dokaze..

    • pirančan je rekel/-la:

      BB sedaj čiča in čaka pod strogo samocenzuro!
      Še marsikaj bomo doživeli od zvitega goričana.
      Bravo Pahor - mali navoji so važni in predvideni malo vnaprej.

    • Doctor je rekel/-la:

      Ha. Zajebal ste se. Zakaj? Udbi nisem dal komande za naslednje leto. Tako bodo špijoni rutinirali na mestu
      voljno. Bo res zabavno, samo ne vem, če bom dočakal.

  • ena je rekel/-la:

    kakorkoli že…

    zgaga “zamolči” en pomemben podatek glede pritiskov bb na zobec hrastarjevo:
    ta je na tistem famoznem sestanku zatrdila, da bb ni vplivala oz. skušala vplivati na njeno vodenje postopka v primeru patria. bi bilo fer, da se pove vse, ne pa smo tisto, kar očitno bolj paše nekaterim.

    no zanimivo je, kje je tisti denar, ki ga naj bi j prejel za svojo stranko?o denarju nič (več), zdaj se govori zgolj še vplivanju. očitnoi. ne vem no. na koncu dvomim, da bo iz tega kaj. še najbolj verjamem praprotniku, res, tale karba prinaša kontradiktorne zgodbe, zgaga pa je cel involviran z jj.

    • PRAVICA je rekel/-la:

      Praprotnik je navaden plačanec. Enako kot Zgaga.

    • angie je rekel/-la:

      pravica, a res, kdo neki ju pa preplačuje in koliko dobita v žep zraven plače?
      preden kaj zapišeš kot trditev, dokaze, prosim

    • konec je rekel/-la:

      PRAVICA
      5!

    • konec je rekel/-la:

      angie, ti pa KONČAJ krulit…..ha, ha, ha, ha, ..vsi vedi, da ste pseudo-novinarji le plačanci………

  • martin B. je rekel/-la:

    Ja,ja,težko je o patrijah napisati(povedati) kaj novega, konkretnega. Zato pa je naše raziskovalno novinarstvo nižje kot na psu. Zgagova vsebina pa takšna!

  • obama je rekel/-la:

    no,zamolčen je še en podatek,brigadir Peter Zupan je bil v Kurčanovem drugem mandatu njegov adjutant

    • Doctor je rekel/-la:

      Ja, zato mamo pa komentarje, da dopolniš novinarja, ki nima tacga kompa k ti s podatki, kjer hočeš.
      Pa še povej, kaj je dala bb v predal do zdaj?

  • petrovc je rekel/-la:

    Ojla, mafia:
    Moj prjatu ZAVBI, s hribov pavi:
    To pa je zajfnca, to se pa Spanske nadaljevanke s sveto Barbaro, skrijejo v kevdr!
    Pa kaksnh deset novinarjev v dolin, enh in isth.
    1. J je dobil podkupnino, DOKAZANO! Dokumenti obstajajo.
    2. J ni osebno dobil podkupnine, dokazano, ac pa posredno!
    3 J malo ni osumljen, malo pa je osumljen.
    4. J pomeni neko Hrvasko ime, dokazano.
    5. Tozba za zaljitev tega J se zalozi.
    6. Govora je o podkupnini tam okoli 1.000.000 Euro.
    7. J je zahteval podkupnino.
    8. J je dajal podkupnino.
    9. J je dobil in dajal in pomagal podkupovati ne le v SLO, temvec tudi na Hrvaskem
    10. Podkupnina je 20.000.000 Euro.
    11. J je posredoval, da se je podkupnina dajala
    12. Podkupnna je 20.000.000 +17.000.000 ( neizplacanih, tozba) Euro.
    13. J bo morda obtozen vohunstva.

    Zanimivo: podkupnina je skoro polovico kupnine!? To pa je business!
    Poucno: Leninov sistem je nekega kmeta iz najbolj zakotnega dela RU, kjer jedo z medvedi, obsodil vohunstva in so ga usmrtili. Ker je imel na skretu za brisanje … njegovo sliko na casopisu.
    Torej, po tej praksi je to zelo poucna poteza, tu ni ugovora, tu ni dokazovanja, tu je le obsodba.

    • obama je rekel/-la:

      14.odktritelja afere Blaža Zgago tik pred zastaranjem obtožnice neznanci ugrabijo in zaprejo v zemljanko..Bojda,tako poroča pojoči major Troha v Nedeljskem Udbovniku, dotičnega vsak dan s frišnimi koprivami po nagi riti tepeta Urška B. in Eva I.. Ekipa F571 je vsem evropskim voditeljem napisala peticijo o grozodejstvih slovenskega šefa opozicije

    • pirančan je rekel/-la:

      Zanimivo.Hvala za trud.
      Toda zanimivo je tudi,da so ti JJ-i stalno tu nekje naokoli……….
      Joj ne me imet za norca.

      Predlagam še eden razlog/izgovor: JLA ga je najela,da sprovocira nekaj in potem skozi to reševanje pomaga JLA znebiti se zastarelega dela oborožitve.Toda ušlo mu je iz rok - pravo osamosvojitev,brez veliko žrtev so tako ali tako opravili drugi.
      Joj upam,da Grims bere in,da ima že pripravljen dokument za mahanje pred TV.

      Pa LP

    • Doctor je rekel/-la:

      Ne, jj je hotel slovenski ognjeni krst države. Vprašan je bil od Vasiljeviča, po Maziču.

  • petrovc je rekel/-la:

    Pa poglejmo lik enega od novinarjev, precej opaznih.
    Hodili smo skupaj osnovno solo. Zabit ko beton. Koncal osnovno solo v sedmem razedu in s tem vsako solanje. Nato je bil telefonist.
    Recimo, da je bila zenska, dobro ga je vlekla in naenkrat je bil(a) nekaka novinarka, tipa, vsako jutro na policiji (milici) pobrala informacije o pijanckih, pretepacih, nesrecah,.. in objavljala v lokalni crni kroniki, ter se naprej vlekla, njene hlacke in modrci so visli po vseh grmovjih ob cesti. Sedaj uci narod.

    Pa oglejmo lik enega od politikov. Opazen. V srednji soli len ko fuks. Len, nepriljubljen in potuhnjen.
    Sest let je hodil v to solo in koncal, po bozji volji in volji naroda, drugi letnik. Oce je bil visok, vplivni, politicni funkcionar v tovarni, ko smo bili ponosni, ce smo imeli kolo, so oni imeli avto.
    Za nakaj casa se je izgubil, udarniske, Kumrovec,….
    Naenkrat, vsi ostali smo studirali ali delali, je postal vodja medcinskih sester v fabriki. Nikomer potrebna funkcija, placa pa super.
    In nato v presttolnico malo za sport.
    Nato intervju, kjer je brez sramu razlaga, da srednje sole ni koncal, ker so bili doma tako ZELO, ZELO, revni.
    Na to pa v sindika. Danes je vpliven.

    Pa lik enega od vplivnih sodnikov, prej advokatov.
    V osnovni soli debel kot sod. Vec je bil v cerkvi, kot v soli. Toda v solo je pridno hodila njegova mama z zaspehanim cekarjem domacih kolin. Kandidat za fajmostra. Celo zadnji dan osnovne sole je napisal, da bo fajmoster.
    V gimnaziji ista storija. Koliko svinj in telet je mama znosila v sole, bi tezko ocenil, kakih 12 let, vsak teden po kakih 20 kg. Pa racunajte. Vsak dan v zupniscu.
    Pa je vmes prisla JNA. Tam s ga preprosto vpisali v ZKJ.
    Vsa vas se je smejala, kako se je izogibal vase cerkvice po tem. Kot kuge.
    Nabavil pusko, lovec, ter na divjadi trebil svoje komplekse.
    Danes je vplivn sodnik.

    Take imamo.

    • Doctor je rekel/-la:

      Kaj, mislim. Ful dobr. Glede na to da smo mel za predsednika klučavničarja pa še danes ne pomaga, če
      zakleneš stanovanje. Bilo kuda udba svuda - press.

  • konec je rekel/-la:

    vsi trije imajo nekaj skupnega…..če hočeš uspeti so važna točno določena udbomafijska poznanstva ………ki jih pa veliko rdečih svinj z veseljem voli……..in prav je tako. kulturno zaostali narod mora imeti to kar si zasluži, bedo in revščino….to kar janezek volil naj tudi ima…hotel je kurčanove rdeče svinje naj jih tudi ima do KONCA

  • steppenwolf je rekel/-la:

    “Björkqvist ni želel komentirati. „To je odločitev tožilstva. Janša je bil zaslišan kot osumljenec v preiskavi, vendar k temu nimam kaj dodati,“
    Ali mi lahko kdo pove še za kakšno evropsko državo, v kateri je osumljenec v nekem procesu prijatelj glavne tožilke, pa je to čisto normalno.

    • mujo je rekel/-la:

      To se dogaja samo še v bratskih mafijskih državah kot so Črna Gora, Kosovo in podobne.

      Zakaj bivši direktor slovenske policije, ki je izgubila Interpolove depeše Jože Romšek, takratni Matejev državni sekretar Zvonko Zinrajh in mnogi drugi visoki uslužbenci zelo pogosto dopustujejo na črnogorski obali in se bratijo s tamkajšnjo mafijo, pa ostaja neodgovorjeno vprašanje.

      Morda pa rihtajo sebi in svojemu šefu Janši črnogorsko državljanstvo?

      Ta mafijska država svojih državljanov ne izroča nikomur. Mimogrede pa njeni državljani zakuhajo kakšne krvavo bratomorne spopade, kot je to storil nekdanji tajski premier, ki z ukradenim denarjem uživaško in razkošno biva v Budvi. Seveda, je tudi črnogorski državljan!

    • Doctor je rekel/-la:

      Še vesel bodi, da ima Urško. Kaj če bi bila oženjena, pa bi ga dala na sodišče. Jebi ga, tud sodstvo ma čine,
      k vojska. Morjo delat ne k k policijski sindikat. K so eni enga zbil, pa mim čist počas pele policijski avto, pa ne
      ustav, pa pele naprej. Pa modeli k so enga zbil: Kva je zdej to, kva policija.. Pa to je sindikat, jim rečem.

      Pa en, k šteka: A, to je sindikat.

  • pirančan je rekel/-la:

    Ali mi lahko kdo pove za državo,kjer pripravi odhajajoča vlada zaključni račun/poročilo - ga PONAREDI-KAR JI DOKAŽEJO.
    Potem izsili sprejetje tega računa/poročila kot pogoj za glasovanje o ratifikaciji vzstopa v NATO,ki ga je sama podpisala.

    Ali pozna kdo državo,kjer je vlada nastavila tako bando na čelo državne TV,ki je ni sram ničesar.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Lahko, ampak me je sram.

    • dddd je rekel/-la:

      Nebesa pod Triglavom

      V podalpski republiki Banana,
      ni prostora za cigana.
      Gospod oznanja prek Rodeta,
      ohranite deželo brez minareta.

      Pod Triglavom partizani,
      niso bili na pravi strani.
      Izdajalec je proglašen za svetnika,
      odločitev je butalskega sodnika.

      Nobena parada ponosa,
      ne mine brez razbitega nosa.
      V nebesih zakon je napisan,
      če nisi priden boš izbrisan.

      O sveta pomagalka prosi za nas,
      prinesi rodnost v butalsko vas.
      Obvaruj čisto in zdravo seme,
      živi naj večno Šentflorjansko vreme.

      http://www.youtube.com/watch?v=A13AhsbOMsc

    • dddd je rekel/-la:

      Typo pri transcripciji, na koncu, ne vreme, Šentflorjansko pleme.

    • konec je rekel/-la:

      prasički tri, kako je s kruljenjem?

      niste še dovolj glasni prasički tri, rdeče svinje niso še zadovoljne z vami……..še bolj surovo, še bolj divje, še bolj nagonsko……ha, ha, ha, ha, ha, ha,ha., ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    prasički tri, kako je s kruljenjem?

    niste še dovolj glasni prasički tri, rdeče svinje niso še zadovoljne z vami……..še bolj surovo, še bolj divje, še bolj nagonsko……ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Če ni to neposreden prenos iz svinjaka. Pa še vidno uživaš. A ti kdo ušesa navija? Sliši se že tako.
      Ampak ne se prezgodaj veselit. Veliki pok šele pride.

    • mujo je rekel/-la:

      prašiček “konec” kruli tako kot kruli nekdo v filmu Odrešitev

  • zacetek je rekel/-la:

    KONEC ti si pa res bolnik z zelo primitivno gostilniško retoriko. Ves svet je zdaj kriv, če so ti osvoboditelji, tardeči frajerji, zaprli belega nacističnega fotra…….

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=5321

    Payments to relatives of civilians killed in error by British forces in Afghanistan trebled

  • Forestina je rekel/-la:

    Sumljiv je cel državni in vojaški vrh po vseh državah :)

    Ker slovenska ustava ne dovoljuje sodelovanja s privatno najemniško vojsko tipičnih plačancev.

    Ljubica pa je premagala talibane :)

    http://www.youtube.com/watch?v=xud9oZ6I-qA

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.youtube.com/watch?v=EKFScoPVO0Q

    . The American media by and large is low entertainment and pap to please their corporate sponsors.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.youtube.com/watch?v=pIjtaHvOPMM&feature

    G8/20 created to silence global majority

  • Forestina je rekel/-la:

    Ljubica bi lahko vedela, da si mora učenec najti najboljšega učitelja.

  • milivoj je rekel/-la:

    Forestina, kaj te je zagrabilo, da toliko smetiš? Ti je jermenico zaribalo ali si samo plačana, da odženeš bralce od čitanja članka?

  • Forestina je rekel/-la:

    Lani so mimo javnih naročil ministrstva porabila kar 39 milijonov evrov, največ Ljubica Jelušič

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042369921